IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

154 Oldal V  « < 13 14 15 16 17 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
Kevin001
hozzászólás 2012-09-26 17:59
Létrehozva: #281

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-09-25 12:08
Azonosító: 1 545 116

IDÉZET(svejku @ 2012-09-26 16:37) *
Szia!
Járhat.
De én előbb csak kilátásba helyezném neki, ha nem utalja vissza a különbözetet. Sőt megírnám neki azt is, hogy a Vatera biztonsági csoportjához fordulsz. Ezt a levelet másolatban küld is el a biztonsag@vatera.com-ra is, ebből látja, hogy nem a levegőbe beszélsz. Adj meg egy záros határidőt is.
Már az is necces, hogy plusz pénzt kér az általa megadott postaköltségre, de mivel ezt elfogadtad, belefér. A tényleges költségnél viszont nem kérhet többet, ez már a vevő megkárosítása.

Annyira azért nem érdekel a dolog h a biztonsági csoporthoz forduljak, vagyis igaza van a zejopy-nak bizonyítani sem igazán tudnám. Annyival nem károsított meg h megérje nagy ügyet csiálni belőle. Kezdetben "nem adhatok jó értékelést" majd "negatív"-val is fenyegettem, semmi reakció. Többször is megkerestem, h le legyen félreértés és elhamarkodott értékelés.

IDÉZET(davenport @ 2012-09-26 16:45) *
Ő lenne a?

http://elektronika.vatera.hu/dvd_blu_ray_l...1647834314.html

2X 1770-vel kijöhetne a mutatvány, ha a termék 50 kg lenne.
Viszont ha normál postai úton küldte, akkor az 1770,- a nehéz, de alap csomag díja.
(mondjuk gáz, hogy még nem fért bele kb. 300 forintért törékenyként küldeni).
Ezért nemcsak negatív járhat, hanem vaterás enyje-benyje is ha igaz.

Igen ez az a termék és az eladó is. Állítólag mivel 22 kg volt és 70cmtől szélesebb nem engedték feladni neki standard csomagként.
Igaz én már nehezebb és szélesebb csomagot is postáztam, ha a postás olyan nem köt bele. De ez résztelkérdés már.
Az 1770Ft és esetleg plusz pár 100ft a törékenység miatt igazán belefért volna részemről, egy szavam nem lett vna még ha csak plusz 7-800Ft-ot is kér.
Azt is szó nélkül megértem, tényleg áron alal sikerült hozzájutnom és az én érdekem is h egyben megérkezzen.
De így... azért kicsit pofátlanság.... Gondolom a posta jó indok volt h kicsit többet behajtson érte.

IDÉZET(zejopy @ 2012-09-26 17:21) *
Szerintem a Vatera ebben a formában nem tudja ezt szankcionálni, csak abban az esetben, ha a szállítási feltételekben egyértelműen több van megadva, vagy ha a terméklapon van valami feltüntetve. Itt nagyon nehéz a bizonyítás.
Mindenképpen meg kell a negatívval fenyegetni, ahogy svejku mondja.

Szerintem sem lenne 1xü a biznyítás,így jártam.
Negatívval megfenyegettem, semmi reakcióü továbbra se ,kb már 4-5 levelemre nem válaszolt.

Köszönöm a válaszokat így nyugodt szívvel adok negatívat!

A hozzászólást -Kevin001- szerkesztette a következő időpontban: 2012-09-26 18:00
Go to the top of the page

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-09-26 17:21
Létrehozva: #282

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(davenport @ 2012-09-26 16:45) *
...

Szerintem a Vatera ebben a formában nem tudja ezt szankcionálni, csak abban az esetben, ha a szállítási feltételekben egyértelműen több van megadva, vagy ha a terméklapon van valami feltüntetve. Itt nagyon nehéz a bizonyítás.
Mindenképpen meg kell a negatívval fenyegetni, ahogy svejku mondja.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
davenport
hozzászólás 2012-09-26 16:45
Létrehozva: #283

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:17
Azonosító: 141

IDÉZET(Kevin001 @ 2012-09-26 15:55) *
Sziasztok!
Következő a helyzet:

Szerintetek ezért járhat negatív értékelés?

Ő lenne a?

http://elektronika.vatera.hu/dvd_blu_ray_l...1647834314.html

2X 1770-vel kijöhetne a mutatvány, ha a termék 50 kg lenne.
Viszont ha normál postai úton küldte, akkor az 1770,- a nehéz, de alap csomag díja.
(mondjuk gáz, hogy még nem fért bele kb. 300 forintért törékenyként küldeni).

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2012-09-26 16:37
Létrehozva: #284

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-27 22:37
Innen: Magyar/Győr
Azonosító: 156 696

IDÉZET(Kevin001 @ 2012-09-26 15:55) *
Sziasztok!
Következő a helyzet:
...
Hiába írtam azóta neki több mailt nem válaszolt egyikre sem, tehát szándékosan többet kért el postára.

Szia!
Járhat.
De én előbb csak kilátásba helyezném neki, ha nem utalja vissza a különbözetet. Sőt megírnám neki azt is, hogy a Vatera biztonsági csoportjához fordulsz. Ezt a levelet másolatban küld is el a biztonsag@vatera.com-ra is, ebből látja, hogy nem a levegőbe beszélsz. Adj meg egy záros határidőt is.
Már az is necces, hogy plusz pénzt kér az általa megadott postaköltségre, de mivel ezt elfogadtad, belefér. A tényleges költségnél viszont nem kérhet többet, ez már a vevő megkárosítása.

+Quote Post
Kevin001
hozzászólás 2012-09-26 15:55
Létrehozva: #285

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-09-25 12:08
Azonosító: 1 545 116

Sziasztok!
Következő a helyzet:
Licitálással megnyertem egy terméket kicsit áron alul, 10e Ft-ért.
Még aznap felvettem a kapcsolatot az eladóval és it utaltam neki az összeget + az általa vaterán majd mailben is feltüntetett postaköltséget (1150Ftot).
Másnap megkerestem, közölte h megérkezett az összeg megy is a postára feladni a csomagot, pár óra múlva ismét jelentkezett h gondok vannak a postázással, a csomag túl nagy így összesen 3500Ftba kerül a posta. Mindenféle megbeszélés és esetleges kompromisszum nélkül közölte h utaljam a különbözetet (2350Ftot).
Nem akartam vele vitatkozni, azt se szerettem volna ha ennyin múljon a dolog ,még így is belefért az árba amit rászántam a termékre így utaltam.
Később azért utánanéztem neten a postai díjsabásnak ,h mi vonatkozik a 20-30 kg kg közötti csomagokra, sehol sem találtam 3500Ft-os díjat.
Így megkerestem ismét az eladót, szerettem vna kérni a postán kapott kisérő okirat másolatát tőle, viszont már nem válaszolt a levelemre.
Másnap meg is érkezett a csomag (a termékkel semmi probléma nem volt ugyan) viszont ahogy gondoltam is a posta közel sem került 3500Ft-ba csak 1770-be.
Hiába írtam azóta neki több mailt nem válaszolt egyikre sem, tehát szándékosan többet kért el postára.

+Quote Post
suzukimaruti
hozzászólás 2012-09-20 05:19
Létrehozva: #286

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-07 19:42
Azonosító: 177 261

IDÉZET(davenport @ 2012-09-19 22:27) *
Van tanácsotok, hogy hogy reagáljak?

Nem fizette ki a terméket. Utalni ugyanis lehetne 1 forintot, illetve ha nem tudja befizetni, akkor úgy gondolom legalább illene róla írni egy e-mailt, és nem sunnyogni, majd gúnyosan írni.

Semlegest írnék, róla, mert legalább jutalékot nem kell fizetnem.

Az más kérdés, hogy az a bizonyos 1 forintos licit nem indulhatna-e 5 forintról az ilyen esetek elkerülésére.
Kívánjunk neki sok-sok hozzá hasonló vevőt, valamint hogy költse önmaga vagy a családja gyógyszereire ezt a pénzt.

+ még egy tanács, részemről senkinek sem postázom normál levélként semmit. Feltüntetem az ajánlott levelet, ha nem kell a termék, akkor ne licitáljon.

Ezt a "jó" kívánságot kihagyhattad volna. Az ember az ádáz ellenségének sem kíván ilyesmit.
A többi jogos.

+Quote Post
monyoka80
hozzászólás 2012-09-19 23:16
Létrehozva: #287

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-09-19 21:59
Azonosító: 1 834 190

Nem fizette ki a terméket. Utalni ugyanis lehetne 1 forintot, illetve ha nem tudja befizetni, akkor úgy gondolom legalább illene róla írni egy e-mailt, és nem sunnyogni, majd gúnyosan írni.

IDÉZET(monyoka80 @ 2012-09-19 23:10) *

Köszönöm a véleményed! Valóban, a hozzáállásával volt a gondom, nem az 1 ft tal! smile.gif

IDÉZET(svejku @ 2012-09-19 23:10) *
Vannak bankok, ahol simán be lehet adni (nem utalni, mert ott nincs gond az 1 forinttal) kp befizetésnél 101 forintos befizetési papírt, jóvá is írják, és csak 100 forintot kérnek el. De találkoztam olyannal is, hogy visszautasították. Ilyenkor inkább 105 forintot fizetek be, és annyit is írnak jóvá. Tehát mindenképpen meg lehet oldani, nem hinném, hogy az a 4 forint vágta volna tönkre a családi költségvetését.
Benz álláspontja egyértelmű és mérvadó.

Azt nem tudtam, hogy visszautasíthatja a bank ! sad.gif Én is a 105 ft ot választanám és szerintem minden korrekt internetes vásárló! smile.gif
Most alszom rá egyet!
Jó éjt, és köszi!

A hozzászólást -monyoka80- szerkesztette a következő időpontban: 2012-09-19 23:11

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2012-09-19 23:10
Létrehozva: #288

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(monyoka80 @ 2012-09-19 22:15) *
A bank nem fogadott el 1 Ft-ot én próbáltam, de nem kérték... most mit tegyek? NINCS FORGALOMBAN! NEM LÉTEZIK.
Hogyan fizessek 1 Ft-ot. VÁROM A JAVASLATOT.

Vannak bankok, ahol simán be lehet adni (nem utalni, mert ott nincs gond az 1 forinttal) kp befizetésnél 101 forintos befizetési papírt, jóvá is írják, és csak 100 forintot kérnek el. De találkoztam olyannal is, hogy visszautasították. Ilyenkor inkább 105 forintot fizetek be, és annyit is írnak jóvá. Tehát mindenképpen meg lehet oldani, nem hinném, hogy az a 4 forint vágta volna tönkre a családi költségvetését.
Benz álláspontja egyértelmű és mérvadó.

+Quote Post
monyoka80
hozzászólás 2012-09-19 23:08
Létrehozva: #289

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(VateraBenz @ 2012-09-19 22:21) *
Csak akkor kell postáznia a terméket, ha a vevő azt kifizette.

Köszönöm, ez valóban így van, de itt ugye egy jelképes összegről beszélünk, ezért a csomagot fel fogom adni! Ugyanakkor megírtam neki, hogy a pénztári befizetési bizonylatra be lehet írni 1 ftra végződő összeget és a pénztáros majd kerekíti! A levelezésünket pedig megküldtem a biztonsag@ címre, ha ezek után nem korrket értékelést adna!
üdv: monyoka

+Quote Post
davenport
hozzászólás 2012-09-19 22:27
Létrehozva: #290

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:17
Azonosító: 141

[/quote]

Az más kérdés, hogy az a bizonyos 1 forintos licit nem indulhatna-e 5 forintról az ilyen esetek elkerülésére.
Kívánjunk neki sok-sok hozzá hasonló vevőt, valamint hogy költse önmaga vagy a családja gyógyszereire ezt a pénzt.

+ még egy tanács, részemről senkinek sem postázom normál levélként semmit. Feltüntetem az ajánlott levelet, ha nem kell a termék, akkor ne licitáljon.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2012-09-19 22:21
Létrehozva: #291

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(monyoka80 @ 2012-09-19 22:15) *
...

Csak akkor kell postáznia a terméket, ha a vevő azt kifizette.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
monyoka80
hozzászólás 2012-09-19 22:15
Létrehozva: #292

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Mi a helyes?
vásárlóm 1 ft ért nyert meg egy ruhát, én automatikusan küldtem az ajánlot posta+1 ft ról szóló értesítést! Válaszul leírta, hogy nem ajánlott, elsőbbségi levélként kéri 290 ftért, és hosszasan ecsetelte, hogy kérjek számlát a címzett nevére, avval tudom igazolni, hogy feladtam, mert ő űgy szokta stb.! Természetesen belementem, bár nem tetszett a nem megelőlegezett bizalom! Ma megérkezett a számlámra 290 ft, és ez felbosszanott, hiszen 1 ft lemaradt! Megírtam neki, hogy a termékem 1 ft ért adtam el, nem ajándékba szántam és hozzátettem, hogy holnap postázom a csomagot! Erre jött a gúnyos válasz: "szánom bánom, éjjel kukoricán fogok térdepelni.

A bank nem fogadott el 1 Ft-ot én próbáltam, de nem kérték... most mit tegyek? NINCS FORGALOMBAN! NEM LÉTEZIK.

Hogyan fizessek 1 Ft-ot. VÁROM A JAVASLATOT.

Üdv. bikerweb

(leveled elmentem és elküldöm a vaterának.)"

Remélem nem értetek félre, hogy a kákán is a csomót keresem, hisz mindig figyelembe tartom a vásárlóim igényeit, odafigyelek, hogy gazdaságosan csomagoljak az olcsóbb posta miatt, de ez a hölgy, már az első levelében a kioktatásomra játszott!

+Quote Post
Emszi24
hozzászólás 2012-09-09 19:22
Létrehozva: #293

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-10-31 01:20
Azonosító: 1 556 218

IDÉZET(zejopy @ 2012-09-09 19:14) *
Rákérdeznék a helyedben és ha egyértelműnek találnám, hogy szándékosan csapott be, akkor nega.
Ez csak egy ember véleménye, hallgass meg másokat is, és végül saját belátásod szerint dönts.

Igen, rákérdeztem és várom a válaszát, addig nem értékelek. Köszönöm!

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-09-09 19:14
Létrehozva: #294

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(Emszi24 @ 2012-09-09 19:02) *
Sziasztok!

Tudnátok segíteni?
Rendeltem egy terméket, kifizettem az elsőbbségi ajánlott postaköltséggel együtt, ami termék+1270 Ft, pénteken megérkezett, de fel volt szakadva a csomag, mert a postásnak be kellett préselnie a postaládába és láttam a csomagon hogy csak sima eldőbbségivel lett feladva, ami 1030 Ft. E tekintetbe milyen értékelést javasolnátok az eladó számára? Szóval 240Ft-tal többet kért.

Előre is köszönöm!

Üdv.

Rákérdeznék a helyedben és ha egyértelműnek találnám, hogy szándékosan csapott be, akkor nega.
Ez csak egy ember véleménye, hallgass meg másokat is, és végül saját belátásod szerint dönts.

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-09-09 19:18

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
Emszi24
hozzászólás 2012-09-09 19:02
Létrehozva: #295

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-10-31 01:20
Azonosító: 1 556 218

Sziasztok!

Tudnátok segíteni?
Rendeltem egy terméket, kifizettem az elsőbbségi ajánlott postaköltséggel együtt, ami termék+1270 Ft, pénteken megérkezett, de fel volt szakadva a csomag, mert a postásnak be kellett préselnie a postaládába és láttam a csomagon hogy csak sima eldőbbségivel lett feladva, ami 1030 Ft. E tekintetbe milyen értékelést javasolnátok az eladó számára? Szóval 240Ft-tal többet kért.

Előre is köszönöm!

Üdv.

+Quote Post
Bigdept
hozzászólás 2012-09-04 11:03
Létrehozva: #296

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-27 17:06
Azonosító: 964 053

IDÉZET(svejku @ 2012-09-03 19:15) *
Nézd, ha kifizette, akkor biztosan kell neki, tehát szerintem légy türelemmel, gondolom a póló eláll, 2-3 naponta írj, és kérd a címet, bármi lehet vele, a pénz visszafizetéssel egyikőtök sincs "beljebb".

Volt nekem is egyszer egy ilyen esetem. Leütötte, utalt, címet már nem írt. Jó sokat vártam, aztán már írtam neki, hogy bizony nem tudom hová küldeni. 3 nap múlva, ja! bocs... ide...

--------------------
Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!

+Quote Post
dorsy2
hozzászólás 2012-09-03 20:00
Létrehozva: #297

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-06-24 14:15
Azonosító: 1 533 115

IDÉZET(svejku @ 2012-09-03 19:15) *
Nézd, ha kifizette, akkor biztosan kell neki, tehát szerintem légy türelemmel, gondolom a póló eláll, 2-3 naponta írj, és kérd a címet, bármi lehet vele, a pénz visszafizetéssel egyikőtök sincs "beljebb".

Persze,igazad van és köszönöm a megerősítést. thank_you.gif Még várok,hátha jelentkezik.

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2012-09-03 19:15
Létrehozva: #298

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(dorsy2 @ 2012-09-03 18:58) *
Sziasztok,tudtok nekem tanácsot adni,hogy mit tegyek a az alábbi esetben?Egy hete megvettek tőlem egy pólót,amit a vevő ki is fizetett postaköltséggel együtt.Az automatikus levélben cím nem volt.Csak név,felhasználónév,e-mail cím és telefonszám.A tőlem kapott levélben a vevő megkapja a automatikusan a számlaszámom is és azt a kérést,hogy küldjön címet.Levélváltás nélkül átutalta az összeget,de címet nem küldött.Írtam neki e-mailt,ahogy a pénzt megkaptam,de semmi válasz.Küldtem neki sms-t,majd megint e-mailt és hívtam telefonon is ami kicsöngött sokáig ,de nem vette fel senki.Szerintetek ilyen esetben meddig várjak,szeretném visszautalni a pénzt.

+Quote Post
dorsy2
hozzászólás 2012-09-03 18:58
Létrehozva: #299

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-06-24 14:15
Azonosító: 1 533 115

Sziasztok,tudtok nekem tanácsot adni,hogy mit tegyek a az alábbi esetben?Egy hete megvettek tőlem egy pólót,amit a vevő ki is fizetett postaköltséggel együtt.Az automatikus levélben cím nem volt.Csak név,felhasználónév,e-mail cím és telefonszám.A tőlem kapott levélben a vevő megkapja a automatikusan a számlaszámom is és azt a kérést,hogy küldjön címet.Levélváltás nélkül átutalta az összeget,de címet nem küldött.Írtam neki e-mailt,ahogy a pénzt megkaptam,de semmi válasz.Küldtem neki sms-t,majd megint e-mailt és hívtam telefonon is ami kicsöngött sokáig ,de nem vette fel senki.Szerintetek ilyen esetben meddig várjak,szeretném visszautalni a pénzt.

+Quote Post
suzukimaruti
hozzászólás 2012-08-29 14:44
Létrehozva: #300

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-07 19:42
Azonosító: 177 261

IDÉZET(Gyurka973 @ 2012-08-17 08:33) *
Kérdés, mi történik akkor, ha a feladott csomag/ elsőbbségi, ajánlott/ feladás után nem érkezik meg. Postán volt már a feladó is, meg én is azt mondták, náluk van de hogy hol azt nem tudják. " hét és tudakozvány....herce-hurca. Szerintem úgysem lesz meg a telefon 20 000 ért. A "T" Posta meg kifizet X összeget.... kevesebbet persze. Én meg adjak negatív értékelést miattuk??? Szerintem meg ha átvették, a feladóvevényen van óra perc, gondolom a postán tudják ki dolgozik aznap azon a helyen. Csak úgy nem tűnhet el, ha meg már fizettem, a szerződés létrejött, akkor meg ne feladó kapjon kártérítést akinek a vételár már a zsebében van. Szerintem ez tiszta lopás és rendőrségi feljelentés ismeretlen tettes ellen. Valakinek tapasztalata ilyen téren van már?

Na és miből gondolod, hogy az tünteti el aki felvette a postán? Onnan még elmegy az elosztóba és majd csak utána kerül a Te postádra.
Miért az eladó kapja?: mert nála a feladószelvény, Ő adja be a tudakozványt és a kártérítésből fog téged kártalanítani, tehát az nem az Ő pénze.
20 000-s telot miért nem értékbiztosítottként kértél?
Az is szép dolog ha a posta miatt kap az eladó negatív értékelést dry.gif

A hozzászólást -suzukimaruti- szerkesztette a következő időpontban: 2012-08-29 14:46

+Quote Post

154 Oldal V  « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-20 19:18