Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-05-20 09:04
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Szerintem is jo lenne magán személyeknél automatán levonná az adót 25% vagy amennyit kell lehetne választani hogy vállalkozó vagy ezt igazolni is valamivel és akkor nem vonná le mert te fizeted be a dolgokat nem is értem, miért nem próbált eddig a Vatera megszabadulni a feketén árusító eladóktól, és az adózást kerülö magánszemélyektöl. hiszen ezek teszik ki a felhasználók 99%-át. itt az ideje, hogy végre tegyenek ebben az ügyben valamit. akkor is, ha a Vatera ezt nem éli túl. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-05-20 07:06
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 61 Regisztrált: 2009-06-05 10:12 Azonosító: 654 839 |
Szerintem is jo lenne magán személyeknél automatán levonná az adót 25% vagy amennyit kell lehetne választani hogy vállalkozó vagy ezt igazolni is valamivel és akkor nem vonná le mert te fizeted be a dolgokat
|
|
|
|
2010-05-19 23:51
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Tisztelt Vatera és kedves felhasználók! Tőlem sokkal okosabb emberek találták ki, és a külföldi aukciós oldalak némelyikén alkalmazzák is. Tehát lényegében egy meghatározott %, mint a Vatera jutalék. Ugye nagyon egyszerű kiszámítani, ami eladás után illetve a törvényi keretekben meghatározott X összeg utáni bevétel X %-a menne egyenesen az adóhatóság részére. (Természetesen minél kisebb Köszönöm, hogy elolvastátok, várom a reagálást. te magad hogy értékelnéd a Vatera jövöjét ebböl a perspektívából? -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-05-19 21:16
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 41 Regisztrált: 2007-03-20 20:31 Azonosító: 1 096 |
Tisztelt Vatera és kedves felhasználók!
Tőlem sokkal okosabb emberek találták ki, és a külföldi aukciós oldalak némelyikén alkalmazzák is. Tehát lényegében egy meghatározott %, mint a Vatera jutalék. Ugye nagyon egyszerű kiszámítani, ami eladás után illetve a törvényi keretekben meghatározott X összeg utáni bevétel X %-a menne egyenesen az adóhatóság részére. (Természetesen minél kisebb Köszönöm, hogy elolvastátok, várom a reagálást. |
|
|
|
2010-05-19 11:57
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 31 Regisztrált: 2007-11-10 23:24 Azonosító: 40 602 |
Közvetlen kapcsolatfelvételre továbbra is csak adásvételi kapcsolatba került feleknek van lehetőségük. A szóban forgó topik pedig aktualitását vesztette, lévén tavalyi tapasztalatokról számolt be. Kedves Vatera! A szóban forgó topik egy időre vesztette aktualitását, amíg az APEH rágódott azon a 26 személyen, akiket tavaly hívott be ellenőrzésre. Az ügy most ismét előjött, ugyanis abból a 26 személyből konkrétan 2 személy most írja fellebbezését a határozat ellen - személyes tapasztalatból mondom. Angyal József pedig igyekszik ennek a két személynek segíteni, ugyanis a jelenlegi adótörvények azt mondják ki, hogy üzletszerű a tevékenység = értékesítés, amennyiben a delikvens KIVÁLTOTTA AZ ADÓSZÁMÁT, ÉS SZABÁLYSZERŰEN BEJELENTKEZETT. Vagyis miután nem jelentkezett be, és nem váltotta ki adószámát, onnantól kezdve ezért mulasztási bírsággal súlytható, melynek mértéke maximálisan 200ezer Ft. Az APEH ezt figyelmen kívül hagyva a magánszemélyekre , akik - ismétlem - NEM VÁLTOTTÁK KI ADÓSZÁMUKAT, ÉS NEM JELENTKEZTEK BE SZABÁLYSZERŰEN - ÁFÁ-t , EHO-t + a 200.000 Ft mulasztási bírságot + ezek összegének még 50%-át (adóbírság) + a kamatokat akarja felszámolni. Épphogy az ember lába méretét, és magasságát a súlyával felszorozva nem adta hozzá a határozatban. Érdemes elolvasni a MAGYAR NEMZETben máj. 18-án megjelent cikket, melyet több napilap is közzétett. Online sajnos csak a bevezető rész olvasható. Érdemes ezek mellett megnézni az MTV1-en máj. 18-án leadott online adást, ahol Angyal József és egy apehos hölgyemény nyilatkozik az ügyről, az adó archívumában megtalálható online is. BánhidiE-nek pedig segíségképpen: nagyon sokan kaptak ilyen levelet az APEH-tól, melyben arra kérik az illetőt, hogy nyilatkozzon többek között arról, mennyi volt a befizetett jutaléka. Mivel a levél TANÚKÉNT kéri a delikvens közreműködését, így a nyilatkozattétel nem tagadható meg, mert megbüntetnek érte. Szóval fontos, hogy időben kitöltve visszaküldd! Természetesen egyértelmű, hogy egyfajta "piackutatást" végez az APEH a levelekkel, nem sok köze van a vatera ellenőrzéséhez. Legalább lesz egy aktájuk a "kifigyelt" illetőkről , melyre rávéshetik akár azt is, hogy "VIZSGÁLANDÓ VATERÁSOK LISTÁJA". |
|
|
|
2010-05-19 10:46
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 110 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Sziasztok! Nem találtam meg azt a topikot, amit tegnap írtál. Én szeretnék egy olyan vaterással beszélni, aki kapott ilyen levelet vagy behívatták, méghozzá sürgősen. Igen, nemrég törölték a felesleges topicocat. Közvetlen kapcsolatfelvételre továbbra is csak adásvételi kapcsolatba került feleknek van lehetőségük. A szóban forgó topik pedig aktualitását vesztette, lévén tavalyi tapasztalatokról számolt be. -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-05-19 10:43
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 110 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
A lapnak nyilatkozó Angyal József adószakértő szerint Tisztelt redhawk! Legyen kedves amikor újságcikkeket másol be, valahogy jelezze, hogy a leírtakat valahonnan idézi. (Javaslom az idézőjel használatát.) -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-05-19 09:56
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 961 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Akár arra kérem az illetőt, hogy az eladó cuccaimhoz írjon nekem. Kaptál levelet? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-19 09:29
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2007-12-19 22:57 Azonosító: 69 061 |
|
|
|
|
2010-05-19 09:13
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 961 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Sziasztok! Nem találtam meg azt a topikot, amit tegnap írtál. Én szeretnék egy olyan vaterással beszélni, aki kapott ilyen levelet vagy behívatták, méghozzá sürgősen. Segítsetek kérlek. Köszi előre is. Igen, nemrég törölték a felesleges topicocat. Talán Leó megmondhatja, csak nem tudom szabad-e neki..... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-19 09:08
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2007-12-19 22:57 Azonosító: 69 061 |
Sziasztok! Nem találtam meg azt a topikot, amit tegnap írtál. Én szeretnék egy olyan vaterással beszélni, aki kapott ilyen levelet vagy behívatták, méghozzá sürgősen. Segítsetek kérlek.
Köszi előre is. |
|
|
|
2010-05-19 07:45
Létrehozva:
|
|
Fontos megjegyezni a fenti szabályokkal kapcsolatban, hogy csak abban az esetben alkalmazhatóak, amennyiben az adózó nem üzletszerű értékesítést végez, és ha az értékesítésből származó bevétel nem haladja meg a vagyontárgy szerződéskötés időpontjában ismert szokásos piaci értékét. Ez a kulcsmondat. Lehet zsonglőrködni a számokkal, de fontos tudni, hogy az APEH ha teheti, büntet. Ezért meg fogja találni azt, hogy miért büntethet. Az üzletszerűségnek az alapja a gyakoriság. Tehát a delikvens bevétele messze alatta maradhat a leírtnak, ha ez annyira rendszeres, hogy rá lehet húzni ezt a kategóriát. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-19 07:36
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2007-12-12 07:43 Azonosító: 65 576 |
A lapnak nyilatkozó Angyal József adószakértő szerint az ingó vagyontárgyak internetes értékesítése után az adóhatóság a törvényben rögzítettnél magasabb személyi jövedelemadót, egészségügyi hozzájárulást és áfa befizetését is követeli az adózóktól. Példaként egy 2008-ban vagyontárgyak értékestéséből tízmillió forint jövedelmet szerző asszony esetét említette, akitől két év után összesen - bírsággal és késedelmi kamattal együtt - kilencmillió forint megfizetését várja a hatóság.
Angyal szerint az adófizetési kötelezettség a törvény betűje szerint ennél jóval csekélyebb. Az szja törvény értelmében ugyanis ingó vagyontárgyak átruházásából származó jövedelem után (58.§) 25%-adót kell fizetni. Az adó alapját pedig kétféleképpen lehet megállapítani. Amennyiben a vagyontárgy megszerzésére fordított költségek megállapíthatóak, úgy a bevételből ezeket, az értéknövelő beruházások költségét valamint az átruházás költségeit kell levonni. Gyakoribb eset ingó vagyontárgyak átruházásánál, hogy a tárgy szerzéskori értéke az eladáskor már igazoltan nem állapítható meg, ekkor a bevétel 25%-a számít jövedelemnek, vagyis az eladási ár 25%-ának 25%-a (6,25%-a) lesz az adó. Az egy éven belül értékesített összes vagyontárgy után fizetendő adó együttes összegéből ráadásul 50 ezer forintot le is vonhat az eladó, vagyis évi 800 ezer forint bevételig a magánszemélynél nem jelentkezik adófizetési kötelezettség. Továbbá eddig a bevételi összegig bevallási kötelezettség sem terheli az adózót, ugyanis ingó vagyontárgyak átruházásánál ez csak 200 ezer forint éves jövedelem felett kötelező. Fontos megjegyezni a fenti szabályokkal kapcsolatban, hogy csak abban az esetben alkalmazhatóak, amennyiben az adózó nem üzletszerű értékesítést végez, és ha az értékesítésből származó bevétel nem haladja meg a vagyontárgy szerződéskötés időpontjában ismert szokásos piaci értékét. |
|
|
|
2010-05-18 22:29
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 31 Regisztrált: 2007-11-10 23:24 Azonosító: 40 602 |
Kedves vatera adminisztrátorok/ fórumozók ! A délelőtt folyamán egyik ismerősöm mesélte, hogy a a vaterán olvasható az a hír, miszerint az APEH tervezi majd a jövedelem megadóztatását. Tehát azok, akik a vaterán jövedelemre tesznek szert, ők is adókötelesek lesznek. Szerettem volna én is elolvasni ezt a hírt a vaterán, de nem találom. Segítenétek, hogy merre látható? köszönöm szépen Kedves AsterixComic! Az APEH nem tervezi a jövedelem megadóztatását, hanem meg is adóztatja azt, mióta én az eszemet tudom, de szerintem mióta az ükanyám az eszét tudta... Ez független attól, hogy te a piacon árulsz, vagy a vaterán , vagy bármely más oldalon. Ingó értékesítésnek minősül, és bizony, ha a 800.000 Ft -os eladási értéket meghaladtad egy adott naptári évben, be is kellene vallani az SZJA bevallásban, mondjuk a tavalyit most máj. 20-ig. |
|
|
|
2010-05-18 16:41
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 42 Regisztrált: 2010-03-19 14:49 Azonosító: 1 064 366 |
Kedves vatera adminisztrátorok/ fórumozók !
A délelőtt folyamán egyik ismerősöm mesélte, hogy a a vaterán olvasható az a hír, miszerint az APEH tervezi majd a jövedelem megadóztatását. Tehát azok, akik a vaterán jövedelemre tesznek szert, ők is adókötelesek lesznek. Szerettem volna én is elolvasni ezt a hírt a vaterán, de nem találom. Segítenétek, hogy merre látható? köszönöm szépen |
|
|
|
2010-05-18 16:28
Létrehozva:
|
|
|
Köszönöm szépen.
|
|
|
|
2010-05-18 16:13
Létrehozva:
|
|
Kedves Mindenki! Van olyan, aki már kapott levelet az APEH-től??? Üdv: BanhidiE Kb. 30-40 állandó fórumozó van, ezek közül egy csomó narancssárga, és a zöldek közül sok hobbi szinten csinálja. Tehát elég kicsi az esély.......... Egyébként igen, volt akit már behívott az APEH (az valamivel súlyosabb, mint a levél). Már nem emlékszem a nevére, de ennek a topic-nak az elődjét ő nyitotta, majdnem egy éve már. A topic címe az volt, hogy: Most jöttem az APEH-ből, adminok figyelmébe is. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-18 16:03
Létrehozva:
|
|
|
Kedves Mindenki! Van olyan, aki már kapott levelet az APEH-től??? Üdv: BanhidiE
|
|
|
|
2010-05-18 14:46
Létrehozva:
|
|
Jutalékot és feltöltési díjat fizetünk a Vaterának, merthogy használjuk a felületüket. Feltételezhető, hogy egy ekkora oldalnak nem 3 alkalmazottja van, nekik biztosítani kell az ő fizetésüket, a technikai hátteret, meg még a fene tudja még mit.
Jövedelemadót az államnak fizetünk, mert magyar állampolgárok vagyunk és a magyar törvények szerint ezt kell. Na persze nem muszáj, de orvosi ellátást, nyugdíjat, GYES-t, a gyerekeinknek oktatást, azt akarunk. Vajon miből? Az, hogy a kettő nincs arányban, az nem az elvnek, hanem a megoldásnak a tökéletlensége, nem hiszem, hogy itt kellene belemenni. Lehet bujkálni, de annak büntetés a vége. Ha az utolér, akkor meg az a baj. Egyébként érdemes a topic-ban visszaolvasni, nem csak beleírni. Igen, az APEH büntet, ha teheti, mert semmi nem elég neki, mohó. És csak azokat a jövedelmeket tudja megfejni, aminek nyoma van. Ennek pedig nyoma marad. Ez az egy millás duma meglehetősen meredek, és a valósághoz sem sok köze van, tehát kár volt ideírni, mert ha valaki eszerint cselekszik, akkor eléggé megszívja egy ellenőrzés során. És most ide kérek 8 sikoltozós szmájlit, lehetőleg hangeffekttel. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-05-18 14:11
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 58 Regisztrált: 2008-07-23 10:27 Innen: Budapest Azonosító: 172 995 |
Én is olvastam, de ezt most honnan rántották elő?
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-18 22:39 |