IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

1275 Oldal V  « < 921 922 923 924 925 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Érdekes, Problémás Felhasználók, Figyelmeztesse felhasználótársait!
Borcsus
hozzászólás 2009-03-09 10:30
Létrehozva: #18441

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-01-15 21:55
Azonosító: 410 794

hová lett a levelem amit ide írtam??? mi az értelme ennek a fórumnak ha nem nyilváníthatok véleményt mi?? tfff szánalmas

gyorsan dolgoztok ! 3 perc sem telt el máris le lettem mosva , de mit kell tennem hogy ittmaradjon az amit írok ??? már vatera tag vagyok , ha újra kell regisztrálnom magam valahova - akkor itt most láttatok utoljára mert *** !
Go to the top of the page

+Quote Post
velence18
hozzászólás 2009-03-08 23:46
Létrehozva: #18442

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-01-04 19:37
Azonosító: 388 634

KÖSZÖNÖM!!!

+Quote Post
Vatera_Fórum_Mod...
hozzászólás 2009-03-08 23:44
Létrehozva: #18443

Öreg róka:)

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:48
Azonosító: 32

IDÉZET(velence18 @ 2009-03-08 22:42) *
Szerintetek hogyan tudom magam letörölni a vateráról? tud nekem vki segíteni??? KÖSZI

Kedves velence18!

A regisztráció törlését a kapcsolatfelvételen keresztül lehet kérni.
Kapcsolatfelvétel - Regisztráció, felhasználói fiók - Szeretném a Vatera regisztrációmat megszüntetni

--------------------
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
velence18
hozzászólás 2009-03-08 23:42
Létrehozva: #18444

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-01-04 19:37
Azonosító: 388 634

Szerintetek hogyan tudom magam letörölni a vateráról? tud nekem vki segíteni??? KÖSZI

+Quote Post
pozso
hozzászólás 2009-03-08 15:01
Létrehozva: #18445

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-02-22 18:48
Azonosító: 497 174

Szerintetek tisztességes és elfogadható eljárás az,hogy ha az eladó egy konyhai robotgép estében a termékleírásban elhallgatja,hogy a készülék nem 220V feszkóval működik,hanem méregdrága 1.5 V-os aksikkal, melyek további 9ezer forinttal drágítják az amúgy 5000ft licitáron megvásárolt gépet?
Szerintetek ez esetben jogos a visszavásárlás kérése?
Szerintetek a visszavásárlás kategórikus elutasítása után, méltányos kérés részemről a vételár felének visszafizetése?
Szerintetek jogos kifogás egy utcán átvett "elektromosnak"hitt készülék helyszíni átvizsgálása,mikor egy konyhai robotról álmomban nem gondoltam,hogy "elemekkel"működik,mit is próbálgattam volna és miért is?
Ami még nagyon érdekes, az eladó emailben küldött válasza,mely hűen tükrözi a vaterás kereskedelemről alkotott meggyőződését, íme:

"Kedves........

Érdekes számomra is amit ír, mivel én meg voltam győződve arról, hogy ez egy villanyárammal működő konyhai gép, valóban nem néztük meg tüzetesen, hogy milyen is ez, darad-darab, nekünk nem kell ezért tettük fel 1 ft-ról minimál ár nélkül, viszik amennyiért viszk.
A leírásban pedig mentségünkre legyen mondva (bár nem direkt) de nem szerepel az hogy 220 volttal működne...
Tehát Ön a gépet szabályos aukción megvette, lett volna lehetősége kérdezni, akkor kibontottuk és tüzetesen átnéztük volna, sőt mivel személyes átvétel történt, kibonthatta és átnézhette volna megfelel-e az Ön igényeinek!

Azt gondolom, ez itt egy internetes piactér, ugyanolyan mint mikor kimegy a piacra és megvesz egy használt cikket. A bolti áron jóval alul veszi, ezzel kockázatot vállal.

Lehet fenyegetőzni cifra írással, de Ön is tudja, hogy a sarat vissza is lehet dobni. A piacon se ússza meg, ha beszól a kofának...

Nos, ha Ön mindenképpen a pénzét szeretné vissza, akkor várnia kell mert mostanában nem megyünk Győrbe.

A javaslatom az, hogy tegye fel a Vaterára, plusz költsége nem volt mivel mi odaszállítottuk Önnek, így a kifizetett áron bármikor értékesítheti.

Ha mindez nem megfelő Önnek és mégis a vaterás feketítés mellett dönt - állok elébe!

Üdv.XY

A vaterás feketítés alatt értsd a beígért negatívot, és az adás-vétel körülményeinek tényszerű ismertetését.
Az eladó nikkneve egyébként borcsus,aki a kinált egyéb termékszáma alapján,valamint eddigi adás-vétel száma alapján rutinos vaterázó, velem ellentétben, aki a licit előtt elfeledtem megnézni a nacionáléját,meg is szívtam rendesen.

A hozzászólást -pozso- szerkesztette a következő időpontban: 2009-03-08 15:04

+Quote Post
KapdKi
hozzászólás 2009-03-08 13:14
Létrehozva: #18446

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:23
Azonosító: 312

IDÉZET(d-tucsi @ 2009-03-07 21:20) *
Szerintem meg te nem látod jol, a dolgokat.Egyéb(csomagolás,stb)költséget tényleg annyit számol fel mindenki amennyit akar,de a postaköltség ugyanarra a termékre mindenkinek ugyanannyi,mert az a postai dijszabás.Tehát ha csak azt irja valaki,hogy postaköltség x termékre akkor azon a postai dijszabást kell érteni.Vagy irja oda,hogy ö más dijszabással dolgozik,de akkor azt ne nevezze postaköltségnek.Az egyéb csom. stb költség más dolog.

Ezzel azonos tartalmú hozzászólásomért már nagyon leugattak engem itt a förumon ... De akkor is ezzel azonos a véleményem ...

--------------------
Az erőszak a gyengék végső menedéke.

(by Ájszek Aszimov)

+Quote Post
Orosz77
hozzászólás 2009-03-08 11:10
Létrehozva: #18447

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-08-02 10:07
Azonosító: 18 468

IDÉZET(atis75bp @ 2009-03-07 23:55) *
134015180 Ha ezt a terméket látjátok, akkor tudni kell róla, hogy műbőr. Az eladó mindenáron pozitívot kért tőlem. Vágül is nem érte egyikőnket sem anyagi kár. Én 2 semelgest javasoltam neki, de ő nagy + gyűjtő. És jogásznak adja ki magát... A vételár visszaadását aláíratta velem, viszont azon már 1800 volt 1850 helyett. Kíváncsi vagyok ezek után, hogy az aláírásommal nem akar-e visszaélni majd.

Érdekes, hogy az összes sumákról kiderül jogos reklamáció esetén, hogy jogász, ügyész, bíró, rendőrtábornok stb. rolleyes.gif mad.gif

+Quote Post
Orosz77
hozzászólás 2009-03-08 10:44
Létrehozva: #18448

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-08-02 10:07
Azonosító: 18 468

A pluszban elkért (pl. sorbanállás, utaztatás stb.) pénzekről nekem az jut eszembe, hogy vevőként levonom az utalandó pénzből az utalási költséget, sorbanállást (én is), Internetes utalás esetén a számítógép bekepcsolásának költségét, áramdíj, a szék kopásának az arra az időszakra esedékes összegét laugh.gif és a végén kijön egy korrekt postaköltség. .
Majd jönni fog ezentúl üzletben az eladó készreállási díja, raktárba bemegyek a termékért és kihozom díj, megmutatom díj stb.

A hozzászólást -Orosz77- szerkesztette a következő időpontban: 2009-03-08 10:45

+Quote Post
atis75bp
hozzászólás 2009-03-08 00:55
Létrehozva: #18449

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-02-11 18:56
Azonosító: 472 655

134015180 Ha ezt a terméket látjátok, akkor tudni kell róla, hogy műbőr. Az eladó mindenáron pozitívot kért tőlem. Vágül is nem érte egyikőnket sem anyagi kár. Én 2 semelgest javasoltam neki, de ő nagy + gyűjtő. És jogásznak adja ki magát... A vételár visszaadását aláíratta velem, viszont azon már 1800 volt 1850 helyett. Kíváncsi vagyok ezek után, hogy az aláírásommal nem akar-e visszaélni majd.

+Quote Post
fscouture
hozzászólás 2009-03-07 23:04
Létrehozva: #18450

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-01 16:17
Azonosító: 328 018

IDÉZET(pferde @ 2009-03-07 21:32) *
Akkor még egyszer: nem a 100,- Ft. miatt vagyok "felháborodva". Azt nem szeretem, ha ilyen kisstílű módon át akarnak vágni.

Eladóként én nem sajnálom a plusz időt, v. fáradságot, hogy a vevőmnek a lehető legolcsóbb postaköltséget számolhassam. Most gyömöszöltem pl. be egy bikinit egy "postakész" hosszúkás borítékba, mert így 365,- Ft. helyett 285,- Ft.-ért megkapja. Pedig sokkal egyszerűbb lett volna bevágni egy kp-es borítékba.

Ha 100,- Ft.-okon xarakodnék, nem ajándékoztam volna most oda a régi nyomtatómat egy 5 gyerekes anyukának, aki vásárolt tőlem, és jelezte, hogy a nyomtató is érdekli, csak még gyűjtenie kell. (Csak Prémium-csomagként tudom neki feladni, ez 1980,- Ft.) Nincs akkora dobozom, amibe belefér, most délután kb. egy órát gabbadoztam, mire "szabtam" neki egy dobozt. Természetesen csomagolási költséget sem számoltam fel ennek a vevőmnek.
Ennyire sóher vagyok. wink.gif

Elena, elhiheted, qvára nem keresem az izgalmakat. De elvárom az eladótársaimtól, hogy korrektül bánjanak velem, vagy legalábbis ne nézzenek hülyének! (Harmadszor is: NEM A QVA 130 Ft. MIATT!!!)

Tudod az egy dolog, hogy Te fair vagy és nem vágsz át másokat, de az átlag eladó nem ilyen. Nem azért írom le, hogy kérdezni kell licitálás előtt és felesleges utólag siránkozni, mert ezzel micsoda okosságot mondok, hanem mert tisztában vagyok az eladói és a vevői oldallal, többszáz, talán ezer internetes vásárláson vagyok túl és tapasztaltam rengeteg lehúzást. Sosem szabad sajátmagunkból kiindulni, mert így utólag csak bosszankodhatunk. Aki pedig irreális költségekkel kalkulál, az előbb-utóbb eltűnik a süllyesztőbe. wink.gif

+Quote Post
bambooflower
hozzászólás 2009-03-07 22:37
Létrehozva: #18451

Csoport:
Kizárt

Regisztrált: 2007-03-01 14:16
Azonosító: 130

IDÉZET(pferde @ 2009-03-07 21:32) *
Elena, elhiheted, qvára nem keresem az izgalmakat. De elvárom az eladótársaimtól, hogy korrektül bánjanak velem, vagy legalábbis ne nézzenek hülyének! (Harmadszor is: NEM A QVA 130 Ft. MIATT!!!)

Ági, nem kell személyesen venni, nem is ismer.... unsure.gif

--------------------
"Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes."

+Quote Post
pferde
hozzászólás 2009-03-07 22:32
Létrehozva: #18452

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-01-17 19:54
Innen: Veszprém megye
Azonosító: 83 561

IDÉZET(fscouture @ 2009-03-07 18:34) *
Nem értem az ilyen vevőket, 100Ft miatt miért kell sírni?

Akkor még egyszer: nem a 100,- Ft. miatt vagyok "felháborodva". Azt nem szeretem, ha ilyen kisstílű módon át akarnak vágni.

Eladóként én nem sajnálom a plusz időt, v. fáradságot, hogy a vevőmnek a lehető legolcsóbb postaköltséget számolhassam. Most gyömöszöltem pl. be egy bikinit egy "postakész" hosszúkás borítékba, mert így 365,- Ft. helyett 285,- Ft.-ért megkapja. Pedig sokkal egyszerűbb lett volna bevágni egy kp-es borítékba.

Ha 100,- Ft.-okon xarakodnék, nem ajándékoztam volna most oda a régi nyomtatómat egy 5 gyerekes anyukának, aki vásárolt tőlem, és jelezte, hogy a nyomtató is érdekli, csak még gyűjtenie kell. (Csak Prémium-csomagként tudom neki feladni, ez 1980,- Ft.) Nincs akkora dobozom, amibe belefér, most délután kb. egy órát gabbadoztam, mire "szabtam" neki egy dobozt. Természetesen csomagolási költséget sem számoltam fel ennek a vevőmnek.
Ennyire sóher vagyok. wink.gif

--------------------
Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék ma egy almafát. - Ági

+Quote Post
drpassat
hozzászólás 2009-03-07 22:23
Létrehozva: #18453

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-03-07 22:14
Azonosító: 528 074

Figyelem!
Miután szépen át lettem verve, gondoltam leírom ide, hogy más ne járjon igy ezzel az eladóval.

Egy IC és CHIP hibás erősítőt adtak el nekem, melyet utólag sehogysem akart az eladó visszavásárolni sem valamilyen olyan egyezséget kötni hogy ne csak én bukjam el a teljes összeget....

Sajnálom, hogy a Vaterán nem lehet megjelőlni a nem korrektűl eljáró partnereket így egyre több szélhámos kerül be a csapatba sajnos.

Tehát figyelem: az eladó nickneve: kalikali64[color="#FF0000"][/color][size="5"][/size]

+Quote Post
Razel58
hozzászólás 2009-03-07 22:21
Létrehozva: #18454

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-20 14:03
Innen: Óperencia
Azonosító: 987

Ez a téma már többször ki lett vesézve és a Vatera is válaszolt már.

----------------------------------------------------------------------------
"3/7. Nem megengedett olyan aukció indítása amelynél a meghirdetett mennyiség nem a valós értékesítésre vonatkozik (pl. a vételár egy adott mennyiségre vonatkozik, de valójában csak nagyobb mennyiségben vásárolható meg) vagy a vételárat egyéb el nem várható költség terheli a leírásban meghatározva (pl. nem valós postaköltség, a fizetendő jutalék)."
-------------------------------------------------------------------------------

Tehát csak a valós postaköltséget lehet(ne) elkérni,minden sallang nélkül (cipőkopás,légvétel,parkolási dij,). Maga a csomagoló eszköz (boríték,doboz,ragasztó stb) az "elvárható kölségnek" számít,de ezeket sem hasraütve illene meghatározni.

--------------------
Az evolúció fordítva is működik.!......

+Quote Post
d-tucsi
hozzászólás 2009-03-07 22:20
Létrehozva: #18455

Újonc
*

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2009-01-22 21:39
Azonosító: 426 415

Szerintem meg te nem látod jol, a dolgokat.Egyéb(csomagolás,stb)költséget tényleg annyit számol fel mindenki amennyit akar,de a postaköltség ugyanarra a termékre mindenkinek ugyanannyi,mert az a postai dijszabás.Tehát ha csak azt irja valaki,hogy postaköltség x termékre akkor azon a postai dijszabást kell érteni.Vagy irja oda,hogy ö más dijszabással dolgozik,de akkor azt ne nevezze postaköltségnek.Az egyéb csom. stb költség más dolog.

+Quote Post
bambooflower
hozzászólás 2009-03-07 22:18
Létrehozva: #18456

Csoport:
Kizárt

IDÉZET(pferde @ 2009-03-07 21:07) *
Elena, szerinted az apróság, hogy hasraütés/sacc postaköltséget mond, mikor rákérdezek, akkor meg hazudozik össze-vissza?
(mijaza "kick"? rolleyes.gif )

Ági, nem tartom korrektnek. Kéne a terméklapon egy rubrika a postaköltségnek.

Gondoltam, az izgalmakat keresed rolleyes.gif

--------------------
"Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes."

+Quote Post
pferde
hozzászólás 2009-03-07 22:07
Létrehozva: #18457

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(bambooflower @ 2009-03-07 20:38) *
úgy értem, ha súlyt fektetsz apróságokra, miért nem kérdezed meg elöre, hacsak nem a kicket keresed? unsure.gif

Elena, szerinted az apróság, hogy hasraütés/sacc postaköltséget mond, mikor rákérdezek, akkor meg hazudozik össze-vissza? Te miért nem csomagoltad a medált nekem dupla (dupla-dupla!) borítékba, miért nem kértél csomagolási költséget, miért nem akartad nekem bemagyarázni, hogyaszongya: "
A terméket nem mértem le de mivel egy napellenzőt kis méretű borítékba nem lehet becsomagolni, így marad az A4-es, melynek feladási költsége alapjáraton többe kerül mint a sima ajánlott(400-500 forint a csomag tömegétől függően). A csomagolás szintén A4-es borítékba megy ami a postai díjszabás szerint plusz 30-50 forintos költség, így véleményem szerint reális az általam írt összeg."
(mijaza "kick"? rolleyes.gif )

--------------------
Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék ma egy almafát. - Ági

+Quote Post
scaevola
hozzászólás 2009-03-07 21:46
Létrehozva: #18458

Mérges fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:48
Innen: Mezőberény
Azonosító: 40

IDÉZET(fscouture @ 2009-03-07 19:39) *
Nem jól látod a dolgokat. A vaterán nincs olyan menüpont a terméklapon...

Mert az a alapértelmezés, hogy ha nincs feltüntetve csomagolási költség akkor csak a postaköltséget számol fel az eladó. Csak mióta a T-V-ről sokan ide szabadultak, azóta kezd ez a fajta magatartás elharapózni.

--------------------
Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen)

+Quote Post
bambooflower
hozzászólás 2009-03-07 21:38
Létrehozva: #18459

Csoport:
Kizárt

IDÉZET(pferde @ 2009-03-07 20:28) *
Bamboo, úgy érted, hogy ha nem fizetem ki vakon a termék valódi postaköltségének akár a dupláját is, reklamáció, rákérdezés nélkül, akkor egy fogtechnikus vagyok? unsure.gif

úgy értem, ha súlyt fektetsz apróságokra, miért nem kérdezed meg elöre, hacsak nem a kicket keresed? unsure.gif

--------------------

+Quote Post
pferde
hozzászólás 2009-03-07 21:28
Létrehozva: #18460

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(fscouture @ 2009-03-07 19:39) *
Nem jól látod a dolgokat. A vaterán nincs olyan menüpont a terméklapon (pedig de jó lenne), ahol kötelezően fel kellene tüntetni a postaköltséget, ezért az eladó vagy az aukcióleírásba, vagy a saját oldalára vagy sehova sem tünteti fel a postaköltséget.

Mit nem lát jól Erzso72? Ő egy szóval nem írta, hogy szerinte kötelező az eladónak feltüntetni a postaköltséget. Csak ezt: ha nincs feltüntetve, akkor a vevő jogosan gondolja, hogy a postát a postai díjszabás szerint fogja fizetni, és nem annál többet.

Minden eladónak joga van eldönteni, hogy milyen posta-, csomagolási-, egyéb költséggel dolgozik. (.....) és lehetne még sorolni, de ebbe egy vevőnek nincsen beleszólása. Ha egy eladó a rendes postaköltség háromszorosát-négyszeresét kéri el, ehhez is joga van, viszont számolhat azzal, hogy az értékelésben visszaköszönnek a pluszköltségek.

Kedves Fscouture, eldönteni az eladónak valóban joga van bármit (ha viseli a következményeit smile.gif ), de hogy a vevőnek ne lenne beleszólása... ez - enyhén szólva - nonszensz. rolleyes.gif

Bizony a vevőnek rá kell kérdezni a postaköltségre, (...)

Nem árt. De te sem gondolod komolyan, hogy:

- (eladóként) a többszáznyi apróbb-nagyobb törékeny csetreszt előre becsomagolom, kitömködöm újságpapírral, betekerem szivacsba, bub.fóliába, stb., hogy aztán a gramm-pontosan lemért, csomagolt terméket így tároljam, csak hogy listázáskor minden terméknél közölhessem a postaköltséget? vagy

- vevőként (esetleg a licitálás hevében, az utolsó másodpercekben ) még a postaköltség iránt érdeklődjek... rolleyes.gif

Bamboo, úgy érted, hogy ha nem fizetem ki vakon a termék valódi postaköltségének akár a dupláját is, reklamáció, rákérdezés nélkül, akkor egy fogtechnikus vagyok? unsure.gif

--------------------

+Quote Post

1275 Oldal V  « < 921 922 923 924 925 > » 
Reply to this topicStart new topic
6 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (6 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-06-19 12:52