Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-09-11 21:15
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2008-09-26 21:40 Azonosító: 203 774 |
Sziasztok Vaterások és leendő Vaterázók..
Csak jelezni szeretném, hogy ha az ember több dolgot vásárol, esetleg egy egész könyvsorozatot, tegyük fel legalább 10et, és legalább 10 eladótól, nem érdemes a megrendelői levelekkel foglalkozni és semmi mással sem. Egy tisztességes korrekt levél ,hogy mit hová utalj vagy küldj, bőven elég. Én hirtelenjébe nem is tudtam követni, az Ön nyert, a megrendelés és a partnerrel elkezdődött levelezéseket ! . Meg aztán a fele hiányos volt a másik fele meg több értelmű. Példa ! Tisztelt Vásárlóm ! Ezt meg ezt aminek ennyi az ára + a költsége = szumma. utald ide meg ide. Azt ennyi... |
|
|
|
2010-09-06 17:50
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 929 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Sziasztok! Én főállásban dolgozom,mellette szeretnék egy kis jövedelmet szert tenni az e-kereskedelemmel (vatera),hogyan és mi kell hozzá,hogy legális legyen? Milyen költségekkel jár?Sok mindent olvasni fórumokon,szeretném tudni,hogy muszáj-e kiváltani a vállalkozóit,vagy csak elég a szja-t fizetnem? Úgy számolom,hogy az éves összes bevételem jövőre 600e Ft lenne kb.(hangsúlyozom,hogy az egész bevételem egy év alatt) Hogy éri meg? Előre is köszönöm a válaszokat. Tisztelt yanesz79! Szíveskedjen visszaolvasni ebben a topikban. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-09-06 17:18
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Sziasztok! Én főállásban dolgozom,mellette szeretnék egy kis jövedelmet szert tenni az e-kereskedelemmel (vatera),hogyan és mi kell hozzá,hogy legális legyen? Milyen költségekkel jár?Sok mindent olvasni fórumokon,szeretném tudni,hogy muszáj-e kiváltani a vállalkozóit,vagy csak elég a szja-t fizetnem? Úgy számolom,hogy az éves összes bevételem jövőre 600e Ft lenne kb.(hangsúlyozom,hogy az egész bevételem egy év alatt) Hogy éri meg? Előre is köszönöm a válaszokat. Menj a topic elejére, szerintem minden kérdésedre választ kapsz. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-09-06 10:54
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 12 Regisztrált: 2009-09-13 08:19 Azonosító: 742 825 |
Sziasztok!
Én főállásban dolgozom,mellette szeretnék egy kis jövedelmet szert tenni az e-kereskedelemmel (vatera),hogyan és mi kell hozzá,hogy legális legyen? Milyen költségekkel jár?Sok mindent olvasni fórumokon,szeretném tudni,hogy muszáj-e kiváltani a vállalkozóit,vagy csak elég a szja-t fizetnem? Úgy számolom,hogy az éves összes bevételem jövőre 600e Ft lenne kb.(hangsúlyozom,hogy az egész bevételem egy év alatt) Hogy éri meg? Előre is köszönöm a válaszokat. |
|
|
|
2010-09-05 15:29
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 13 Regisztrált: 2009-04-09 12:27 Azonosító: 608 194 |
Azért ezzel nem poénkodnék, mert arról tudniuk kell Önöknek, hogy 200000 forint felett bizony magányszemélynek is adóznia kell az eladásai után, önadózással. A 200e ft akkor érvényes ha ki van zárva a rendszeresség de ha valakire ráhúzzak hogy pld itt rendszeresen kereskedik akkor az már kereskedelemnek minősül ami adó köteles és hiába nem érte ell a 200e ft össze adják menyit adott el és a 90% át tekintik jövedelemnek és abból több mint 50% át befizeted. Érdemes megnézni ezt a videót 16 apeh os nézi napi 8 órában az oldalakat a neten Mondják hogy nézik az üzletszerűséget is Ha beirod a googlebe hogy:( Az APEH már az interneten is vizsgálódik videó ) akkor találni fogsz videót benne volt a tv-ben is érdemes megnézni |
|
|
|
2010-09-01 12:13
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 112 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy a vevőnek mennyi időn belül kell átvenni az árut?Köszönöm a segítséget! Kedves nemzeti! Megegyezésen múlik, de aukciózárás után 14 napon belül célszerű. -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-08-31 23:23
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2009-09-20 12:26 Azonosító: 754 745 |
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy a vevőnek mennyi időn belül kell átvenni az árut?Köszönöm a segítséget!
|
|
|
|
2010-08-31 19:35
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 929 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
sziasztok valaki tudna nekem segiteni meglévö ajánlatomra hogy tudok uj képet feltölteni? Tisztelt kiravik! Már feltöltött, de még nem licitált termék esetében a Személyes menüjében az Eladó áruk szövegre kattintva, a kérdéses terméknél a [képek] szövegre kattintva tudja módosítani vagy továbbiakkal bővíteni (maximum 4db) a fotókat. Ha már van licit az aukción, akkor nincs változtatási lehetőség. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-08-31 19:23
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2010-08-31 19:21 Azonosító: 1 333 006 |
sziasztok valaki tudna nekem segiteni meglévö ajánlatomra hogy tudok uj képet feltölteni?
|
|
|
|
2010-08-29 10:06
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
-------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2010-08-29 09:58
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 650 Regisztrált: 2010-02-05 12:24 Innen: Kesztölc Azonosító: 980 507 |
... tehát nem igazán kellene magadat fárasztani ezzel. Nem minket akartál írni? -------------------- Korán keltem, hol az arany?
|
|
|
|
2010-08-29 09:48
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 241 Regisztrált: 2010-06-15 22:55 Azonosító: 1 214 427 |
Szóval ez nem kapuadó, hanem un. Általános Forgalmi Adó, röviden ÁFA. Erre csak akkor szoktak ráeszmélni sokan, amikor az APEH megkeresi őket egy próbavásárlás után. Bármikor vásárolhat Öntől az APEH is, jogszabály nem tiltja. Segítek: Személyi Jövedelem Adó un. Szja, De mindegy is, mert könyvelő tuti nem vagy, és mint már korábban írtam a gugli nem a te jóbarátod. Ráadásul a jogszabályokat néha még a hozzáértőknek is többszöri neki futásra sikerül értelmezni, tehát nem igazán kellene magadat fárasztani ezzel. |
|
|
|
2010-08-29 05:55
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 303 Regisztrált: 2007-03-01 13:47 Innen: Budapest Azonosító: 18 |
A hozzászólásod abszolut nem ide vág, de azért válaszolok egy-két felvetésedre.
Tehát, pontosabban: Ha 1 év alatt nem gyűlik össze annyi bevétel a saját ingó tárgyainak az eladásaiból, ami után 50 ezer forint(200000 forint 1/4-e, azaz 25%-a) adót be kell fizetnie, akkor nem kell adóznia. Tévedés: az 50 eFt már évek óta nem 50 eFt. Szóval aki valóban elad, az inkább a személyes átvétel készpénzben című dolgot részesíti előnyben pláne nagyobb értékeknél, mert ő azzal jobban jár. Ez nem fedi a valóságot, hisz az APEH a Vaterától bármikor kikérheti az eladásaidat, s már rögtön kiderül a turpisság. Akár személyesen, akár bankon keresztül kaptad a pénzt. Szóval ez nem kapuadó, hanem un. Általános Forgalmi Adó, röviden ÁFA. Erre csak akkor szoktak ráeszmélni sokan, amikor az APEH megkeresi őket egy próbavásárlás után. Bármikor vásárolhat Öntől az APEH is, jogszabály nem tiltja. [/quote] Nem ÁFA-nak hivják, hanem év végén a bevallásban SZJA-t kell utána fizetned. |
|
|
|
2010-08-29 01:40
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 189 Regisztrált: 2010-01-12 23:20 Azonosító: 936 666 |
kapuadó? Mert ki merne ujjat húzni, egy terminátorral? Csak John Connor... Azért ezzel nem poénkodnék, mert arról tudniuk kell Önöknek, hogy 200000 forint felett bizony magányszemélynek is adóznia kell az eladásai után, önadózással. Bankszámlánál még inkább észreveszik, mert a bankoktól az APEH szokott statisztikát kikérni, azért szoktak inkább személyes átvételnél készpénzhez ragaszkodni, mert akkor úgymond "nem veszik észre". Ez a jogszabályban a következő linken a legelső válaszban van megfogalmazva: www.adoforum.hu/szakmai_forum/tema/18107/ingo-ertekesites-800-eft-ig?wa=ADO0907 Szóval sunyi módon fogalmazza meg a jogalkotó, de megfogalmazza: "Nem kell megfizetni az ingó vagyontárgyak átruházásából az év során együttesen származó jövedelem adójának az 50 ezer forintot meg nem haladó részét.". Tehát, pontosabban: Ha 1 év alatt nem gyűlik össze annyi bevétel a saját ingó tárgyainak az eladásaiból, ami után 50 ezer forint(200000 forint 1/4-e, azaz 25%-a) adót be kell fizetnie, akkor nem kell adóznia. Szóval aki valóban elad, az inkább a személyes átvétel készpénzben című dolgot részesíti előnyben pláne nagyobb értékeknél, mert ő azzal jobban jár. Szóval ez nem kapuadó, hanem un. Általános Forgalmi Adó, röviden ÁFA. Erre csak akkor szoktak ráeszmélni sokan, amikor az APEH megkeresi őket egy próbavásárlás után. Bármikor vásárolhat Öntől az APEH is, jogszabály nem tiltja. |
|
|
|
2010-08-15 16:35
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Ennyit a felhasználási adatvédelemről.. jol gondolja meg a kedves vásárló,hogy hogyan vaterázik mert ártatlanul,pillanatok alatt tanúként találja magát a rendőrségen,sajnos még ha csak kapcsolatban sem került a vaterán is jelenlévő csalókkal,csörög a telefon ,és máris rohanhat a rendőrségre ,aztán a biróságra meg igy tovább ez elképesztő.Hát kedves Vaterázó igy add meg az adataidat.Mert mindjárt megcsörren a telefonod és te vagy a következő aki mehetsz X-nek az Y ellen tett feljelentési ügyében a rendörségi mókuskerékbe. u.i. jol gondoljátok meg? Ez kötelességed, mint magyar állampolgárnak. Különben én már tök régen megadtam az adataimat és még nem hívott a rendőrség.... Pedig mikor ott jártam legutóbb, egy olyan, de olyan jó pasi volt ott, szőke, kék szemű, tiszta Brad Pitt. De tényleg. És micsoda orgánuma volt... mmmm... mély, kicsit rekedt.. Na szóval csak hadd csörögjön az a telefon. Egyébként ha Te egy cég lennél, és azt mondaná a rendőrség, hogy X ügyfeled adatait kérik, mondanád hogy "nem"? Megnézném... a rendőrnek is biztos kikerekedne a szeme. Meg az övé is, amit kapna érte. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-08-15 16:35 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-08-15 14:53
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
Ennyit a felhasználási adatvédelemről.. Szóval szerinted inkább szaladgáljanak mindenhol vaterás csalók, gyermekgyilkosok és egyéb gonosztevők, csak Téged hagyjon békén a rendőrség? Egyébként ha Te egy cég lennél, és azt mondaná a rendőrség, hogy X ügyfeled adatait kérik, mondanád hogy "nem"? Megnézném... a rendőrnek is biztos kikerekedne a szeme. |
|
|
|
2010-08-15 10:01
Létrehozva:
|
|
Ennyit a felhasználási adatvédelemről.. jol gondolja meg a kedves vásárló,hogy hogyan vaterázik mert ártatlanul,pillanatok alatt tanúként találja magát a rendőrségen,sajnos még ha csak kapcsolatban sem került a vaterán is jelenlévő csalókkal,csörög a telefon ,és máris rohanhat a rendőrségre ,aztán a biróságra meg igy tovább ez elképesztő.Hát kedves Vaterázó igy add meg az adataidat.Mert mindjárt megcsörren a telefonod és te vagy a következő aki mehetsz X-nek az Y ellen tett feljelentési ügyében a rendörségi mókuskerékbe. u.i. jol gondoljátok meg… Tisztelt agnesita! Mi ezzel a probléma, miért meglepő? A megfelelő hatósági megkeresésre a Vatera (mint bármely más cég vagy magánszemély) KÖTELES együttműködni és a törvényes keretek közt adatokat szolgáltatni. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-08-15 09:56
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2007-09-22 13:03 Azonosító: 26 282 |
Ennyit a felhasználási adatvédelemről.. jol gondolja meg a kedves vásárló,hogy hogyan vaterázik mert ártatlanul,pillanatok alatt tanúként találja magát a rendőrségen,sajnos még ha csak kapcsolatban sem került a vaterán is jelenlévő csalókkal,csörög a telefon ,és máris rohanhat a rendőrségre ,aztán a biróságra meg igy tovább ez elképesztő.Hát kedves Vaterázó igy add meg az adataidat.Mert mindjárt megcsörren a telefonod és te vagy a következő aki mehetsz X-nek az Y ellen tett feljelentési ügyében a rendörségi mókuskerékbe. u.i. jol gondoljátok meg…
|
|
|
|
2010-07-23 09:31
Létrehozva:
|
|
Nem azt mondtam, hogy válts gmailról másra, a Thunderbird kezel bármilyen szolgáltatót, az csak egy program......... Jaj, leesett, szerintem odáig hallatszott a csörömpölés. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-23 01:49
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
De Aramir! Ha az én levelemre válaszol a vevő, akkor nem kell keresnem, csak ránézni a címre, és be tudom azonosítani a partnert. Annyira egyszerű. Na és szeretem a gmailt, az összes postafiókom gmail-es, nekem kézre áll és szeretem a rendszerét is. Nem szívesen váltanék. Különben, nekem eléggé könnyű dolgom van, mert általában meg tudom előzni a vevőt a levélírással, csupán arra a felvetése reagáltam, amit Leó írt a Vatera álláspontjáról, miszerint azt javasolják, hogy a vevő jelentkezzen először. Az enyém is egy vélemény a sok közül, nyilván mindkettő módszerre vannak érvek és ellenérvek, és mindenki a neki tetsző, vagy neki kényelmes módon próbálja intézni a dolgait. Nem azt mondtam, hogy válts gmailról másra, a Thunderbird kezel bármilyen szolgáltatót, az csak egy program. Egyszerre több címet is akár (nekem 8 cím van beállítva, plusz négy RSS hírforrás a friss termékek figyelésére), nem kell ki-be lépkednem, hogy megnézzem a különböző freemailos címeimet, 2 percenként ránéz (vagy amilyen időközönként szeretnéd, te állítod be), hogy van-e friss levelem, és letölti, ezt jelzi egy kis felugró ablakkal, stb., szóval kényelmesebb, mint böngészőben levelezgetni. Plusz írtad, hogy néha ott van 30 leveled is, aztán macerás eligazodni közöttük, ezzel kereshetsz a levelek tárgyában, feladóra, levelek szövegében, stb. Pl rákeresel az illető emailcímére a levelek szövegében, aztán már ki is adja a találatok között a Vaterás értesítő levelet az eladásról. Így néz ki kb: myfreesoft.net/pages/images/thunderbird-ss1.gif Persze nem akarlak rábeszélni, csak tippként írtam, mert nekem ez jött be, már évek óta így levelezek, valahogy könnyen leszoktam a böngészőből való levelezésről Ha esetleg kipróbálnád, egy kis segítség: hogyan.org/gmail-beallitas-mozilla-thunderbird A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2010-07-23 01:52 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 00:37 |