IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

77 Oldal V  « < 39 40 41 42 43 > »   
Reply to this topicStart new topic
> E-kereskedelem Kezdőknek és Haladóknak, Tippek - tudnivalók - tapasztalatcsere
zejopy
hozzászólás 2011-07-26 12:17
Létrehozva: #801

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(agrotrade @ 2011-07-26 10:23) *
Péntek - szombat a leggyengébb, vasárnap a legjobb, utána a hétfő és a szerda. Ebben a sorrendben.
Péntek délutáni - szombati rendeléssel szerintem nincs előrébb senki, nem lehet utalni, csomagot feladni... Mi sokszor a péntek délután leadott rendelést is hétfő délelőtt igazoljuk vissza, főleg ha mérlegelni kell.

smile.gif Köszönöm. Akkor assszem pénteken nem fogok indítani. Mert akkor azok hiába vannak elöl.
Nekem a szombat nagyon jó, gondolom, mert a nők talán ilyenkor jutnak géphez.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)
Go to the top of the page

+Quote Post
agrotrade
hozzászólás 2011-07-26 10:23
Létrehozva: #802

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-05-03 21:53
Azonosító: 1 141 250

IDÉZET(zejopy @ 2011-07-26 08:03) *
Kíváncsi lettem volna, másnál is ilyen-e a statisztika.

Péntek - szombat a leggyengébb, vasárnap a legjobb, utána a hétfő és a szerda. Ebben a sorrendben.
Péntek délutáni - szombati rendeléssel szerintem nincs előrébb senki, nem lehet utalni, csomagot feladni... Mi sokszor a péntek délután leadott rendelést is hétfő délelőtt igazoljuk vissza, főleg ha mérlegelni kell.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-07-26 08:03
Létrehozva: #803

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Bigdept @ 2011-07-25 22:36) *
Én nem vagyok az, de könnyen lehet, hogy a jelzett időpontokban mással van elfoglalva a legtöbb ember...

Pénteken egész nap?
Kíváncsi lettem volna, másnál is ilyen-e a statisztika.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Bigdept
hozzászólás 2011-07-25 22:36
Létrehozva: #804

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-27 17:06
Azonosító: 964 053

IDÉZET(zejopy @ 2011-07-22 12:47) *
Rendszeresen nézem az eladási statisztikát, ami a PEP-eseknek egy tök jó szolgáltatás.
Egyre nagyobb csodálkozással szemlélem a pénteki napokat. Ebben a hónapban pénteken nem adtam el semmit, de 3 hónapra visszamenőleg is nagyon a béka feneke alatt van ez a nap a többihez képest. Ez azért furcsa, mert ha logikai úton próbálok következtetni, akkor úgy gondolnám, hogy a péntek tuti jó, mert már a hétvégéhez tartozik, legalábbis az este. Ehelyett a szombat az első erős nap. És valamiért a hétfő. Ez utóbbira reális indok lehet az a réteg, aki otthon nem, csak a munkahelyen tud netezni.
Örülnék, ha más PEP-es is megosztaná ilyen jellegű tapasztalatait, mert érdekelne a dolog.
Ha van egyáltalán PEP-es a fórumon rajtam kívül...sad.gif

Én nem vagyok az, de könnyen lehet, hogy a jelzett időpontokban mással van elfoglalva a legtöbb ember...

--------------------
Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-07-22 12:47
Létrehozva: #805

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Rendszeresen nézem az eladási statisztikát, ami a PEP-eseknek egy tök jó szolgáltatás.
Egyre nagyobb csodálkozással szemlélem a pénteki napokat. Ebben a hónapban pénteken nem adtam el semmit, de 3 hónapra visszamenőleg is nagyon a béka feneke alatt van ez a nap a többihez képest. Ez azért furcsa, mert ha logikai úton próbálok következtetni, akkor úgy gondolnám, hogy a péntek tuti jó, mert már a hétvégéhez tartozik, legalábbis az este. Ehelyett a szombat az első erős nap. És valamiért a hétfő. Ez utóbbira reális indok lehet az a réteg, aki otthon nem, csak a munkahelyen tud netezni.
Örülnék, ha más PEP-es is megosztaná ilyen jellegű tapasztalatait, mert érdekelne a dolog.
Ha van egyáltalán PEP-es a fórumon rajtam kívül...sad.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-07-18 21:27
Létrehozva: #806

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(dorijuci @ 2011-07-18 21:16) *
sziasztok. még új vagyok itt, szeretnék feltölteni, de nem igazán értem, hogy mit jelentenek a különböző árfajták. minimál, kikiáltási, villám, fix, stb...valahol le van ez részletesen írva hogy mit jelent és mikor használjuk? mindet meg kell adni a feltöltésnél?mikor regisztráltam, mintha láttam volna, de most sehol sem találom a menüben..
előre is köszönöm a segítséget

Tisztelt dorijuci!

A Vatera oldalain a felül látható segítség menüpontban részletes leírást talál minden lényeges tudnivalóról, fogalomról.
A minimálár például: http://www.vatera.hu/segitseg/licitalas_va...%A1si%20%C3%A1r
IDÉZET(dorijuci @ 2011-07-18 20:45) *
sziasztok. nem tudom pontosan, hogy hova tartozik a kérdésem, de az lenne, hogy az itt eladott termékek után kell-e adózni az apeh felé és fel kell-e tüntetni a bevallásban az innen származó bevételt...
még új játékos vagyok, segítsetek, kérlek:) köszi

Legyen kedves visszaolvasni ebben a topikban.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
dorijuci
hozzászólás 2011-07-18 20:45
Létrehozva: #807

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-07-18 20:41
Azonosító: 1 538 364

sziasztok. nem tudom pontosan, hogy hova tartozik a kérdésem, de az lenne, hogy az itt eladott termékek után kell-e adózni az apeh felé és fel kell-e tüntetni a bevallásban az innen származó bevételt...
még új játékos vagyok, segítsetek, kérlek:) köszi

sziasztok. még új vagyok itt, szeretnék feltölteni, de nem igazán értem, hogy mit jelentenek a különböző árfajták. minimál, kikiáltási, villám, fix, stb...valahol le van ez részletesen írva hogy mit jelent és mikor használjuk? mindet meg kell adni a feltöltésnél?mikor regisztráltam, mintha láttam volna, de most sehol sem találom a menüben..
előre is köszönöm a segítséget

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-07-02 11:13
Létrehozva: #808

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Aramir_1975 @ 2011-07-02 10:52) *
Szerintem tuti, hogy kelleni fog nektek is, mert gondolom az a lényeg, hogy vállalkozó vagy, és nem az, hogy milyen, mellék vagyy fő.

Hát, majd figyelek, legalábbis megpróbálok. Ha van valami változás, szóljál légyszi, mert hajlamos vagyok az ilyen dolgokról elfeledkezni.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Aramir_1975
hozzászólás 2011-07-02 10:52
Létrehozva: #809

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-12-30 04:37
Azonosító: 1 417 728

IDÉZET(zejopy @ 2011-07-01 19:38) *
laugh.gif Csúúúcs... még egy bőrt lehúzni. Van még mit? Basszus...
Vajon nekünk is kell majd? Akik főállásban dolgozunk?

Szerintem tuti, hogy kelleni fog nektek is, mert gondolom az a lényeg, hogy vállalkozó vagy, és nem az, hogy milyen, mellék vagyy fő.

+Quote Post
terika23
hozzászólás 2011-07-01 21:22
Létrehozva: #810

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-10-27 17:22
Azonosító: 260 214

Nem szándékoztam felkorbácsolni az amúgy sem nyugodt vizet...

A tanácsokat köszönöm! smile.gif

--------------------
“I thought what I’d do was, I’d pretend I was one of those deaf-mutes.”

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-07-01 19:38
Létrehozva: #811

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Aramir @ 2011-07-01 19:21) *
index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/25/ujra_jon_a_kotelezo_kamarai_tagsag/
Kb. annyi értelme van, mint a vagyonőri kamarai tagságnak, az is kötelező. Régen, kb 10 éve kötelező volt, sosem vettem hasznát, azt sem tudtam mi a dolguk, de fizetnem kellett az évi asszem valami 2-3000 Ft-ot akkor.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Kereskedelmi_és_Iparkamara

Biztos hasznosak, csak nem a csóró kisvállalkozóknak.

laugh.gif Csúúúcs... még egy bőrt lehúzni. Van még mit? Basszus...
Vajon nekünk is kell majd? Akik főállásban dolgozunk?
Olyan jó...A 2012/13-as tanévtől nem engedik, hogy egy tanár két állásban dolgozzon. Akinek lenne kapacitása, de a főállása nem tud túlórát biztosítani, jól megszívja. Pl.én is. Mindenhol elkaszálnak minket.
Azért számomra nagyon megnyugtató, hogy egy csomó ember tönkretétele árán egy vékony, ámde masszív léhűtő réteg nyugalmasan, egyre dagadtabb zsebbel végzi munkának nevezett tevékenységét.
Asszem ebben a témában eldugulok, thank_you.gif mert kezdek tiltott vizekre evezni. Na és a hőn szeretett fórumfegyelem ugye....

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2011-07-01 19:21
Létrehozva: #812

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 73

IDÉZET(zejopy @ 2011-07-01 19:13) *
Erről tudsz valami bővebbet is?

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/25/ujra_jon_a_kotelezo_kamarai_tagsag/

Kb. annyi értelme van, mint a vagyonőri kamarai tagságnak, az is kötelező. Régen, kb 10 éve kötelező volt, sosem vettem hasznát, azt sem tudtam mi a dolguk, de fizetnem kellett az évi asszem valami 2-3000 Ft-ot akkor.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Kereskedelmi_és_Iparkamara

Biztos hasznosak, csak nem a csóró kisvállalkozóknak.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-07-01 19:13
Létrehozva: #813

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Aramir @ 2011-07-01 19:05) *
Gondolom jól felvette a tanácsadásért a pénzt valaki...  dry.gif Egyébként ha minden igaz, kötelezővé akarják tenni újra a kamaratagságot. Kell a pénz a haveroknak, na  laugh.gif

Erről tudsz valami bővebbet is?

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2011-07-01 19:05
Létrehozva: #814

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 73

IDÉZET(zejopy @ 2011-07-01 18:49) *
Aki megreformálta az iskolai adminisztrációt, annak fogalma sem volt a művészetoktatásról. 40 évig működött zökkenőmentesen,most meg egyik utasítás üti a másikat. Csak, hogy egy példát említsek, a napló szerint adhatunk kiválóan megfelelt jegyet szövegesnél. A törzskönyv ugyanezt nem engedi. Szerencsétlen tanár írja egész évben a gyereknek a kiválóan megfelelt havi jegyet, év végén meg szembesül a szomorú valósággal, hogy csak jól megfeleltet adhat. És ez csak egy példa a sok közül. Mindenhol olyan emberek döntenek, akik a dolgok gyakorlati részével nincsenek tisztában. Ebben kell sajnos élnünk az életünket és megfelelnünk lehetőleg úgy, hogy az még jó is legyen.
Hol van már az a régi bölcsesség, ami a susztert a kaptafához küldi?
011.gif Kedves Benz! Elnézést. thank_you.gif

Gondolom jól felvette a tanácsadásért a pénzt valaki...  dry.gif Egyébként ha minden igaz, kötelezővé akarják tenni újra a kamaratagságot. Kell a pénz a haveroknak, na  laugh.gif

A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2011-07-01 19:06

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-07-01 18:49
Létrehozva: #815

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(terika23 @ 2011-07-01 18:32) *
Cifra dolgok itt is akadnak nálunk, mivel számítástechnikai részen mozgunk egyik félről. Aki kitalálta a szakmakódokat annak fogalma nem volt a számítástechnikáról.... Köszönöm a tanácsokat, igazából én is úgy voltam vele, hogy mindent belevenni, amit lehet, de az csak legyen már benne, ami feltétlen kell. biggrin.gif

Aki megreformálta az iskolai adminisztrációt, annak fogalma sem volt a művészetoktatásról. 40 évig működött zökkenőmentesen,most meg egyik utasítás üti a másikat. Csak, hogy egy példát említsek, a napló szerint adhatunk kiválóan megfelelt jegyet szövegesnél. A törzskönyv ugyanezt nem engedi. Szerencsétlen tanár írja egész évben a gyereknek a kiválóan megfelelt havi jegyet, év végén meg szembesül a szomorú valósággal, hogy csak jól megfeleltet adhat. És ez csak egy példa a sok közül. Mindenhol olyan emberek döntenek, akik a dolgok gyakorlati részével nincsenek tisztában. Ebben kell sajnos élnünk az életünket és megfelelnünk lehetőleg úgy, hogy az még jó is legyen.
Hol van már az a régi bölcsesség, ami a susztert a kaptafához küldi?
011.gif Kedves Benz! Elnézést. thank_you.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
terika23
hozzászólás 2011-07-01 18:32
Létrehozva: #816

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2011-07-01 18:25) *
A Vatera a férjem nevén fut, neki még összetett adminisztratív szolgáltatást is vettünk fel.smile.gif
Pl. az én vállalkozóimnak, ami művészetis diploma alapján lett csináltatva, még a független újságírói tevékenység is benne van.smile.gif
Sosem tudhatod, mit hoz a holnap. Minél több, annál több lehetőséged van később, ha úgy adódik. És akkor már benne van, nem kell utánajárnod. Bár most már másképpen van, mert asszem ügyfélkapu van. Nem kötelező azt csinálnod, amit felveszel, de szabad.
És igen, nekem a 02 a fő tevékenység, de ott a 01 is.

Cifra dolgok itt is akadnak nálunk, mivel számítástechnikai részen mozgunk egyik félről. Aki kitalálta a szakmakódokat annak fogalma nem volt a számítástechnikáról.... Köszönöm a tanácsokat, igazából én is úgy voltam vele, hogy mindent belevenni, amit lehet, de az csak legyen már benne, ami feltétlen kell. biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-07-01 18:25
Létrehozva: #817

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(terika23 @ 2011-07-01 18:13) *
Gmailesre.

Az előző kommentben meg nem írtam meg mit is akarok kérdezni. Tehát.
Mi az a szakmakód amely alatt fut a vaterázás (internetes ker.)? Illetve az én tippem szerint ugye a 479102 szakmakód a megfelelő, azonban a csomagküldő része kell-e ennek a szakmaága? Én mint internetes kereskedő be kell-e vegyem azt a szakmakódot is, ami az internetes kereskedelem mellett van? Illetve ha be kell vennem akkor külön számláznom kell a postaköltséget a 479101 kód alatt és magam részére kérni a postától számlát a feladási díjról? Remélem érthető mi a problémám, igazság szerint eléggé bele vagyok már kavarodva...

Válaszoltam privátban.smile.gif Akarod, hogy itt is?
Nem baj, ha több tevékenységi kört felveszel.
A Vatera a férjem nevén fut, neki még összetett adminisztratív szolgáltatást is vettünk fel.smile.gif
Pl. az én vállalkozóimnak, ami művészetis diploma alapján lett csináltatva, még a független újságírói tevékenység is benne van.smile.gif
Sosem tudhatod, mit hoz a holnap. Minél több, annál több lehetőséged van később, ha úgy adódik. És akkor már benne van, nem kell utánajárnod. Bár most már másképpen van, mert asszem ügyfélkapu van. Nem kötelező azt csinálnod, amit felveszel, de szabad.
És igen, nekem a 02 a fő tevékenység, de ott a 01 is.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
terika23
hozzászólás 2011-07-01 18:13
Létrehozva: #818

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2011-07-01 18:09) *
Most? A privát fiókomban vagyok, átmegyek az üzletibe.smile.gif

Gmailesre.

Az előző kommentben meg nem írtam meg mit is akarok kérdezni. Tehát.
Mi az a szakmakód amely alatt fut a vaterázás (internetes ker.)? Illetve az én tippem szerint ugye a 479102 szakmakód a megfelelő, azonban a csomagküldő része kell-e ennek a szakmaága? Én mint internetes kereskedő be kell-e vegyem azt a szakmakódot is, ami az internetes kereskedelem mellett van? Illetve ha be kell vennem akkor külön számláznom kell a postaköltséget a 479101 kód alatt és magam részére kérni a postától számlát a feladási díjról? Remélem érthető mi a problémám, igazság szerint eléggé bele vagyok már kavarodva...

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-07-01 18:09
Létrehozva: #819

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(terika23 @ 2011-07-01 18:04) *
Pont ezen ellentmondások miatt tépem a hajam mostanában...de erről írtam emilkét neked pont. smile.gif

Most? A privát fiókomban vagyok, átmegyek az üzletibe.smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
terika23
hozzászólás 2011-07-01 18:04
Létrehozva: #820

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2011-04-12 08:24) *
......de.... nem lehetne, hogy a Vatera nyújtson a felhasználóinak egy ilyen jellegű szolgáltatást?
Az emberek nagy része nem azért kezd el vaterázni, mert üzletszerűen akarja csinálni, hanem mert a levetett, már nem szükséges, dolgait, vagy hasonló dolgokat árul.
Nagyon sokan maradnak ezen a szinten, de van, aki meglátja ebben a lehetőséget, és ha már csinálja, törvényesen szeretné ezt tenni. Viszont nagyon sok törvény, szabály és kormányrendelet ellentmond egymásnak, ha nem is ténylegesen, de látszólag. Na és ki tudná jobban a szabályos Vaterázást, ami kompatibilis a Vaterával és a magyar törvényekkel is, mint egy olyan ember, aki a Vateránál, de a magyar törvényeknél is képben van teljesen.
Úgy képzelem a dolgot, hogy csinálnának egy e-mail címet, amin lehetne érdeklődni, és az illető ember a fórumon is tudna segítséget nyújtani a felmerülő kérdések esetén.
Vagy túl sokat szeretnék?
Hiszen csak pár dolgot kellene kidolgozni, mert a kérdések többsége ismétlődő jellegű, nincs több belőle mint 30-40 talán, viszont ezek olyanok, amiknek az ismerete könnyebbé teszi az ember lelkiismeretét.
Nagyon elvadult kívánság ez?smile.gif

Pont ezen ellentmondások miatt tépem a hajam mostanában...de erről írtam emilkét neked pont. smile.gif

--------------------

+Quote Post

77 Oldal V  « < 39 40 41 42 43 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-24 06:47