IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

77 Oldal V  « < 62 63 64 65 66 > »   
Reply to this topicStart new topic
> E-kereskedelem Kezdőknek és Haladóknak, Tippek - tudnivalók - tapasztalatcsere
VateraBenz
hozzászólás 2010-08-15 10:01
Létrehozva: #1261

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(agnesita @ 2010-08-15 09:56) *
Ennyit a felhasználási adatvédelemről.. jol gondolja meg a kedves vásárló,hogy hogyan vaterázik mert ártatlanul,pillanatok alatt tanúként találja magát a rendőrségen,sajnos még ha csak kapcsolatban sem került a vaterán is jelenlévő csalókkal,csörög a telefon ,és máris rohanhat a rendőrségre ,aztán a biróságra meg igy tovább ez elképesztő.Hát kedves Vaterázó igy add meg az adataidat.Mert mindjárt megcsörren a telefonod és te vagy a következő aki mehetsz X-nek az Y ellen tett feljelentési ügyében a rendörségi mókuskerékbe. u.i. jol gondoljátok meg…

Tisztelt agnesita!

Mi ezzel a probléma, miért meglepő? A megfelelő hatósági megkeresésre a Vatera (mint bármely más cég vagy magánszemély) KÖTELES együttműködni és a törvényes keretek közt adatokat szolgáltatni.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu
Go to the top of the page

+Quote Post
agnesita
hozzászólás 2010-08-15 09:56
Létrehozva: #1262

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-09-22 13:03
Azonosító: 26 282

Ennyit a felhasználási adatvédelemről.. jol gondolja meg a kedves vásárló,hogy hogyan vaterázik mert ártatlanul,pillanatok alatt tanúként találja magát a rendőrségen,sajnos még ha csak kapcsolatban sem került a vaterán is jelenlévő csalókkal,csörög a telefon ,és máris rohanhat a rendőrségre ,aztán a biróságra meg igy tovább ez elképesztő.Hát kedves Vaterázó igy add meg az adataidat.Mert mindjárt megcsörren a telefonod és te vagy a következő aki mehetsz X-nek az Y ellen tett feljelentési ügyében a rendörségi mókuskerékbe. u.i. jol gondoljátok meg…

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-23 09:31
Létrehozva: #1263

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(Aramir @ 2010-07-23 01:49) *
Nem azt mondtam, hogy válts gmailról másra, a Thunderbird kezel bármilyen szolgáltatót, az csak egy program.........

Jaj, leesett, szerintem odáig hallatszott a csörömpölés. laugh.gif Már tudom miről van szó. biggrin.gif

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2010-07-23 01:49
Létrehozva: #1264

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 73

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-21 16:34) *
De Aramir! Ha az én levelemre válaszol a vevő, akkor nem kell keresnem, csak ránézni a címre, és be tudom azonosítani a partnert. Annyira egyszerű. Na és szeretem a gmailt, az összes postafiókom gmail-es, nekem kézre áll és szeretem a rendszerét is. Nem szívesen váltanék. sad.gif
Különben, nekem eléggé könnyű dolgom van, mert általában meg tudom előzni a vevőt a levélírással, csupán arra a felvetése reagáltam, amit Leó írt a Vatera álláspontjáról, miszerint azt javasolják, hogy a vevő jelentkezzen először. Az enyém is egy vélemény a sok közül, nyilván mindkettő módszerre vannak érvek és ellenérvek, és mindenki a neki tetsző, vagy neki kényelmes módon próbálja intézni a dolgait. smile.gif

Nem azt mondtam, hogy válts gmailról másra, a Thunderbird kezel bármilyen szolgáltatót, az csak egy program. Egyszerre több címet is akár (nekem 8 cím van beállítva, plusz négy RSS hírforrás a friss termékek figyelésére), nem kell ki-be lépkednem, hogy megnézzem a különböző freemailos címeimet, 2 percenként ránéz (vagy amilyen időközönként szeretnéd, te állítod be), hogy van-e friss levelem, és letölti, ezt jelzi egy kis felugró ablakkal, stb., szóval kényelmesebb, mint böngészőben levelezgetni. Plusz írtad, hogy néha ott van 30 leveled is, aztán macerás eligazodni közöttük, ezzel kereshetsz a levelek tárgyában, feladóra, levelek szövegében, stb. Pl rákeresel az illető emailcímére a levelek szövegében, aztán már ki is adja a találatok között a Vaterás értesítő levelet az eladásról.
Így néz ki kb:
myfreesoft.net/pages/images/thunderbird-ss1.gif
Persze nem akarlak rábeszélni, csak tippként írtam, mert nekem ez jött be, már évek óta így levelezek, valahogy könnyen leszoktam a böngészőből való levelezésről biggrin.gif

Ha esetleg kipróbálnád, egy kis segítség:
hogyan.org/gmail-beallitas-mozilla-thunderbird

A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2010-07-23 01:52

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-21 17:23
Létrehozva: #1265

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-21 17:14) *
Tulajdonképpen, ha belenézünk, sok esetben az eladó jelentkezik először, ha közvetett formában is.

És ez így illendő. Mert az eladó van a vevőért és nem fordítva. thank_you.gif

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-21 17:14) *
(Nem vagyok morcos tongue.gif )

Ennek igazán örülök. rolleyes.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2010-07-21 17:14
Létrehozva: #1266

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-09-02 09:51
Azonosító: 726 887

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-21 16:34) *
...csupán arra a felvetése reagáltam, amit Leó írt a Vatera álláspontjáról, miszerint azt javasolják, hogy a vevő jelentkezzen először. ...

Tulajdonképpen, ha belenézünk, sok esetben az eladó jelentkezik először, ha közvetett formában is.

Hiszen például egy kosaras vásárlásról szóló értesítő, vagy a vásárlási értesítő (sőt, esetleg a kettő együtt) tud eladói értesítőként funkcionálni, teljesen automatikus formában.
Innentől ad(hat)ja magát, hogy az eladónak már nem kell egy harmadik levelet is írnia; hanem a meglévő információk alapján lépjen a vevő.

(Nem vagyok morcos tongue.gif )

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-21 16:34
Létrehozva: #1267

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Aramir @ 2010-07-21 16:25) *
Használj valami normális levelezőprogramot, pl Thunderbird, azzal tudsz keresni a levelek között akár a feladóra, akár csak egy szóra.

De Aramir! Ha az én levelemre válaszol a vevő, akkor nem kell keresnem, csak ránézni a címre, és be tudom azonosítani a partnert. Annyira egyszerű. Na és szeretem a gmailt, az összes postafiókom gmail-es, nekem kézre áll és szeretem a rendszerét is. Nem szívesen váltanék. sad.gif
Különben, nekem eléggé könnyű dolgom van, mert általában meg tudom előzni a vevőt a levélírással, csupán arra a felvetése reagáltam, amit Leó írt a Vatera álláspontjáról, miszerint azt javasolják, hogy a vevő jelentkezzen először. Az enyém is egy vélemény a sok közül, nyilván mindkettő módszerre vannak érvek és ellenérvek, és mindenki a neki tetsző, vagy neki kényelmes módon próbálja intézni a dolgait. smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2010-07-21 16:25
Létrehozva: #1268

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-21 15:25) *
thank_you.gif

Használj valami normális levelezőprogramot, pl Thunderbird, azzal tudsz keresni a levelek között akár a feladóra, akár csak egy szóra.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-21 15:48
Létrehozva: #1269

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-21 15:36) *
Kedves zejopy!

Mindez világos, azonban egyik oldalról - így vevői oldalról - sem helyes az a hozzáállás, hogy "várok, aztán majd lesz valami".
Mert ezeknek a nagy várakozásoknak jó eséllyel tud negatív értékelés lenni az eredménye.

És vevő legyen a talpán, aki bebizonyítja, hogy "márpedig őt nem keresték".

Tehát célszerű egyaránt mozdulni, abból még tragédia nem történt.

ps. én vásárlási értesítőt használok, elébe menve ezeknek a dolgoknak, és 10-ből 8,5 tisztelt partner azért se arra válaszol, hanem külön levelet küld.

Leóóó! rolleyes.gif

Igaza van, ne legyen morcos. Tényleg jobb két irányból, mint sehonnan, ez jogos.smile.gif
Én nem használom a vásárlási értesítőt, bár gondoltam rá, de aztán mégsem........
Nem tudom, miért nem arra válaszolnak az emberek. Hiába kérem a címüket, hiába kérdezem meg, hogy vásárolnak-e mást, úgy írnak, mintha el sem olvasták volna.
Ha néha kapok egy olyan levelet, amiben a kérdéseimre választ kapok, azt hiszem, karácsony van. biggrin.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Dragunovhun
hozzászólás 2010-07-21 15:46
Létrehozva: #1270

Lelkes fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2008-11-17 16:10
Azonosító: 300 154

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-21 15:36) *
Mindez világos, azonban egyik oldalról - így vevői oldalról - sem helyes az a hozzáállás, hogy "várok, aztán majd lesz valami".

Én ha veszek, ha eladok, szinte minden esetben nekem kell jelentkeznem. Néha kipróbálom, hogy mi van ha nem én kezdeményezek. Nagy semmi.

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2010-07-21 15:36
Létrehozva: #1271

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-21 15:25) *
Kedves Leó! thank_you.gif

Ezzel a mondatával nem egészen tudok egyetérteni. rolleyes.gif Indoklom.
A nagy termékszámmal jelen lévő eladóknak általában nagyon sok függő ügyük van. Nálam egy adás-vétel akkor kezdődik, amikor megkapom Önöktől az értesítőt és akkor zárul, amikor megkapom az értékelést. Most is, hogy pang a piac, kb. 30 üzleti levél van a postafiókomban, amik még folyamatban lévő eladások. Ha egy vevő jelentkezik először, akkor a levél tárgya általában: Vaterás vásárlás. El tudja képzelni, milyen cirkuszi mutatvánnyal felérő dolog 30 azonos tárgyú levélben kiigazodni.
Én tárgyként az eladott árut írom, de van aki a partner nickjét. Pontosan a tájékozódás miatt.
Sőt, én a levelem végén meg is szoktam kérni a partnert, hogy erre a levélre válaszoljon, ne indítson újat, mert ez alapján tudok eligazodni. Na persze ezt néhányan figyelmen kívül hagyják.... nagyon szoktam ennek "örülni".
Elnézést, hogy ellentmondtam, de ez az én személyes tapasztalatom. thank_you.gif

Kedves zejopy!

Mert ezeknek a nagy várakozásoknak jó eséllyel tud negatív értékelés lenni az eredménye.

És vevő legyen a talpán, aki bebizonyítja, hogy "márpedig őt nem keresték".

Tehát célszerű egyaránt mozdulni, abból még tragédia nem történt.

ps. én vásárlási értesítőt használok, elébe menve ezeknek a dolgoknak, és 10-ből 8,5 tisztelt partner azért se arra válaszol, hanem külön levelet küld.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-21 15:25
Létrehozva: #1272

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-21 14:01) *
Általában célszerű, ha a vevő jelentkezik elsőként a megnyert termékért az eladónál.

Kedves Leó! thank_you.gif

Ezzel a mondatával nem egészen tudok egyetérteni. rolleyes.gif Indoklom.
A nagy termékszámmal jelen lévő eladóknak általában nagyon sok függő ügyük van. Nálam egy adás-vétel akkor kezdődik, amikor megkapom Önöktől az értesítőt és akkor zárul, amikor megkapom az értékelést. Most is, hogy pang a piac, kb. 30 üzleti levél van a postafiókomban, amik még folyamatban lévő eladások. Ha egy vevő jelentkezik először, akkor a levél tárgya általában: Vaterás vásárlás. El tudja képzelni, milyen cirkuszi mutatvánnyal felérő dolog 30 azonos tárgyú levélben kiigazodni.
Én tárgyként az eladott árut írom, de van aki a partner nickjét. Pontosan a tájékozódás miatt.
Sőt, én a levelem végén meg is szoktam kérni a partnert, hogy erre a levélre válaszoljon, ne indítson újat, mert ez alapján tudok eligazodni. Na persze ezt néhányan figyelmen kívül hagyják.... nagyon szoktam ennek "örülni".
Elnézést, hogy ellentmondtam, de ez az én személyes tapasztalatom. thank_you.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2010-07-21 14:01
Létrehozva: #1273

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(vrssrv @ 2010-07-21 13:06) *
Üdv Mindenkinek,

nem vásároltam még ezért lenne a kérdés. Elküldtem a megrendelésem az eladónak, szállítási feltétel: személyes átvétel. Hogyan tovább? vagy majd az eladó felhív a megadott telefonszámon vagy mi?

Üdvözlettel: vrssrv

Kedves vrssrv!

A vásárlás után egy automatikus emailben megkapják egymás elérhetőségeit, így kapcsolatba léphetnek egymással.

Általában célszerű, ha a vevő jelentkezik elsőként a megnyert termékért az eladónál.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
vrssrv
hozzászólás 2010-07-21 13:06
Létrehozva: #1274

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2010-07-21 13:02
Azonosító: 1 269 426

Üdv Mindenkinek,

nem vásároltam még ezért lenne a kérdés. Elküldtem a megrendelésem az eladónak, szállítási feltétel: személyes átvétel. Hogyan tovább? vagy majd az eladó felhív a megadott telefonszámon vagy mi?

Üdvözlettel: vrssrv

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-18 21:08
Létrehozva: #1275

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Aramir @ 2010-07-18 20:53) *
A linken amit tegnap megadtam, az első lépés a kártyaolvasó drivere, a 2. lépés a kártyaolvasó csatlakoztatása, és a 3. lépés az e-bankhoz szükséges program. Nekem is ilyen van, simán feltelepítettem.

OK. Holnap nekifutok. Kell, hogy sikerüljön. Eddig minden sikerült, ami fontos volt.smile.gif (Most bátorítom magamat.biggrin.gif )

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2010-07-18 20:53
Létrehozva: #1276

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-18 17:03) *
Bocs.... milyen 3. pontban lévő szoftvert? biggrin.gif
Nekem van egy kütyü, amibe bele kell tenni a kártyát, ezt a gépbe, de mást nem adtak hozzá, csak egy pin kódot. huh.gif
Kénytelen leszek felvenni a kapcsolatot a bankos hölggyel.... nincs kedvem, de csapnivaló az sms szolgáltatásuk, tehát tényleg jól jönne a netbank használata.

A linken amit tegnap megadtam, az első lépés a kártyaolvasó drivere, a 2. lépés a kártyaolvasó csatlakoztatása, és a 3. lépés az e-bankhoz szükséges program. Nekem is ilyen van, simán feltelepítettem.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-18 17:03
Létrehozva: #1277

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Aramir @ 2010-07-17 12:27) *
Hát passz, nekem simán feltelepült. Ott a linken a driver, azt felteszed, majd a 3. pontban lévő szoftvert is feltelepíted, aztán mát be is tudsz lépni a pinkóddal.

Bocs.... milyen 3. pontban lévő szoftvert? biggrin.gif
Nekem van egy kütyü, amibe bele kell tenni a kártyát, ezt a gépbe, de mást nem adtak hozzá, csak egy pin kódot. huh.gif
Kénytelen leszek felvenni a kapcsolatot a bankos hölggyel.... nincs kedvem, de csapnivaló az sms szolgáltatásuk, tehát tényleg jól jönne a netbank használata.

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-07-18 17:03

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2010-07-17 12:27
Létrehozva: #1278

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-17 05:30) *
Arra. IE alatt is képtelen vagyok beüzemelni- Fel kéne hívnom a bankot és akkor küldenének valami programot a gépre, vagy nem tudom mit.
Ehhez nem igazán van kedvem. Persze kénytelen leszek... brrrr.. wacko.gif

Hát passz, nekem simán feltelepült. Ott a linken a driver, azt felteszed, majd a 3. pontban lévő szoftvert is feltelepíted, aztán mát be is tudsz lépni a pinkóddal.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-17 05:30
Létrehozva: #1279

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Aramir @ 2010-07-17 02:27) *
Ha a chipkártyás bigyóra gondolsz, akkor itt leírják, és csak Internet Explorer alatt megy, Opera alatt sehogy, Firefox alatt meg pluginokkal kell vacakolni:
ebank.khb.hu/publish/ebank/HU/ebank/ebank/kapcsolodo_oldalak/k_h_e-bank_telepitese.html

Arra. IE alatt is képtelen vagyok beüzemelni- Fel kéne hívnom a bankot és akkor küldenének valami programot a gépre, vagy nem tudom mit.
Ehhez nem igazán van kedvem. Persze kénytelen leszek... brrrr.. wacko.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2010-07-17 02:27
Létrehozva: #1280

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-17 01:50) *
Nincs netbankja....
Nekem van, csak nem tudom azt a bigyót beüzemelni.... Végül úgy egyeztünk meg, hogy a lakosságira utal és készpénzes számlát adok. Mert a lakossági nem számol fel tőlem erre + költséget. Szerintem egyszer-egyszer elmegy, de rendszer nem lehet belőle.

Ha a chipkártyás bigyóra gondolsz, akkor itt leírják, és csak Internet Explorer alatt megy, Opera alatt sehogy, Firefox alatt meg pluginokkal kell vacakolni:

ebank.khb.hu/publish/ebank/HU/ebank/ebank/kapcsolodo_oldalak/k_h_e-bank_telepitese.html

+Quote Post

77 Oldal V  « < 62 63 64 65 66 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-06-19 10:59