Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-08-27 14:37
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 254 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Tájékoztatok, hogy az eladó a biztonsági ellenőrzést hitelt érdemlően teljesítette, ennek értelmében ismét használhatja a Vatera piacterét. Ez eléggé szimpatikus post volt. Tényleg. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-08-27 14:10
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 116 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Egy elég "érdekes" eladó: http://elektronika.vatera.hu/hifi/egyeb/ha..._179394800.html Nagy értékű műszaki cikkek, előreutalás, majd házhozviszem, netes képek, nullás..... Bekedvenceltem. Tájékoztatok, hogy az eladó a biztonsági ellenőrzést hitelt érdemlően teljesítette, ennek értelmében ismét használhatja a Vatera piacterét. -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-08-27 13:51
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
Egy elég "érdekes" eladó: http://elektronika.vatera.hu/hifi/egyeb/ha..._179394800.html Nagy értékű műszaki cikkek, előreutalás, majd házhozviszem, netes képek, nullás..... Bekedvenceltem. Csak, hogy ne tűnjön el a termékleírás, ez igazán "vevőbarát" hozzáállás Ő írta nagybetűvel nem én kiabálok. idézem: "AZ ÁTVÉTEL ÚGY MŰKÖDIK AHOGY A SZÁMLÁMRA ÉRKEZETT AZ ÖSSZEG MAX 2-3 MUNKANAPON BELÜL HÁZHOZ SZÁLLITOM ÉS MÉG BEKÖTNI ÉS BEÁLLITANI IS SEGITEK HA KELL! A HÁZHOZSZÁLLITÁS INGYENES! NINCS SZEMÉLYES ÁTVÉTEL MÉG MIELŐTT KÉRDEZED! MOS AKTIVÁLTAK VISSZA VALAMI BIZALMATLAN GYIK MIATT ÉS MÉGIS ITT VAGYOK! HA BIZALMATLAN VAGY INKÁBB NE LICITÁLJ! MENJ ÉS LEGÓZZ EGYET. KIVÉTELEKTŐL ELNÉZÉST ELŐRE IS" Az utazásoknál nincs semmi kötöttség mehettek ahányan akartok, viszont érdekes a szállítás: "Postai csomagként előre utalás után 1500 Ft/db Garancia: Nincsen További információk a termék szállításával kapcsolatban: a pontos paramétereket és a kulcsátadást az összeg megérkezésekor személyesen viszem el. " Miért nem lehet érte menni a $-vel a zsebünkben??? Ja és az összes licit 1-3 napos időszakra lett feltéve, az utolsó 29-én jár le??!! Nem kellene a vatinak a nyerteseit értesíteni a rizikóról? (gondolom nem a vati hatásköre, de hátha) Itt egy 1 értékeléses nyert, lehet nem is tudja mekkorát bukhat. http://elektronika.vatera.hu/televizio/lcd..._179404825.html 9 értékeléses nyertes http://utazas-szabadido.vatera.hu/szallash..._179384111.html |
|
|
|
2010-08-27 13:01
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 153 Regisztrált: 2007-03-22 17:54 Azonosító: 1 544 |
Egy elég "érdekes" eladó:
http://elektronika.vatera.hu/hifi/egyeb/ha..._179394800.html Nagy értékű műszaki cikkek, előreutalás, majd házhozviszem, netes képek, nullás..... Bekedvenceltem. |
|
|
|
2010-08-27 10:28
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 241 Regisztrált: 2010-06-15 22:55 Azonosító: 1 214 427 |
|
|
|
|
2010-08-27 09:47
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 116 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
-------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-08-27 09:05
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 650 Regisztrált: 2010-02-05 12:24 Innen: Kesztölc Azonosító: 980 507 |
-------------------- Korán keltem, hol az arany?
|
|
|
|
2010-08-27 07:19
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
-------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2010-08-27 04:00
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 189 Regisztrált: 2010-01-12 23:20 Azonosító: 936 666 |
"Csak egy gondolat" Tisztel Aramir Azért a furcsa terméklap egybeesések miatt,és ugyanazon eladó többi 100 % azonos termékei miatt kicsit utánajárva hivatalos mederbe sikerült terelni a dolgot. A következő választ kaptam:A fogyasztó megkárosítása,félrevezetése,büntetendő. A megkárosításban való közreműködés,hallgatólagos beleegyezés,(Ha fenn áll)bűnsegédletnek minősül ha törvényileg meghatározott kereteken belül bizonyítható.(akár a régi akár az ujj néven árul) A sorozatos meg főleg. üdv:tamás Ez ordas őrültség. Bárki bármilyen okból lemásolhatja a másiknak a terméklapját, ha arra a másik fél un. copyright jogot nem tartott fenn, nem jelölte meg, hogy jogvédelem alá helyezi. Nem feltétlenül csaló a másik személy, azért nem kellene ártatlan embereket bajba sodorni csak azért, mert a terméklap egyezik. Volt már ilyen eset, hogy egy másik portálon összekevert egy "csaló vadász" egy másik felhasználóval, mert hasonlított a hirdetésünk és vádaskodott össze-vissza. A nyomozást mindenki hagyja a hatóságokra, az adatok ellenőrzését és kiadását meg a Vaterára, mert a törvény bizony a rágalmazást, a hamis tanúzást, sőt a hamis vádat is bünteti, egy feljelentésnél egy állítólagos sértettként akár ismeretlen tettessel szembeni feljelentéskor is el lehet követni könnyen mindkettőt, mert a sértett egyben tanú is, tehát a hatósághoz való feljelentés nem játék. |
|
|
|
2010-08-27 03:52
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 189 Regisztrált: 2010-01-12 23:20 Azonosító: 936 666 |
Tisztelt orsiy1! Legyen kedves a "nem létező" termékről kicsit több információt megosztani velünk. Konkrétan mi a probléma? ... de van, csak váletlenül "é"-t írt "e" helyett. "kecskemetizoli" a pontos neve. Termékkód: 176857060 Remélem ezzel tudtam segíteni, gyakori az ékezet gond az én esetemben is. |
|
|
|
2010-08-26 17:11
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
...A következő hasonlóan értelmetlen, a fenti meglátásomat igazoló hozzászólást témarombolásnak fogom minősíteni... -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2010-08-26 16:07
Létrehozva:
|
|
...Azért a furcsa terméklap egybeesések miatt... Tisztelt tomas73! Ön elolvassa az észrevételeire érkező moderátori válaszokat, vagy ilyen világi dolgokkal nem foglalkozik? A következő hasonlóan értelmetlen, a fenti meglátásomat igazoló hozzászólást témarombolásnak fogom minősíteni. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-08-26 12:26
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 70 Regisztrált: 2008-05-22 13:37 Azonosító: 154 640 |
Kedves Leó! Nem is vártam tájékoztatást, csak egy megjegyzést tettem, mert furcsának találtam amit leírtam. "Csak egy gondolat" Tisztel Aramir Azért a furcsa terméklap egybeesések miatt,és ugyanazon eladó többi 100 % azonos termékei miatt kicsit utánajárva hivatalos mederbe sikerült terelni a dolgot. A következő választ kaptam:A fogyasztó megkárosítása,félrevezetése,büntetendő. A megkárosításban való közreműködés,hallgatólagos beleegyezés,(Ha fenn áll)bűnsegédletnek minősül ha törvényileg meghatározott kereteken belül bizonyítható.(akár a régi akár az ujj néven árul) A sorozatos meg főleg. üdv:tamás |
|
|
|
2010-08-26 10:42
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Kedves Aramir! Azt hiszem, elég egyértelműen leírtam, hogy tájékoztatási kötelezettségünk nincs a vizsgálat eredményével kapcsolatban. Ennek ellenére elmondom, mivel ezzel a témát le is zárnám, hogy a két felhasználó hitelt érdemlően igazolta a termékleírások hasonlóságának miértjét. A piactér adminisztrátorainak munkáját mindenki legyen kedves a piactér adminisztrátoraira hagyni. Kedves Leó! Nem is vártam tájékoztatást, csak egy megjegyzést tettem, mert furcsának találtam amit leírtam. |
|
|
|
2010-08-26 10:19
Létrehozva:
|
|
Tisztelt Vaterás társak és adminisztrátorok Szeretném felhívni egy felhasználóra a figyelmet.... Tisztelt agotabauer! Köszönjük a jelzést, megtettük a szükséges intézkedéseket. Kérdésére válaszolva, ismereteink szerint a szerződés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelő információk alapján köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a Ptk. alapján. Az ilyen típusú jogérvényesítésre a felek megállapodása alapján, vagy ennek hiányában polgári perben, a bíróságokon keresztül van lehetőség. Amennyiben felmerül a rosszhiszeműség gyanúja, a rendőrség állampolgári bejelentés alapján indíthat vizsgálatot is. Ez a polgári pertől független folyamat. A fentiek természetesen a Vatera.hu Kft. saját jogértelmezését tükrözik, és semmilyen módon nem jelentenek a bírói vagy rendőrségi úton alkotott jogértelmezést. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-08-26 10:09
Létrehozva:
|
|
Azért a "Amennyiben érdekel a többi telefonos termékünk is, a részletes keresőben megtalálhatod ha kulcsszónak beírod, hogytelefon ill. a lap legaljára (Adott eladó termékei között:) a felhasználó nevem: duffi79" szöveg mindkét másik eladónál ott van a termékleírásban Kedves Aramir! Azt hiszem, elég egyértelműen leírtam, hogy tájékoztatási kötelezettségünk nincs a vizsgálat eredményével kapcsolatban. Ennek ellenére elmondom, mivel ezzel a témát le is zárnám, hogy a két felhasználó hitelt érdemlően igazolta a termékleírások hasonlóságának miértjét. A piactér adminisztrátorainak munkáját mindenki legyen kedves a piactér adminisztrátoraira hagyni. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2010-08-26 08:35
Létrehozva:
|
|
|
...Ez az igen kedves eladó ismét itt hirdeti a "remek" termékeit, ugyan most már TheLastBoyScout felhasználó néven.... Meg tudom erősíteni. Szia Oroszlán/Benz, Légyszíves egy gyors revíziót ejtsetek meg az ügyben mert bár nyilvánvaló az azonosság, de az áment ti mondjátok ki. Köszi hytech A hozzászólást -hytech- szerkesztette a következő időpontban: 2010-08-26 08:36 -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2010-08-25 23:29
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2008-03-29 17:38 Azonosító: 129 324 |
Tisztelt Vaterás társak és adminisztrátorok
Szeretném felhívni egy felhasználóra a figyelmet. Korábban Infamous88 néven futott és sikerült tőle vásárolnom egy kamu napszemüveget. Nem kevesebb mint 25.000.-Ft-ért. Részemről a leütés utána fizetés 12órán belül megtörtént. A postázás az eladó részéről már nem volt ilyen gördülékeny. 2hetet kellett várnom a termékre. Ami a gyanúmat felkeltette az az volt, hogy az értesítő e-mailben szereplő telefonszám nem volt valós. Amikor kérdőre vontam, hogy szeretnék vele beszélni, akkor közölte, hogy csak e-mailben tudunk értekezni. Ezek alapján, természetesen amikor megérkezett a szemüveg azonnal bevizsgáltattam. Mindenütt kiröhögtek, hogy egy kamu terméket sikerült vásárolnom és mivel a lencse fényvédelme meg sem közelíti a 80%-ot, így azt hajítsam el igen messzire. Gondoltam: 25.000.-Ft-ot csak nem dobálunk ki és igyekeztem e-mailben, békésen megegyezni. Magyarul kértem, hogy utalja vissza a pénzemet és felejtsük is el az egész üzletet. Innentől folyamatos ígérgetések, semmi egyéb.... A pénzem nem kaptam vissza. A vártaknak megfelelően a felhasználó név inaktívvá vált és a hirdetett termékek is lekerültek.... Itt meg is szakadhatna a történet, DE... Ez az igen kedves eladó ismét itt hirdeti a "remek" termékeit, ugyan most már TheLastBoyScout felhasználó néven. Írom ezt a lehető legnagyobb magabiztossággal, hiszen ugyanazokat a termékeket hirdeti ismét. Volt időm nem egyszer áttekinteni az adatlapját és a kínált termékeit. Higgyétek el. Tudom, hogy nem egyszerű az ilyen embereket megszűrni. Csak gondoltam, felhívom Mindenki figyelmét, hogy nagy ívbe kerülje el az ilyen "eladót", nehogy olyan helyzetbe kerüljön mint mi. Tisztelt adminok Kérdem én, hogy jogilag lehet-e valamit ezzel a helyzettel kezdeni? (minden dokumentálva van) Köszönettel, várom válaszotokat. A hozzászólást -agotabauer- szerkesztette a következő időpontban: 2010-08-25 23:30 |
|
|
|
2010-08-25 19:10
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
A két jelzett felhasználó nem azonos a kizárt felhasználóval. Azért a "Amennyiben érdekel a többi telefonos termékünk is, a részletes keresőben megtalálhatod ha kulcsszónak beírod, hogytelefon ill. a lap legaljára (Adott eladó termékei között:) a felhasználó nevem: duffi79" szöveg mindkét másik eladónál ott van a termékleírásban |
|
|
|
2010-08-25 17:48
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 085 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tisztelt Vaterás társak! Varga Zoltán alias "kecskemétizoli"!A leendő büntetését megérdemli,hisz nemlétező terméket árul,és fizetett ki,aztán más névvel,újra regisztrálva megismétli!NAGYON VIGYÁZZON VELE MINDENKI!!!!!!!!!!!! Tisztelt orsiy1! Legyen kedves a "nem létező" termékről kicsit több információt megosztani velünk. Konkrétan mi a probléma? Termékkód? "kecskemétizoli" nevű felhasználó nincs. Mi a régi és mi az új neve? A leírtaknak ebben a formájában sem értelme, sem haszna nincs! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy hozzászólásaiban kerülje az indokolatlan tiszta nagybetűs írásmódot és az írásjelek többszörözését. Ez bármilyen fórumon illetlenségnek, kiabálásnak számít. A következő hasonló hozzászólásért technikai témarombolás miatt figyelmeztetni fogjuk. Köszönjük figyelmét, megértését. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 11:09 |