Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-05-16 17:19
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 251 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
extrém helyzetek extrém ritkán fordulnak elö, ezért nem lehet tapasztalatot és ismereteket gyüjteni, vagy érzelmileg felkészülni. az egész pedig nem feltétlenül romantikus, inkább a lét és fajfenntartó ösztön konfliktusa. Nem, természetesen a tapasztalatok nem célzottan a helyzetre gyülekeznek. Csak vannak, munkálkodnak, és főleg feszültséget okoznak. És akkor történik valami, egy szikra, ami berobbantja az egészet. Ekkor kerülhet sor szélsőségre. Nem, egyáltalán nem romantikus, a fanatizmus sosem az. Viszont éppen ezért, az alany jellemvonásai alapján már nincs szó az életösztönről. Azt az embert, aki el tud jutni egy eszme ilyen erős védelmezéséig, már nem motiválja a létfenntartó ösztön. Nem azért, mert magasabban áll ennél, hanem mert a működése torz, eltérő a szokásostól, éppen ezért természetellenes. Mégis szükség volt és szükség lenne rájuk alkalmanként, mert az emberek idealizálják őket, éppen ezért a nekik tulajdonított magasabbrendűségükkel példát mutatnak. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-16 16:17
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
A hétköznapok során gyűlnek azok a tapasztalatok, érzések és ismeretek, amik folyamatosan munkálkodva végül kipattintják azt a szikrát, ami megteremti a kellő pillanatban azt a helyzetet, ami eléggé extrém ahhoz, hogy egy dolgot fanatikus hittel védelmezve sz ember az életét áldozza. extrém helyzetek extrém ritkán fordulnak elö, ezért nem lehet tapasztalatot és ismereteket gyüjteni, vagy érzelmileg felkészülni. az egész pedig nem feltétlenül romantikus, inkább a lét és fajfenntartó ösztön konfliktusa. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-05-16 16:13
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
-------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-05-16 16:08
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 084 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Ez csak természetes -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-05-16 16:08
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 251 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
hétköznapi dolgok semmit nem generálnak. az extrém helyzetek hozzák a változásokat. A hétköznapok során gyűlnek azok a tapasztalatok, érzések és ismeretek, amik folyamatosan munkálkodva végül kipattintják azt a szikrát, ami megteremti a kellő pillanatban azt a helyzetet, ami eléggé extrém ahhoz, hogy egy dolgot fanatikus hittel védelmezve sz ember az életét áldozza. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-16 16:06
Létrehozva:
|
|
|
Kedves bambooflower! Tudomásom szerint nincsen. De érdekes ötlet, továbbítom a felelős kollégáknak. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-05-16 16:04
Létrehozva:
|
|
|
Mondtam, hogy elvonatkoztatva a jelenleg helyzettől. De a hétköznapi dolgok generálják a nagy történéseket. hétköznapi dolgok semmit nem generálnak. az extrém helyzetek hozzák a változásokat. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-05-16 15:59
Létrehozva:
|
|
Kedves bambooflower! Tudomásom szerint nincsen. De érdekes ötlet, továbbítom a felelős kollégáknak. És középtávon megvalósítják......... Köszi Bambusz. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-16 15:57
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 084 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
...vagy van a Vaterának vérpadja?! Kedves bambooflower! Tudomásom szerint nincsen. De érdekes ötlet, továbbítom a felelős kollégáknak. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-05-16 15:54
Létrehozva:
|
|
a mártíromság egy más problémakör. a hétköznapi élet közönséges dolgairól beszéltem. vagy van a Vaterának vérpadja?! Mondtam, hogy elvonatkoztatva a jelenleg helyzettől. De a hétköznapi dolgok generálják a nagy történéseket. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-16 15:53
Létrehozva:
|
|
|
Váááááá, ez nagyon kemény ám. Mindemellett sajnos eléggé igaz, bár ha elvonatkoztatunk az esettől, akkor nem biztos, hogy eszerint élni jó. Túlélni igen, de hány olyan dolog volt, amikor olyan emberek kezdtek ki a hatalommal, akik aztán vérpadon végezték, de a többi embernek utat mutattak és az áldozatuk nem volt hiábavaló. Persze ez már rajtuk nem segített, ez igaz. a mártíromság egy más problémakör. a hétköznapi élet közönséges dolgairól beszéltem. vagy van a Vaterának vérpadja?! -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-05-16 15:38
Létrehozva:
|
|
Naaa, zavarba hozol. Egyébként szeretem azt hinni, hogy ez inkább fordítva igaz. Inkább oda-vissza működik. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-16 15:36
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
|
|
|
|
2010-05-16 15:32
Létrehozva:
|
|
soha ne kezdj ki olyannal, aki árthat neked. emellett semmiféle szerepet nem játszik, igazad van-e, vagy sem. aki ezt nem veszi tekintetbe, nem bátor, csak buta. Váááááá, ez nagyon kemény ám. Mindemellett sajnos eléggé igaz, bár ha elvonatkoztatunk az esettől, akkor nem biztos, hogy eszerint élni jó. Túlélni igen, de hány olyan dolog volt, amikor olyan emberek kezdtek ki a hatalommal, akik aztán vérpadon végezték, de a többi embernek utat mutattak és az áldozatuk nem volt hiábavaló. Persze ez már rajtuk nem segített, ez igaz. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-16 15:27
Létrehozva:
|
|
|
soha ne kezdj ki olyannal, aki árthat neked. emellett semmiféle szerepet nem játszik, igazad van-e, vagy sem. aki ezt nem veszi tekintetbe, nem bátor, csak buta.
ó, elkéstem a bölcsességemmel. a társalgás már más irányba kanyarodott. A hozzászólást -bambooflower- szerkesztette a következő időpontban: 2010-05-16 15:29 -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-05-16 15:24
Létrehozva:
|
|
Tudom, hogyne tudnám, itt vagyok már egy ideje Sőt, jobbat mondok, én is voltam moderátor nem egy nem két fórumon. Perzse nem ilyen jellegű helyen. Akkor azért vagy ilyen jó fej. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-16 15:20
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
Tudod, nem csak akkor radíroznak ki, ha te vagy a hunyó, hanem akkor is, ha egy olyan postra reagálsz, amit radíroznak, mert önmagában a válaszod már nem mondana semmit. Tudom, hogyne tudnám, itt vagyok már egy ideje Sőt, jobbat mondok, én is voltam moderátor nem egy nem két fórumon. Perzse nem ilyen jellegű helyen. A hozzászólást -Dragunovhun- szerkesztette a következő időpontban: 2010-05-16 15:20 |
|
|
|
2010-05-16 15:17
Létrehozva:
|
|
Attól még ugyanúgy használhatnád a picasa-t, csak mellé bevezetnél kerekítésre egy kifejezetten szerkesztésre való programot. Látom Te se tudtál kimaradni a mai radírozásból Soxor nem veszem észre, ha Benz kiradíroz, de ez nem baj, tényleg nem. Sőt, van amikor én kérem. Tudod, nem csak akkor radíroznak ki, ha te vagy a hunyó, hanem akkor is, ha egy olyan postra reagálsz, amit radíroznak, mert önmagában a válaszod már nem mondana semmit. Ha pedig egy ilyen delikvens akad, mint a szomszédban, jobb nem beleszólni, mert az lesz a vége, hogy kizárják, ugyanis sokszor olaj a tűzre a jótanács. Ha úgy érzi valaki, hogy ártatlan áldozat, akkor önmaga igazságának tudatában sokkal agresszívebben kommunikál, mint a megfelelő mérték. Ilyenkor túlszalad egy határon, ahonnan már nincs visszaút. Sokszor láttam ilyet és mindig biztosan megérzem azt a pontot, amit már nem kellett volna. De könnyű külső emberként okosnak lenni egy olyan helyzetben, ahol érzelmileg nem vagyunk érintettek. Ő most azt érzi, hogy igaza van. Az érzelmei felől mindegy, hogy ez igaz-e, vagy nem. Ő ezt érzi és ennek tükrében ír, csapkod és lázadozik. A kerekítést még átgondolom, mert a picasa összegyűjti a gépen található összes képet és nem tudom, hogy más programmal bele tudok-e már nyúlni. Szóval, mivel számítógépes ismereteim eléggé foghíjasak, ez kis gondolkodást fog igényelni, de most fényképeznem kell és a gyomrom is fáj, mert többet ettem ebédre a kelleténél. JAj, nekem. Pedig a gyerek többet evett, mint én. Így jár a ember, ha elszokik az evéstől. Kéne valami, amitől elmúlik. (Na mindegy, az idő minden sebet begyógyít -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-16 15:06
Létrehozva:
|
|
|
Jaj nekem. Miért nem lehet? Egy csomó jó dolgot lehet vele csinálni, érthető és legfőképpen magyar. Miért nem szimpatikus? Lehet vele retusálni, puha fókuszt csinálni, arra gondoltam a kerek kép helyett, de az nem egy mozdulat, nagyon kell vele vigyázni és szögletes tárgyaknál nem alkalmazható. Mondjuk ott a körkivágás sem jó. Szóval az én igényeimet egyelőre kiszolgálja. Egyetlen hiányossága a kerek képek megoldásának a hiánya.:-)) Attól még ugyanúgy használhatnád a picasa-t, csak mellé bevezetnél kerekítésre egy kifejezetten szerkesztésre való programot. Látom Te se tudtál kimaradni a mai radírozásból |
|
|
|
2010-05-16 14:14
Létrehozva:
|
|
Hát ezzel nem sűrűn lehet szerkeszteni, van kedved megismerkedni egy képszerkesztő programmal? Jaj nekem. Miért nem lehet? Egy csomó jó dolgot lehet vele csinálni, érthető és legfőképpen magyar. Miért nem szimpatikus? Lehet vele retusálni, puha fókuszt csinálni, arra gondoltam a kerek kép helyett, de az nem egy mozdulat, nagyon kell vele vigyázni és szögletes tárgyaknál nem alkalmazható. Mondjuk ott a körkivágás sem jó. Szóval az én igényeimet egyelőre kiszolgálja. Egyetlen hiányossága a kerek képek megoldásának a hiánya.:-)) -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 07:25 |