IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

156 Oldal V  « < 138 139 140 141 142 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
adri26
hozzászólás 2008-12-12 18:04
Létrehozva: #2781

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-18 20:40
Azonosító: 127 215

vásároltam két könyvet,írtam az eladónak hova mennyit utaljak ,mennyi lesz a postaköltség stb.Pénz utal,levélváltás,hoy a termék már postán van...én meg csak várok és várokMa felhívtam,mert levélbeni megkeresésemre nem reagált,hogy küldja már el a ragszámot.erre közölte a drága hogy olyan nincs mert nem ajánlottan adta fel.Mert NEM úgy kértem.Érdekes,mert nálam az az alap ha valakinek mégsem kell az ajánlott annak a figyelmét külön felhívom arra ,hogy csak és kizárólag az ő felelősségére küldök simán bármit is.Saccoltam a két könyv kb 450 g lehet + az ajánlott az bele is fér az általa kért 450 ft ba.Mit tudok ilyenkor tenni?segítsetek! sad.gif

ja és nem találtam ennek a témának megfelelő topicot rolleyes.gif

--------------------
"a világon az észt osztották el legigazságosabban!!!Senki nem panaszkodik,hogy neki kevés jutott!!!"
Go to the top of the page

+Quote Post
Bozsoki
hozzászólás 2008-12-11 15:57
Létrehozva: #2782

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-07-17 18:46
Azonosító: 16 839

IDÉZET(matiz61 @ 2008-12-11 14:24) *
Szia ! Ha simán adsz fel levelet, mindig kérjél a címzett nevére készpénzfizetési számlát.

Ez kapitális!!!! laugh.gif laugh.gif Hiába, Kolombusz tojása! rolleyes.gif

--------------------
A földön, az intelligencia mennyisége állandó. A népesség rohamosan gyarapszik.

"never argue with an idiot! he will just bring you down to his level and then beat you with his experience."

+Quote Post
Sprinkler1
hozzászólás 2008-12-11 15:43
Létrehozva: #2783

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-07-17 12:23
Innen: Káosz birodalom
Azonosító: 171 419

IDÉZET(matiz61 @ 2008-12-11 14:24) *
Szia ! Ha simán adsz fel levelet, mindig kérjél a címzett nevére készpénzfizetési számlát.

Hogy neked mekkora igazad van!!!!!Ez eddig fejembe se jutott.

--------------------
"Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"

+Quote Post
matiz61
hozzászólás 2008-12-11 15:24
Létrehozva: #2784

Öreg róka:)

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-19 11:01
Innen: Magyarország/Győr
Azonosító: 804

IDÉZET(pennyroyal1 @ 2008-12-11 10:50) *
Sziasztok, én is tanácsot kérnék. Egy nyakláncot simán kértek feladni......

--------------------
..... egy fehér szellem a sötét múltból ......

+Quote Post
Putyur
hozzászólás 2008-12-11 14:00
Létrehozva: #2785

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-06-01 12:23
Innen: Budapest
Azonosító: 12 391

IDÉZET(Sprinkler1 @ 2008-12-11 12:37) *
...
Nade 11 nap????!!!!!
Ráadásul múltkorjban, gondolom nem ünnepek közeledtével.....

Két hete volt.

IDÉZET(pennyroyal1 @ 2008-12-11 12:49) *
...
A válasza a becsületemre és annak értékére vonatkozó megjegyzése volt, és hogy nem vesztegeti az idejét, negázik, csak mondjam meg, h nem adtam fel...vagy valami ilyesmi...
Amúgy azt is megértem, hogy simán kérte, 400 Ft volt a lánc, erre majdnem ennyit postára gondolom nem volt kedve fizetni...de ez akkor is az ő hibája, én úgy gondolom.

És ha pont Neki nem tetszett a lánc, és így szeretné visszakapni az árát...? sad.gif blink.gif

--------------------
Putyur

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.
Ne kezdj birkózni egy disznóval, mert mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezni is fogja.

+Quote Post
Sprinkler1
hozzászólás 2008-12-11 13:52
Létrehozva: #2786

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Talán még ennyit fűznék hozzá: Legjobb védekezés a támadás....

--------------------
"Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"

+Quote Post
pennyroyal1
hozzászólás 2008-12-11 13:49
Létrehozva: #2787

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-18 23:31
Azonosító: 127 252

Igen, én is mondtam az illetőnek, hogy volt sima levél (valami képeslap egy rokontól), amit 3 hét után kaptam meg. A válasza a becsületemre és annak értékére vonatkozó megjegyzése volt, és hogy nem vesztegeti az idejét, negázik, csak mondjam meg, h nem adtam fel...vagy valami ilyesmi...
Amúgy azt is megértem, hogy simán kérte, 400 Ft volt a lánc, erre majdnem ennyit postára gondolom nem volt kedve fizetni...de ez akkor is az ő hibája, én úgy gondolom.

+Quote Post
Sprinkler1
hozzászólás 2008-12-11 13:37
Létrehozva: #2788

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Putyur @ 2008-12-11 11:25) *
Adalékként csak annyi, hogy a múltkorjában 11 napba telt egy levélnek egy ~80 km-es utat megtenni Magyarországon belül - de a végén célbaért... smile.gif Tehát két hét után kezdjetek aggódni...

Na azért ez se semmi!!!
Egyébként most jöttem a postáról, mondták, hogy most nagyon megnőtt a levelek átfutási ideje a Karácsony miatt.
Nade 11 nap????!!!!!
Ráadásul múltkorjban, gondolom nem ünnepek közeledtével.....

--------------------

+Quote Post
Bozsoki
hozzászólás 2008-12-11 13:30
Létrehozva: #2789

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-07-17 18:46
Azonosító: 16 839

Én nem adok fel értéket (1000<Ft) levélben. Akkor minimum ajánlott. Ha a vevő kifejezett óhaja, hogy a nagyértékű cucca elvesszen, ám legyen, de ebben az esetben nem én vagyok a hunyó.
Meg is szóltak a magas postaköltség miatt, de én nem kockáztatok. Amúgy fotó mindenről.
Egy levénél az is előfordulhat , hogy letagadja a megérkezést. Hát akkor inkább csomag 830-ért (persze az is csak olcsó cucchoz.) Annál még az átvétel is bizonyítható, és a levél annyival nem olcsóbb.

--------------------
A földön, az intelligencia mennyisége állandó. A népesség rohamosan gyarapszik.

"never argue with an idiot! he will just bring you down to his level and then beat you with his experience."

+Quote Post
Putyur
hozzászólás 2008-12-11 12:25
Létrehozva: #2790

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-06-01 12:23
Innen: Budapest
Azonosító: 12 391

IDÉZET(pennyroyal1 @ 2008-12-11 11:12) *
Persze, megtanultam a leckét, és köszönöm a tanácsot, ez ne is jutott eszembe, de jó ötlet!

Adalékként csak annyi, hogy a múltkorjában 11 napba telt egy levélnek egy ~80 km-es utat megtenni Magyarországon belül - de a végén célbaért... smile.gif Tehát két hét után kezdjetek aggódni...

--------------------
Putyur

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.
Ne kezdj birkózni egy disznóval, mert mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezni is fogja.

+Quote Post
pennyroyal1
hozzászólás 2008-12-11 12:12
Létrehozva: #2791

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Sprinkler1 @ 2008-12-11 11:10) *
Szia!

Sajnálom, hogy ebbe beleszaladtál... sad.gif
A postán, ha valami érdekeset sikerül kitapogatni, szinte 100%, hogy elvész a küldemény. Némi vígasz, hogy ajánlott leveleknél felelőssége is van a kézbesítőnek is, így az általában megmarad.
Nos tenni mostmár sokat nemtudsz, ez a vevő részéről is lehet bepróbálkozás.
Ha negát kapsz tőle, akkor kérd a vaterától a nega minősítés törlését, hivatkozva arra a levélre (remélem megtartottad) amiben a vevő a sima postázást kéri.
Én ennyit tudok neked segíteni, az esetből gondolom tanultál.

A többiek is biztos adnak még 1-2 tanácsot

Persze, megtanultam a leckét, és köszönöm a tanácsot, ez ne is jutott eszembe, de jó ötlet!

+Quote Post
pennyroyal1
hozzászólás 2008-12-11 12:11
Létrehozva: #2792

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Hozzáteszem, én is kértem már simán egy-két dolgot, olyan is volt, ami nem ért ide, és ebben az esetben eszembe nem jutott az eladón számonkérni...

+Quote Post
Sprinkler1
hozzászólás 2008-12-11 12:10
Létrehozva: #2793

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Sziasztok, én is tanácsot kérnék. Egy nyakláncot simán kértek feladni, ennek megfelelően is küldték a postaköltséget, én ennek megfelelően is adtam fel valamikor a múlt héten, nyilván a vevő saját felelősségére. Ma felhívott az illető, nem éppen illedelmes stílusban kérdezte, hogy hol a lánca? Ő kültdte a pénzt, tudja, hogy meg is érkezett, és az én levelemet is megkapta, hogy feladtam a levelet...Nyilvánvalóan éreztette, hogy Ő tudja, hogy én nem adtam fel a láncot, és hogy a becsületem többet érhetne...Szóval szerintem alig várja, hogy negatívot adhasson.
Tenni sokmindent nem tudok, bizonyítani a sima postázást nem igazán lehet, még ha meg is találnám a blokkot, amit a postán adtak, az sem jelent semmit.
A következtetéseket levontam, ezentúl NEM postázok simán, még a vevő felelősségére sem, de kiváncsi vagyok, hogy Ti voltatok-e már ilyen helyzetben, és hogy kezeltétek a dolgot?

Szia!

Sajnálom, hogy ebbe beleszaladtál... sad.gif
A postán, ha valami érdekeset sikerül kitapogatni, szinte 100%, hogy elvész a küldemény. Némi vígasz, hogy ajánlott leveleknél felelőssége is van a kézbesítőnek is, így az általában megmarad.
Nos tenni mostmár sokat nemtudsz, ez a vevő részéről is lehet bepróbálkozás.
Ha negát kapsz tőle, akkor kérd a vaterától a nega minősítés törlését, hivatkozva arra a levélre (remélem megtartottad) amiben a vevő a sima postázást kéri.
Én ennyit tudok neked segíteni, az esetből gondolom tanultál.

A többiek is biztos adnak még 1-2 tanácsot

--------------------

+Quote Post
pennyroyal1
hozzászólás 2008-12-11 11:50
Létrehozva: #2794

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Sziasztok, én is tanácsot kérnék. Egy nyakláncot simán kértek feladni, ennek megfelelően is küldték a postaköltséget, én ennek megfelelően is adtam fel valamikor a múlt héten, nyilván a vevő saját felelősségére. Ma felhívott az illető, nem éppen illedelmes stílusban kérdezte, hogy hol a lánca? Ő kültdte a pénzt, tudja, hogy meg is érkezett, és az én levelemet is megkapta, hogy feladtam a levelet...Nyilvánvalóan éreztette, hogy Ő tudja, hogy én nem adtam fel a láncot, és hogy a becsületem többet érhetne...Szóval szerintem alig várja, hogy negatívot adhasson.
Tenni sokmindent nem tudok, bizonyítani a sima postázást nem igazán lehet, még ha meg is találnám a blokkot, amit a postán adtak, az sem jelent semmit.
A következtetéseket levontam, ezentúl NEM postázok simán, még a vevő felelősségére sem, de kiváncsi vagyok, hogy Ti voltatok-e már ilyen helyzetben, és hogy kezeltétek a dolgot?

+Quote Post
bambooflower
hozzászólás 2008-12-09 20:37
Létrehozva: #2795

Csoport:
Kizárt

Regisztrált: 2007-03-01 14:16
Azonosító: 130

IDÉZET(sznorbi021 @ 2008-12-09 18:34) *
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Új vaterás vagyok,rendeltem egy árut postai utánvéttel.Garanciás az áru és sajnos egy két ok miatt ezt vissza kell küldenem.A postaköltséget (ami magas volt szerintem) én álltam.
A kérdésem pedig az lenne,hogy ha visszaküldöm az árut akkor a felmerülő postaköltséget ismét én állom,vagy az eladó?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.

nincs rá kötelezö szabály. az eladóval kell megbeszélned.

--------------------
"Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes."

+Quote Post
mazsolla
hozzászólás 2008-12-09 19:40
Létrehozva: #2796

Lelkes fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Azonosító: 135

IDÉZET(rudolf59 @ 2008-12-08 22:15) *
A termékleírást se olvassák el, mert ha a kezdő nem teszi, az rendben van, de, hogy egy olyan, akinek van 300 pozitívja, leüti aterméket és utána alkudozik, hogy Ő nem így gondolta az egy kicsit érdekes.

Ugyanez csak " pepitában ": dry.gif
Párszáz értékeléssel rendelkezik már. Küldi a kérdést : mi indokolja a magas ajánlott postaköltséget ?
Annyi esze már nincs, hogy elolvassa esetleg a termék helyét. unsure.gif

+Quote Post
sznorbi021
hozzászólás 2008-12-09 19:34
Létrehozva: #2797

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2008-12-09 19:24
Azonosító: 344 254

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Új vaterás vagyok,rendeltem egy árut postai utánvéttel.Garanciás az áru és sajnos egy két ok miatt ezt vissza kell küldenem.A postaköltséget (ami magas volt szerintem) én álltam.
A kérdésem pedig az lenne,hogy ha visszaküldöm az árut akkor a felmerülő postaköltséget ismét én állom,vagy az eladó?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.

+Quote Post
rudolf59
hozzászólás 2008-12-08 23:15
Létrehozva: #2798

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 87

IDÉZET(mad-R @ 2008-12-08 10:43) *
Ez a bónusz, ha valaki veszi a fáradtságot, hogy elolvassa, utánanézzen az "előéletemnek". smile.gif

A termékleírást se olvassák el, mert ha a kezdő nem teszi, az rendben van, de, hogy egy olyan, akinek van 300 pozitívja, leüti aterméket és utána alkudozik, hogy Ő nem így gondolta az egy kicsit érdekes.

+Quote Post
mazsolla
hozzászólás 2008-12-08 12:47
Létrehozva: #2799

Lelkes fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Azonosító: 135

IDÉZET(Felixbi @ 2008-12-07 19:39) *
Jó ötlet!! Akár lefotózható és csatolható az emailhez.

Mióta Vaterázok ( több mint 3 éve ) kezdettöl fogva ezt csinálom. A megcímzett felbélyegzett levelet lefotózom, majd az értesítö emilhez csatolom, amiben értesítem a vevőt hogy a levél ment , csatoltan a fotója.
Ajánlottaknál pedig a postáról hazaérve a feladás számláját fotózom és csatolom az emilhez.

+Quote Post
mad-R
hozzászólás 2008-12-08 11:43
Létrehozva: #2800

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-09-20 01:24
Azonosító: 190 694

Én már a kezdetektől ezt a megoldást alkalmazom. Az elején még én is a szkennelt feladóvevényt mellékeltem, de rájöttem, hogy felesleges, ha probléma van, akkor úgysem ér vele semmit, így felesleges a meló vele. A RAG-szám éppen elég. 

A másik dolog, hogy minden lépésről, tranzakcióról küldök e-mailt, tehát a vatera értesítő és az automatikus levél után,

Ha írja a vevő, hogy átutalta a vételárat, akkor visszaírom, hogy OK, fokozott figyelemmel kísérem a számlám (ami inkább csak megnyugtatás, mivel azonnal jön az sms az átutalásról, ezért kérem a közlemény rovatot használni az utaláskor). HA megérkezett az utalás ismét megy a levél, amelyben szerepel, hogy az átutalt összeg landolt a célszámlán, és feladásra került a termék xyz RAG-számmal.  Erre kérek visszajelzést is emailben, ez 2 célt szolgál, egyrészt visszajelzés nekem, hogy megérkezett a termék, illetve 99%-ban az értékelés is megtörténik perceken belül.

Eddig ez a rendszer működik, és egyben a vevő is nyugodtabb, illetve a kommunkációra sincs panasz.

Ha pedig valami gond van, akkor felhívom a vevőt, s személyesen közlöm vele, mi a probléma, késlekedés oka. Ha az én hibámból, akkor kitalálok valami kompenzációt(vagy olcsóbban adom a személyes találkozó esetén vagy pedig a postázás költségét átvállalom). Lehet ez furcsának tűnik, de ez engem is motívál, hogy ilyen ne vagy minnél kevesebb esetben forduljon elő. 

A posta miatt volt egyszer késlekedés, de az is pár napon belül rendeződött.

Nálam is bepróbálkoznak azzal, hogy simán vagy utánvéttel küldjem, de eddig mindig sikerült lebeszélni a kedves vevőt eme szándékáról.

A másik, igaz ez kicsit simlizés, de az Ismerj meg oldalon oda van írva, hogy felár nélkül küldöm elsőbbségi flaggel, annyit kell csak tenni, hogy a cím elküldésekor ezt jelezzék. Szerintetek mennyien tették ezt meg? biggrin.gif  

Ez a bónusz, ha valaki veszi a fáradtságot, hogy elolvassa, utánanézzen az "előéletemnek". smile.gif

A hozzászólást -mad-R- szerkesztette a következő időpontban: 2008-12-08 11:48

+Quote Post

156 Oldal V  « < 138 139 140 141 142 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-06-19 11:44