Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-06-27 12:15
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 240 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Kedves Benz!
Fog ez minket érinteni? Mert mi aukciós oldal vagyunk (ahh, "mi" Köszönöm, ha válaszol. h ttp://euvonal.hu/index.php?op=hirek&id=7096 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-06-26 22:19
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2010-12-08 06:32 Azonosító: 1 412 881 |
Ha a profilod és a gyakoriság alapján rád lehet bizonyítani az üzletszerűséget, akkor egy ellenőrzés során meg is büntethetnek. Más egy olyan eladó, akinek a profiljából látszik, hogy otthoni dolgokat árul, kinőtt gyerekruhát, játékot, ezt-azt. De énrám pl. a legnagyobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy a megunt otthoni étkészletet árulom. Ráállsz egy cuccra és eladsz belőle havi x darabot. Az nem hobbi, hanem üzlet. köszönöm |
|
|
|
2011-06-26 21:10
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 240 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
kifejtenéd? Ha a profilod és a gyakoriság alapján rád lehet bizonyítani az üzletszerűséget, akkor egy ellenőrzés során meg is büntethetnek. Más egy olyan eladó, akinek a profiljából látszik, hogy otthoni dolgokat árul, kinőtt gyerekruhát, játékot, ezt-azt. De énrám pl. a legnagyobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy a megunt otthoni étkészletet árulom. Ráállsz egy cuccra és eladsz belőle havi x darabot. Az nem hobbi, hanem üzlet. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-06-26 20:57
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2010-12-08 06:32 Azonosító: 1 412 881 |
|
|
|
|
2011-06-26 17:52
Létrehozva:
|
|
Azt meg tudná nekem súgni valaki, hogy mekkora eladás után kell adózni? Mintha valahol olvastam volna ilyesmit, de most nem találom. 200 ezer fölött. De tökmindegy, hogy kevesebb, mert ha a gyakoriság alapján azt mondják, hogy üzletszerű, akkor kínos időszak vár rád. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-06-26 16:41
Létrehozva:
|
|
|
Azt meg tudná nekem súgni valaki, hogy mekkora eladás után kell adózni? Mintha valahol olvastam volna ilyesmit, de most nem találom.
|
|
|
|
2011-06-26 02:18
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2009-02-26 20:55 Azonosító: 507 115 |
A vámos dolgot passzolom, én használt dolgokat veszek EU-n bellül, így engem nem érint. Valahogy old meg a bizonylatolást az áru eredetéről, ha jól tudom annak a hiányában egyrészt büntetnek is (így a netes eladásoknál passzolom, de pl a piacokon egy ellenörzéskor elég baj, ha nincs az áru beszerzéséről valami), illetve ha jól tudom ennek a hiányában az üzletszerű eladásoknál 90%-os haszonnal számol a NAV. Szerintem keress egy könyvelőt, és beszéld meg vele a dolgokat. Ne akarj áfakörös lenni, és ha szóba kerül a közösségi adószám, akkor azt se akarj Köszönöm szépen a segítséget. Keresek egy könyvelőt és megbeszélek vele minden dolgot. Ha valami nem lenne majd világos akkor még írok ide, mert látom, hogy itt segítenek az emberek egymásnak. |
|
|
|
2011-06-26 00:56
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Úgy csinálnám, hogy elmennék fősuliba, mert úgy tudom, hogy ha nappali tagozatos diák, hallgató vagy akkor csak a kivét után kell adózni. De ugyan így van, hogyha van mellette bejelentett munkahelyed. Meg írták egy fórumon, hogy ha rendelnék és a vámon átengednék úgy, hogy nem kell érte fizetni, akkor elvileg azzal már nincs gondom. Valamint, hogy ha rendelek, azután nagy valószínűséggel nem kapnék számlát, és így bizonyítani sem tudom, hogy mennyiért vettem. esetleg csak a bankszámlán tudják megnézni, hogy mennyit fizettem. Gondolom úgy van, hogy ha eladok egy terméket, akkor arról számlát kell kiállítsak és úgy továbbíthatom. Ilyenkor hány százalékos költségek vannak? A vámos dolgot passzolom, én használt dolgokat veszek EU-n bellül, így engem nem érint. Valahogy old meg a bizonylatolást az áru eredetéről, ha jól tudom annak a hiányában egyrészt büntetnek is (így a netes eladásoknál passzolom, de pl a piacokon egy ellenörzéskor elég baj, ha nincs az áru beszerzéséről valami), illetve ha jól tudom ennek a hiányában az üzletszerű eladásoknál 90%-os haszonnal számol a NAV. Szerintem keress egy könyvelőt, és beszéld meg vele a dolgokat. Ne akarj áfakörös lenni, és ha szóba kerül a közösségi adószám, akkor azt se akarj |
|
|
|
2011-06-26 00:29
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2009-02-26 20:55 Azonosító: 507 115 |
Ha főállásban csinálnád, azt jól gondold meg, csak a járulékok kitesznek valami 34000 Ft-ot, plusz az szja, ha csinálsz kivétet (magadnak fizetést). Plusz ha EU-n kívülről vásárolnál, akkor a vámnak is nézz utánna, hogy hogy van. Úgy csinálnám, hogy elmennék fősuliba, mert úgy tudom, hogy ha nappali tagozatos diák, hallgató vagy akkor csak a kivét után kell adózni. De ugyan így van, hogyha van mellette bejelentett munkahelyed. Meg írták egy fórumon, hogy ha rendelnék és a vámon átengednék úgy, hogy nem kell érte fizetni, akkor elvileg azzal már nincs gondom. Valamint, hogy ha rendelek, azután nagy valószínűséggel nem kapnék számlát, és így bizonyítani sem tudom, hogy mennyiért vettem. esetleg csak a bankszámlán tudják megnézni, hogy mennyit fizettem. Gondolom úgy van, hogy ha eladok egy terméket, akkor arról számlát kell kiállítsak és úgy továbbíthatom. Ilyenkor hány százalékos költségek vannak? |
|
|
|
2011-06-25 22:45
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 119 Regisztrált: 2010-12-30 04:37 Azonosító: 1 417 728 |
A teljes hasznom nem sok lenne. De egy kis pluszpénz sosem árt Ha főállásban csinálnád, azt jól gondold meg, csak a járulékok kitesznek valami 34000 Ft-ot, plusz az szja, ha csinálsz kivétet (magadnak fizetést). Plusz ha EU-n kívülről vásárolnál, akkor a vámnak is nézz utánna, hogy hogy van. |
|
|
|
2011-06-25 19:44
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 61 Regisztrált: 2009-06-05 10:12 Azonosító: 654 839 |
Ruhákkal, cipőkkel kereskednék. Külföldön megvenném, vagy megrendelném és úgy adnám el itthon. A teljes hasznom nem sok lenne. De egy kis pluszpénz sosem árt De sokan írták, hogy ez üzletszerű, és magánszemélyként ezt nem csinálhatom. Még kis tételben sem. Ha rendszeresen üzletszerűen árulod akkor nem érvényes a 200e ft csak vállalkozásban lehet csinálni.Megnézik folyamatosan uj vagy használt termékeket rendszeresen adsz el valószínű nem te megunt cuccaid |
|
|
|
2011-06-25 18:15
Létrehozva:
|
|
|
Attól függ, hogy mivel kereskednél, milyen értékben. Évente - ha jól emlékszem - 200 ezer forintig nem adóköteles a magánszemély kereskedelme. Ezen túl pedig be kell vallani. Ruhákkal, cipőkkel kereskednék. Külföldön megvenném, vagy megrendelném és úgy adnám el itthon. A teljes hasznom nem sok lenne. De egy kis pluszpénz sosem árt De sokan írták, hogy ez üzletszerű, és magánszemélyként ezt nem csinálhatom. Még kis tételben sem. |
|
|
|
2011-06-25 03:12
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
|
|
|
|
2011-06-24 22:04
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2011-01-21 00:12 Azonosító: 1 421 482 |
Sziasztok, Azt szeretném megkérdezni, hogy ha viszonteladóként szeretnék értékesíteni árukat, akkor mit érdemes kiváltani, a vállalkozói engedélyt, vagy lehetek adószámos magánszemély? Olvasgattam a ezt a fórumot, valamint máshol is szétnéztem, és többen írták, hogy ha nem jelentem ezt a kis tevékenységemet az apeh felé, akkor megüthetem a bokám. Az is ingóságnak számít, hogy ha valaki utal nekem pénz, hogy megvegyem az árut és én azt rögtön tovább adom?( Itt a fórumban olvastam valahol, hogy nem muszáj, hogy nálam legyen a termék, csak adjam át a vevőnek) Bocsi ha sok hülyeséget kérdezek/beszélek, csak nem igazán vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal. Előre is köszönöm a válaszokat! Szia! Amit leírsz, azt kereskedelemnek nevezik. Minden kereskedelmi tevékenység engedélyhez kötött. Szerencsére már az aukciós oldalakra is rákaptak az adóelkerülőket kutató vizsgálók, így talán tisztul a piac. Mindenképpen hasznos kiváltani legalább egy vállalkozói engedélyt, mielőtt a törvény szigora lecsap rád. Attól függ, hogy mivel kereskednél, milyen értékben. Évente - ha jól emlékszem - 200 ezer forintig nem adóköteles a magánszemély kereskedelme. Ezen túl pedig be kell vallani. (Bár kíváncsi lennék, hogy a megunt 500 ezres autó eladását hányan teszik bele az adóbevallásukba) |
|
|
|
2011-06-24 07:05
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha viszonteladóként szeretnék értékesíteni árukat, akkor mit érdemes kiváltani, a vállalkozói engedélyt, vagy lehetek adószámos magánszemély? Olvasgattam a ezt a fórumot, valamint máshol is szétnéztem, és többen írták, hogy ha nem jelentem ezt a kis tevékenységemet az apeh felé, akkor megüthetem a bokám. Az is ingóságnak számít, hogy ha valaki utal nekem pénz, hogy megvegyem az árut és én azt rögtön tovább adom?( Itt a fórumban olvastam valahol, hogy nem muszáj, hogy nálam legyen a termék, csak adjam át a vevőnek) Bocsi ha sok hülyeséget kérdezek/beszélek, csak nem igazán vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal. Előre is köszönöm a válaszokat! |
|
|
|
2011-06-12 16:04
Létrehozva:
|
|
Sziasztok, szeretném megkérdezni, h a zárjegyes szeszesitalokra milyen szabáj vonatkozik a vaterán, lehet v nem lehet árulni? http://img.vatera.hu/license/main.html Van lentebb egy táblázat. De általánosságban sem árt kicsit olvasgatni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-06-12 15:37
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2011-06-12 15:33 Azonosító: 1 525 649 |
Sziasztok, szeretném megkérdezni, h a zárjegyes szeszesitalokra milyen szabáj vonatkozik a vaterán, lehet v nem lehet árulni?
|
|
|
|
2011-06-07 22:19
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 94 Regisztrált: 2007-04-27 08:08 Azonosító: 7 317 |
Olyan termékkategóriában tettem fel könyveket, amivel kapcsolatban nincs tapasztalatom... szeretném a tanulási időt lecsökkenteni, hátha van tapasztaltabb, segítőkész könyves itt a fórumon. Szóval a kérdés: régi (2. vil. háb. előtti, de XX. századi), idegennyelvű természettudományos könyveket az "antik, értékes könyv", vagy az adott szakterülethez kapcsolódó kategóriában érdemes meghirdetni? Most az utóbbira tettem a voksom.
|
|
|
|
2011-05-30 09:22
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 078 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Régen volt vatera futár lehetőség, de most nem találom sehol. Megszűnt??? Tisztelt fergabi! http://www.vatera.hu/vaterafutar/ -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-05-30 09:18
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2008-01-10 10:16 Azonosító: 76 842 |
Régen volt vatera futár lehetőség, de most nem találom sehol.
Megszűnt??? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-18 09:54 |