Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2013-04-08 12:02
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Elnézést, ha kitiltottam A zep nem tudom hogy micsoda vagy kicsoda A fenyegetéssel kapcsolatban pedig: ha csak engem érint, én vállalom, azt hiszem ezt már írtam. De az, hogy az én nevemmel és az én nevemben más eladókat fenyeget a vaterán, az már nagyon necces kategória. Ez az én gondom! Legközelebb majd akiket megfenyeget az én nevemben, majd itt fogják várni a gyerekeim és a feleségem amikor hazaérnek az oviból??? Nincs szükségem haragosokra úgy, hogy semmit nem is tettem ellenük. Zep az zejopy kolleganő rövidített neve, csak lusta voltam kétszer kiirni, de ő ezért nem szokott rám haragudni. A fekete rózsával (meg láttam már szivárványszínűt is valakinél magként árulni) nem az a baj, hogy nem csírázik vagy nem kel ki! A gond ott van, hogy az utód soha az életben nem lesz fekete. (Meg kék sem, mert látom az is van Nálad) Hogy miért nem? Ha léteznének is ezek a színek, az öröklésmenet eleve kizárja egyrészt (de erről hagy ne írjak most itt értekezést). Másrészt meg ezek a suta szineket (tökfekete, hupikék, szivárványos) úgy állítják elő, hogy festékanyagot fecskendeznek bele a növénybe. (Vagy pedig Photoshop) -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2013-04-08 11:46
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2013-04-08 10:06 Azonosító: 2 027 170 |
Elnézést, ha kitiltottam
A zep nem tudom hogy micsoda vagy kicsoda A fenyegetéssel kapcsolatban pedig: ha csak engem érint, én vállalom, azt hiszem ezt már írtam. De az, hogy az én nevemmel és az én nevemben más eladókat fenyeget a vaterán, az már nagyon necces kategória. Ez az én gondom! Legközelebb majd akiket megfenyeget az én nevemben, majd itt fogják várni a gyerekeim és a feleségem amikor hazaérnek az oviból??? Nincs szükségem haragosokra úgy, hogy semmit nem is tettem ellenük. Hát én válaszolhatok Neked, bár egy ártatlan kérdés után engem is kitiltottál a listádról Az elejtett kertészmérnök megjegyzésből, az itt hasonló terméket áruló eladók tudják is kiről van szó. Meg szerintem zejopy is (tudod zep, a céltáblaretkes) A hölgy negatív vagy semleges értékelésekre adott válaszaiból jól kitűnik jelleme, erről ennyit és nem többet. A kertészmérnökség még nem jelenti azt, hogy valaki emberként is tud viselkedni, az nem diplomafüggő! De nézzük a lényeget: Ő is árulja nem létező növények magjait, meg Te is. Nálad pl a fekete rózsa, nála a céltábleretek vagy ez a bizonyos feketefokhagyma. (Kertészmérnökként ilyet árulni pfffffffff) Számlaadás nála sincs bejelölve és nálad sem. Lehet, hogy a magokat termeltek is valamennyit Te is Ő is a kiskertben, de tisztán látszik, hogy nagy része kintről beszerzett mindkettőtöknél. Jogász ugyan nem vagyok, de nézzük. Hogy feljelenthet-e? Igen, megteheti és sokat nem fogsz tudni tenni ellene. Hogy tényleg megteszi-e? Ez egy más kérdés, ez eldönthetetlen, de általában ezek az e-mailek az amelyik kutya ugat nem harap kategóriába tartoznak, főleg ha a fenyegetődző is sáros. Inkább a lejáratás a cél. Hogy feljelentsd-e? Ezt megint Neked kell eldönteni, ebben okos tanácsot adni nem lehet, egyszerűen képtelenség. Ha minden rendben van a háttereddel, akkor zaklatásért hitelrontásért igen, ha nincs rendben, akkor nem tudom. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a magkeresekedéshez eladáshoz nem elegendő csak egy sima őstermelői, vállalkozási engedély, cég vagy adószám. Az bizony keményen egyéb engedélyekhez kötött, amelyekkel az itt magot, virághagymát, növényt áruló eladók közül maximum 10 %-a rendelkezik. A maradék 90% az törvénysértést követ el. |
|
|
|
2013-04-08 11:23
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Bár én írtam neki, hogy ezt a gyerekeimnek magyarázza, akik egész tavaly nyáron azt ették, ami a kertben termett.... de hát én nem vagyok kertészmérnök mint ő. Hát én válaszolhatok Neked, bár egy ártatlan kérdés után engem is kitiltottál a listádról Az elejtett kertészmérnök megjegyzésből, az itt hasonló terméket áruló eladók tudják is kiről van szó. Meg szerintem zejopy is (tudod zep, a céltáblaretkes) A hölgy negatív vagy semleges értékelésekre adott válaszaiból jól kitűnik jelleme, erről ennyit és nem többet. A kertészmérnökség még nem jelenti azt, hogy valaki emberként is tud viselkedni, az nem diplomafüggő! De nézzük a lényeget: Ő is árulja nem létező növények magjait, meg Te is. Nálad pl a fekete rózsa, nála a céltábleretek vagy ez a bizonyos feketefokhagyma. (Kertészmérnökként ilyet árulni pfffffffff) Számlaadás nála sincs bejelölve és nálad sem. Lehet, hogy a magokat termeltek is valamennyit Te is Ő is a kiskertben, de tisztán látszik, hogy nagy része kintről beszerzett mindkettőtöknél. Jogász ugyan nem vagyok, de nézzük. Hogy feljelenthet-e? Igen, megteheti és sokat nem fogsz tudni tenni ellene. Hogy tényleg megteszi-e? Ez egy más kérdés, ez eldönthetetlen, de általában ezek az e-mailek az amelyik kutya ugat nem harap kategóriába tartoznak, főleg ha a fenyegetődző is sáros. Inkább a lejáratás a cél. Hogy feljelentsd-e? Ezt megint Neked kell eldönteni, ebben okos tanácsot adni nem lehet, egyszerűen képtelenség. Ha minden rendben van a háttereddel, akkor zaklatásért hitelrontásért igen, ha nincs rendben, akkor nem tudom. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a magkeresekedéshez eladáshoz nem elegendő csak egy sima őstermelői, vállalkozási engedély, cég vagy adószám. Az bizony keményen egyéb engedélyekhez kötött, amelyekkel az itt magot, virághagymát, növényt áruló eladók közül maximum 10 %-a rendelkezik. A maradék 90% az törvénysértést követ el. -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2013-04-08 10:29
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2013-04-08 10:06 Azonosító: 2 027 170 |
Nem tudom, hogy jó helyre írok e, de van egy kis gondom.
A helyzet a következő: kaptam egy fenyegető mailt a saját mail címemre, ráadásul úgy, hogy a felhasználó nevemmel készítettek egy freemail-os mail címet, arról érkezett a fenyegetés. A rövid tartalom annyi volt, hogy fejezzem be a vaterán a tevékenységemet, és erre egy hónap határidőt kaptam. Egyéb esetben feljelentenek az APEH-nál, a Vám és Pénzügyőrségnél, és még esetleg a rendőrségen csalásért /mert hamis termékeket árulok, vagy márkajeleset, ami nem az/. Több dolgot nem értek: 1. én csak magokat árulok, sosem árultam mást, nemám márkajeleset. 2. Hogy jön valaki ahhoz, hogy mailben vagy bárhogy máshogy megfenyegessen? Mi ez itt a piaci kofák háborúja??? Az első hónaptól kezdve /január/ folyamatosan kaptam csúnya megjegyzéseket az aukcióim alá XY- eladótól /nem írom ide ki a nevét/. Miszerint őt koppintom, és fejezzem be a tevékenységem.... Kitiltottam. Másnap és harmadnap is kaptam üzeneteket ugyan olyan hangnemben, természetesen más felhasználó nevekről. Azokat is kitiltottam. Utána kaptam időnként még teljesen friss regisztrációs nevekről ugyan ilyen stílusú leveleket, sorban azokat is kitiltottam. Nevezetesen azt állította, hogy becsapom az embereket, mert nem léteznek azok a növények, amik magjait árulom... Bár én írtam neki, hogy ezt a gyerekeimnek magyarázza, akik egész tavaly nyáron azt ették, ami a kertben termett.... de hát én nem vagyok kertészmérnök mint ő. A fenyegető levél hátterében 98%-ra biztos vagyok, hogy ők állnak, mert volt a fenyegetésben egy olyan részlet, amihez nagyon hasonlót írt az egyik nála érdeklődő vevőnek válaszul az egyik aukciójában. /Természetesen miután engem folyamatosan zaklatott megnéztem, hogy mit árul, s például olyat találtam, hogy fekete fokhagyma, mint vető dughagyma, aminek ha kicsit utána olvasott volna a kertészmérnök diplomájával tudta volna, hogy fél éves érleléssel lesz a fehér fokhagymából fekete, így az halott hagyma, ültetni semmiképpen sem jó.... de szerinte én csapom be az embereket/. Fotókkal tudom bizonyítani, hogy igenis lehet az epret és a rózsát magról szaporítani /mert ezekre is odaírogatott, hogy becsapom az embereket pl. a nenyúljle felhasználó nérvől, amit aznap hoztak létre/. Ami a legfelháborítóbb az egészben, és ezért lehet rendőrségi bejelentést is fogok tenni, az az, hogy ma felhívott az egyik vevőm azt a kérdést nekem szögezve, hogy hogy jövök én ahhoz, hogy megfenyegessem egy ilyen APEH-OS levéllel őt... Először nem is értettem, hogy miről beszél, hisz engem is megfenyegettek. Aztán rájöttem. Hiszen a fenyegető az én mail címemet másolta le /csak az enyém citromailes, ő meg pont olyat csinált freemail-lal, ami megegyezik a vaterás felhasználó nevemmel is sajnos/, és azzal küldözget mindenkinek aki magot árul fenyegető levelet. Mintha én fenyegetnék mindenkit.... Most mit tudok ilyenkor tenni????? Érdemes a rendőrséghez fordulni zaklatás és fenyegetés miatt???? És hogy figyelmeztessem a többi vaterás mag kereskedőt, hogy nem én állok a fenyegetések hátterében???? Amúgy nagyon komoly és részletes, jól összeszedett fenyegetést kaptam, biztos, hogy egy könyvelő vagy hozzá értő ember készítette. Ha van valakinek ötlete, hogy kezeljem ezt a helyzetet,kérem segítsen. A hozzászólást -jominoseg- szerkesztette a következő időpontban: 2013-04-08 10:33 |
|
|
|
2013-03-30 11:08
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 041 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Ugye akit érint, nem felejtette el befizetni a kamarai tagságot? Tudjátok, azt a jó kis 5000 Ft-ot, amiért nem kapunk semmit, de mégis kötelező.
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-27 18:16
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 041 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
A termékeit egyelőre nem töröltük, így nagy kár nem érheti. Mindenre van forgatókönyv, de a részletek nem publikusak Mmm... tudja, hogy pont ezek a nem publikus részletek érdekelnének. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-27 17:31
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 282 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2013-03-27 16:47
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 955 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Mi van akkor, ha egy ilyen ellenőrzés során kiderül, hogy teljesen tiszta az illető? Látom, már tegnap óta inaktív. Ha pár napig inaktív valaki, vevőket is veszít. Nem azt mondom, hogy ebben az esetben ez indokolatlan, csak az érdekel, hogy mi történik akkor, ha valakiről nem az derül ki, hogy nem idevaló. Van arra is forgatókönyv? Egyáltalán előfordult már, hogy indokolatlanul inaktiváltak valakit? Többet nem kérdezek, bár kicsit mélyebben is belemennék, de már azon is csodálkoznék, ha ennyire válaszolhatna érdemben. A termékeit egyelőre nem töröltük, így nagy kár nem érheti. Mindenre van forgatókönyv, de a részletek nem publikusak -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-03-27 15:33
Létrehozva:
|
|
A felhasználó ellenőrzését tegnap már megkezdtük. Mi van akkor, ha egy ilyen ellenőrzés során kiderül, hogy teljesen tiszta az illető? Látom, már tegnap óta inaktív. Ha pár napig inaktív valaki, vevőket is veszít. Nem azt mondom, hogy ebben az esetben ez indokolatlan, csak az érdekel, hogy mi történik akkor, ha valakiről nem az derül ki, hogy nem idevaló. Van arra is forgatókönyv? Egyáltalán előfordult már, hogy indokolatlanul inaktiváltak valakit? Többet nem kérdezek, bár kicsit mélyebben is belemennék, de már azon is csodálkoznék, ha ennyire válaszolhatna érdemben. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-27 15:00
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 955 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Ilyen kamu termékek miért vannak fent az oldalon? http://jatek.vatera.hu/jatekkonzol_jatek/j...1723863503.html A felhasználó ellenőrzését tegnap már megkezdtük. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-03-27 13:12
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2013-03-25 13:42 Azonosító: 2 025 931 |
Ilyen kamu termékek miért vannak fent az oldalon?
http://jatek.vatera.hu/jatekkonzol_jatek/j...1723863503.html |
|
|
|
2013-03-26 22:33
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Nekem ez egy üres oldal. mert kell egy html a végére. (nyilván nem fogadta el a linket a fórum motor) -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2013-03-26 07:18
Létrehozva:
|
|
Kinek és mit szeretne ezzel mondani? Mi van. Ön sem magyarázza el? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-25 22:52
Létrehozva:
|
|
Az ügyfélszolgálaton kell kérni az aktuális évről a kimutatást. Kinek és mit szeretne ezzel mondani? -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-03-25 18:08
Létrehozva:
|
|
Több esélyes is van. Meg aztán dolgozom, csak egynegyedem van itt. Én meg ülök a gép előtt, bámulok kifelé és eszem a kefét. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-25 17:59
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 661 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
|
|
|
|
2013-03-25 17:56
Létrehozva:
|
|
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-25 17:43
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 661 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
Valaki felvilágosítást nyújtana? Kezdem nem érteni, milyen témában születnek a postok és miért. Minden segítségért hálás lennék. Általában nyomon szoktam követni a fórum történéseit és nem szokott ilyen jellegű problémám lenni. Úgy látszik ezt is meg kellett érnem. Talán ha leírnád, kiét |
|
|
|
2013-03-25 17:39
Létrehozva:
|
|
Valaki felvilágosítást nyújtana? Kezdem nem érteni, milyen témában születnek a postok és miért. Minden segítségért hálás lennék. Általában nyomon szoktam követni a fórum történéseit és nem szokott ilyen jellegű problémám lenni. Úgy látszik ezt is meg kellett érnem. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-25 17:14
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 6 Regisztrált: 2008-09-10 10:12 Azonosító: 186 404 |
Az ügyfélszolgálaton kell kérni az aktuális évről a kimutatást.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-26 10:05 |