Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-11-25 13:43
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 726 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 87 |
Tisztelt Admin!
Van egy termékem, amit a megnyerő licitáló emailben kapna meg, de ilyen lehetőség nincs a szállítási feltételekben. De szállítási költség nélkül, meg nem folytathatom a termék feltöltését, ill nem engedi tovább a rendszer. Több ilyen termék is van feltöltve másoknál is. Nem lehetne egy ilyen lehetőséget betenni a szállítási költségek közé? Mi ilyenkor a teendő? Üdv rudolf59 |
|
|
|
2012-11-23 22:20
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 459 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
A segítségeteket szeretném kérni.Azt szeretném megtudni ,hogyan tudom elutalni a pénzt?Ha postai csekken szeretném mit kell ráírnom a csekkre? Ha pedig bank kártyával szertnék fizetni azt hogy tehetem meg,hogy tudom kifizetni?Ma már annyit bönésztem az oldalt és egyszerüen nem jutottam előrébb.Kaptam egy emailt benne az eladó bankszámlaszámával,és a cég nevével.De itt elakadtam. Ha kaptál egy bankszámlaszámot akkor a saját bankszámlaszámodról elutalod az eladóéra, ennyi. A közleményben feltünteted a felhasználóneved. (Mert felételezem, ha bankkártyád van, akkor ugye bankszámládnak is lenni kell, nem?) Ha postai csekken - lánykori nevén rózsaszín postautalványon - küldöd a pénzt az eladó címére, az neked is + költség, ráadásul elég sokáig kóvályoghat a pénzed, amíg odaér. Ha postai csekken - lánykori nevén rózsaszín postautalványon - küldöd a pénzt az eladó bankszámlájára, az neked is + költség, itt is tovább tart míg odaér az eladó számlájára, de tőle is levon díjat a bank (általában 65 Ft, de van ahol több) amiért az eladó igen morcos tud lenni (én is például), viszont a pénz számlára érkezésétől számított további egy hét, míg az eladó megtudja, hogy egyáltalán kitől kapta a pénzt. Bankkártyával direktben nem tudsz fizetni. Azaz azt csináld, amit az első mondatomban írtam! Bár én nem találtam általad nyert aukciót! A hozzászólást -nyubocs- szerkesztette a következő időpontban: 2012-11-23 22:24 -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2012-11-23 20:20
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 243 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-11-23 20:13
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2012-11-23 11:28 Azonosító: 1 897 474 |
Szerintem az eladót kellene megkérdezned. A postai csekken számlára fizetés nem utalás, a bank levon az eladódtól egy halom pénzt miatta, ha vállalkozói számlája van. Az utalás annyit jelent, hogy a bankszámládról átutalod a pénzt az ő bankszámlájára. De kérdezd meg a partneredet, lehet, hogy elfogad alternatív megoldásokat is. Köszi a választ! |
|
|
|
2012-11-23 19:49
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 243 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.Azt szeretném megtudni ,hogyan tudom elutalni a pénzt?Ha postai csekken szeretném mit kell ráírnom a csekkre? Ha pedig bank kártyával szertnék fizetni azt hogy tehetem meg,hogy tudom kifizetni?Ma már annyit bönésztem az oldalt és egyszerüen nem jutottam előrébb.Kaptam egy emailt benne az eladó bankszámlaszámával,és a cég nevével.De itt elakadtam.A választott fizetési módban: -mind- van, akkor bárhogy kitudom/tudnám fizetni igaz?És meddig lehet befizetni ?? Lehet nem jó helyre írok ,de már nem jutok sehova. Nagyon köszönöma segítséget és a válaszokat! Üdv mindenkinek! Szerintem az eladót kellene megkérdezned. A postai csekken számlára fizetés nem utalás, a bank levon az eladódtól egy halom pénzt miatta, ha vállalkozói számlája van. Az utalás annyit jelent, hogy a bankszámládról átutalod a pénzt az ő bankszámlájára. De kérdezd meg a partneredet, lehet, hogy elfogad alternatív megoldásokat is. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-11-23 19:43
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2012-11-23 11:28 Azonosító: 1 897 474 |
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.Azt szeretném megtudni ,hogyan tudom elutalni a pénzt?Ha postai csekken szeretném mit kell ráírnom a csekkre? Ha pedig bank kártyával szertnék fizetni azt hogy tehetem meg,hogy tudom kifizetni?Ma már annyit bönésztem az oldalt és egyszerüen nem jutottam előrébb.Kaptam egy emailt benne az eladó bankszámlaszámával,és a cég nevével.De itt elakadtam.A választott fizetési módban: -mind- van, akkor bárhogy kitudom/tudnám fizetni igaz?És meddig lehet befizetni ??
Lehet nem jó helyre írok ,de már nem jutok sehova. Nagyon köszönöma segítséget és a válaszokat! Üdv mindenkinek! |
|
|
|
2012-11-23 19:26
Létrehozva:
|
|
... De kérdem én, ha a kifizetett postai szolgáltatással adja fel, akkor tényleg kapnék kártérítést?... Nem feltétlenül. Én sosem írok rá értéket, mert akkor magasabb a költség. Törékeny biztosítással a Favorit+ postázást használom. Ez 2090 Ft. Azzal, hogy Standard csomagként küldöm, felvállalom a kockázatát annak, hogy esetleg összetörik, akkor pedig én fizetek. Mondjuk eléggé biztonságosan csomagolok, a leveleim sem törnek el. Nem értem az eladót amúgy, mert 35 Ft a különbség a két küldés között, Vajon miért csinálta, mikor a Vatera szabályai szerint nem kérhet magasabb szállítási költséget a valósnál? 35 Ft megér annyit, hogy szabálytalan legyen? A postai kártérítéshez nem tudok hozzászólni, mert több mint 4 éve nem volt törésem, és csak elvesztésben van jártasságom. Azt majd valaki más. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-11-23 19:19
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2012-11-23 19:07 Azonosító: 1 898 016 |
Sziasztok!
Van egy kis problémám, ebben kellene a segítség. Vettem itt a vaterán egy diavetítőt. Az eladó standard postai csomagként jelölte meg a szállítást, ez is utaltam el neki. Ennek ellenére ő ajánlott levélként adta fel. Ez még nem is lenne baj. De!! Most délután mentem átvenni a csomagot és látom, hogy fehér postai ragasztószalaggal van megragasztva és meg van rogyva a sarka. Ekkor ott rögtön kibontottam és sajnálattal konstatáltam, hogy a diavetítőn egy kis repedés keletkezett. Jeleztem a postás hölgynek és kitöltettek velem egy panasz bejelentő lapot. A hölgy készségesen elmondta, hogy ne nagyon reménykedjek semmiben, mert ajánlott levélként adta fel a feladó így őket semmilyen kártérítési kötelezettség nem terheli. Ha standard csomagként adja fel, ahogy én fizettem, akkor arra rá kellett volna vezetni a doboz tartalmát és értékét, ebben az esetben lenne esélyem a kártérítésre. Persze ezt jeleztem az eladónak és ő nem akar hátrányt szenvedni a posta hibája miatt. De kérdem én, ha a kifizetett postai szolgáltatással adja fel, akkor tényleg kapnék kártérítést? A diavetítő nem lett használhatatlan, de az értékéből természetesen jócskán levon, ha a későbbiekben az illető, akinek karácsonyi ajándékba szántam, el akarná adni. Illetve hogy néz ki, hogy sérült terméket adok karácsonyra?! Jeleztem az eladónak, hogy szeretném visszaküldeni a terméket és én pedig szeretném visszakapani az átutalt összeget, de ő hallani sem akar róla, mert a posta törte el. Most beleolvastam a posta üzletszabályzatában, amelyben azt írják, hogy a postát kártérítés megfizetése kötelezi, de csak részben, a terméken keletkezett kár mértékében és a termék értékéhez viszonyítva. Ki dönti el a termék sérült értékét? Mit tehetek? Előre is köszönök bármilyen segítséget. |
|
|
|
2012-11-19 13:22
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 354 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
380 ft. volt a posta,a medál állítólag 2,2 gramm volt. A forint stimmel, mert ha egy "szokásos" levélnél vastagabb, akkor már nem veszik fel szabványméretűnek, úgy csak 345,- lett volna. A feladóvényen levő súlyt akkor is össze kéne vetni a megérkezett küldemény súlyával (akár a postán megmérik). Nagyon úgy tűnik, hogy ügyesen lenyúlták a postán. Meg lehet próbálni a reklamálást, de nem sok sikerrel biztatnálak. |
|
|
|
2012-11-19 13:11
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2011-03-15 18:55 Azonosító: 1 431 414 |
Kérd el szkennelve, vagy fotón az eladótól az ajánlott vény képét, azon rajta kell lennie a felvételkori súlynak grammra pontosan, abból kiderülhet, hogy benne volt-e? Hány forintos bérmentesítés van a borítékon? 380 ft. volt a posta,a medál állítólag 2,2 gramm volt. |
|
|
|
2012-11-19 13:09
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 354 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Sziasztok! Teljesen elvagyok keseredve és felháborodva! Vettem egy arany medált,elutaltam a pénzt, ma kaptam egy üres borítékot ,benne egy ugyancsak üres nylon tasakkal. Medál sehol.Eladó azt mondja ő beletette mégis üres a tasak. A boríték sértetlen volt.Hát elsírtam magam a nagy semmi láttán. Lenyúlta a posta? Ajánlott levél volt,de csak egy vékony boríték Kérd el szkennelve, vagy fotón az eladótól az ajánlott vény képét, azon rajta kell lennie a felvételkori súlynak grammra pontosan, abból kiderülhet, hogy benne volt-e? Hány forintos bérmentesítés van a borítékon? |
|
|
|
2012-11-19 12:47
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2011-03-15 18:55 Azonosító: 1 431 414 |
Sziasztok!
Teljesen elvagyok keseredve és felháborodva! Vettem egy arany medált,elutaltam a pénzt, ma kaptam egy üres borítékot ,benne egy ugyancsak üres nylon tasakkal. Medál sehol.Eladó azt mondja ő beletette mégis üres a tasak. A boríték sértetlen volt.Hát elsírtam magam a nagy semmi láttán. Lenyúlta a posta? Ajánlott levél volt,de csak egy vékony boríték |
|
|
|
2012-11-13 16:32
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 60 Regisztrált: 2007-03-01 14:36 Azonosító: 568 |
Sajnállak. Tudd be ezt tanulópénznek, viszont tedd neki bubisba. 6BB minta és számtalan más minta cseréje (más oldalon) után még mindig nem hiszem h. egy gép vágja darabokra a lapokat, de bubisban adom fel neki, ebből ez az utolsó mintám itthon, nem is lesz több. Ezután megtoldom a termékek árát 40Ft-tal és tőlem mehet bubisban a minta. Bizsut ajánlott postakészben szoktam feladni egy bubis anyagba beletekerve, azokkal sem volt soha semmi gond, pedig azok nagyobbak jóval és törékenyebbek is. Tőlem az is mehetne bubis borítékban, de nem tetszik az emereknek a +40Ft a termék díjába beépítve+a drágább posta sem (ugye számít a súly is ajánlott levélnél). Köszönöm a segítséget! |
|
|
|
2012-11-13 16:17
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 476 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
Itt 2 hete van gép, eddig tollal töltögették a vevényeket (ár, súly, aláírás, pecsét kézzel)... csak a matrica volt előrenyomtatott. Azóta lefagy naponta 10-10percre a PC. Géppel lassabbak... de csak itt. 3 levél feladás 14perc, mértem. Akkor feladom ismét a mintát... . Bár az oldalán is ugyanilyen a szakadás/vágás... :-S. Sajnállak. Tudd be ezt tanulópénznek, viszont tedd neki bubisba. |
|
|
|
2012-11-13 16:15
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 60 Regisztrált: 2007-03-01 14:36 Azonosító: 568 |
Nem tudom, lehet begyűrődött. Nekem egyik nap a postán az ajánlott papírt gyűrte be nekik a gép. Szóval passz. Itt 2 hete van gép, eddig tollal töltögették a vevényeket (ár, súly, aláírás, pecsét kézzel)... csak a matrica volt előrenyomtatott. Azóta lefagy naponta 10-10percre a PC. Géppel lassabbak... de csak itt. 3 levél feladás 14perc, mértem. Akkor feladom ismét a mintát... . Bár az oldalán is ugyanilyen a szakadás/vágás... :-S. |
|
|
|
2012-11-13 16:08
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 476 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
Még mindig nem értem, felhasítja a szortírozó a levelet? De miért? Nem vastagabb, mint egy normál levél. Az előző hattal akkor hogyhogy nem volt baj? Én is kaptam már mintát borítékban, papírlap sem volt benne, csak a minta, semmi baja nem volt. Koreából is egy sima papírborítékan jöttek, magamnak rendeltem őket, csak nem lett jó az árnyalat sajnos. Nem tudom, lehet begyűrődött. Nekem egyik nap a postán az ajánlott papírt gyűrte be nekik a gép. Szóval passz. |
|
|
|
2012-11-13 16:02
Létrehozva:
|
|
|
Lehet én tévedek mivel nem ismertem fel a szortírozó nyomát. Még mindig nem értem, felhasítja a szortírozó a levelet? De miért? Nem vastagabb, mint egy normál levél. Az előző hattal akkor hogyhogy nem volt baj? Én is kaptam már mintát borítékban, papírlap sem volt benne, csak a minta, semmi baja nem volt. Koreából is egy sima papírborítékan jöttek, magamnak rendeltem őket, csak nem lett jó az árnyalat sajnos. A hozzászólást -Vikyca- szerkesztette a következő időpontban: 2012-11-13 16:04 |
|
|
|
2012-11-13 16:01
Létrehozva:
|
|
|
Ezekhez a női ketyerékhez én nem igazán értek, de nekem a borítékból nem az jön le, hogy azt vágták volna (meg a papírból sem) Nekem úgy tűnik, hogy felszakította. (a kettéhajtott lapon is) Amúgy tessék megnézni a boríték alját (jó hogy betetted a képét) Átment a postai szortírozógépen (levélosztályozó) ott a nyoma. Aztán amiatt ment szét a mintád (gyenge a csomagolás, én nem kenném a postára, szerintem ez a Te hibád) Lehet én tévedek mivel nem ismertem fel a szortírozó nyomát. Aboríték teljes képén, amit nem tudok belinkelni, mert látszanak az adatai van egy felhasítás az oldalán meg ez az alján.... nekem az alja érdekesebb (mert nem is látszik az egész), mert a papírlap összehajtás az alján is ott van szétvágva és a papírlap nem tud 90 fokban elforogni, az helyben maradt max. 2-3mm-t tud fel le mozogni. Ezt írta amúgy: "Megérkezett a termék, de sajnos használhatatlan, mert út közben valahogy kiszakadt. Én meg: " Szia! Hát ez érdekes, már elég sok mintát elküldtem ebből a BB krémből ugyanilyen csomagolásban, de még egysem nyílt ki magától. Azt írtam a terméklapom h. postai sérülésekért nem vállalok felelősséget, de elküldöm még1x. Ha a borítékon látszik h. kifolyt, bemehettél volna vele a postára nyitás előtt és a posta kifizette volna a kárt. Az ajánlott feladás egyfajta biztosítás is és nem csak arra h. nyomonkövessék. A boríték nem sérült? Lyuk van rajta, valami nem szúrta ki? Na mind1, akkor feladom még1x. Körbetekerem bubis anyaggal a mintát." Aztán ezt: U.I.: "A lap alja ketté van vágva kissé.... az a lap nem volt kettévágva csak félbehajtva és ép volt, lehet nyitáskor belevágtál a mintába.... ami a boríték alján volt pont ott ahol a vágás van rajta." Aztán írtam ide.... hát nem tudom. Mégegy boszú negatív nem hiányzik. Már vagy 6db-ot eladtam egysem ment szét, ugyanígy csomagolva. A postai szortírozó szétvágja a leveleket? Mióta? Mondjuk nem tudom hogy megy a szortírozás viszont tényleg nem ártana ebből tanulva legközelebb bubissal betenni a borítékba. Én mondjuk még képeslapot is bubissal teszek borítékba. |
|
|
|
2012-11-13 15:55
Létrehozva:
|
|
|
Itt valóban látszik hogy vágta a borítékot. Én biztos megírnám neki, hogy bocs de a fotóval bizonyítottad, hogy Te vágtad ki és így nem áll módomba kompenzálni. Persze azért mégis csak Te döntesz, de véleményt kértél ez az enyém. Aboríték teljes képén, amit nem tudok belinkelni, mert látszanak az adatai van egy felhasítás az oldalán meg ez az alján.... nekem az alja érdekesebb (mert nem is látszik az egész), mert a papírlap összehajtás az alján is ott van szétvágva és a papírlap nem tud 90 fokban elforogni, az helyben maradt max. 2-3mm-t tud fel le mozogni. Ezt írta amúgy: "Megérkezett a termék, de sajnos használhatatlan, mert út közben valahogy kiszakadt. Én meg: " Szia! Hát ez érdekes, már elég sok mintát elküldtem ebből a BB krémből ugyanilyen csomagolásban, de még egysem nyílt ki magától. Azt írtam a terméklapom h. postai sérülésekért nem vállalok felelősséget, de elküldöm még1x. Ha a borítékon látszik h. kifolyt, bemehettél volna vele a postára nyitás előtt és a posta kifizette volna a kárt. Az ajánlott feladás egyfajta biztosítás is és nem csak arra h. nyomonkövessék. A boríték nem sérült? Lyuk van rajta, valami nem szúrta ki? Na mind1, akkor feladom még1x. Körbetekerem bubis anyaggal a mintát." Aztán ezt: U.I.: "A lap alja ketté van vágva kissé.... az a lap nem volt kettévágva csak félbehajtva és ép volt, lehet nyitáskor belevágtál a mintába.... ami a boríték alján volt pont ott ahol a vágás van rajta." Aztán írtam ide.... hát nem tudom. Mégegy boszú negatív nem hiányzik. Ezekhez a női ketyerékhez én nem igazán értek, de nekem a borítékból nem az jön le, hogy azt vágták volna (meg a papírból sem) Nekem úgy tűnik, hogy felszakította. (a kettéhajtott lapon is) Amúgy tessék megnézni a boríték alját (jó hogy betetted a képét) Átment a postai szortírozógépen (levélosztályozó) ott a nyoma. Aztán amiatt ment szét a mintád (gyenge a csomagolás, én nem kenném a postára, szerintem ez a Te hibád) Már vagy 6db-ot eladtam egysem ment szét, ugyanígy csomagolva. A postai szortírozó szétvágja a leveleket? Mióta? |
|
|
|
2012-11-13 15:49
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 459 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Ezekhez a női ketyerékhez én nem igazán értek, de nekem a borítékból nem az jön le, hogy azt vágták volna (meg a papírból sem)
Nekem úgy tűnik, hogy felszakította. (a kettéhajtott lapon is) Amúgy tessék megnézni a boríték alját (jó hogy betetted a képét) Átment a postai szortírozógépen (levélosztályozó) ott a nyoma. Aztán amiatt ment szét a mintád (gyenge a csomagolás, én nem kenném a postára, szerintem ez a Te hibád) A hozzászólást -nyubocs- szerkesztette a következő időpontban: 2012-11-13 15:50 -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-19 02:01 |