Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-11-18 15:02
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 93 Regisztrált: 2009-03-03 00:47 Azonosító: 516 774 |
Csináljunk egy kis céget...
Minden 2.000 lakosnál nagyobb településen leszerződünk valakivel aki a "VateraPont" lesz. ( A többiek maradnak a postai postánál) Ki lehet "VateraPont"? Aki elvállalja kisebb átalány fejében a csomagkezelést. Miért lenne ez jó neki? Mert akármit árul is ezáltal növekszik a forgalma, hiszen aki tudja, hogy csomagot visz vagy hoz el mondjuk egy benzinkútról, dohányárustól, fotósüzletből, papírboltból, drogériából, stb... az valószínű ha épp kell neki ott árult termék az ott veszi meg. Mi lenne a dolga? A központból hozott küldeményeket átadni a jogos tulajdonosnak, és felvenni a behozott feladandókat. Persze utánvét nem játszik ilyen szituban. Ügymenet az ügyfeleknek: 1. nap - beviszed a hozzád legközelebb eső "VateraPontba" a csomagodat, amit 2. nap - reggel érkező autó felvesz, (miután lerakodta az érkező csomagokat) és beszállít a központba ahol szétszortírozzák és 3. nap - reggel kiszállítják a vevő által megjelölt "VateraPontra" ahol Ő utána átveheti. Vonalkódos tekercseket lehetne kiosztani a "VateraPontok"-nak, így egy leolvasó segítségével minden átadás, átvétel rögzítve van azon nyomban. A feladó és a címzett is a vonalkód számsorának birtokában bármikor akár a Vatera erre kijelölt felületén akár egy külön erre létrehozott oldalon percre pontosan tudja hol a cucca. Egy letölthető, nyomtatható formanyomtatványt a feladók rendelkezésére bocsátani, amit kitöltenek, és a rendszerben marad feladásig, s akkor csak a vonalkód van hozzárendelve és kinyomtatva lepecsételve a feladóhely által. Miért használnánk? A feladó mert a postára is el kell menni! És ha már úgyis megy az ember akkor mindegy hová. A vevő mert legalább nem hagyják az ajánlott cuccot a postaláda tetején, vagy mert nem 3 hét az utánjárás ha eltűnik, és még ezer oka lehet... Mennyibe kerülne? Ez jó kérdés... De tuti megérné mindenkinek ha a posta alatti áron (mondjuk -20%) menne a dolog. És most felébredtem Azért ha valaki megcsinálja akkor kérem a jogdíjat. |
|
|
|
2011-11-18 14:28
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 243 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Valamit tenni kell, hogy a lenti szituációkat elkerüljük, hiszen bárki a hibás, ha a posta nem fizet, az eladót és a vevőt is kár éri, és egyik sem nyer az üzleten semmit. Az eladónak se terméke, se pénze, a vevő pedig nemhogy terméket használhatót nem kapott, még kifizette a postát is.. Ez nagyon így van. Minden tekintetben. (Mondjuk azt a munkaerőt, aki szórakozásból dobálja a cuccot, azonnali hatállyal kirúgnám, de tényleg.) -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-11-18 12:20
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 56 Regisztrált: 2007-09-25 21:12 Azonosító: 26 984 |
Az eladó elfogadta, hogy nem fizetek csomagolási költséget. Ma megkaptam a terméket: konyhai papírtőrlőbe és nejlonzacskóba volt csomagolva. :-) Kaptam én már a gyereknek cipőt kimosott uht-s tégla tejesdobozban is, ami átlátszóval volt ragasztva...jött a postás, és hozott egy doboz tejet, szerintem ő is ugyanannyira volt meglepődve, amennyire én Ugyan csak az aktuális oldalt olvastam vissza, de lenne pár közlendőm, ami az eladókhoz szól Postaforgalmit végeztem, és most is a postával állok szerződésben. Csak a törékenyként feladottra fizetnek, arra is csak akkor, ha megállapítják, hogy megfelelően volt becsomagolva. Ilyenkor november táján kiemelt figyelmet fordítsatok mindenre, akár ajánlott, akár csomag, ugyanis ahogy a multik, úgy a posta is ilyenkor beállítja a tanulókat, és "jöttment" embereket vesz fel a karácsonyi nagyüzemhez. Voltam tanulóként raktárban és válogatóban is...Néhány ember ott profi kézilabdás, már ami a dobás erősséget és a távolságot illeti. Ha egy dobozt odavágnak, nem lesz a dobozon sérülés, de a termék eltörhet. Mivel a vevőket nem lehet azzal terhelni, hogy a díjra opcióként még törékenyt is fizessen, tőlünk is nagymértékben függ a küldeményünk állapota. Amíg tavaly egész évben feladhattam egy babaszintetizátort simán egy dobozba rakva, amiben nem tudott mozogni, addig 3 hónap alatt 9db-ot törtek össze belőle. Inkább fizessen a vevő szerintem 200Ft-tal többet, mert agyoncsomagolod, és átesik az ajánlott következő kategóriájába, minthogy összetörve kapjon meg valamit, mert spórolt egy kis pénzt pár gramm miatt. Én a postával szerződést kötöttem Business Pakk 1 napos csomagokra. Nálunk a törékeny jelölés ilyenkor nem fix ár, hanem a feladási díj fele. Ez nagyon nagy összeg, sokszor a terméket nemhogy a posta összegéért, hanem a törékeny díj összegéért veszik, nem lehet a feladásért a termék háromszorosát elkérni, így muszáj akár egy heti hirdetőújsággal kibélelni. Valamit tenni kell, hogy a lenti szituációkat elkerüljük, hiszen bárki a hibás, ha a posta nem fizet, az eladót és a vevőt is kár éri, és egyik sem nyer az üzleten semmit. Az eladónak se terméke, se pénze, a vevő pedig nemhogy terméket használhatót nem kapott, még kifizette a postát is.. tina |
|
|
|
2011-11-17 22:59
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 190 Regisztrált: 2010-12-17 15:26 Azonosító: 1 415 535 |
Jó reggelt! A napokban megnyertem egy x Ft-os terméket. Kérem az eladót emailben, hogy pontosítsa a postaköltséget, írja, hogy sima levélként 370 Ft (?). Én már a megrendelőben jeleztem, hogy ajánlva kérném, írja, hogy akkor 595 Ft lesz. Udvariasan megírom neki, hogy tudtommal ilyen postaköltség nincsen, erre ő: "Igen de nekem van csomagolási költségem is ha normálisan akarom feladni. Eddig még senki nem problémázott vele hiszen egy boriték a mai világban 25,-Ft és még a átlátszó ragasztó szalagról nem is beszéltem." Megírtam, hogy mivel magam is sok terméket adok el a Vaterán, pontosan tudom, mennyibe kerül a csomagolás, és azt is jól tudom, hogy az eladó külön csomagolási költséget nem számolhat fel a Vatera szabályai szerint. Ezért én az 580 Ft-os postaköltséget fogom neki elutalni, írja meg, hogy ez megfelel-e. Nagyon kedvesen válaszolt, hogy igaz, hogy neki kevesebb tranzakciója volt, de ezt még neki soha senki nem tette szóvá. Sőt, a postán tanácsolták, hogy így tegye, mert más vaterás eladók is így csinálják (?). Úgyhogy végülis létre fog jönni az adásvétel. Mi erről a véleményetek? Találkoztatok már ilyennel? Az eladó elfogadta, hogy nem fizetek csomagolási költséget. Ma megkaptam a terméket: konyhai papírtőrlőbe és nejlonzacskóba volt csomagolva. |
|
|
|
2011-11-08 09:08
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 082 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Jó reggelt! A napokban megnyertem egy x Ft-os terméket. Kérem az eladót emailben, hogy pontosítsa a postaköltséget, írja, hogy sima levélként 370 Ft (?). Én már a megrendelőben jeleztem, hogy ajánlva kérném, írja, hogy akkor 595 Ft lesz. Udvariasan megírom neki, hogy tudtommal ilyen postaköltség nincsen, erre ő: "Igen de nekem van csomagolási költségem is ha normálisan akarom feladni. Eddig még senki nem problémázott vele hiszen egy boriték a mai világban 25,-Ft és még a átlátszó ragasztó szalagról nem is beszéltem." Megírtam, hogy mivel magam is sok terméket adok el a Vaterán, pontosan tudom, mennyibe kerül a csomagolás, és azt is jól tudom, hogy az eladó külön csomagolási költséget nem számolhat fel a Vatera szabályai szerint. Ezért én az 580 Ft-os postaköltséget fogom neki elutalni, írja meg, hogy ez megfelel-e. Nagyon kedvesen válaszolt, hogy igaz, hogy neki kevesebb tranzakciója volt, de ezt még neki soha senki nem tette szóvá. Sőt, a postán tanácsolták, hogy így tegye, mert más vaterás eladók is így csinálják (?). Úgyhogy végülis létre fog jönni az adásvétel. Mi erről a véleményetek? Találkoztatok már ilyennel? Szerencsére nem a postán határozzák meg a Vaterán érvényes szabályokat -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-11-08 08:26
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 190 Regisztrált: 2010-12-17 15:26 Azonosító: 1 415 535 |
Jó reggelt! A napokban megnyertem egy x Ft-os terméket. Kérem az eladót emailben, hogy pontosítsa a postaköltséget, írja, hogy sima levélként 370 Ft (?). Én már a megrendelőben jeleztem, hogy ajánlva kérném, írja, hogy akkor 595 Ft lesz. Udvariasan megírom neki, hogy tudtommal ilyen postaköltség nincsen, erre ő: "Igen de nekem van csomagolási költségem is ha normálisan akarom feladni. Eddig még senki nem problémázott vele hiszen egy boriték a mai világban 25,-Ft és még a átlátszó ragasztó szalagról nem is beszéltem."
Megírtam, hogy mivel magam is sok terméket adok el a Vaterán, pontosan tudom, mennyibe kerül a csomagolás, és azt is jól tudom, hogy az eladó külön csomagolási költséget nem számolhat fel a Vatera szabályai szerint. Ezért én az 580 Ft-os postaköltséget fogom neki elutalni, írja meg, hogy ez megfelel-e. Nagyon kedvesen válaszolt, hogy igaz, hogy neki kevesebb tranzakciója volt, de ezt még neki soha senki nem tette szóvá. Sőt, a postán tanácsolták, hogy így tegye, mert más vaterás eladók is így csinálják (?). Úgyhogy végülis létre fog jönni az adásvétel. Mi erről a véleményetek? Találkoztatok már ilyennel? |
|
|
|
2011-11-06 16:16
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 26 Regisztrált: 2010-12-16 18:09 Azonosító: 1 415 123 |
Én tavaly decemberben jártam így.Vettem egy Senseo kv főzőt.Mire ideért,már nem működött,és zörgött is benne valami.A doboz nem volt sérült és a készüléken sem volt külsérelmi nyom.Felvettem a kapcsolatot az eladóval és a postával is.Az eladó nagyon korrekt módon állt a dologhoz.Visszavittem a postára,ahol cca 2 hét alatt megállapították,hogy mivel belföldi postacsomagként lett feladva,nincs rá semmi biztosítás.Közös megegyezéssel feleztük a kárt.Visszautalta pár napon belül a pénzt.Bennem fel sem merült,hogy direkt így adta fel a gépet,Ő sem hitetlenkedett.Aztán a működő és felhasználható alkatrészek eladásából majdnem visszajött a rám eső rész.Ennél korrektebb megoldás szerintem nincsen.
A hozzászólást -T_Tamaas- szerkesztette a következő időpontban: 2011-11-06 16:17 |
|
|
|
2011-11-06 12:44
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 243 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Közben utánnanéztem.Lehet ehhez a szűrőhöz komplett fedelet rendelni amin rajt van a letört csonk.3200.- ft. Felajánlottam a vevőnek,hogy ebből,ha küld egy számlaszámot,akkor 2200ft-ot állok. Én meg úgy gondolom,hogy a szűrőt abban az állapotban adtam fel ami a képeken és a termékleírásban szerepel. Most az számomra nyolc,hogy a posta vagy a vevő hibázott. Szerintem a posta,de ha már megfordult a fejben hogy az eladó hibázott,had dobjam vissza a labdát. A kárnak több mint a felét állom.Sajnálom.Úgy érzem ez a maximum amit tehetek. Kicsit morcos vagyok,mert alig aludtam valamit az éjjel.Elnézést. Talán nincs igazam, de ebben a helyzetben nekem úgy tűnt, hogy te megtettél nagyon sokat az ügy érdekében. Érdeklődtél itt is, máshol is, kommunikáltál a vevővel. Összességében nekem nagyon szimpatikus volt a problémamegoldásod és általában a viselkedésed. Nyitott voltál és kompromisszumra kész. Ezzel szemben az ő ma reggeli postja egyáltalán nem rendelkezett ezzel a fajta pozitív hozzáállással. Sajnálom (ezt azoknak mondom, akik nem olyanok, mint én vagyok), intuitív ember vagyok. Tetszettél nekem. Azt hiszem, amit felajánlasz, jó és korrekt dolog. És igazad van, hibázhattál te is, de leejthette ő is kicsomagolás után, mert ugye nem voltunk ott, nem láttuk. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-11-06 12:36
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 19 Regisztrált: 2009-08-11 16:33 Azonosító: 698 666 |
Közben utánnanéztem.Lehet ehhez a szűrőhöz komplett fedelet rendelni amin rajt van a letört csonk.3200.- ft.
Felajánlottam a vevőnek,hogy ebből,ha küld egy számlaszámot,akkor 2200ft-ot állok. Én úgy gondolom a kár felezéséről szó sem lehet, mert a szűrőt nem abban az állapotban kaptam, ahogy megrendeltem. Most az számomra nyolc, hogy a posta, vagy az eladó hibázott. Én meg úgy gondolom,hogy a szűrőt abban az állapotban adtam fel ami a képeken és a termékleírásban szerepel. Most az számomra nyolc,hogy a posta vagy a vevő hibázott. Szerintem a posta,de ha már megfordult a fejben hogy az eladó hibázott,had dobjam vissza a labdát. A kárnak több mint a felét állom.Sajnálom.Úgy érzem ez a maximum amit tehetek. Kicsit morcos vagyok,mert alig aludtam valamit az éjjel.Elnézést. |
|
|
|
2011-11-06 09:46
Létrehozva:
|
|
........ Én úgy gondolom a kár felezéséről szó sem lehet, ....... Hát persze. És miért is nem fizettél törékeny postát? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-11-06 09:22
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2008-07-30 22:08 Azonosító: 175 061 |
Sziasztok!
Én vagyok a vevője a szűrőnek. Gyors átfutottam a hozzászólásokat és leírom a válaszokat a kérdésekre. Szóval a csomag külső sérülés nélkül érkezett meg. Kinyitás után tapasztaltam, hogy a szűrőfedél csonkja tőben le van törve és a doboz alján van. A szűrőt az eladó valóban szépen becsomagolta, az se jobbra, se balra nem tudott gurulni, csak előre hátra csúszhatott és valószínű ez lett a veszte. A postán a banya felvette a jegyzőkönyvet és a kárösszeget, majd közölte hogy kb. 1-2 hét csak a válasz + esetleg bekérhetik a csomagot felülvizsgálatra (jól lett-e becsomagolva, stb.), ami még plusz x hét. Persze közölte, hogy a csomagolóanyagot eszembe se jusson kidobni, őrizzem. Kártérítésre nem nagyon számíthatok, mert nem törékenyen lett feladva a csomag, de ki tudja. Én úgy gondolom a kár felezéséről szó sem lehet, mert a szűrőt nem abban az állapotban kaptam, ahogy megrendeltem. Most az számomra nyolc, hogy a posta, vagy az eladó hibázott. Barkácsolni pedig nem fogok, mert nem kirakót, hanem egy működőképes szűrőt rendeltem, úgy gondolom már az is elég macera hogy nekem kell futkosni a postára kártérítés után. Mi lenne a korrekt megoldás, én mit tennék? Vagy visszavásárolnám a terméket postaköltségestől, vagy gondoskodnék a törött alkatrész cseréjéről, amennyiben nem történik semmilyen kártérítés. A további fejleményekről majd beszámolok, amennyiben érdeklődésre tart számot. Sziasztok |
|
|
|
2011-11-05 16:14
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Sziasztok! Ugyanilyen szűrőm van nekem is. Mondott valamit a vevő? Volt sérülés a dobozon? Nem tudom elképzelni, hogy hogyan törhetett le a postai szállítás során a csonk. Akkor a másiknak is törni kellett volna. Azért ezek elég masszív csonkok, ezeket eddig még nekem sem sikerült letörnöm (pedig ha én nem török / rontok el valamit, akkor azt elveszítem Tőből tört le a csonk, vagy csak a tekerős rész törött el? Mert azt lehet cserélni. A ragasztást meg lehetne próbálni, vannak speciális műanyag ragasztók, azok talán megfognák, a pillanat ragasztó szerintem nem. Majd mond el kérlek, mi lett a vége a történetnek........ ht tp://www.***.hu/estatic/c2i/940/940000.jpg Ezeknek az a szokásuk, hogy derékban törnek. A műanyag menetes rész, ami a fémbe csavarodik, az letörik a műanyag részről. Ez alapesetben halott ügy. Ám én erre a következőt találtam ki: A tollbetétre rácsavarok egy vékony papír csíkot. Mivel a tollbetét elég vastag, nem sok papír fér el mellette, de a nagyáruházak hópapíros nyugtái pont jók, elég vékonyak, és erősek. Szóval rácsavarom a betétre a papírt, ezt bekenem pillanat ragasztóval, így bedugom a toll műanyag részébe, mellé húzom erre, mint egy gyűrűt, a törött részt. Majd kihúzom a betétet. Pillanatragasztó átitatja a papírt, megköt. Gömbölyű reszelővel kitágítom belül a papírt, mert a betét szorulna benne. A ragasztott rész erősebb, mint a gyári új toll esetében az a rész. Csak tippnek, ha valakinek lenne hajlama a javításhoz... Drukkolok. -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-11-05 15:25
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 148 Regisztrált: 2009-03-14 16:54 Azonosító: 545 174 |
Köszönöm elöször is a hozzászólásokat. A tetején az a csonk lett letörve róla amihez a visszanyomócsövet kell csatlakoztatni. Sziasztok! Ugyanilyen szűrőm van nekem is. Mondott valamit a vevő? Volt sérülés a dobozon? Nem tudom elképzelni, hogy hogyan törhetett le a postai szállítás során a csonk. Akkor a másiknak is törni kellett volna. Azért ezek elég masszív csonkok, ezeket eddig még nekem sem sikerült letörnöm (pedig ha én nem török / rontok el valamit, akkor azt elveszítem Tőből tört le a csonk, vagy csak a tekerős rész törött el? Mert azt lehet cserélni. A ragasztást meg lehetne próbálni, vannak speciális műanyag ragasztók, azok talán megfognák, a pillanat ragasztó szerintem nem. Majd mond el kérlek, mi lett a vége a történetnek........ |
|
|
|
2011-11-05 11:59
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Köszönöm elöször is a hozzászólásokat. A tetején az a csonk lett letörve róla amihez a visszanyomócsövet kell csatlakoztatni. Itt a link: http://www.vatera.hu/eheim_classic_2213_ku...1494248897.html Biztos hogy azután történt a sérülés miután feladtam.Mivel nálam még semmi baja nem volt. Az általam feltöltött termékek minden hibájáról(ha van)pontos leírást szoktam adni a terméklapon. Nem érdekem hibás terméket,a vevő megtévesztésével eladni. Mint mondtam kínosan ügyelek arra hogy a vevőim elégedettek legyenek. A vevő még nem jelentkezett mit intézet a postán.Majd megírom mi volt. Elküldtem neki is amúgy enek a fórumnak a linkjét.Így valószínű ő is olvassa/olvasni fogja a hozzászólásainkat. Ezek után a sima posta mellé választható opciónak bele fogom rakni a törékeny csomagként való postázást is. A vevőn áll,hogy melyiket fogja választani. Elég kritikus helyzetben áll az a csonk, arra én jókora szivacsot húznék még törékenyen is. De, probléma megoldására koncentrálva: Ragasztani nem lehet? Szerintem nincs ott nagy igénybevételről szó, szerintem pillanatragasztó az orvosság... -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-11-05 11:53
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 19 Regisztrált: 2009-08-11 16:33 Azonosító: 698 666 |
Köszönöm elöször is a hozzászólásokat.
A tetején az a csonk lett letörve róla amihez a visszanyomócsövet kell csatlakoztatni. Itt a link: http://www.vatera.hu/eheim_classic_2213_ku...1494248897.html Biztos hogy azután történt a sérülés miután feladtam.Mivel nálam még semmi baja nem volt. Az általam feltöltött termékek minden hibájáról(ha van)pontos leírást szoktam adni a terméklapon. Nem érdekem hibás terméket,a vevő megtévesztésével eladni. Mint mondtam kínosan ügyelek arra hogy a vevőim elégedettek legyenek. A vevő még nem jelentkezett mit intézet a postán.Majd megírom mi volt. Elküldtem neki is amúgy enek a fórumnak a linkjét.Így valószínű ő is olvassa/olvasni fogja a hozzászólásainkat. Ezek után a sima posta mellé választható opciónak bele fogom rakni a törékeny csomagként való postázást is. A vevőn áll,hogy melyiket fogja választani. |
|
|
|
2011-11-05 11:49
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 354 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Standard postai csomagként adta fel. Sajnos svejkunak igaza van. Szerintem sem kap semmit. Ha törékeny lett volna, akkor tejelne a posta. De így nem fog. Még törékeny jelzéssel is necces lenne, mert nem a postán bontotta fel, tanuk előtt... Az esetleges kártérítést pedig a feladó kapná, úgy tudom. A hozzászólást -svejku- szerkesztette a következő időpontban: 2011-11-05 11:50 |
|
|
|
2011-11-05 10:46
Létrehozva:
|
|
A másik lehetséges nézőpont: ha a csomagolás megfelelő volt ÉS a vevő nem kért/fizetett törésbiztosítást, akkor az eladót nem terheli felelősség. Ettől függetlenül nyilván az Ön által leírt megoldás a maximálisan korrekt és támadhatatlan. Azt gondolom, azért terhel minket, eladókat nagyobb felelősség, mert tőlünk elvárható, hogy tudjuk, mi a valóban biztonságos. Persze, ha az Ön nézőpontjából nézzük, akkor az is jó, viszont szegény wihar1 nem kapott így egységes útmutatást. Ha húzunk egy határvonalat Ön és én közöttem, akkor talán a felezés lehet a megoldás. Petho77 viszont jót szólt, ha tényleg ismeri a cuccot. Kérjen képet a sérülésről. Hátha... bár nem szép dolog ilyet feltételezni, viszont ha eddig sosem tört le és az eladó ugyanúgy csomagolta, akkor esetleg ez is játszhat. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-11-05 10:37
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 148 Regisztrált: 2009-03-14 16:54 Azonosító: 545 174 |
Köszönöm a válaszokat. Akkor valószínű nem kap kártérítést a vevőm:( Ilyenkor mi a teendőm? Értem ezalatt azt,hogy mi van ha a vevő rajtam akarja behajtani a posta által okozott kárt? Szia! Belinkelnéd kérlek az aukciót? Mi törött le róla? (érdekelne a dolog. Körbejártam ma az Eheim külső szűrőmet, és én semmilyen letörhetetlen dolgot nem találtam rajta kívül, ami a működését tenné lehetetlenné. Igazából én eddig egyszer a belső kerámia tengelyt törtem el eddig, valamint a külső rögzítő tengelyeket veszítem el takarítás közben). Biztos, hogy a postázás alatt tört el a dolog? Egyetértek egyébként Zejopy-val, hogy teljesen kellene kártalanítani a vevőt, de mondom, én szkeptikus vagyok, hogy mi törhetett el,főleg, ha alaposan becsomagoltad. Küldött a vevő fényképet a sérülésről? Remélem, válaszolsz, mert tényleg érdekel a történet (nehogy én is letörjek valami nagyon fontosat az én szűrőmről). |
|
|
|
2011-11-05 10:35
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 082 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
A véleményem az, hogy te csomagoltad és te egyeztél bele ebbe a postázási módba. Sajnos, van felelősséged. Nem tudom, hogyan lenne "kötelező" rendezni a dolgot, csak azt, hogy én mit tennék ebben a helyzetben. Azt meg jobb, ha le sem írom, mert lázadás tör ki a fórumon. (Na jó, leírom. Én visszautalnám a postaköltséggel terhelt vételárat.) A másik lehetséges nézőpont: ha a csomagolás megfelelő volt ÉS a vevő nem kért/fizetett törésbiztosítást, akkor az eladót nem terheli felelősség. Ettől függetlenül nyilván az Ön által leírt megoldás a maximálisan korrekt és támadhatatlan. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-11-05 10:19
Létrehozva:
|
|
Köszönöm a válaszokat. Akkor valószínű nem kap kártérítést a vevőm:( Ilyenkor mi a teendőm? Értem ezalatt azt,hogy mi van ha a vevő rajtam akarja behajtani a posta által okozott kárt? A véleményem az, hogy te csomagoltad és te egyeztél bele ebbe a postázási módba. Sajnos, van felelősséged. Nem tudom, hogyan lenne "kötelező" rendezni a dolgot, csak azt, hogy én mit tennék ebben a helyzetben. Azt meg jobb, ha le sem írom, mert lázadás tör ki a fórumon. (Na jó, leírom. Én visszautalnám a postaköltséggel terhelt vételárat.) -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-19 05:48 |