Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-07-17 01:50
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 245 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Ha személyesen megy be a bankba, és úgy utal, az valóban 600 Ft minimum, viszont netbankon ugyanabban a számlacsomagban 10 Ft az utalás, viszont a netbank ingyen van a csomagokhoz a lakosságinál. Szóval nem hazudik, viszont nem értem miért nem kér netbankhoz legalább egy énazonosítót (a K&H-nál ez az sms-es belépésnél kell). A pénztárosnéni meg b*****tja, hogy nem hívja fel a figyelmét a netbankra az illetőnek Nincs netbankja.... Nekem van, csak nem tudom azt a bigyót beüzemelni.... Végül úgy egyeztünk meg, hogy a lakosságira utal és készpénzes számlát adok. Mert a lakossági nem számol fel tőlem erre + költséget. Szerintem egyszer-egyszer elmegy, de rendszer nem lehet belőle. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-07-17 01:50 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-17 01:41
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
NA én meg ezt a választ kaptam, nem tudom, hogy igaz-e, majd szóltok, ha nem. Ha személyesen megy be a bankba, és úgy utal, az valóban 600 Ft minimum, viszont netbankon ugyanabban a számlacsomagban 10 Ft az utalás, viszont a netbank ingyen van a csomagokhoz a lakosságinál. Szóval nem hazudik, viszont nem értem miért nem kér netbankhoz legalább egy énazonosítót (a K&H-nál ez az sms-es belépésnél kell). A pénztárosnéni meg b*****tja, hogy nem hívja fel a figyelmét a netbankra az illetőnek |
|
|
|
2010-07-16 21:00
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 245 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Nem törölni kell, átfogalmazni. A "természetesen" és társai fölöslegesek. Igazad van. Megnézem, de csak vasárnap este. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-16 20:53
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
|
|
|
|
2010-07-16 20:34
Létrehozva:
|
|
Ez rablás NA én meg ezt a választ kaptam, nem tudom, hogy igaz-e, majd szóltok, ha nem. Kedves József! Nekem nincs Net-bankom, és ha utalok, akkor csak papíralapún tudok. Legyen erős, tőlem 600.- Ft-ot von le a bank egy-egy utalás után. Ezért szeretek személyesen befizetni. Nekem is a K&H-nál van a számlám, direkt bementem a héten, és megkérdeztem, hogy a bankon belüli utalás kedvezményes-e, vagy netalán ingyenes. Sajnos egyik sem. Éppen számolgattam, hogy ha ajánlott levélben elküldöm a pénzt, akkor az ajánlott levél c sak 295.- Ft, kiegészítem 1000-re, hogy a fémet ne tudják kitapintani, még akkor is csak felébe lesz, mintha utalnék. Mi a véleménye erről? Ha így megfelel, akkor kérek egy címet. üdv. és további szép estét, és jó hétvégét kívánok Írtam neki, hogy jól van, akkor csinálja a szokásos módon. Ennyit le lehet nyelni végülis..... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-16 20:29
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Szia zpepe! (De bárki, aki tudja...) Én ilyenkor azt csinálom, hogy a termék árát +/- irányba változtatom, ugyanis a postaköltséggel nem tudok variálni. A helyedben feltüntetném az 1Ft-os terméket is, a másik árából meg levonnék egy Ft-os, a posta meg annyi amennyi. Szerintem ne a Vaterás terméklap legyen a fontos, hanem hogy a számlaszámodra mennyi érkezik be, mert hiába adtál el valamit 751 Ft-ért, ha csak 750 Ft-ot utalt az illető, nem állíthatsz ki 751 Ft-ról számlát értelemszerüen. Szerintem az apeh is ezt nézi majd, nem a terméklapjaid. Ha meg nem vagy áfakörös, akkor válts át lakosságira. A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2010-07-16 20:30 |
|
|
|
2010-07-16 20:22
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2010-07-16 14:36
Létrehozva:
|
|
Ennél csak az jobb ha bankszámlára postai csekkel utalnak. 350!!! ft a költsége. (legalábbis a takszövbe ahol számlánk van tőlünk ennyit vonnak egy ilyen tranzakcióért) Csinos... Képzeld egy 250 Ft-os képeslapnál. Most így belegondolva, az nem lenne megoldás, ha a szöveges részbe beírná, hogy pénztári befizetést nem tud elfogadni? De, gondoltam erre is, csak sajnos annyira nem érdekli őket. És most kipróbáltam... nem fér oda... akkor a szállítással kapcsolatos dolgokból kellene törölni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-16 14:19
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
... Szóval pénztári befizetés. Rettenetes. 22 Ft-ért vesz cuccot, írja a listát, hogy melyik bankok közül írjak neki számlaszámot (ez nem vicc, felsorol 5-6 bankot), mert pénztárban akar befizetni. Írom neki, hogy legyen szíves utalni, mert 200 Ft-ot levon a bank. Nem igazán jellemző rám, hogy anyagias lennél, de hadd ne fizessek én 178 Ft-ot azért, hogy neki legyen vázája. Azóta nem is fizetett, nem is válaszolt. ..... Ennél csak az jobb ha bankszámlára postai csekkel utalnak. 350!!! ft a költsége. (legalábbis a takszövbe ahol számlánk van tőlünk ennyit vonnak egy ilyen tranzakcióért) |
|
|
|
2010-07-16 13:36
Létrehozva:
|
|
Emlékszem. Ahogy már többször említettem, lesz egy szélesebb körű alakítás, bővítés a szállítási információk körül, nagyjából fél éven belül. Jeleztem az illetékeseknek a kérést, adott esetben még meg is valósulhat. Ennél konkrétabbat sajnos nem tudok. Most így belegondolva, az nem lenne megoldás, ha a szöveges részbe beírná, hogy pénztári befizetést nem tud elfogadni? De, gondoltam erre is, csak sajnos annyira nem érdekli őket. A képeslapos nyitólevelemben, amit a vevőnek küldök, ott van, mert az a leggázosabb. Pár ezer Ft fölött annyira nem kellemetlen, bár... Meg nem tudom, hogy befér-e. Megpróbálom. Ja, és nagyon köszönöm a választ, a hozzávetőleges határidő könnyebben elviselhetővé teszi a várakozást. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-07-16 13:40 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-16 13:32
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 116 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Valamelyikőjük, (gondolom Ön volt, mert ön a nappalos, Benz éjjel van, akkor már nem foglalkozom számlákkal), azt mondta, hogy gondolkodnak azon a megoldáson, hogy vagy a szállítási sablonnál, vagy valahol külön jelölik, hogy pénztári befizetést elfogad-e az eladó. Mert erről már többször volt szó. Tulajdonképpen azt a módot kellene megtalálniuk, Önöknek, mert nekünk erre nincs ötletünk, hogy a vevők ne a pénztári befizetést csinálják az utalás helyett, mert a kettő teljesen más dolog. Most jó volt így? Itt is nagyon meleg van... Emlékszem. Ahogy már többször említettem, lesz egy szélesebb körű alakítás, bővítés a szállítási információk körül, nagyjából fél éven belül. Jeleztem az illetékeseknek a kérést, adott esetben még meg is valósulhat. Ennél konkrétabbat sajnos nem tudok. Most így belegondolva, az nem lenne megoldás, ha a szöveges részbe beírná, hogy pénztári befizetést nem tud elfogadni? -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-07-16 13:25
Létrehozva:
|
|
Kedves zejopy! Biztos a meleg teszi, de kérem, segítsen ki. Valamelyikőjük, (gondolom Ön volt, mert ön a nappalos, Benz éjjel van, akkor már nem foglalkozom számlákkal), azt mondta, hogy gondolkodnak azon a megoldáson, hogy vagy a szállítási sablonnál, vagy valahol külön jelölik, hogy pénztári befizetést elfogad-e az eladó. Mert erről már többször volt szó. Tulajdonképpen azt a módot kellene megtalálniuk, Önöknek, mert nekünk erre nincs ötletünk, hogy a vevők ne a pénztári befizetést csinálják az utalás helyett, mert a kettő teljesen más dolog. Most jó volt így? Itt is nagyon meleg van... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-16 13:17
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 116 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Kedves Leó! Tényleg az van, hogy a könyvelő javasolta a vállalkozói bankszámlát, mert az a legegyszerűbb neki, a bank meg azt mondta, hogy kötelező egy vállalkozónak az ilyen bankszámla. De az vicc, hogy nemcsak a haszon veszik el, hanem esetenként még én fizetek rá. Aki kis dolgokkal kereskedik szabályosan, vállalkozóként, annak ez komoly gond. Ezek az adásvételek tulajdonképpen csak a pénzt forgatják meg, annyi hasznuk van, hogy mozog a piac, és jönnek az értékelések, de anyagi hasznot nem hoznak, csak a munka van velük. Nem kell mesélnem, mi és mennyi, Ön is tudja. Tudom, volt már róla szó... történni fog valami? Mert ha nem, akkor könyvelő ide, vagy oda, megváltoztatom a számlázási adataimat és nyitok egy lakosságit erre a célra, de már előre félek, mert a férjem megtépi magát (és még jó, ha nem engem), mert az utóbbi időben többet jártunk bankba, mint orvoshoz. Kedves zejopy! Biztos a meleg teszi, de kérem, segítsen ki. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-07-16 13:03
Létrehozva:
|
|
Szia zpepe! (De bárki, aki tudja...)
Formailag vagyok gondban. Adott egy cucc 1400 + egy másik 1 Ft-ért, + a postaköltség 870 Ft. Megjön a pénz (pénztári befizetés, erre később visszatérek), 2270 Ft. Ez rendben van részemről, mert ebben az esetben az 1 Ft nem elküldhető és hát jelentősége sincs. Számla: egy cucc 1400, száll. költs. 870 Ft. Összesen 2270 Ft. A kérdésem, hogy nem probléma, ha az 1 Ft-os cucc nincs rajta a számlán? Mert így a gyakorlatban azt csak odaadtam. Én ezektől megyek a falnak. Mert nem tudom, ha az APEH megnéz (nem annyira szeretném Szóval pénztári befizetés. Rettenetes. 22 Ft-ért vesz cuccot, írja a listát, hogy melyik bankok közül írjak neki számlaszámot (ez nem vicc, felsorol 5-6 bankot), mert pénztárban akar befizetni. Írom neki, hogy legyen szíves utalni, mert 200 Ft-ot levon a bank. Nem igazán jellemző rám, hogy anyagias lennél, de hadd ne fizessek én 178 Ft-ot azért, hogy neki legyen vázája. Azóta nem is fizetett, nem is válaszolt. Kedves Leó! Tényleg az van, hogy a könyvelő javasolta a vállalkozói bankszámlát, mert az a legegyszerűbb neki, a bank meg azt mondta, hogy kötelező egy vállalkozónak az ilyen bankszámla. De az vicc, hogy nemcsak a haszon veszik el, hanem esetenként még én fizetek rá. Aki kis dolgokkal kereskedik szabályosan, vállalkozóként, annak ez komoly gond. Ezek az adásvételek tulajdonképpen csak a pénzt forgatják meg, annyi hasznuk van, hogy mozog a piac, és jönnek az értékelések, de anyagi hasznot nem hoznak, csak a munka van velük. Nem kell mesélnem, mi és mennyi, Ön is tudja. Tudom, volt már róla szó... történni fog valami? Mert ha nem, akkor könyvelő ide, vagy oda, megváltoztatom a számlázási adataimat és nyitok egy lakosságit erre a célra, de már előre félek, mert a férjem megtépi magát (és még jó, ha nem engem), mert az utóbbi időben többet jártunk bankba, mint orvoshoz. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-05 14:26
Létrehozva:
|
|
Hááát azért elég jóindulatúra sikeredett Benz fordítása Leó fordította, és az első bekezdésben leírta a profitot. De valóban, a "Komolyan mondom, hogy képzelitek, hogy benyelitek a profitomat?" és a "Miért jó az eBaynek, hogy a kuncsaftnak nincs profitja" a vezérgondolatok. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-07-05 14:25
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
A kolléga azzal kezdi, hogy 18 dollárt "benyelt" tőle a paypal; aztán nagy ugrással már ott tart, hogy annyi költséget rónak rá, hogy nincs profitja. Ahogy hergeli magát, kilyukad oda, hogy "sz.razíbéj", "benyeli a profitját", majd az amerikai kormányhoz hasonlítja őket, és követeli, hogy mindezt tudassák az eBay elnökével is. Végül megjegyzi, hogy a magas költségek miatt minden eladónak bagóért kell már árulnia a termékeit és nagyon reméli, hogy csődbe megy a piactér. Hálásan -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2010-07-05 13:41
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
Van némi igaza a külföldi "kollégának" Hááát azért elég jóindulatúra sikeredett Benz fordítása |
|
|
|
2010-07-05 13:03
Létrehozva:
|
|
.......... hogy a magas költségek ............. Köszönjük a fordítást. Van némi igaza a külföldi "kollégának", bár azt gondolom, ott is az a szemlélet lenne ildomos, ami itt illendő (a kakis tányérra gondolok). -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-07-05 12:48
Létrehozva:
|
|
Csak a lényegét lefordítanátok? A kolléga azzal kezdi, hogy 18 dollárt "benyelt" tőle a paypal; aztán nagy ugrással már ott tart, hogy annyi költséget rónak rá, hogy nincs profitja. Ahogy hergeli magát, kilyukad oda, hogy "sz.razíbéj", "benyeli a profitját", majd az amerikai kormányhoz hasonlítja őket, és követeli, hogy mindezt tudassák az eBay elnökével is. Végül megjegyzi, hogy a magas költségek miatt minden eladónak bagóért kell már árulnia a termékeit és nagyon reméli, hogy csődbe megy a piactér. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-07-05 07:55
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Most jövök a zíbéj fórumról. Egy elégedetlen eladó bemásolta a párbeszédét az ügyfélszolgálattal. Aki ért külföldiül annak ajánlom figyelmébe, elég sajátosan áll hozzá a kolléga az üzletéhez. Ha rossz helyre tettem ezt, akkor elnézést kérek, de úgy gondoltam témába vág. Csak a lényegét lefordítanátok? -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-19 17:04 |