Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2007-07-16 17:18
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 423 Regisztrált: 2007-06-24 00:23 Innen: Debrecen Azonosító: 14 762 |
Szia Kedves Greeneye166... Sajnos már olyan vevővel is találkoztam, aki nem a saját mobilszámán regisztrált (azóta inaktív Én ilyeneket írok: Fontos: Aki licitál vállalja, hogy az aukció megnyerésétől számítva - 3 napon belül TELEFONON jelentkezik (én is hívom) - személyes átvétel esetén 4 napon belül értejön vagy - banki átutalás esetén a 4dik munkanapon a számlámon a vételár E-mailben már csak az adás-vétel egyeztetése történhet. Vagy: Aukció megnyerése után 3 napot várok a jelentkezésre TELEFONON(!!!), ha ez nem történik meg, akkor a negatív értékelés adásának, és az aukció újraindításának jogát fenntartom. Licit megtételével a vevő ezt a feltételt elfogadja! Nekem elsődleges szempont, a telefonon való jelentkezés. Ebből sokminden kiderül. Ha ellopták a telefonját, még mindig kérhet költsön egyet. Az utóbbi írásomból az is következik: Nem adok automatikusan negatívot, de ha a vevőt nem lehet elérni és/vagy a hozzáállása is hanyag akkor nem fogok két hetet várni, míg őkelme lép az ügyben. A hétvégét, ünnepet bekalkulálom. Üdv Greeneye166 A hozzászólást -Greeneye166- szerkesztette a következő időpontban: 2007-07-16 17:21 |
|
|
|
2007-07-16 17:06
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 14 Regisztrált: 2007-04-26 14:50 Azonosító: 7 197 |
Kedves Dagimama. Az eladó köteles a termékét részletesen leírni. Vállalja a termék postázását, csomagolását és az utánajárást. Joga van feltételeket szabni, hogy elkerülje a komolytalan vásártlókat. A vevő sosincs kötelezve a vásárlásra!!! Szuverén joga eldöntreni, hogy elfogadja-e az eladó által kínált lehetőségeket, feltételeket, avagy nem. A licit megtételével a vevő "aláír" egy adásvételi szerződést, ami az aukció lezártakor érvénybe lép. Minden szerződésnek vannak kitételei. Ez olyan, mintha valaki egy jezáloghitelnél nekiesne az ügyintézőnek, hogy milyen pofátlanság, hogy akár a házát el is árverezhetik. Nincs joga megróni az ügyintézőt! Szabadon dönthet! Ha egy aukció a kiírtnál hamarabb lezárásra kerül, akkor az eredeti lezárás dátuma számít a részemről mérvadónak. KIVÉVE!: Ha a lezárás a licitálóval való egyeztetés miatt történik, VAGY ha a legutolsó licit, már az új dátum kijelölése után érkezett (tehát a licitáló látta, hogy az aukció 24 órán belül lejár)! Üdv Greeneye166 Szia Kedves Greeneye166 Sajnálattal vettem tudomásul, hogy elbeszéltünk egymás mellett. Valóban joga van az eladónak feltételeket szabni, de ezt nem kell feltétlen fenyegető módban tenni. Én ha vásároltam, elfogadtam a feltételeket és igazodtam is hozzá. Sőt az esetek többségében az pénz átutalása a leütás napjára esett. Tisztában vagyok a Vatera szabályzatával és nem egy eladótól akarom azt fenyegetőzés formájában olvasni. Attól, hogy megfenyeget egy eladó a szankciókkal még nem fogja a szélhámosokat és a csalókat elriasztani mert azokat nem érdekli. engem viszont igen mert ismételten leirom, hogy amig nem csináltam semmi rosszat addig nem kell nekem fenyegető stilusban tudtomra adni a szabályzatot. Tudom magamtól is, hogy ha licitálok akkor mi a kötelességem. |
|
|
|
2007-07-16 17:04
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 755 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Azonosító: 30 |
Na igen, nekem az egyik komoly gondom a vateráva, a bosszú. Szerencsére még nincs negativom de ha valakinek én adnék jogosan negát az tuti, hogy azt is kapok vissza még ha nem is én vagyok a hunyó. Ezt aztán vagy leveszik vagy nem. Mondjuk ilyenkor nyáron még türelmesebbnek kell lenni mivel nagyon sokan vannak szabin. Nekem egyébként nem tetszik az a fajta E-bay-es hozzáállás. Én ha azt látom a terméknél leirva, hogy ha 3-5 napon belül nem fizetek akkor jön a nega stb... attól már nem is veszek semmit mert gyülölöm azt amikor még nem csináltam semmi rosszat de már előre fenyegetnek. És ezt olyan szinten utálom, hogy legszivesebben mindnek odairnám a termékéhez, hogy kit fenyegessen. Nem neki kell velem betartatni a szabályokat, azonkivül rosszul viselem ha fenyegetnek. Arról meg az a véleményem hogy ha én voltam a hülye és figyelmetlenül licitáltam akkor azt ki kell fizetnem. Ezt úgy hivják tanulópénz. Kicsengetem és megtanulom azt hogy oda kell figyelni. Jó, mondjuk aki 3-4 napokat szab meg fizetési határidőként, az már a ló másik oldala, mert bármi közbejöhet a vevőnek is (nekem pl. most pár napja szállt el 50 GB adatom, ennek kb. 20%-a pótolhatatlan volt), de nyilván az a normális eset amikor 7...10...14 nap van megadva. Nyilván az eladó is vizsgázik emberségből, amikor kompromisszumot köt a vevővel (megegyeznek, hogy pl. megvárja a jövő hetet, mert a vevő akkor tud fizetni, vagy villámárat tesz fel, mert látja, hogy kell neki a termék és nem szeretné ha más elorozná). Én vettem már orosz fazontól könyvet eBayen úgy hogy paypal volt megadva - mivel napokig nem válaszolt a kérdésemre, így lesz ami lesz alapon licitáltam - és mégis elfogadta a banki átutalást. Sőt, olyan is volt, hogy sikeres licit után azonnali megkeresésemre két-három nappal később reagált csak vki. Legtöbbjük türelmes, képes heteket is várni, de egyrészt nem szabad visszaélni a bizalommal, másrészt pedig akit már többször próbáltak meg átverni vagy vertek már át, az minden bizonnyal nem sz@rozik a nem fizető vevőkkel, vagy a húzódó adásvételekkel. És ezértis kér 99% előreutalást, és a vaterán is többnyire így megy az üzlet ha a személyes átvétel nem megoldható. |
|
|
|
2007-07-16 16:52
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 423 Regisztrált: 2007-06-24 00:23 Innen: Debrecen Azonosító: 14 762 |
Nekem egyébként nem tetszik az a fajta E-bay-es hozzáállás. Én ha azt látom a terméknél leirva, hogy ha 3-5 napon belül nem fizetek akkor jön a nega stb... attól már nem is veszek semmit mert gyülölöm azt amikor még nem csináltam semmi rosszat de már előre fenyegetnek. És ezt olyan szinten utálom, hogy legszivesebben mindnek odairnám a termékéhez, hogy kit fenyegessen. Nem neki kell velem betartatni a szabályokat, azonkivül rosszul viselem ha fenyegetnek. Kedves Dagimama. Az eladó köteles a termékét részletesen leírni. Vállalja a termék postázását, csomagolását és az utánajárást. Joga van feltételeket szabni, hogy elkerülje a komolytalan vásártlókat. A vevő sosincs kötelezve a vásárlásra!!! Szuverén joga eldönteni, hogy elfogadja-e az eladó által kínált lehetőségeket, feltételeket, avagy nem. A licit megtételével a vevő "aláír" egy adásvételi szerződést, ami az aukció lezártakor érvénybe lép. Minden szerződésnek vannak kitételei. Ez olyan, mintha valaki egy jelzáloghitelnél nekiesne az ügyintézőnek, hogy milyen pofátlanság, hogy akár a házát el is árverezhetik. Sőt kikérné magának, hogy őt ne fenyegessék! Nincs joga megróni az ügyintézőt! Szabadon dönthet! Ha egy aukció a kiírtnál hamarabb lezárásra kerül, akkor az eredeti lezárás dátuma számít a részemről mérvadónak. KIVÉVE!: Ha a lezárás a licitálóval való egyeztetés miatt történik, VAGY ha a legutolsó licit, már az új dátum kijelölése után érkezett (tehát a licitáló látta, hogy az aukció 24 órán belül lejár)! Üdv Greeneye166 A hozzászólást -Greeneye166- szerkesztette a következő időpontban: 2007-07-16 16:55 |
|
|
|
2007-07-16 15:48
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 14 Regisztrált: 2007-04-26 14:50 Azonosító: 7 197 |
Számomra inkább az a furcsa, ha beregisztrált, volt már több adásvétele, akkor miért nem követi figyelemmel ha valamire licitál? A vevőnek (is) kell keresnie a kapcsolatot! eBayen nem szórakoznak, talán kétszer küldenek fizetési felszólítást, aztán ha nem reagál, röpül a nega. Nem tökölődnek még azzal is hogy hivogassák a vevőt, hogy mikor óhajt fizetni. 14 napon belül nincs a számlán a pénz akkor nega bevág, termék újraregisztrál. Az hogy nekem közel 4 év és 300 a.v. után egyetlen semlegesem vagy negatívom sincs, a türelmemnek és kompromisszumkészségemnek köszönhető. Ha kemény, könyörtelen eBayes hozzáállásom lenne, akkor már kiosztottam volna pár tucat negatívot és nekem is lenne bőven (főleg bosszúból kapottak). Na igen, nekem az egyik komoly gondom a vateráva, a bosszú. Szerencsére még nincs negativom de ha valakinek én adnék jogosan negát az tuti, hogy azt is kapok vissza még ha nem is én vagyok a hunyó. Ezt aztán vagy leveszik vagy nem. Mondjuk ilyenkor nyáron még türelmesebbnek kell lenni mivel nagyon sokan vannak szabin. Nekem egyébként nem tetszik az a fajta E-bay-es hozzáállás. Én ha azt látom a terméknél leirva, hogy ha 3-5 napon belül nem fizetek akkor jön a nega stb... attól már nem is veszek semmit mert gyülölöm azt amikor még nem csináltam semmi rosszat de már előre fenyegetnek. És ezt olyan szinten utálom, hogy legszivesebben mindnek odairnám a termékéhez, hogy kit fenyegessen. Nem neki kell velem betartatni a szabályokat, azonkivül rosszul viselem ha fenyegetnek. Arról meg az a véleményem hogy ha én voltam a hülye és figyelmetlenül licitáltam akkor azt ki kell fizetnem. Ezt úgy hivják tanulópénz. Kicsengetem és megtanulom azt hogy oda kell figyelni. |
|
|
|
2007-07-16 15:29
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 755 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Azonosító: 30 |
Hát ki vagyok akadva embereken. Filléres tételekkel sáros. Hogy érheti meg valakinek csalni tetves 5 kg kenyér áráért. Hát ez egy vicc. Mert ha ezrekkel, tizezrekkel átvernek azt még értem, nem megértem csak értem mert valahol megérheti neki, de fillérekkel ????? Mert ez még az aprópénz kategóriát is alig súrolja. Ha elszúrok egy 350-ft os licitet inkább kifizetem nem fogok magyarázkodni 2 sör áráért. KI VAGYOK AKADVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Számomra inkább az a furcsa, ha beregisztrált, volt már több adásvétele, akkor miért nem követi figyelemmel ha valamire licitál? A vevőnek (is) kell keresnie a kapcsolatot! eBayen nem szórakoznak, talán kétszer küldenek fizetési felszólítást, aztán ha nem reagál, röpül a nega. Nem tökölődnek még azzal is hogy hivogassák a vevőt, hogy mikor óhajt fizetni. 14 napon belül nincs a számlán a pénz akkor nega bevág, termék újraregisztrál. Az hogy nekem közel 4 év és 300 a.v. után egyetlen semlegesem vagy negatívom sincs, a türelmemnek és kompromisszumkészségemnek köszönhető. Ha kemény, könyörtelen eBayes hozzáállásom lenne, akkor már kiosztottam volna pár tucat negatívot és nekem is lenne bőven (főleg bosszúból kapottak). |
|
|
|
2007-07-16 12:47
Létrehozva:
|
|
|
Végülis sikerült vele beszélnem, de eléggé értetlen és körülményes volt, állítása szerint nem tudja kezeli az emailt, úgyhogy számítsatok arra, hogy lassú lesz az ügymenet. Gondolom innen a sok semleges is. Hát ki vagyok akadva embereken. Filléres tételekkel sáros. Hogy érheti meg valakinek csalni tetves 5 kg kenyér áráért. Hát ez egy vicc. Mert ha ezrekkel, tizezrekkel átvernek azt még értem, nem megértem csak értem mert valahol megérheti neki, de fillérekkel ????? Mert ez még az aprópénz kategóriát is alig súrolja. Ha elszúrok egy 350-ft os licitet inkább kifizetem nem fogok magyarázkodni 2 sör áráért. KI VAGYOK AKADVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
2007-07-16 12:13
Létrehozva:
|
|
|
82%-os, aktív:
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=16025 |
|
|
|
2007-07-16 12:02
Létrehozva:
|
|
|
valószínű hogy lesz egy újabb jelölt a szégyenfalra, pár napja küldtem neki emailt, az még célbaért, ma reggel viszont már nem élt a címe. Nem válaszol, nem hív. Azért még telefonon megpróbálom. Addigis jó lesz vele vigyázni: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=156828 Végülis sikerült vele beszélnem, de eléggé értetlen és körülményes volt, állítása szerint nem tudja kezeli az emailt, úgyhogy számítsatok arra, hogy lassú lesz az ügymenet. Gondolom innen a sok semleges is. |
|
|
|
2007-07-16 11:45
Létrehozva:
|
|
|
valószínű hogy lesz egy újabb jelölt a szégyenfalra, pár napja küldtem neki emailt, az még célbaért, ma reggel viszont már nem élt a címe. Nem válaszol, nem hív. Azért még telefonon megpróbálom. Addigis jó lesz vele vigyázni:
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=156828 |
|
|
|
2007-07-16 11:29
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 156 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Innen: Hirtelengöröngyös-balacskó Azonosító: 39 |
Aktív!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2007.07.16-11.29
http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=288290 A hozzászólást -Flitter- szerkesztette a következő időpontban: 2007-07-16 11:30 -------------------- Állampolgári jogom hülyének lenni. Ne vedd komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belőle élve:) Mit te gondolsz, ki te vagy, azt hiszed, hogy kivel beszélsz? "Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!" "Az a baj a világgal, hogy az okosak örökké kételkednek,a hülyék meg mindig holtbiztosak mindenben." "Légy olyan ,mint a madár,mely alól ha kivágják a fát- nem zuhan le-hanem még magasabbra repül." |
|
|
|
2007-07-16 08:46
Létrehozva:
|
|
|
http://www.vatera.hu/forum/index.php?showtopic=6364
Itt megtalálod a Vatera tájékoztatásást az ügyről. |
|
|
|
2007-07-16 08:45
Létrehozva:
|
|
|
Hát igy már kezdem érteni. Gyakorlatilag tehát mire megjöttek az első negativok már túl volt mindenen plusz árkon-bokron. Okos. Mindenesetre gerincen verni nem tudnád. Hát igy már más. Ezt szerintem bárki megkajálta volna. A Vatera is. Kiváncsi volnék sikerült-e elkapni a rendőröknek, mert ahogy láttam, feljelentették egy páran, úgyhogy gyanitom keresik.... Azóta már rég elkapták a fickót, és állítólag pengeti vissza a lóvét mindenkinek. |
|
|
|
2007-07-15 23:28
Létrehozva:
|
|
|
Értem a kérdést... Hogy fajult idáig? Ha júni 21-én megnyerted az aukciót, minimum 3 nap mire utalsz( egyszerre többen is), 2-3 nap, mire megérkezik a lóvé. Tuti, hogy az utalásba beesik egy hétvége is, hétfőn meg lusták a banktisztviselők. Tehát máris kb. júni 29-e van. És ekkor kapod( ha kapod) a választ, hogy ekkor meg ekkor feladja(feladta) postán. És vársz. Azóta is. És sokan várnak... Tehát ez tutira megszervezett átverés. Ezt még én is benyeltem volna szerintem... Hát igy már kezdem érteni. Gyakorlatilag tehát mire megjöttek az első negativok már túl volt mindenen plusz árkon-bokron. Okos. Mindenesetre gerincen verni nem tudnád. Hát igy már más. Ezt szerintem bárki megkajálta volna. A Vatera is. Kiváncsi volnék sikerült-e elkapni a rendőröknek, mert ahogy láttam, feljelentették egy páran, úgyhogy gyanitom keresik.... |
|
|
|
2007-07-15 21:51
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 539 Regisztrált: 2007-05-03 14:20 Innen: Rettentőfalva Azonosító: 8 121 |
De ezt mutatja, csak a kérdést nem értetted. Nem az a gondom hogy most inaktiv hanem az ,hogy hogy juthatott el 85 negativig, hogy verhetett át ennyi embert mikor a vatera szabályzata azt mondja, hogy ha eléri a 80 százalékot akkor már kirugják. Ezek szerint a Vaterát is csak akkor érdekli a saját szabályzata amikor neki jó, vagy hogy van ez. Láttam itt a szégyenfalon olyan felhasználót akit 1 negativ után inaktiváltak. Ez a 85 negativ akkora szám, hogy erre csak direkt nem lehet felfigyelni. Szerintem nem véletlen hagyta valaki idáig fajulni a dologokat. Hidd el itt valami nem stimmel. Értem a kérdést... Hogy fajult idáig? Ha júni 21-én megnyerted az aukciót, minimum 3 nap mire utalsz( egyszerre többen is), 2-3 nap, mire megérkezik a lóvé. Tuti, hogy az utalásba beesik egy hétvége is, hétfőn meg lusták a banktisztviselők. Tehát máris kb. júni 29-e van. És ekkor kapod( ha kapod) a választ, hogy ekkor meg ekkor feladja(feladta) postán. És vársz. Azóta is. És sokan várnak... Tehát ez tutira megszervezett átverés. Ezt még én is benyeltem volna szerintem... A hozzászólást -foxicsaba- szerkesztette a következő időpontban: 2007-07-15 21:56 -------------------- A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.
Mindig hálás vagyok a nevetésért, kivéve, amikor az orromon jön ki a tej. Szépen beszélj a gyerekeiddel, hiszen majd ők választják ki a neked megfelelő idősek otthonát.... |
|
|
|
2007-07-15 20:28
Létrehozva:
|
|
|
Ha lejátszható, szerintem tök mindegy honnan szerzi be .... amugy penteken megkerdeztem Obudan hogy hogy volt ez a te Solaris vasarlasod, es azt mondta hogy a Marsbeli kronikakbol a bevagott boritos peldanyt vitted nagy valoszinuseggel (azert is volt a leertekeltek kozott), viszont a dupla tuti nem lenn volt a ladaban. En viszont nem siman lejatszhatot gyujtok, hanem ujszerut, azt meg el is lehet adni ha megunom. |
|
|
|
2007-07-15 20:12
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 783 Regisztrált: 2007-03-01 13:58 Azonosító: 62 |
|
|
|
|
2007-07-15 20:11
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 783 Regisztrált: 2007-03-01 13:58 Azonosító: 62 |
|
|
|
|
2007-07-15 18:47
Létrehozva:
|
|
|
IDÉZET Szevasztok,szép napot! Ma,júl.15.-én a Verseny u. piac elött egy kátrányos helyzetű árult vagy 80-100 bakelit LP-t! Külföldit-magyart,vegyesen! A kiinduló ár 100,azaz egyszáz Forint volt! További kellemes vasárnapot! Jusztis! Azok valószínűleg olyanok is. EX vagy M-es példányt meg úgyse találsz köztük, főleg nem ritkákat, ezek ki tudja honnan guberálják vagy "szerzik" őket........ |
|
|
|
2007-07-15 18:37
Létrehozva:
|
|
|
Mondtam én, hogy nyitott szemmel kell járni a Verseny utcába! Ajánlom, ha a Bolond város közte van, meg a Solaris dupla - add el sagyunak nyolcezerért! Szerintem elég jól keresel majd a bolton! A kérdés továbbra is: mire jó a bankszámlás regisztráció? Sagyu ennél jóval olcsóbban szerzi be a lemezeket, de sebaj, mondd csak a magadét. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 09:36 |