Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-07-26 12:17
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Péntek - szombat a leggyengébb, vasárnap a legjobb, utána a hétfő és a szerda. Ebben a sorrendben. Péntek délutáni - szombati rendeléssel szerintem nincs előrébb senki, nem lehet utalni, csomagot feladni... Mi sokszor a péntek délután leadott rendelést is hétfő délelőtt igazoljuk vissza, főleg ha mérlegelni kell. Nekem a szombat nagyon jó, gondolom, mert a nők talán ilyenkor jutnak géphez. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-07-26 10:23
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 14 Regisztrált: 2010-05-03 21:53 Azonosító: 1 141 250 |
Kíváncsi lettem volna, másnál is ilyen-e a statisztika. Péntek - szombat a leggyengébb, vasárnap a legjobb, utána a hétfő és a szerda. Ebben a sorrendben. Péntek délutáni - szombati rendeléssel szerintem nincs előrébb senki, nem lehet utalni, csomagot feladni... Mi sokszor a péntek délután leadott rendelést is hétfő délelőtt igazoljuk vissza, főleg ha mérlegelni kell. |
|
|
|
2011-07-26 08:03
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 014 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Én nem vagyok az, de könnyen lehet, hogy a jelzett időpontokban mással van elfoglalva a legtöbb ember... Pénteken egész nap? Kíváncsi lettem volna, másnál is ilyen-e a statisztika. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-07-25 22:36
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
Rendszeresen nézem az eladási statisztikát, ami a PEP-eseknek egy tök jó szolgáltatás. Egyre nagyobb csodálkozással szemlélem a pénteki napokat. Ebben a hónapban pénteken nem adtam el semmit, de 3 hónapra visszamenőleg is nagyon a béka feneke alatt van ez a nap a többihez képest. Ez azért furcsa, mert ha logikai úton próbálok következtetni, akkor úgy gondolnám, hogy a péntek tuti jó, mert már a hétvégéhez tartozik, legalábbis az este. Ehelyett a szombat az első erős nap. És valamiért a hétfő. Ez utóbbira reális indok lehet az a réteg, aki otthon nem, csak a munkahelyen tud netezni. Örülnék, ha más PEP-es is megosztaná ilyen jellegű tapasztalatait, mert érdekelne a dolog. Ha van egyáltalán PEP-es a fórumon rajtam kívül... Én nem vagyok az, de könnyen lehet, hogy a jelzett időpontokban mással van elfoglalva a legtöbb ember... -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2011-07-22 12:47
Létrehozva:
|
|
Rendszeresen nézem az eladási statisztikát, ami a PEP-eseknek egy tök jó szolgáltatás.
Egyre nagyobb csodálkozással szemlélem a pénteki napokat. Ebben a hónapban pénteken nem adtam el semmit, de 3 hónapra visszamenőleg is nagyon a béka feneke alatt van ez a nap a többihez képest. Ez azért furcsa, mert ha logikai úton próbálok következtetni, akkor úgy gondolnám, hogy a péntek tuti jó, mert már a hétvégéhez tartozik, legalábbis az este. Ehelyett a szombat az első erős nap. És valamiért a hétfő. Ez utóbbira reális indok lehet az a réteg, aki otthon nem, csak a munkahelyen tud netezni. Örülnék, ha más PEP-es is megosztaná ilyen jellegű tapasztalatait, mert érdekelne a dolog. Ha van egyáltalán PEP-es a fórumon rajtam kívül... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-07-18 21:27
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 941 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
sziasztok. még új vagyok itt, szeretnék feltölteni, de nem igazán értem, hogy mit jelentenek a különböző árfajták. minimál, kikiáltási, villám, fix, stb...valahol le van ez részletesen írva hogy mit jelent és mikor használjuk? mindet meg kell adni a feltöltésnél?mikor regisztráltam, mintha láttam volna, de most sehol sem találom a menüben.. előre is köszönöm a segítséget Tisztelt dorijuci! A Vatera oldalain a felül látható segítség menüpontban részletes leírást talál minden lényeges tudnivalóról, fogalomról. A minimálár például: http://www.vatera.hu/segitseg/licitalas_va...%A1si%20%C3%A1r sziasztok. nem tudom pontosan, hogy hova tartozik a kérdésem, de az lenne, hogy az itt eladott termékek után kell-e adózni az apeh felé és fel kell-e tüntetni a bevallásban az innen származó bevételt... még új játékos vagyok, segítsetek, kérlek:) köszi Legyen kedves visszaolvasni ebben a topikban. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-07-18 20:45
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2011-07-18 20:41 Azonosító: 1 538 364 |
sziasztok. nem tudom pontosan, hogy hova tartozik a kérdésem, de az lenne, hogy az itt eladott termékek után kell-e adózni az apeh felé és fel kell-e tüntetni a bevallásban az innen származó bevételt...
még új játékos vagyok, segítsetek, kérlek:) köszi sziasztok. még új vagyok itt, szeretnék feltölteni, de nem igazán értem, hogy mit jelentenek a különböző árfajták. minimál, kikiáltási, villám, fix, stb...valahol le van ez részletesen írva hogy mit jelent és mikor használjuk? mindet meg kell adni a feltöltésnél?mikor regisztráltam, mintha láttam volna, de most sehol sem találom a menüben.. előre is köszönöm a segítséget |
|
|
|
2011-07-02 11:13
Létrehozva:
|
|
Szerintem tuti, hogy kelleni fog nektek is, mert gondolom az a lényeg, hogy vállalkozó vagy, és nem az, hogy milyen, mellék vagyy fő. Hát, majd figyelek, legalábbis megpróbálok. Ha van valami változás, szóljál légyszi, mert hajlamos vagyok az ilyen dolgokról elfeledkezni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-07-02 10:52
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 119 Regisztrált: 2010-12-30 04:37 Azonosító: 1 417 728 |
|
|
|
|
2011-07-01 21:22
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 222 Regisztrált: 2008-10-27 17:22 Azonosító: 260 214 |
Nem szándékoztam felkorbácsolni az amúgy sem nyugodt vizet...
A tanácsokat köszönöm! -------------------- “I thought what I’d do was, I’d pretend I was one of those deaf-mutes.” |
|
|
|
2011-07-01 19:38
Létrehozva:
|
|
index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/25/ujra_jon_a_kotelezo_kamarai_tagsag/ Kb. annyi értelme van, mint a vagyonőri kamarai tagságnak, az is kötelező. Régen, kb 10 éve kötelező volt, sosem vettem hasznát, azt sem tudtam mi a dolguk, de fizetnem kellett az évi asszem valami 2-3000 Ft-ot akkor. hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Kereskedelmi_és_Iparkamara Biztos hasznosak, csak nem a csóró kisvállalkozóknak. Vajon nekünk is kell majd? Akik főállásban dolgozunk? Olyan jó...A 2012/13-as tanévtől nem engedik, hogy egy tanár két állásban dolgozzon. Akinek lenne kapacitása, de a főállása nem tud túlórát biztosítani, jól megszívja. Pl.én is. Mindenhol elkaszálnak minket. Azért számomra nagyon megnyugtató, hogy egy csomó ember tönkretétele árán egy vékony, ámde masszív léhűtő réteg nyugalmasan, egyre dagadtabb zsebbel végzi munkának nevezett tevékenységét. Asszem ebben a témában eldugulok, -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-07-01 19:21
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Erről tudsz valami bővebbet is? index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/25/ujra_jon_a_kotelezo_kamarai_tagsag/ Kb. annyi értelme van, mint a vagyonőri kamarai tagságnak, az is kötelező. Régen, kb 10 éve kötelező volt, sosem vettem hasznát, azt sem tudtam mi a dolguk, de fizetnem kellett az évi asszem valami 2-3000 Ft-ot akkor. hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Kereskedelmi_és_Iparkamara Biztos hasznosak, csak nem a csóró kisvállalkozóknak. |
|
|
|
2011-07-01 19:13
Létrehozva:
|
|
Gondolom jól felvette a tanácsadásért a pénzt valaki... Erről tudsz valami bővebbet is? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-07-01 19:05
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Aki megreformálta az iskolai adminisztrációt, annak fogalma sem volt a művészetoktatásról. 40 évig működött zökkenőmentesen,most meg egyik utasítás üti a másikat. Csak, hogy egy példát említsek, a napló szerint adhatunk kiválóan megfelelt jegyet szövegesnél. A törzskönyv ugyanezt nem engedi. Szerencsétlen tanár írja egész évben a gyereknek a kiválóan megfelelt havi jegyet, év végén meg szembesül a szomorú valósággal, hogy csak jól megfeleltet adhat. És ez csak egy példa a sok közül. Mindenhol olyan emberek döntenek, akik a dolgok gyakorlati részével nincsenek tisztában. Ebben kell sajnos élnünk az életünket és megfelelnünk lehetőleg úgy, hogy az még jó is legyen. Hol van már az a régi bölcsesség, ami a susztert a kaptafához küldi? Gondolom jól felvette a tanácsadásért a pénzt valaki... A hozzászólást -Aramir- szerkesztette a következő időpontban: 2011-07-01 19:06 |
|
|
|
2011-07-01 18:49
Létrehozva:
|
|
Cifra dolgok itt is akadnak nálunk, mivel számítástechnikai részen mozgunk egyik félről. Aki kitalálta a szakmakódokat annak fogalma nem volt a számítástechnikáról.... Köszönöm a tanácsokat, igazából én is úgy voltam vele, hogy mindent belevenni, amit lehet, de az csak legyen már benne, ami feltétlen kell. Aki megreformálta az iskolai adminisztrációt, annak fogalma sem volt a művészetoktatásról. 40 évig működött zökkenőmentesen,most meg egyik utasítás üti a másikat. Csak, hogy egy példát említsek, a napló szerint adhatunk kiválóan megfelelt jegyet szövegesnél. A törzskönyv ugyanezt nem engedi. Szerencsétlen tanár írja egész évben a gyereknek a kiválóan megfelelt havi jegyet, év végén meg szembesül a szomorú valósággal, hogy csak jól megfeleltet adhat. És ez csak egy példa a sok közül. Mindenhol olyan emberek döntenek, akik a dolgok gyakorlati részével nincsenek tisztában. Ebben kell sajnos élnünk az életünket és megfelelnünk lehetőleg úgy, hogy az még jó is legyen. Hol van már az a régi bölcsesség, ami a susztert a kaptafához küldi? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-07-01 18:32
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 222 Regisztrált: 2008-10-27 17:22 Azonosító: 260 214 |
A Vatera a férjem nevén fut, neki még összetett adminisztratív szolgáltatást is vettünk fel. Pl. az én vállalkozóimnak, ami művészetis diploma alapján lett csináltatva, még a független újságírói tevékenység is benne van. Sosem tudhatod, mit hoz a holnap. Minél több, annál több lehetőséged van később, ha úgy adódik. És akkor már benne van, nem kell utánajárnod. Bár most már másképpen van, mert asszem ügyfélkapu van. Nem kötelező azt csinálnod, amit felveszel, de szabad. És igen, nekem a 02 a fő tevékenység, de ott a 01 is. Cifra dolgok itt is akadnak nálunk, mivel számítástechnikai részen mozgunk egyik félről. Aki kitalálta a szakmakódokat annak fogalma nem volt a számítástechnikáról.... Köszönöm a tanácsokat, igazából én is úgy voltam vele, hogy mindent belevenni, amit lehet, de az csak legyen már benne, ami feltétlen kell. -------------------- “I thought what I’d do was, I’d pretend I was one of those deaf-mutes.” |
|
|
|
2011-07-01 18:25
Létrehozva:
|
|
Gmailesre. Az előző kommentben meg nem írtam meg mit is akarok kérdezni. Tehát. Mi az a szakmakód amely alatt fut a vaterázás (internetes ker.)? Illetve az én tippem szerint ugye a 479102 szakmakód a megfelelő, azonban a csomagküldő része kell-e ennek a szakmaága? Én mint internetes kereskedő be kell-e vegyem azt a szakmakódot is, ami az internetes kereskedelem mellett van? Illetve ha be kell vennem akkor külön számláznom kell a postaköltséget a 479101 kód alatt és magam részére kérni a postától számlát a feladási díjról? Remélem érthető mi a problémám, igazság szerint eléggé bele vagyok már kavarodva... Válaszoltam privátban. Nem baj, ha több tevékenységi kört felveszel. A Vatera a férjem nevén fut, neki még összetett adminisztratív szolgáltatást is vettünk fel. Pl. az én vállalkozóimnak, ami művészetis diploma alapján lett csináltatva, még a független újságírói tevékenység is benne van. Sosem tudhatod, mit hoz a holnap. Minél több, annál több lehetőséged van később, ha úgy adódik. És akkor már benne van, nem kell utánajárnod. Bár most már másképpen van, mert asszem ügyfélkapu van. Nem kötelező azt csinálnod, amit felveszel, de szabad. És igen, nekem a 02 a fő tevékenység, de ott a 01 is. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-07-01 18:13
Létrehozva:
|
|
|
Most? A privát fiókomban vagyok, átmegyek az üzletibe. Gmailesre. Az előző kommentben meg nem írtam meg mit is akarok kérdezni. Tehát. Mi az a szakmakód amely alatt fut a vaterázás (internetes ker.)? Illetve az én tippem szerint ugye a 479102 szakmakód a megfelelő, azonban a csomagküldő része kell-e ennek a szakmaága? Én mint internetes kereskedő be kell-e vegyem azt a szakmakódot is, ami az internetes kereskedelem mellett van? Illetve ha be kell vennem akkor külön számláznom kell a postaköltséget a 479101 kód alatt és magam részére kérni a postától számlát a feladási díjról? Remélem érthető mi a problémám, igazság szerint eléggé bele vagyok már kavarodva... -------------------- “I thought what I’d do was, I’d pretend I was one of those deaf-mutes.” |
|
|
|
2011-07-01 18:09
Létrehozva:
|
|
Pont ezen ellentmondások miatt tépem a hajam mostanában...de erről írtam emilkét neked pont. Most? A privát fiókomban vagyok, átmegyek az üzletibe. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-07-01 18:04
Létrehozva:
|
|
|
......de.... nem lehetne, hogy a Vatera nyújtson a felhasználóinak egy ilyen jellegű szolgáltatást? Az emberek nagy része nem azért kezd el vaterázni, mert üzletszerűen akarja csinálni, hanem mert a levetett, már nem szükséges, dolgait, vagy hasonló dolgokat árul. Nagyon sokan maradnak ezen a szinten, de van, aki meglátja ebben a lehetőséget, és ha már csinálja, törvényesen szeretné ezt tenni. Viszont nagyon sok törvény, szabály és kormányrendelet ellentmond egymásnak, ha nem is ténylegesen, de látszólag. Na és ki tudná jobban a szabályos Vaterázást, ami kompatibilis a Vaterával és a magyar törvényekkel is, mint egy olyan ember, aki a Vateránál, de a magyar törvényeknél is képben van teljesen. Úgy képzelem a dolgot, hogy csinálnának egy e-mail címet, amin lehetne érdeklődni, és az illető ember a fórumon is tudna segítséget nyújtani a felmerülő kérdések esetén. Vagy túl sokat szeretnék? Hiszen csak pár dolgot kellene kidolgozni, mert a kérdések többsége ismétlődő jellegű, nincs több belőle mint 30-40 talán, viszont ezek olyanok, amiknek az ismerete könnyebbé teszi az ember lelkiismeretét. Nagyon elvadult kívánság ez? Pont ezen ellentmondások miatt tépem a hajam mostanában...de erről írtam emilkét neked pont. -------------------- “I thought what I’d do was, I’d pretend I was one of those deaf-mutes.” |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-24 06:47 |