Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-05-11 22:34
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Szerintem hozzászokott a szervezetem. Valaha nagyon szerettem a pókokat. Minden tavasszal kifigyeltem egy pár keresztest és/vagy darázspókot és etettem őket. Őszre olyan dagadtak voltak, mint egy tarantula. De ezek a kis harapósokat nem szeretem! Hát tudod... ez a pókszeretet.... Mi is szoktunk egyet-egyet figyelni, de eszembe sem jutna megetetni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-11 22:33
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 278 Regisztrált: 2008-10-12 22:50 Innen: a nagy Civis Azonosító: 234 299 |
Ilyen pici pók nálunk is van az udvaron. Hozzászoktál, vagy ügyesen kezelted? Szerintem hozzászokott a szervezetem. Valaha nagyon szerettem a pókokat. Minden tavasszal kifigyeltem egy pár keresztest és/vagy darázspókot és etettem őket. Őszre olyan dagadtak voltak, mint egy tarantula. De ezek a kis harapósokat nem szeretem! A rossz hír, hogy meg fog maradni a csipés helye. Úgyhogy, óvatosan emelgessen a nadrágszárát! |
|
|
|
2012-05-11 22:24
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 929 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Három éve rendszeresen csip meg, egy pici, fekete, hiperaktív -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2012-05-11 22:19
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Három éve rendszeresen csip meg, egy pici, fekete, hiperaktív Ilyen pici pók nálunk is van az udvaron. Hozzászoktál, vagy ügyesen kezelted? Mingyá megy a mél. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-05-11 22:22 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-11 22:16
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 278 Regisztrált: 2008-10-12 22:50 Innen: a nagy Civis Azonosító: 234 299 |
Én nem nagyon tudok ölni. A pókokkal az a baj, hogy iszonyodom. Erről nem tehetek. Lehet, hogy Benzet az a pici fekete bogár csípte meg, ami kemény hátú, de nagyon pici, és nem is csíp/szúr, hanem harap. Az ronda szokott lenni és a leírt tünetek alapján akár az is lehet. És nagyon fáj. Különben a keresztes pók is csíp pl. Három éve rendszeresen csip meg, egy pici, fekete, hiperaktív |
|
|
|
2012-05-11 19:52
Létrehozva:
|
|
A darazsakat simán ki lehet nyírni, nem földi lények, ezeket az űrből szórták ránk Én nem nagyon tudok ölni. ......A pókok viszont haverok, bár sokkal többen vannak mint a legtöbb rovar és bogár (csak a szúnyogok és muslincák vannak többen, ha jól tudom), tehát nem látszik meg az állományban ha hiányzik néhányuk, de jó ha tudjuk, nagy étvággyal pusztítják a legyeket, szúnyogokat, darazsakat, szóval azokat, amik minket is bosszantanak. Kicsit csodálkozom Benz pókcsípésén, mert igen kevés csípős pók él mifelénk, és azok sem károsak, de még a csípős pókok sem szoktak egyből azzal kezdeni. Énnekem is ki kell tessékelni őket, de simán felhajtom őket a kezembe, úgy viszem ki. Mondjuk könnyen vagyok vitéz, jól viselem a csípéseket, bár én sem szeretem kapni, de látványos dagadásokat, elszíneződéseket nem szoktam produkálni. Egyszer kint maradt a melós nadrágom egy fára akasztva, és két nap múlva volt rá szükségem újra. Beleköltöztek a darazsak, úgy húztam fel... szerintem mind megcsípett, gyorsan le is kaptam, úgy tapostam szét a bandát, hogy ugráltam a nadrágon. A pókokkal az a baj, hogy iszonyodom. Erről nem tehetek. Lehet, hogy Benzet az a pici fekete bogár csípte meg, ami kemény hátú, de nagyon pici, és nem is csíp/szúr, hanem harap. Az ronda szokott lenni és a leírt tünetek alapján akár az is lehet. És nagyon fáj. Különben a keresztes pók is csíp pl. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-11 19:46
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Nem szabad őket bántani. Én kidobok mindent az ablakon, igaz, ha úgy van, akkor közben csendesen vinnyogok az iszonytól és a félelemtől, de nem tudom őket lecsapni. Bár mostanában már elég a fiamnak szólni, megcsinálja helyettem. Tegnap is kivitt a szobámból egy bazi nagy darazsat. A darazsakat simán ki lehet nyírni, nem földi lények, ezeket az űrből szórták ránk Viccet félretéve, nem hiányoznának egyáltalán. A pókok viszont haverok, bár sokkal többen vannak mint a legtöbb rovar és bogár (csak a szúnyogok és muslincák vannak többen, ha jól tudom), tehát nem látszik meg az állományban ha hiányzik néhányuk, de jó ha tudjuk, nagy étvággyal pusztítják a legyeket, szúnyogokat, darazsakat, szóval azokat, amik minket is bosszantanak. Kicsit csodálkozom Benz pókcsípésén, mert igen kevés csípős pók él mifelénk, és azok sem károsak, de még a csípős pókok sem szoktak egyből azzal kezdeni. Énnekem is ki kell tessékelni őket, de simán felhajtom őket a kezembe, úgy viszem ki. Mondjuk könnyen vagyok vitéz, jól viselem a csípéseket, bár én sem szeretem kapni, de látványos dagadásokat, elszíneződéseket nem szoktam produkálni. Egyszer kint maradt a melós nadrágom egy fára akasztva, és két nap múlva volt rá szükségem újra. Beleköltöztek a darazsak, úgy húztam fel... szerintem mind megcsípett, gyorsan le is kaptam, úgy tapostam szét a bandát, hogy ugráltam a nadrágon. -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-05-11 16:04
Létrehozva:
|
|
Elvileg semmire sem vagyok allergiás Vannak olyan országok, ahol az európai emberek nagy része az első napokban megállíthatatlan hasmenéssel, lázzal megbetegszik, nem mernek zöldséget és egyéb nem csomagolt ételeket enni (nem allergiás téma, tudom). Na, én azt is bírom Köszönöm a tippeket, de sajnos mostanában nem járok a leírt falvakban. Néha Gyékényesre le szoktunk utazni búvárkodni. Onnan asszem nincs messze Vése, talán a nyáron megnézem. Eddig otthon csak kitettem a pókok szűrét, de legközelebb már nem leszek ilyen elnéző Jó, de előtte kérdezze meg, mert nem mindegy, Inke-e, vagy Vése. Na és hogy kapható-e még. Igen, közel van, kb 30 km. Nem szabad őket bántani. Én kidobok mindent az ablakon, igaz, ha úgy van, akkor közben csendesen vinnyogok az iszonytól és a félelemtől, de nem tudom őket lecsapni. Bár mostanában már elég a fiamnak szólni, megcsinálja helyettem. Tegnap is kivitt a szobámból egy bazi nagy darazsat. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-11 15:48
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 929 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Akkor Ön allergiás a pókcsípésre szerintem. ... Elvileg semmire sem vagyok allergiás Vannak olyan országok, ahol az európai emberek nagy része az első napokban megállíthatatlan hasmenéssel, lázzal megbetegszik, nem mernek zöldséget és egyéb nem csomagolt ételeket enni (nem allergiás téma, tudom). Na, én azt is bírom Köszönöm a tippeket, de sajnos mostanában nem járok a leírt falvakban. Néha Gyékényesre le szoktunk utazni búvárkodni. Onnan asszem nincs messze Vése, talán a nyáron megnézem. Eddig otthon csak kitettem a pókok szűrét, de legközelebb már nem leszek ilyen elnéző -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-05-11 14:58
Létrehozva:
|
|
Már csak egy kell az 1400-hoz.
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-11 12:44
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 654 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
Meg lehet próbálni, csak nekem az a tapasztalatom, hogy felveszik, aztán félre is rakják, a kerékpáromat is miután ellopták, a kutyát se érdekelte, pedig az kb. 60.000Ft érték volt. Van egy olyan közvélekedés, a hatóságok kisember dolgában nem szakadnak bele a megfelelési kényszerbe. Ennek okaiba most nem mennék bele, de komoly alappal állítanak emberek ilyet. Mindenesetre van egy csodaszer: Ügyészségi nyomozóhivatal! Az itt tett be -, vagy feljelentés csodákra képes. Friss vért áramoltat az elgémberedett szervekbe. Többször próbáltam, hatásos, bár az ügye(i)m vizsgálója nem köszönt többé előre, sőt vissza sem nagyon, de legalább elkezdte tenni a dolgát. |
|
|
|
2012-05-11 12:34
Létrehozva:
|
|
Addig jó A múlt héten végig be volt dagadva egy tenyérnyi helyen a bokám egy pókcsípéstől. Vörös, forró és kemény volt a bőr. Hadüzenetnek vettem, reszkessenek a pókok Akkor Ön allergiás a pókcsípésre szerintem. Mindig legyen Önnél kálcium, amit egy csípés esetén megeszik/iszik. Ha kényes helyen történt volna a dolog, akkor sokkal nagyobb baj lehetett volna. Egyszer magcsípett egy darázs a gyűrűsujjam tövéban. Eléggé hamar felment a duzzanat a könyököm fölé, nagyon ronda volt. Azóta vigyázok. Nem tudom, hogy a darázscsípésre vagyok-e allergiás, vagy fertőzött helyről jött-e az a példány, de ezentúl ezzel számolni kell. Ha bejön a jó idő, akkor mindig szokott nálam lenni valamilyen kálcium. Amúgy meg két nagyon jó cuccom van csípésekre. Az egyik az Aloe First, nekem anyukám foglalkozik vele, tehát ő mindig beszerzi. A másik sokkal nehezebben elérhető, de mivel említette, hogy vannak somogyi érdekeltségei, elmondom, hátha. Ha minden igaz, Vésén, vagy Inkén van egy gyógyszertár, ahol lehetett régebben kapni (ha érdekli, utánakérdezek) egy öreg bácsi által készített "kék krémet". Nem volt szabadalmaztatva és szerintem nem is lehet máshol kapni. Ez kimondottan égésre van egyébként. Csak hogy a hatásfokáról képet adjak. A kaposvári színházban dolgozott egy színésznő (ez talán a 70-es években volt, a nylon kombinék időszakában.) Ráégett a fent említett ruhadarab. Ezzel a krémmel bekenve annyira enyhült a fájdalom, hogy meg tudta csinálni az esti előadást. (Az infó szüleim elmeséléséből származik, lehet, hogy itt-ott már pontatlan, de a lényeg, hogy szuper a krém.) Mi vettünk (ill. a szüleim nekünk) és az az egy doboz már évek óta megvan. Ha úgy alakul, furcsa csípésekre és égésekre is rákenjük. A lényeg, ha esetleg tényleg allergiás nyolc lábú barátaink mérgére, akkor legyen felkészült. Jobb feleslegesen cipelni egy nyáron át egy doboz kálciumot, mint allergiás sokkot kapni. Abba sajnos bele is lehet halni. Vigyázzon magára. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-11 11:54
Létrehozva:
|
|
Addig jó A múlt héten végig be volt dagadva egy tenyérnyi helyen a bokám egy pókcsípéstől. Vörös, forró és kemény volt a bőr. Hadüzenetnek vettem, reszkessenek a pókok -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-05-11 08:59
Létrehozva:
|
|
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-11 08:52
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 654 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
|
|
|
|
2012-05-11 07:47
Létrehozva:
|
|
Legyen szép napod, napotok. Szép reggelt mindenkinek. Megyek, leszedem a pókhálókat a fejemről/ből. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-11 06:34
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2012-05-10 21:37
Létrehozva:
|
|
Azért az alulról negyedikre csak írtam volna valami elmésséget. Iszol te rendesen? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-05-10 21:31
Létrehozva:
|
|
|
Jaj az a sebváltó.... Hiába a baranyaiakkal csak baj van. A baranyaiak mind tündérek. A kivétel...... Azért az alulról negyedikre csak írtam volna valami elmésséget. Iszol te rendesen? A hozzászólást -vidaeff- szerkesztette a következő időpontban: 2012-05-10 21:32 |
|
|
|
2012-05-10 21:18
Létrehozva:
|
|
Akivel kedvesnek kell lennem, azzal az leszek továbbra is. Még eszembe jutott a fürdőszobában valami. A kedvesség mindenkinek jár, aki nem támad, csak úgy kérdezni jön. És ez az illető pórul járt, ráadásul nem is volt trehány, hanem a gyerekét hozta a kórházból haza. Na és nem elkezdett hüyleségeket csinálni, hanem idejött, és megkérdezte, hogy mi a helyes. Ez már szerintem ok a kedvességre, mert feltételezhető, hogy korrekt felhasználóval van dolgunk. De mindjárt megnézem az értékeléseit. A sebváltós emberem némileg árnyalta türelmem. Duplázás kocsmában könnyen elöfordul. Jaj az a sebváltó.... Hiába a baranyaiakkal csak baj van. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 05:32 |