Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-10-26 15:07
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 58 Regisztrált: 2008-07-23 10:27 Innen: Budapest Azonosító: 172 995 |
Tisztelt Coulthard! 1. Ameddig jól esik 2. Írjon újra a vevőnek a telefonszám miatt, magyarázza el azt is, hogy miért van rá szükség. A levelet másolatban küldje el a biztonsag@allegroup.hu címre is. Az automata válaszban kapott azonosítót mentse el, mivel az alapján esetleges bonyodalmak esetén igazolni lehet, hogy ez az utolsó felszólító üzenet kiküldésre került. Még egy ötlet, csak, hogy a lelkiismereted megnyugtasd, gondolom a címe megvan, küldj egy levelet/levelezőlapot ( tudod, kézírással, postán), hogy adja meg a telefonszámát, mert nem tudod a futárt intézni. Tudom nem egy 21. századi megoldás, de lehet, hogy működik. Köszönöm a válaszokat! Gondolhattam volna, hogy ha beírom ide a problémát, akkor Murphy törvénye alapján időközben meg fog oldódni a dolog. |
|
|
|
2012-10-26 14:33
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 965 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Később olvastam csak. Hát igen, nem fizetek. Lesz egy negatív minősítésem. Tudom, ebbe nem avatkozik bele a vatera. De ha másokkal is ezt eljátsza? Termékei között keresgélve máshol is ilyen postaköltségeket ad meg. (Pl. Nem standard postai csomag 2280Ft van feltüntetve, holott csak 1670Ft) Ha nekem egy ajánlott levelet 1980Ft-nak ír, akkor nem igaz, hogy valamit nem jól gondol. Én szóltam neki, de nem érdekli. A vatera nem figyelmeztetné? És most már nem az én ügyemet illetőleg, hanem úgy általánosan, a jövőre nézve. http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=340944 Ő az. Valóban nem jó postaköltségekkel dolgozik. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-26 14:13
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2012-08-28 18:13 Azonosító: 1 816 153 |
Később olvastam csak.
Hát igen, nem fizetek. Lesz egy negatív minősítésem. Tudom, ebbe nem avatkozik bele a vatera. De ha másokkal is ezt eljátsza? Termékei között keresgélve máshol is ilyen postaköltségeket ad meg. (Pl. Nem standard postai csomag 2280Ft van feltüntetve, holott csak 1670Ft) Ha nekem egy ajánlott levelet 1980Ft-nak ír, akkor nem igaz, hogy valamit nem jól gondol. Én szóltam neki, de nem érdekli. A vatera nem figyelmeztetné? És most már nem az én ügyemet illetőleg, hanem úgy általánosan, a jövőre nézve. |
|
|
|
2012-10-26 13:50
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 965 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Amúgy még nem ért kár, nem is számít annyira a dolog. El sem utaltam a termék árát + 1980Ft postaköltséget. Benz válaszát elolvastad? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-26 13:47
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2012-08-28 18:13 Azonosító: 1 816 153 |
Amúgy még nem ért kár, nem is számít annyira a dolog. El sem utaltam a termék árát + 1980Ft postaköltséget.
Leütöttem a terméket, személyes átvétellel. (Ezt már sajnálom, mert mégse tudunk elmenni érte, a postázáson meg összevitatkoztunk az eladóval.) Leütéskor válaszhattam volna még ezen kívül egy 1680Ft-os standard postai csomag és egy 2280Ft-os nem standard között. Kértem első levelemben, hogy postaköltséget és számlaszámot írjon. Udvarias levélben válaszolt, megírt mindent, nem haragudott, hogy személyes átvétellel helyett mégis postázást kérek. Az ott olvasott 1980Ft postaköltség meglepett. "1980Ft pkltsget (ami tartalmazza:a csomagolást ,a feladást és az ajánlottként való kézbeitési dijjat )" Visszaírtam, hogy szabályosan a postai díjat adja meg. Erre durván reagált, hogy mit képzelek, meg hogy nem akarom kifizetni a törékenyként való kezelést! És különben is miért nem ütöttem le 2280Ft-os postaköltséggel! Visszaírtam, hogy így is úgy is csak a valós postai íjat kérhetné el. (Elvileg.... ebben már nem vagyok biztos ezek után.) És kérném akkor a törékeny kezelést. Nem válaszol... |
|
|
|
2012-10-26 13:37
Létrehozva:
|
|
Legyen kedves tovább olvasni az Ügyfélszolgálat válaszlevelét! Az idézet utáni bekezdésben ez áll: "Az eladó által írt 1980Ft összegű postaköltség, a saját adatai szerint sem helytálló, így nem kötelezheti ennek a megfizetésére. Javasoljuk, hogy vegye fel ismét a kapcsolatot az eladóval és tájékoztassa kötelezettségére." -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-26 13:36
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 900 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
A vatera ügyfélszolgálat válaszát nem értettem: "Ön azonban a licitálásával elfogadta az aukció oldalán szereplő adatokat, így a szállítási díjakat is, amit az eladó az alábbiakban határozott meg: - Standard postai csomagként előre utalás után 1680 Ft/db - Nem standard postai csomagként előre utalás után 2280 Ft/db" A szabályzat ezt mondja: "A valós szállítási költségen kívül egyéb költség feltüntetése, illetve feltüntetés nélküli felszámítása nem megengedett." Akkor most nem értem. Nem megengedett, de ha mégis megtörténik, akkor sem számít szabálytalanságnak, mert én a licitálással beleegyezek egy magasabb összegbe? Legyen kedves tovább olvasni az Ügyfélszolgálat válaszlevelét! Az idézet utáni bekezdésben ez áll: "Az eladó által írt 1980Ft összegű postaköltség, a saját adatai szerint sem helytálló, így nem kötelezheti ennek a megfizetésére. Javasoljuk, hogy vegye fel ismét a kapcsolatot az eladóval és tájékoztassa kötelezettségére." -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2012-10-26 13:14
Létrehozva:
|
|
A vatera ügyfélszolgálat válaszát nem értettem: "Ön azonban a licitálásával elfogadta az aukció oldalán szereplő adatokat, így a szállítási díjakat is, amit az eladó az alábbiakban határozott meg: - Standard postai csomagként előre utalás után 1680 Ft/db - Nem standard postai csomagként előre utalás után 2280 Ft/db" A szabályzat ezt mondja: "A valós szállítási költségen kívül egyéb költség feltüntetése, illetve feltüntetés nélküli felszámítása nem megengedett." Akkor most nem értem. Nem megengedett, de ha mégis megtörténik, akkor sem számít szabálytalanságnak, mert én a licitálással beleegyezek egy magasabb összegbe? Nézd, az ÜSZ is tévedhet, mert emberek ülnek ott, de így nem lehet semmit sem mondani, ha csak a felét mondod el annak, ami volt. Most majd jól megmondjuk, hogy jaj, de a világ dolgaiban kevésbé tájékozott:) az ÜSZ, aztán kiderül, hogy valami fontos infót mi nem látunk, amit ők igen. Megkaptad már a csomagot? Mi volt ráírva? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-26 13:00
Létrehozva:
|
|
|
A vatera ügyfélszolgálat válaszát nem értettem:
"Ön azonban a licitálásával elfogadta az aukció oldalán szereplő adatokat, így a szállítási díjakat is, amit az eladó az alábbiakban határozott meg: - Standard postai csomagként előre utalás után 1680 Ft/db - Nem standard postai csomagként előre utalás után 2280 Ft/db" A szabályzat ezt mondja: "A valós szállítási költségen kívül egyéb költség feltüntetése, illetve feltüntetés nélküli felszámítása nem megengedett." Akkor most nem értem. Nem megengedett, de ha mégis megtörténik, akkor sem számít szabálytalanságnak, mert én a licitálással beleegyezek egy magasabb összegbe? |
|
|
|
2012-10-26 12:17
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Tényleg van ilyen, hogy a megadott szállítási díjat elfogadtam a licitálással? Hiába kevesebb a postai feladási díj, akkor is megilleti az eladót a plusz pénz? Akkor miért van a szabályzatban: Postai vagy futárszolgálattal történő szállítás esetén kizárólag az adott szállító érvényes díjszabásának megfelelő összeg számítható fel. A Szállítási és fizetési feltételek részben található mezőkben a választott szállítási típushoz tartozó valós összeget kell feltüntetni. Feleslegesen tettem panaszt egy magas postaköltség miatt? Nem egészen tudom, hogy mi történt, így kicsit nehezebb. A Vatera szabályzata szerint (az pedig szentírás) csak a valós szállítási költséget kérheti az eladó. 3/7. Nem megengedett olyan tranzakció indítása amelynél a meghirdetett mennyiség nem a valós értékesítésre vonatkozik (pl. a vételár egy adott mennyiségre vonatkozik, de valójában csak nagyobb mennyiségben vásárolható meg) vagy amelyben a vételárat terhelő, egyéb költség kerül feltüntetésre, illetve annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett (pl. nem valós szállítási költség, a fizetendő jutalék, csomagolási költség). Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget. Határesetnél a magasabb összeget kell nekünk, eladóknak megadni (mert többet annál sem kérhetünk, mint amit előzetesen megadtunk), de ez nem jelenti azt, hogy abban az esetben, ha kevesebb lesz, elkérhetnénk. Tehát, ha többet fizettél, mint amibe került a valóságban a szállítás, akkor jogos a panaszod. Viszont az eladó ragaszkodhat az általa megadott szállítási módhoz. Amennyiben csak futárral akar szállítani, és előzetesen nem egyeztetek meg másban a terméklapos levelezésben, akkor nem kötelezheted postai küldésre. Ugyanez érvényes az ajánlott/sima küldésre. Tehát a módot elfogadtad, de én úgy érzem, hogy a díj lefele nem stabil, azaz, ha kiderül, hogy csomagolóanyaggal mégis kevesebb a megadottnál, akkor azt kell kérnie. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-10-26 12:19 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-26 12:05
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!
Tényleg van ilyen, hogy a megadott szállítási díjat elfogadtam a licitálással? Hiába kevesebb a postai feladási díj, akkor is megilleti az eladót a plusz pénz? Akkor miért van a szabályzatban: Postai vagy futárszolgálattal történő szállítás esetén kizárólag az adott szállító érvényes díjszabásának megfelelő összeg számítható fel. A Szállítási és fizetési feltételek részben található mezőkben a választott szállítási típushoz tartozó valós összeget kell feltüntetni. Feleslegesen tettem panaszt egy magas postaköltség miatt? |
|
|
|
2012-10-25 22:09
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 263 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Tisztelt VateraBenz! Én várok, de ezzel kapcsolatban két kérdésem van: 1. meddig várjak? 2. mi van, ha emiatt szó nélkül kapok majd negatívat, hogy nem küldtem a terméket? Még egy ötlet, csak, hogy a lelkiismereted megnyugtasd, gondolom a címe megvan, küldj egy levelet/levelezőlapot ( tudod, kézírással, postán), hogy adja meg a telefonszámát, mert nem tudod a futárt intézni. Tudom nem egy 21. századi megoldás, de lehet, hogy működik. |
|
|
|
2012-10-25 21:59
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 900 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tisztelt VateraBenz! Én várok, de ezzel kapcsolatban két kérdésem van: 1. meddig várjak? 2. mi van, ha emiatt szó nélkül kapok majd negatívat, hogy nem küldtem a terméket? Tisztelt Coulthard! 1. Ameddig jól esik 2. Írjon újra a vevőnek a telefonszám miatt, magyarázza el azt is, hogy miért van rá szükség. A levelet másolatban küldje el a biztonsag@allegroup.hu címre is. Az automata válaszban kapott azonosítót mentse el, mivel az alapján esetleges bonyodalmak esetén igazolni lehet, hogy ez az utolsó felszólító üzenet kiküldésre került. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-10-25 18:20
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 58 Regisztrált: 2008-07-23 10:27 Innen: Budapest Azonosító: 172 995 |
|
|
|
|
2012-10-25 13:56
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! A következő kérdésem lenne: eladtam egy terméket, amit futárral kért a vevő. Elutalta a vételárat+futárdíjat, viszont utólag vettem észre, hogy nincs rögzített telefonszáma, amit viszont meg kellene adnom a futárrendelő oldalon, különben nem tudom megrendelni őket. E-mail-re nem válaszol, máshogy viszont nem érem el, a fentebb említett okok miatt. Ilyenkor mi a teendő? Tisztelt Coulthard! Várjon. Majd ha hiányzik neki a termék, akkor jelentkezik -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-10-25 13:40
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne: eladtam egy terméket, amit futárral kért a vevő. Elutalta a vételárat+futárdíjat, viszont utólag vettem észre, hogy nincs rögzített telefonszáma, amit viszont meg kellene adnom a futárrendelő oldalon, különben nem tudom megrendelni őket. E-mail-re nem válaszol, máshogy viszont nem érem el, a fentebb említett okok miatt. Ilyenkor mi a teendő? |
|
|
|
2012-10-22 21:44
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 263 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
|
|
|
|
2012-10-22 21:37
Létrehozva:
|
|
... Feljelentést tehet ezért? vagy csak beszerzek egy negatívot tőle? ... Nem, ő nem mehet rendőrségre. És negatívot sem tud adni, ha végleges az inaktiválása. Én megírnámm, hogy szívesen átveszem a terméket, de meg kell értenie, hogy az inaktív állapota nem egy bizalomgerjesztő előjel. Ha adja személyesen, akkor oké, ha nem akkor viszont nem vagy hajlandó előre utalni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-10-22 21:24
Létrehozva:
|
|
Köszi a választ! Hát nem tudom, nem szívesen utalnék neki... Tisztelt ancymancy! Ez esetben nem javasoljuk az előre utalást. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2012-10-22 21:20
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 13 Regisztrált: 2009-05-06 22:23 Azonosító: 640 199 |
Köszi a választ!
Hát nem tudom, nem szívesen utalnék neki, mivel inaktív, nem nagyon bízom benne. Mikor léeütöttem és kértem tőle a személyes átvételt, még akkor sem volt inaktív. Ezt csak ma vettem észre. Viszont ha nem fizetem ki, nem tudom lehet-e valami következménye. Feljelentést tehet ezért? vagy csak beszerzek egy negatívot tőle? Rendőrségre nem szeretnék járni Az az én hibám, hogy nem kérdeztem meg átvehető-e személyesen. De a levelei is eléggé követelőzőek és ellenszenvesek voltak. Itt a link, konkrétan a vásárolt árúról. http://epitkezes-otthon.vatera.hu/butor/ir...1659035438.html Tehettél volna egy linket. Nem kötelezheted a személyes átvételre, ha ezt nem jelölte meg. Az sem mindegy, miért inaktív valaki, szerintem várj egy kicsit. Ez az: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=6858692 Kérj tanácsot a kapcsolatfelvételen keresztül. Nem jó jel, hogy nincsenek fent termékei. Ha csak a 72 órás büntetését töltené, vagy számlatartozása lenne, akkor fennmaradhattak volna az aukciói. Bár persze lehet, hogy éppen most jártak le. Ne utalj semmiképpen egyelőre, szerdáig van még két nap, addig tuti, hogy válaszol az ÜSZ. A negatív és semleges értékelései sem túl bizalomgerjesztőek, ráadásul nem értékeli a partnereit, ami számomra azt jelenti, hogy nem tartja tiszteletben a Vatera szabályait. Ez is jelent valamit. Még két tanács a jövőre nézve: 1. Ha más szállítási módot szeretnél, mint amit az eladó megadott, akkor leütés előtt érdemes érdeklődni, hogy hajlandó-e, van, hogy igen, van, hogy nem. 2. Olvasd el az értékeléseket. Nagyon sokat elárulnak. Különben azt hiszem, pont ezzel a székkel (vagy ilyennel) szemeztem egy időben én is, csak egyelőre nem volt aktuális. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-19 17:10 |