Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-12-08 11:14
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2011-11-22 11:39 Azonosító: 1 569 450 |
Ahogy látom nincs szerencséd ezekkel a ruhavásárlásokkal.(múltkor foltosat küldtek, most nem küldik) A múltkori áru foltjával már kibékültem, - tulajdonképpen szenzációsan sokat spóroltam ! Hiszen az Eladó az értékelésemnél azt írta, hogy "akár 5xös áron is" eladhatta volna. Miért nem ennyiért árulta az "ÚJ" terméket ? Ki tudja? Egy holtbiztos: akkor nem is licitáltam volna rá. Kettő: " AZ ÚJ TERMÉK " foltmentes. Akár 1 Ft-os licitnél is. Mi is jár annak , akinek igaza van ? |
|
|
|
2011-12-08 10:50
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Sziasztok! Az " Eladó" már pozitív értékelést adott Nekem, de a kabátot még mindig nem küldte ! Türelmem majd kabátot is terem ? Ahogy látom nincs szerencséd ezekkel a ruhavásárlásokkal.(múltkor foltosat küldtek, most nem küldik) -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2011-12-08 10:39
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2011-11-22 11:39 Azonosító: 1 569 450 |
Sziasztok!
Az " Eladó" már pozitív értékelést adott Nekem, de a kabátot még mindig nem küldte ! Türelmem majd kabátot is terem ? |
|
|
|
2011-12-08 09:52
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Üdv mindenkinek. Kérlek segítsetek! Vettem egy új terméket egy eladótól,de a termék nem működik és elég rendesen sérült is. Felkerestem az eladót nagy nehezen rávettem hogy adja vissza a pénzemet,de azt mondta hogy majd csak akkor adja a pénzt ha odaért a csomag. Én attól félek ha elküldöm nem fogom megkapni a csomagot. Mit tegyek? Kérlek titeket minél előbb válaszoljatok! Sajnos ez így működik, még akkor is ha hivatalosan üzletből vásárolod. (pld. tuskó, médijamárkt, osán, szatúrn stb...) Kutyaszorítóban vagy de nincs választásod. A helyedben azért megnézném az értékeléseit és ha nagyon link akkor inkább benyelném mert még mindíg jobb 1 hibás - remélhetőleg javítható - termék mint egy semmilyen. A hozzászólást -hytech- szerkesztette a következő időpontban: 2011-12-08 09:54 -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2011-12-08 09:40
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2011-04-10 21:27 Azonosító: 1 448 369 |
Üdv mindenkinek.
Kérlek segítsetek! Vettem egy új terméket egy eladótól,de a termék nem működik és elég rendesen sérült is. Felkerestem az eladót nagy nehezen rávettem hogy adja vissza a pénzemet,de azt mondta hogy majd csak akkor adja a pénzt ha odaért a csomag. Én attól félek ha elküldöm nem fogom megkapni a csomagot. Mit tegyek? Kérlek titeket minél előbb válaszoljatok! |
|
|
|
2011-12-08 09:27
Létrehozva:
|
|
|
Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 0 Regisztrált: 2011-10-16 14:40 Azonosító: 1 549 261 |
Sziasztok! Mit tudok tenni, ha nagyon kedvező áron ütöttem le termékeket egy eladónál és az az érzésem, hogy emiatt nem akarja átadni? Egyáltalán mennyit szokás várni? Tisztelt cicaslany86, a Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. § értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad az online aukciós értékesítés jellegéből kifolyólag. A törvény értelmében tehát, az a vevő, aki a vatera.hu oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, az a licittől a későbbiekben nem állhat el, az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az eladóknak a vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges. Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni. Legalább egy hetet célszerű várni. |
|
|
|
2011-12-08 09:09
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2011-12-08 09:00 Azonosító: 1 586 630 |
Sziasztok!
Mit tudok tenni, ha nagyon kedvező áron ütöttem le termékeket egy eladónál és az az érzésem, hogy emiatt nem akarja átadni? Egyáltalán mennyit szokás várni? |
|
|
|
2011-12-08 00:10
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 277 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
De az én termékkörömben mi a jó istent kezdjek azzal a csillagos értékeléssel, hogy Hamisnak bizonyult. (1 vélemény) Nyilván a valódinak hitt céklamagból egy hamis fekete retek kelt ki. Szerintem nem fogunk választ kapni tőle! Szerintem sem. Még jó, hogy rákerestem a kávéfőzőjére, mielőtt itt mindenki bilincsbe-verte volna az eladót. |
|
|
|
2011-12-07 23:55
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 12 Regisztrált: 2010-06-21 10:58 Azonosító: 1 222 266 |
Sziasztok! Én az alábbi esetekkel kapcsolatban szeretném megosztani a gondolataimat: ..... Ez nem újdonság, egy csomó eladó csinálja ezt és nem csak órákkal. Teli van a piactér MAC jelzésű kozmetikumokkal ahol a "jelzésű" szó 4-es betűmérettel van kiírva, vagy 4000 Ft bekerülési értékű kínai póthaj orosznak hirdetve majd 10-szeres áron, pedig ugyan az a csomagolás, tehát csak a legszűzebb felhasználók nem tudják hogy ez átverés. A párezres converse cipőkről már ne is beszéljünk. Ezek a keresőszavak meg szinte szánalmasak. Van egy eladó aki a legcsóróbb utolsó kínai poliésztertáskára is ráírja hogy LUXUS. Sokan nem nézik meg az eladók értékeléseit, sem a futó aukciókat, pedig sokra lehet belőlük következtetni. Az ember a szokások rabja, a viselkedése sablonos. Jövőre egyébként a NAV rászáll az ilyenekre is. Ha valaki 3. országból származó márkajelzéssel ellátott terméket árul és nem tudja számlával igazolni az eredetét akkor megvádolhatják csempészettel vagy hamisítással is. |
|
|
|
2011-12-07 23:40
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Szia! Igen, én is ezen gondolkoztam, amit írtál. Már el is küldte az eladónak a negatívot. Jó lenne, ha kapnánk választ a fenti kérdéseidre. Nekem is van most egy (0-ás, ami önmagában nem lenne gond) vásárlóm, csütörtökön kaptam meg az utalását, péntek este már jött is a felszólító, kellemetlen hangulatú email a részéről, hogy nem kapta még meg a csomagot, pedig ő már hétfőn utalt. Attól tartok, hogy az én értékelésem sem lesz az ő részéről 5 csillagos. Szerintem nem fogunk választ kapni tőle! A csillagokat meg-meg nézem, de mivel nem tudni ki mit adott, igazából egy-két kivétellel nem tudom kideríteni olykor a probléma okát. Nem azon problémázok, ha később küldöm és az a baja, azt tudom, hogy olykor jogos.. De az én termékkörömben mi a jó istent kezdjek azzal a csillagos értékeléssel, hogy Hamisnak bizonyult. (1 vélemény) -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2011-12-07 22:29
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 148 Regisztrált: 2009-03-14 16:54 Azonosító: 545 174 |
Ja, ahhoz képest hogy november 26-án nyerte meg. A terméklapon meg ő kérte, hogy december 4-n fizet, ami meg vasárnap, tehát 5-e előtt nem terhelik a számláját, ha nem egy bankban vannak, akkor 6-n van az eladónál a pénz, ma meg van 7-e. Szia! Igen, én is ezen gondolkoztam, amit írtál. Már el is küldte az eladónak a negatívot. Jó lenne, ha kapnánk választ a fenti kérdéseidre. Nekem is van most egy (0-ás, ami önmagában nem lenne gond) vásárlóm, csütörtökön kaptam meg az utalását, péntek este már jött is a felszólító, kellemetlen hangulatú email a részéről, hogy nem kapta még meg a csomagot, pedig ő már hétfőn utalt. Attól tartok, hogy az én értékelésem sem lesz az ő részéről 5 csillagos. |
|
|
|
2011-12-07 22:00
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
még bírósági kártérítési pert is javaslok (Hetek óta nem tudsz kávézni, stb...) aztán majd megtanulja a nyavalyás... Ja, ahhoz képest hogy november 26-án nyerte meg. A terméklapon meg ő kérte, hogy december 4-n fizet, ami meg vasárnap, tehát 5-e előtt nem terhelik a számláját, ha nem egy bankban vannak, akkor 6-n van az eladónál a pénz, ma meg van 7-e. -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2011-12-07 21:16
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 277 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Sziasztok!!! Segítsetek,mi a teendő ha a kifizetett árum,nem érkezik meg? Vettem egy kávéfőzőt,átutaltam a nem kevés összeget és az eladó nem reagál a levelemre és telefonon sem lehet el érni. Ez az? http://www.vatera.hu/haztartasi_gep_kisgep...1509837401.html Én nem mennék rögtön a rendőrségre, nem tűnik szélhámosnak. Mikor, és hogyan fizetted ki? A hozzászólást -svejku- szerkesztette a következő időpontban: 2011-12-07 21:18 |
|
|
|
2011-12-07 21:15
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 6 Regisztrált: 2010-01-14 10:57 Azonosító: 939 446 |
Sziasztok! Én az alábbi esetekkel kapcsolatban szeretném megosztani a gondolataimat: A karórák foglalkoztatnak mostanában, és ezzel kapcsolatban vettem észre, hogy van olyan eladó, aki az összes általa kínált karórához odaírja, hogy "a legújabb modell". Ugyanazon "márkanév" alatt futó, márkásnak tűnő órák esetén is ugyanúgy odaírja. Természetesen tudjuk mindannyian, hogy egy márka esetében nem lehet 10-20-30-40 olyan óra, amely mindegyike "a legújabb modell". Főleg, ha a márkaboltban az ugyanazzal a márkanévvel jelzett óra a 10-szeresébe kerül, és az itt hirdetett modellek véletlenül sem lelhetők fel egyetlen hivatalos gyártónál sem. Néhány esetben rákérdeztem egy ilyen eladónál - mert tetszett az eladásra kínált óra, ráadásul márkás óraként árulta -, hogy "mit jelent az, hogy a legújabb modell, és mit lehet tudni a modell azonosítójáról". Választ nem kaptam, és a kérdést is mindegyik esetben kitörölte. Van olyan, aki a kínai márkájú órákhoz odaírja, hogy az üzletben 70-80 ezer forint körüli Euróért kaphatóak a jaragar, az orkina, a goer és a hasonló órák, és csak itt csak most megvehető már 5-10 ezer forintért! Ha utánanézünk, kiderül, hogy párezer forintos, "eldobható", kínai órákról van szó. Sajnos a vatera email-válaszából az derült ki számomra, hogy ők teret adnak akár az egyértelmű megtévesztő szándéknak is, mert a felelősség az eladót terheli, szabadon eldöntheti, hogy mit ír az űrlapra. Tehát én azt gondolom, hogy csak attól szabad vásárolni, aki korrekt a hirdetéseiben és a szándékaiban is. Én a magam részéről ehhez tartom magamat. A kínaiak több órát adnak ki évente, mint a világ postái bélyeget. Természetesen mind új modell... TANÁCSOM: Ha órákat akarsz gyűjteni, netán venni- használatra- menj vissza az 1985 előtti időkbe. Akkor még minden eredeti, és jó volt... A mai órák semmivel sem tudnak többet, mint az akkoriak!!! CSAK ÓVATOSAN!!! VÉKONY JÉG. |
|
|
|
2011-12-07 21:07
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 6 Regisztrált: 2010-01-14 10:57 Azonosító: 939 446 |
Sziasztok!!! Segítsetek,mi a teendő ha a kifizetett árum,nem érkezik meg? Vettem egy kávéfőzőt,átutaltam a nem kevés összeget és az eladó nem reagál a levelemre és telefonon sem lehet el érni. Több ilyen próbálkozó létezik az internetes piactereken... Ha sem telefon, sem e-mail kapcsolat: IRÁNY A YARD!!! Aztán csalás miatt feljelentés!!! Mint írtad nem volt olcsó. Remélem könyvelt küldeményként kérted, mert annak nyoma van. Azok is elvesznek : " a posta kezelésében, a postán kívülálló okból eltűnt" dumával már volt dolgom nekem is, de ilyen esetben a posta kártérítést fizet ( ajánlott levélnél 15+1-szeresét a feladási díjnak). Előtte azért próbáld a kapcsolatot felvenni az eladóval, de, ha nem reagál- IRÁNY A RENDŐRSÉG+ még bírósági kártérítési pert is javaslok (Hetek óta nem tudsz kávézni, stb...) aztán majd megtanulja a nyavalyás... |
|
|
|
2011-12-07 21:05
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 937 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Sziasztok!!! Segítsetek,mi a teendő ha a kifizetett árum,nem érkezik meg? Vettem egy kávéfőzőt,átutaltam a nem kevés összeget és az eladó nem reagál a levelemre és telefonon sem lehet el érni. Tisztelt anzi771! Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen. A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll. Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-12-07 20:44
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2011-12-07 20:12 Azonosító: 1 586 092 |
Sziasztok!!!
Segítsetek,mi a teendő ha a kifizetett árum,nem érkezik meg? Vettem egy kávéfőzőt,átutaltam a nem kevés összeget és az eladó nem reagál a levelemre és telefonon sem lehet el érni. |
|
|
|
2011-12-07 19:28
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2008-03-20 09:27 Azonosító: 127 430 |
Sziasztok!
Én az alábbi esetekkel kapcsolatban szeretném megosztani a gondolataimat: A karórák foglalkoztatnak mostanában, és ezzel kapcsolatban vettem észre, hogy van olyan eladó, aki az összes általa kínált karórához odaírja, hogy "a legújabb modell". Ugyanazon "márkanév" alatt futó, márkásnak tűnő órák esetén is ugyanúgy odaírja. Természetesen tudjuk mindannyian, hogy egy márka esetében nem lehet 10-20-30-40 olyan óra, amely mindegyike "a legújabb modell". Főleg, ha a márkaboltban az ugyanazzal a márkanévvel jelzett óra a 10-szeresébe kerül, és az itt hirdetett modellek véletlenül sem lelhetők fel egyetlen hivatalos gyártónál sem. Néhány esetben rákérdeztem egy ilyen eladónál - mert tetszett az eladásra kínált óra, ráadásul márkás óraként árulta -, hogy "mit jelent az, hogy a legújabb modell, és mit lehet tudni a modell azonosítójáról". Választ nem kaptam, és a kérdést is mindegyik esetben kitörölte. Van olyan, aki a kínai márkájú órákhoz odaírja, hogy az üzletben 70-80 ezer forint körüli Euróért kaphatóak a jaragar, az orkina, a goer és a hasonló órák, és csak itt csak most megvehető már 5-10 ezer forintért! Ha utánanézünk, kiderül, hogy párezer forintos, "eldobható", kínai órákról van szó. Sajnos a vatera email-válaszából az derült ki számomra, hogy ők teret adnak akár az egyértelmű megtévesztő szándéknak is, mert a felelősség az eladót terheli, szabadon eldöntheti, hogy mit ír az űrlapra. Tehát én azt gondolom, hogy csak attól szabad vásárolni, aki korrekt a hirdetéseiben és a szándékaiban is. Én a magam részéről ehhez tartom magamat. A hozzászólást -erszenyk- szerkesztette a következő időpontban: 2011-12-07 19:31 |
|
|
|
2011-12-07 15:57
Létrehozva:
|
|
|
Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 0 Regisztrált: 2011-10-16 14:40 Azonosító: 1 549 261 |
|
|
|
|
2011-12-07 15:28
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2008-06-05 14:23 Azonosító: 159 555 |
Ez az eladó egy kicsit "érdekes", hiába profi, a Gucci stb. óráival...
PontosIdo(2552) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-23 06:48 |