Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-05-25 18:38
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2011-04-19 15:12 Azonosító: 1 460 129 |
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi történik akkor, ha a vevő nem ad le semmilyen értékelést. A választ előre is köszönöm! |
|
|
|
2011-05-17 10:30
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2011-02-20 17:47 Azonosító: 1 427 079 |
|
|
|
|
2011-05-17 10:08
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 252 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Bocsánat, hogy hosszú voltam, de tényleg nagyon bánt a dolog. Kovi313 Fuss neki még egyszer. Volt valaki, akinek második nekifutásra sikerült töröltetni. Már régen, legalább egy éve, hogy olvastam. Legyél udvarias, és hivatkozz a levelezésre. És említsd meg, hogy méltatlannak érzed a negatív bennmaradását. Hátha.... talán még egy próbát megér. Az a baj, hogy ezeknek a dolgoknak olyanoknak kell lenniük, hogyha valaki tökidegen 10 év múlva elolvassa, akkor is egyértelmű legyen. Tehát időtől és személytől teljesen el kell vonatkoztatni. Asszem mindent megőriznek. Nem engedhetik meg a tévedést maguknak. (Bocsánat, a tilalom elhangzását még nem olvastam. Ha gondolja, törölje, elnézést. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-05-17 10:10 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-17 10:08
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 085 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
...Szépen hangzik a sablonban az, hogy az "ügyét kivizsgáljuk", de engem ugyan senki meg nem kérdezett, hogy mi történt. (Gondolom az eladót sem.) ... Jól gondolja. Szerény eszköztárunkban nincs benne a helyszíni szemle és a gyanúsítotti kihallgatás lehetősége sem. Mindössze a rendelkezésünkre álló adatok alapján tudunk dönteni. Ilyen a terméklap, a rajta folytatott levelezés és a beküldött privát e-mail üzenetek. Ezek alapján az ön ügyében sajnos nem tudunk támadhatatlan döntést hozni az értékelés törléséről. A témát kimerítettük, kérjük erre csak akkor reagáljon, ha érdemi új mondanivalója van. Ellenkező esetben hozzászólását kénytelenek leszünk témarombolás miatt eltávolítani. Köszönjük figyelmét, megértését. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-05-17 09:58
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2011-02-20 17:47 Azonosító: 1 427 079 |
Kedves Mindenki!
Köszönöm, hogy megértettétek a problémámat, de sajnos ettől még ott van az a szégyenfolt a nevemen. Eddig fontos volt, hogy becsülettel értékeljek, most már nem így látom. Nem ezt a hozzáállást vártam a Vaterától. Szépen hangzik a sablonban az, hogy az "ügyét kivizsgáljuk", de engem ugyan senki meg nem kérdezett, hogy mi történt. (Gondolom az eladót sem.) Mindezektől függetlenül, továbbra is kérdezem, hogy mit tettem én amiért nekem jogosan negatív értékelést lehet adni? Én időben átutaltam a vételárat és átvettem a csomagot. Az én magatartásom miben sértette az eladó érdekeit? Abban, hogy reklamálni merészeltem? Ha másnak is az a véleménye, hogy ezt a negatívot bosszúból kaptam akkor nem értem milyen bizonyíték kellett volna? Többek közt az alábbi levelet is mellékeltem a biztonság@-ra. Minek kéne még benne lennie? (Arról nem beszélve, hogy az eladó állításai messze nem fedik a valóságot ami a termék lapján egy mozdulattal ellenőrizhető.) Szia! > >>>Sajnálom ha neked nem felelt meg 1 forintért, > >>>én a postaköltséggel nem igazán tudok mit kezdeni,lehetett volna sima postával kérni úgy jóval olcsóbb lett volna(195). > >>>Én ha valamit vaterázok-venni akarok belekalkulálom a postát is hogy úgy megéri-e még.... > >>>Egyébként azon kívül hogy gumit fűztem bele szerintem más"hiba" nincs vele(a lányomnak nagyon bő volt és nem vettem ki), > >>>a méretet nem mindig nézem benne, > >>>ugyanis voltak még több nadrágjaim és összemértem őket így adtam meg a méretet,valamint lehetett volna kérdezni, > >>>mint írtam szívesen válaszolok... > >>>A méretmegadásnál majd igyekszem alaposabb lenni.... > >>>Nem értem mit szeretnél (1 ft -os nadrág!) > >>>Ne haragudj ha pontatlan voltam,de te sem kérdeztél.... Bocsánat, hogy hosszú voltam, de tényleg nagyon bánt a dolog. Kovi313 |
|
|
|
2011-05-17 09:44
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 252 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Én nem az abszolút igazságot írtam le, hanem azt, ami nekem bevált. Tökéletesen igazad van, valóban "megérteni" lenne a legjobb. Ám sok esetben a "megértés" időben és energiában sokkal többet emészt fel, ráadásul néha nem is sikerül (nekem...) . Ezért, mivel a végeredmény ugyanaz, sokkal egyszerűbb, ha mindjárt a legelején elfogadom azt. Persze néha nehéz ezt megcsinálni, és az ember véletlenül belemegy komoly vitába, amit aztán később megbán. Nekem úgy nem megy, mint neked. Hatalmas ellenállás van bennem mindennel, ami a hatalom önmagáért. Viszont abban a pillanatban, amint meglátom, hogy nem erről szól a dolog, hanem reális (esetleg jó szándékú, ösztönző, vagy jobbítást szolgáló) okai vannak, minden ellenállásom szertefoszlik. Ezért vagyok talán az egyetlen, aki el tudom fogadni a "Vatera mint teljhatalmú úr" elvét. Átlátom, és értem, hogy globálisan az intézkedések az én érdekeimet szolgálják, még akkor is, ha esetleg pont beleesek a szórásba és egyes intézkedéseknek szenvedő alanya vagyok. Először mindig kapálózom, és rugdalózom, ebben a fázisban általában nem mondok véleményt. Kicsit később, mikor már normális hangnemben meg tudom fogalmazni a kételyeimet, (ahelyett, hogy ráugranék Benzre és elharapnám a torkát), akkor már felteszem a kérdéseket. (Van, amikor több hét is eltelik, mire odáig jutok. Aztán Benz és a ti segítségetekkel bekanalazom a cuccot. Mostanság már csak egy dolog feszélyez, ez még sajnos nem "kommunikáció-érett". Nem foglalkozom a kérdéssel, félreteszem, és egyszer csak eljön a pillanat. Jó lecke ez egyébként emberileg is. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-17 09:34
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 085 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
...Éppen ezért a negatív értékelések iránti kérelmek elbírálásánál szerintem törekedni kellene az eset megértésére, még akkor is, ha ez esetleg több utánajárást, elgondolkodást igényel és ezáltal lassabbá válik az ügyintézés. ... Ezt tesszük. Ugyanakkor sajnos a nem egyértelmű eseteknél nem tehetünk semmit sem. Ilyenkor nem tehetünk igazságot, nem dönthetjük el, hogy ki az "ártatlan". Ezért kell törekedni már menet közben is arra, hogy minden a megfelelő módon írásban legyen dokumentálva. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-05-17 09:18
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 694 Regisztrált: 2007-03-25 18:05 Azonosító: 2 094 |
Ez nem igaz így ebben a formában. Nem elfogadni kell alázatos, szolgai módon, hanem megérteni és ez bizony nagyon nagy különbség. Én nem az abszolút igazságot írtam le, hanem azt, ami nekem bevált. Tökéletesen igazad van, valóban "megérteni" lenne a legjobb. Ám sok esetben a "megértés" időben és energiában sokkal többet emészt fel, ráadásul néha nem is sikerül (nekem...) . Ezért, mivel a végeredmény ugyanaz, sokkal egyszerűbb, ha mindjárt a legelején elfogadom azt. Persze néha nehéz ezt megcsinálni, és az ember véletlenül belemegy komoly vitába, amit aztán később megbán. |
|
|
|
2011-05-17 08:49
Létrehozva:
|
|
nagyon egyszerű: vita esetén csak simán el kell fogadni a Vatera álláspontját. Gyors, fájdalommentes megoldás. Én igyekszem így csinálni, nekem bejött az utóbbi időben. Ez nem igaz így ebben a formában. Nem elfogadni kell alázatos, szolgai módon, hanem megérteni és ez bizony nagyon nagy különbség. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-17 08:46
Létrehozva:
|
|
Érthető az óvatosság. Ugyanakkor azt nyilván Ön is elismeri, hogy közös érdekünk a problémás felhasználók kiszűrése. Erre a legegyszerűbb megoldás az, ha a kellő számú negatív értékelés begyűjtésével automatikusan kizárja őket a rendszer. Ezért nem elfogadható az az önző, megalkuvó álláspont, hogy "jaj, én soha nem adok negatívot, mert esetleg visszakapom" Ezt most nem Önnek címeztem, hanem általánosságban ez a véleményem a témáról. Tudom Benz, hogy nem nekem címezte. Tényleg. (Mégis talált.) És igaza is van. Valóban cél lenne a nem idevaló emberek kiszűrése. Azt gondolom, hogy aki egy ilyen helyzetbe került, 100x is meggondolja, ad-e negatív értékelést. Éppen ezért a negatív értékelések iránti kérelmek elbírálásánál szerintem törekedni kellene az eset megértésére, még akkor is, ha ez esetleg több utánajárást, elgondolkodást igényel és ezáltal lassabbá válik az ügyintézés. Pontosan azért, hogy ne legyenek egyértelműen negatív tapasztalatok "ártatlanoknak". Ugyanis minden olyan negatív, ami vétlen embernél marad bent, az inkorrekt emberek pozíciójának megerősítését szolgálja. Egyszerűsítve (tudom, hogy árnyaltabb): aki normális, és bennmarad a bosszúnegája, az a büdös életben többet nem ad többet negatív értékelést. Így aztán azok, akiknek ez megjárna, bátran garázdálkodnak tovább. Egyre több értékelésük lesz, ettől egyre nagyobb a bizalom irántuk, és egyre nehezebben érik el az inaktiváláshoz szükséges 20%-ot. Ezt a veszélyt látom ebben. Szerintem teljesen logikus a levezetés, és akkor még az érzelmi dolgokról nem is beszéltem, hogy mit érez az, aki ártatlanul piroslik. Mert bár ez nem mérhető materiális eszközökkel, de legalább ennyire fontos, és tudom, hogy ezt Ön tudja, még akkor is, ha esetleg nem mondja ki. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-05-17 08:47 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-17 08:43
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 694 Regisztrált: 2007-03-25 18:05 Azonosító: 2 094 |
Legyen kedves ezt a mondatot bővebben kifejteni. Köszönjük. nagyon egyszerű: vita esetén csak simán el kell fogadni a Vatera álláspontját. Gyors, fájdalommentes megoldás. Én igyekszem így csinálni, nekem bejött az utóbbi időben. A hozzászólást -nagyzee- szerkesztette a következő időpontban: 2011-05-17 08:44 |
|
|
|
2011-05-17 08:33
Létrehozva:
|
|
... És igen, én is többször meggondolom a negatív megadását, pontosan ezért. Még a semlegesét is. ... Érthető az óvatosság. Ugyanakkor azt nyilván Ön is elismeri, hogy közös érdekünk a problémás felhasználók kiszűrése. Erre a legegyszerűbb megoldás az, ha a kellő számú negatív értékelés begyűjtésével automatikusan kizárja őket a rendszer. Ezért nem elfogadható az az önző, megalkuvó álláspont, hogy "jaj, én soha nem adok negatívot, mert esetleg visszakapom" Ezt most nem Önnek címeztem, hanem általánosságban ez a véleményem a témáról. ... a "konszenzusra jutás" pedig, mint olyan, itt a fórumon nagyon is egyszerű, ha valaki tisztában van a Vatera ÁFF-fel. Legyen kedves ezt a mondatot bővebben kifejteni. Köszönjük. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-05-17 08:28
Létrehozva:
|
|
semmi gondom ezzel, tényleg meg sem fordult a fejemben erről csevegni, de a rövid és tömör válaszra írnom kellett valamit. a "konszenzusra jutás" pedig, mint olyan, itt a fórumon nagyon is egyszerű, ha valaki tisztában van a Vatera ÁFF-fel. Azért ez ennél lényegesen árnyaltabb. Egy csomó "rutin" nincs benne az ÁFF-ben. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-17 08:26
Létrehozva:
|
|
|
Szerintem simán írhatod. Nekem is így lett érthető a tömör reakció, mert először falhoz vágott, de valóban túl van tárgyalva a dolog, ezerszer megbeszéltük, nincs recept. Most teljesen elutasítóan állsz a kérdéshez, a reakciód nem a megértésre, vagy a megérteni akarásra utal, hanem az elzárkózásra. (Lehet, hogy tévedek) Így nem lehet konszenzusra jutni, holott azt hiszem az lenne a cél, vagy legalábbis az ideális megoldás. Mert a megértés vezet a megoldáshoz. semmi gondom ezzel, tényleg meg sem fordult a fejemben erről csevegni, de a rövid és tömör válaszra írnom kellett valamit. a "konszenzusra jutás" pedig, mint olyan, itt a fórumon nagyon is egyszerű, ha valaki tisztában van a Vatera ÁFF-fel. |
|
|
|
2011-05-17 08:25
Létrehozva:
|
|
Nem tudom, írhatok-e olyant, hogy "Tisztelt VateraBenz, Ön téved! Nem érint kellemetlenül". Nekem sem érdekem egy lezajlott "vitát" újraindítani, és igazából annyira sem érdekel, hogy megkeressem a fórumon. Így már érthető számomra az előbbi tömör reakció. Tisztelt nagyzee! Örülök, hogy tévedtem -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2011-05-17 08:23
Létrehozva:
|
|
Nem tudom, írhatok-e olyant, hogy "Tisztelt VateraBenz, Ön téved! Nem érint kellemetlenül". Nekem sem érdekem egy lezajlott "vitát" újraindítani, és igazából annyira sem érdekel, hogy megkeressem a fórumon. Így már érthető számomra az előbbi tömör reakció. Szerintem simán írhatod. Nekem is így lett érthető a tömör reakció, mert először falhoz vágott, de valóban túl van tárgyalva a dolog, ezerszer megbeszéltük, nincs recept. Most teljesen elutasítóan állsz a kérdéshez, a reakciód nem a megértésre, vagy a megérteni akarásra utal, hanem az elzárkózásra. (Lehet, hogy tévedek) Így nem lehet konszenzusra jutni, holott azt hiszem az lenne a cél, vagy legalábbis az ideális megoldás. Mert a megértés vezet a megoldáshoz. (Elnézést a duplázásért, később olvastam nagyzee postját, mert lassan írtam a másikat. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-05-17 08:25 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-17 08:17
Létrehozva:
|
|
Kedves VateraBenz! Köszönöm, kifinomult válaszát most már mindent értek. Levontam belőle a tanulságot egy életre. Persze azt is értem, hogy miért van olyan kevés negatívja azoknak akiket már régen ki kellett volna innen tiltani. Kedves Fórumozók! Mondjátok már meg legyetek szívesek, hogy én mint vevő aki 5 perc után átutalta a pénzt, átvette a csomagot, milyen vétséget követtem el, hogy nem semleges a maximum amit kaphatok? Előre is köszönöm a válaszokat! Jaj! Értelek, és Benz válaszát is értem, különösen az éjszakai postja után. A te hozzászólásod két kérdést hordozott magában, Benz csak az egyikre válaszolt. Arra, hogy ne adj negatívot a viszonzástól való félelem miatt. Ezzel nem ért egyet. Ha hideg fejjel nézzük a dolgokat, akkor ezzel nem lehet valóban egyetérteni, pont azért, amit írtál. Erre gondolok: Persze azt is értem, hogy miért van olyan kevés negatívja azoknak akiket már régen ki kellett volna innen tiltani. Egyrészt erre. Másrészt pedig az ÜSZ leveleire, amiben azt írják, hogy nem vettek részt az adásvétel lebonyolításában. Bizony, amikor az ember egy ilyen levelet kézhez kap úgy, hogy teljesen korrekt volt, akkor ez felér egy vödör hideg vízzel, ami figyelmeztetés nélkül zúdul az ember nyakába. És mondod, és mondod és jönnek vissza a válaszok, és feladod. Egyszer csak feladja az ember, mert rájön, hogy hiába...... Egyet tehetsz, én mindig így próbálom. Azt a választ, ami kell az értékelés törléséhez, valahogyan kimondatni a partnerrel. Ebben az esetben egyértelmű. Nem tudom, mit kellett volna tenned. És igen, én is többször meggondolom a negatív megadását, pontosan ezért. Még a semlegesét is. Illetve, most már létrejött üzletnél megvárom a partner értékelését, de amikor nem jelentkezik, nem válaszol a kérdésre, nem tudok vele dűlőre jutni, akkor csak várok, várok, eltelik egy csomó idő és nem, nem, nem írom be a jogos negát, mert ha visszaadja és nem törlik, akkor egy trehány, gerinctelen alak jellemtelensége az én profilomat rondítja el. Ez van. Sajnálom, nekem fontos a 100%. És a 100%-on túl fontos lenne az a hit, hogy ... mindegy... Akárhányszor ilyen esetet olvasok, mint a tiéd, és nemrég is volt egy, mindig elszomorodom, mert ez a hit sérül. Viszont kénytelen vagyok alkalmazkodni, előre gondolkodni, megelőzni a problémát. Nehéz. Nagyon. Ismerem a cipőt, amiben jársz, szerencsére nincs bennmaradt negatívom, de van olyan ócska, aljas pozitívom, aminél még a nega is jobb lett volna, mert hazugság, szándékos hitelrontás, bosszúállás áll mögötte. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-05-17 08:18 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-17 08:14
Létrehozva:
|
|
|
Mondjátok már meg legyetek szívesek, hogy én mint vevő aki 5 perc után átutalta a pénzt, átvette a csomagot, milyen vétséget követtem el, hogy nem semleges a maximum amit kaphatok? Előre is köszönöm a válaszokat! Ott hibáztál, hogy nincs cáfolhatatlan bizonyítékod az állításaidra. Hasonló helyzetben valószínűleg én is ugyanígy jártam volna. A hozzászólást -nagyzee- szerkesztette a következő időpontban: 2011-05-17 08:18 |
|
|
|
2011-05-17 08:12
Létrehozva:
|
|
|
Nyilván kellemetlenül érinti, de a "soha ne adj negatívot" vitát nem kívánjuk újraindítani. Nem tudom, írhatok-e olyant, hogy "Tisztelt VateraBenz, Ön téved! Nem érint kellemetlenül". Nekem sem érdekem egy lezajlott "vitát" újraindítani, és igazából annyira sem érdekel, hogy megkeressem a fórumon. Így már érthető számomra az előbbi tömör reakció. |
|
|
|
2011-05-17 07:59
Létrehozva:
|
|
|
Tisztelt Kovi313! Nincs igaza. Kedves VateraBenz! Köszönöm, kifinomult válaszát most már mindent értek. Levontam belőle a tanulságot egy életre. Persze azt is értem, hogy miért van olyan kevés negatívja azoknak akiket már régen ki kellett volna innen tiltani. Kedves Fórumozók! Mondjátok már meg legyetek szívesek, hogy én mint vevő aki 5 perc után átutalta a pénzt, átvette a csomagot, milyen vétséget követtem el, hogy nem semleges a maximum amit kaphatok? Előre is köszönöm a válaszokat! |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 09:02 |