Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-09-28 09:45
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2009-02-14 17:40 Azonosító: 478 694 |
Semmilyen csomagolási költséget nem adhatsz meg, semmilyen aukciónál. Én úgy tudom a valós szállítási költségben beletartozik a posta által megkövetelt,biztonságos szállításhoz szükséges csomagoló,burkoló anyag is. Nem valós szállítási költség,ha a csomagolásért mint munka folyamatért számolsz fel költséget,vagy a szállításért mire eljutsz a postáig stb... Ezt itt a fórumon olvastam,nem jól tudom? |
|
|
|
2009-09-27 08:58
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Próbáljuk ki. Vásárolj, elküldöm neked utánvéttel, te ott a postásnak kifizeted a sok ezer ft-ot + a sokkal drágább postaköltséget, beviszed a csomagod a lakásba, kibontod, és találsz benne 2 db féltéglát a mittudomén mi helyett. Én megkapom a pénzem hiánytalanul, te pedig be nem bizonyítod soha az életben, hogy téglát kaptál. Nekem van papírom arról, hogy feladtam és te átvetted. Mehetsz a sóhivatalba panaszra. Hát ez így ennyi. Az utánvét senkinek se jó. Ez a lehetőség az előre utalásnál is fenn áll, nem csak az utánvétnél, mert kifizeted előre a cuccot, és utána küldök Neked két féltéglát (vagy egy egészet), és ugyanúgy van papírom, hogy átvetted. De ettől függetlenül nem utánvétezek semmilyen irányba. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2009-09-27 00:06
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 54 Regisztrált: 2008-06-26 23:57 Azonosító: 165 724 |
kamu címet adna ,akkor... ja beszoptam... párszáz, pár ezer forint miatt én sem problémázok ,de azért ... Próbáljuk ki. Vásárolj, elküldöm neked utánvéttel, te ott a postásnak kifizeted a sok ezer ft-ot + a sokkal drágább postaköltséget, beviszed a csomagod a lakásba, kibontod, és találsz benne 2 db féltéglát a mittudomén mi helyett. Én megkapom a pénzem hiánytalanul, te pedig be nem bizonyítod soha az életben, hogy téglát kaptál. Nekem van papírom arról, hogy feladtam és te átvetted. Mehetsz a sóhivatalba panaszra. Hát ez így ennyi. Az utánvét senkinek se jó. |
|
|
|
2009-09-26 16:46
Létrehozva:
|
|
|
Élő szövet a belső fémvázon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 356 Regisztrált: 2007-03-01 14:14 Innen: Future Azonosító: 66 |
Üdv! Valaki(k) válaszolna ,hogy sokan miért utálják a postai utánvétet? Dehogy utáljuk! A legjobb. Imádjuk érted? imádjuk!!!! A hozzászólást -hytech- szerkesztette a következő időpontban: 2009-09-26 16:46 -------------------- Szeretem amikor az okos hülyéskedik, de utálom mikor a hülye okoskodik.
|
|
|
|
2009-09-26 15:58
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 31 Regisztrált: 2009-01-15 20:36 Azonosító: 410 594 |
kamu címet adna ,akkor... ja beszoptam...
párszáz, pár ezer forint miatt én sem problémázok ,de azért ... |
|
|
|
2009-09-26 15:32
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 962 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Jó drágább ,de azért szerintem nincs olyan hülye senki ,hogy megadja a címet ,nem veszi át ,mert akkor látogatás lesz a vége... Mert gondolod, hogy pár száz, vagy 1-2 ezer forint miatt majd látogatni fogok? Mondjuk Szegedre??? Ne viccelj. Az emberek többsége nem ököllel rendezi le a dolgokat. Megpróbálja megelőzni a bajt. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-26 15:27
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Jó drágább ,de azért szerintem nincs olyan hülye senki ,hogy megadja a címet ,nem veszi át ,mert akkor látogatás lesz a vége... Miért, kamu címet nem adhat meg, ha szopatni akarja az eladót? Amúgy de van, engem már szopattak meg így egyszer, viszont Dunaújvárosból nem volt kedvem utazgatni Budapestre, hogy ugyan miért nem vette át. |
|
|
|
2009-09-26 15:23
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 31 Regisztrált: 2009-01-15 20:36 Azonosító: 410 594 |
Jó drágább ,de azért szerintem nincs olyan hülye senki ,hogy megadja a címet ,nem veszi át ,mert akkor látogatás lesz a vége...
|
|
|
|
2009-09-26 15:02
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 962 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Üdv! Valaki(k) válaszolna ,hogy sokan miért utálják a postai utánvétet? Pl.: nemrég olvastam ,h csak 5+ értékelés esetén... Ha megkapom a választ törölhetitek ezt a témát... Ha belegondolsz, magadtól is rájössz. Én senkinek nem küldök utánvéttel. Ha nem veszi át az árut, még én fizethetek. Egyébként nem is vagyok köteles, mert nincs megjelölve nálam. Enélkül is éppen eléggé kalandos az élet. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-26 15:00
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
Üdv! Valaki(k) válaszolna ,hogy sokan miért utálják a postai utánvétet? Pl.: nemrég olvastam ,h csak 5+ értékelés esetén... Ha megkapom a választ törölhetitek ezt a témát... Nos: -drágább, mint a sima posta, -semmivel sincs több biztosíték a vevő részére, hogy az lesz a csomagban, amit rendelt, -ha a vevő nem vesz át, akkor bukja az eladó a postai költségeket, ami ugye ebben az esetben magasabb, mint a sima postai díj Hirtelen ennyi jutott eszembe. De én nem vagyok hajlandó sem postázni, sem vásárolni utánvéttel -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2009-09-26 14:49
Létrehozva:
|
|
|
Üdv!
Valaki(k) válaszolna ,hogy sokan miért utálják a postai utánvétet? Pl.: nemrég olvastam ,h csak 5+ értékelés esetén... Ha megkapom a választ törölhetitek ezt a témát... |
|
|
|
2009-09-26 09:22
Létrehozva:
|
|
Jómagam nem szeretem, ha az ételemben, bármit is csinálnak. Olyan vagy mint egy ügyész. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-26 09:09
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
ételemben tisztázzuk: Jómagam nem szeretem, ha az ételemben, bármit is csinálnak. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
SÜN, SÜN!!!! "Sünben emelték ki a tüntetőt." |
|
|
|
2009-09-26 00:28
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Érdekes kérdés amúgy és szerintem nem egyértelmű a szabályzatban. Eléggé zavaró az hogy először úgy írja "Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget." de az is szerepel továbbá "annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett" érzek itt valami ellentmondást. Tehát ha feltünteted? vagy nem ? Vagy most mi van? Hiszek itt a tőlem tapasztaltabbaknak ettől függetlenül csak több aukciónál láttam és sokan alkalmazzák... furcsa... Kicsit hosszú lett a mondat, és bele lehet zavarodni, mert kettő témát is egyként tárgyal (mennyiség + postaköltség), a lényeg tömören kb ennyi a postával kapcsolatban: 3/7. Nem megengedett olyan aukció indítása ... amelyben a vételárat terhelő, egyéb költség kerül feltüntetésre, illetve annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett ... Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget. Szóval nem írhatsz ki nem valós postaköltséget, de azt sem játszhatod el, hogy nem írsz ki semmit, aztán a vásárlás után közlöd a vevőddel, hogy ennyi-meg annyi a csomagolási költség. |
|
|
|
2009-09-25 22:48
Létrehozva:
|
|
Érdekes kérdés amúgy és szerintem nem egyértelmű a szabályzatban. Eléggé zavaró az hogy először úgy írja "Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget." de az is szerepel továbbá "annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett" érzek itt valami ellentmondást. Tehát ha feltünteted? vagy nem ? Vagy most mi van? Hiszek itt a tőlem tapasztaltabbaknak ettől függetlenül csak több aukciónál láttam és sokan alkalmazzák... furcsa... Szóval akkor nyelvi ételemben tisztázzuk: Valós szállítási költség, nem egyenlő a csomagolási költséggel. A szállítási költség az, amit a postának, vagy a futárnak fizetsz. a csomagolási költség az, amibe bebugyolálod az árut. Hogy ez jogos-e, vagy reális-e a Vatera részéről, ebbe most ne menjünk bele, rengeteg időn keresztül boncolgattuk ezt a témát. A szabály az szabály, mint olyan, betartandó. Akár tetszik akár nem. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-25 22:05
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 131 Regisztrált: 2008-08-08 21:51 Azonosító: 177 560 |
Szerintem nem. Mint ahogy az sem, hogy 1000 Ft felett csak ajánlottan, 10.000 Ft felett csak értékbiztosítva postázok. Ez egyben a vevő érdeke is. Érdekes kérdés amúgy és szerintem nem egyértelmű a szabályzatban. Eléggé zavaró az hogy először úgy írja "Az eladó a valós szállítási költségen kívül nem számolhat fel semmilyen egyéb költséget." de az is szerepel továbbá "annak feltüntetés nélküli felszámítása sem engedett" érzek itt valami ellentmondást. Tehát ha feltünteted? vagy nem ? Vagy most mi van? Hiszek itt a tőlem tapasztaltabbaknak ettől függetlenül csak több aukciónál láttam és sokan alkalmazzák... furcsa... -------------------- "Boxolókkal sakkozni, sakkozókkal boxolni szeretek"
Okos pilóta alagútban nem katapultál. |
|
|
|
2009-09-25 19:43
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
Én találkoztam már olyan aukcióval, ahol oda volt írva: "1.000 forint alatti vásárlásnál nem postázok, kizárólag személyes átvétel!!!" Ha jól emlékszem valami olyasmi is ott volt, hogy összevárhatsz több terméket ha még nem járt le.... stb...stb... Ez elég korrektnek tűnik, ugyanis teljesen érthető ha valaki elad egy terméket mondjuk 1 ft-ért mert annyi lett a vége, akkor nem fog még 5 ft-ot sem költeni egy borítékra. Mellesleg megjegyzem kevés olyan bolt van ahol a zacsiért nem számolják fel az 5 ft-ot pl. A fenti kikötés szabályba ütközik? Csak kíváncsiságból kérdem... Semmilyen csomagolási költséget nem adhatsz meg, semmilyen aukciónál. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
SÜN, SÜN!!!! "Sünben emelték ki a tüntetőt." |
|
|
|
2009-09-25 16:24
Létrehozva:
|
|
|
Én találkoztam már olyan aukcióval, ahol oda volt írva: "1.000 forint alatti vásárlásnál nem postázok, kizárólag személyes átvétel!!!" Ha jól emlékszem valami olyasmi is ott volt, hogy összevárhatsz több terméket ha még nem járt le.... stb...stb... Ez elég korrektnek tűnik, ugyanis teljesen érthető ha valaki elad egy terméket mondjuk 1 ft-ért mert annyi lett a vége, akkor nem fog még 5 ft-ot sem költeni egy borítékra. Mellesleg megjegyzem kevés olyan bolt van ahol a zacsiért nem számolják fel az 5 ft-ot pl. A fenti kikötés szabályba ütközik? Csak kíváncsiságból kérdem... Szerintem nem. Mint ahogy az sem, hogy 1000 Ft felett csak ajánlottan, 10.000 Ft felett csak értékbiztosítva postázok. Ez egyben a vevő érdeke is. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2009-09-25 14:21
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 461 Regisztrált: 2009-01-22 14:57 Azonosító: 425 174 |
Csak 1Ft-os aukciónál van gáz akkor... Bár ezt is lehet máshogy értelmezni. Mind1 azért köszi hogy szóltál Én találkoztam már olyan aukcióval, ahol oda volt írva: "1.000 forint alatti vásárlásnál nem postázok, kizárólag személyes átvétel!!!" Ha jól emlékszem valami olyasmi is ott volt, hogy összevárhatsz több terméket ha még nem járt le.... stb...stb... Ez elég korrektnek tűnik, ugyanis teljesen érthető ha valaki elad egy terméket mondjuk 1 ft-ért mert annyi lett a vége, akkor nem fog még 5 ft-ot sem költeni egy borítékra. Mellesleg megjegyzem kevés olyan bolt van ahol a zacsiért nem számolják fel az 5 ft-ot pl. A fenti kikötés szabályba ütközik? Csak kíváncsiságból kérdem... |
|
|
|
2009-09-25 13:37
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 131 Regisztrált: 2008-08-08 21:51 Azonosító: 177 560 |
Bocsi, de azt sem szabad. Tehát ha felszámítasz 100 Ft-ot a bubis borítékért, vagy ezt feltünteted valahol, akkor az is szabálytalan. Nem egy aukciót töröltek már emiatt. Csak 1Ft-os aukciónál van gáz akkor... Bár ezt is lehet máshogy értelmezni. Mind1 azért köszi hogy szóltál -------------------- "Boxolókkal sakkozni, sakkozókkal boxolni szeretek"
Okos pilóta alagútban nem katapultál. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-19 14:57 |