IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

436 Oldal V  « < 247 248 249 250 251 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vatera oldalak, Kérdések, általános észrevételek a Vaterával kapcsolatban
rudolf59
hozzászólás 2009-01-10 14:09
Létrehozva: #4961

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 87

IDÉZET(draglion @ 2009-01-10 12:15) *
-a készpénz az egy bizonyos összeg amelyet valamilyen úton modón valaki valakinek átad (tárgyért,szolgáltatásért,megőrzésre,ajándékba stb)
-a személyes átvétel általában egy tárgy,átvételét jelenti amit valaki valahol valakinek átad
A közös bennük az hogy mindkét esetben 2 fél személyes jelenléte szükséges hozzá de mindössze ennyi.

Attól még hogy Magyarországon vagyunk nem kell a középkori vásárok adok-veszek módján szemlélni egy tranzakció huszonegyedik századi menetét, és főleg nem egyként azonosítni két eseményt amely időben és térben különbözhet egymástól.

A készpénz szó az értelmező kéziszótár szerint biztosan nem jelent mást mint egy bizonyos összeg átadását két fél között és szó sincs arról hogy mi a kiváltó oka.

Wikipédia :

Készpénz [szerkesztés]
Ez a legutolsó megtekintett változat (teljes lista), elfogadva: 2008. november 24.
Pontosság megtekintett

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
Ugrás: navigáció, keresés
A készpénz legtöbbször a pénz kézzelfogható és egyben leglikvidebb formáit, a pénzjegyeket és pénzérméket jelenti. A pénzügy és a könyvvitel olykor készpénznek tekinti a csekket, pénzesutalványt, bankváltót és az utazási csekket is, mivel ezeket a kötelezettek haladéktalanul beváltják.

Ez a válasz engem igazol, mert
"a személyes átvétel általában egy tárgy,átvételét jelenti amit valaki valahol valakinek átad
A közös bennük az hogy mindkét esetben 2 fél személyes jelenléte szükséges hozzá de mindössze ennyi."
Csak azt elfelejted, hogy ilyenkor átadják a készpénzt is, mert erről szól a találkozó, hacsak nem egy ajándékozásról van szó, ahol a terméket átadod, de nem kapsz érte semmit.

Ez a halandzsa meg nem ide való: "Attól még hogy Magyarországon vagyunk nem kell a középkori vásárok adok-veszek módján szemlélni egy tranzakció huszonegyedik századi menetét, és főleg nem egyként azonosítni két eseményt amely időben és térben különbözhet egymástól." ezt Te érted? Hihetetlen smile.gif

Mert pont erről szól egy személyes adásvétel. Benne van a nevében: ADÁSVÉTEL. Adsz és kapsz, csere-bere stb.
Már a középkorban is így volt és ez azóta nem változott és nem is fog, amíg kereskednek az emberek.

Itt arról van szó, hogy két személy találkozik és cserélnek. Az egyik a terméket adja át, a másik meg az ellenértékét.
Mit kell ezen csodálkozni? Mi ebben a nem érthető?

Vagy Te úgy gondolod, hogy létrejön a találkozó és átadod a terméket és majd postán, vagy másképp, de nem ott a helyszínen, megkapod az árát??? Vagy hogyan?, mert ennek nem sok értelme lenne.

Az itteni felhasználók zöme így használja a készpénz fogalmát: Banki átutalás ~ Készpénz, ami az előző nevében benne van, a másik meg csak személyes átvételkor történik meg.

Go to the top of the page

+Quote Post
draglion
hozzászólás 2009-01-10 13:15
Létrehozva: #4962

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:23
Azonosító: 291

IDÉZET(rudolf59 @ 2009-01-10 11:37) *
A készpénz a "kézpénz"-ből alakult át ilyenné, tehát a kézhez kapott pénz, ami személyes átvételt jelent. Az, hogy ez angolul hogy van, az nem érdekel minket, mert Magyarországon vagyunk és itt ezt a formátumot használjuk, hogy ott mi van, az az itteni eladókat, vevőket nem nagyon érdekli, hacsak nem árul ott is, de ez legyen az Ő magánügye.

Tehát a személyes átvétel az kapcsolható a készpénzhez. Átvételkor készpénzzel fizetsz és nem másképp, tehát ez a készpénz, az itteni használatban, nyugodtan átnevezhető személyes átvételnek.
A vevő is jobban tudna választani, mert ami van az félrevezető, a magyar szóhasználatban.

A vevő licitáláskor eldöntheti, hogy jó-e neki a felajánlott lehetőség, ha meg nem, akkor visszaléphet.

-a készpénz az egy bizonyos összeg amelyet valamilyen úton modón valaki valakinek átad (tárgyért,szolgáltatásért,megőrzésre,ajándékba stb)
-a személyes átvétel általában egy tárgy,átvételét jelenti amit valaki valahol valakinek átad
A közös bennük az hogy mindkét esetben 2 fél személyes jelenléte szükséges hozzá de mindössze ennyi.

Attól még hogy Magyarországon vagyunk nem kell a középkori vásárok adok-veszek módján szemlélni egy tranzakció huszonegyedik századi menetét, és főleg nem egyként azonosítni két eseményt amely időben és térben különbözhet egymástól.

A készpénz szó az értelmező kéziszótár szerint biztosan nem jelent mást mint egy bizonyos összeg átadását két fél között és szó sincs arról hogy mi a kiváltó oka.

Wikipédia :

Készpénz [szerkesztés]
Ez a legutolsó megtekintett változat (teljes lista), elfogadva: 2008. november 24.
Pontosság megtekintett

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
Ugrás: navigáció, keresés
A készpénz legtöbbször a pénz kézzelfogható és egyben leglikvidebb formáit, a pénzjegyeket és pénzérméket jelenti. A pénzügy és a könyvvitel olykor készpénznek tekinti a csekket, pénzesutalványt, bankváltót és az utazási csekket is, mivel ezeket a kötelezettek haladéktalanul beváltják.

--------------------
nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat

+Quote Post
rudolf59
hozzászólás 2009-01-10 12:37
Létrehozva: #4963

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 87

IDÉZET(draglion @ 2009-01-09 05:18) *
Kedves fraulein,

A készpénz és a szeményes átvétel két különböző dolgot takar és nem lehet helyettesíteni a kettőt egymással.Az egyik a termék kifizetése a másik pedig az átadása.Személyes átvétel esetén sem kell feltétlenül készpénzzel fizetni.A két különböző kategóriájú opció nem zárja ki egymást csak a lehetőségeket határolja körül az áru kifizetési feltételi és átadási feltételei között.
Angolul ''cash'' és ''local pickup''. ''Cash'' azaz készpénz esetén nem kell feltétlenül személyes találkozó létrejöjjön, mivel az internetes kereskedelemben általában országnyi és kontinensnyi távolságok vannak a két fél között ezért értelmetlen és lehetetlen a legtöbb esetben a személyes találkozó.A készpénz viszont abban az esetben is be van jelölve szinte minden ország eladójánál ha a terméket elküldi bármely országban.Nem a legkényelmesebb módja a kifizetésnek de sokan élnek vele még ma is. Ez Magyarországra is érvényes de alacsonyabb mértékben.
A személyes átvétel lehetőségét vagy annak kizárását jó ha feltünteti a felhasználó a termékoldalon,de nem ajánlatos megváltoztatni a kézpénzt személyes átvételre hiszen az egyik kifizetést a másik pedig átvételt jelent és a mai világban a két fogalom már más -más úton jár.A készpénz valóban jelenthet személyes átvételt és utánvétet is abban az esetben ha valaki nincs tisztában teljes métékben az értelmével ezért jó hogy az utánvétet mint lehetőséget ki lehet zárni.Szerintem a leírásban kellene utalni arra hogy mi az amit elfogad az eladó és mi az amit nem tud vagy nem akar teljesíteni.

A készpénz a "kézpénz"-ből alakult át ilyenné, tehát a kézhez kapott pénz, ami személyes átvételt jelent. Az, hogy ez angolul hogy van, az nem érdekel minket, mert Magyarországon vagyunk és itt ezt a formátumot használjuk, hogy ott mi van, az az itteni eladókat, vevőket nem nagyon érdekli, hacsak nem árul ott is, de ez legyen az Ő magánügye.

Tehát a személyes átvétel az kapcsolható a készpénzhez. Átvételkor készpénzzel fizetsz és nem másképp, tehát ez a készpénz, az itteni használatban, nyugodtan átnevezhető személyes átvételnek.
A vevő is jobban tudna választani, mert ami van az félrevezető, a magyar szóhasználatban.

A vevő licitáláskor eldöntheti, hogy jó-e neki a felajánlott lehetőség, ha meg nem, akkor visszaléphet.

+Quote Post
hytech
hozzászólás 2009-01-10 10:10
Létrehozva: #4964

Élő szövet a belső fémvázon

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:14
Innen: Future
Azonosító: 66

IDÉZET(draglion @ 2009-01-10 08:38) *
"Sok esetben a rutin számít úgy az eladónál mint a vásárlónál.Ha van rutin és van kompromisszumkészség valamint van illedelmesen fogalmazott koreszpondencia a két fél között akkor sokminden ami gond lehetett volna eleve megoldódik és tökéletesen záródik egy aukció."

Pontosan.
Érdekes a hónapok(évek) óta tartó vita erről a problémáról.
Nekem pld. szinte semmi nincs kiírva a terméklapjaimon a költségekről,a jelentkezés időtartamáról,a fizetés(utalás) határidejéről stb.
Szándékosan nincs i+ oldalam sem.
Minek?
Még sem volt még soha(kopp-kopp) emiatt gondom.
A vevőimmel minden esetben megbeszéltük a legoptimálisabb szállítási,fizetési módot vita nélkül.
Rugalmasság,ez minden. rolleyes.gif

--------------------
Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.

+Quote Post
draglion
hozzászólás 2009-01-10 09:38
Létrehozva: #4965

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(fraulein @ 2009-01-09 19:50) *
Kedves Draglion

Szerintem meg...

Kedves Fraulein,
Értem a problémát.Valóban két fogalom összekavarásával keletkezik.Szerintem az áru átadásához kellene kapcsolni a személyes átvétel lehetőségét azaz :

Az áru átadásának módja:
Személyes átvétel
Postai vagy futárszolgálati utánvét
Postai küldemény (ajánlott vagy elsőbségi)
stb

Kifizetés :
Banki átutalás
Számlára való befizetés
Paypal
Moneybookers
Hitelkártya
Postai rózsaszínű csekk
Készpénz

A felsorolás csak példaként szolgál természetesen.

Csak egy példával élnék a téves magyar fogalmazás vagy szóértelmezés veszélyességére :

A bankjegyeket gyűjtők a tartásfokuk (minőségi állapot) szerint kategorizálják különböző értékkategóriákba.
Amikor még majdnem senki sem gyűjtött bankjegyeket itthon kitalálták hogy a ''hajtatlan'' elnevezést használják a bankfirss (uncirculated) helyett.
Maga a hajtatlan szó viszont nem takarja a tökéletes állapotú bankjegy fogalmát, bát az itthoni gyűjtők még mindig használják.
Ha folt van a bankjegyen vagy bármi egyéb nyom gyengíti a minőségét akkor 2 sőt 3 kategóriával is lehet gyengébb tartású mint egy bankfriss (UNC) bankjegy.
A lényeg pedig hogy az értéke pedig történetesen a fele, negyede vagy még annál is kevesebb.
Ez pedig a téves magyar értelmezésen alapszik.

A készpénz esetében pedig az hogy alatta szmélyes átvételt értünk szintén információhiányon alapszik.
Az információhiány pedig nem szolgálhat pajzsként és nem formál jogokat.
Természetesen szép és jó lenne ha alkalmazni is lehetne valahogyan,én a kimenő értesítőmbe belefoglaltam,persze alig olvassák el.
Sok esetben a rutin számít úgy az eladónál mint a vásárlónál.Ha van rutin és van kompromisszumkészség valamint van illedelmesen fogalmazott koreszpondencia a két fél között akkor sokminden ami gond lehetett volna eleve megoldódik és tökéletesen záródik egy aukció.

--------------------

+Quote Post
randomizer
hozzászólás 2009-01-10 09:25
Létrehozva: #4966

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-04-03 19:41
Azonosító: 3 584

IDÉZET(KapdKi @ 2009-01-09 22:12) *
Valamint az is, hogy a buborékos boríték költsége nem postaköltség, hanem csomagolási költség ...

Stb ... Ne írjuk át itt a Vaterán a Magyar nyelv értelmezési szótárát ...

Igen, semmiképpen se írjuk át a magyar nyelv értelmezési szótárát, mert a tény szónak is van jelentése, de az semmiképpen sem az, hogy egy önkényesen kiválasztott szubjektív definíciót próbálunk mindenkire erőszakolni. Azért mert a te szótáradban a postaköltség a postai bérmentesítés költségét takarja, máséban még nem feltétlenül, és jól láthatóan erős kisebbségben vagy ezzel a szubjektív definícióval, ami állításod ellenére nem az objektív valóság rész, hiszen te magad is bevallod, hogy értelmezésről van szó.

És nem kicsit tartom érdekesnek, hogy képes vagy ezt a rögeszmédet minden itt felvetett téma kapcsán előrángatni.

+Quote Post
KapdKi
hozzászólás 2009-01-09 23:12
Létrehozva: #4967

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Azonosító: 312

Kedves fraulein,

A készpénz és a szeményes átvétel két különböző dolgot takar és nem lehet helyettesíteni a kettőt egymással.Az egyik a termék kifizetése a másik pedig az átadása.Személyes átvétel esetén sem kell feltétlenül készpénzzel fizetni.

Kedves draglion és fraulein !

Ez a lényeg ! De nem csak itt, a készpénz-személyes átvétel vonatkozásában ! Ugyanez igaz, a posta és csomagolási költségekre is ! Meg minden másra !

Pusztán azért, mert az itteni (Vaterás ??? Magyar ??? Vagy csak egy-két személy ???) gyakorlatában a fogalmak gyakran összekapcsolódnak, nem lenne szabad senkinek a szavak, fogalmak összemosására bíztatni senkit sem ... Az, hogy leggyakrabban a kettő egybeesik, nem hatalmazhat senkit sem fel arra, hogy kötelezően összekapcsolja azokat ... A személyes átvétel csak annyit jelent, hogy valaki személyesen elmegy a cuccért ... Én, vagy a fiam, vagy bárki más ... A készpénz meg azt, hogy abban fizetek ... De egyáltalán nem biztos, hogy a vételár készpénzes leróvásakor át is akarom venni a cuccot ... Pláne akkor nem, ha valaki szívességből viszi el a KP-t ...

Ne kavarjuk a fogalmakat ...

A készpénz az a fizetési módot és nem az áru átvételének a módját határozza meg ...

Ugyanígy a személyes átvétel sem vonzza kötelezően magával a készpénzes fizetési módot ...

Valamint az is, hogy a buborékos boríték költsége nem postaköltség, hanem csomagolási költség ...

Stb ... Ne írjuk át itt a Vaterán a Magyar nyelv értelmezési szótárát ...

És ez nem népszavazás kérdése ... Tökmindegy, hányan értenek vele egyet, hányan nem ... Ezek tények ... És e szerint kellene kezelni ezeket mindenkinek ....

Ehhez semmi köze sem a kecskének, sem a káposztának ...

Bocs, hogy belevau ...

--------------------
Az erőszak a gyengék végső menedéke.

(by Ájszek Aszimov)

+Quote Post
fraulein
hozzászólás 2009-01-09 20:50
Létrehozva: #4968

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-21 11:26
Azonosító: 1 260

Kedves fraulein,

A készpénz és a szeményes átvétel két különböző dolgot takar és nem lehet helyettesíteni a kettőt egymással.Az egyik a termék kifizetése a másik pedig az átadása.Személyes átvétel esetén sem kell feltétlenül készpénzzel fizetni.A két különböző kategóriájú opció nem zárja ki egymást csak a lehetőségeket határolja körül az áru kifizetési feltételi és átadási feltételei között.
Angolul ''cash'' és ''local pickup''. ''Cash'' azaz készpénz esetén nem kell feltétlenül személyes találkozó létrejöjjön, mivel az internetes kereskedelemben általában országnyi és kontinensnyi távolságok vannak a két fél között ezért értelmetlen és lehetetlen a legtöbb esetben a személyes találkozó.A készpénz viszont abban az esetben is be van jelölve szinte minden ország eladójánál ha a terméket elküldi bármely országban.Nem a legkényelmesebb módja a kifizetésnek de sokan élnek vele még ma is. Ez Magyarországra is érvényes de alacsonyabb mértékben.
A személyes átvétel lehetőségét vagy annak kizárását jó ha feltünteti a felhasználó a termékoldalon,de nem ajánlatos megváltoztatni a kézpénzt személyes átvételre hiszen az egyik kifizetést a másik pedig átvételt jelent és a mai világban a két fogalom már más -más úton jár.A készpénz valóban jelenthet személyes átvételt és utánvétet is abban az esetben ha valaki nincs tisztában teljes métékben az értelmével ezért jó hogy az utánvétet mint lehetőséget ki lehet zárni.Szerintem a leírásban kellene utalni arra hogy mi az amit elfogad az eladó és mi az amit nem tud vagy nem akar teljesíteni.

Kedves Draglion

Szerintem meg felesleges magyar országot más országgal, vagy a vaterát az ebay-el stb. hasonlítgatni.
Itt hiába van írva ahogy Te mondod hogy "Készpénz" ami világos, hogy lehet(ne) akár mondjuk money transfer ( Western Union ) például,
mutass nekem egy olyan vaterás vevőt aki így fizetne itthon?! blink.gif
Sokan még azt sem tudják hogy létezik internetbank, vagy olyan hogy paypal stb,,,
Ha a földön járunk, és vesszük a készpénzes fizetést mint lehetőséget, akkor ez ma magyarországon leginkább személyes átvétel takar, és
nem mondjuk money transfert vagy hasonlót.
Arra is kicsi az esély itthon hogy személyesen vennének át egy terméket, de hitelkártyával fizethetnek ( sztem 2 kezemen meg lehet számolni aki ilyet tud mint eladó ).
Azért mondtam azt, hogy szerintem ITTHON nyugodtan lehetne a "készpénz" szinonimája a személyes átvétel, de ha jobban bele
gondolok, Neked adva igazat lehetne egy ÚJ átadási mód, a "Személyes átvétel" és így a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad,
mert én mondjuk kapásból ez esetben a "Készpénzt" nem jelölném be csak a "Banki átutalást" és a "Személyes átvételt"
Mert már unom hogy havonta 3-4 üzletem hiúsul meg amiatt, hogy az emberek nem értelmezik jól a dolgokat.
Ezen felül nézz meg egy terméklapom, PIROSSAL ki van emelve hogy az utánvét kizárt, szerinted olvassa is valaki????
Éva

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2009-01-09 17:06
Létrehozva: #4969

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-20 14:03
Innen: Óperencia
Azonosító: 987

IDÉZET(AlieNeetah @ 2009-01-09 15:58) *
Köszönöm a választ!

................. Amúgy szerintem nagyon bonyolult megtalálni azt, hogyan lehet valaki teljes jogú felhasználó, szerintem a lépeseket és teendőket egyértelműbbé kellene tenni.

Erre is már többen tettünk javaslatot,eddig eredménytelenül. unsure.gif

--------------------
Az evolúció fordítva is működik.!......

+Quote Post
AlieNeetah
hozzászólás 2009-01-09 16:58
Létrehozva: #4970

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-12 10:16
Azonosító: 349 434

Köszönöm a választ!

A baj csak az, hogy mikor én elkezdtem Vaterázni, akkor valahol a betűrengetegben azt olvastam, hogy a nevet is fel kell tüntetni az ügyfélkód mellett. Két lehetőség van: vagy teljesen hülye vagyok, és létezik valahol ilyesmi, vagy volt, de az olvasás és a megvalósítás között megváltozott. Amúgy szerintem nagyon bonyolult megtalálni azt, hogyan lehet valaki teljes jogú felhasználó, szerintem a lépeseket és teendőket egyértelműbbé kellene tenni.

+Quote Post
csabau
hozzászólás 2009-01-09 11:34
Létrehozva: #4971

Öreg róka:)

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2007-03-19 21:37
Innen: Ideg-elme
Azonosító: 903

IDÉZET(AlieNeetah @ 2009-01-09 10:22) *
Hali!

Először is búék mindenkinek :-))

És a kérdés: tegnap megtörtént az átutalás, bankszámláról, ahogy kell, mégsem változott a státuszom :-(( Mondjuk, a nevemmel lehet, hogy lesz egy kis gond, mert itt AlieNeetah van, az utaláson meg ALIENEETAH, de ettől még elfogadják, ha az azonosítóm egyezik? Valaki segítsen már légyszi', mert már megőrülök, tegnap a 100 Ft átutalása fejében 300-at lenyúltak, mert itthonról nem megy a netbankom :-((

világosan írva vagyon - ügyfélkód kell a megjegyzésbe; - egyébként 3-6 nap az átfutása.

Mennyi idő míg megkapom a teljes jogú státuszt?
Az Ön átutalását és a banki jóváírást követően (ami az Ön szerződött banki partnerétől és a hazai Giro rendszer által eszközölt jóváírás gyorsaságától függően 1-3 munkanapig tart) az összeget a beérkezést követő 24 órán belül jóváírjuk az Ön Vatera egyenlegén. Ezt követően az Ön felhasználói státusza automatikusan megváltozik. Az átutalt 100 Ft-ot a banki jóváírás után 24 órán belül átvezetjük az Ön Vatera egyenlegére. A tapasztalatok szerint az átutalást követően a harmadik, negyedig munkanapon válik teljes jogúvá az igénylő. Fontos információ, hogy hétvégén és egyéb munkaszüneti napokon banki forgalom nincs, így ezek a munkaszüneti napok növelik feldolgozás idejét!

Mire ügyeljek a teljes jogú státusznál?
1. Ellenőrizze, hogy az adatainál megadta e a bankszámlaszámát és az helyes e! Az utalásnak a regisztrációnál megadott bankszámlaszámról kell érkeznie ellenkező esetben a teljes jogú felhasználó státusz nem lesz a felhasználó - névhez rendelve. Amennyiben helytelenül vagy egyáltalán nincs az a bankszámlaszám a regisztrációs adatainál rögzítve amiről utalt, a státusz nem lesz a felhasználónévhez rendelve!
2. Szíveskedjen átutalni 100 Ft-ot a regisztrációnál megadott számlaszámáról a Vatera.hu Kft. kizárólag adatellenőrzésre szolgáló számlaszámára (10700024-25268209-52000001), úgy, hogy a banki átutalási megbízás megjegyzés/tárgy rovatában szíveskedjen feltüntetni az Ön Vatera ügyfélkódját. Az ügyfélkód és csakis a számjegyekből álló ügyfélkód kerüljön feltüntetésre a közlemény rovatba, más ne!
3, Ügyeljen az ügyfélkód helyes beírására, rendszerünk ezzel a számmal azonosítja Önt! Amennyiben a ügyfélkód helytelenül kerül megadásra az utaláson, esetleg több, vagy zavaró karaktereket tartalmaz, a rendszer nem fogja tudni automatikusan Önhöz rendelni az utalást. Az ügyfélkód és csakis a számjegyekből álló ügyfélkód kerüljön feltüntetésre a közlemény rovatba, más ne!
4, Az adatellenőrzéshez használt 10700024-25268209-52000001 Vatera számlaszám csakis adatellenőrzésre szolgál. Kizárólag erre a számlára utalja át a 100 Ft-ot, se kevesebbet se többet! Amennyiben nem 100 Ft-ot utal és nem erre a számlaszámra a státusz nem kerül rögzítése!
5, Mindaddig amig a bankszámlaszámát nem változtatja meg a teljes jogú felhasználó státusza megmarad.

A hozzászólást -csabau- szerkesztette a következő időpontban: 2009-01-09 11:37

--------------------
mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak...

...szorgos népünk győzni fog !
.
csaby

+Quote Post
AlieNeetah
hozzászólás 2009-01-09 11:22
Létrehozva: #4972

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-12 10:16
Azonosító: 349 434

Hali!

Először is búék mindenkinek :-))

És a kérdés: tegnap megtörtént az átutalás, bankszámláról, ahogy kell, mégsem változott a státuszom :-(( Mondjuk, a nevemmel lehet, hogy lesz egy kis gond, mert itt AlieNeetah van, az utaláson meg ALIENEETAH, de ettől még elfogadják, ha az azonosítóm egyezik? Valaki segítsen már légyszi', mert már megőrülök, tegnap a 100 Ft átutalása fejében 300-at lenyúltak, mert itthonról nem megy a netbankom :-((

+Quote Post
scaevola
hozzászólás 2009-01-09 11:05
Létrehozva: #4973

Mérges fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:48
Innen: Mezőberény
Azonosító: 40

IDÉZET(SPeti73 @ 2009-01-08 01:29) *
Tisztelt Vatera!
... A terméklapjaimon kérdésekre szívesebben nyomnék "válasz"-ra, mint a jelenlegi "válaszolás"-t. Volt még hasonló más is, de jelenleg nem jut eszembe unsure.gif

Ezért szép a magyar nyelv!
Egyszerűbb lenne akkor már csak VLSZ-t írni! wink.gif wink.gif wink.gif

IDÉZET
de jelenleg nem jut eszembe

Hál'istennek!

A hozzászólást -scaevola- szerkesztette a következő időpontban: 2009-01-09 11:07

--------------------
Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen)

+Quote Post
draglion
hozzászólás 2009-01-09 06:18
Létrehozva: #4974

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(fraulein @ 2009-01-09 00:26) *
Üdv

Már sokszor volt róla szó, és fontos kérés is az, hogy a terméklapon ne az legyen hogy "Készpénz" hanem hogy "Személyes átvétel"
ugyanis csak nekem 2 hónapon belül 5 olyan vevőm volt, aki bejelölte hogy Készpénz" és levelet írt hogy utánvéttel kéri, és
készpénz-el fizet a postásnak.
Lehet, hogy számomra, vagy a Vaterának egyértelmű hogy a "Készpénz" mit takar, de IQ szökevényeknek ez egyenlő az utánvéttel

Köszönöm

Kedves fraulein,

--------------------

+Quote Post
SPeti73
hozzászólás 2009-01-09 03:29
Létrehozva: #4975

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-01-30 20:24
Azonosító: 98 218

IDÉZET(Vatera_Moderátor @ 2009-01-08 10:43) *
Kedves SPeti73!

Az észrevételeket továbbítottuk a felelős kollégák felé.

Köszönöm! rolleyes.gif

+Quote Post
fraulein
hozzászólás 2009-01-09 01:26
Létrehozva: #4976

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-21 11:26
Azonosító: 1 260

Üdv

Már sokszor volt róla szó, és fontos kérés is az, hogy a terméklapon ne az legyen hogy "Készpénz" hanem hogy "Személyes átvétel"
ugyanis csak nekem 2 hónapon belül 5 olyan vevőm volt, aki bejelölte hogy Készpénz" és levelet írt hogy utánvéttel kéri, és
készpénz-el fizet a postásnak.
Lehet, hogy számomra, vagy a Vaterának egyértelmű hogy a "Készpénz" mit takar, de IQ szökevényeknek ez egyenlő az utánvéttel

Köszönöm

+Quote Post
Vatera_Fórum_Mod...
hozzászólás 2009-01-08 11:43
Létrehozva: #4977

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Azonosító: 32

IDÉZET(SPeti73 @ 2009-01-08 01:29) *
Tisztelt Vatera!

Apróság, de annál bosszantóbb a folytonos "vissza" oldalak nyomkodása egy kérdés vagy válasz után.
Ugyanígy felesleges termékfeltöltéskor/módosításkor az üres kis ablak felugrása minden "küld" után. Ha nem zárom be, nem jön mellé újabb, de ez a bug sem kellemes.
Végül javaslat egy kis magyarításra:
A terméklapjaimon kérdésekre szívesebben nyomnék "válasz"-ra, mint a jelenlegi "válaszolás"-t. Volt még hasonló más is, de jelenleg nem jut eszembe unsure.gif

Kedves SPeti73!

Az észrevételeket továbbítottuk a felelős kollégák felé.

--------------------
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
SPeti73
hozzászólás 2009-01-08 02:29
Létrehozva: #4978

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-01-30 20:24
Azonosító: 98 218

Tisztelt Vatera!

Apróság, de annál bosszantóbb a folytonos "vissza" oldalak nyomkodása egy kérdés vagy válasz után.
Ugyanígy felesleges termékfeltöltéskor/módosításkor az üres kis ablak felugrása minden "küld" után. Ha nem zárom be, nem jön mellé újabb, de ez a bug sem kellemes.
Végül javaslat egy kis magyarításra:
A terméklapjaimon kérdésekre szívesebben nyomnék "válasz"-ra, mint a jelenlegi "válaszolás"-t. Volt még hasonló más is, de jelenleg nem jut eszembe unsure.gif

+Quote Post
Johnny85
hozzászólás 2009-01-08 00:30
Létrehozva: #4979

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-02-16 20:52
Azonosító: 118 236

IDÉZET(Vatera_Moderátor @ 2009-01-07 23:27) *
Kedves Johnny85!

Amennyiben a biztonsag@vatera.com címre másolatban elküldött levélre sem reagál a felhasználó megadhatja a megfelelő
értékelést.

Kedves Vatera Moderátor!

Köszönöm a gyors választ, már írom is a leveleket.

+Quote Post
Vatera_Fórum_Mod...
hozzászólás 2009-01-08 00:27
Létrehozva: #4980

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Azonosító: 32

IDÉZET(Johnny85 @ 2009-01-07 23:22) *
Kedves Vatera Moderátor!

Minden bizonnyal ki kell osztanom két negatívot, mivel a kedves vásárlók nem jelentkeznek egy hete, így biztosra mennék, nem szeretnék bosszúnegatívot kapni. Az lenne a kérdésem, hogy elég az utolsó felszólító levélnél a másolatot kap mezőbe a biztonsag@vatera.hu-t beírni? Tehát nem kell külön semmilyen "magyarázó" szöveg, csak kapok egy ticket számot, és ezzel tudom majd töröltetni az esetleges negatívot? A választ előre is köszönöm.

Kedves Johnny85!

Amennyiben a biztonsag@vatera.com címre másolatban elküldött levélre sem reagál a felhasználó megadhatja a megfelelő
értékelést.

--------------------
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post

436 Oldal V  « < 247 248 249 250 251 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
5 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (5 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-20 07:54