Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-10-14 09:55
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 311 Regisztrált: 2007-03-01 14:18 Azonosító: 152 |
Tisztelt Felhasználók!
Egy frissen átalakított struktúra esetén, természetes, hogy az első órákban még nem sok bejelölt paramétert látnak, hiszen ez az eladókon is múlik. Az adott paraméterek megadása természetesen hasznos hiszen ez alapján működik a keresés is, de biztató jel, az, hogy pár órával az átalakítások után, már a következő adatok látszanak: Adathordozó szerinti szűkítés: CD-re keresés: 237 db http://zene.vatera.hu/zene/index_c379.html...tmpsb=Keres%E9s DVD-re keresés: 3 db http://zene.vatera.hu/zene/index_c379.html...tmpsb=Keres%E9s SP-re keresés: 47 db http://zene.vatera.hu/zene/index_c379.html...tmpsb=Keres%E9s LP-re keresés: 390 db http://zene.vatera.hu/zene/index_c379.html...tmpsb=Keres%E9s Kazetta-ra keresés: 38 db http://zene.vatera.hu/zene/index_c379.html...tmpsb=Keres%E9s Gramofon lemez: 3 db http://zene.vatera.hu/zene/index_c379.html...tmpsb=Keres%E9s Formátum szerinti szűrés: Szimpla: 382 db http://zene.vatera.hu/zene/index_c379.html...tmpsb=Keres%E9s Maxi: 243 db http://zene.vatera.hu/zene/index_c379.html...tmpsb=Keres%E9s Dupla: 22 db http://zene.vatera.hu/zene/index_c379.html...tmpsb=Keres%E9s Gyűjtemény: 37 db http://zene.vatera.hu/zene/index_c379.html...tmpsb=Keres%E9s Ez azt tükrözi, hogy a dolog működik. Tudjuk, hogy mindig nehéz a váltás, a jól bevált megszokott dolgoktól nehezen válik meg az ember még ha azok elavultak is, az újtól mindig kicsit félnek, de ha soha nem változtatnánk, akkor megragadnánk és a fejlődés útját állnánk. Az, hogy a Zene/Egyébben most 17.000 termék van - mint jeleztük a közleményben - ez moderálás alatt van, hiszen több mint 20.000 volt a tegnap. Itt megragadom ismét az alkalmat, hogy türelmet kérjek, hiszen a moderálás úgy történik, hogy egyenként meg kell nézni az adott termékeket... Megjegyezném itt azt is, hogy az egyébbe, eleve az került, ami a korábbi zene kategória több egyéb kategóriájába volt töltve. Tömegesen átmozgatva - és moderálás alatt van. Hogy van ott poszter, vagy 1 db kotta állvány, hááááát.... az eladó töltötte fel oda. Természetesen mindig segítség nekünk, ha az eladó Ő maga átmozgatja az adott kategóriaidegen termékét... Kérdezem, eddig miért nem zavart senkit a több oda nem illő termék? Hiszen ugyan úgy az egyébben volt. Be lehet jelenteni a terméklapon, hogy kategóriaidegen, és 24 órán belül átmozgatjuk. Tudjuk, hogy kellemetlen, és kell kis idő, mire megszokják és beáll a napi rutin, de igyekszünk, és ismételten csak megértésüket és türelmüket kérjük. Köszönjük! A Vatera csapata |
|
|
|
2010-10-13 20:57
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2008-12-11 20:41 Azonosító: 348 694 |
Szia!
Akkor bízzunk benne hogy lesz változás, szerintem nagyon sokaknak el is ment a kedvük az egésztől. |
|
|
|
2010-10-13 20:13
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 29 Regisztrált: 2008-01-08 12:57 Azonosító: 75 519 |
Üdv!
De hiszen így nem a profit generálódik, hanem a mínusz. Hiszen a termékeket feltöltöm (igaz a feltöltési díjból van némi kasza a Vatera-nak), DE NEM ADOM EL (és nem fogom e miatt feltölteni), mert Te nem találod meg, hiszen nem lehet rákeresni, illetve együtt van az összes érdektelen egyéb dologgal. De várjuk ki a végét, mert a Vatera illetékese még nem foglalt állást az ügyben. Nagyon remélem, hogy most nem a szokásos "az illetékes kollégának..." és egyéb szokásos blabla szöveget kapjuk válaszul. üdv, looprec |
|
|
|
2010-10-13 18:52
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2008-12-11 20:41 Azonosító: 348 694 |
looprec szerintem itt már csak a sok-sok és még több profit a lényeg. Én a vásárlói oldalon állok (nagyon ritkán adok el), de ez számomra is átláthatatlan. Persze ha én nem találok valamit, akkor nem tudom megvenni, te aki eladsz sokkal rosszabb helyzetben van, képzelheted hogyan csodálkoztam én is a 2 km hosszú termékfigyelőn, tele bakelittel... (pedig CD volt beállítva még tegnapelőtt) Az értékelés is túl lett bonyolítva, olyan jó kis TeszVeszes lett.
|
|
|
|
2010-10-13 18:29
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 29 Regisztrált: 2008-01-08 12:57 Azonosító: 75 519 |
Üdv!
OK! Azt már megtaláltam, hogy ha új terméket viszek fel, az így fog megjelenni: http://www.vatera.hu/proba_cd_183776009.html DE!!! Mi lesz a maradék több, mint 2000 termékemmel, meg a többi eladó több 10000 termékével? Azok mi módon lesznek szétválasztva? Vagy azt várják tőlem, tőlünk, hogy egyesével írjuk át, mert mit számít az a "pár" tétel? A VateraPST2 programját sem merem használni, mert kb. egy évvel ezelőtt megduplázta vagy 200-250 termékemet. Még a mai nap is ütnek le olyan termékemet, amit már rég eladtam, csak ez a duplikálás miatt lett újból meghirdetve. Szóval kedves Vatera, mi a megoldás? üdv, looprec |
|
|
|
2010-10-13 18:20
Létrehozva:
|
|
|
Egyetértek az előttem leírtakkal, ez a film, zene összevonás egy hatalmas nagy marhaság. Miért nem lehetett hagyni egy CD, egy DVD, egy kazetta, egy LP kategóriát???
|
|
|
|
2010-10-13 17:56
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 23 Regisztrált: 2008-07-23 23:16 Azonosító: 173 255 |
Tisztelt Vatera csapata! A mai nap szomorúan konstatáltam, hogy a film és a zene kategória össze lett vonva. Ez nekem, és biztos vagyok benne, hogy sok más eladónak is, aki zenét, zenei CD-ket, DVD-ket forgalmaz szemet szúrt. A problémám a következő: Nincs a zenén belül fő kategória, össze van öntve mint egy nagy zsák "zöldség", ebből válogasson mindenki, amit szeretne. Megszűntek a hanghordozó alapján történő csoportosítások. Ez jókora probléma, mert még akkor is, amikor volt, a licitálók nem nézték, hogy az CD, DVD vagy ne adj' isten vinyl...a maxi és egyéb más zenei hanghordozókról meg ne is beszéljünk. Ez most hatalmas félreértéseket fog előidézni, a forgalomcsökkenésről meg nem is beszélve, hiszen sokkal nehezebb lesz témánként keresni. Szerintem ezt az összevonást egy olyan valaki kezdeményezte, és hajtatta végre, aki nem igazán van képben a zene, a hanghordozók sokszínűségével. Kiváló lesz keresnie a vásárlóknak a csodás "egyéb" kategóriában, ahol megtalálható a kottaállvány, a maxi CD, a poszter és talán még Osztyapenkó zászlaja is. A külföldi hasonló jellegű aukciós weboldalon azt lehet észrevenni, hogy próbálják minél inkább szétválasztani, megkülönböztetni a stílusokat, hanghordozókat, miegyebeket és ez jó, mert könnyebb keresni, eladni, forgalmat csinálni és így TÖBB JUTALÉKOT fizetni. Ez nálunk véleményem szerint pont az ellenkezőjét fogja eredményezni, ezért kérem Önöket, hogy ezt a mostani katyvaszt valamilyen módon szétválasztani szíveskedjenek! Gondolom, hogy nem igazán hatja meg ez az észrevétel, illetve kérés a Vatera csapatát, de talán az eladásaim, a sikeres eladásaim, és az általam befizetett nem kevés jutalék nagyságrendje miatt érdemes lenne átgondolni a javaslatomat. Az elérhetőségeimet tudják. Ha szükségét érzik, akkor szívesen segítenék egyszer és mindenkorra tisztába tenni ezt a "homályzónát". üdv, looprec EGYETÉRTEK, EZ MOST ÍGY FOG MARADNI?? |
|
|
|
2010-10-13 17:25
Létrehozva:
|
|
|
Tisztelt Vatera csapata!
A mai nap szomorúan konstatáltam, hogy a film és a zene kategória össze lett vonva. Ez nekem, és biztos vagyok benne, hogy sok más eladónak is, aki zenét, zenei CD-ket, DVD-ket forgalmaz szemet szúrt. A problémám a következő: Nincs a zenén belül fő kategória, össze van öntve mint egy nagy zsák "zöldség", ebből válogasson mindenki, amit szeretne. Megszűntek a hanghordozó alapján történő csoportosítások. Ez jókora probléma, mert még akkor is, amikor volt, a licitálók nem nézték, hogy az CD, DVD vagy ne adj' isten vinyl...a maxi és egyéb más zenei hanghordozókról meg ne is beszéljünk. Ez most hatalmas félreértéseket fog előidézni, a forgalomcsökkenésről meg nem is beszélve, hiszen sokkal nehezebb lesz témánként keresni. Szerintem ezt az összevonást egy olyan valaki kezdeményezte, és hajtatta végre, aki nem igazán van képben a zene, a hanghordozók sokszínűségével. Kiváló lesz keresnie a vásárlóknak a csodás "egyéb" kategóriában, ahol megtalálható a kottaállvány, a maxi CD, a poszter és talán még Osztyapenkó zászlaja is. A külföldi hasonló jellegű aukciós weboldalon azt lehet észrevenni, hogy próbálják minél inkább szétválasztani, megkülönböztetni a stílusokat, hanghordozókat, miegyebeket és ez jó, mert könnyebb keresni, eladni, forgalmat csinálni és így TÖBB JUTALÉKOT fizetni. Ez nálunk véleményem szerint pont az ellenkezőjét fogja eredményezni, ezért kérem Önöket, hogy ezt a mostani katyvaszt valamilyen módon szétválasztani szíveskedjenek! Gondolom, hogy nem igazán hatja meg ez az észrevétel, illetve kérés a Vatera csapatát, de talán az eladásaim, a sikeres eladásaim, és az általam befizetett nem kevés jutalék nagyságrendje miatt érdemes lenne átgondolni a javaslatomat. Az elérhetőségeimet tudják. Ha szükségét érzik, akkor szívesen segítenék egyszer és mindenkorra tisztába tenni ezt a "homályzónát". üdv, looprec |
|
|
|
2010-10-13 11:49
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2010-07-01 14:51 Azonosító: 1 239 289 |
Eddig a hangszer,hanghordozó és film keresés tök jól működő,olajozott volt,most nehézkes és lassú. Így van. Konkrétan most a zene kategórián belül stílus szerint van minden szétszedve, ez eddig oké, de sajnos amelyik termék leírásában nem szerepel, hogy milyen hanghordozó (kazetta, cd, maxi, sp, lp) azt nem lehet kitalálni. Nem lehet hanghordozó szerint keresni, termékfigyelőt rakni rá... átláthatatlan és kezelhetetlen káosz lett az új kategórián belül sajnos. |
|
|
|
2010-10-13 09:34
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 73 Regisztrált: 2010-01-13 11:46 Azonosító: 937 266 |
Hello Vatera és mindenki...látom át lett variálva a dvd film kategóriák..egy hibát szeretnék jelezni! A hiba a következő esetben lép fel: Valamilyen filmet szeretnék megkeresni cím alapján, felülre a keresőbe beírom pl. hogy: fémdoboz , mivel gyűjtöm a fémdobozos kiadású dvd filmeket, így a legkönnyebb rájuk keresni, ha ez megvolt, beállítom, hogy a Film-zene kategóriában keressen, talál mindösszesen 1 ilyet, és azt se a dvd filmeknél hanem a zenei kiadásoknál...holott rengeteg fémdobozos dvd film található fent. A másik hiba akkor lép fel, ha beírom a keresőbe ugyanezt a szót, hogy fémdoboz, hogy minden kategóriában keressen, ekkor kijelzi, hogy talál 40 db-ot a Film-zene kategóriában, igen, de mégse lehet megnézni a találati eredményt mert ha ráklikkelek a Film-zene kategória címszóra egyből a Zene kategóriába lép át és a dvd filmeket kihagyja, olyan mintha nem is látná...szóval valami gond van ezen a téren, kérem nézzenek utána, mert így nem lehet filmeket keresni... Köszi a figyelmet és az esetleges válaszokat. Kedves dvdfan! A rendszer automatikus frissülése akkor még nem történt meg akkor, amikor Ön nézte az oldalt! Megértését köszönjük! Üdvözlettel: Vatera csapata |
|
|
|
2010-10-12 22:33
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2009-11-10 22:01 Azonosító: 833 525 |
Üdv!Nem tudom,hogy jó helyre írom az észrevételem,de a egész rendszer egy kicsit túlbonyolított és szerintem óriási hülyeség volt összevonni 'film,zene' címszó alatt két eddig jól működő katalógust egy-már bocs-szarrá.Kazetta keresésnél nem ad ki találatot "egyszavas keresés"miatt,stb...,nagyon bosszantó.Eddig a hangszer,hanghordozó és film keresés tök jól működő,olajozott volt,most nehézkes és lassú.Ami jó volt,azt miért kell elszarni?Nem lehetne vissza állítani?Fejleszteni kell,de ez ne menjen a kezelhetőség és minőség rovására.Úgy láttam nem csak nekem nem tetszik ez a rendszer,akkor meg kell gondolni,hogy nem kell-e visszaállítani.
|
|
|
|
2010-10-12 16:47
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 13 Regisztrált: 2010-10-12 16:32 Azonosító: 1 404 470 |
Hello Vatera és mindenki...látom át lett variálva a dvd film kategóriák..egy hibát szeretnék jelezni!
A hiba a következő esetben lép fel: Valamilyen filmet szeretnék megkeresni cím alapján, felülre a keresőbe beírom pl. hogy: fémdoboz , mivel gyűjtöm a fémdobozos kiadású dvd filmeket, így a legkönnyebb rájuk keresni, ha ez megvolt, beállítom, hogy a Film-zene kategóriában keressen, talál mindösszesen 1 ilyet, és azt se a dvd filmeknél hanem a zenei kiadásoknál...holott rengeteg fémdobozos dvd film található fent. A másik hiba akkor lép fel, ha beírom a keresőbe ugyanezt a szót, hogy fémdoboz, hogy minden kategóriában keressen, ekkor kijelzi, hogy talál 40 db-ot a Film-zene kategóriában, igen, de mégse lehet megnézni a találati eredményt mert ha ráklikkelek a Film-zene kategória címszóra egyből a Zene kategóriába lép át és a dvd filmeket kihagyja, olyan mintha nem is látná...szóval valami gond van ezen a téren, kérem nézzenek utána, mert így nem lehet filmeket keresni... Köszi a figyelmet és az esetleges válaszokat. |
|
|
|
2010-09-17 23:04
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 961 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Kedves Zejopy! A Zene kategória átalakítása is sorra kerül hamarosan. Azaz pontosabban egyik főkategória sem ússza meg ezt a folyamatot. Kis türelmet még kérünk... Addig is természetesen figyelünk a visszajelzésekre is. Köszönjük, a Vatera csapata Nagyon jó az avatarja. Remélem ez áttörést eredményez majd a "többieknél" is. Türelemben nincs hiány. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-09-17 13:53
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 311 Regisztrált: 2007-03-01 14:18 Azonosító: 152 |
Kedves Kategóriamoderátor (hát rettenetes ez a megnevezés, semmi személyes... az avatar hiányáról már nem is beszélek.. Nagyon szépen alakulnak a kategóriák, legalábbis, amivel nekem dolgom van. Úgy érzem, a Zene kategóriában a kották bontása kissé elnagyolt, lehetne sokkal specifikusabb. Bár tudom, hogy nagyon karcsú kategória, ráadásul az ABC végén is van, de az én szívemhez közelálló. További szép napot: zejopy Kedves Zejopy! A Zene kategória átalakítása is sorra kerül hamarosan. Azaz pontosabban egyik főkategória sem ússza meg ezt a folyamatot. Kis türelmet még kérünk... Addig is természetesen figyelünk a visszajelzésekre is. Köszönjük, a Vatera csapata |
|
|
|
2010-09-17 11:20
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 961 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Kedves Kategóriamoderátor (hát rettenetes ez a megnevezés, semmi személyes... az avatar hiányáról már nem is beszélek..
Nagyon szépen alakulnak a kategóriák, legalábbis, amivel nekem dolgom van. Úgy érzem, a Zene kategóriában a kották bontása kissé elnagyolt, lehetne sokkal specifikusabb. Bár tudom, hogy nagyon karcsú kategória, ráadásul az ABC végén is van, de az én szívemhez közelálló. További szép napot: zejopy -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-01-30 11:12
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 73 Regisztrált: 2010-01-13 11:46 Azonosító: 937 266 |
Sziasztok!Én viszont annak örülnék ha az LP kategórián belül lenne külön maxi LP kategória is mivel én csak albumokat keresek és a termékfigyelőben így mindenféle (techno,dance stb) maxit is felhoz nekem amik egyáltalán nem érdekelnek.Köszi: totlact67 Kedves totlact67! A javaslatot továbbítottuk a felelős kolléga felé. Üdvözlettel, a Vatera csapata |
|
|
|
2010-01-24 21:33
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2007-05-17 18:21 Azonosító: 10 478 |
Sziasztok!Én viszont annak örülnék ha az LP kategórián belül lenne külön maxi LP kategória is mivel én csak albumokat keresek és a termékfigyelőben így mindenféle (techno,dance stb) maxit is felhoz nekem amik egyáltalán nem érdekelnek.Köszi: totlact67
|
|
|
|
2009-08-31 19:56
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2007-12-29 12:15 Azonosító: 71 557 |
Üdv,
Nem lehetne egy olyan a DVD feltöltésnél, hogy magyar v. külföldi kiadású a feltöltött dvd? |
|
|
|
2009-03-29 21:23
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2008-12-29 12:12 Azonosító: 377 995 |
Ez szerintem is hasznos lenne.
|
|
|
|
2009-03-19 11:08
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 100 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Azonosító: 32 |
Kedves kukujka1!
A javaslatot továbbítottuk a felelős kolléga felé. -------------------- a Vatera csapata
www.vatera.hu |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-18 22:58 |