Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-09-11 23:52
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 937 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Ha az ember elrontja a terméklapot, és mondjuk a képen 6 db tányér van, a címben is 6 db tányér van, de a leírásban ottfelejtődik a salátás tál, akkor ezért figyelmeztetés és az aukció törlése jár? Ha nincs jutalékkijátszásra utaló jel, akkor nem szoktunk ilyesmivel foglalkozni. Sziasztok! Szeretném megkérdezni, ha azt odaírom, hogy a Budapest-Cegléd-Szeged közötti vasútállomásokon lehet személyesen átvenni a terméket akkor az szabálytalannak minősül? Előre is köszönöm a segítséget!:) Tisztelt vadmacs217! Ha nem konkrét találkozóról van szó (pontos időpont megjelöléssel), akkor nem. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-09-11 21:35
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2011-06-04 21:21 Azonosító: 1 520 591 |
|
|
|
|
2011-09-11 21:31
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 277 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2011-09-11 21:27
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2011-06-04 21:21 Azonosító: 1 520 591 |
Sziasztok!!!
Zárt aukciót hogyan tudok indítani??? köszönöm |
|
|
|
2011-09-11 19:49
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 002 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Ez most elméleti kérdés, vagy tényleg kaptál egy figyut? Jaj, dehogy kaptam, akkor most itt zokognék és éppen készülnék felvagdosni az ereimet. Csak elrontottam, és észrevettem, de mindjárt kaptam egy mini infarktust, hogy jaj, vajon mit úsztam meg. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-11 19:46
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 277 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Ha az ember elrontja a terméklapot, és mondjuk a képen 6 db tányér van, a címben is 6 db tányér van, de a leírásban ottfelejtődik a salátás tál, akkor ezért figyelmeztetés és az aukció törlése jár? Ez most elméleti kérdés, vagy tényleg kaptál egy figyut? Sziasztok! Szeretném megkérdezni, ha azt odaírom, hogy a Budapest-Cegléd-Szeged közötti vasútállomásokon lehet személyesen átvenni a terméket akkor az szabálytalannak minősül? Előre is köszönöm a segítséget!:) Nem. |
|
|
|
2011-09-11 19:44
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 21 Regisztrált: 2011-01-27 10:51 Azonosító: 1 422 535 |
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, ha azt odaírom, hogy a Budapest-Cegléd-Szeged közötti vasútállomásokon lehet személyesen átvenni a terméket akkor az szabálytalannak minősül? Előre is köszönöm a segítséget!:) |
|
|
|
2011-09-11 19:28
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 002 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Ha az ember elrontja a terméklapot, és mondjuk a képen 6 db tányér van, a címben is 6 db tányér van, de a leírásban ottfelejtődik a salátás tál, akkor ezért figyelmeztetés és az aukció törlése jár?
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-11 15:17
Létrehozva:
|
|
.......... Az elsőnél még ok,mert ugye jött az értesítés a törlésről-nem tudom a többinél miért maradtak el. Viszont, ha a törlésről jön értesítés (nincs ilyen irányú tapasztalatom), akkor lehet, hogy az eladót inaktiválták. Kellene arról is értesítés, nagyon sok kérdőjelet meg lehetne vele előzni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-11 14:53
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2010-03-04 21:57 Azonosító: 1 038 047 |
Sajnos valóban előfordulhat, hogyha az eladó nem érzi elég magasnak az árat, akkor egyszerűen törli a liciteket a termék állapotában beállt változás, vagy a megsemmisülés indokával. Ez persze teljesen szabálytalan. Biztos vagyok benne, hogy a Vatera valamilyen módon figyelmet szentel annak, ha valakinek túl gyakran megsemmisül a cucca. Azt hiszem, de majd Benz megerősít, vagy cáfol, (nagyon érdekelne tényleg), hogy a licitáló egyén is sokat segíthetne, hogy ne maradjon a Vatera részéről reflexió nélkül egy ilyen eset. Arra gondolok, hogy te, aki gyanakszol, hogy meg lettél vezetve, ránézhetnél az eladó cuccaira, hátha újra indítja a "tönkrement árut". Ebben az esetben a terméklapon szerintem lehetne jelenteni az egyéb indoknál a szabálytalanságot. Előfordulhat, hogy párszor megúszhatja valaki, de szerintem hosszú távon nem tudná csinálni. Persze, amit írtam, az csak arra az esetre vonatkozik, ha jogtalanul törölte a licitet az eladó, hiszen más oka is lehet, hogy egy-egy aukció eltűnik. Pl. szabálytalanság miatti törlés, vagy az eladó inaktiválása. Amúgy az ilyen módon történő árszabályozást nagyon etikátlannak tartom. Ja, Köszönöm válaszod! Sajnos az eladó nevét nem "jegyeztem"-az aukcióról,licitálásról sincs semmi "nyom".így ezeknek sem tudtam utánanézni. Ezzel kezdeném,de így... Viszont az árút igen,tehát ha újból felbukkan(pláne ugyanazokkal a fotókkal) akkor meg is van. .Mindegy-végül is egyik termék sem volt létfontosságú-csak az ilyen eljárás azért mégiscsak bosszantó. Az elsőnél még ok,mert ugye jött az értesítés a törlésről-nem tudom a többinél miért maradtak el. |
|
|
|
2011-09-11 13:38
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Hogy lehetséges az,hogy lejárat előtt egyszerűen "eltűnnek" bizonyos aukciók? Már harmadik alkalommal fordult elő,mindegyiknél én "voltam" az aktuális nyertes. Az elsőnél kaptam ugyan értesítőt,/a termék állapota megváltozott../ a többinél viszont semmit. (mindegyik 1FT-os aukcióként indult,minimálár nélkül/ Ha az eladó i úgy látja,hogy keveset fog kapni érte annyit-akkor egyszerűen törli-és kész? A szabályzat nem ezt írja.. Volt már valakinek hasonló esete? Köszönöm! Sajnos valóban előfordulhat, hogyha az eladó nem érzi elég magasnak az árat, akkor egyszerűen törli a liciteket a termék állapotában beállt változás, vagy a megsemmisülés indokával. Ez persze teljesen szabálytalan. Biztos vagyok benne, hogy a Vatera valamilyen módon figyelmet szentel annak, ha valakinek túl gyakran megsemmisül a cucca. Azt hiszem, de majd Benz megerősít, vagy cáfol, (nagyon érdekelne tényleg), hogy a licitáló egyén is sokat segíthetne, hogy ne maradjon a Vatera részéről reflexió nélkül egy ilyen eset. Arra gondolok, hogy te, aki gyanakszol, hogy meg lettél vezetve, ránézhetnél az eladó cuccaira, hátha újra indítja a "tönkrement árut". Ebben az esetben a terméklapon szerintem lehetne jelenteni az egyéb indoknál a szabálytalanságot. Előfordulhat, hogy párszor megúszhatja valaki, de szerintem hosszú távon nem tudná csinálni. Persze, amit írtam, az csak arra az esetre vonatkozik, ha jogtalanul törölte a licitet az eladó, hiszen más oka is lehet, hogy egy-egy aukció eltűnik. Pl. szabálytalanság miatti törlés, vagy az eladó inaktiválása. Amúgy az ilyen módon történő árszabályozást nagyon etikátlannak tartom. Ja, A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-09-11 13:39 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-11 12:25
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2010-03-04 21:57 Azonosító: 1 038 047 |
Sziasztok!
Hogy lehetséges az,hogy lejárat előtt egyszerűen "eltűnnek" bizonyos aukciók? Már harmadik alkalommal fordult elő,mindegyiknél én "voltam" az aktuális nyertes. Az elsőnél kaptam ugyan értesítőt,/a termék állapota megváltozott../ a többinél viszont semmit. (mindegyik 1FT-os aukcióként indult,minimálár nélkül/ Ha az eladó i úgy látja,hogy keveset fog kapni érte annyit-akkor egyszerűen törli-és kész? A szabályzat nem ezt írja.. Volt már valakinek hasonló esete? Köszönöm! |
|
|
|
2011-09-11 12:23
Létrehozva:
|
|
Tisztelt mindentudók, Kezdő lévén el vagyok ragadtatva, hogy feltett áruim többsége vevőre talált. Jómagam értékeltem is az első vásárlót, de ő engem még nem (persze lehet, hogy még nem volt rá ideje). Általánosságban kérdezem, mert erre nem leltem választ: mi történik, ha valaki (sikeres tranzakciót követően, mert ott számít Köszönöm a választ. (Bocs, én nem vagyok mindentudó, de ezt pont tudom, ezért válaszolok. Ha eltelik 40 nap és 10000 Ft összérték fölé csúsznak a nem értékelt tranzakciók, akkor nem tud belépni a személyes menübe. Ez nagyon tág határ. Nekem van olyan értékelésem, ami több éve nem jött be. Különben nem számít, mert a jutalékot az eladó értékelése alapján számlázzák ki. Ha az eladó sikeresként értékeli a tranzakciót, akkor kiszámlázzák. Ha az eladó nem értékel, akkor (azt hiszem ott is) 40 nap után a Vatera kiszámlázza a jutalékot, ha viszont utána nem sikeresnek minősíti az üzlet létrejöttét, akkor visszaszámlázzák. (Ez csak abból a szempontból lenne fontos, hogy minél több pozitív értékeléssel rendelkezik valaki, annál nagyobb a bizalom felé.) A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-09-11 12:24 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-09-11 11:34
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 11 Regisztrált: 2009-12-08 16:55 Azonosító: 875 775 |
Tisztelt mindentudók,
Kezdő lévén el vagyok ragadtatva, hogy feltett áruim többsége vevőre talált. Jómagam értékeltem is az első vásárlót, de ő engem még nem (persze lehet, hogy még nem volt rá ideje). Általánosságban kérdezem, mert erre nem leltem választ: mi történik, ha valaki (sikeres tranzakciót követően, mert ott számít Köszönöm a választ. |
|
|
|
2011-09-10 08:48
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 937 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Üdvözlet! Szeretném kérdezni, hogy eladóval, hogy tudom privátban fel venni a kapcsolatot? Érdeklődni szeretnék egy termékéről de nem találok olyan lehetőséget:S Új vagyok még így kérem ne hordjatok le... Tisztelt skyreg! A terméklapon jobb oldalon található a "Kérdezzen az eladótól" link. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-09-10 06:53
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2011-09-10 06:50 Azonosító: 1 543 711 |
Üdvözlet!
Szeretném kérdezni, hogy eladóval, hogy tudom privátban fel venni a kapcsolatot? Érdeklődni szeretnék egy termékéről de nem találok olyan lehetőséget:S Új vagyok még így kérem ne hordjatok le... |
|
|
|
2011-09-09 13:50
Létrehozva:
|
|
A szocializmusnak vége, meg az oroszok is kimentek. A 1FTNMÁ jelző teljesen normális. Sokan hirdetnek meg 1 forintos aukciót, de van aki odabiggyeszt egy minimálárat és hiába licitálnak nem nyer senki, amíg felül nem licitálja a minimálárat - amit nem is biztos hogy tudunk. Szerintem az a hülyeség, ha valaki 1 forintos aukciónak (aminek nulla a feltöltési díja) minimálárat szab meg 100.- forintért (mert annak meg ennyi a díja). Meg ha nem akarja 1 forintért eladni, ne tegye fel 1-ért. Na mindegy. Senki nincsen megtévesztve, becsapva. Ez csak egy üzleti fogás, mindenki szíve joga, hogy bedől ennek vagy sem. Ez nem egészen így működik. Az egy forintos aukcióknál oda lehet írni , hogy "1Ft-ról" akkor is, ha van minimálár és akkor is, ha nincs. Az NMÁ megjelölés viszont csak akkor alkalmazható, ha valóban nincs minimálár. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-09-09 12:38
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 31 Regisztrált: 2011-08-20 10:33 Azonosító: 1 541 582 |
Morogni szeretnék. Nagyon. Nem tudom, hogy új divat-e, vagy régi, vagy hogy csak engem idegesít-e ez, vagy mást is, sőt, azt se tudom szigorúan tilos-e vatera szabályzata alapján vagy nem, de engem mérhetetlenül dühít, mikor sokadik olyan aukcióval találkozom, aminek a termék nevében, és/vagy a lírásában is az szerepel, hogy 1 ft-ról indul az aukció, sőt, van aki még azt is odabiggyeszti, hogy NMÁ, azaz nincs minimál ár (bár lehet, hogy ez esetében azt jelenti, hogy nanemá? Ez konkrétan a vásárlók megtévesztése. Hazugság. Becsapás. Kérem az illetékes elvtársakat a törvény teljes szigorával lecsapni méltóztassanak ezen esetekben A szocializmusnak vége, meg az oroszok is kimentek. A 1FTNMÁ jelző teljesen normális. Sokan hirdetnek meg 1 forintos aukciót, de van aki odabiggyeszt egy minimálárat és hiába licitálnak nem nyer senki, amíg felül nem licitálja a minimálárat - amit nem is biztos hogy tudunk. Szerintem az a hülyeség, ha valaki 1 forintos aukciónak (aminek nulla a feltöltési díja) minimálárat szab meg 100.- forintért (mert annak meg ennyi a díja). Meg ha nem akarja 1 forintért eladni, ne tegye fel 1-ért. Na mindegy. Senki nincsen megtévesztve, becsapva. Ez csak egy üzleti fogás, mindenki szíve joga, hogy bedől ennek vagy sem. |
|
|
|
2011-09-08 21:35
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2011-09-08 19:54 Azonosító: 1 543 591 |
|
|
|
|
2011-09-08 20:49
Létrehozva:
|
|
Én azt szeretném megtudni, olyankor mi a teendőm, ha van egy pár aukcióm ami 3 nap múlva jár le, azonban hirtelen közbejött valami és el kell utaznom több napra, tehát jóval az aukciók lejárta után érek haza. Félek többen is igényt tartanak a termékeimre, ám még egy kérdésükre sem tudok így válaszolni. Tehát ilyenkor mit kell tennem? 3 aukciódat látom, nem nagy munka, hogy beírod a terméklapra, hogy ettől-eddig nem vagy, csak az vegye meg akinek utána is jó. Ha van automata vásárlási értesítőd, akkor abba is beleírhatod. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-23 05:06 |