Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-11-04 22:00
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 277 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2011-11-04 21:56
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 19 Regisztrált: 2009-08-11 16:33 Azonosító: 698 666 |
Üdv mindenkinek.
információra lenne szükségem. A problémám az,hogy feladtam egy vevőmnek egy standard postai csomagot.1050.- volt a feladási díj. A csomagban egy akvárium külsőszűrő volt. Kb 2 négyzetméter golyósfóliába és kartondobozba csomagoltam. Sok vevőm meg is köszönte a gondos elővigyázatos csomagolásomat. Eddig az összes hasonló szűrő épségben célba ért. Az elöbb hívott a vevőm,hogy egy elég fontos alkatrész le van törve a szűrőröl.Így használhatatlan lett. Én éppségben adtam fel.Nem is szokásom a vevőimmel kitolni,mert alergiás vagyok a negatív értékelésekre. Meg ügyelek a jóhíremre is. Én nem tartom magam hibásnak,hogy sérült az áru.Viszont a vevővel is együttérzek,mivel kiadott majdnem 9000.- forintot egy most már használhatatlan áruért. Egyértelmű számomra,hogy a posta kezelte hanyagul a csomagot és ezért keletkezett a sérülés. A kérdésem az lenne:Ilyen esetben ha beviszi a postára a kompletten az egész csomagot,felveszik e a jegyzőkönyvet? Illetve számíthat e kártérítésre? |
|
|
|
2011-10-23 22:29
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
A posta rigolyáihoz: olyan előírásuk is van, hogy a borítékot csak leragasztani szabad, a tűzőkapoccsal lezárást büntetik. A bírósági papírok is úgy jönnek, hogy oda vannak tűzve. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-10-23 22:27
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 277 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2011-10-23 22:09
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 15 Regisztrált: 2011-05-21 23:53 Azonosító: 1 508 069 |
A posta rigolyáihoz:
olyan előírásuk is van, hogy a borítékot csak leragasztani szabad, a tűzőkapoccsal lezárást büntetik. |
|
|
|
2011-10-22 13:05
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 19 Regisztrált: 2011-10-13 14:00 Azonosító: 1 548 432 |
Cáthúzva az irányítószám, s át volt javítva (rontott címzés). sak a sárga csekkre van / volt ilyen előírás. A küldemény címzésének csak jól olvashatónak kell lennie. Már nincs kék ceruza sem. Valóban már nincs ilyen az üzletszabályzatban, ezért írtam feltételes módban az első hozzászólásomban. Tavaly kaptam olyan levelet, amin át volt húzva az irányítószámom, s alá volt írva a helyes (rontott címzés). Kék ceruzával. 2002 óta nem kötelező az ajánlott levelet átvetetni, s lehet levélszekrénybe kézbesíteni. Akkor szakvizsgáztam, de még nem kellett tudnunk az új szabályokat, csak az ilyen nagyon kirívókat. |
|
|
|
2011-10-22 00:55
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Van ahol még ajánlott sincs, és sehol nincs az, hogy alá kell íratni minden áron, mert az nem az ajánlott, azt úgy hívják saját kézbe, és külön díja van. Kevered az LNK szolgáltatást az SK- val Az LNK az, amikor mindenképp alá kell írni az átvételhez, de ez lehet mondjuk a házastárs szülő gyerek is. Ez 10 huf. Itt már teljesen egyértelmű, hogy ki és mikor vette át. Ha nincs otthon senki, akkor a postás kénytelen értesítőt hagyni! Az SK pedig az, amikor nem írhatja alá a házastárs szülő gyerek, hanem csak és kimondottan a címzett. Az meg 210. Nem ugyanaz a kettő! MI az hogy van ahol még ajánlott sincs? Például? Az engem spec nemigazán érdekel. Nálunk van, csak nem azt jelenti mint a világ többi részén. (és kb 2-3 éve hozták be ezt a nem aláírós szokást) Én még akárhonnan kaptam külföldről ajánlott levelet (és elég sok helyről kapok elhiheted) azt mind alá kellett írnom. Ja és külföldön, mikor próbálta letagadni a gyerek, hogy nem kapta meg a cuccost, a kinti posta 2 nap alatt igazolta, hogy ekkor meg ekkor átvette a sima ajánlott levelet. A hozzászólást -nyubocs- szerkesztette a következő időpontban: 2011-10-22 00:56 -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2011-10-22 00:16
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Múltkor szólt a zöld tollért. Pedig kedves volt, nem görénykedni akart, tényleg. Hm. érdekes. Igaz, hogy én a borítékot is legtöbbször nyomtatom, de még nem futottam bele ilyenbe... Na, én átolvastam, de lehet átsiklottam valamin, ám szerintem egy árva betű sem szól a színről. Nyomatás esetén a betűméretről, betűtípusról, alávágásról igen, papír minőségről meg egyebekről is, színekről nem... http://posta.hu//kepek/upload/2011-06/Helyes_cimzes_v2_1.pdf http://posta.hu//kepek/upload/2010-02/Hely...imzesmintak.pdf -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-10-22 00:05
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Az ajánlott levélként történő postázáshoz szeretnék ajánlani egy dolgot, ha szabad. Ma Magyarországon, talán az egyetlenként a világon, az ajánlott levél átvételét nem szükséges az átvevővel aláíratni, a Posta üzletszabályzata szerint az a levélszekrénybe is kézbesíthető, azaz a postás simán begyömöszölheti a postaládádba. (vagy elteheti magának, ha akarja, legfeljebb azt mondja, hogy ő bedobta) Van viszont egy külön szolgáltatás az ún. LNK azaz Levélszekrény útján Nem Kézbesíthető, ami azt jelenti, hogy a címzettel mindenképp alá kell íratni a küldemény átvételét. Igaz van pofájuk plusz 10 forintot ezért elkérni, de újfent csökkenthető a kockázat egy kicsit. Mondjuk arról az én életemben már nem is merek ábrándozni, mint a germánoknál vagy az ángliusoknál van, hogy online kinyomtatod a bélyeget (kétdimenziós vonalkód), amit online ki is fizetsz, a postahivatalban csak annyi dolgod van, hogy átveteted Van ahol még ajánlott sincs, és sehol nincs az, hogy alá kell íratni minden áron, mert az nem az ajánlott, azt úgy hívják saját kézbe, és külön díja van. Ha úgyis bemégy a postára, akkor miért baj, hogy ott fizeted? On lájn akarod fizetni? Hát rendelj szép (szebbet mint a Q-kód) bélyeget, vagy akár saját magad képével ellátott bélyeget, mert ez viszont máshol nem nagyon van, pár országot leszámítva: http://posta.hu/termeklista.ivy?id=9737AC2...85-AA8F09CB9FCA http://posta.hu/termeklista.ivy?id=994DF61...4D-DC98D351037A -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-10-21 23:50
Létrehozva:
|
|
|
:-) Gondolhatnának a "kicsikre" is. Gondlom nem kis forgalmat hoz a postának ez a típusú forgalom.... Hát a statisztikák / éves jelentések néha megjelennek, és 95%-ot a bankok, szolgáltatók adják fel (számlalevelek) Kicsikre gondolnak a START csomagnál. (Csak mert én ezt preferálom leginkább -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-10-21 23:50
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Csak a sárga csekkre van / volt ilyen előírás. A küldemény címzésének csak jól olvashatónak kell lennie. Múltkor szólt a zöld tollért. Pedig kedves volt, nem görénykedni akart, tényleg. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-10-21 23:45
Létrehozva:
|
|
|
Ahhh, ez nekem volt problémám nem is olyan régen. Csak a sárga csekkre van / volt ilyen előírás. A küldemény címzésének csak jól olvashatónak kell lennie. Igen, azt reagáltam le. Nem tudom, hogy ez szabály-e még, de gondolom igen. Tudod, mikor visszaküldik a feladónak, vagy sérülten érkezett, akkor is cerkával írják rá az infót, s ezért kérik általában a kék-fekete színt, hogy ne mosódjon össze, ha valamit kiemelten akarnak ráírni. Már nincs kék ceruza sem. -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-10-21 20:25
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Az ajánlott levélként történő postázáshoz szeretnék ajánlani egy dolgot, ha szabad.
Ma Magyarországon, talán az egyetlenként a világon, az ajánlott levél átvételét nem szükséges az átvevővel aláíratni, a Posta üzletszabályzata szerint az a levélszekrénybe is kézbesíthető, azaz a postás simán begyömöszölheti a postaládádba. (vagy elteheti magának, ha akarja, legfeljebb azt mondja, hogy ő bedobta) Van viszont egy külön szolgáltatás az ún. LNK azaz Levélszekrény útján Nem Kézbesíthető, ami azt jelenti, hogy a címzettel mindenképp alá kell íratni a küldemény átvételét. Igaz van pofájuk plusz 10 forintot ezért elkérni, de újfent csökkenthető a kockázat egy kicsit. Mondjuk arról az én életemben már nem is merek ábrándozni, mint a germánoknál vagy az ángliusoknál van, hogy online kinyomtatod a bélyeget (kétdimenziós vonalkód), amit online ki is fizetsz, a postahivatalban csak annyi dolgod van, hogy átveteted -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2011-10-21 19:56
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 19 Regisztrált: 2011-10-13 14:00 Azonosító: 1 548 432 |
Ahhh, ez nekem volt problémám nem is olyan régen. Igen, azt reagáltam le. Nem tudom, hogy ez szabály-e még, de gondolom igen. Tudod, mikor visszaküldik a feladónak, vagy sérülten érkezett, akkor is cerkával írják rá az infót, s ezért kérik általában a kék-fekete színt, hogy ne mosódjon össze, ha valamit kiemelten akarnak ráírni. |
|
|
|
2011-10-21 19:51
Létrehozva:
|
|
Szia, sziasztok! ....... Amúgy régen benne volt, hogy milyen színű tollat lehet használni. (Rovatolásnál kék, zöld és piros ceruzákat használtak jelzésként a küldeményekre, ezért lehet csak kék és fekete tollal címezni) Üdv: Diána Ahhh, ez nekem volt problémám nem is olyan régen. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-10-21 19:52 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-10-21 19:46
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok! Én vagyok az az aljas szemtelen vásárló, aki számlát mert kérni. Ki kell, hogy igazítsam az eladót. Nem a felelősség elhárítása miatt kértem ezt, hanem mert így olcsóbb, mint az ajánlott levél. A számla arra jó, hogy esetleges hiba esetén az eladó nem tehető felelőssé, hiszen ott a papír a postázásról. Sima küldeményért alapból a vevő a felelős, de én, mint eladó, akkor is kellemetlen helyzetbe kerülök, ha a vásárlóm sima küldeményként kéri a postázást és eltűnik a csomag. Oké, hogy a vásárló vállalta a felelősséget, de a becsület akkor is azt diktálja, hogy valamilyen mértékben próbáljak segíteni és igen, tisztázni magam, hogy nem nálam a hiba. Hiszen nem elképzelhetetlen, hogy egyes eladók föl sem adják az ilyen terméket? Nem kerestetni vagy reklamálni akarok egy számlával eltűnt csomag után, csaupán arról megbizonyosodni, hogy a feladó megtette a maga kötelességét. Csupán ennyi. Szóval, nem értem, miért van "szívatás" szaga a kérésemnek? Egyébként a postásnak kötelessége számlát adni, még ha az időbe kerül is. Szia, sziasztok! Tudom, hogy már lecsengett téma, de nem tudom megállni, hogy ezt ne reagáljam le. Bármelyik feladott küldeményemről, BÁRKINEK a nevére, címére tudok számlát kérni a postán, tehát ez semmit sem bizonyít. A vevő vagy megbízik az eladóban, vagy pedig ajánlottan kéri. Kedves suny15! Minden infót a postázással kapcsolatosan a Posta ÁSZF-ében megtalálod. Levelet bármilyen csomagolóba becsomagolhatsz, a lényeg, hogy 2kg alatt legyen, mérete: 3 kiterjedése nem haladhatja meg a 90cm-t, s egyik oldala sem lehet hosszabb 60cm-nél. Csomagnál amire figyelni kell: standard csomagnál egyik oldala sem haladhatja meg a 75cm-t, kizárólag doboz lehet, s nem lehet átkötve zsineggel. http://posta.hu/ugyfelszolgalat/uzletszabalyzatok Amúgy régen benne volt, hogy milyen színű tollat lehet használni. (Rovatolásnál kék, zöld és piros ceruzákat használtak jelzésként a küldeményekre, ezért lehet csak kék és fekete tollal címezni) Üdv: Diána |
|
|
|
2011-10-21 08:59
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 42 Regisztrált: 2008-01-01 14:34 Azonosító: 72 297 |
A kedvezményt (meg az átutalásos számlát) én is megkérdeztem nálunk (elég jó viszonyt ápolgatunk a postásokkal) Konkrét mértékeket soha senki nem fog mondani szerintem Neked sem, ahhoz szerintem Te is kicsi vagy. Az átutalásos számla, hogy ne kelljen mindig számolgatnod a pénzt eleve, azaz a "Díj hitelezve" szolgáltatást is csak akkor veheted igénybe (és ehhez nem jár semmiféle kedvezmény) ha 12 hónapon keresztül minden hónapban meghaladja a küldeményforgalmad az 50000 forint forgalmazási díjat. A mérettel nem tudom mit vacakolnak olyan sokat (és a méret a lényeg Szóval megint az én tapasztalatom itt helyben. ott van a postáskisasszony mellett a szabvány műanyag dobozuk, ha problémás lehet a méret, akkor megpróbálja abba belerakni és rögtön eldönti a kérdést. :-) Gondolhatnának a "kicsikre" is. Gondlom nem kis forgalmat hoz a postának ez a típusú forgalom.... A csomagolással én is a biztosra szavazok. Leginkább kíváncsi voltam, hogy akkor, hogy is van ez. Itt nem túl segítőkész az egy szem postás. :-( Arra is külön kell figyelnem, hogy a borítékot teljesen kitöltse az adott darab,különben azért is fizetek pluszba.... Kösz a segytséget |
|
|
|
2011-10-21 00:26
Létrehozva:
|
|
Illetve létezik valamiféle kedvezményrendszer sok levél rendszeres feladására? Előre is kösz a sok választ A kedvezményt (meg az átutalásos számlát) én is megkérdeztem nálunk (elég jó viszonyt ápolgatunk a postásokkal) Konkrét mértékeket soha senki nem fog mondani szerintem Neked sem, ahhoz szerintem Te is kicsi vagy. Az átutalásos számla, hogy ne kelljen mindig számolgatnod a pénzt eleve, azaz a "Díj hitelezve" szolgáltatást is csak akkor veheted igénybe (és ehhez nem jár semmiféle kedvezmény) ha 12 hónapon keresztül minden hónapban meghaladja a küldeményforgalmad az 50000 forint forgalmazási díjat. A mérettel nem tudom mit vacakolnak olyan sokat (és a méret a lényeg Szóval megint az én tapasztalatom itt helyben. ott van a postáskisasszony mellett a szabvány műanyag dobozuk, ha problémás lehet a méret, akkor megpróbálja abba belerakni és rögtön eldönti a kérdést. -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2011-10-20 23:45
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 42 Regisztrált: 2008-01-01 14:34 Azonosító: 72 297 |
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hol található meg pontosan, hogy a postaküldeményeknél mit mibe lehet csomagolni? Gondolok a ruhákra pl levélesetében kötelező doboz vagy elég papírba? Itt csak dobozban veszik át a leveleket, viszont újságpapírba csomagolva ideér... Ahány posta annyiféleképpen értelmezik a szabályzatot? Itt nagyon igyekeznek mindenféle különszolgáltatást, nem kért dolgot ránk sózni. Vonalzóval felszerelve mérnek minden kisebb dobozt, hátha meghaladja a 90 cm-t... Iszonyat mennyi időt rabolnak el. Illetve létezik valamiféle kedvezményrendszer sok levél rendszeres feladására? Előre is kösz a sok választ |
|
|
|
2011-10-09 11:11
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2010-08-23 00:04 Azonosító: 1 317 586 |
Sziasztok Vaterások! Nagyon új vagyok még és egy kis segítséget szeretnék kérni.Vásárolni vásároltam már, de az eladás,postázás dolog teljesen új nekem. Vissza olvasgattam pár oldalt, de így remélhetőleg mindenre választ kapok Szia! Van aki sima borítékba, van aki pufisba, és olyan is van, aki csak ujsággal becsomizza és körbetekeri ragasztóval. Amelyik törékenyebb, azt érdemes pufisba, ruhát ilyesmit én sima borítékba szoktam. Ami meg nem fér bele, azt pedig dobozba. Üdv. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-24 04:39 |