Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-06-07 19:49
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 12 Regisztrált: 2009-11-15 09:20 Azonosító: 840 745 |
Valószínűleg félre értetted. Kereskedelmi import (mármint onnan nézve, ami kívülről export), ill. tranzit korlátozások vannak érvényben, amik nem tiltják, csak engedélyhez kötik bizonyos nyomtatott (beleértve grafikát/ fotót és szöveget is) cuccok bevitelét. Viszont nem felejtendő el, hogy EU tag, és EU-n belül ugyebár vám, meg ilyesmi nincs. Eltekintve attól, hogy eladod a könyvet, tehát éppenséggel lehet kereskedelemnek nevezni, azt rajtad és a címzetten kívül nem igen tudhatja más senki, másfelől egy könyv eladása sem nevezhető kereskedelemnek. Aztán meg EU, és ez mire lenne jó, ha nem erre. (Szabad áramlásra) Kedves bigdept! Köszönöm a tájékoztatást! |
|
|
|
2012-06-06 19:23
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Sziasztok! Lehetséges az, hogy Szlovákiába nem lehet könyvet küldeni? Ezt olvastam ugyanis a posta honlapján. Valószínűleg félre értetted. Kereskedelmi import (mármint onnan nézve, ami kívülről export), ill. tranzit korlátozások vannak érvényben, amik nem tiltják, csak engedélyhez kötik bizonyos nyomtatott (beleértve grafikát/ fotót és szöveget is) cuccok bevitelét. Viszont nem felejtendő el, hogy EU tag, és EU-n belül ugyebár vám, meg ilyesmi nincs. Eltekintve attól, hogy eladod a könyvet, tehát éppenséggel lehet kereskedelemnek nevezni, azt rajtad és a címzetten kívül nem igen tudhatja más senki, másfelől egy könyv eladása sem nevezhető kereskedelemnek. Aztán meg EU, és ez mire lenne jó, ha nem erre. (Szabad áramlásra) -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-06-06 18:47
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 12 Regisztrált: 2009-11-15 09:20 Azonosító: 840 745 |
Sziasztok!
Lehetséges az, hogy Szlovákiába nem lehet könyvet küldeni? Ezt olvastam ugyanis a posta honlapján. A hozzászólást -lagodigarda- szerkesztette a következő időpontban: 2012-06-06 18:47 |
|
|
|
2012-06-05 17:39
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 272 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
... Ez most kinek a hibája? Meg lehet szerezni a hivatalos értesítőt amit kapott? Üdv. A leírtakból úgy tűnik nem a te hibád (amennyiben mindkét megadott címed, az E-mailban, és a vásárlási értesítőben is azonos volt. Igen, a feladóvény, és a postától kapott értesítés másolatát (szkennelt/fényképezett) küldje el az eladó, (ehhez ragaszkodj!) abból minden kiderül. |
|
|
|
2012-06-05 15:23
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 417 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
Sziasztok! Kíváncsi vagyok mi a véleményetek az esetről! Még áprilisban vásároltam itt különböző termékeket egy felhasználótól. Elküldtem neki a postázási adatokat (amit elvileg rendszerüzenetben is megkap) és vártam az ajánlott levelet. 2 hét után már furcsállottam a dolgot és rákérdeztem mélbe, hogy feladta-e a küldeményt. Igent mondott, mire én vártam még egy hetet, hátha csak lassú a posta. (nem érkezett meg) Aztán közölte velem, hogy az azonosító alapján már levélszekrény útján kézbesítve lett arra a címre amit megadtam. Az azonosító alapján én is utánanézettem a küldeménynek és kiderült, hogy teljesen más címre küldte a termékeket, mint amit én megadtam neki. Ez most kinek a hibája? Meg lehet szerezni a hivatalos értesítőt amit kapott? Üdv. Szia! Ha máshova postázta az a feladó hibája. Minek neked az értesítő amit ő kapott? A ragszám alapján Te rákérdeztél kinek a nevére szólt? |
|
|
|
2012-06-05 15:05
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2010-05-11 08:24 Azonosító: 1 153 706 |
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok mi a véleményetek az esetről! Még áprilisban vásároltam itt különböző termékeket egy felhasználótól. Elküldtem neki a postázási adatokat (amit elvileg rendszerüzenetben is megkap) és vártam az ajánlott levelet. 2 hét után már furcsállottam a dolgot és rákérdeztem mélbe, hogy feladta-e a küldeményt. Igent mondott, mire én vártam még egy hetet, hátha csak lassú a posta. (nem érkezett meg) Aztán közölte velem, hogy az azonosító alapján már levélszekrény útján kézbesítve lett arra a címre amit megadtam. Az azonosító alapján én is utánanézettem a küldeménynek és kiderült, hogy teljesen más címre küldte a termékeket, mint amit én megadtam neki. Ez most kinek a hibája? Meg lehet szerezni a hivatalos értesítőt amit kapott? Üdv. |
|
|
|
2012-06-05 13:32
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 272 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Sziasztok! Egy problémám akadt, erre szeretnék tanácsot kérni. Itt a vaterán egy vásárló vett tőlem 3 fehérneműt, elutalta az árát, én fel is adtam ajánlottan bubis borítékban. Egy pár nap múlva írt, hogy szakadtan érkezett a csomag és csak 2 fehérnemű volt benne. Felhívtam a postát, ott azt mondták, hogy ő menjen be és írasson jegyzőkönyvet a dologról. Ezt megírtam neki, ő azt állította hogy volt már a postán, de azt mondták kártérítésre ne számítson. Viszont mindenképpen szeretne egy harmadik fehérneműt, mert ajándékba lett volna az eltűnt darab. Írtam hogy semmi akadálya, a történtekre való tekintettel odaadom neki beszerzési áron, mert én úgy gondolom, hogy a posta hibáját nem kötelességem anyagilag megtéríteni. Ez nem tetszett neki, próbált alkudozni, hogy nehogy már csak ő bukjon a dolgon. Erre felajánlottam neki, hogy akkor ha kifizeti a beszerzési árat, a postát én állom, szóval gyakorlatilag én is bukok a fehérneműn. Ma írt vissza, hogy megkapta a posta levelét, miszerint ÉN adtam fel szakadtan a csomagot. Ez az egész szerintem abszurd, alapból a posta fel sem vesz egy szakadt levelet. Most már nagyon elegem van, legalább már 25 levelet váltottunk. Szerintetek mit csináljak? Nem szeretném ha negatívval értékelne egy olyan dologért, ami nem az én hibám. Elég abszurd történet, én sok mindent hallottam már a postáról, de ilyet nem. Szerintem csak egy egy ingyen alsót akar kicsikarni ilyen mondvacsinált indokkal. Kérd tőle a postától kapott levelet szkennelve, vagy fényképezve! |
|
|
|
2012-06-05 13:27
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2012-06-05 13:09 Azonosító: 1 750 750 |
Sziasztok!
Egy problémám akadt, erre szeretnék tanácsot kérni. Itt a vaterán egy vásárló vett tőlem 3 fehérneműt, elutalta az árát, én fel is adtam ajánlottan bubis borítékban. Egy pár nap múlva írt, hogy szakadtan érkezett a csomag és csak 2 fehérnemű volt benne. Felhívtam a postát, ott azt mondták, hogy ő menjen be és írasson jegyzőkönyvet a dologról. Ezt megírtam neki, ő azt állította hogy volt már a postán, de azt mondták kártérítésre ne számítson. Viszont mindenképpen szeretne egy harmadik fehérneműt, mert ajándékba lett volna az eltűnt darab. Írtam hogy semmi akadálya, a történtekre való tekintettel odaadom neki beszerzési áron, mert én úgy gondolom, hogy a posta hibáját nem kötelességem anyagilag megtéríteni. Ez nem tetszett neki, próbált alkudozni, hogy nehogy már csak ő bukjon a dolgon. Erre felajánlottam neki, hogy akkor ha kifizeti a beszerzési árat, a postát én állom, szóval gyakorlatilag én is bukok a fehérneműn. Ma írt vissza, hogy megkapta a posta levelét, miszerint ÉN adtam fel szakadtan a csomagot. Ez az egész szerintem abszurd, alapból a posta fel sem vesz egy szakadt levelet. Most már nagyon elegem van, legalább már 25 levelet váltottunk. Szerintetek mit csináljak? Nem szeretném ha negatívval értékelne egy olyan dologért, ami nem az én hibám. |
|
|
|
2012-06-03 21:07
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 910 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Sziasztok Segítsen már valaki, hogy hol tudom megrendelni a vatera furárt, máskor mindig itt van az oldalon hirdetésként, de most itt ülök 1 órája a gép előtt és nem akar megjelenni a hirdetés. Várom válaszotokat. Üdv. Tisztelt pap1lak! http://www.vatera.hu/vaterafutar/ -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2012-06-03 21:03
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2012-06-03 20:58 Azonosító: 1 749 332 |
Sziasztok
Segítsen már valaki, hogy hol tudom megrendelni a vatera furárt, máskor mindig itt van az oldalon hirdetésként, de most itt ülök 1 órája a gép előtt és nem akar megjelenni a hirdetés. Várom válaszotokat. Üdv. |
|
|
|
2012-06-03 20:18
Létrehozva:
|
|
Sziasztok!Tapasztalt vaterások tanácsát szeretném kérni: egy női kerékpárt mi módon lehet eljuttatni a legolcsóbban egyik személytől a másikig? Konkrétan arra gondolok, hogy a posta az olcsóbb, vagy a futár? Köszönöm annak, aki válaszol! Szia! Ha poénra akarnám venni, akkor saját lábán a legolcsóbb |
|
|
|
2012-06-03 19:56
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-11-11 18:11 Azonosító: 835 106 |
Sziasztok!Tapasztalt vaterások tanácsát szeretném kérni: egy női kerékpárt mi módon lehet eljuttatni a legolcsóbban egyik személytől a másikig? Konkrétan arra gondolok, hogy a posta az olcsóbb, vagy a futár?
Köszönöm annak, aki válaszol! |
|
|
|
2012-05-30 10:35
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 969 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
......de volt, hogy ki se hoztak valamit, csak bedobtak egy küldeményértesítőt,...... Nekünk is megcsinálták. Aztán telefonáltam nekik. Mert nálunk mindig van otthon valaki. Elmenni viszont nem tudunk érte, mert korábban elmegyünk, mint ahogy a posta nyit, és később érünk haza, minz ahogy bezár. Szóval telefonáltam, és megkérdeztem, hogy valóban úgy gondolják-e, hogy ki kell ez miatt venni egy nap szabadságot, hogy megkapjam a csomagomat. És utasítottam ( -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-30 09:46
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 61 Regisztrált: 2008-08-08 12:41 Azonosító: 177 457 |
Ezt is ellenőriztem, nem írtam rossz címet. Gondolom pont emiatt írta, hogy sok csomagot kapott és mindegyiket át tudta venni. Max. még annyit megér, hogy bemegyek a postára és a nyomkövetővel a számítógépen megnézik, mi történt. Nem tudom, milyen fejlemény történt azóta, csak egy észrevétel. Mifelénk több postás is dolgozik, változó minőséggel végzik a munkát. Általában rendesen megkapjuk a küldeményünket, de előfordult már, hogy nemrég például a lábtörlőnkre tettek le egy csomagot (innen vásárolt dobozos társasjáték volt benne), de olyan is volt, hogy hagytak a postaládánkban egy küldeményértesítőt, aztán mikor érte mentem, kiderült, hogy a postás csak átvitte anyukámnak a szemben lévő iskolába, ahol dolgozik, tettünk egy fölösleges utat, de volt, hogy ki se hoztak valamit, csak bedobtak egy küldeményértesítőt, mint ha kihozták volna, de nem hozták (például olyankor ezt tudom igazolni, amikor itthon vagyok, senki nem csönget, a postaládában meg csak az értesítő fogad), és olyan is volt, ez az elmúlt egy éven belül, hogy cég küldött nekem valamit, ők postára is adták, és mai napig nem érkezett meg, se a csomag, se küldeményértesítő, és hozzájuk se érkezett vissza. Ha van mód nyomonkövetés lekérésére, mindenképp érdemes, de van, hogy a postások nem akarnak dolgozni, elsumákolják. |
|
|
|
2012-05-25 11:38
Létrehozva:
|
|
Ezt mégis hogy a pitlibe tudtad kideríteni? Én is szerettem volna, mert az eladó érdekelt volna bizonyos szempontból, de olyan opciót a keresőben nem találtam, hogy adott vevő vásárlásai... (vagy mi). Van ilyen? Részletes kereső, felhasználó keresése, licitáló keresése (ide beírom a vevőt), a találatok után (itt ugye csak a futó aukciók jönnek, ha van neki) pedig keresés lejárt aukciókra. Ott megkerestem, hogy melyik tétel lehetett 100ezer forint. Cserébe segítesz a hátralevőidővisszaszámlóm elővarázsolásában? (De ne itt, majd gyere a vészbe, ha ráérsz) |
|
|
|
2012-05-25 11:01
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Ezt mégis hogy a pitlibe tudtad kideríteni? Én is szerettem volna, mert az eladó érdekelt volna bizonyos szempontból, de olyan opciót a keresőben nem találtam, hogy adott vevő vásárlásai... (vagy mi). Van ilyen? -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-05-24 18:27
Létrehozva:
|
|
Egy kérdésem volna. Vásároltam a vaterán egy tárgyat. Rákérdeztem a postaköltségre, mivel kiirták, hogy a 900 Ft postaköltség nem pontos. ... Nos, megnéztem ez két Golf ülés! |
|
|
|
2012-05-24 18:10
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 969 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
(Én is szoktam eladni. Ha a postaköltség több, azt minden esetben lenyelem, mert ami postaköltséget megadok, az nálam szentirás, soha nem kérek hozzá) Ez így helyes, és a Vati szabályzata is ezt írja elő. Van aki tévedésből / sietségből két nullát elhagy a kikiáltási ár végéről. Máris rálicitáltak... Ő sem mondatja, hogy bocsi, de nem annyiért gondoltam... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-24 16:15
Létrehozva:
|
|
|
Egy kérdésem volna. Vásároltam a vaterán egy tárgyat. Rákérdeztem a postaköltségre, mivel kiirták, hogy a 900 Ft postaköltség nem pontos. Ezt válaszolták: Futárral a legjobb. 1990 ft. Erre én átutaltam a vételár 1990 Ft-al megnövelt összegét. Erre ma közli, hogy: "Nos annyi változás van , hogy a futár 3190 ft ért vitte a csomagot. Megköszönném ha 1190 ft még utalnál. Tőlem már elvitték, köszi a vásárlást." Ha tudom, hogy ennyi a futár, azaz 3190 Ft, akkor nem kérem. Mit tudok tenni? (Én is szoktam eladni. Ha a postaköltség több, azt minden esetben lenyelem, mert ami postaköltséget megadok, az nálam szentirás, soha nem kérek hozzá) Nem kell utalnod. Ekkora eltérés már nem piskóta, és nem ennyiért volt meghirdetve. Amúgy jól gondolod, jól csinálod, osztom a véleményed. Nem tudta előre, hogy mennyibe fog kerülni, miért nem járt utána? Tévedett / mulasztott, az ó sara. Van aki tévedésből / sietségből két nullát elhagy a kikiáltási ár végéről. Máris rálicitáltak... Ő sem mondatja, hogy bocsi, de nem annyiért gondoltam... -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-05-24 15:57
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2010-12-16 14:45 Azonosító: 1 414 969 |
Egy kérdésem volna. Vásároltam a vaterán egy tárgyat. Rákérdeztem a postaköltségre, mivel kiirták, hogy a 900 Ft postaköltség nem pontos. Ezt válaszolták: Futárral a legjobb. 1990 ft. Erre én átutaltam a vételár 1990 Ft-al megnövelt összegét. Erre ma közli, hogy:
"Nos annyi változás van , hogy a futár 3190 ft ért vitte a csomagot. Megköszönném ha 1190 ft még utalnál. Tőlem már elvitték, köszi a vásárlást." Ha tudom, hogy ennyi a futár, azaz 3190 Ft, akkor nem kérem. Mit tudok tenni? (Én is szoktam eladni. Ha a postaköltség több, azt minden esetben lenyelem, mert ami postaköltséget megadok, az nálam szentirás, soha nem kérek hozzá) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-20 21:14 |