Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-02-12 14:43
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 015 Regisztrált: 2008-11-22 17:28 Azonosító: 310 714 |
Pontosan mennyi volt a feladási díj és mennyit kaptál vissza? Nekem ugyanis a nagypostán a következőt mondta a postásasszony: Ha elvész a csomag akkor nem a feladási díj 15 vagy 16x-osát térítik meg hanem az ajánlási díjét! Mondanom sem kell, hogy csak pislogtam Vagy tanuló volt, vagy át akart verni. Részlet a posta üzletszabályzatából: "A Posta - az 5.3. pontban foglaltak kivételével - felelős azért a kárért, amely a küldemény felvételétől annak kézbesítéséig vagy a feladó részére történt visszakézbesítéséig terjedő időben a küldemény megsemmisüléséből, teljes vagy részleges elveszéséből vagy megsérüléséből keletkezett. Ha egyetemes postai szolgáltatás keretében a könyvelt, de nem értéknyilvánítás különszolgáltatással feladott küldemény megsemmisül, teljesen vagy részlegesen elvész vagy megsérül, a Posta kártérítési átalányt fizet. A küldemény a) megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő kártérítési átalány összege a teljes szolgáltatásért (tömeg szerinti díj, különszolgáltatás díja) fizetendő díj tizenötszöröse, b. részleges elveszése vagy megsérülése esetén a fizetendő kártérítés összege úgy aránylik a kártérítési átalány a) pontban meghatározott teljes összegéhez, ahogyan a keletkezett kár aránylik a küldemény teljes értékéhez. Az a) pont szerinti esetben a Posta a szolgáltatásért fizetett díjat is visszafizeti." A hozzászólást -98tomcsa- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-12 14:45 |
|
|
|
2012-02-12 14:37
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 35 Regisztrált: 2010-12-25 16:44 Azonosító: 1 416 942 |
Én már csak vigyorgok.
Van most egy emberke, rengeteg pozitivval. Kérdezett tőlem egy kabátra. Úgy tettem fel, hogy egyszer lett felvéve, nem volt használva. Elég drága darab, az értékének kb negyedéért árulom. Rákérdezett, hogy mennyire van tönkremenve. Ki van-e kopva. El kell-e vinni vegytisztitani. STB. Megirtam neki, hogy a leirásban is szerepel, egyszer lett felvéve, azóta szekrényben van tárolva. Erre tett egy ajánlatot, az igy is nevetséges árból még kétezer forintot levenne. Irtam neki, hogy szerintem ő is tisztában van az árával, ha annyiért nem megy el, amennyire felraktam, akkor megtartom. Erre visszair, hogy igen, tényleg ok az ára, de akkor már mérjek meg neki egy csomó mindent, /az összes méret szerepel a teméklapon/ és mondjam már meg, hogy miért látszik kopottnak a fényképen a kabát, mennyire kell kitisztittatni, stb. Tehát megint futjuk a kezdő köröket. Lemértem mindent mégegyszer, az összes kérdésére válaszoltam. Na utána többet nem jelentkezett. Arra a válaszomra már nem reagált. Most ujraindult az aukció, rögtön betette figyelőbe és megint megtalált az általa elképzelt árajánlattal. Na most az ilyen emberrel mit lehet csinálni? Jó mondjuk letiltom. De nem értem, nem érti meg a magyar beszédet? Ha meg nekem nem megfelelő az ára, akkor olyanokat ir a terméklapra, ami erősen megkérdőjelezi a szavahihetőségemet, utána meg nem válaszol? Na mindegy. |
|
|
|
2012-02-12 14:29
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 254 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Szia. Én annyit tudnék ehhez a témához mondani, hogy ez már vastagon kimeriti a zaklatás nevü tényállást. Nem küldenék neki semmit a helyedben, viszont elballagnék a rendőrségre a levelezéssel együtt. Tennék egy feljelentést. Bár jó eséllyel polgári per lesz a vége, de a feljelentés megtétele után ezt közölném az uriemberrel is. Gyanitom igen hamar leakadna rólad. Üdv Szia! Köszönöm, megfontolom, de nagyon nincs kedvem és időm sem. Pontosan mennyi volt a feladási díj és mennyit kaptál vissza? Nekem ugyanis a nagypostán a következőt mondta a postásasszony: Ha elvész a csomag akkor nem a feladási díj 15 vagy 16x-osát térítik meg hanem az ajánlási díjét! Mondanom sem kell, hogy csak pislogtam Hát tudod, mi mindent a Tanpostán intézünk, pontosan azért, mert ott tanítják a diákokat és ott mindent tudnak. Szerintem nem az ajánlási díj az alapszorzó, hanem a feladási díj. És nekünk azt fizették. 1x amikor kiderült, hogy elveszett és 15x, amikor megjött a jegyzőkönyv. Ez történt egy éve. Ha lesz egy kis időm, utána járok, de van a postának egy infó vonala: 40/46-46-46. Remélem ezzel nem sértek fórumszabályt. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-12 14:19
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Engem kártalanítottak, példaszerűen. Felizgattál. Mutasd, mid van. Pontosan mennyi volt a feladási díj és mennyit kaptál vissza? Nekem ugyanis a nagypostán a következőt mondta a postásasszony: Ha elvész a csomag akkor nem a feladási díj 15 vagy 16x-osát térítik meg hanem az ajánlási díjét! Mondanom sem kell, hogy csak pislogtam A hozzászólást -hytech- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-12 14:23 -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2012-02-12 14:08
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 356 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Mindenkitől kérdem, de főleg svejkutól, mivel győri. Normális dolog, hogy a győri 13-as postán csütörtök reggel nyolckor ajánlva, elsőbbségivel feladott küldemény nem jött meg pénteken? Előre is Normális. Győr és Tatabánya között van valahol egy logisztikai anomáliás szupercella. amin még az elsőbbségi levelek is gyakran beszorulnak. Tatabányáról sima levelem 8 napig jött. (gondolom gyalog, hosszú pihenőkkel) |
|
|
|
2012-02-12 14:06
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 35 Regisztrált: 2010-12-25 16:44 Azonosító: 1 416 942 |
Na a tegnap esti mesedélutánomhoz..... http://www.vatera.hu/bavaria_porcelan_disz...1539817256.html Kezd elegem lenni..... Ezt írta: Tisztelt Uram! Nem állt szándékomban zsarolni, messze nem. Azonban mégis én vettem meg a tényért. mert regisztráció nélkül is engedte a vatera rendszere a vételt. Kérem legyen kedves a meglévő 4 termék mellé ötödiknek berakni. Köszönöm szépen! Befizetés: Balassagyarmat, K&H fiók, hétfőn a délelőtti órákban. Befizetés közleménye: hexencsuuz 5. db. További szép hétvégét! Üdvözli: hexencsuuz ( ...........) Ezt válaszoltam: Kedves József! Ebben az esetben a kistányér árával, azaz 700 Ft-tal nő a befizetendő összeg. Összesen tehát 8315 Ft-ot fizessen be a már megírt számlaszámra. Amint megérkezik a pénz, elkészítem a csomagot. Üdv: zejopy Mit kellene ahhoz csinálnom, hogy leakadjon rólam???? Ez már az ötödik neve..... Szia. Én annyit tudnék ehhez a témához mondani, hogy ez már vastagon kimeriti a zaklatás nevü tényállást. Nem küldenék neki semmit a helyedben, viszont elballagnék a rendőrségre a levelezéssel együtt. Tennék egy feljelentést. Bár jó eséllyel polgári per lesz a vége, de a feljelentés megtétele után ezt közölném az uriemberrel is. Gyanitom igen hamar leakadna rólad. Üdv |
|
|
|
2012-02-12 13:54
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 015 Regisztrált: 2008-11-22 17:28 Azonosító: 310 714 |
Nem normális, mert attól elsőbbségi, hogy másnapra oda kellene érnie a címzetthez, de aggódni csak hétfőn este kezdjél. Addig legyél kiegyensúlyozott és mosolygós. Valószínüleg ő pont abbban a 15 %-ban volt benne, aminek törvény szerint nem kell feltétlen másnapra odaérnie. Nekem az ajánlottak, elsőbbség nélkül is 99 %-ban másnapra célba érnek. Apropó posta: Járt már valaki úgy, hogy elküldte a csomagot/levelet és eltűnt aztán a posta kártalanította? Van egy új infóm ezzel kapcsolatban ami tévhit oszlató lesz/lehet. (az enyémet legalábbis eloszlatta) Nekem egyszer volt. Kártalanítottak, igaz elég sok az átfutási ideje, mert munkanapban számolnak. Bevallom őszintén én jól jöttem ki belőle. |
|
|
|
2012-02-12 13:04
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 254 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Na a tegnap esti mesedélutánomhoz.....
http://www.vatera.hu/bavaria_porcelan_disz...1539817256.html Kezd elegem lenni..... Ezt írta: Tisztelt Uram! Nem állt szándékomban zsarolni, messze nem. Azonban mégis én vettem meg a tényért. mert regisztráció nélkül is engedte a vatera rendszere a vételt. Kérem legyen kedves a meglévő 4 termék mellé ötödiknek berakni. Köszönöm szépen! Befizetés: Balassagyarmat, K&H fiók, hétfőn a délelőtti órákban. Befizetés közleménye: hexencsuuz 5. db. További szép hétvégét! Üdvözli: hexencsuuz ( ...........) Ezt válaszoltam: Kedves József! Ebben az esetben a kistányér árával, azaz 700 Ft-tal nő a befizetendő összeg. Összesen tehát 8315 Ft-ot fizessen be a már megírt számlaszámra. Amint megérkezik a pénz, elkészítem a csomagot. Üdv: zejopy Mit kellene ahhoz csinálnom, hogy leakadjon rólam???? Ez már az ötödik neve..... A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-12 13:05 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-12 12:56
Létrehozva:
|
|
Jegyzettömben nézet->állapotsor bepipál, majd leviszed a kurzort az utolsó sorra, és megnézed mennyit ír ki a jobb alsó sarokban a "sor" mellé, nálam pl. 373-at Köszönöm, egyéb problémák is adódtak vele. Valamiért több példányban is megvan az egész. Lehet, hogy minden mentésnél újra mentette a teljes névsort. Most 1757-nek látszik, de szerintem ennyi nincsen. Egyszer újra mentem az egészet. Köszönöm a tanítást, ezek után tudni fogom. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-12 12:39
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
|
|
|
|
2012-02-12 12:00
Létrehozva:
|
|
Itt topogok, mint kezdő voayör a gőzben. Én is, de nincs az a pasi, akire 5 percnél többet várnék, úgyhogy megyek a fürdőszobába, mint Isahura... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-12 11:52
Létrehozva:
|
|
![]() Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 742 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
|
|
|
|
2012-02-12 11:47
Létrehozva:
|
|
![]() Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 742 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
|
|
|
|
2012-02-12 11:45
Létrehozva:
|
|
1000 körül? Az nem adat. Tessék pontos adatokkal szolgálni. Egy igazi tiltólistás pontosan tudja hány m**ha van a tömlöcben. (pld. Hathor fórumtárs (39) ) Nem tudom megszámolni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-12 11:43
Létrehozva:
|
|
Apropó posta: Járt már valaki úgy, hogy elküldte a csomagot/levelet és eltűnt aztán a posta kártalanította? Van egy új infóm ezzel kapcsolatban ami tévhit oszlató lesz/lehet. (az enyémet legalábbis eloszlatta) Engem kártalanítottak, példaszerűen. Felizgattál. Mutasd, mid van. Mosolyban és kiegyensúlyozottságban nem lesz hiány, főként mert beszéltem Veled. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-12 11:43
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Főfoglár úrnak alázatosan jelentem: a fogvatartottak létszáma nálam 72. Köszönöm a jelentést Vidaeff fegyőr, a szolgálatot az eddigiek fényében folytassa. -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2012-02-12 11:41
Létrehozva:
|
|
Apropó posta: Járt már valaki úgy, hogy elküldte a csomagot/levelet és eltűnt aztán a posta kártalanította? Van egy új infóm ezzel kapcsolatban ami tévhit oszlató lesz/lehet. (az enyémet legalábbis eloszlatta) Majdnem elmentem itthonról, de kíváncsi lettem. Halljuk! A hozzászólást -vidaeff- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-12 11:41 |
|
|
|
2012-02-12 11:39
Létrehozva:
|
|
|
Apropó posta:
Járt már valaki úgy, hogy elküldte a csomagot/levelet és eltűnt aztán a posta kártalanította? Van egy új infóm ezzel kapcsolatban ami tévhit oszlató lesz/lehet. (az enyémet legalábbis eloszlatta) A hozzászólást -hytech- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-12 11:40 -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2012-02-12 11:39
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
2012-02-12 11:27
Létrehozva:
|
|
|
Szerintem 1000 körül van. Annyi nincs mint neked, nem is lesz soha. 1000 körül? Az nem adat. Tessék pontos adatokkal szolgálni. Egy igazi tiltólistás pontosan tudja hány m**ha van a tömlöcben. (pld. Hathor fórumtárs (39) ) -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 11:30 |