Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-04-19 12:55
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2010-04-14 12:57 Azonosító: 1 113 726 |
Üdv!
Egy ideig nem vateráztam szeretném most újra feltölteni a termékeimet. Na most látom hogy kötelező megadni szállítási sablonokat. Ez azért érdekes mert mind az 50 termékem teljesen más, kiszámolni képtelenség a különböző futárok/posták szállítási értékei / méretei / súlyai alapján ráadásul ha 2 dolgot vesz valaki ami elég gyakori, már rögtön nem ér semmit a dolog. 0Ft-ot nem enged nekem beállítani csak a személyes átvételre de láttam több helyen is olyan terméket, ahol az utánvételi díjnál az volt h nincs díj megadva, de nekem ilyet nem enged! Nem lehet ezt a dolgot "megkerülni" valahogy, hogy majd vásárlás után (vagy előtte) egyeztetek a vevővel. És akkor még a bútorokra nem is gondoltam amit felraknék, azokat semmilyen futárszolgálat és posta nem vállal, azokra mégis hogyan találjak ki egységárat ha mondjuk valaki itt Budapesten vagy netán az ország másik feléből szeretné házhoz szállíttatni? Teljesen érthetetlen ez a szállítás a számomra. |
|
|
|
2010-04-10 13:01
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 929 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Ven egy eladóm akitől vettem vmit, én a megnyerést követő napon reggel utaltam és a mai napig nem kaptam meg. Amikor rákérdeztem azt mondta ő feladta simát, na de én ajánlottan kértem. Azóta sem ért ide. Nem kevés pénzről van szó, amikor megkértem utalja vissza a pénzem mert nem kaptam meg a cuccot neki állt vádaskodni. már túl vagyok a rendőrségi feljelentésen. Jelenleg hiteget, hogy utalja a pénzem hétfön. Tisztelt editkmet! Ha Ön ajánlott postázást kért és fizetett, de az eladó mégsem így adta fel a terméket, akkor őt terheli ilyen esetben a felelősség. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2010-04-10 12:51
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2010-01-16 22:09 Azonosító: 944 251 |
Ven egy eladóm akitől vettem vmit, én a megnyerést követő napon reggel utaltam és a mai napig nem kaptam meg. Amikor rákérdeztem azt mondta ő feladta simát, na de én ajánlottan kértem. Azóta sem ért ide. Nem kevés pénzről van szó, amikor megkértem utalja vissza a pénzem mert nem kaptam meg a cuccot neki állt vádaskodni. már túl vagyok a rendőrségi feljelentésen. Jelenleg hiteget, hogy utalja a pénzem hétfön.
|
|
|
|
2010-03-30 18:35
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 86 Regisztrált: 2007-08-02 19:36 Azonosító: 18 525 |
Üdv! Lehet, hogy igazad van. Sajnos már volt rá példa, hogy elutalás után napokig szóba sem állt velem a vevő, pedig a bankszámláján volt az összeg. 4-5 felszólítás után sem reagált, ezután egy semlegesért csaknem leharapta a fejemet. Én a gyors lebonyolítást szeretem, mindig 12 órán belül utalok. Nem szeretem, ha az üzlet létrejötte után az eladó le....ja a vevőt. Amúgy is a vevőnek a rizikója ha nem érkezik a cucc. Én egy számítástechnikai oldalon az oldal figyelmeztetése ellenére is utalom a pénzt, ha az eladó minősítése jó. (Legtöbbször a pénz kézhezvétele előtt küldik a cuccost, ha kérik küldöm nekik a net-bank átutalási igazolásának képfájlba mentett másolatát). Egyébként sürgős vásárláskor ezt boltok is elfogadták. Nos a kezdetekben én (mint eladó) is előre elküldtem a cuccost a vevőnek, mielőtt az még átutalt vagy elküldte volna nekem a pénzt. Aztán egyszer úgy jártam, hogy a kért összeg felét kaptam csak meg (kis összeg volt). Utána a vevő le sem tojt, hiába írtam neki (+korábban már üzleteltem vele, akkor nem volt semmi gond). Ez egy jó lecke volt számomra, hogy soha az életbe ne postázzak előre senkinek, mert jobban is megüthetem a bokámat. Tudom van sok tisztességes vevő, meg minden, de a mai világban sajnos egyre több a "galád" ember is. A hozzászólást -damir01- szerkesztette a következő időpontban: 2010-03-30 18:36 |
|
|
|
2010-03-30 18:06
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2010-03-30 10:35 Azonosító: 1 085 447 |
Üdv! A gyakorlat másképpen van, mert sehol sem kapod meg az árút (még a boltokban sem), ha nem fizettél előre (az utánvétes postázást most hagyjuk). Én csak annak postázok előbb, mint a pénz megérkezése, akivel már volt sikeres tranzakcióm, és minden tényleg a megbeszéltek szerint, gyorsan lezajlott. Természetesen, ha ragaszkodik a sürgős postázáshoz a Vevő, akkor kérek egy bizonyítékot, hogy utalt, befizette a számlára, feladta rózsaszín csekken stb, és akkor nyugodt szívvel merek postázni neki. De más esetben nem. Az elején beleestem ebbe a hibába, és sajnos többször is futnom kellett a a jogos követelés után. Üdv! Lehet, hogy igazad van. Sajnos már volt rá példa, hogy elutalás után napokig szóba sem állt velem a vevő, pedig a bankszámláján volt az összeg. 4-5 felszólítás után sem reagált, ezután egy semlegesért csaknem leharapta a fejemet. Én a gyors lebonyolítást szeretem, mindig 12 órán belül utalok. Nem szeretem, ha az üzlet létrejötte után az eladó le....ja a vevőt. Amúgy is a vevőnek a rizikója ha nem érkezik a cucc. Én egy számítástechnikai oldalon az oldal figyelmeztetése ellenére is utalom a pénzt, ha az eladó minősítése jó. (Legtöbbször a pénz kézhezvétele előtt küldik a cuccost, ha kérik küldöm nekik a net-bank átutalási igazolásának képfájlba mentett másolatát). Egyébként sürgős vásárláskor ezt boltok is elfogadták. |
|
|
|
2010-03-30 11:42
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2010-03-30 11:10 Azonosító: 1 085 526 |
Köszönöm szépen a tájékoztatást sokat segítettél, vagyis megoldottad a problémámat!! Még új vagyok!!
További szép napot!!! |
|
|
|
2010-03-30 11:35
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
Cipőnél még pár forinttal olcsóbb lehet az ajánlott levél, de ha cipősdobozzal együtt megy akkor már lehet hogy nem ártana csomagként feladni, már csak a rend kedvéért is. Egyébként a sztandard csomag árában benne van egy olyan "biztosítás-féleség", hogy ha elkeveri a posta akkor visszakapod a postaköltség 15+1-szeresét.
|
|
|
|
2010-03-30 11:31
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 7 Regisztrált: 2010-03-30 11:10 Azonosító: 1 085 526 |
Szia! Az ajánlott levél egy olyan objektum, ami legfeljebb 2 kg súlyú, az oldalainak hossza együtt véve legfeljebb 90cm, de egyik oldala sem haladja meg a 60cm-t. Ennek az ára súlytól függően változik. A sztandard postai csomag fixen 990 forint, 20 kilogrammig mérettől függetlenül. Ideális esetben mindkettőnél aláírást kér a postás átvételkor, de ha elég pici a levél hogy beférjen a postaládába, akkor a postás kedvétől függően előfordulhat hogy csak bedobja. Köszi az infot! Év pl cipő feladásához melyik módót ajánlod? |
|
|
|
2010-03-30 11:21
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 018 Regisztrált: 2008-11-17 16:10 Azonosító: 300 154 |
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy mi a különbség az ajánlott levélként előre utalás és a postai csomag előre utalás között? Az 1ik oldalon láttam, hogy 300 Ft/db a mások oldalon hogy 800, a 3. oldalon pedig 900. Tudnátok nekem segiteni? Köszi Szia! Az ajánlott levél egy olyan objektum, ami legfeljebb 2 kg súlyú, az oldalainak hossza együtt véve legfeljebb 90cm, de egyik oldala sem haladja meg a 60cm-t. Ennek az ára súlytól függően változik. A sztandard postai csomag fixen 990 forint, 20 kilogrammig mérettől függetlenül. Ideális esetben mindkettőnél aláírást kér a postás átvételkor, de ha elég pici a levél hogy beférjen a postaládába, akkor a postás kedvétől függően előfordulhat hogy csak bedobja. A hozzászólást -Dragunovhun- szerkesztette a következő időpontban: 2010-03-30 11:24 |
|
|
|
2010-03-30 11:14
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi a különbség az ajánlott levélként előre utalás és a postai csomag előre utalás között? Az 1ik oldalon láttam, hogy 300 Ft/db a mások oldalon hogy 800, a 3. oldalon pedig 900. Tudnátok nekem segiteni? Köszi |
|
|
|
2010-03-30 11:10
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Kedves savass! Amennyiben a terméklapon a szállítási módoknál "előre utalás után"-t lát, ez a megfelelő eljárás. Ha nem szívesen utal előre, keressen olyan terméket, amelyet személyesen vagy utánvéttel tud átvenni. Üdv! ............ (az utánvétes postázást most hagyjuk). .................... De még mennyire!! -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-03-30 11:07
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Szia! Én csak vevőként szoktam jelen lenni. Furcsának tartom azt az eladói hozzáállást, hogy utald a pénzt, ha ideér küldöm az árut. Szerintem a vevőnek a vásárlás ugyanakkora rizikó, mint az eladónak az eladás. (Talán még nagyobb) Ha én megírom egy eladónak, hogy utaltam a pénzt, küldje az árut, akkor ne az átutalás megérkezésére várjon, hanem ő is legyen bizalommal. (Miután megnézte a vevő eddigi minősítéseit.) Vagy tévedek? Üdv! A gyakorlat másképpen van, mert sehol sem kapod meg az árút (még a boltokban sem), ha nem fizettél előre (az utánvétes postázást most hagyjuk). Én csak annak postázok előbb, mint a pénz megérkezése, akivel már volt sikeres tranzakcióm, és minden tényleg a megbeszéltek szerint, gyorsan lezajlott. Természetesen, ha ragaszkodik a sürgős postázáshoz a Vevő, akkor kérek egy bizonyítékot, hogy utalt, befizette a számlára, feladta rózsaszín csekken stb, és akkor nyugodt szívvel merek postázni neki. De más esetben nem. Az elején beleestem ebbe a hibába, és sajnos többször is futnom kellett a a jogos követelés után. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2010-03-30 11:06
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 112 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Szia! Én csak vevőként szoktam jelen lenni. Furcsának tartom azt az eladói hozzáállást, hogy utald a pénzt, ha ideér küldöm az árut. Szerintem a vevőnek a vásárlás ugyanakkora rizikó, mint az eladónak az eladás. (Talán még nagyobb) Ha én megírom egy eladónak, hogy utaltam a pénzt, küldje az árut, akkor ne az átutalás megérkezésére várjon, hanem ő is legyen bizalommal. (Miután megnézte a vevő eddigi minősítéseit.) Vagy tévedek? Kedves savass! Amennyiben a terméklapon a szállítási módoknál "előre utalás után"-t lát, ez a megfelelő eljárás. Ha nem szívesen utal előre, keressen olyan terméket, amelyet személyesen vagy utánvéttel tud átvenni. -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-03-30 11:04
Létrehozva:
|
|
|
Nem. Szerintem az eladó ilyen esetben nem hibáztatható. De mint írtam, mindenkinek más a véleménye. Szerintem az eladó felelős a postázásért, hiszen ő ajánlja azt a lehetőséget, ergó felelősséget vállal érte(legalábbis kellene) hiszen ő köt "szerződést" a postával, és az ő felelőssége (sőt érdeke) hogy olyan szolgáltatást válasszon, amiben megbízik. Az, hogy ettől kevésbé csábítóak lesznek a termékei, az nem kifogás. Ha mindenképpen olcsóbb akar lenni, akkor beledolgozza az árba, vagy lenyeli a postaköltség egy részét. Ezek a megoldások szerintem éppen akkora negatívumok, mint bevállalni a sima levéllel járó kockázatot. A hozzászólást -Dragunovhun- szerkesztette a következő időpontban: 2010-03-30 11:09 |
|
|
|
2010-03-30 10:52
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Szia! Én csak vevőként szoktam jelen lenni. Furcsának tartom azt az eladói hozzáállást, hogy utald a pénzt, ha ideér küldöm az árut. Szerintem a vevőnek a vásárlás ugyanakkora rizikó, mint az eladónak az eladás. (Talán még nagyobb) Ha én megírom egy eladónak, hogy utaltam a pénzt, küldje az árut, akkor ne az átutalás megérkezésére várjon, hanem ő is legyen bizalommal. (Miután megnézte a vevő eddigi minősítéseit.) Vagy tévedek? nagyon nagyot. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-03-30 10:49
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2010-03-30 10:35 Azonosító: 1 085 447 |
Szia!
Én csak vevőként szoktam jelen lenni. Furcsának tartom azt az eladói hozzáállást, hogy utald a pénzt, ha ideér küldöm az árut. Szerintem a vevőnek a vásárlás ugyanakkora rizikó, mint az eladónak az eladás. (Talán még nagyobb) Ha én megírom egy eladónak, hogy utaltam a pénzt, küldje az árut, akkor ne az átutalás megérkezésére várjon, hanem ő is legyen bizalommal. (Miután megnézte a vevő eddigi minősítéseit.) Vagy tévedek? |
|
|
|
2010-03-25 17:34
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Nem? Nem. Szerintem az eladó ilyen esetben nem hibáztatható. De mint írtam, mindenkinek más a véleménye. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2010-03-25 16:55
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 694 Regisztrált: 2007-03-25 18:05 Azonosító: 2 094 |
Ok, értem, csak nekem szinte mindenki az ellenkezőjét írta: Így van. Pl én is. Egy ilyen esetnél a vevő is hibás, hogyha erőlteti a könyveletlen küldeményt, és az eladó is hibás, aki hajlandó belemenni ilyen helyzetbe. Mindegyikük közreműködése kell a balesethez. Ettől persze még mindegyiknek akár igaza is lehet, amikor a másikra keni a dolgot. Ez 50-50%, mindenki hibás, és mindenki negatívot kaphat....de ha felfogják, hogy ketten szúrták el, akkor jó esetben semleges-semleges. |
|
|
|
2010-03-25 15:10
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-03-25 14:47
Létrehozva:
|
|
|
Ok, értem, csak nekem szinte mindenki az ellenkezőjét írta: Olvastam azokat a hozzászólásokat, csak nem értek velük egyet Most akkor hallottál egy ellenkező véleményt is, de minden esetben mérlegelni kell, hogy mit vállalsz be (mint vevő), és mit kínálsz (mint eladó). -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 07:00 |