Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-11-15 15:27
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2011-12-09 10:55 Azonosító: 1 587 830 |
GTR tapasztalat:
Múlt hét szerdán feladtam egy csomagot, rendelést neten adtam le kedden, egészen biztosan minden adatot helyesen adtam meg, meg nagyon precíz vagyok , többször is ellenőrzök elküldés előtt. Már akkor érdekes volt, hogy a neten leadott rendelésről csak egy olyan emailt kaptam, amiben csak értesítettek, hogy holnap felveszik a csomagot,és mi lesz a csomag vonalkódja (egy számsor), se a feladó adatai se a címzett adatai se a számlázási adatok nem szerepeltek a levélben. Futár jó későn , este 7 felé jött, egy matricát tartott a kezében, amit a csomagra ragasztott. A dobozon rajta volt a címzés, e mellé rakta a matricát, mondtam neki ,hogy ellenőrizze a matrica és a dobozon található cím azonos-e, ő azt mondta igen. A számlát megkaptam a nevemre, ám a számla mellé megint csak egy olyan papírfecnit kaptam, ami csak a csomag sorszámát tartalmazta és az én nevem+címem, a címzett adatai nem voltak rajta! Nos, a csomag 6 nappal később érkezett meg a vevőmhöz, a garantált 24 óra helyett, és mit monda futárcég?...... azért mert én rosszul adtam meg a vevőm irányítószámát. EZ kizárt! Gondolom valaki a központban feldolgozza a a beérkező megrendeléseket és valamit elírt, vagy eleve csak kamu a 24 órás kiszállítás és most valami indokot próbálnak találni, miért is késett a kézbesítés. Mindenesetre több mint furcsa, hogy se emailen se a termék átadásakor nem kaptam egy olyan dokumentumot, amin szerepel a címzett neve és címe!!! Ez több mint érdekes nem? Ha őket veszi igénybe valaki, mindenképpen kérjen olyan visszaigazolást, ami tartalmazz az adatokat, mert könnyen úgy járhat mint én a vevőmmel! |
|
|
|
2012-11-15 09:54
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Köszönöm, akkor hogy tudok csomagot feladni? Mit kell kitölteni? 2kgig mennyibe kerül a postaköltség, ha házhoz viszik, és mennyi , ha csak a postára viszik a vevőmnek. Mert ki szeretném írni az oldalamra a vaterafutár szállítási árakat is. http://www.vatera.hu/vaterafutar/ Egyszerűen rákattintasz az MPL logóra és már hozza is az árakat és a csomagfeladási űrlapot. (Csak megsúgom, én a postán maradót nem igazán javaslom, még akkor sem ha olcsóbb. Nem biztos, hogy a vevőd önmagától veszi a fáradtságot, hogy el is menjen érte) -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2012-11-15 09:43
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2011-12-04 23:59 Azonosító: 1 582 290 |
Köszönöm, akkor hogy tudok csomagot feladni? Mit kell kitölteni? 2kgig mennyibe kerül a postaköltség, ha házhoz viszik, és mennyi , ha csak a postára viszik a vevőmnek. Mert ki szeretném írni az oldalamra a vaterafutár szállítási árakat is.
Mégis áruld már el, hogy hol regisztráltad magad az MPL Vaterafutárhoz? Mert ahhoz nem kell regisztráció, rámész a futárrendelésre aztán hadd szóljon. Amiről Te beszélsz, az az MPL-el való közvetlen szerződéskötést jelentheti (gondolom én) de mivel ha jól sejtem nem vagy vállalkozó, az Neked valószínű nem fog menni. |
|
|
|
2012-11-14 21:46
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Mégis áruld már el, hogy hol regisztráltad magad az MPL Vaterafutárhoz?
Mert ahhoz nem kell regisztráció, rámész a futárrendelésre aztán hadd szóljon. Amiről Te beszélsz, az az MPL-el való közvetlen szerződéskötést jelentheti (gondolom én) de mivel ha jól sejtem nem vagy vállalkozó, az Neked valószínű nem fog menni. -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2012-11-14 21:43
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 037 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Sziasztok, pár napja "jelentkeztem" regisztráltam be magam az MPL vaterafutárhoz, és azt írták, jelentkezésem továbbítják az MPL ügyfélszolgálathoz. Most mire kell várnom mikor adhatok fel így csomagot? Ha nem postán akarom feladni, kijön házhoz a postás? Az árak akkor így már 2kg-ig 740 és 940ft, aki nem regisztrál az oldalon, ugyanúgy használhatja a vatera futárt? Én számlát nem kérek, mert magánszemély vagyok. Kérlek segítsetek! Köszi. Nem egészen értem amit írsz, viszont szerintem csak a Vaterán (és testvéroldalain) eladott cuccoknál lehet ezt a kedvezményes szállítási díjat igénybe venni. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-11-14 21:44 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-11-14 21:39
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2011-12-04 23:59 Azonosító: 1 582 290 |
Sziasztok, pár napja "jelentkeztem" regisztráltam be magam az MPL vaterafutárhoz, és azt írták, jelentkezésem továbbítják az MPL ügyfélszolgálathoz. Most mire kell várnom mikor adhatok fel így csomagot? Ha nem postán akarom feladni, kijön házhoz a postás? Az árak akkor így már 2kg-ig 740 és 940ft, aki nem regisztrál az oldalon, ugyanúgy használhatja a vatera futárt? Én számlát nem kérek, mert magánszemély vagyok. Kérlek segítsetek! Köszi.
|
|
|
|
2012-11-14 17:32
Létrehozva:
|
|
Ma reggel adtam fel először vaterafutáros csomagot postán. Új postás van és ő is most csinált ilyet először. Kettévágta, lebélyegezte a papírt és visszaadta nekem a saját példányomat. A nyomkövetésnél nem talál a szám alapján küldeményt a posta honlapján. Előfordulhat hogy nem vitte fel a gépre a küldeményt vagy a nyomkövetésnél csak később fog látszódni? Csak később látszódik (jó esetben éjfél után, egyébként másnap reggel) -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2012-11-14 17:10
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2007-11-29 15:56 Azonosító: 56 977 |
Ma reggel adtam fel először vaterafutáros csomagot postán. Új postás van és ő is most csinált ilyet először. Kettévágta, lebélyegezte a papírt és visszaadta nekem a saját példányomat. A nyomkövetésnél nem talál a szám alapján küldeményt a posta honlapján. Előfordulhat hogy nem vitte fel a gépre a küldeményt vagy a nyomkövetésnél csak később fog látszódni?
|
|
|
|
2012-11-13 11:33
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 037 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Az interneten körülbelül 100 hasonló esetet olvastam, hidd el ha te lennél a helyembe te se mernéd elmondani. Arról nem is beszélve, h a futárcégek kódok alapján könyvelik a termékeket, nem pedig belső tartalom alapján, ha megmondom a telefon márkáját és árát, akkor minden depóba feltépnek egy csomagot h megnézzék mi van benne? Nem nyithatják ki és Vaterás vásárlásnál a termék minden esetben be van csomagolva. Nem a belső tartalom a lényeg, hanem az a vonalkód amin felvették a terméket. És "szerencsétlen futár" ő maga mondta h lehet h ő hagyta el, és egyáltalán nem törekednek h helyrehozzák mert semmi érdembeli dolgot nem mondanak. Ajánlok más fórumokat az interneten akik ugyanilyen dologgal kapcsolatban írtak. Meglepő, h egy 120kg-os raklapon szálított motorkerékpár csak úgy eltűnik a futár kocsijában. Ja, ha ennyire tájékozott vagy, akkor miért kérsz segítséget? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-11-13 11:31
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2012-11-13 11:11 Azonosító: 1 886 494 |
Nem igazán értem az aggodalmadat. Úgy tűnik, a futárcég elvesztette a telefont. Szerencsétlenek mindent elkövetnek, hogy helyrehozzák a hibájukat, te meg még a telefon márkáját sem vagy hajlandó megmondani. Szerinted hogyan húznának ebből hasznot? Meg kell nekik mondani a telefon paramétereit, és hogy mennyiért vetted. Így eléggé nehéz kompenzálni... Az interneten körülbelül 100 hasonló esetet olvastam, hidd el ha te lennél a helyembe te se mernéd elmondani. Arról nem is beszélve, h a futárcégek kódok alapján könyvelik a termékeket, nem pedig belső tartalom alapján, ha megmondom a telefon márkáját és árát, akkor minden depóba feltépnek egy csomagot h megnézzék mi van benne? Nem nyithatják ki és Vaterás vásárlásnál a termék minden esetben be van csomagolva. Nem a belső tartalom a lényeg, hanem az a vonalkód amin felvették a terméket. És "szerencsétlen futár" ő maga mondta h lehet h ő hagyta el, és egyáltalán nem törekednek h helyrehozzák mert semmi érdembeli dolgot nem mondanak. Ajánlok más fórumokat az interneten akik ugyanilyen dologgal kapcsolatban írtak. Meglepő, h egy 120kg-os raklapon szálított motorkerékpár csak úgy eltűnik a futár kocsijában. |
|
|
|
2012-11-13 11:24
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 468 Regisztrált: 2009-08-17 11:47 Azonosító: 706 366 |
Sziasztok, ne haragudjatok h ide írok, nem tudok máshova, lehet h offolni fogtok, de lenne egy olyan problémám, h vettem egy telefont itt vaterán, az eladó, feladta nekem Vaterafutárral (GTR) tegnap idejött a futár a szállítólevéllel amin ott voltak az adataim h hozta a csomagot, de a telefon nem volt a kocsiba, "nem találta" aztán elment. Utána telefonáltam a GTR ügyfélszolgálatára, akik nem tudtak mondani semmi értelmeset, majd este felhívott a futár srác aki itt volt, délbe, hogy nem találja a telephelyen se. Aztán 1 perc múlva visszahívott, h mondjam meg a telefon márkáját, és h mennyiért vettem. Úgy érzem h a futárcég károsított meg, mert az eladónak csak pozitív 28 adásvétele volt, és ha nem adta volna fel, a szállítólevélen se lettem volna rajta. Mit csináljak? Segítsetek. Ma megint hívott a körzeti depóból egy csaj, h mondjam meg milyen telefont kell keresni. De nem merem elmondani nekik, mert félek h ebből csak hasznot húznának, h mégis milyen árkategóriába húztak le, és ez így nekem nagyon nem jó. Segítsen valaki légyszi. Nem igazán értem az aggodalmadat. Úgy tűnik, a futárcég elvesztette a telefont. Szerencsétlenek mindent elkövetnek, hogy helyrehozzák a hibájukat, te meg még a telefon márkáját sem vagy hajlandó megmondani. Szerinted hogyan húznának ebből hasznot? Meg kell nekik mondani a telefon paramétereit, és hogy mennyiért vetted. Így eléggé nehéz kompenzálni... -------------------- Nem azért hibáztál, mert többet adtál, hanem mert kevesebbet kívántál. Ha többet adsz, többet is követelhetsz. |
|
|
|
2012-11-13 11:19
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2012-11-13 11:11 Azonosító: 1 886 494 |
Sziasztok, ne haragudjatok h ide írok, nem tudok máshova, lehet h offolni fogtok, de lenne egy olyan problémám, h vettem egy telefont itt vaterán, az eladó, feladta nekem Vaterafutárral (GTR) tegnap idejött a futár a szállítólevéllel amin ott voltak az adataim h hozta a csomagot, de a telefon nem volt a kocsiba, "nem találta" aztán elment. Utána telefonáltam a GTR ügyfélszolgálatára, akik nem tudtak mondani semmi értelmeset, majd este felhívott a futár srác aki itt volt, délbe, hogy nem találja a telephelyen se. Aztán 1 perc múlva visszahívott, h mondjam meg a telefon márkáját, és h mennyiért vettem. Úgy érzem h a futárcég károsított meg, mert az eladónak csak pozitív 28 adásvétele volt, és ha nem adta volna fel, a szállítólevélen se lettem volna rajta. Mit csináljak? Segítsetek. Ma megint hívott a körzeti depóból egy csaj, h mondjam meg milyen telefont kell keresni. De nem merem elmondani nekik, mert félek h ebből csak hasznot húznának, h mégis milyen árkategóriába húztak le, és ez így nekem nagyon nem jó. Segítsen valaki légyszi.
|
|
|
|
2012-11-12 11:39
Létrehozva:
|
|
Asszem nem is olyan bonyolult. Nagyon köszönöm, hogy fogtad a kezemet. Aztán összefoglalom az élményeimet egy normális postban. Nagyon szivesen -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2012-11-12 11:15
Létrehozva:
|
|
1. Nem, a postán ragasztják fel a kiszacskót és abba teszi az egyik példányt, a másikat meg lebélyegezve visszaadja. 2. Igen, a számlát ott kéred és kapod. (Majd ha szerződsz, akkor nem) Asszem nem is olyan bonyolult. Nagyon köszönöm, hogy fogtad a kezemet. Aztán összefoglalom az élményeimet egy normális postban. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-11-12 11:09
Létrehozva:
|
|
OK, nagyon köszönöm. Már biztos az agyadra megyek, de még van 2 kérdésem. 1. Ennek nem öntapadósra kellene nyomtatódnia? Mert én most sima A4-esre nyomtattam. Moondjuk, ha igen, akkor a postán felragasztják, szeretnek ott minket. 2. Számlát ott kapok, ugyanúgy mint eddig? 1. Nem, a postán ragasztják fel a kiszacskót és abba teszi az egyik példányt, a másikat meg lebélyegezve visszaadja. 2. Igen, a számlát ott kéred és kapod. (Majd ha szerződsz, akkor nem) -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2012-11-12 11:06
Létrehozva:
|
|
Ha nem vagy ÁFA körös, akkor csak simán ráírod, hogy "Szállítási költség" vagy "Továbbszámlázott szállítási költség" a számlára meg még ráírod az áfatartalomhoz, hogy AAM (Alanyi adómentes) OK, nagyon köszönöm. Már biztos az agyadra megyek, de még van 2 kérdésem. 1. Ennek nem öntapadósra kellene nyomtatódnia? Mert én most sima A4-esre nyomtattam. Mondjuk, ha igen, akkor a postán felragasztják, szeretnek ott minket. 2. Számlát ott kapok, ugyanúgy mint eddig? A hozzászólást -VateraBenz- szerkesztette a következő időpontban: 2012-11-12 14:11 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-11-12 10:51
Létrehozva:
|
|
Nem vagyok ÁFA körös. Tehát ezek szerint ugyanúgy ráírhatom a számlámra, mint eddig, hogy Továbbszámlázott szállítási költség 1 db 940 Ft. És ez így jó? Vagy ez csak akkor jelent problémát, ha az ember áfakörös, nekem simán csak költség? Basszus, megőrülök ezektől. Ha nem vagy ÁFA körös, akkor csak simán ráírod, hogy "Szállítási költség" vagy "Továbbszámlázott szállítási költség" a számlára meg még ráírod az áfatartalomhoz, hogy AAM (Alanyi adómentes) A hozzászólást -nyubocs- szerkesztette a következő időpontban: 2012-11-12 10:54 -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2012-11-12 10:33
Létrehozva:
|
|
Miért izgat Téged ennyire ez az ÁFA? Áfakörös vagy? Egyébként a futár az ÁFÁ-s, de az itt feltüntetett ár már bruttó, azaz az ÁFÁt tartalmazza. Nem vagyok ÁFA körös. Tehát ezek szerint ugyanúgy ráírhatom a számlámra, mint eddig, hogy Továbbszámlázott szállítási költség 1 db 940 Ft. És ez így jó? Vagy ez csak akkor jelent problémát, ha az ember áfakörös, nekem simán csak költség? Basszus, megőrülök ezektől. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-11-12 10:21
Létrehozva:
|
|
Köszi! Tök jó. És áfamentes ez is? A továbbszámlázás miatt kérdezem. Köszi. Miért izgat Téged ennyire ez az ÁFA? Áfakörös vagy? Egyébként a futár az ÁFÁ-s, de az itt feltüntetett ár már bruttó, azaz az ÁFÁt tartalmazza. -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2012-11-12 10:16
Létrehozva:
|
|
Nem probléma Ja Diego2k2 kérdésére. Alapból nyomkövetéses. Köszi! Tök jó. És áfamentes ez is? A továbbszámlázás miatt kérdezem. Köszi. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-26 08:20 |