Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-10-01 17:04
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 003 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Önnek is szép... estét most már. Sokára, szerintem tudja, miért... Persze, bölcs vagyok, mint Buddha, csak nem nézem a köldökömet állandóan... (ld. Szőke ciklon) Megbeszéltük. Én alapvetően whisky-s vagyok, de az A-val kezdődőek közül szinte mindegyik lecsúszik. A gintonik például kiemelt helyen van. Én meghívhatom whisky-re is, csak nekem ne azt kelljen. Én meg szinte semmit nem iszom meg, csak a gintonikot, és Vaterás alkalmakkor a pezsgőt. Régebben szerettem a Sangria-t, de húsvétkor véletlenül megittam vagy másfél litert, és utána nagyon forgott a szoba is... Azóta valahogy nem kívánom. Jaj, Leó, véletlenül sem arra gondoltam, hogy Ön magas vékony hangon, hanem én. Ezzel szimbolizáltam a rémületemet. És egyáltalán nem volt elvont. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-10-01 17:06 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-01 17:03
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 112 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
(Magas vékony hangon.. Nem-nem, ez amolyan "e di pensiero" típusú volt. (Remélem, nem nagyon elvont poén... -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-10-01 16:58
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 112 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Szép napot Leó! Ma nagyon sokára jött. Önnek is szép... estét most már. Sokára, szerintem tudja, miért... Azért, ha arra járok, a gintonikot megejtjük. Azt hittem, csak én szeretem olyan nagyon. És persze köszönöm a választ. Megbeszéltük. Én alapvetően whisky-s vagyok, de az A-val kezdődőek közül szinte mindegyik lecsúszik. A gintonik például kiemelt helyen van. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-10-01 16:57
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 003 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Szerintem Leó hamarosan elereszti az oroszlánüvöltést..... Tisztelt Fórumozók! Nem megmondtam? (Magas vékony hangon.. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-01 16:17
Létrehozva:
|
|
Magánvélemény, 16 ezres termék esetén szerintem nem 215 Ft-on kell garasoskodni. A mellékelt ábra is mutatja, hogy nem kifizetődő. Maximálisan egyetértek. Hosszabban nem is fejtem ki, mert úgyis mindenki tudja ebben az ügyben a véleményemet. ........ Ne vedd ennyire szigorúan, majd meglátod, hogy igazából nem fogja elriasztani a vevőket, ha nem 100%-osan jeles a bizonyítványod Nem tehetek róla, ez az agybajom... Kényszeresen a maximumot kell nyújtanom. Pont olyan, mint a tömegiszony. Nem én akarom, muszáj. Tudom, ez amolyan "férfibetegség", de sajnos nálam is működik. Annyi, hogy én tudom, nálam miért van. Ha nem a legjobbat hozom ki magamból, akkor az KO. Tudom, menjek szabadságra.... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-01 16:00
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
...Addig tudom követni, amíg a maximumot kapom. Nem tartom így jó ötletnek, mert még a védekezés lehetősége sincs megadva..... Én viszont nem tulajdonítok ennek akkora jelentőséget. A nagytesónál működik már ez a rendszer régebb óta, és nem igazán érdekel, hogy a négy kritérium közül melyiknél mennyi az átlagom (mondjuk 4,8 és 4,9 az éves átlagom mindegyikből, de számomra tényleg nincs jelentősége). A normális vevők normálisan értékelnek, nem normális vevő meg 100-ból 1 lesz, az nem nagyon érinti az átlagot -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2010-10-01 11:00
Létrehozva:
|
|
Nem fogod látni, hogy kitől mennyi csillagot kapsz, csak az összesítést látod majd, ezért nem látszik, csak legalább 10 értékelés után, hogy ne tudd beazonosítani a csillagmumust Szia! Addig tudom követni, amíg a maximumot kapom. Nem tartom így jó ötletnek, mert még a védekezés lehetősége sincs megadva. Bármikor megteheti valaki, hogy csak úgy nem az igazat mondja, és az az én elbírálásomat befolyásolja, azaz jogtalanul másként állnak hozzám, mint amit megérdemlek. És kérlek (kérek mindenkit), ne mondd azt, hogy ennek a valószínűsége csekély, mert a bosszúnegatívé is az, mégis előfordul. De az ellen legalább valamelyest lehet védekezni, vagy legalábbis töröltetni. Alapvetően jónak tartom a részletes értékelést, mert tényleg adhat egy átfogóbb képet a partnerről. De ha az árnyéka is felmerülhet annak, hogy a rendszer kijátszása miatt valaki (ebben az esetben értelemszerűen az eladó) rosszul járhat, akkor ez így nem jó. Meg kell adni a lehetőséget a védekezésre. És arra is, hogy tudjam, ki mit adott nekem. Már csak azért is, mert aki hazudik rólam, annak a tiltómban van a helye, mert nem akarok vele többet kapcsolatba kerülni. Gondolom, illetve úgy érzem, hogy ez egy jogos igény. Legalább tudjam, hogy ki miként vélekedik, még akkor is, sőt főleg akkor, ha esetleg tényleg nem jól csináltam valamit. Minden értékelésnek (kezdve az iskolai osztályzatoktól a munkahelyi prémiumig) a célja az, hogy jobbra, többre ösztönözzön. De ha nem tudom, hogy melyik eladásomban mit hibáztam, akkor a dolognak ez a része elveszik. A csillagrendszer így, csak mint Damoklész kardja lebeg az eladó feje fölött, növelve az amúgy is nagyszámú stresszt, ami az embert éri a mindennapokban. Arról nem is beszélve, hogy a dolog egyoldalú, hiszen a vevőket mi nem értékelhetjük hasonlóan. Több mint egy hete vár egy árum átadásra az iskolai portán. Biztos örül a portás, hogy ott tárolom az üzletemet. De akkor sem lenne jobb a helyzet, ha itthon állna. Én miért nem jelölhetem be, hogy lassú a vevő? Miért nem írhatom meg, ha arrogáns? Vagy ha leütés után alkuszik erőszakos módon? Nekem nem lehet olyan jellegű véleményalkotási jogom, mint a vevőnek? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-10-01 10:02
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
... Töröltethet-e egy jogtalanul kevés csillagot az eladó? ... Nem fogod látni, hogy kitől mennyi csillagot kapsz, csak az összesítést látod majd, ezért nem látszik, csak legalább 10 értékelés után, hogy ne tudd beazonosítani a csillagmumust -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2010-09-30 21:25
Létrehozva:
|
|
Ki lehet tolni, de csak elvi síkon Egy-egy ilyen rosszindulatúan leadott értékelést majd ellensúlyoz a sok-sok másik öt csillagos. Vagyis az átlag majdnem tökéletes lesz. Jó. Akkor tegyük fel elvi síkon, hogy valaki igazságtalanul adogatja a csillagokat. Töröltethet-e egy jogtalanul kevés csillagot az eladó? Mert a Vatera legmarkánsabb indoka, ha elutasítják a jogtalan értékelés törlését, hogy nem vettek részt közvetlenül... OK, ez rendben. De egyáltalán technikailag megoldható-e az ilyesfajta értékelés törlése? Mert úgy éreztem a válaszából, hogy nem. Aki tökéletesen dolgozik, annak miért kell majdnem tökéletes eredménnyel megelégednie, főleg, ha az nem igazságos? Tehát tulajdonképpen bárki beírhatja azt, hogy nem valós pkg-et számolt fel az eladó, miközben pedig mégis? De még mindig van kérdésem. A csillagok csekély száma befolyásolja-e a PEP tagságot, és ha igen, akkor ennek vannak-e számszerűsíthető határai? És ha igen, de nem lehet töröltetni, akkor azért gáz van szerintem. Nem háborgok, csak beszélgetek, és azért Önnel, mert Ön jó partner ehhez, én pedig éjjel érek rá. A barátaimnak szoktam mondani, hogy: Mindenre válaszolj!!!! Önnek azt mondom: Ha lehet, mindenre válaszoljon. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-09-30 21:25 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-09-30 21:06
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 939 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
OK. Akkor a kérdésem a következő. Eléggé ki lehet úgy tolni az eladóval, hogy bár pozitívat kap, de a részletesben lehúzzák. Ugye? Elvi síkon kérdezem. (Jó, hogy Ön nem a férjem, ugyanis ha neki kimondom azt, hogy elvi síkon, akkor már tépi magát... Ki lehet tolni, de csak elvi síkon Egy-egy ilyen rosszindulatúan leadott értékelést majd ellensúlyoz a sok-sok másik öt csillagos. Vagyis az átlag majdnem tökéletes lesz. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-09-30 20:15
Létrehozva:
|
|
Megengedi, nincs ilyen jellegű korlátozás. OK. Akkor a kérdésem a következő. Eléggé ki lehet úgy tolni az eladóval, hogy bár pozitívat kap, de a részletesben lehúzzák. Ugye? Elvi síkon kérdezem. (Jó, hogy Ön nem a férjem, ugyanis ha neki kimondom azt, hogy elvi síkon, akkor már tépi magát... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-09-30 20:11
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 939 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Azt szeretném tudni első lépésként, hogy a pozitív minősítés megengedi-e, hogy 5-nél kevesebb csillagot adjon a vevő. A választól függ a többi kérdésem. Megengedi, nincs ilyen jellegű korlátozás. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-09-30 19:22
Létrehozva:
|
|
Kedves zejopy! Benézek még párszor, de van néhány egyéb intézni valóm is közben. Szóval, nem leszek itt folyamatosan. Ha így megfelel, akkor írja nyugodtan ami a szívét nyomja. Azt szeretném tudni első lépésként, hogy a pozitív minősítés megengedi-e, hogy 5-nél kevesebb csillagot adjon a vevő. A választól függ a többi kérdésem. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-09-30 19:19
Létrehozva:
|
|
Kedves Benz! Ha itt marad hosszasabban, akkor rengeteg kérdést szeretnék Önnek feltenni, mert az előző őrjöngésem felvetett aztán bennem egypár gondolatot, amik úgy jöttek fel bennem, mint a vízi hullák. Kedves zejopy! Benézek még párszor, de van néhány egyéb intézni valóm is közben. Szóval, nem leszek itt folyamatosan. Ha így megfelel, akkor írja nyugodtan ami a szívét nyomja. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-09-30 19:05
Létrehozva:
|
|
Kedves Benz!
Ha itt marad hosszasabban, akkor rengeteg kérdést szeretnék Önnek feltenni, mert az előző őrjöngésem felvetett aztán bennem egypár gondolatot, amik úgy jöttek fel bennem, mint a vízi hullák. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-09-30 18:44
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 241 Regisztrált: 2010-06-15 22:55 Azonosító: 1 214 427 |
A fizetési meghagyással... mert az csak úgy megy... Egyszer próbáltam már levezetni, hogy ez azért ennyire nem egyszerű, de inkább Úgy kell!!! Szépen kértem, engedjen be a zárt aukcióra, de nem tette. Pedig gyerekkorom óta.... Nem tudom Neked, hogy volt gyerekkorodban, de az én nagyapámnál volt egy kitömött bagoly a falon. Mivel sok időt töltöttem náluk, elég sokat bámultuk egymást. Mondta is később a pszichológus, hogy erre is visszavezethető a gyermekori traumám.... |
|
|
|
2010-09-30 17:41
Létrehozva:
|
|
Amúgy gratulálok, mondtam én. Gyanakszom, mert most meg elment egy teáskanna is. Nem Ön vásárolgat nálam titkos női neveken, csak hogy örüljek? Neeem, sajnos az már úgy tűnik, a nyakamon marad. Úgy kell!!! Szépen kértem, engedjen be a zárt aukcióra, de nem tette. Pedig gyerekkorom óta.... A fizetési meghagyással... mert az csak úgy megy... Meg amikor virít a pénz a számlán. Laza a csaj nagyon.... Köszönöm Leó a javítást, nagyon kedves. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-09-30 17:42 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-09-30 16:13
Létrehozva:
|
|
A próféta szóljon Önből. Hmmm... szintén másvilági? Amúgy gratulálok, mondtam én. Mit? A baglyot? Neeem, sajnos az már úgy tűnik, a nyakamon marad. IDÉZET(Hunter600 @ 2010-09-30 13:22) Múltkor is csak unatkoztál-unatkoztál, aztán megjelent rég nem látott bölcs felhasználótársunk.... A fizetési meghagyással... mert az csak úgy megy... -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-09-30 15:11
Létrehozva:
|
|
A próféta szóljon Önből. Hmmm... szintén másvilági? A szomszédban meg újfent egy tájékozatlan regisztráló, de ő még arra sem vette a fáradságot, hogy a megfelelő topikban tegye fel mindenkit érdeklő kérdését. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-09-30 13:26
Létrehozva:
|
|
Értem. Ejjejj... Én amúgy pont ma reggel adtam el valamit, úgyhogy nálam történt. A próféta szóljon Önből. Mit? A baglyot? Ja, Hunter, Láttam a magasztos postot... Rettenetes... A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-09-30 13:27 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-23 10:14 |