IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

152 Oldal V  « < 36 37 38 39 40 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kiemelt, Súlyos Szabálytalanságok, A szabálytalan aukciókat NEM ITT, hanem terméklapon át kérjük jelezni!
VateraBenz
hozzászólás 2011-05-15 21:20
Létrehozva: #741

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(zejopy @ 2011-05-15 20:32) *
Kedves Benz! smile.gif

És a negatívval mi lesz? ...

Kedves zejopy!

Az adásvétel létrejött, így a felek elkészíthették az értékeléseket.
A törlést kérheti a már leírt módon. Az értékelés törlése nem automatikus, a kérést kollégáink a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu
Go to the top of the page

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-05-15 20:32
Létrehozva: #742

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(VateraBenz @ 2011-05-15 20:06) *
Tisztelt szepikeke!

A felhasználót kizártuk az új nevén is.

Kedves Benz! smile.gif

És a negatívval mi lesz? Hiszen alapból nem is adhatta, mert nem volt jogosultsága a piactéren tartózkodni. this.gif

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-05-15 20:06
Létrehozva: #743

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(szepikeke @ 2011-05-15 18:31) *
Tisztelt moderátorok.
Kaptam egy ilyen értékelést!!!
Negatív vélemény: az ilyen vásárlók miatt zártak már ki egyszer 214 adásvétel és 100% pozitív adásvétel után!...

Tisztelt szepikeke!

A felhasználót kizártuk az új nevén is.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-05-15 18:45
Létrehozva: #744

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(szepikeke @ 2011-05-15 18:31) *
Tisztelt moderátorok.
""Negatív vélemény: az ilyen vásárlók miatt zártak már ki egyszer 214 adásvétel és 100% pozitív adásvétel után!Leüti a
terméket,átveszi,megkapja,elégedett,aztán mégis visszaküldi,olyan címszóval,hogy én elírtam,ő meg
benézte,holott előtte egyeztetett velem,aztán kiderül mivel elszólja magát,hogy egy másik aukciós
oldalon is vett egy ugyan ilyet olcsóbban,és ez neki nem kell!!!tehát az eladott készülékem még
többe van,és még kevesebbet ér!Én voltam a világ dolgaiban kevésbé tájékozott:),hogy visszavettem!!!És úgy hogy számlát és
garanciát kapott! ""

Innentől nincs miről beszélni. A Vatera nem a nicknevet, hanem a személyt zárja ki. Jelezd az értékelés szövegét a Kapcsolatfelvételen keresztül, ugyanis ő maga ismeri be, hogy egyszer már ki lett zárva. Egyben kérd az értékelés törlését is ugyanott. Azt vagy megteszik, vagy nem.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
szepikeke
hozzászólás 2011-05-15 18:31
Létrehozva: #745

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-09-02 20:18
Azonosító: 1 337 286

Tisztelt moderátorok.
""Negatív vélemény: az ilyen vásárlók miatt zártak már ki egyszer 214 adásvétel és 100% pozitív adásvétel után!Leüti a
terméket,átveszi,megkapja,elégedett,aztán mégis visszaküldi,olyan címszóval,hogy én elírtam,ő meg
benézte,holott előtte egyeztetett velem,aztán kiderül mivel elszólja magát,hogy egy másik aukciós
oldalon is vett egy ugyan ilyet olcsóbban,és ez neki nem kell!!!tehát az eladott készülékem még
többe van,és még kevesebbet ér!Én voltam a világ dolgaiban kevésbé tájékozott:),hogy visszavettem!!!És úgy hogy számlát és
garanciát kapott! ""

Ezzel az a probléma hogy ez egy gusztustalan dolog,a hírdetet termék Cambridge audio dvd89 egy azur540 erősítővel.Kérem külön a dv-ét külön aukcióban kapom,megérkezik egy 86-os megbeszélés az eladó állítja hogy 86-os a hírdetet termék!!! Én elnézést kérek hogy benéztem beismeri hogy a második hírdetésben tényleg89-nek hírdete,megbeszélés hogy vissza minden mert nekem 89-es kell közlöm vele hogy akkor megveszem a 89-est amit kb fél éve hírdetnek,igaz garancia nélkül de ez lényegtelen. Mindkét lap lementve dvd89-es a hírdetet termék!!!Adok egy pozitívot a normális hozzá állásért!!!És most ez jön,kérnék egy moderálást vagy orvoslatot erre a problémára!
Köszönöm Tisztelettel.
Szepikeke

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-05-13 18:31
Létrehozva: #746

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(suncity78 @ 2011-05-13 18:13) *
Nem találtam ilyen topikot ezért ide irom a kérdésem.
Mennyi idő alatt kell elkésziteni a visszajelzést? Illetve mivan akkor ha én pozitivan értékeltem ő viszont nem értékel egyáltalán?
Van erre valalmi határidő ami alatt neki is értékelni kell?
köszönöm

Itt egy moderátori válasz, ebben minden benne van:
"Akinek 10.000 Ft összértékben 40 napja elmaradt értékelése van, azaz az értékelésre váró aukció(k) leütési ára elérte a 10.000 Ft-ot és az aukció(k) befejezési dátuma meghaladta a 40 napot a személyes menübe való belépés után azonnal az Értékelések készítése menü jelenik meg. Itt már nem lehet visszalépni a személyes menübe csak akkor, ha a visszajelzések elkészülnek és azok összértéke 10.000 Ft alá csökken vagy ha a 40 napnál korábban zárult aukciók értékelése megtörténik."

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
suncity78
hozzászólás 2011-05-13 18:13
Létrehozva: #747

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2011-05-13 18:09
Azonosító: 1 497 229

Nem találtam ilyen topikot ezért ide irom a kérdésem.
Mennyi idő alatt kell elkésziteni a visszajelzést? Illetve mivan akkor ha én pozitivan értékeltem ő viszont nem értékel egyáltalán?
Van erre valalmi határidő ami alatt neki is értékelni kell?
köszönöm

+Quote Post
hytech
hozzászólás 2011-05-01 15:58
Létrehozva: #748

Élő szövet a belső fémvázon

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:14
Innen: Future
Azonosító: 66

IDÉZET(nagyzee @ 2011-05-01 15:51) *
a harmadik lehetőség meg az, hogy aki vásárolt a hamis termékből, az veszi a fáradságot a rendőrségi feljelentésre, és végigcsinálja a dolgot. Ennek eredményeként az eladó valószínűleg örökre kiírja magát a kereskedelemből...

Ezt szándékosan nem írtam bele, mert egy konkrét aukcióra gondoltam.
A feljelentés pedig már egy utólagos megoldás ami a szenvedő alanynak kevés vigasz.(az értéktelen lomot nagyjából dobhatja a kukába)

Egyébiránt a megoldás célravezető lehet bár a siker így sem garantált.

--------------------
Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.

+Quote Post
nagyzee
hozzászólás 2011-05-01 15:51
Létrehozva: #749

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-25 18:05
Azonosító: 2 094

IDÉZET(hytech @ 2011-05-01 15:08) *
Ezt azért érzed, hogy sántít nem is kicsit.
Nem tudsz - nem lehet - küldeni ilyen bizonyítékot ami már sokszor bebizonyosodott.

CSAK Két esetben lehetséges törlés hamis termék esetén:
1. Az eladó saját maga bevallja vagy a terméklapon vagy a levelezésben, hogy az áru gagyi.
2. Forgalmazó megkeresi a vaterát...

Ennyi.

a harmadik lehetőség meg az, hogy aki vásárolt a hamis termékből, az veszi a fáradságot a rendőrségi feljelentésre, és végigcsinálja a dolgot. Ennek eredményeként az eladó valószínűleg örökre kiírja magát a kereskedelemből...

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-05-01 15:47
Létrehozva: #750

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(hytech @ 2011-05-01 15:08) *
Nem tudsz - nem lehet - küldeni ilyen bizonyítékot ami már sokszor bebizonyosodott.

1. Az eladó saját maga bevallja vagy a terméklapon vagy a levelezésben, hogy az áru gagyi.

Ennyi.

Éppen ez az. Nem sántít. Múltkor Benz mutatott egy olyan sablont, ami kimondottan erre van kitalálva.
Ha xy-t zavarja, hogy bq hamis parfümöket árul, akkor írjon a parfüm hivatalos képviselőjének, jelentse a problémát. Akkor ő már írhat a Vaterának.
Csak hát ez némi utánajárást igényel. wink.gif Mennyivel egyszerűbb is lázadozni és azt mondani, hogy a Vatera nem tesz semmit. Jaj, hányszor hallottuk már. Sok, sok ember jön és kiabál, de vajon ki tesz érdemben valamit?

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
hytech
hozzászólás 2011-05-01 15:08
Létrehozva: #751

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2011-05-01 14:55) *
Akit tényleg zavar a hamisítás és ennyire a szívén viseli, az küldjön be olyan bizonyítékot, ami alapján a Vatera szankcionálhat. Amíg ezt nem teszitek, addig csak felesleges zajkeltés folyik ebben az ügyben.

Ennyi.

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-05-01 14:55
Létrehozva: #752

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(ujdiab5 @ 2011-05-01 14:21) *
Én ennek pont az ellenkezőjét tapasztalom a Vatera részéről mert amikor elküldtem az aukciós partner bizonyító és sértegető levelét valamint a termékről készült szervizes véleményt az Ügyfélszolgálat a rendőrséghez küldött (akik mivel szerződés az adás-vétel a polgári bíróságra küldtek jogosan).

Szerintem ez nem az ellenkezőjét bizonyítja. Azt írta Benz, hogy "bármilyen elfogadható bizonyíték esetén törlünk, kizárunk".
Talán nem elfogadható a bizonyítékod a Vatera szempontjából a törléshez.
Annyira bírnám, ha a sok ember, aki a Vaterától várja a szankcionálást, egyszer, csak egyszer végiggondolná azt, hogy mi történne, ha a Vatera minden tüsszentésre törölne aukciókat. Hogy ennek vajon milyen következményei lennének a Vaterára nézve. Egyszerűen nem vagytok hajlandóak elfogadni, hogy a Vatera is egy szabályrendszer szerint, törvények alapján dolgozik, működik, amiknek meg kell felelnie. Tényleg azt hiszitek, hogy a Vatera örül, amikor látja, hogy ott virít a hamis cucc, de nincs módja jogszerűen törölni?
Akit tényleg zavar a hamisítás és ennyire a szívén viseli, az küldjön be olyan bizonyítékot, ami alapján a Vatera szankcionálhat. Amíg ezt nem teszitek, addig csak felesleges zajkeltés folyik ebben az ügyben.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
ujdiab5
hozzászólás 2011-05-01 14:21
Létrehozva: #753

Újonc
*

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2010-01-22 11:18
Azonosító: 955 716

IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-21 18:26) *
Sajnos, ilyen esetekben indifferens, hogy mit GONDOL egy moderátor vagy egy felhasználó...
Azt viszont Te tudod régi fórumozóként és felhasználóként, hogy bármilyen elfogadható bizonyíték esetén törlünk, kizárunk.

Én ennek pont az ellenkezőjét tapasztalom a Vatera részéről mert amikor elküldtem az aukciós partner bizonyító és sértegető levelét valamint a termékről készült szervizes véleményt az Ügyfélszolgálat a rendőrséghez küldött (akik mivel szerződés az adás-vétel a polgári bíróságra küldtek jogosan).

+Quote Post
akyka2
hozzászólás 2011-04-21 22:09
Létrehozva: #754

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-28 12:51
Azonosító: 156 841

IDÉZET(VateraBenz @ 2011-04-21 14:14) *
Tisztelt akyka2!

Jogi végzettséggel a leírtakat elegendőnek tartja az aukció(k) eltávolításához? Ön szerint ez így támadhatatlan lenne?
Ha igen, akkor legyen kedves ezt bővebben kifejteni és továbbítom a jogi részlegünkhöz.
Köszönjük.

Jogos a kérdés smile.gif És ha már felvetettem egy ilyen problémát, úgy illik, hogy foglalkozzak (pontosabban segítsek foglalkozni) is a megoldás keresésével. Ma már a munkahelyemen felvetettem a szitut pályatársaimnak és kollégáimnak, sikerült is felkeltenem az érdeklődésüket a téma iránt. Fognak/fogunk időt szakítani e kérdésre. Bennem már felmerült ettől függetlenül is néhány dolog, de még nem állt össze annyira, hogy érdemes legyen postonként idetűzögetni. A jövő héten, ünnepek után azonban már valószínűleg épkézláb konstrukcióval szolgálhatok. Addig is kellemes Húsvétot mindenkinek!

+Quote Post
NetDigi
hozzászólás 2011-04-21 20:13
Létrehozva: #755

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-06-05 10:12
Azonosító: 654 839

Tisztelt akyka2!

Jogi végzettséggel a leírtakat elegendőnek tartja az aukció(k) eltávolításához? Ön szerint ez így támadhatatlan lenne?
Ha igen, akkor legyen kedves ezt bővebben kifejteni és továbbítom a jogi részlegünkhöz.
Köszönjük.

A eladó titokzatos csak postafiókja van nem válósak a szállítási módok személyesen nem ad át semmit számla nincsen pedig 3000eladás felet ez már bőven tulépi a kereskedelmi mennyiséget a termékek hamisak ott a sok értékelés .Titkosan árul vevők számára elérhetetlenül csak egy telefon szám van amit megkapnak meg egy postafiók a fiókot nyitathatot idegennel is pár forintért telefon számot meg akárki vehet aktiváltat is .Ha valaki rendesen árul az nem ilyen titkosan bujkálva teszi.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-04-21 18:26
Létrehozva: #756

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(hytech @ 2011-04-21 17:34) *
Az a szomorú - és ezt te is tudod - hogy 100%-ig igaza van, DE sajnos nem tudja bizonyítani. smoke.gif

Sajnos, ilyen esetekben indifferens, hogy mit GONDOL egy moderátor vagy egy felhasználó...
Azt viszont Te tudod régi fórumozóként és felhasználóként, hogy bármilyen elfogadható bizonyíték esetén törlünk, kizárunk.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
hytech
hozzászólás 2011-04-21 17:34
Létrehozva: #757

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Tisztelt akyka2!

Köszönjük.

Az a szomorú - és ezt te is tudod - hogy 100%-ig igaza van, DE sajnos nem tudja bizonyítani. smoke.gif

--------------------

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-04-21 14:14
Létrehozva: #758

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(akyka2 @ 2011-04-21 00:08) *
... Olyan túl sok bizonyításra véleményem szerint ezek után nemigen van szükség - vagy tévedek?

Tisztelt akyka2!

Köszönjük.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
akyka2
hozzászólás 2011-04-21 00:08
Létrehozva: #759

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-28 12:51
Azonosító: 156 841

Köszönöm a választ és a linket, Benz! Még egy poszt erejéig maradnék a témánál, utána tényleg befejeztem a hamisítványokkkal való szőrözést.

Szörnyülködésképpen (hogy legalább egy konkrét és egyben utolsó, de durva példát hozzak, ne csak ködrakétákat lövöldözzek): Szuzann nevű eladó illatszer-aukciói

Az alábbiak közlésével egyáltalán nem a rosszindulat vezérel (ezt kéretik tehát nem ekként kezelni), de ezt az eladót kirívó esetnek tartom még a többi, hamisítványokat feltöltő felhasználók aukcióihoz viszonyítva is.

/Tudom, tudom, a konkrét terméklapon kellene bejelölni; de hát az eladónak jelen pillanatban 190 - leírom: egyszázkilencven - darab teljesen azonos jellegű terméket kínáló aukciója fut/

Az eladó egy igazi Nagymenő:
- több, mint 3000 aukción van túl
- nyíltan eredetinek állítja be a terméklapon a hamisítványt (ez utóbbi tény már csak a szaporodó negatívjaiból - melyek többségére mellébeszélő sablonos válaszokat ad -, de még a közel 300 semlegesként kapott értékeléséből is vígan kiderül, de lásd alább)
- más jellegű terméket nem is árul, kizárólag illatszert
- mindegyik terméke egységesen 3990 jó magyar forint
- számos fizetési/küldési mód mellett utánvétet is vállal a terméklap szerint - ám utóbb kiderül (szintén a semleges, ill. negatív értékeléseiből), hogy aki ezek valamelyikét kérné, hamar felsül: előre, ráadásul postafiókba (rózsaszín postautalványon) kéri a pénz utalását, pontosabban kizárólag így lehet nála fizetni
- értékelései tartalmából és időpontjából ítélve ezekkel a termékekkel cca. bő két éve zavartalanul üzletel

Az ár kapcsán tessék belegondolni: úgy ennyi, hogy belekalkulálta a hasznát és nyilván a fizetendő jutalék összegét is; ugyan mennyibe kerülhet neki a beszerzésük? Minimális hasznot feltételezve is 3000, de inkább jóval kevesebb. Ezzel szemben az eladó által kínált cca. 75-100 ml-es kiszerelések a legolcsóbb helyek (online shopok) legolcsóbbikában is 9000-15000 Ft körül mozognak. Mivel illatszerekről van szó, egyetlen "gyár" állíthat elő eredeti parfümöt, az szolgálja ki valamennyi nagykereskedőjét, aki eredetit árul, ilyen forrásokból kapja (kaphatja). Nos, szerény véleményem szerint a láncban akárcsak a legelső nagyker sem életszerű, hogy megkapja annyiért e parfümök eredetijét, mint amennyit az eladó itt az oldalon kér a sajátjaiért. Olyan túl sok bizonyításra véleményem szerint ezek után nemigen van szükség - vagy tévedek?

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-04-20 19:21
Létrehozva: #760

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(akyka2 @ 2011-04-20 18:48) *
...Azt szeretném még megtudakolni (aztán ígérem, elhúzom a csíkot): milyen arányú /avagy számú?/ negatív értékelést kell összeszedni ahhoz, hogy az oldal úgy döntsön, megszabadul egy adott eladótól? Vagy van-e erre egyáltalán valamilyen szabály? Köszönöm. Akit pedig eddig esetleg idegesítettem e kérdéskör boncolgatásával - legyen az felhasználó vagy moderátor -, attól utólag is elnézést kérek...

Tisztelt akyka2!

Erről itt olvashat bővebben: http://www.vatera.hu/forum/index.php?act=a...;f=3&id=101
Nem szükséges elhúznia a csíkot smile.gif Értelmes, józan hangvételű hozzászólásokra mindig szükség van.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post

152 Oldal V  « < 36 37 38 39 40 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-25 16:11