Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-07-03 22:09
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 189 Regisztrált: 2010-01-12 23:20 Azonosító: 936 666 |
Egy rövid, ámde elgondolkodtató olvasnivalót ajánlanék ehhez a poszthoz kapcsolódóan: ht tp://fotimarcell.netacademia.net/post/Agyhalal-a-Marson.aspx Csak azt felejtették el odaírni, hogy pontosan hány regisztrált felhasználója volt és minek az 5-5, illetve minek a 90%-a, mert nem mindegy illetve hány csalónak volt 3 vagy több különböző bankszámlája, stb. Ezen is elkezdtem egy regisztrációt, mivel reklamációmtól számítva kb 5. munkanap után kaptam meg az emailemre a megerősítő levelet a rendszergazda üzenetével, hogy kijavította a hibát és írjak bátran, ha bármi probléma lenne a jövőben, inkább hagytam a fenébe. A második ingyenes sem volt nyerő, termékek 5x feltöltve egy felhasználó által, domain nevek(amiknek semmi keresnivalójuk nincs az aukciós portálokon, mint eladandó dolog), vásárló, nézelődő alig, az is ott áll üresen, megerősített bankszámlával. 1 apróhirdetési és 1 aukciós portál(ez) van Magyarországon, ami rendesen működik, a többinek a torka véres. Ez a portál az aukciós jutalékokkal valamennyire(sőt elég jól) szabályozva van. Persze az oldal adminja reklámozza azt a drága jó index oldalt, amivel lejáratja a Vaterát, ennyi esze van egy felnőtt embernek... Országos helyzetkép, persze, mert az évi átlag 2-5 nagy csalóból éppen 1 lecsapott. |
|
|
|
2010-07-03 22:00
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Az 5%-ról nem tudok nyilatkozni, de a relatíve kemény Vaterás biztonsági rendszer miatt a csalók nagy része nyilván átment a kevésbé ellenőrzött oldalakra.. ahol egy csalóra jutott egy balek? nem nagy buli. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-07-03 21:54
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 941 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
a boltamarsonnak nyílván mikroflórája- és faunája volt, azért a furcsa százalék. nagyobb léptékben nem müködik. 5% csaló, 5% idióta? ez azt jelenti, minden vadászra egy fóka jut. ha megnézzük a vaterás eseteket, virtuális, nemlétezö termékekböl ennél tetemesen többet lehetne forgalmazni. ennek csak az lehet az oka, hogy csalóból azért jóval kevesebb van.... Az 5%-ról nem tudok nyilatkozni, de a relatíve kemény Vaterás biztonsági rendszer miatt a csalók nagy része nyilván átment a kevésbé ellenőrzött oldalakra.. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-07-03 21:42
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Egy rövid, ámde elgondolkodtató olvasnivalót ajánlanék ehhez a poszthoz kapcsolódóan: ht tp://fotimarcell.netacademia.net/post/Agyhalal-a-Marson.aspx a boltamarsonnak nyílván mikroflórája- és faunája volt, azért a furcsa százalék. nagyobb léptékben nem müködik. 5% csaló, 5% idióta? ez azt jelenti, minden vadászra egy fóka jut. ha megnézzük a vaterás eseteket, virtuális, nemlétezö termékekböl ennél tetemesen többet lehetne forgalmazni. ennek csak az lehet az oka, hogy csalóból azért jóval kevesebb van.... -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-07-03 21:06
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 941 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tudja az a legnagyobb probléma, hogy mindenki fórumokba megy reklamálni... Egy rövid, ámde elgondolkodtató olvasnivalót ajánlanék ehhez a poszthoz kapcsolódóan: ht tp://fotimarcell.netacademia.net/post/Agyhalal-a-Marson.aspx -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-07-03 21:00
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 189 Regisztrált: 2010-01-12 23:20 Azonosító: 936 666 |
Tisztelt Chamea! Ezúttal lényegében egyetértünk. Sajnos, a leírtakat sokan nem tudják vagy akarják megérteni, elfogadni. Tudja az a legnagyobb probléma, hogy mindenki fórumokba megy reklamálni(bár amennyire ezt még merheti az ember reklamálásnak nevezni) és a többi károsulttal akarja felvenni a kapcsolatot és az eszükbe sem jut, hogy esetleg az egyik állítólagos "károsult" akár információ szerzés céljából is ott lehet egy fórumon(pl hol tart a nyomozás) és valójában semmi kár nem érte, csak beírta az egyik negatívot az illetőnek és fórumozik. A károsulttal való kapcsolatfelvétel és a nyilvánosságra hozatal(pl index) a legnagyobb baklövés az ilyen esetekben, teszik mindezt a helyett, hogy egyből, feltűnés nélkül mindenki elmenne a rendőrségre és feljelentést tenne. Ha a károsultak egymással találkoznak, az rendőrség szempontjából irreveláns, mert csak arra jó, hogy hergeljék egymást, ha egyesül nem, akkor közös erővel sem fogják megtalálni a csalót, különben is: ha megtalálják, akkor mi van? Semmi. Nem tudnak vele mit csinálni, mert önbíráskodásért 3-5 évig terjedő szabadságvesztést lehet kapni, annyit meg nem ér meg az egész. Mások személyes adatának kiadására meg a csaló panaszt emel az ombudsmannál és akkor meg van hűha meg úha. A Vatera egyébként egy alapjaiban nagyon jól működő szolgáltatás(A tagok közül maximum 2-5 ilyen nagy csaló van, de záros határidőn belül ők is a helyükre kerülnek, gyakorlatilag csalót alig találni) és ki merem jelenteni, hogy az ország egyik legnagyobb és legbiztonságosabb piactere, mert átutalással ellenőriz. Az esetleges közélet tisztasága elleni bűncselekményekért(pl. hamis személyi) meg pláne nem tehetnek Önök. A Vaterát lejárató cikk az számomra kérdőjeles, abszolút nem értem. Az, hogy abszolút nem érhető el a Vatera, ezen vitatkozhatnánk. Ha gyorsan elérhető a Vatera, akkor sincs mit tenni. |
|
|
|
2010-07-03 20:32
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Na ez azért így nem igaz teljesen. A mai napig sem tudom biztosan, hogy szabályosan írom-e le. Mert a Vaterának átutalt összeg, amit a vállalkozói számlámról utalok, nem egyezik a kiállított számlák összegével, mert kényelmi okok miatt előre utalok nagyobb összeget. Így a banki számlatörténet és a Vatera számlák nem fedik egymást. Tényleg zpepe, ha erre jársz... Hogy van ez? Szabályos ez így, ahogy csinálom? Vagy Aramir, ti biztosan tudjátok. Nem csinálsz semmit sem rosszul, hiszen az is előfordulhat, hogy a nagy kapkodásban nem annak utalok, akinek kell, hanem másik ügyfélnek (a berögzített ügyféltörzsem elég terjedelmes a banki programban). Ilyenkor nincsen semmilyen díjbekérőm, és könyvelésileg sincsen probléma. Ha tudom, hogy később jön a partnertől számla, akkor simán előlegként kell kezelni, és majd a számla összegéből be kell kompenzálni. Zejopy, Nálad sem gond, legfeljebb a könyvelőd minden egyes utalásnál előleget könyvel, majd összevezet és vevő-szállító számlát egyeztet elég nagy gyakorisággal (legfeljebb majd megemeli a könyvelési díjat Az, hogy milyen végződése van a számlának teljesen mindegy, mert ha veszel 3 borítékot mondjuk 9 Ft-ért, akkor is 10 Ft-ot fizetsz ki, a számlán szerepel 9 Ft. Legfeljebb lesz 1 Ft kerekítési különbözeted. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2010-07-03 19:42
Létrehozva:
|
|
Bevallom, hogy volt egy felhasználó, maci969, akibe az egyik levelezőtársam beleakadt. Elég erősen gyanús volt. Írtam egy emberkének, akivel egy másik portálon összehaverkodtam(mellesleg erősen szakmájába vágnak az ilyen dolgok) és azt mondta erre, hogy nem eléggé megalapozott a gyanú arra, hogy megelőző eljárást el lehessen egyáltalán kezdeni és a Vatera üzemeltetője is csak nyomós okkal törölheti bárkinek az aukcióját csalás indokkal, tehát bizonyítani kell tudni, mert a fagyi visszanyalhat. Tenni semmit sem lehetett a dolgok előtt, sem az üzemeltetői, sem hatósági úton. Lehet előre feljelentést tenni bűnmegelőzés érdekében, de jogilag nem érte el a felhasználó azt a határt, hogy megindítsanak egy eljárást sajnos és még ráadásul az eljárás megindítása is időbe telik és ha úgy alakul a dolog, hogy indokkal indulhatna is eljárás, akkor is néhány bürokratikus elemen át kell haladnia a dolgoknak. Az itteni oldal üzemeltetői, moderátorai nem sokat tehetnek az ilyen ügyekben, mert joga van mindenkinek furcsa módon felrakni valamit, nem bizonyítja attól, hogy ő csaló és a kezük is meg van kötve. Gyanakodni lehet, a vádaskodáshoz meg bizonyíték is kell. Tisztelt Chamea! Ezúttal lényegében egyetértünk. Sajnos, a leírtakat sokan nem tudják vagy akarják megérteni, elfogadni. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-07-03 19:03
Létrehozva:
|
|
|
Reméltem, hogy nem kell "lefordítanom", amit írtam. Így talán már érthető, mit akartam mondani. Peace! Bevallom, hogy volt egy felhasználó, maci969, akibe az egyik levelezőtársam beleakadt. Elég erősen gyanús volt. Írtam egy emberkének, akivel egy másik portálon összehaverkodtam(mellesleg erősen szakmájába vágnak az ilyen dolgok) és azt mondta erre, hogy nem eléggé megalapozott a gyanú arra, hogy megelőző eljárást el lehessen egyáltalán kezdeni és a Vatera üzemeltetője is csak nyomós okkal törölheti bárkinek az aukcióját csalás indokkal, tehát bizonyítani kell tudni, mert a fagyi visszanyalhat. Tenni semmit sem lehetett a dolgok előtt, sem az üzemeltetői, sem hatósági úton. Lehet előre feljelentést tenni bűnmegelőzés érdekében, de jogilag nem érte el a felhasználó azt a határt, hogy megindítsanak egy eljárást sajnos és még ráadásul az eljárás megindítása is időbe telik és ha úgy alakul a dolog, hogy indokkal indulhatna is eljárás, akkor is néhány bürokratikus elemen át kell haladnia a dolgoknak. Az itteni oldal üzemeltetői, moderátorai nem sokat tehetnek az ilyen ügyekben, mert joga van mindenkinek furcsa módon felrakni valamit, nem bizonyítja attól, hogy ő csaló és a kezük is meg van kötve. Gyanakodni lehet, a vádaskodáshoz meg bizonyíték is kell. |
|
|
|
2010-07-03 15:08
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Köszönöm. Én mindenesetre köszönöm az infókat, bár elképzeltem a könyvelő arcát.... Ráadásul fizettem be kp-ban is.... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-03 15:03
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 241 Regisztrált: 2010-06-15 22:55 Azonosító: 1 214 427 |
|
|
|
|
2010-07-03 14:55
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
Mivel cég vagytok, úgy gondolom van könyvelőtök is... Mert az,hogy ez neked gond, valószínüleg neki nem, mert nekem úgy tünik most akarod feltalálni a spanyol viaszt... Miért ne lehetne a könyvelésben kerekíteni??? Javaslom, ha ennyire képben akarsz lenni olvasd el a számviteli törvényt.... Nem értem mi köze van a vaterának, hogy a cég miért nem tud időben utalni, illetve, hogy nem tudjátok kezelni a nem 0 vagy 5 Ft-ra végzödő számláit.... Szerintem meg olvass vissza mindent mielőtt ilyen lekezelő hangnemben nyilatkozol. 1. nem akarom feltalálni a spanyolviaszt 2. van könyvelőnk és egyáltalán nem örül, ha az utalásos számlát odavisszük neki, mellé csatolva egy kp kiadási bizonylattal, ami összegben nem egyezik! 3. nem a vaterának magyarázkodok miért késünk időnként, hanem egy hozzászólásból indult ki az egész tipi-tapi |
|
|
|
2010-07-03 14:46
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 241 Regisztrált: 2010-06-15 22:55 Azonosító: 1 214 427 |
...Tehát kerekíteni kéne. Na ez már gond.Vagy összesakkozod a kiállított számlákat hogy kerek legyen, vagy eltérés van a könyvelésbe, mert utalásos számlát nem lehet kerekíteni utólag. Én ennyit tudok, de ha van pontosabb infó, akkor nekünk is jól jönne. Mivel cég vagytok, úgy gondolom van könyvelőtök is... Mert az,hogy ez neked gond, valószínüleg neki nem, mert nekem úgy tünik most akarod feltalálni a spanyol viaszt... Miért ne lehetne a könyvelésben kerekíteni??? Javaslom, ha ennyire képben akarsz lenni olvasd el a számviteli törvényt.... Nem értem mi köze van a vaterának, hogy a cég miért nem tud időben utalni, illetve, hogy nem tudjátok kezelni a nem 0 vagy 5 Ft-ra végzödő számláit.... |
|
|
|
2010-07-03 14:41
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
|
|
|
|
2010-07-03 14:32
Létrehozva:
|
|
Tisztelt Moderátor! A hozzászólásaimmal kapcsolatos korlátozás végleges, vagy van mód a feloldásra. Sokszor ugyanis inkább nem is írok emiatt pedig lenne mit Előre is kösz a választ royal Tisztelt royalroyal! A korlátozás alapvetően határozatlan időre szól. Az utóbbi időben írt hozzászólásaival nincs probléma, ezért feloldom. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-07-03 12:58
Létrehozva:
|
|
|
Na ez azért így nem igaz teljesen. A mai napig sem tudom biztosan, hogy szabályosan írom-e le. Mert a Vaterának átutalt összeg, amit a vállalkozói számlámról utalok, nem egyezik a kiállított számlák összegével, mert kényelmi okok miatt előre utalok nagyobb összeget. Így a banki számlatörténet és a Vatera számlák nem fedik egymást. Tényleg zpepe, ha erre jársz... Hogy van ez? Szabályos ez így, ahogy csinálom? Vagy Aramir, ti biztosan tudjátok. Szerény tudásom szerint se-se, azaz a végeredménytől függ. A könyvelő, külön tételként előlegként kezeli(tuti égnek áll tőle a haja) , de ehhez azért kéne hogy tartozzon valamilyen bizonylat pl díjbekérő, vagy szerződés ami alapján indokolható az előlegezés jogcíme. Ugye ilyen ebben az esetben nincs. Viszont mivel utalsz szerintem néha pl havonta vagy negyedévente, de minimum ÉVVÉGÉN akkora összeget utalj, hogy 0-ára fusson ki az egyenleged. Ez nem jelent gondot ha mindig utalsz. Max plusz macera a könyvelőnek. A gond akkor van ha kp befizetés van vati számlájára. 1. megérkezik az utalálsos számla 2. kiadási pénztárbizonylatot kell írni, amin fel kell tüntetni a jogcímeket pl vat-0000000-10 x ft ugye nem túl gyakori hogy 5 vagy 0 a vége. Tehát kerekíteni kéne. Na ez már gond. Vagy összesakkozod a kiállított számlákat hogy kerek legyen, vagy eltérés van a könyvelésbe, mert utalásos számlát nem lehet kerekíteni utólag. Én ennyit tudok, de ha van pontosabb infó, akkor nekünk is jól jönne. |
|
|
|
2010-07-03 12:32
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Ráadásul a Vatera számla hivatalos adóügyi bizonylat, pdf, így el is lehet vele számolni rendesen. Na ez azért így nem igaz teljesen. A mai napig sem tudom biztosan, hogy szabályosan írom-e le. Mert a Vaterának átutalt összeg, amit a vállalkozói számlámról utalok, nem egyezik a kiállított számlák összegével, mert kényelmi okok miatt előre utalok nagyobb összeget. Így a banki számlatörténet és a Vatera számlák nem fedik egymást. Tényleg zpepe, ha erre jársz... Hogy van ez? Szabályos ez így, ahogy csinálom? Vagy Aramir, ti biztosan tudjátok. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-03 12:12
Létrehozva:
|
|
|
A vatera kiállítja a számlát, hisz' számlatartozás csak így jöhet létre, a pontos összeggel ugyanúgy el lehet csattogni a legközelebbi Cib bankba és befizetni a pontos összeget. Majd a cég pénztárából kiadni, és a számla rendezve van. Megelőlegezett egyenlegfeltöltéssel kapcsolatban írtam! Sajna pár korábbi hsz miatt korlátozva vagyok, és csak a moderátor ellenőrzése után jelennek meg a hsz-eim, különben láthattad volna, hogy a már kiállított számlákkal általában végső esetben így szoktunk csinálni. Ráadásul a Vatera számla hivatalos adóügyi bizonylat, pdf, így el is lehet vele számolni rendesen. Ami ugye még nem áll rendelkezésedre ha ELŐRE utalsz! Ne feledkezz meg róla, hogy én a fenntartásokat az előre utalással kapcsolatban írtam. Tisztelt Moderátor! A hozzászólásaimmal kapcsolatos korlátozás végleges, vagy van mód a feloldásra. Sokszor ugyanis inkább nem is írok emiatt pedig lenne mit Előre is kösz a választ royal |
|
|
|
2010-07-03 11:59
Létrehozva:
|
|
|
A vatera kiállítja a számlát, hisz' számlatartozás csak így jöhet létre, a pontos összeggel ugyanúgy el lehet csattogni a legközelebbi Cib bankba és befizetni a pontos összeget. Majd a cég pénztárából kiadni, és a számla rendezve van. Ráadásul a Vatera számla hivatalos adóügyi bizonylat, pdf, így el is lehet vele számolni rendesen. |
|
|
|
2010-07-03 11:51
Létrehozva:
|
|
|
Ne haragudj, hogy megkérdezem, tényleg nem kukacoskodásból.... Azt írtad, azért nem tudtok Profi eladók lenni, mert az olasz tulaj nem utal időben. Szerintem neki is megérné, ha ti ebbe a státuszba kerülnétek és egy netbank használattal ez teljesen jól megoldható lenne. Miért nem teszi meg mégsem? Olyan kellemetlen, amikor az embernek hátraléka van és nem tudja, mikor inaktiválják, vagy tudja, de közelít az időpont. (Ráadásul az ő ráérőssége miatt a ti fejetek ég...) Bocs ha itt válaszolok, de odaát nem akarnék offtopic lenni, mivel nem szeretném ha végleg kizárnának a fórumról Van netbankunk (én csak belenézni tudok, mert az utaláshoz nincs kódom) de sajna az ügyvezetőnk nincs jóba a számítógéppel, a nettel meg pláne. Így marad minden ahogy van Amikor már nagyon necces akkor befizetünk kp-ban a vati számlájára a cibbe, de ahhoz mindig össze kell sakkozni a kifizetetlen számlákat, hogy 5 vagy 10re végződő legyen az összegük. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-24 04:53 |