IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

77 Oldal V  « < 63 64 65 66 67 > »   
Reply to this topicStart new topic
> E-kereskedelem Kezdőknek és Haladóknak, Tippek - tudnivalók - tapasztalatcsere
zejopy
hozzászólás 2010-07-17 01:50
Létrehozva: #1281

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(Aramir @ 2010-07-17 01:41) *
Ha személyesen megy be a bankba, és úgy utal, az valóban 600 Ft minimum, viszont netbankon ugyanabban a számlacsomagban 10 Ft az utalás, viszont a netbank ingyen van a csomagokhoz a lakosságinál. Szóval nem hazudik, viszont nem értem miért nem kér netbankhoz legalább egy énazonosítót (a K&H-nál ez az sms-es belépésnél kell). A pénztárosnéni meg b*****tja, hogy nem hívja fel a figyelmét a netbankra az illetőnek dry.gif  

Nincs netbankja....
Nekem van, csak nem tudom azt a bigyót beüzemelni.... Végül úgy egyeztünk meg, hogy a lakosságira utal és készpénzes számlát adok. Mert a lakossági nem számol fel tőlem erre + költséget. Szerintem egyszer-egyszer elmegy, de rendszer nem lehet belőle.

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-07-17 01:50

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)
Go to the top of the page

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2010-07-17 01:41
Létrehozva: #1282

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 73

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-16 20:34) *
NA én meg ezt a választ kaptam, nem tudom, hogy igaz-e, majd szóltok, ha nem.

Ha személyesen megy be a bankba, és úgy utal, az valóban 600 Ft minimum, viszont netbankon ugyanabban a számlacsomagban 10 Ft az utalás, viszont a netbank ingyen van a csomagokhoz a lakosságinál. Szóval nem hazudik, viszont nem értem miért nem kér netbankhoz legalább egy énazonosítót (a K&H-nál ez az sms-es belépésnél kell). A pénztárosnéni meg b*****tja, hogy nem hívja fel a figyelmét a netbankra az illetőnek dry.gif  

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-16 21:00
Létrehozva: #1283

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Dragunovhun @ 2010-07-16 20:53) *
Nem törölni kell, átfogalmazni. A "természetesen" és társai fölöslegesek.

Igazad van. Megnézem, de csak vasárnap este.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Dragunovhun
hozzászólás 2010-07-16 20:53
Létrehozva: #1284

Lelkes fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2008-11-17 16:10
Azonosító: 300 154

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-16 15:51) *
És most kipróbáltam... nem fér oda... akkor a szállítással kapcsolatos dolgokból kellene törölni.sad.gif

Nem törölni kell, átfogalmazni. A "természetesen" és társai fölöslegesek.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-16 20:34
Létrehozva: #1285

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Aramir @ 2010-07-16 20:22) *
Ez rablás  laugh.gif A Budapest Banknál 60 Ft a telepítési díj (vagy mi a hivatalos neve...)

NA én meg ezt a választ kaptam, nem tudom, hogy igaz-e, majd szóltok, ha nem.

Kedves József!

Nekem nincs Net-bankom, és ha utalok, akkor csak papíralapún tudok. Legyen erős, tőlem 600.- Ft-ot von le a bank egy-egy utalás után. Ezért szeretek személyesen befizetni. Nekem is a K&H-nál van a számlám, direkt bementem a héten, és megkérdeztem, hogy a bankon belüli utalás kedvezményes-e, vagy netalán ingyenes. Sajnos egyik sem. Éppen számolgattam, hogy ha ajánlott levélben elküldöm a pénzt, akkor az ajánlott levél c sak 295.- Ft, kiegészítem 1000-re, hogy a fémet ne tudják kitapintani, még akkor is csak felébe lesz, mintha utalnék. Mi a véleménye erről? Ha így megfelel, akkor kérek egy címet.

üdv. és további szép estét, és jó hétvégét kívánok

Írtam neki, hogy jól van, akkor csinálja a szokásos módon.
Ennyit le lehet nyelni végülis.....

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2010-07-16 20:29
Létrehozva: #1286

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-16 13:03) *
Szia zpepe! (De bárki, aki tudja...)

Én ilyenkor azt csinálom, hogy a termék árát +/- irányba változtatom, ugyanis a postaköltséggel nem tudok variálni. A helyedben feltüntetném az 1Ft-os terméket is, a másik árából meg levonnék egy Ft-os, a posta meg annyi amennyi. Szerintem ne a Vaterás terméklap legyen a fontos, hanem hogy a számlaszámodra mennyi érkezik be, mert hiába adtál el valamit 751 Ft-ért, ha csak 750 Ft-ot utalt az illető, nem állíthatsz ki 751 Ft-ról számlát értelemszerüen. Szerintem az apeh is ezt nézi majd, nem a terméklapjaid.
Ha meg nem vagy áfakörös, akkor válts át lakosságira.

A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2010-07-16 20:30

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2010-07-16 20:22
Létrehozva: #1287

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(royalroyal @ 2010-07-16 14:19) *
Ennél csak az jobb ha bankszámlára postai csekkel utalnak.
350!!! ft a költsége. (legalábbis a takszövbe ahol számlánk van tőlünk ennyit vonnak egy ilyen tranzakcióért)

Ez rablás  laugh.gif A Budapest Banknál 60 Ft a telepítési díj (vagy mi a hivatalos neve...)

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-16 14:36
Létrehozva: #1288

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(royalroyal @ 2010-07-16 14:19) *
350!!! ft a költsége. (legalábbis a takszövbe ahol számlánk van tőlünk ennyit vonnak egy ilyen tranzakcióért)

Csinos... wacko.gif
Képzeld egy 250 Ft-os képeslapnál. laugh.gif laughing.gif Az év üzlete.... biggrin.gif

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-16 13:32) *
Most így belegondolva, az nem lenne megoldás, ha a szöveges részbe beírná, hogy pénztári befizetést nem tud elfogadni?

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-16 13:36) *
De, gondoltam erre is, csak sajnos annyira nem érdekli őket.

És most kipróbáltam... nem fér oda... akkor a szállítással kapcsolatos dolgokból kellene törölni.sad.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
royalroyal
hozzászólás 2010-07-16 14:19
Létrehozva: #1289

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-01-22 14:57
Azonosító: 425 174

...
Szóval pénztári befizetés. Rettenetes. 22 Ft-ért vesz cuccot, írja a listát, hogy melyik bankok közül írjak neki számlaszámot (ez nem vicc, felsorol 5-6 bankot), mert pénztárban akar befizetni. Írom neki, hogy legyen szíves utalni, mert 200 Ft-ot levon a bank. Nem igazán jellemző rám, hogy anyagias lennél, de hadd ne fizessek én 178 Ft-ot azért, hogy neki legyen vázája. Azóta nem is fizetett, nem is válaszolt.
.....

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-16 13:36
Létrehozva: #1290

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-16 13:32) *
Emlékszem. thank_you.gif

Ahogy már többször említettem, lesz egy szélesebb körű alakítás, bővítés a szállítási információk körül, nagyjából fél éven belül. Jeleztem az illetékeseknek a kérést, adott esetben még meg is valósulhat. Ennél konkrétabbat sajnos nem tudok.

Most így belegondolva, az nem lenne megoldás, ha a szöveges részbe beírná, hogy pénztári befizetést nem tud elfogadni?

De, gondoltam erre is, csak sajnos annyira nem érdekli őket. A képeslapos nyitólevelemben, amit a vevőnek küldök, ott van, mert az a leggázosabb. Pár ezer Ft fölött annyira nem kellemetlen, bár... Meg nem tudom, hogy befér-e. Megpróbálom. smile.gif

Ja, és nagyon köszönöm a választ, a hozzávetőleges határidő könnyebben elviselhetővé teszi a várakozást.smile.gif

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-07-16 13:40

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2010-07-16 13:32
Létrehozva: #1291

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-09-02 09:51
Azonosító: 726 887

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-16 13:25) *
Valamelyikőjük, (gondolom Ön volt, mert ön a nappalos, Benz éjjel van, akkor már nem foglalkozom számlákkal), azt mondta, hogy gondolkodnak azon a megoldáson, hogy vagy a szállítási sablonnál, vagy valahol külön jelölik, hogy pénztári befizetést elfogad-e az eladó. Mert erről már többször volt szó.
Tulajdonképpen azt a módot kellene megtalálniuk, Önöknek, mert nekünk erre nincs ötletünk, hogy a vevők ne a pénztári befizetést csinálják az utalás helyett, mert a kettő teljesen más dolog.smile.gif
Most jó volt így? Itt is nagyon meleg van... heat.gif

Emlékszem. thank_you.gif

Ahogy már többször említettem, lesz egy szélesebb körű alakítás, bővítés a szállítási információk körül, nagyjából fél éven belül. Jeleztem az illetékeseknek a kérést, adott esetben még meg is valósulhat. Ennél konkrétabbat sajnos nem tudok.

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-16 13:25
Létrehozva: #1292

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-16 13:17) *
Kedves zejopy!

Biztos a meleg teszi, de kérem, segítsen ki. smile.gif Pontosan minek a történéséről vagy nem-történéséről kéne nyilatkoznom? rolleyes.gif

Valamelyikőjük, (gondolom Ön volt, mert ön a nappalos, Benz éjjel van, akkor már nem foglalkozom számlákkal), azt mondta, hogy gondolkodnak azon a megoldáson, hogy vagy a szállítási sablonnál, vagy valahol külön jelölik, hogy pénztári befizetést elfogad-e az eladó. Mert erről már többször volt szó.
Tulajdonképpen azt a módot kellene megtalálniuk, Önöknek, mert nekünk erre nincs ötletünk, hogy a vevők ne a pénztári befizetést csinálják az utalás helyett, mert a kettő teljesen más dolog.smile.gif
Most jó volt így? Itt is nagyon meleg van... heat.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2010-07-16 13:17
Létrehozva: #1293

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Kedves Leó! thank_you.gif

Tényleg az van, hogy a könyvelő javasolta a vállalkozói bankszámlát, mert az a legegyszerűbb neki, a bank meg azt mondta, hogy kötelező egy vállalkozónak az ilyen bankszámla. De az vicc, hogy nemcsak a haszon veszik el, hanem esetenként még én fizetek rá. Aki kis dolgokkal kereskedik szabályosan, vállalkozóként, annak ez komoly gond. Ezek az adásvételek tulajdonképpen csak a pénzt forgatják meg, annyi hasznuk van, hogy mozog a piac, és jönnek az értékelések, de anyagi hasznot nem hoznak, csak a munka van velük. Nem kell mesélnem, mi és mennyi, Ön is tudja.
Tudom, volt már róla szó... történni fog valami? Mert ha nem, akkor könyvelő ide, vagy oda, megváltoztatom a számlázási adataimat és nyitok egy lakosságit erre a célra, de már előre félek, mert a férjem megtépi magát (és még jó, ha nem engem), mert az utóbbi időben többet jártunk bankba, mint orvoshoz.

Kedves zejopy!

Biztos a meleg teszi, de kérem, segítsen ki. smile.gif Pontosan minek a történéséről vagy nem-történéséről kéne nyilatkoznom? rolleyes.gif

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-16 13:03
Létrehozva: #1294

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Szia zpepe! (De bárki, aki tudja...)

Formailag vagyok gondban. Adott egy cucc 1400 + egy másik 1 Ft-ért, + a postaköltség 870 Ft.
Megjön a pénz (pénztári befizetés, erre később visszatérek), 2270 Ft. Ez rendben van részemről, mert ebben az esetben az 1 Ft nem elküldhető és hát jelentősége sincs.
Számla: egy cucc 1400, száll. költs. 870 Ft. Összesen 2270 Ft.
A kérdésem, hogy nem probléma, ha az 1 Ft-os cucc nincs rajta a számlán? Mert így a gyakorlatban azt csak odaadtam. Én ezektől megyek a falnak. Mert nem tudom, ha az APEH megnéz (nem annyira szeretném mosking.gif ), akkor ez nekik nem egy kötekedési lehetőség-e.

Szóval pénztári befizetés. Rettenetes. 22 Ft-ért vesz cuccot, írja a listát, hogy melyik bankok közül írjak neki számlaszámot (ez nem vicc, felsorol 5-6 bankot), mert pénztárban akar befizetni. Írom neki, hogy legyen szíves utalni, mert 200 Ft-ot levon a bank. Nem igazán jellemző rám, hogy anyagias lennél, de hadd ne fizessek én 178 Ft-ot azért, hogy neki legyen vázája. Azóta nem is fizetett, nem is válaszolt.

Kedves Leó! thank_you.gif

Tényleg az van, hogy a könyvelő javasolta a vállalkozói bankszámlát, mert az a legegyszerűbb neki, a bank meg azt mondta, hogy kötelező egy vállalkozónak az ilyen bankszámla. De az vicc, hogy nemcsak a haszon veszik el, hanem esetenként még én fizetek rá. Aki kis dolgokkal kereskedik szabályosan, vállalkozóként, annak ez komoly gond. Ezek az adásvételek tulajdonképpen csak a pénzt forgatják meg, annyi hasznuk van, hogy mozog a piac, és jönnek az értékelések, de anyagi hasznot nem hoznak, csak a munka van velük. Nem kell mesélnem, mi és mennyi, Ön is tudja.
Tudom, volt már róla szó... történni fog valami? Mert ha nem, akkor könyvelő ide, vagy oda, megváltoztatom a számlázási adataimat és nyitok egy lakosságit erre a célra, de már előre félek, mert a férjem megtépi magát (és még jó, ha nem engem), mert az utóbbi időben többet jártunk bankba, mint orvoshoz.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2010-07-05 14:26
Létrehozva: #1295

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Dragunovhun @ 2010-07-05 13:41) *
Hááát azért elég jóindulatúra sikeredett Benz fordítása wink.gif tulajdonképpen nem önmagában a magas költségekkel volt gondja, hanem hogy az eBay nem figyelt rá hogy maradjon profitja (mintha az az ő dolguk lenne és mintha egyáltalán tudnák hogy milyen árréssel dolgozik)

Leó fordította, és az első bekezdésben leírta a profitot. rolleyes.gif smile.gif

De valóban, a "Komolyan mondom, hogy képzelitek, hogy benyelitek a profitomat?" és a "Miért jó az eBaynek, hogy a kuncsaftnak nincs profitja" a vezérgondolatok. mosking.gif

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
zpepe26
hozzászólás 2010-07-05 14:25
Létrehozva: #1296

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-21 13:17
Innen: Magyar/Szombathely
Azonosító: 48 776

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-05 12:48) *
A kolléga azzal kezdi, hogy 18 dollárt "benyelt" tőle a paypal; aztán nagy ugrással már ott tart, hogy annyi költséget rónak rá, hogy nincs profitja. Ahogy hergeli magát, kilyukad oda, hogy "sz.razíbéj", "benyeli a profitját", majd az amerikai kormányhoz hasonlítja őket, és követeli, hogy mindezt tudassák az eBay elnökével is.
Végül megjegyzi, hogy a magas költségek miatt minden eladónak bagóért kell már árulnia a termékeit és nagyon reméli, hogy csődbe megy a piactér.
smile.gif

Hálásan thank_you.gif !

--------------------
"Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."

+Quote Post
Dragunovhun
hozzászólás 2010-07-05 13:41
Létrehozva: #1297

Lelkes fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2008-11-17 16:10
Azonosító: 300 154

IDÉZET(zejopy @ 2010-07-05 13:03) *
Van némi igaza a külföldi "kollégának"

Hááát azért elég jóindulatúra sikeredett Benz fordítása wink.gif tulajdonképpen nem önmagában a magas költségekkel volt gondja, hanem hogy az eBay nem figyelt rá hogy maradjon profitja (mintha az az ő dolguk lenne és mintha egyáltalán tudnák hogy milyen árréssel dolgozik)

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-07-05 13:03
Létrehozva: #1298

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Vateraoroszlan @ 2010-07-05 12:48) *
.......... hogy a magas költségek .............

Köszönjük a fordítást. rolleyes.gif
Van némi igaza a külföldi "kollégának", bár azt gondolom, ott is az a szemlélet lenne ildomos, ami itt illendő (a kakis tányérra gondolok).

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Vateraoroszlan
hozzászólás 2010-07-05 12:48
Létrehozva: #1299

Igencsak öreg róka

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zpepe26 @ 2010-07-05 07:55) *
Csak a lényegét lefordítanátok?

A kolléga azzal kezdi, hogy 18 dollárt "benyelt" tőle a paypal; aztán nagy ugrással már ott tart, hogy annyi költséget rónak rá, hogy nincs profitja. Ahogy hergeli magát, kilyukad oda, hogy "sz.razíbéj", "benyeli a profitját", majd az amerikai kormányhoz hasonlítja őket, és követeli, hogy mindezt tudassák az eBay elnökével is.
Végül megjegyzi, hogy a magas költségek miatt minden eladónak bagóért kell már árulnia a termékeit és nagyon reméli, hogy csődbe megy a piactér.
smile.gif

--------------------
Üdvözlettel:
Leó
a Vatera oroszlánja

+Quote Post
zpepe26
hozzászólás 2010-07-05 07:55
Létrehozva: #1300

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-21 13:17
Innen: Magyar/Szombathely
Azonosító: 48 776

IDÉZET(Dragunovhun @ 2010-07-04 20:03) *
Most jövök a zíbéj fórumról. Egy elégedetlen eladó bemásolta a párbeszédét az ügyfélszolgálattal. Aki ért külföldiül annak ajánlom figyelmébe, elég sajátosan áll hozzá a kolléga az üzletéhez. laugh.gif

Ha rossz helyre tettem ezt, akkor elnézést kérek, de úgy gondoltam témába vág.

Csak a lényegét lefordítanátok?

--------------------
"Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."

+Quote Post

77 Oldal V  « < 63 64 65 66 67 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-06-19 17:04