Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-10-07 20:43
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 42 Regisztrált: 2008-01-01 14:34 Azonosító: 72 297 |
Apc-Budapest, 80 km. Tényleg gyalog is gyorsabb lett volna.
Értékelés rendben volt. Tényleg szerencsére: értelmes partner, végig tartottuk a kapcsolatot. De én kétségbeestem annyira, hogy többször is átnéztem a cuccokat,valóban nem én felejtettem-e el..... Nem semmi! Honnan, hová? Gyalog sincs olyan távolság ebben az országban, amit 6 hét alatt kényelmesen ne lehetne megtenni! Jut eszembe: értékelést megtettétek már? |
|
|
|
2011-10-06 22:34
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 280 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Csúcsokat döntöget a posta: 6 hét után ért célba egy sima levelem. Nem semmi! Honnan, hová? Gyalog sincs olyan távolság ebben az országban, amit 6 hét alatt kényelmesen ne lehetne megtenni! Jut eszembe: értékelést megtettétek már? A hozzászólást -svejku- szerkesztette a következő időpontban: 2011-10-06 22:36 |
|
|
|
2011-10-06 21:54
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 42 Regisztrált: 2008-01-01 14:34 Azonosító: 72 297 |
Csúcsokat döntöget a posta: 6 hét után ért célba egy sima levelem.
|
|
|
|
2011-10-06 21:48
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2011-09-29 18:28 Azonosító: 1 545 595 |
Sziasztok Vaterások! Nagyon új vagyok még és egy kis segítséget szeretnék kérni.Vásárolni vásároltam már, de az eladás,postázás dolog teljesen új nekem. Vissza olvasgattam pár oldalt, de így remélhetőleg mindenre választ kapok
|
|
|
|
2011-10-06 10:43
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 946 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Sziasztok! Közeledik az első sikeres eladásom postai úton előre fizetés után fogom lebonyolítani, nagyon szépen kérlek segítsetek benne,hogy pontosan hogy fog hozzám eljutni a pénz és én hogy fogom megtudni a sikeres licitáló címét ahova küldhetem a csomagot + a nektek járó %-ot utalhatom e havonta hogy ne kelljen 100-500 forintokért utalást bonolyítanom Tudom,hogy világ dolgaiban kevésbé tájékozott:) kérdés de tapasztalat hiányában inkább jobbnak láttam megkérdezni nehogy valami félreértés legyen. Válaszotok előre is köszönöm Tisztelt Boriska92! Itt minden kérdésére megtalálja a választ: http://www.vatera.hu/segitseg/aukcioinditas_eladas/5/ -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-10-06 10:09
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2011-08-27 10:39 Azonosító: 1 542 316 |
Sziasztok!
Közeledik az első sikeres eladásom postai úton előre fizetés után fogom lebonyolítani, nagyon szépen kérlek segítsetek benne,hogy pontosan hogy fog hozzám eljutni a pénz és én hogy fogom megtudni a sikeres licitáló címét ahova küldhetem a csomagot + a nektek járó %-ot utalhatom e havonta hogy ne kelljen 100-500 forintokért utalást bonolyítanom Tudom,hogy világ dolgaiban kevésbé tájékozott:) kérdés de tapasztalat hiányában inkább jobbnak láttam megkérdezni nehogy valami félreértés legyen. Válaszotok előre is köszönöm |
|
|
|
2011-10-04 19:56
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Azokhoz lenne kérdésem, akik a vaterán mint cég árusítanak és a postázást a magyar posta segítségével oldják meg. Tehát a kérdésem: A postán én olyan számlát kapok ami ÁFA mentes, azaz 0% az ÁFA. Viszont én nem rakhatok rá az eladott termékek mellé adott ÁFÁ-s számlára 0%-os ÁFÁ-s tételt. Erre csak a magyar postának van joga. És ebből adódik a problémám, mivel a szállítást nekem 25% -os ÁFÁ -val kell feltüntetnem. Így aztán vagy 25%-al magasabb postázási díjjakkal dolgozom és az ÁFÁ-t fizeti a vevő, vagy ha a vatera szabályzata alapján akarok eljárni, akkor 25%-al alacsonyabb postai díjjakkal kell dolgoznom, hogy az ÁFÁ-val növelt összeg megegyezzen a posta hivatalos díjszabással. Pillanatnyilag a második opciót alkalmazom, azaz gyakorlatilag én fizetem az ÁFÁ-t. Amit elvileg a vevőnek kéne. A legtöbb eladó, mint magánszemély árul, így aztán nekik nem probléma ez a ÁFÁ-s történet. Nekem viszont ez probléma. És valami olyan megoldást szeretnék találni erre, hogy ne kelljen se a vevőnek többet fizetni a szállításért és nekem se legyen alapból 25% bukó a szállítás. Start, start plusz csomagok áfásak, azon kívül több internetes hardver, vagy egyéb alkatrész kereskedő az MPL postafutárt veszi igénybe, ami szintén áfás, de esetleg kedvezőbb díjú a kisebb küldeményeknél. posta.hu/csomag/csomag_belfoldre/mpl_futarszolgalat -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-10-04 17:57
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 19 Regisztrált: 2007-11-11 20:06 Azonosító: 41 439 |
Azokhoz lenne kérdésem, akik a vaterán mint cég árusítanak és a postázást a magyar posta segítségével oldják meg. Tehát a kérdésem: A postán én olyan számlát kapok ami ÁFA mentes, azaz 0% az ÁFA. Viszont én nem rakhatok rá az eladott termékek mellé adott ÁFÁ-s számlára 0%-os ÁFÁ-s tételt. Erre csak a magyar postának van joga. És ebből adódik a problémám, mivel a szállítást nekem 25% -os ÁFÁ -val kell feltüntetnem. Így aztán vagy 25%-al magasabb postázási díjjakkal dolgozom és az ÁFÁ-t fizeti a vevő, vagy ha a vatera szabályzata alapján akarok eljárni, akkor 25%-al alacsonyabb postai díjjakkal kell dolgoznom, hogy az ÁFÁ-val növelt összeg megegyezzen a posta hivatalos díjszabással. Pillanatnyilag a második opciót alkalmazom, azaz gyakorlatilag én fizetem az ÁFÁ-t. Amit elvileg a vevőnek kéne. A legtöbb eladó, mint magánszemély árul, így aztán nekik nem probléma ez a ÁFÁ-s történet. Nekem viszont ez probléma. És valami olyan megoldást szeretnék találni erre, hogy ne kelljen se a vevőnek többet fizetni a szállításért és nekem se legyen alapból 25% bukó a szállítás.
|
|
|
|
2011-09-25 20:12
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 026 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
http://www.vatera.hu/porcelan_sutemenyes_t...1479976618.html -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-23 09:51
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 026 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Sziasztok! Tudna nekem valaki abba segiteni,hogy 2db parti szemüveg kb mennyi lehet súlyra? Érdeklödtem egy termékre,810ft-ot irt az eladó(2db),de más is érdeklödött,neki is 810ft-ot irt,1db-ra.És mindezt ajánlottan elsőbbségivel,óriás boritékba......))) Bizonytalan vagyok.Köszi Kell neki valami borítás is, ismerve a postát. Ha nem kerül annyiba, akkor visszakérheted az árát. Csak meg kell nézni a borítékon. Különben az ajánlott nem elsőbbségi levél 500-750 grammig kerül 810 Ft-ba. Csomagolás szempontjából majdnem mindegy, hogy egyet, vagy kettőt küld-e. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-23 09:12
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 59 Regisztrált: 2010-12-26 10:40 Azonosító: 1 417 019 |
Sziasztok!
Tudna nekem valaki abba segiteni,hogy 2db parti szemüveg kb mennyi lehet súlyra? Érdeklödtem egy termékre,810ft-ot irt az eladó(2db),de más is érdeklödött,neki is 810ft-ot irt,1db-ra.És mindezt ajánlottan elsőbbségivel,óriás boritékba......))) Bizonytalan vagyok.Köszi |
|
|
|
2011-09-23 08:18
Létrehozva:
|
|
...... Engem egyetlenegyszer beszélt rá egy vevőm arra, hogy ne ajánlva adjam fel. Aztán mivel ezzel pont probléma lett meg Fővárosi Nagycirkusz, azóta soha semmilyen körülmények között nem postázok simán. Azt meg csak halkan teszem hozzá, hogy bármit is veszek, bármilyen összegért (akár 1 Ft-ért is), azt szeretném, ha biztosan megérkezne hozzám az áru és ezért nem sajnálom rá a 215 Ft különbözetet. Egyszerűen úgy vásárolok, hogy belekalkulálom a postaköltséget is. Azt zokszó nélkül ki is fizetem. Az más kérdés, ha becsapnak, azt nem szeretem, de ez már másik topikba való. Volt ilyen is. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-23 08:06
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Szóval, nem értem, miért van "szívatás" szaga a kérésemnek? Egyébként a postásnak kötelessége számlát adni, még ha az időbe kerül is. Elnézést, ha megbántottalak, de pontosan a szitu miatt tűnt annak. A választ meg már Zejopy leirta Neked a dolog értelmetlenségéről. Engem egyetlenegyszer beszélt rá egy vevőm arra, hogy ne ajánlva adjam fel. Aztán mivel ezzel pont probléma lett meg Fővárosi Nagycirkusz, azóta soha semmilyen körülmények között nem postázok simán. -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2011-09-23 07:10
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Én vagyok az az aljas szemtelen vásárló, aki számlát mert kérni. Ki kell, hogy igazítsam az eladót. Nem a felelősség elhárítása miatt kértem ezt, hanem mert így olcsóbb, mint az ajánlott levél. A számla arra jó, hogy esetleges hiba esetén az eladó nem tehető felelőssé, hiszen ott a papír a postázásról. Sima küldeményért alapból a vevő a felelős, de én, mint eladó, akkor is kellemetlen helyzetbe kerülök, ha a vásárlóm sima küldeményként kéri a postázást és eltűnik a csomag. Oké, hogy a vásárló vállalta a felelősséget, de a becsület akkor is azt diktálja, hogy valamilyen mértékben próbáljak segíteni és igen, tisztázni magam, hogy nem nálam a hiba. Hiszen nem elképzelhetetlen, hogy egyes eladók föl sem adják az ilyen terméket? Nem kerestetni vagy reklamálni akarok egy számlával eltűnt csomag után, csaupán arról megbizonyosodni, hogy a feladó megtette a maga kötelességét. Csupán ennyi. Szóval, nem értem, miért van "szívatás" szaga a kérésemnek? Egyébként a postásnak kötelessége számlát adni, még ha az időbe kerül is. A számlával csak annyit ér el, hogy bizonyíthatja, hogy egy napon valakinek feladott egy valamit. De az is lehet, hogy az anyósának küldött konyhafelszerelést. Semmit nem ér a számla, semmire sem jó. Csak az ajánlott feladásnak van értelme. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-23 06:06
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2010-06-06 09:27 Azonosító: 1 198 646 |
Ez pont az, aminek érzed. Attól, hogy számlát kérsz egy sima levél feladásáról, semmivel sem fog biztosabban megérkezni. Hiszen azért sima levél A számlát meg hiába lobogtatod, azzal aztán hiába reklamál bárki bármit. A sima levelet meg nem írják postakönyvbe. Sziasztok! Én vagyok az az aljas szemtelen vásárló, aki számlát mert kérni. Ki kell, hogy igazítsam az eladót. Nem a felelősség elhárítása miatt kértem ezt, hanem mert így olcsóbb, mint az ajánlott levél. A számla arra jó, hogy esetleges hiba esetén az eladó nem tehető felelőssé, hiszen ott a papír a postázásról. Sima küldeményért alapból a vevő a felelős, de én, mint eladó, akkor is kellemetlen helyzetbe kerülök, ha a vásárlóm sima küldeményként kéri a postázást és eltűnik a csomag. Oké, hogy a vásárló vállalta a felelősséget, de a becsület akkor is azt diktálja, hogy valamilyen mértékben próbáljak segíteni és igen, tisztázni magam, hogy nem nálam a hiba. Hiszen nem elképzelhetetlen, hogy egyes eladók föl sem adják az ilyen terméket? Nem kerestetni vagy reklamálni akarok egy számlával eltűnt csomag után, csaupán arról megbizonyosodni, hogy a feladó megtette a maga kötelességét. Csupán ennyi. Szóval, nem értem, miért van "szívatás" szaga a kérésemnek? Egyébként a postásnak kötelessége számlát adni, még ha az időbe kerül is. |
|
|
|
2011-09-22 13:50
Létrehozva:
|
|
Csatlakozom Bigdept kollegához Ki ir be? Hol? Mit? Hova? Mert sima levél az biza soha sehol senkinek nem kerül rögzítésre sehova senki által! És ki mit vesz át, illetve nem vesz át? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-22 13:47
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Csatlakozom Bigdept kollegához Ki ir be? Hol? Mit? Hova? Mert sima levél az biza soha sehol senkinek nem kerül rögzítésre sehova senki által! -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2011-09-22 12:55
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Beírják, csak jelzik, hogy nem veszik át.... -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-09-22 12:29
Létrehozva:
|
|
|
Ez pont az, aminek érzed. Attól, hogy számlát kérsz egy sima levél feladásáról, semmivel sem fog biztosabban megérkezni. Hiszen azért sima levél A számlát meg hiába lobogtatod, azzal aztán hiába reklamál bárki bármit. A sima levelet meg nem írják postakönyvbe. Beírják, csak jelzik, hogy nem veszik át.... |
|
|
|
2011-09-22 09:08
Létrehozva:
|
|
Talán nem tudja leolvasni a gép. Igen, átment egy másikhoz. Ezért aztán mindjárt bűntudatom támadt (a plusz munka miatt) és nagyon kedvesen elnézést kértem és megköszöntem az információt. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-25 00:50 |