IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

56 Oldal V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vaterafutár - Pps - Gtr - Hdt - Mpl
Vateraoroszlan
hozzászólás 2012-12-11 14:47
Létrehozva: #121

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-09-02 09:51
Azonosító: 726 887

IDÉZET(zejopy @ 2012-12-11 12:03) *
Szia!

Az tök gáz. Kifizeti a vevő a 940 Ft-ot, és csak a rendelésnél derül ki, hogy neki kell a cuccért elmennie, ráadásul 760 Ft-ot kérhettem volna csak tőle? Ez Vaterázás szempontjából nem túl optimális megoldás.
Ebben az esetben mit ajánlasz aukciós szemmel? Azaz, mit tegyek én, hogy korrekt legyek? Írjak neki és kérjek új címet, ahová kiviszik?
A számlás választ köszönöm, az megnyugtató volt.smile.gif

Tegnap eszembe jutottál. Van egy oroszlános ládikóm otthon. Ránéztem, és rád gondoltam. Nem csuklottál? Igaz, csak egy futó pillanat volt, mert rohantam csomagolni.biggrin.gif

Azért elég széles a lefedettség, általában a kültelki területek azok, ahova nem tudnak házhoz menni. Egyébként mi azt érzékeljük, hogy a postás átvétel népszerűbb, mint a háznál történő, hiszen olyankor nem kell otthon ülni és várni; be lehet illeszteni az egyéb elintézendők közé az átvételt szinte tetszőleges időpontban.
Itt van erről némi infó.

Jelen helyzetben érdemes lehet munkahelyi címet kérni, vagy kiegyezni egy postás átvételben.

Nem csuklottam, de ez csak a véletlen műve lehet smile.gif

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja
Go to the top of the page

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-12-11 13:03
Létrehozva: #122

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2012-12-11 11:55) *
Szia,

Háznál kézbesítés esetén vannak bizonyos területi korlátozások, tehát elképzelhető, hogy az adott címen nem elérhető háznál kézbesítés (csak postán maradó). Ezt az űrlap a megadott irányítószám és településnév alapján automatikusan ellenőrzi, és ennek függvényében ajánlja fel az opciókat (háznál vagy postán maradó).
Ez akkor is így működik, ha az általunk kitöltött adatokat utána kézzel felülírod.

A számlás kérdést jól látod, ha postán adod fel, akkor nincs jelentősége.

Szia!

Az tök gáz. Kifizeti a vevő a 940 Ft-ot, és csak a rendelésnél derül ki, hogy neki kell a cuccért elmennie, ráadásul 760 Ft-ot kérhettem volna csak tőle? Ez Vaterázás szempontjából nem túl optimális megoldás.
Ebben az esetben mit ajánlasz aukciós szemmel? Azaz, mit tegyek én, hogy korrekt legyek? Írjak neki és kérjek új címet, ahová kiviszik?
A számlás választ köszönöm, az megnyugtató volt.smile.gif

Tegnap eszembe jutottál. Van egy oroszlános ládikóm otthon. Ránéztem, és rád gondoltam. Nem csuklottál? Igaz, csak egy futó pillanat volt, mert rohantam csomagolni.biggrin.gif

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-12-11 13:04

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2012-12-11 12:55
Létrehozva: #123

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-09-02 09:51
Azonosító: 726 887

IDÉZET(zejopy @ 2012-12-11 10:03) *
Kedves MPL futár!

Bár túlzottan gyakran nem látom itt, de majd talán jár valaki erre, aki tud Önnek szólni. Két észrevételem/kérdésem van a szolgáltatással kapcsolatban, nem tudom, ez a Vatera reszortja-e, vagy az Önöké.
Amikor az eladott árukból kiindulva rendelem meg a szolgáltatást, akkor beadja a megrendelőlaphoz a vevő adatait is, ami megegyezik azzal, amit ő a Vaterának megadott. Ez egy nagyon kényelmes funkció, nem kell írogatni. A probléma az, hogy nagyon sok esetben a vevő más címre kéri a csomagot. Ebben az esetben át tudom írni a megváltozott paramétereket, de nem engedi lehetőségként megadni a házhoz kiszállítást. A kérésem az, hogy a címzett paramétereit lehessen szabadon változtatni, ha éppen úgy alakul. Tehát alapból adja be a rendszer az eredetit, de lehessen módosítani. Most ezt a problémát úgy tudom megoldani, hogy teljesen új megrendelőt csinálok.
A másik kérdésem, hogy a megrendelőlapon bejelölöm, hogy kérek számlát. Mivel mindig én viszem le a postára a csomagokat, ennek nincs jelentősége, mert ott úgy is kérhetek számlát, ha ezt a részt eredendően nem töltöm ki. Ugye?
Köszönöm a választ.

Szia,

Háznál kézbesítés esetén vannak bizonyos területi korlátozások, tehát elképzelhető, hogy az adott címen nem elérhető háznál kézbesítés (csak postán maradó). Ezt az űrlap a megadott irányítószám és településnév alapján automatikusan ellenőrzi, és ennek függvényében ajánlja fel az opciókat (háznál vagy postán maradó).
Ez akkor is így működik, ha az általunk kitöltött adatokat utána kézzel felülírod.

A számlás kérdést jól látod, ha postán adod fel, akkor nincs jelentősége.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-12-11 11:03
Létrehozva: #124

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Kedves MPL futár!

Bár túlzottan gyakran nem látom itt, de majd talán jár valaki erre, aki tud Önnek szólni. Két észrevételem/kérdésem van a szolgáltatással kapcsolatban, nem tudom, ez a Vatera reszortja-e, vagy az Önöké.
Amikor az eladott árukból kiindulva rendelem meg a szolgáltatást, akkor beadja a megrendelőlaphoz a vevő adatait is, ami megegyezik azzal, amit ő a Vaterának megadott. Ez egy nagyon kényelmes funkció, nem kell írogatni. A probléma az, hogy nagyon sok esetben a vevő más címre kéri a csomagot. Ebben az esetben át tudom írni a megváltozott paramétereket, de nem engedi lehetőségként megadni a házhoz kiszállítást. A kérésem az, hogy a címzett paramétereit lehessen szabadon változtatni, ha éppen úgy alakul. Tehát alapból adja be a rendszer az eredetit, de lehessen módosítani. Most ezt a problémát úgy tudom megoldani, hogy teljesen új megrendelőt csinálok.
A másik kérdésem, hogy a megrendelőlapon bejelölöm, hogy kérek számlát. Mivel mindig én viszem le a postára a csomagokat, ennek nincs jelentősége, mert ott úgy is kérhetek számlát, ha ezt a részt eredendően nem töltöm ki. Ugye?
Köszönöm a választ.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
malibu01
hozzászólás 2012-11-29 23:05
Létrehozva: #125

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-12-04 23:59
Azonosító: 1 582 290

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem, hogy vaterafutárral MPL, csomagot feladhatok e sima kukás zacskóba, nem dobozba? És mekkora lehet a legnagyobb mérete?

+Quote Post
zackomacko
hozzászólás 2012-11-24 17:20
Létrehozva: #126

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-11-24 10:31
Azonosító: 1 898 574

IDÉZET(nyubocs @ 2012-11-24 12:56) *
Nem biztos, hogy úgy írod be smile.gif
Beírod a betűkódot, aztán a következő 4 számjegyet kihagyod, aztán a következő 2+8 számjegyet beírod, aztán az utolsó 4 számjegy felesleges.

azaz, pl a "CA 1888 01 12345678 1115" csomagot az alábbiak szerint írod be szóköz nélkül
CA0112345678

ha nem boldogulsz vele, írd meg ide a betűkódot, aztán megnézem Neked.
Mert van ám, hogy megérkezett, csak a kedves vevő nincs otthon, utána meg elfelejt bemenni érte a postára.

Köszönöm, sikerült. good2.gif

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2012-11-24 13:56
Létrehozva: #127

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-14 20:22
Azonosító: 43 559

IDÉZET(zackomacko @ 2012-11-24 09:49) *
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.Feladtam egy csomagot hétfőn vatera futárral(mpl),de nem érkezett meg.Hogyan tudom nyomon követni a csomagot.Már mindeféle kombinációban beírtam a számokat, de mindig azt írja a rendszer hogy ilyen számú tétel nincs.Mindent úgy írok be ahogy a rendszer kéri.Mit csinálok rosszul?
Köszönettel:zackomacko

Nem biztos, hogy úgy írod be smile.gif
Beírod a betűkódot, aztán a következő 4 számjegyet kihagyod, aztán a következő 2+8 számjegyet beírod, aztán az utolsó 4 számjegy felesleges.

azaz, pl a "CA 1888 01 12345678 1115" csomagot az alábbiak szerint írod be szóköz nélkül
CA0112345678

ha nem boldogulsz vele, írd meg ide a betűkódot, aztán megnézem Neked.
Mert van ám, hogy megérkezett, csak a kedves vevő nincs otthon, utána meg elfelejt bemenni érte a postára.

A hozzászólást -nyubocs- szerkesztette a következő időpontban: 2012-11-24 13:57

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
zackomacko
hozzászólás 2012-11-24 10:49
Létrehozva: #128

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-11-24 10:31
Azonosító: 1 898 574

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.Feladtam egy csomagot hétfőn vatera futárral(mpl),de nem érkezett meg.Hogyan tudom nyomon követni a csomagot.Már mindeféle kombinációban beírtam a számokat, de mindig azt írja a rendszer hogy ilyen számú tétel nincs.Mindent úgy írok be ahogy a rendszer kéri.Mit csinálok rosszul?
Köszönettel:zackomacko

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-11-20 11:52
Létrehozva: #129

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(audioheritage @ 2012-11-20 10:22) *
Sziasztok!

MPL Vaterafutár esetén csak is a lakcímem szerinti postán lehet feladni a csomagot ("postától-házig" esetén)?
Természetesen az ügyf. rettentően elfoglalt...

Én ezt a problémát úgy oldottam meg, hogy feladóként a nevemet írtam, de a munkahelyem címét. Így több lehetőséget is adott. A számlacím viszont a szokásos volt.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
audioheritage
hozzászólás 2012-11-20 11:22
Létrehozva: #130

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-03-18 23:26
Azonosító: 560 094

Sziasztok!

MPL Vaterafutár esetén csak is a lakcímem szerinti postán lehet feladni a csomagot ("postától-házig" esetén)?
Természetesen az ügyf. rettentően elfoglalt...

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-11-19 20:35
Létrehozva: #131

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(robag500 @ 2012-11-19 18:31) *
Na végre sikerült kinyomtatni a címiratot, de mivel 18:00-kor töltöttem ki így már a postára holnap is feladhatom?

Valamint a postán a nénikének csak át kell adnom, semmi más dolgom nincs? Mert olvastam olyan zagyvaságokat hogy "IPH office posta felvétel, gépi felvétel stb. "

Több kérdésem remélem már nem lesz mosking.gif

Ezt nem tudom megmondani, mert nem tudom mit jelent, én is csak kóstolgatom őket.
De a megrendelésnél be kellett jelölnöd egy postát. Oda kell vinned, tehát ott biztosan tudni fogják, hogy hogyan megy a dolog.smile.gif Holnap feladhatod.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
robag500
hozzászólás 2012-11-19 19:31
Létrehozva: #132

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-23 18:00
Azonosító: 155 061

Na végre sikerült kinyomtatni a címiratot, de mivel 18:00-kor töltöttem ki így már a postára holnap is feladhatom?

Valamint a postán a nénikének csak át kell adnom, semmi más dolgom nincs? Mert olvastam olyan zagyvaságokat hogy "IPH office posta felvétel, gépi felvétel stb. "

Több kérdésem remélem már nem lesz mosking.gif

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-11-19 12:33
Létrehozva: #133

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(robag500 @ 2012-11-19 11:14) *
Még egy kérdésem lenne, mert az ügyfélszolgálatuk elérhetetlen mellow.gif

Szóval a csomagra ugyanúgy kell írnom címzést mintha postai csomagot adnák fel, vagy nem kell rá címzés csak a kísérő papírt kell odaadni a futárnak?

Vagy esetleg a kísérő lapot kell ráragasztani? Bocsánat, hogy ilyen tudatlan vagyok mosking.gif

A címiratot ki kell nyomtatnod, de címezd meg a dobozt is.smile.gif Aztán ha a postára mész, akkor a szokásos, ha házhoz kéred, akkor drágább persze, de akkor nem kell cipekedned.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
robag500
hozzászólás 2012-11-19 12:14
Létrehozva: #134

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2012-11-19 05:09) *
Egyszer küldtem velük, de már ezentúl gyakran fogok.smile.gif
Igen azért kérdezi.smile.gif
Nyubocs velük szállíttat már régóta, nagyon szereti őket.
Igazán nincs mit.smile.gif

Még egy kérdésem lenne, mert az ügyfélszolgálatuk elérhetetlen mellow.gif

Szóval a csomagra ugyanúgy kell írnom címzést mintha postai csomagot adnák fel, vagy nem kell rá címzés csak a kísérő papírt kell odaadni a futárnak?

Vagy esetleg a kísérő lapot kell ráragasztani? Bocsánat, hogy ilyen tudatlan vagyok mosking.gif

A hozzászólást -robag500- szerkesztette a következő időpontban: 2012-11-19 12:15

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-11-19 06:09
Létrehozva: #135

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(robag500 @ 2012-11-18 23:04) *
És mennyire megbízható ez az MPL vaterafutár? Szoktál vele küldeni? A megrendelő lapon az "áru értékét" csak a biztosítás miatt kérdezi igaz? Szóval nem azért hogy azt beszedi a vevőtől!? Úgy szeretném küldeni hogy a vevőnek semmit ne kelljen fizetni.

Köszi az eddigi válaszokat thank_you.gif

Egyszer küldtem velük, de már ezentúl gyakran fogok.smile.gif
Igen azért kérdezi.smile.gif
Nyubocs velük szállíttat már régóta, nagyon szereti őket.
Igazán nincs mit.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
robag500
hozzászólás 2012-11-19 00:04
Létrehozva: #136

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2012-11-18 21:01) *
Nekem nem dolgom, hogy azokat a kiskapukat kikutassam, amiket esetleg egy rendszer hiányossága lehetővé tesz. Tehát nem tudom.
De igazolást nem kérnek. Én mondjuk a személyes menümbe be voltam lépve, mikor megrendeltem őket.

És mennyire megbízható ez az MPL vaterafutár? Szoktál vele küldeni? A megrendelő lapon az "áru értékét" csak a biztosítás miatt kérdezi igaz? Szóval nem azért hogy azt beszedi a vevőtől!? Úgy szeretném küldeni hogy a vevőnek semmit ne kelljen fizetni.

Köszi az eddigi válaszokat thank_you.gif

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-11-18 22:01
Létrehozva: #137

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(robag500 @ 2012-11-18 19:38) *
Csak akkor felvetődik bennem egy kérdés, hogy ha csak "vaterásoknak" szól akkor miért lehet mégis megrendelni regisztráció nélkül? blink.gif
Egyáltalán csomagátvételnél kérnek valami igazolást hogy itt adtad el?

Nekem nem dolgom, hogy azokat a kiskapukat kikutassam, amiket esetleg egy rendszer hiányossága lehetővé tesz. Tehát nem tudom.
De igazolást nem kérnek. Én mondjuk a személyes menümbe be voltam lépve, mikor megrendeltem őket.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
robag500
hozzászólás 2012-11-18 20:38
Létrehozva: #138

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2012-11-18 19:31) *
Én úgy tudom, hogy csak az itt eladott áru után, hiszen ez egy kedvezményes szállítási költség. Az, hogy nem csak vaterásoknak, az talán arra utal, hogy TV, apród, stb, ahogy említetted is.
Mert ezek tartoznak az allegroup-hoz, csak mi némi nosztalgiával kísért szerelmes érzéssel mindent Vaterának hívunk, ami persze nem pontos, de legalább érzelmi töltést hordoz, míg a régi vateásoknak az, hogy allegroup, csak egy üres szó.smile.gif Persze ez csak az én meglátásom. Mármint az utolsó tartalmi mondanivaló az érzelmi elkötelezettségről.biggrin.gif

Csak akkor felvetődik bennem egy kérdés, hogy ha csak "vaterásoknak" szól akkor miért lehet mégis megrendelni regisztráció nélkül? blink.gif
Egyáltalán csomagátvételnél kérnek valami igazolást hogy itt adtad el?

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-11-18 20:31
Létrehozva: #139

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(robag500 @ 2012-11-18 19:04) *
Kedves fórumozók!

Teljesen összezavarodtam, így hozzátok fordulok segítségért. Egy csomagot szeretnék feladni, amit nem neten keresztül adtam el, a kérdésem az lenne, hogy így is használhatom valamelyik vaterafutárt?
Mert pl. az MPL-nél azt írják a holnapon, hogy csak az allegroup csoport oldalain történő eladásnál használhatjuk, tehát vateránál, teszvesznél és grandonál. Viszont valahol meg azt írják hogy "vaterafutár nem csak vaterásoknak".

Így teljesen megzavarodtam unsure.gif akkor most ez hogy "nem csak vaterásoknak" csak annyit jelentene hogy grandosoknak és teszveszeseknek is? Vagy akárki feladhat csomagot ilyen árakon?

Remélem érthető voltam rolleyes.gif

Én úgy tudom, hogy csak az itt eladott áru után, hiszen ez egy kedvezményes szállítási költség. Az, hogy nem csak vaterásoknak, az talán arra utal, hogy TV, apród, stb, ahogy említetted is.
Mert ezek tartoznak az allegroup-hoz, csak mi némi nosztalgiával kísért szerelmes érzéssel mindent Vaterának hívunk, ami persze nem pontos, de legalább érzelmi töltést hordoz, míg a régi vateásoknak az, hogy allegroup, csak egy üres szó.smile.gif Persze ez csak az én meglátásom. Mármint az utolsó tartalmi mondanivaló az érzelmi elkötelezettségről.biggrin.gif

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-11-18 20:31

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
robag500
hozzászólás 2012-11-18 20:04
Létrehozva: #140

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Kedves fórumozók!

Teljesen összezavarodtam, így hozzátok fordulok segítségért. Egy csomagot szeretnék feladni, amit nem neten keresztül adtam el, a kérdésem az lenne, hogy így is használhatom valamelyik vaterafutárt?
Mert pl. az MPL-nél azt írják a holnapon, hogy csak az allegroup csoport oldalain történő eladásnál használhatjuk, tehát vateránál, teszvesznél és grandonál. Viszont valahol meg azt írják hogy "vaterafutár nem csak vaterásoknak".

Így teljesen megzavarodtam unsure.gif akkor most ez hogy "nem csak vaterásoknak" csak annyit jelentene hogy grandosoknak és teszveszeseknek is? Vagy akárki feladhat csomagot ilyen árakon?

Remélem érthető voltam rolleyes.gif

A hozzászólást -robag500- szerkesztette a következő időpontban: 2012-11-18 20:05

+Quote Post

56 Oldal V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-23 06:02