Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-09-05 11:50
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2012-08-01 14:48 Azonosító: 1 796 150 |
Sziasztok
Kezdő háziasszony vagyok.. Keresek egy jó mákos nudli receptet.tudtok benne segíteni? Köszönöm. |
|
|
|
2011-12-11 11:50
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 672 Regisztrált: 2011-06-10 06:38 Innen: Budapest Azonosító: 1 524 248 |
Valami nagyon egyszerű receptet nem tudtok süti ügyben? Olyasmire gondolok, amit nem nehéz megcsinálni és tuti, hogy jól sikerül, és karácsonyra alkalmas. Nem vagyok egy tipikus konyhatündér. Előre is köszönöm. Egy pillanatra felvidultam, aztán felébredtem és megnéztem a hozzászólás dátumát..... Zejopy, ha idén karácsonyra még nincs süti recepted, ajánlanék egyet. A Váncza süteményes könyvben is benne van az alábbi recept. Én sem vagyok egy konyhatündér, ez a süti viszont könnyen elkészíthető. Mohácsi habos (Váncza süteményes könyvből) 15 deka vajat margarint) összegyúrunk 25 deka liszttel, egy csomag (Váncza) sütőporral, 1 egész tojással és 6 deka cukorral. Zsírozott tepsibe egy rétegben elhelyezzük, tetejét barack-ízzel kenjük és a következő habos keverékkel bekenjük: 4 tojás fehérjének habjához 20 deka porcukorral kevert ½ csomag (Váncza) vanillin cukrot, 18 deka durván őrölt diót és kávéskanálka rumot keverünk. Közepes tűznél jól átsütjük. -------------------- Aki tud, tanít. Aki szeret, átad.
|
|
|
|
2011-12-11 02:45
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2011-12-11 02:40 Azonosító: 1 589 930 |
Sziasztok! Van egy borzalmasan aranyos, 3 hónapos ezüstszürke, félperzsa kislány cicám. Beneveztem őt egy szépségversenybe
Üdv:Bogi |
|
|
|
2010-12-20 14:12
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 015 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Valami nagyon egyszerű receptet nem tudtok süti ügyben?
Olyasmire gondolok, amit nem nehéz megcsinálni és tuti, hogy jól sikerül, és karácsonyra alkalmas. Nem vagyok egy tipikus konyhatündér. Előre is köszönöm. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-12-17 17:47
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009-03-10 16:09 Azonosító: 534 496 |
Húú, nagyon jó recepteket írtatok
|
|
|
|
2010-10-30 11:40
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 112 Regisztrált: 2007-08-02 13:25 Azonosító: 18 492 |
Szia, szívesen Nekem nagyon ízlett, és azoknak is, akik még élnek Én is csodálkoztam először, amikor hallottam róla. Van egy régi receptkönyv a háborús ételekről, annyi hamis étel van benne..., a babból készült gesztenyepüréről biztos hallottál. Aha hallottam :-) De ettem már olyant ami dióval volr megtuningolva!!! Kiprószálom a tiedet amit irtál. |
|
|
|
2010-10-24 23:03
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 89 Regisztrált: 2010-09-26 02:10 Azonosító: 1 384 166 |
Szia! Köszi! Én is néztem ezt ,bár nem tudom milyen lehet az íze,ha búzadarából van. A múltkor egy csaj beszélgetett a barátnőjével és ő burgonyából csinát.Ha jól emlékszem akkor 3 közepes burgonyát megfözött összetörte és cukrot tett bele meg mandula aromát. A mindmegettén is vannak jó recptek onnan is kinéztem egyet . KÖSZÖNÖM! Szia, szívesen Nekem nagyon ízlett, és azoknak is, akik még élnek Én is csodálkoztam először, amikor hallottam róla. Van egy régi receptkönyv a háborús ételekről, annyi hamis étel van benne..., a babból készült gesztenyepüréről biztos hallottál. |
|
|
|
2010-10-24 15:31
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 112 Regisztrált: 2007-08-02 13:25 Azonosító: 18 492 |
Szia, én sűrűre főzött tejbegrízről tudok, mandulaaroma hozzáadásával. A tutireceptek.hu-ról csináltam meg, nagyon finom lett. Esetleg nézz ott körül, de idemásolom,: "Hamis marcipángolyó recept Kategória: Sütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg búzadara 10 dkg porcukor (kb.) 5 dkg ráma 4 evőkanál meleg tej 1 egész keserűmandula aroma Elkészítés: Hozzávalókat összegyúrni és hűtőben lefedve legalább 5 órát pihentetni (legjobb egy éjszakát). Majd golyókat formázni és keserű kakaóporban megforgatni. Tanácsok: A kész golyókat hűtőben tároljuk. Összegyúrásnál a cukor felét szoktam beletenni, majd folyamatos kóstolgatás mellett teszek bele még annyit, hogy ne legyen túl édes. (A búzadara meg fog puhulni, nem ropog.) A receptet beküldte: Marzipan" Szia! Köszi! Én is néztem ezt ,bár nem tudom milyen lehet az íze,ha búzadarából van. A múltkor egy csaj beszélgetett a barátnőjével és ő burgonyából csinát.Ha jól emlékszem akkor 3 közepes burgonyát megfözött összetörte és cukrot tett bele meg mandula aromát. A mindmegettén is vannak jó recptek onnan is kinéztem egyet . KÖSZÖNÖM! |
|
|
|
2010-10-23 23:01
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 89 Regisztrált: 2010-09-26 02:10 Azonosító: 1 384 166 |
Helló !! Valaki tudna nekem segíteni a házilag készült marcipánnak a receptje kellene.Hallottam már olyant,hogy mandulából de hallottam már olyant is,hogy burgonyából,kell csinálni.A másik:fekete ételfesték kellene hozzá Köszi! Szia, én sűrűre főzött tejbegrízről tudok, mandulaaroma hozzáadásával. A tutireceptek.hu-ról csináltam meg, nagyon finom lett. Esetleg nézz ott körül, de idemásolom,: "Hamis marcipángolyó recept Kategória: Sütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg búzadara 10 dkg porcukor (kb.) 5 dkg ráma 4 evőkanál meleg tej 1 egész keserűmandula aroma Elkészítés: Hozzávalókat összegyúrni és hűtőben lefedve legalább 5 órát pihentetni (legjobb egy éjszakát). Majd golyókat formázni és keserű kakaóporban megforgatni. Tanácsok: A kész golyókat hűtőben tároljuk. Összegyúrásnál a cukor felét szoktam beletenni, majd folyamatos kóstolgatás mellett teszek bele még annyit, hogy ne legyen túl édes. (A búzadara meg fog puhulni, nem ropog.) A receptet beküldte: Marzipan" |
|
|
|
2010-10-23 13:07
Létrehozva:
|
|
|
Helló !!
Valaki tudna nekem segíteni a házilag készült marcipánnak a receptje kellene.Hallottam már olyant,hogy mandulából de hallottam már olyant is,hogy burgonyából,kell csinálni.A másik:fekete ételfesték kellene hozzá Köszi! |
|
|
|
2010-09-04 10:29
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 015 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Vaterázós hölgyeknek feltöltéses napokra.
Körülnézni a hűtőben, és előkészíteni mindenféle zöldséget. Most paprika, paradicsom, uborka, fejes saláta, de lehet a fagyasztóból kukorica (meg kell főzni Amíg szorgosan aprítjuk a nyers cuccokat, megfő egy tasak gyors rizs, jó a vadrizs, de lehet köles is. Amikor kihűlt a forró cucc, mindent összekeverünk, mehet a tetejére egy citrom leve, olíva olaj, szója szósz, só, bors, meg ami még az ember kezébe akad. Rizs, köles helyett lehet reszelt sajt (akár füstölt is), vagy tofu. Én tofut és sajtot nem használok egyszerre, viszont a gabonát társítom ezekkel. Mindehhez tehetünk bármilyen olajos magvat, akár pirítva (akkor füstölt íze lesz), de nyersen is. Gondolok elsősorban szotyira, szezámmagra, vagy durvára vágott dióra, de mi azt nem szoktunk. Mikor tényleg minden benne van és össze van keverve, akkor mehet rá petrezselyem zöldje. Télen előfordul, hogy megtolom majonézzel, de akkor kihagyom a petrezselymet és a szója szószt. A kaja finom, könnyen variálható és az elkészítése pont annyi ideig tart, amíg a rizs megfő. Ja, nem utolsó szempont, hogy még a fiam is meg tudja csinálni, aki még nincs 12 éves, de kreatív gyermek. És az sem baj, ha kifelejt valamit. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-09-04 10:31 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-13 14:22
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2010-07-13 14:06 Azonosító: 1 258 026 |
Jó kis receptek, majd kipróbálok egy párat
A hozzászólást -judraf- szerkesztette a következő időpontban: 2010-07-13 14:23 -------------------- Harcra fel, győzni kell!
|
|
|
|
2010-04-07 13:44
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 278 Regisztrált: 2008-10-12 22:50 Innen: a nagy Civis Azonosító: 234 299 |
[quote name='royalroyal' date='2010-02-11 18:19' post='962486']
Az én kedvencem (süti, mert mi lenne más) 1 vagy 2 csomag babapiskóta (mindegy hogy a klasszikus, vagy a kis tallér forma) Szia royalroyal! A súlyfeleslegem Neked köszönhetem! Most az ünnepekre bepróbálkoztam a recepteddel. A siker óriási volt, maradék tényleg nem lett. Viszont a szobakerékpár még ennyit nem dolgozott a családban Köszönöm a receptet és ismeretlenül is minden jót, bijobaju |
|
|
|
2010-03-25 14:48
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 296 Regisztrált: 2009-06-12 14:45 Azonosító: 659 874 |
Várom a véleményed! |
|
|
|
2010-03-25 06:47
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 303 Regisztrált: 2007-03-01 13:47 Innen: Budapest Azonosító: 18 |
[quote name='horvathverus' date='2010-03-23 13:54' post='1024106']
Szia! Ez itt a BIOGOLYÓ receptje: (kókuszgolyónak néz ki) Köszönöm. Jól hangzik. A hétvégén ki is próbálom. |
|
|
|
2010-03-23 14:54
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 296 Regisztrált: 2009-06-12 14:45 Azonosító: 659 874 |
Tudtok olyan egyszerü és gyors süti receptet küldeni, amit cukrosok is ehetnek? Szia! Ez itt a BIOGOLYÓ receptje: (kókuszgolyónak néz ki) Hozzávalók: 5 alma, 1 nagy répa, fahéj ízlés szerint, 1 vaníliás cukor, 2 kanál darált dió, 20 dkg darált keksz vagy zabpehely, kókuszreszelék Az almát, a répát lereszeljük kis lyukú reszelőn, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, 15 percig állni hagyjuk. ha nem elég édes, ízesítsd mézzel. Ezután ugyanúgy készítjük, mint a kókuszgolyót: kis golyókat formálunk belőle, és kókuszba forgatjuk. Én 1 órára beraktam a hűtőbe dermedni. Nekünk nagyon bejött, remélem ízlik majd! |
|
|
|
2010-03-02 06:46
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 303 Regisztrált: 2007-03-01 13:47 Innen: Budapest Azonosító: 18 |
Tudtok olyan egyszerü és gyors süti receptet küldeni, amit cukrosok is ehetnek?
|
|
|
|
2010-03-01 22:07
Létrehozva:
|
|
|
Mérges fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 052 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Innen: Mezőberény Azonosító: 40 |
Én meg ezt, 3 naponta!
Kenyér recept kétlapátos kenyérsütőgéphez A "mindennapi" kenyerünk: 2 dl víz 1 dl tej 1 NM (nagy mérő) kristálycukor 2 KM (kis mérő) porélesztő 3 NM étolaj 1 NM ecet 65 dkg liszt (BL 55) 2 KM só Ebben a sorrendbe is teszem a gépbe! A tésztának a dagasztásiidő közepe felé cipóformájúnak kell lennie. A kézhez nem ragad. Ha nagyon kemény, kevés vizet kell még hozzá adni. 1-1 kis mérővel szoktam egyszerre. Krumplis kenyér: 1 dl víz 1 dl tej 1 NM kristálycukor 2 KM porélesztő 3 NM étolaj 1 NM ecet 60 dkg liszt (BL 55) 2 KM só 15-20 dkg(nyersen) törtkrumpli A tésztának a dagasztásiidő közepe felé cipóformájúnak kell lennie. Ha nagyon kemény, kevés vizet kell még hozzá adni. Sokban függ a törtkrumplitól Egészségetekre! A hozzászólást -scaevola- szerkesztette a következő időpontban: 2010-03-01 22:08 -------------------- Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen) |
|
|
|
2010-03-01 12:15
Létrehozva:
|
|
Ezt csinálta az egyik nap a férjem:
1 kg héjában főtt áttört krumpli 20 dkg liszt 2 db tojás só, bors Összekutymákolta, kinyújtotta, pogácsaszaggatóval kiszaggatta. Csinált egy zöldséges tölteléket, ezt nem írom le milyen, mert bármilyen töltelék belekerülhet, édes is, sós is. Egy kerek tésztára tett valamennyi tölteléket, ráborított egy másikat, összegyógyította villával, és kisütöttük nagyon forró olajban. A végén volt, amelyikben nem volt töltelék, mert elfogyott, üresen is nagyon finom volt. Ja és egyáltalán nem szívta meg magát olajjal. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-02-11 18:19
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
Az én kedvencem (süti, mert mi lenne más)
1 vagy 2 csomag babapiskóta (mindegy hogy a klasszikus, vagy a kis tallér forma) 1 kisebb üveg Nutella, 1 nagy doboz Mascarpone, 1 dl rum, 3-4 evkanál barackíz, 5 dl tejszín, 5 csomag vaníliás cukor, 1 csomag aszalt barack Elkészítés: Tejszínhabot felvered a vaniliás cukorral. Aszalt barackot kis kockákra vágod. Nutellát összekevered a mascarpone-val. Barackízt összekevered a rummal, és felengeded kb 1dl langyos vízzel, ebbe kell a piskótát beleforgatni, de ne túlságosan előre mert akkor szétmállik. Egy nagyobb tálat kitapétázol folpack-al, így amikor jól lehűl egyszerűen fejre állítod egy tálcára. Attól függően hogy mennyire legyen kiadós, kezdheted először a piskótával, és csak utána a tejszínhab, onnét a folytatás ua. Ha piskótával kezded akkor ügyelj arra, hogy nemcsak alul, de a széleken is az legyen és esztétikusan mutasson. Ha piskótával kezded, akkor jóval nagyobb adag lesz belőle Rétegek: tejszínhab, darabolt aszaltbarack piskóta nutellás krém tejszínhab és így tovább amíg el nem fogy a cucc a tetején mindenképpen piskóta legyen, hiszen amikor átborítod az lesz az alja hűtőbe kb 4 órára utána ráteszel egy tálcát és csak megfordítod és lefejted róla a folpackot Nálunk még sose volt gond, hogy csináljak helyet a maradéknak a hűtőben |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-24 16:03 |