Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-05-09 21:52
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 726 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 87 |
|
|
|
|
2009-05-09 21:49
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 726 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 87 |
|
|
|
|
2009-05-09 13:51
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Kár lenne vitatkoznom Veled mert én már mindenféle variációban találkoztam a dologgal.Magam sem vagyok biztos benne hogy mi az érvényes,de még az is lehet hogy esete válogatja. létre nem jött tranzakció esetén az eladó csak semleges vagy negatív értékelést adhat, a vásárló pozitívan is értékelheti az eladót. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-05-09 13:46
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 459 Regisztrált: 2007-06-02 21:49 Azonosító: 12 540 |
bár már Fanni megírta, de én is úgy tudtam, hogy a vásárló adhat pozitívat (sikertelen adás vétel után is), csak az eladó nem adhat a vásárlónak.... Kár lenne vitatkoznom Veled mert én már mindenféle variációban találkoztam a dologgal.Magam sem vagyok biztos benne hogy mi az érvényes,de még az is lehet hogy esete válogatja. A hozzászólást -böcűs- szerkesztette a következő időpontban: 2009-05-09 13:47 -------------------- A legnemesebb gondolat sem ér semmit ha nem osztod meg másokkal!
|
|
|
|
2009-05-09 02:08
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 20 Regisztrált: 2007-08-23 18:36 Azonosító: 21 582 |
|
|
|
|
2009-05-09 02:06
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 20 Regisztrált: 2007-08-23 18:36 Azonosító: 21 582 |
Szia Fanni,
Örülök, hogy megoldódott (én erre számítottam További jó vaterázást -remélem, ezek után a kedved! Üdv., M |
|
|
|
2009-05-08 20:49
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 459 Regisztrált: 2007-06-02 21:49 Azonosító: 12 540 |
és mivel emberek vagyunk, azt tartanám egészséges életünk kultúrális velejárójának, ha megkaptad a termékedet, visszatérj ide és elnézést kérj az eladótól. Meglepne!!! -------------------- A legnemesebb gondolat sem ér semmit ha nem osztod meg másokkal!
|
|
|
|
2009-05-08 15:51
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 015 Regisztrált: 2008-11-22 17:28 Azonosító: 310 714 |
Szia, Szerintem legelőször gondold át,hány álmatlan éjszakádba kerülne,ha lemondanál az övről. Ha úgy döntesz,mégis könnyedén tudsz élni nélküle,írj egy levelet az eladónak,hogy ennyi idő után tárgytalannak tekinted az üzletet (és a megspórolt pénzből veszel egy másik övet),esetleg,ha nem tetszik a válasza,búcsúzóul értékelheted egy negatívval,ami vagy számít még neki,vagy nem. Ha nagyon kell Neked az öv,akkor a helyedben várnék még néhány napot,hogy meglássam az Inaktív státusza 72 órára szól-e vagy végleges.Ha az utóbbi,akkor semmiképpen sem küldenék pénzt.(én legalábbis ha azt látom,hogy valaki Inaktív,nem tudom eldönteni,hogy ez átmeneti,vagy végleges-e). Szia! Köszönöm, átgondoltam és arra jutottam, hogy nem kockáztatom meg a dolgot. Igazából folyamatosan az volt az érzésem, hogy nem akarja odaadni 1 Ft-ért. És igazán gyanús (persze lehet teljesen véletlen), hogy pont akkor jelentkezik amikor inaktív lett, bár ez a gyanúm csak akkor igaz, ha esetleg végleg lett az. Mégegyszer köszönöm a választ! Kriszta |
|
|
|
2009-05-08 13:47
Létrehozva:
|
|
|
Akkor ki tud segíteni?Egész egyszerűen így jártam? Próbáltál már imádkozni??Az nagyon sokszor segít,talán itt is bejön!!!Ha meg nem akkor így jártál:Gondold azt hogy megfogott a trafi és kifizetted büntetésként,nekem ez a módszerem a magam megnyugtatására ha valamit veszteséggel zárok. -------------------- A legnemesebb gondolat sem ér semmit ha nem osztod meg másokkal!
|
|
|
|
2009-05-08 12:05
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 116 Regisztrált: 2007-06-29 20:45 Azonosító: 15 322 |
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni egy adás-vételemben. 03.07-én boldog tulajdonosa lettem egy 1 Ft-os övnek. Felvettem az eladóval a kapcsolatot e-mailbe kérve a posta ktg. összegét, illetve a bankszámlaszámát. Mivel nem kaptam választ, bár nem szokásom a termék lapon is elküldtem a kérdést. Semmi. Majd próbálkoztam még kétszer. Elküldtem minden levelet a vaterának is. Most, hogy inaktív lett rögtön előkerült az eladó, pedig két hónapig semmi életjelt nem adott magáról, csak azt láttam, hogy minden levelemet elolvasta, hisz az olvasási visszaigazolásokat megkaptam. Igazából tudom nem nagy pénz, de ezek után már az 500 Ft-os postaktg-et sem merem neki elküldeni. Szerintetek mit tegyek? Válaszotokat előre is köszönöm: Kriszta Szia, Szerintem legelőször gondold át,hány álmatlan éjszakádba kerülne,ha lemondanál az övről. Ha úgy döntesz,mégis könnyedén tudsz élni nélküle,írj egy levelet az eladónak,hogy ennyi idő után tárgytalannak tekinted az üzletet (és a megspórolt pénzből veszel egy másik övet),esetleg,ha nem tetszik a válasza,búcsúzóul értékelheted egy negatívval,ami vagy számít még neki,vagy nem. Ha nagyon kell Neked az öv,akkor a helyedben várnék még néhány napot,hogy meglássam az Inaktív státusza 72 órára szól-e vagy végleges.Ha az utóbbi,akkor semmiképpen sem küldenék pénzt.(én legalábbis ha azt látom,hogy valaki Inaktív,nem tudom eldönteni,hogy ez átmeneti,vagy végleges-e). |
|
|
|
2009-05-08 11:42
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni egy adás-vételemben. 03.07-én boldog tulajdonosa lettem egy 1 Ft-os övnek. Felvettem az eladóval a kapcsolatot e-mailbe kérve a posta ktg. összegét, illetve a bankszámlaszámát. Mivel nem kaptam választ, bár nem szokásom a termék lapon is elküldtem a kérdést. Semmi. Majd próbálkoztam még kétszer. Elküldtem minden levelet a vaterának is. Most, hogy inaktív lett rögtön előkerült az eladó, pedig két hónapig semmi életjelt nem adott magáról, csak azt láttam, hogy minden levelemet elolvasta, hisz az olvasási visszaigazolásokat megkaptam. Igazából tudom nem nagy pénz, de ezek után már az 500 Ft-os postaktg-et sem merem neki elküldeni. Szerintetek mit tegyek? Válaszotokat előre is köszönöm: Kriszta igen, ez fogas kérdés. nem vállalok a válaszomért felelösséget, de szerintem ha nem mered, ne küldd el. A hozzászólást -bambooflower- szerkesztette a következő időpontban: 2009-05-08 11:43 -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-05-08 11:39
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 015 Regisztrált: 2008-11-22 17:28 Azonosító: 310 714 |
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni egy adás-vételemben. 03.07-én boldog tulajdonosa lettem egy 1 Ft-os övnek. Felvettem az eladóval a kapcsolatot e-mailbe kérve a posta ktg. összegét, illetve a bankszámlaszámát. Mivel nem kaptam választ, bár nem szokásom a termék lapon is elküldtem a kérdést. Semmi. Majd próbálkoztam még kétszer. Elküldtem minden levelet a vaterának is. Most, hogy inaktív lett rögtön előkerült az eladó, pedig két hónapig semmi életjelt nem adott magáról, csak azt láttam, hogy minden levelemet elolvasta, hisz az olvasási visszaigazolásokat megkaptam. Igazából tudom nem nagy pénz, de ezek után már az 500 Ft-os postaktg-et sem merem neki elküldeni.
Szerintetek mit tegyek? Válaszotokat előre is köszönöm: Kriszta |
|
|
|
2009-05-08 11:27
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2009-05-08 10:55 Azonosító: 640 327 |
Kedves hajni350! Amennyiben nem kapta meg a kifizetett terméket, küldje el a kapcsolatfelvételen keresztül a pontos termékkódot, a termék kifizetésének igazolását és megtesszük a szükséges intézkedéseket. Ismereteink szerint a szerződés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelő lényegi információk alapján köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a PTK alapján. Az ilyen típusú jogérvényesítésre a felek megállapodása alapján, vagy ennek hiányában azonban polgári perben, a bíróságokon keresztül van lehetőség. Amennyiben felmerül a rosszhiszeműség gyanúja, a rendőrség állampolgári jelzés alapján indíthat vizsgálatot is. Ez a polgári pertől független folyamat. A fentiek természetesen a Vatera.hu Kft. saját jogértelmezését tükrözik, és semmilyen módon nem jelentenek a bírói vagy rendőrségi úton alkotott jogértelmezést. Amennyiben szeretné megváltoztatni a korábban elküldött értékelést, annak törlését is a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti. Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést. Köszönöm a segítséget! |
|
|
|
2009-05-08 11:24
Létrehozva:
|
|
|
az elsö eladód minden bizonnyal el fogja neked küldeni a terméket, az értékeléseit olvasva egyszerüen nem egy Speedy Gonzales. a karkötössel lépj kapcsolatba, kérd meg, hogy vegye vissza a terméket. említsd meg, hogy ellenkezö esetben megváltoztatod az értékelésedet.
-------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-05-08 11:16
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 100 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Azonosító: 32 |
Kedves Moderátor! Két problémám lenne.Az egyik az,hogy három hete elutaltam az összeget az eladónak és a termék nem érkezett meg.Telefonon nem lehet elérni és a levelekre össze vissza válaszol.A másik az,hogy vettem egy karláncot ezüstnek írta és a bevonat darabokra hullik le róla.Tehát nem ezüst.Mit tudok tenni? Előre is köszönöm. Kedves hajni350! Amennyiben nem kapta meg a kifizetett terméket, küldje el a kapcsolatfelvételen keresztül a pontos termékkódot, a termék kifizetésének igazolását és megtesszük a szükséges intézkedéseket. Ismereteink szerint a szerződés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelő lényegi információk alapján köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a PTK alapján. Az ilyen típusú jogérvényesítésre a felek megállapodása alapján, vagy ennek hiányában azonban polgári perben, a bíróságokon keresztül van lehetőség. Amennyiben felmerül a rosszhiszeműség gyanúja, a rendőrség állampolgári jelzés alapján indíthat vizsgálatot is. Ez a polgári pertől független folyamat. A fentiek természetesen a Vatera.hu Kft. saját jogértelmezését tükrözik, és semmilyen módon nem jelentenek a bírói vagy rendőrségi úton alkotott jogértelmezést. Amennyiben szeretné megváltoztatni a korábban elküldött értékelést, annak törlését is a kapcsolatfelvételen keresztül kérheti. Kapcsolatfelvétel - Aukcióval kapcsolatos probléma - Szeretnék töröltetni egy értékelést. -------------------- a Vatera csapata
www.vatera.hu |
|
|
|
2009-05-08 11:14
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2009-05-08 10:55 Azonosító: 640 327 |
|
|
|
|
2009-05-08 11:11
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
Kedves Moderátor! Két problémám lenne.Az egyik az,hogy három hete elutaltam az összeget az eladónak és a termék nem érkezett meg.Telefonon nem lehet elérni és a levelekre össze vissza válaszol.A másik az,hogy vettem egy karláncot ezüstnek írta és a bevonat darabokra hullik le róla.Tehát nem ezüst.Mit tudok tenni? Előre is köszönöm. A moderátor ebben nem tud segíteni. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
SÜN, SÜN!!!! "Sünben emelték ki a tüntetőt." |
|
|
|
2009-05-08 11:03
Létrehozva:
|
|
|
Kedves Moderátor! Két problémám lenne.Az egyik az,hogy három hete elutaltam az összeget az eladónak és a termék nem érkezett meg.Telefonon nem lehet elérni és a levelekre össze vissza válaszol.A másik az,hogy vettem egy karláncot ezüstnek írta és a bevonat darabokra hullik le róla.Tehát nem ezüst.Mit tudok tenni? Előre is köszönöm.
|
|
|
|
2009-05-08 09:39
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 71 Regisztrált: 2007-11-27 14:33 Innen: Szigethalom Azonosító: 54 580 |
az ügy tárgytalan, megérkezett a cucc.
de elérni azóta sem lehet semmilyen formában!! |
|
|
|
2009-05-07 22:18
Létrehozva:
|
|
|
Tisztelt Böcűs, én nem a foltja vagyok a zsáknak, hanem egy tisztességesen üzletet bonyolító user, továbbá elnézést kértem mindenkitől aki magára veszi, így sajnálom hogy értelmét vesztette a mondat! remélem okulásul összefutsz egy hasnló userrel, mert akkor megérted a mondanivalóm! Illetve még egy mondat részemről. Ha megdobnak dobnak kővel, dobj vissza kenyérrel. - Neked jó dobálást! Baráti üdvözlettel Kistimike Kedves Kistimike!!Nem magamra vettem hanem hányingerem van attól ha valaki a mondanivalójának úgy ad nyomatékot hogy olyan alpári szójátékot pródukál hogy nálunk a kanász(Aki a trágár beszédéről híres!!)bizony elpirulna szégyenében.Remélem a gyereked(ha van) nem olvassa a fórumot mert nem hiszem hogy büszkén mutogatná a haverjainak hogy :Látod milyen kulturember a Fater vagy Muter!!!Hallottad már a mondást ami valahogy úgy hangzik hogy "a stílus maga az ember"? Ne vedd zokon ,de azt hiszem ez a Baráti üdvözlet kicsit cinikus volt!!! A hozzászólást -böcűs- szerkesztette a következő időpontban: 2009-05-07 22:20 -------------------- A legnemesebb gondolat sem ér semmit ha nem osztod meg másokkal!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-18 07:32 |