Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-04-16 23:16
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 31 Regisztrált: 2007-11-10 23:24 Azonosító: 40 602 |
Sziasztok!
Sokan legyintettek rá tavaly, és nem hitték el, de itt az idei folytatás: Adózónán Kommentár menüpont első cikk. Látom itt a vállalkozóiról beszélgettek Azért érdemes a cikket elolvasni és végigszámolni, az apeh pofájáról is lesülhet a bőr... Laikusokat úgy próbál átverni ahogy csak tud. |
|
|
|
2010-04-11 17:13
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Szó nem volt ilyenről, ha "áfamentes" vagy, nem kötelező, de ajánlott, mert nem szabad összekeverni a magánszemély és a vállalkozói számládat. Ha nem vagy áfamentes akkor kötelező. Bocsi, nekem a bankban mondták, hogy kell, de persze az a bank érdeke, hogy nyissunk náluk számlát, tehát nem tiszta forrás, valóban. A lentebbi kérdésemre meg nem válaszoltál, aztán megint eltelik egy hét, mire erre tévedsz. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-04-11 16:30
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
Pár pontosítás (legalábbis én így tudom, reméllem jól Az internetes kereskedelemhez nem kell. Itt érdekes a két véleménykülönbség. Nekem van vállalkozói bankszámlám a Vaterához, mert azt hallottam, hogy kötelező Szó nem volt ilyenről, ha "áfamentes" vagy, nem kötelező, de ajánlott, mert nem szabad összekeverni a magánszemély és a vállalkozói számládat. Ha nem vagy áfamentes akkor kötelező. A hozzászólást -VateraBenz- szerkesztette a következő időpontban: 2010-04-11 16:40 -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
SÜN, SÜN!!!! "Sünben emelték ki a tüntetőt." |
|
|
|
2010-04-08 23:01
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Semmiképpen nem elmarasztalóan mondtam, inkább együttérzésből. Rettenetes lehet. Komolyan mondom. Az unokatesóm is az, nincs könnyű dolga. Nem is úgy fogtam fel a kérdést, nyugi Nem vészes, csak tudni kell mire kell figyelni, meg 1-2 dolgot hogyan kell elintézni (ügyfélkapun iparűzés bejelentése, papírmunka, stb.), nomeg régen is piacoztam, csak volt pár év szünet, így tudtam mire vállalkoztam, bár a sokadik bőrlenyúzás mondjuk stimmel De ezért vannak vicces dolgok is, árulok a vásárba, jön egy tabaszakadt fickó sárga securitys mellényben, odalép hozzám, és odasúgja, hogy vigyázzak, mert jönnek a vámosok, mondom nem probléma, eredeti szoftvereket árulok, röhögtünk egy jót, aztán ment is tovább Pár perc múlva egy másik tagbaszakadt bőrkabátos fickó már nézegette is a tokokon a hologrammos matricákat, aztán lelépett A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2010-04-08 23:03 |
|
|
|
2010-04-08 17:27
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 348 Regisztrált: 2009-06-20 16:09 Innen: Beriquel Azonosító: 661 318 |
Nem, mert kibukik, hogy üzletszerű. De ha nem főállású vállalkozó vagy, akkor más a helyzet. Akkor nem akarok főállású lenni, de nem lesz mellette más -------------------- "Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már veszített is." - Bertolt Brecht - |
|
|
|
2010-04-08 17:03
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Hát ez szomorú. Úgy nem lehet e-kereskedelmet folytatni, hogy nem vagyok vállalkozó? Nem, mert kibukik, hogy üzletszerű. De ha nem főállású vállalkozó vagy, akkor más a helyzet. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-04-08 16:03
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 348 Regisztrált: 2009-06-20 16:09 Innen: Beriquel Azonosító: 661 318 |
Halálra szopatják őket, a hetedik bőr után a nyolcadikat is le akarják róluk húzni. Nagyon nehéz dolog. Hát ez szomorú. Úgy nem lehet e-kereskedelmet folytatni, hogy nem vagyok vállalkozó? -------------------- "Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már veszített is." - Bertolt Brecht - |
|
|
|
2010-04-08 15:33
Létrehozva:
|
|
Valamiből meg kell éllni A piacozás amúgy sem nagyon menne pl vagyonőrködés mellett, max ha megelégednék a hétvégi piacokkal/vásárokkal, és nem vágnának hétvégén műszakba, meg úgy életem sem lenne, így legalább a magam ura vagyok Semmiképpen nem elmarasztalóan mondtam, inkább együttérzésből. Rettenetes lehet. Komolyan mondom. Az unokatesóm is az, nincs könnyű dolga. Az olyan rossz? Halálra szopatják őket, a hetedik bőr után a nyolcadikat is le akarják róluk húzni. Nagyon nehéz dolog. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-04-08 15:11
Létrehozva:
|
|
|
Jéézusom, te főállásban vállalkozol? Az olyan rossz? Vállalkozói témában teljesen láma vagyok, eddig nem volt szükségem az effajta tudásra, most viszont nagyon jó, hogy lett ez a topik, májusban nem tök hülyén megyek az apehba, célzott kérdéseket tudok feltenni a hogyanokról. Nemsokára megszűnik a jelenlegi bevételem, viszont nyugdíjjárulékot mindenképp fizetni akarok, holnap nyugdíjas leszek -------------------- "Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már veszített is." - Bertolt Brecht - |
|
|
|
2010-04-08 15:00
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Jéézusom, te főállásban vállalkozol? Valamiből meg kell éllni A piacozás amúgy sem nagyon menne pl vagyonőrködés mellett, max ha megelégednék a hétvégi piacokkal/vásárokkal, és nem vágnának hétvégén műszakba, meg úgy életem sem lenne, így legalább a magam ura vagyok |
|
|
|
2010-04-08 07:29
Létrehozva:
|
|
...............mivel a minimálbér után ugyis kell járulékokat fizetnem, még ha nincs is annyi bevételem Jéézusom, te főállásban vállalkozol? Ez csak abban az esetben igaz, ha az Önkormányzatnál bejelented, hogy a lakásod 2-3-4............%-át irodának használod. Akkor annyi %-ot irhatsz le a fentiekből. Gondolom a könyvelőm lejelentette, mert leírja. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-04-08 06:21
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 303 Regisztrált: 2007-03-01 13:47 Innen: Budapest Azonosító: 18 |
"Akinek az otthona a telephelye, - gondolom a többségnél így van - az leírhat a rezsiből is egy bizonyos százalékot. Villany, víz, fűtés."
Ez csak abban az esetben igaz, ha az Önkormányzatnál bejelented, hogy a lakásod 2-3-4............%-át irodának használod. Akkor annyi %-ot irhatsz le a fentiekből. Az Internet teljes egészében elszámolható. Annak aki nem jelentkezett be az ÁFA kör alá annak nem kötelező a vállalkozói bankszámla. A könyvelőnek átadod - aláhuzva az érkezett pénzeket - a lakossági folyószámlád, s Ő annak alapján könyvel. |
|
|
|
2010-04-08 01:32
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 44 Regisztrált: 2009-05-20 00:34 Azonosító: 645 554 |
Én OTP-nél vagyok. Szerintem ez a legjobb, mivel otp elég sok helyen van, így megkönnyítem a vásárlók dolgát is... befizetés szempontjából. Azért szerintem ez is számít...
Szóval, Otp-nél van egy: Kisvállalkozói Standard Számlasócsomag nevű dolog. 2400Ft havonta, +99Ft havonta a net. Ingyenesen lehet vásárolni a kártyával, havi kétszer vehetsz fel pénzt ATM-ből ingyen. Tehát havonta 2500Ft-odba kerül. (megjegyezném még azt a fontos dolgot hogy egyes számlacsomagoknál a befizetésekért neked kell fizetni, tehát ha a vevő a legolcsóbb módot választja, és bemegy az OTP-be, és befizeti a számládra a megvásárolt termék vételárát, akkor azért tőled minimum 500Ft-ot levonnak. Na, erre egyszer ráfáztam, a kedves otp-s hölgy ezt elfelejtette megemlíteni, és hó végén többezer Ft levonásom volt. Szóval ennél a csomagnál nincs ilyen!) Szerintem ez teljes mértékben belefér, és elfogadható, ha valaki úgymond "nagyban" űzi az ipart. De ennél a számlacsomagnál van olyan, hogy ha 2006-előtt alakult a vállalkozás, akkor még jóval olcsób. (999Ft /hó) Szóval szerinetem vállalkozói folyószámla ügyben nálam az OTP nyert. |
|
|
|
2010-04-07 20:45
Létrehozva:
|
|
|
A K&H-nál azt hiszem, kb. 290 Ft a havidíj, bár nem vagyok biztos benne, lehet, hogy 490. Viszont ezt leírhatod, mert vállalkozói, míg a lakosságit benyeled. Hát ez az, hogy a K&H-nál akartam nyitni én is, és ott mondták a 2-3000-es összeget, bár lehet, hogy azért ennyi, mert dombornyomott bankkártyával kértem volna, és a havidíj azt is tartalmazta volna. Most 449 a lakossági netbankkal, plusz a már említett évi 3-4000 kártyadíj. Na, rákerestem, nekem a bankkártya miatt lett volna drága, neked valószinüleg a K&H START SZÁMLACSOMAG van, ami 390 havonta, nekem meg a K&H DINAMIKUS SZÁMLACSOMAGot ajánlották, amiben van egy MasterCard kártya is havi 2990-ért, míg a tiedhez egy mezei Maestro kártyát adnak csak, ami nekem nem lett volna jó. Inkább lenyelem a havi 450-et, mint elszámoljak költségnek 2990-et, ami amúgy sem jelenne meg nálam, mivel a minimálbér után ugyis kell járulékokat fizetnem, még ha nincs is annyi bevételem |
|
|
|
2010-04-07 20:09
Létrehozva:
|
|
............. aztán a 2-3000 Ft-os havdij miatt jobban utánnanéztem, pl itt is ezt írják: ............ A K&H-nál azt hiszem, kb. 290 Ft a havidíj, bár nem vagyok biztos benne, lehet, hogy 490. Viszont ezt leírhatod, mert vállalkozói, míg a lakosságit benyeled. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-04-07 20:05
Létrehozva:
|
|
|
Ugyanaz az számlakivonat bizonnyal. Csak a vállalkozói számlaszámot CSAK ARRA használjuk! Szóval, arra nem jön egyéb más összeg, hanem csak az üzleti. És nem kell kivakarászni, hogy most ez üzleti, vagy magán jellegű utalás, stb. Ebből gondolom, hogy ezért is jó. Meg nyilván még sok más dolog van, amiért kell egy ilyen vállalkozásnak saját vállalkozói folyószámla. Mert ugye vállalkozás. Lakossági folyószámla pedig nem ugyanaz... De érdeklődjetek utána. Én ezt tudom... Ja ok, a kérdésem után gondtoltam, hogy valami ilyesmire gondolsz. Természetessen bár lakosságit használok, de azt kimondottan erre a célra nyitottam, oda nem megy más, csak amit nekem fizetnek, meg persze onnan is vásárolok. Mivel nem vagyok áfakörös, nekem elég a sima lakossági is, mert eredetileg vállalkozóit akartam, csak aztán a 2-3000 Ft-os havdij miatt jobban utánnanéztem, pl itt is ezt írják: www.adoforum.hu/szakmai_forum/tema/14099 Meg a könyvelő is ezt mondta nekem. Így meg havi 450 Ft a számlavezetés, plusz valami évi 3-4000 a dombornyomott bankkártya. |
|
|
|
2010-04-07 16:04
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 44 Regisztrált: 2009-05-20 00:34 Azonosító: 645 554 |
Számlaszám passz, nekem oda küldik a pénzt a termékért, még sem jelezte a könyvelőm, hogy vállalkozói kéne, sima lakossági is jó volt neki. Ez most nem egésszen értem, vállakozóinál másfajta számlakivonatot küldenek? Ugyanaz az számlakivonat bizonnyal. Csak a vállalkozói számlaszámot CSAK ARRA használjuk! Szóval, arra nem jön egyéb más összeg, hanem csak az üzleti. És nem kell kivakarászni, hogy most ez üzleti, vagy magán jellegű utalás, stb. Ebből gondolom, hogy ezért is jó. Meg nyilván még sok más dolog van, amiért kell egy ilyen vállalkozásnak saját vállalkozói folyószámla. Mert ugye vállalkozás. Lakossági folyószámla pedig nem ugyanaz... De érdeklődjetek utána. Én ezt tudom... |
|
|
|
2010-04-07 11:28
Létrehozva:
|
|
|
Abban biztos vagyok, hogy ebben nincs igazad, mert nekünk kiadták a vállalkozóit kereskedelmi végzettség nélkül is, tehát a Vaterás eladáshoz nem kell. Lehet, de én ezt olvastam valamelyik vállalkozás indítással foglalkozó fórumon, de persze ott is írhattak zöldségeket, nomeg ott is piaci vagy bolti árusításról volt szó. Nekem mindenesetre kellett, mert a piaci árusításhoz mindenképpen kell. Számlaszám passz, nekem oda küldik a pénzt a termékért, még sem jelezte a könyvelőm, hogy vállalkozói kéne, sima lakossági is jó volt neki. Úgy gondolom egyszerűbb lekönyvelni, mint egy sima lakossági folyószámláról! Ez most nem egésszen értem, vállakozóinál másfajta számlakivonatot küldenek? A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2010-04-07 11:30 |
|
|
|
2010-04-07 11:10
Létrehozva:
|
|
Ja, a másik! Ki melyik bankot ajánlaná vállalkozói számla nyitásához? Nekem a K&H bejött. Olcsó, gyors, bár a netbank nem a szokásos módon zajlik, hanem egy kütyüt adnak hozzá, ami Explorer alatt működik csak, ez nekem kellemetlen, mert nincs fent, csak a Mozilla. De a legtöbb embernek az fent szokott lenni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-04-07 10:21
Létrehozva:
|
|
|
Abban biztos vagyok, hogy ebben nincs igazad, mert nekünk kiadták a vállalkozóit kereskedelmi végzettség nélkül is, tehát a Vaterás eladáshoz nem kell. Itt érdekes a két véleménykülönbség. Nekem van vállalkozói bankszámlám a Vaterához, mert azt hallottam, hogy kötelező, és elment a férjem megnyitni. Ott a bankban azt mondták neki, hogy minden vállalkozónak kell, és nem lehet vállalkozói bankszámla nélkül vállalkozni. Ezzel szemben, a saját vállalkozásomnak (nem Vatera, tanári, művészi tevékenység, és még ami belefért a diplomámmal A családom minden tagja vállalkozó, és nekik sincs. A könyvelőjük szerint nem kell. Viszont az én könyvelőm szerint jobb, ha van. Ezért a saját vállalkozásomnak is fogok nyitni egyet. Ha neten árusítasz, akkor kötelező a vállalkozói folyószámla! Mert ugye oda érkezik a jövedelem, és hó végén a számlakivonat alapján tudja a könyvelő elkönyvelni a dolokat. Ha a tanári, művészi egybéb tevékenységed átutalási pénzkifizetéssel történik, akkor valóban nem árt, ha van egy vállalkozói számlaszámod. Úgy gondolom egyszerűbb lekönyvelni, mint egy sima lakossági folyószámláról! Szóval ártani nem árt az biztos. Csak nézz körül jól, mert elég szép kis pénzt elkérnek havonta egy ilyen számláért... Ja, a másik! Ki melyik bankot ajánlaná vállalkozói számla nyitásához? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 06:53 |