IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

1342 Oldal V  « < 1053 1054 1055 1056 1057 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vészkijárat, Kötetlen csevegés mindenkinek
matiz61
hozzászólás 2010-02-21 17:05
Létrehozva: #21081

Öreg róka:)

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-19 11:01
Innen: Magyarország/Győr
Azonosító: 804

IDÉZET(zejopy @ 2010-02-21 15:42) *
Óóóó, Matiz! Te is szűz vagy teljesen. thank_you.gif De ha jól tudom, te is gyűjteményeztél amikor eladtál. Javíts ki, ha tévedek! smile.gif
Ebben az esetben az én meglátásomat erősíted.

Sajnos nem tudlak megerősíteni. Csak a vásárlásaim tartoznak a gyűjteményes kategóriába, eladásnál a könyvektől a számítástechnikáig majdnem minden volt.
(üdülés, ingatlan, autó nem volt)

--------------------
..... egy fehér szellem a sötét múltból ......
Go to the top of the page

+Quote Post
zebutabu
hozzászólás 2010-02-21 16:44
Létrehozva: #21082

Lelkes fórumozó

Csoport:
Kizárt

Regisztrált: 2007-03-23 19:08
Innen: a Tibi mellett
Azonosító: 1 742

IDÉZET(matiz61 @ 2010-02-21 15:30) *
Na ! ...... sőt, nana !
Azért sem szerzek semlegest...... mad.gif

Ne is szerezz semlegest, a Te kínálatodba vagy vásárolt áruidhoz nem is illik! Egyébként a sok százas emberkékről van szó! thank_you.gif

Az első mondatodat nem tudom értelmezni! ohmy.gif
Valami szotyizáshoz illő, szájrágós cse laugh1.gif vejre számítassz?

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-02-21 16:42
Létrehozva: #21083

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(matiz61 @ 2010-02-21 15:30) *
Na ! ...... sőt, nana !

Óóóó, Matiz! Te is szűz vagy teljesen. thank_you.gif De ha jól tudom, te is gyűjteményeztél amikor eladtál. Javíts ki, ha tévedek! smile.gif
Ebben az esetben az én meglátásomat erősíted.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
matiz61
hozzászólás 2010-02-21 16:30
Létrehozva: #21084

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-19 11:01
Innen: Magyarország/Győr
Azonosító: 804

IDÉZET(zebutabu @ 2010-02-21 15:27) *
Látod! az a tiszta pozitív már megvezet, lehet nem is olyan tiszta mint látszik.

Na ! ...... sőt, nana !

--------------------
..... egy fehér szellem a sötét múltból ......

+Quote Post
zebutabu
hozzászólás 2010-02-21 16:27
Létrehozva: #21085

Lelkes fórumozó

Csoport:
Kizárt

IDÉZET(zejopy @ 2010-02-21 14:27) *
Ha viszont egy csupa pozitív, tényleg láthatóan korrekt partner "tűnik el", akkor inkább a semleges felé hajlok, de előtte telefon is, meg minden megy.Az biztos, hogy nem döntök ezekben a kérdésekben egyedül, mert úgy érzem, hogy egy kívülálló harmadik, érzelem nélkül és hideg fejjel sokkal jobban látja a kérdést, mint én.

Ja, Zebu. Azt se felejtsd el, hogy a tényleg 100%-os, akinek semlegese sincs, milyen kategóriából kerül ki. Én most kapásból kettőt tudok, az egyik Roli, a másik Grobar, mindketten gyűjteményesek. Azért az minden tekintetben egy válogatott társaság. Nézd meg, még Hytechnek is van semlegese, sőt, Bambusznak negatívja is, pedig aztán......... Én már vásároltam tőle és mondhatom, minden példaszerű volt.
Szóval sok múlik a kategórián, hogy mennyire rizikós.

Látod! az a tiszta pozitív már megvezet, lehet nem is olyan tiszta mint látszik. Ha eltünik, igaz nehéz szívvel, de nega jár neki. Lehet Te már a sokadik vagy aki túlértékeli. rolleyes.gif

Persze múlik azon is, hogy mivel kereskedünk.
Nekem még reklamációs esetből nem volt negám, vagyis volt egy, de ott én voltam a vásárló, én reklamáltam, mert törötten érkezett meg majdnem az összes áru. Úgy volt a dobozba csomagolva, hogy túl nagy volt a doboz és nem bélelte ki a felesleges helyet, kb. 10 cm-es légüres térben zötykölődött a sok törékeny cucc.
Hogy lásd, mennyire nem vagyok szigorú-, ezt az eladót semlegesre értékeltem, de negát kaptam cserébe.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-02-21 15:27
Létrehozva: #21086

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zebutabu @ 2010-02-21 13:46) *
Én pl. nem tudom elhinni, hogy valaki sok száz üzletkötésébe ne essen be negatív (tisztelet a kevés kivételnek), szerintem inkább fizet jutalékot és a bosszútól tartva, jó értékelést ad, csak ne legyen egy kis piszok a neve mellett. Ha csak azt nézem, hogy nekem mennyi problémás esetem volt, ( többnyire sikerült jól kijönnöm belőle), nem tudom elhinni, hogy sok másnál nem jön be egy semleges sem, nem hogy nega. dry.gif

Én szinte bármire képes vagyok, hogy pozitívat kapjak. Ha valakit megkérdezek egy zűrös üggyel kapcsolatban, és azt mondja, hogy 10%-ban az én hibám, akkor azonnal visszautalom a pénzt. Ennek több oka is van.
1. Azt gondolom, hogy mindig tökéletes munkát kell végezni, ha ez nem történt meg, akkor nem "jár" érte fizetség. (Egyszer ebbe fogok egyébként beledögleni, mert olyan túlteljesítést igényel az élet minden területén, amit szerintem nem lehet a végtelenségig csinálni, de én csak így tudok.)
2. Addig minden tökéletes, amíg be nem röppen az első negatív. Utána már nem az, tehát a második már könnyebben elviselhető, a harmadikra pedig esetleg az ember csak megvonja a vállát, bár ez nem biztos, de a büntetlenségért mindent...
Ez a két fő ok, a többi apró csak ezeket erősíti.

Pedig nem adok megalkuvásos semlegest. Ha nem tudok dönteni abban, hogy semleges, vagy negatív legyen-e, akkor is kérdezek. Ha nem jelentkezik, és látom, hogy ez az illetőnél bevált gyakorlat, akkor megy a negatív.
Ha viszont egy csupa pozitív, tényleg láthatóan korrekt partner "tűnik el", akkor inkább a semleges felé hajlok, de előtte telefon is, meg minden megy. Ha többször megvezet, akkor viszont negatív. Volt ilyen is.
Az biztos, hogy nem döntök ezekben a kérdésekben egyedül, mert úgy érzem, hogy egy kívülálló harmadik, érzelem nélkül és hideg fejjel sokkal jobban látja a kérdést, mint én.

Ja, Zebu. Azt se felejtsd el, hogy a tényleg 100%-os, akinek semlegese sincs, milyen kategóriából kerül ki. Én most kapásból kettőt tudok, az egyik Roli, a másik Grobar, mindketten gyűjteményesek. Azért az minden tekintetben egy válogatott társaság. Nézd meg, még Hytechnek is van semlegese, sőt, Bambusznak negatívja is, pedig aztán......... Én már vásároltam tőle és mondhatom, minden példaszerű volt.
Szóval sok múlik a kategórián, hogy mennyire rizikós.

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2010-02-21 15:30

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
zebutabu
hozzászólás 2010-02-21 15:04
Létrehozva: #21087

Lelkes fórumozó

Csoport:
Kizárt

IDÉZET(VateraBenz @ 2010-02-21 13:54) *
Így van. Pont ma láttam, hogy az egyik legnagyobb Vaterás eladó is sorban osztja a semlegeseket az át nem vett termékei miatt.
Szomorú.

Ment a negatív.
Nem mondtam neki, magánszemélyként nem keverem a dolgaimat a Vaterás munkával.

Sejtettem, hogy érdemtelenül osztogatják a jobb értékeléseket. Valóban szomorú, így nem tudjuk kivel is állunk üzleti kapcsolatban. unsure.gif

Csak olyan vicces lett volna, ha megtudja a kuncsaft-, kivel is áll szemben. laugh.gif

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2010-02-21 14:54
Létrehozva: #21088

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

Én pl. nem tudom elhinni, hogy valaki sok száz üzletkötésébe ne essen be negatív (tisztelet a kevés kivételnek), szerintem inkább fizet jutalékot és a bosszútól tartva, jó értékelést ad, csak ne legyen egy kis piszok a neve mellett. Ha csak azt nézem, hogy nekem mennyi problémás esetem volt, ( többnyire sikerült jól kijönnöm belőle), nem tudom elhinni, hogy sok másnál nem jön be egy semleges sem, nem hogy nega. dry.gif

Így van. Pont ma láttam, hogy az egyik legnagyobb Vaterás eladó is sorban osztja a semlegeseket az át nem vett termékei miatt.
Szomorú.

Érdekes lehetett Önnel alkudozni! mosking.gif
Végül hogyan értékelte a próbálkozót, és tudatta vele hogy ki a partnere? rolleyes.gif

Nem alkudozom és nem kötök simlisekkel üzletet. Ment a negatív.
Nem mondtam neki, magánszemélyként nem keverem a dolgaimat a Vaterás munkával.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zebutabu
hozzászólás 2010-02-21 14:46
Létrehozva: #21089

Lelkes fórumozó

Csoport:
Kizárt

IDÉZET(VateraBenz @ 2010-02-21 12:47) *
Előbb-utóbb mindenki belefut problémás partnerekbe vagy nem egyértelmű adásvételekbe.
Mint tudjuk a fórumon olvasható történetekből is, nem lehet mindig egyértelműen eldönteni kinek van igaza.
Nem tudnék reggelente a tükörbe nézni, ha törölném vagy töröltetném ezeket az értékeléseket.

Nem szokásom, de fordítva már megesett.
Okosgyerek szó nélkül leütött valami olcsót, hogy utána egy nagyobb értékű termékemről alkudozzon.
Nagyon ráfaragott smile.gif

Érdekes lehetett Önnel alkudozni! mosking.gif
Végül hogyan értékelte a próbálkozót, és tudatta vele hogy ki a partnere? rolleyes.gif

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-02-21 14:20
Létrehozva: #21090

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(bambooflower @ 2010-02-21 12:25) *
erröl hosszú értekezést tudnék írni, de nem teszem. cool.gif kuss.gif

Pedig vevő lennék rá.

IDÉZET(zebutabu @ 2010-02-21 12:38) *
A hab a tortán az lenne, ha csak úgy ellenőrzésképpen bepróbálkozna egy kis plusz bizniccel a piacon kivül-, akkor lenne bukdácsolás annak aki vevő az ilyenre. laugh1.gif

Úgy kell annak, aki belemegy az ilyenbe. Én akkor sem, ha felajánlják. Néznek is érte hülyének.

Kifejezetten hidegen hagynak a porcelánok smile.gif

Engem is. laugh.gif De tényleg. Tisztelem a szépségét, de nem érint meg.
"Mit nekem ti zordon Kárpátoknak
Fenyvesekkel vadregényes tája.
Tán csodállak, ámde nem szeretlek..."
Lehet, hogy nem pontos, akkor elnézést.

Okosgyerek szó nélkül leütött valami olcsót, hogy utána egy nagyobb értékű termékemről alkudozzon.

Úgy kell neki. laugh.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
scaevola
hozzászólás 2010-02-21 13:59
Létrehozva: #21091

Mérges fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:48
Innen: Mezőberény
Azonosító: 40

Nincs ebben semmi "sajnos".
Előbb-utóbb mindenki belefut problémás partnerekbe vagy nem egyértelmű adásvételekbe.
Mint tudjuk a fórumon olvasható történetekből is, nem lehet mindig egyértelműen eldönteni kinek van igaza.
Ilyenkor marad az igazságtalannak érzett negatív. Ha nincs belőle sok, akkor nem ront a felhasználó megítélésén.
...

"Elrettentésül" nem töröltettem az első negámat.
A másodikat meg nem törölték.
Három a magyar igazság? Nem szeretném elérni. rolleyes.gif

--------------------
Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen)

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2010-02-21 13:47
Létrehozva: #21092

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(zebutabu @ 2010-02-21 12:27) *
Zene füleimnek, a nagy Benz sem 100-as, persze sajnos. huh.gif

Most már egy picikét kevésbé nyomaszt az én 99.52-öm, de azért még nagy kő ez a szívemen. not_i.gif

Nincs ebben semmi "sajnos".
Ilyenkor marad az igazságtalannak érzett negatív. Ha nincs belőle sok, akkor nem ront a felhasználó megítélésén.
Nem tudnék reggelente a tükörbe nézni, ha törölném vagy töröltetném ezeket az értékeléseket.
Ugyanakkor a bizonyíthatóan és egyértelműen jogtalanokat a hivatalos utat követve én is töröltetem, mint bárki más.

IDÉZET(zejopy @ 2010-02-21 12:24) *
...
Kell-e tartanunk bizonyos jellegű ellenőrzéstől, vagy nem. wink.gif Mert ugye, ha Benz megrögzött porcelán gyűjtő, akkor van mitől tartani, ha viszont nem, akkor nyugodtan alhatunk (Benz felől). smile.gif
Bár gyanítom, jó partner lehet, mert tisztában van a szabályokkal, a szokásokkal és azzal, hogy mit illik és mit nem. thank_you.gif

Kifejezetten hidegen hagynak a porcelánok smile.gif

IDÉZET(bambooflower @ 2010-02-21 12:25) *

Azt hiszem pontosan tudom mire gondol.

IDÉZET(zebutabu @ 2010-02-21 12:38) *
A hab a tortán az lenne, ha csak úgy ellenőrzésképpen bepróbálkozna egy kis plusz bizniccel a piacon kivül-, akkor lenne bukdácsolás annak aki vevő az ilyenre. laugh1.gif

Nem szokásom, de fordítva már megesett.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zebutabu
hozzászólás 2010-02-21 13:38
Létrehozva: #21093

Lelkes fórumozó

Csoport:
Kizárt

IDÉZET(zejopy @ 2010-02-21 12:24) *
Kell-e tartanunk bizonyos jellegű ellenőrzéstől, vagy nem. wink.gif Mert ugye, ha Benz megrögzött porcelán gyűjtő, akkor van mitől tartani, ha viszont nem, akkor nyugodtan alhatunk (Benz felől). smile.gif
Bár gyanítom, jó partner lehet, mert tisztában van a szabályokkal, a szokásokkal és azzal, hogy mit illik és mit nem. thank_you.gif

+Quote Post
zebutabu
hozzászólás 2010-02-21 13:27
Létrehozva: #21094

Lelkes fórumozó

Csoport:
Kizárt

IDÉZET(VateraBenz @ 2010-02-21 12:09) *
És nem száz százalékos, de majdnem.
Annyira sajnálom smile.gif
Gyakran.

Zene füleimnek, a nagy Benz sem 100-as, persze sajnos. huh.gif

Most már egy picikét kevésbé nyomaszt az én 99.52-öm, de azért még nagy kő ez a szívemen. not_i.gif

+Quote Post
bambooflower
hozzászólás 2010-02-21 13:25
Létrehozva: #21095

Csoport:
Kizárt

Regisztrált: 2007-03-01 14:16
Azonosító: 130

IDÉZET(zejopy @ 2010-02-21 11:55) *
Ez azért nem szép dolog, mert az ember szívesen megnézné, hogy egy Vatera dolgozó vajon hány százalékos, mennyire csinálja jól, amit csinál.
Ott bujkál a kisördög a vizet prédikáló és bort ivó emberekről, hiszen javarészt ilyennel találkozunk, ha körülnézünk.

A hozzászólást -bambooflower- szerkesztette a következő időpontban: 2010-02-21 13:27

--------------------
"Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes."

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-02-21 13:24
Létrehozva: #21096

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(VateraBenz @ 2010-02-21 12:09) *
Gyakran.

Szerintem, ez egyértelmű. Hiszen kéznél van az elintézés. Kell valami, úgyis árul, hát itt is veszi meg.
Szóval ez nem is kérdés.
A kérdés az, hogy mit.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2010-02-21 13:09
Létrehozva: #21097

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(zejopy @ 2010-02-21 11:55) *
...
Ez azért nem szép dolog, mert az ember szívesen megnézné, hogy egy Vatera dolgozó vajon hány százalékos, mennyire csinálja jól, amit csinál.
Ott bujkál a kisördög a vizet prédikáló és bort ivó emberekről, hiszen javarészt ilyennel találkozunk, ha körülnézünk.
Vajon Benz hová tartozik? smile.gif (Nem kell komolyan venni a kérdést, mert csak költői volt.)

Vizet prédikál, de vizet is iszik. És nem száz százalékos, de majdnem.

IDÉZET(bambooflower @ 2010-02-21 11:59) *
jó kis kifogás laugh1.gif

Annyira sajnálom smile.gif

IDÉZET(zebutabu @ 2010-02-21 12:02) *
...
Gondolom azt azért elárulhatja-, hogy vásárolni szokott-e?

Gyakran.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zebutabu
hozzászólás 2010-02-21 13:02
Létrehozva: #21098

Lelkes fórumozó

Csoport:
Kizárt

IDÉZET(zejopy @ 2010-02-21 11:46) *
Valóban, be kell látni, a PEP jelentős terhet vesz le az ember válláról FD terén.
Azt hiszem legalábbis, mert minőségi munkára ösztönöz, az pedig mindenképpen jó. Mindenkinek. smile.gif

Hmmm, Benz az árus. Vajon PEP tag? biggrin.gif

Remek ötlet volt ez a PEP-es dolog!
Sajnos Benztől, szerintem erre sem kaphatunk választ. yes3.gif

IDÉZET(VateraBenz @ 2010-02-21 11:48) *
Természetesen nem. De többet nem mondhatok, rám is vonatkozik a Fórum szabályzata. smile.gif

Nem barkochbázunk jerk.gif

Akkor, köszönöm a meghívását, de nem tudom lesz-e lehetőségem valaha is összefutni Önnel a piactéren! thank_you.gif

Gondolom azt azért elárulhatja-, hogy vásárolni szokott-e?
Micsoda remek dolog lenne, ha vevőként véletlenül összefutnánk! Jaj ez most hülyeség volt, hiszen nem írhatná meg a másik fedőnevét. smile.gif

+Quote Post
bambooflower
hozzászólás 2010-02-21 12:59
Létrehozva: #21099

Csoport:
Kizárt

Regisztrált: 2007-03-01 14:16
Azonosító: 130

IDÉZET(VateraBenz @ 2010-02-21 11:48) *
Természetesen nem. De többet nem mondhatok, rám is vonatkozik a Fórum szabályzata. smile.gif

Nem megengedett kereskedelmi jellegű hirdetések megjelentetése. Kereskedelmi hirdetésnek számít minden olyan topik vagy hozzászólás, amely terméket, szolgáltatást, weblapot, betöltendő állást, vagy nyereségorientált vállalkozást reklámoz.

jó kis kifogás laugh1.gif

--------------------
"Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes."

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-02-21 12:55
Létrehozva: #21100

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Rákerestem (vannak ugyanis elképzeléseim), de túl sok a találat, nem lehet kiszűrni, úgyhogy "Benz az árus" a feledés homályába vész.
Gyanítom, hogy amúgy sem engem lázba hozó dolgokat árul, bár ki tudja.
Szóval ezt feladom.
Vajon Benz hová tartozik? smile.gif (Nem kell komolyan venni a kérdést, mert csak költői volt.)

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post

1342 Oldal V  « < 1053 1054 1055 1056 1057 > » 
Reply to this topicStart new topic
9 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (8 vendég és 0 anonim felhasználó)
1 felhasználó: mucus42

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-06-20 06:12