Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-12-29 18:45
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 86 Regisztrált: 2007-08-02 19:36 Azonosító: 18 525 |
Helló! Az lenne a kérdésem, hogy egy sima elsőbbségi levélnek mennyi idő alatt kéne odaérnie a címzetthez legkésőbb? Vettem pár műsoros videokazettát még december 5-én, ami elvileg december 15-én lett feladva. A feladóval számlát kérettem a feladásról, igaz azt még nem kértem Tőle, hogy scannelje is be (ezzel bizonyítva, hogy tényleg feladta őket). Nos a levél, amiben a cucc volt, még nem ért ide! Bár hozzá kell tenni, hogy a karácsony előtti 2 napon Szegeden, ahova kértem a küldeményt, sztrájkoltak a postai kézbesítők.... Lehet-e ilyenkor tenni valamit, vagy én lettem a posta újabb áldozata??? Nos, ma megérkezett a "csomagom", úgyhogy örülök neki! Viszont SIMÁN jött, annak ellenére, hogy ELSŐBBSÉGIVEL kértem. Az eladó azt mondta, hogy Ő elsőbbségivel adta fel, de biztos, hogy SIMÁN lett feladva (nincs ráragasztva a borítékra a kék kis elsőbbségis cetli, +615Ft-ot fizettem a postáért [meg a boríték árát], ami egy sima 2000g-ig terjedő levél feladási súlya). Számlát a kérésem ellenére sem kért a feladó. Egyébként az utóbbi időben elég sokszor félreértelmezték ezt az ajánlottat, elsőbbségit stb. Mindig odaírom, hogy SIMA ELSŐBBSÉGIVEL (Ajánlott nélkül) vagy SIMA AJÁNLOTTAN (elsőbbségi nélkül) kérem a cuccot, aztán máshogy jön a végén. |
|
|
|
2009-12-29 00:29
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 64 Regisztrált: 2007-03-19 11:03 Azonosító: 813 |
Helló! Az lenne a kérdésem, hogy egy sima elsőbbségi levélnek mennyi idő alatt kéne odaérnie a címzetthez legkésőbb? Vettem pár műsoros videokazettát még december 5-én, ami elvileg december 15-én lett feladva. A feladóval számlát kérettem a feladásról, igaz azt még nem kértem Tőle, hogy scannelje is be (ezzel bizonyítva, hogy tényleg feladta őket). Nos a levél, amiben a cucc volt, még nem ért ide! Bár hozzá kell tenni, hogy a karácsony előtti 2 napon Szegeden, ahova kértem a küldeményt, sztrájkoltak a postai kézbesítők.... Lehet-e ilyenkor tenni valamit, vagy én lettem a posta újabb áldozata??? A sima elsőbbségi levél vagy megérkezik vagy nem.A számla sem bizonyít semmit,nem tudsz vele a Postán reklamálni.Legközelebb talán,ajánlott küldeményként kérd a postázást,mert esetleges probléma esetén,kártalanítanak. |
|
|
|
2009-12-28 23:34
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 513 Regisztrált: 2009-05-13 16:03 Azonosító: 640 855 |
Helló! Az lenne a kérdésem, hogy egy sima elsőbbségi levélnek mennyi idő alatt kéne odaérnie a címzetthez legkésőbb? ... "Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Posta ZRt. Üzletszabályzata szerint: ?A Posta tevékenységét úgy szervezi és működteti, hogy belföldi forgalomban, valamint a határt átlépő forgalom belföldi szakaszán a munkanapokon feladott küldemények végponttól-végpontig mért útvonalára vonatkoztatott továbbítási időtartam a következők szerint teljesüljön: a) Az elsőbbségi levél és levelezőlap 85%-a a feladást követő munkanapon, 97%-a a feladást követő harmadik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen, b.) a postacsomagok 80%-a a feladást követő munkanapon, 95%-a a feladást követő harmadik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen, c) a címzett reklámküldemények és nyomtatványok, valamint az a) pontba nem tartozó levélküldemények 85%-a a feladást követő harmadik munkanapon, 97%-a a feladást követő ötödik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen, feltételezve azt, hogy a postai hálózatba való elhelyezés az aktuális hozzáférési pontra meghatározott tárgynapi utolsó gyűjtési időpont előtt megtörténik.? A fentiek alapján az Ön által feladott elsőbbséggel feladott levél átlagos átfutási ideje 1-3 munkanapot is igénybe vehet. A garantáltan másnapi kézbesítést az EMS gyorspostával feladott küldemények esetében tudja vállalni a Posta. További kérdései esetén is állunk szíves rendelkezésére. Üdvözlettel: Magyar Posta Zrt. Ügyfélszolgálata" A hozzászólást -hanga55- szerkesztette a következő időpontban: 2009-12-28 23:35 |
|
|
|
2009-12-28 19:09
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 70 Regisztrált: 2008-11-07 12:11 Azonosító: 280 994 |
Helló! Az lenne a kérdésem, hogy egy sima elsőbbségi levélnek mennyi idő alatt kéne odaérnie a címzetthez legkésőbb? Vettem pár műsoros videokazettát még december 5-én, ami elvileg december 15-én lett feladva. A feladóval számlát kérettem a feladásról, igaz azt még nem kértem Tőle, hogy scannelje is be (ezzel bizonyítva, hogy tényleg feladta őket). Nos a levél, amiben a cucc volt, még nem ért ide! Bár hozzá kell tenni, hogy a karácsony előtti 2 napon Szegeden, ahova kértem a küldeményt, sztrájkoltak a postai kézbesítők.... Lehet-e ilyenkor tenni valamit, vagy én lettem a posta újabb áldozata??? szia az elsőbbségi levél lényege a másnapi kézbesítés! ez néha nem egy hanem két nap, de nekem ennél nem szokott több lenni. általában az elsőbbségi levelek 75-80%-a másnap ott van. bár én csak ajánlottan adom fel, simán nem... -------------------- "A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál." Josh Billings
Azt mondják elmebajban szenvedek, de én nem szenvedek tőle! Sőt minden percét élvezem! |
|
|
|
2009-12-28 19:02
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 86 Regisztrált: 2007-08-02 19:36 Azonosító: 18 525 |
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy egy sima elsőbbségi levélnek mennyi idő alatt kéne odaérnie a címzetthez legkésőbb? Vettem pár műsoros videokazettát még december 5-én, ami elvileg december 15-én lett feladva. A feladóval számlát kérettem a feladásról, igaz azt még nem kértem Tőle, hogy scannelje is be (ezzel bizonyítva, hogy tényleg feladta őket). Nos a levél, amiben a cucc volt, még nem ért ide! Bár hozzá kell tenni, hogy a karácsony előtti 2 napon Szegeden, ahova kértem a küldeményt, sztrájkoltak a postai kézbesítők.... Lehet-e ilyenkor tenni valamit, vagy én lettem a posta újabb áldozata??? A hozzászólást -damir01- szerkesztette a következő időpontban: 2009-12-28 19:04 |
|
|
|
2009-12-27 20:21
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 969 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Én nem emlékszem, hogy a 930-at a Vatera magától beállította volna, azt nekem kellett beírni. Köszi, és persze Benznek is köszönöm. Ezek azok a dolgok, amik nem férnek már bele a kapacitásomba. Annyi más dolog van.... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-12-27 20:18
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Szerintem a sablonban a Vatera automatikusan fogja a változásokat megjelentetni, ha a termékleírásban is megadtad, akkor neked kell. Az i+ oldal nem nagy cucc, az megvan 2 perc alatt. Hopp kedves Benz, megelőzött. Azt az adatot, amit automatikusan adtak meg, mint pl.nálam a 930 Ft-ot jelöltem be, azt nem változtatják meg? Nekem kell? Köszönöm a választ. Én nem emlékszem, hogy a 930-at a Vatera magától beállította volna, azt nekem kellett beírni. Kedves VateraBenz, köszönöm! Akkor elég csak a sablonokat átírnom. |
|
|
|
2009-12-27 14:49
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 969 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Kedves zejopy! Ha ugyanarra gondolunk, akkor mi csak a szállítási módot adtuk meg az elején, a már futó aukcióknál, a szállítási költséget nem. Akkor lehet, hogy rosszul emlékszem, mert csak egyszer csináltam, így előfordulhat. Úgy emlékeztem, hogy a 930 Ft magától állt be, de ezek szerint rosszul. Január 1.-vel, amikor változtatok, úgyis kiderül. Nagyon köszönöm a választ. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-12-27 14:44
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 001 Regisztrált: 2008-07-17 12:23 Innen: Káosz birodalom Azonosító: 171 419 |
Szerintem az is megoldás még, hogy a terméklapra ráírni, hogy a postaköltségek a 2009 év végéig beérkezett utalásokra vonatkoznak.
Vagy lejárttá tenni az összes aukciót, és 2010-es lejáratra állítani a dátumokat és új szállítási összegekkel meghirdetni, persze villámáras és fixáras termékeknél ez nem jó -------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2009-12-27 14:42
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 908 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Szerintem a sablonban a Vatera automatikusan fogja a változásokat megjelentetni, ha a termékleírásban is megadtad, akkor neked kell. Az i+ oldal nem nagy cucc, az megvan 2 perc alatt. Hopp kedves Benz, megelőzött. Azt az adatot, amit automatikusan adtak meg, mint pl.nálam a 930 Ft-ot jelöltem be, azt nem változtatják meg? Nekem kell? Köszönöm a választ. Kedves zejopy! Ha ugyanarra gondolunk, akkor mi csak a szállítási módot adtuk meg az elején, a már futó aukcióknál, a szállítási költséget nem. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2009-12-27 14:37
Létrehozva:
|
|
Hátha egyszer most aktuális... Ha elöbb írom át, akkor kapok a fejemre a Vaterától az irreális postaköltségek miatt Ez engem is érdekelne. Ha átírom a sablont, akkor a terméklapon ugyanúgy változnak a postaköltségek, ahogy átírtam, vagy marad a régi összeg? Szerintem a sablonban a Vatera automatikusan fogja a változásokat megjelentetni, ha a termékleírásban is megadtad, akkor neked kell. Az i+ oldal nem nagy cucc, az megvan 2 perc alatt. Hopp kedves Benz, megelőzött. Azt az adatot, amit automatikusan adtak meg, mint pl.nálam a 930 Ft-ot jelöltem be, azt nem változtatják meg? Nekem kell? Köszönöm a választ. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2009-12-27 14:40 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-12-27 14:36
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 908 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tisztelt Sprinkler1, Aramir!
Ha a sablonban átírja a postaköltséget, akkor az új érték jelenik majd meg a meglévő aukcióknál is. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2009-12-27 14:29
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Most mikor már fejből nyomom a 2009-es díjszabást???? Hátha egyszer most aktuális... Ha elöbb írom át, akkor kapok a fejemre a Vaterától az irreális postaköltségek miatt sziasztok! at a kérdés merült fel bennem, ha valaki sablonban adja meg a szállítási díjakat, és ha a sablont változtatja, akkor a futó aukcióknál azzal együtt változnak a díjak is??? vagy esetleg az újraindítésnál??? köszi a válaszokat ui: mentségemre legyen, hogy bár régen regeltem be, csak nemrég jöttem "vissza" Ez engem is érdekelne. Ha átírom a sablont, akkor a terméklapon ugyanúgy változnak a postaköltségek, ahogy átírtam, vagy marad a régi összeg? A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2009-12-27 14:31 |
|
|
|
2009-12-27 12:16
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 70 Regisztrált: 2008-11-07 12:11 Azonosító: 280 994 |
sziasztok!
at a kérdés merült fel bennem, ha valaki sablonban adja meg a szállítási díjakat, és ha a sablont változtatja, akkor a futó aukcióknál azzal együtt változnak a díjak is??? vagy esetleg az újraindítésnál??? köszi a válaszokat ui: mentségemre legyen, hogy bár régen regeltem be, csak nemrég jöttem "vissza" -------------------- "A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál." Josh Billings
Azt mondják elmebajban szenvedek, de én nem szenvedek tőle! Sőt minden percét élvezem! |
|
|
|
2009-12-27 10:51
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 001 Regisztrált: 2008-07-17 12:23 Innen: Káosz birodalom Azonosító: 171 419 |
Juhé, elsejétől új árak, mehetek átírni az ismerj meg oldalamat posta.hu/kepek/upload/2009-12/Dijkivonat_20100101.pdf Most mikor már fejből nyomom a 2009-es díjszabást???? -------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2009-12-27 09:38
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2009-12-06 20:35 Azonosító: 873 729 |
de igen , postára kell adnia ha azt választod és kifizeted a postaköltséget megjegyzem egy kívétel van , ha az eladó odaírta a termékhez hogy ingyen posta Na köszi bár ebbe nincs benn a postaköltség De hát már egy hónapja nem jön lehet valamit át kell állítani vagy írni neki?! |
|
|
|
2009-12-27 01:42
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 065 Regisztrált: 2007-09-13 20:46 Innen: Onnan Azonosító: 24 900 |
|
|
|
|
2009-12-27 00:55
Létrehozva:
|
|
Juhé, elsejétől új árak, mehetek átírni az ismerj meg oldalamat posta.hu/kepek/upload/2009-12/Dijkivonat_20100101.pdf Egyszerűen imádom, mikor ilyen klassz híreket hozol. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-12-27 00:43
Létrehozva:
|
|
|
Juhé, elsejétől új árak, mehetek átírni az ismerj meg oldalamat
posta.hu/kepek/upload/2009-12/Dijkivonat_20100101.pdf |
|
|
|
2009-12-24 09:22
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 318 Regisztrált: 2007-07-06 23:48 Azonosító: 15 972 |
Már nem azért de ha én megvettem egy terméket 1 forintért azt nem az eladónak kéne postára adnia? A választ előre is köszönöm! de igen , postára kell adnia ha azt választod és kifizeted a postaköltséget megjegyzem egy kívétel van , ha az eladó odaírta a termékhez hogy ingyen posta |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-20 10:52 |