Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2009-09-24 16:56
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 112 Regisztrált: 2009-09-10 17:18 Azonosító: 739 105 |
Sziasztok vaterán van postaköltséggel kapcsolatos szabály? Pl. nem lehet felszámolni csomagolást és egyéb költségeket?
|
|
|
|
2009-09-12 15:01
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 251 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Ne haragudj, de én mikor ide regisztráltam egyáltalán nem tudtam, hogy működik a rendszer. Csupán azért regisztráltam, mert megörültem, hogy végre találtam egy oldalt, ahol ilcsi termékeket lehet rendelni, de mivel másképp nem lehetett, ezért regisztráltam. Majd ezután néztem csak meg részletesen az oldalt, hogyan működik. Én nem akarok pontokat gyűjteni, eladni, pozitív jelzéseket, stb. én csupán csak rendelni szerettem volna. Én sem hiszem, hogy ezen meg kellett volna sértődni, én csupán a véleményemet írtam le. Ja, és én nem versenyzek senkivel, bocs!!!!!! Nem beszéltem versenyről. Merthogy nem is arról volt szó. Egyszerűen próbáltam humánusan megmagyarázni, miért nem küldik utánvéttel az árut. De nem a lényeget szűrted le a mondanivalómból. Bár nem kell megértened, de el kell fogadnod, hogy szabály szerint az eladó által megjelölt módon kaphatod meg az árut. Ha nem jelölt meg lehetőségként utánvételt, akkor nem kötelezhető erre. Az meg, hogy előbb regisztráltál és utána tájékozódtál, az nem a partnered hibája. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-12 14:53
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2009-09-09 11:58 Azonosító: 737 025 |
Az eladók nagy része egyáltalán nem hajlandó utánvéttel postázni. Ha végiggondolod, ez teljesen érthető. Van aki még nálad több értékeléssel rendelkező partnernek sem küld utánvéttel. Nem hiszem, hogy ezen meg kellene sértődnöd. A szokások nem véletlenül alakultak ki. Páran csúnyán ráfáztak a vevőikkel, és mint tudjuk, az okos ember a más kárából tanul. Nem tudom mit vártál egyébként, hiszen most regisztráltál egy már régóta működő piactérre, és igen, itt is van hierarchia, amelynek egyelőre az alján vagy. Ez természetes, mind így kezdtük. De ez csak idő kérdése. Vásárolgass, gyűjtögesd a pozitív visszajelzéseket és előbb-utóbb megbíznak benned. Ne haragudj, de én mikor ide regisztráltam egyáltalán nem tudtam, hogy működik a rendszer. Csupán azért regisztráltam, mert megörültem, hogy végre találtam egy oldalt, ahol ilcsi termékeket lehet rendelni, de mivel másképp nem lehetett, ezért regisztráltam. Majd ezután néztem csak meg részletesen az oldalt, hogyan működik. Én nem akarok pontokat gyűjteni, eladni, pozitív jelzéseket, stb. én csupán csak rendelni szerettem volna. Én sem hiszem, hogy ezen meg kellett volna sértődni, én csupán a véleményemet írtam le. Ja, és én nem versenyzek senkivel, bocs!!!!!! |
|
|
|
2009-09-11 20:18
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 251 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Kicsit furcsának találom, hogy itt mindenki csak előre utalás után tud postázni. De kérdem én, hogyan bízhatnék meg számomra teljesen idegen emberekben. Már bánom, hogy beregisztráltam ide, mivel semmit nem tudok rendelni. Az eladók nagy része egyáltalán nem hajlandó utánvéttel postázni. Ha végiggondolod, ez teljesen érthető. Van aki még nálad több értékeléssel rendelkező partnernek sem küld utánvéttel. Nem hiszem, hogy ezen meg kellene sértődnöd. A szokások nem véletlenül alakultak ki. Páran csúnyán ráfáztak a vevőikkel, és mint tudjuk, az okos ember a más kárából tanul. Nem tudom mit vártál egyébként, hiszen most regisztráltál egy már régóta működő piactérre, és igen, itt is van hierarchia, amelynek egyelőre az alján vagy. Ez természetes, mind így kezdtük. De ez csak idő kérdése. Vásárolgass, gyűjtögesd a pozitív visszajelzéseket és előbb-utóbb megbíznak benned. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-11 19:29
Létrehozva:
|
|
|
Mérges fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 052 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Innen: Mezőberény Azonosító: 40 |
kicsit furcsának találom, miért kellene az eladónak megbízni benned, hiszen vadidegen vagy, és még értékelésed sincs. kérd a regisztrációd törlését. Hogy lenne má' vadidegen? Nemrég regelt. -------------------- Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen) |
|
|
|
2009-09-11 19:13
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Kicsit furcsának találom, hogy itt mindenki csak előre utalás után tud postázni. De kérdem én, hogyan bízhatnék meg számomra teljesen idegen emberekben. Már bánom, hogy beregisztráltam ide, mivel semmit nem tudok rendelni. kicsit furcsának találom, miért kellene az eladónak megbízni benned, hiszen vadidegen vagy, és még értékelésed sincs. kérd a regisztrációd törlését. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2009-09-11 19:11
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
Kicsit furcsának találom, hogy itt mindenki csak előre utalás után tud postázni. De kérdem én, hogyan bízhatnék meg számomra teljesen idegen emberekben. Már bánom, hogy beregisztráltam ide, mivel semmit nem tudok rendelni. Nézd meg az értékeléseit. A nulla visszajelzéseddel, nem nagyon tudsz, utánvéttel rendelni. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
SÜN, SÜN!!!! "Sünben emelték ki a tüntetőt." |
|
|
|
2009-09-11 19:04
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2009-09-09 11:58 Azonosító: 737 025 |
Kicsit furcsának találom, hogy itt mindenki csak előre utalás után tud postázni. De kérdem én, hogyan bízhatnék meg számomra teljesen idegen emberekben. Már bánom, hogy beregisztráltam ide, mivel semmit nem tudok rendelni.
|
|
|
|
2009-09-11 15:08
Létrehozva:
|
|
|
Csak olvasó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 980 Regisztrált: 2007-05-24 18:58 Innen: Juzni Front Azonosító: 11 399 |
Gyálról a IV., XIII. kerületbe 3 nap. Nem vitatkozom, csak az a probléma, hogy kellemetlenül érzem magam, mikor a vevő megkérdezi, hogy hol van a levél. NEM AKAROK PROFI LENNI! Itt meg a Gyálon van a hangsúly. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2009-09-11 14:01
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 513 Regisztrált: 2009-05-13 16:03 Azonosító: 640 855 |
Ez a kulcsmondat. maj úgy 2000 postázás múlva rájön, hogy igazunk van. Gyálról a IV., XIII. kerületbe 3 nap. Nem vitatkozom, csak az a probléma, hogy kellemetlenül érzem magam, mikor a vevő megkérdezi, hogy hol van a levél. NEM AKAROK PROFI LENNI! |
|
|
|
2009-09-11 12:25
Létrehozva:
|
|
Ez a kulcsmondat. maj úgy 2000 postázás múlva rájön, hogy igazunk van. Nem baj, csak háborúzzatok, majd este elolvasom és jókat derülök. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-11 12:09
Létrehozva:
|
|
|
(Ha délelőtt sikerül feladni.) Ez a kulcsmondat. maj úgy 2000 postázás múlva rájön, hogy igazunk van. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2009-09-11 12:06
Létrehozva:
|
|
|
Du. 3-kor, de ez sem magyarázhatja, mért kell hozzá 3 nap, hogy megkapja a címzett. Ennyi idő alatt a simán feladott levelek is célba érnek. Hogyne magyarázná.......... Amit fél kettő után adsz fel, (hacsak nem központi nagy posta) az csak másnap megy el a postáról. De mondok jobbat!! Feladtam Franciaországba Kedden egy levelet, ajánlottan, Pénteken ott volt, feladtam Angliába ajánlott elsőbbségivel, az is Péntekre ért oda. Az elsőbbséginek akkor van értelme, ha Görögországba, Dél Amerikába, Egyesült Államokba küldök. Európába és belföldre semmi értelme. Még Ázsiába sem, mert például Malayziába 11 nap alatt odaért a levelem. -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2009-09-11 12:03
Létrehozva:
|
|
Sajnos, de így van. Nem érdemes elsőbbségivel levelet feladni nekem is ez a tapasztalatom. Én sem használom, csak külön kérésre. Nálam gyakran előfordul, hogy az ajánlott levélként feladott áru már másnap ott van. (Ha délelőtt sikerül feladni.) -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-11 11:52
Létrehozva:
|
|
|
Mérges fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 052 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Innen: Mezőberény Azonosító: 40 |
Du. 3-kor, de ez sem magyarázhatja, mért kell hozzá 3 nap, hogy megkapja a címzett. Ennyi idő alatt a simán feladott levelek is célba érnek. Sajnos, de így van. Nem érdemes elsőbbségivel levelet feladni nekem is ez a tapasztalatom. -------------------- Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen) |
|
|
|
2009-09-11 10:24
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 513 Regisztrált: 2009-05-13 16:03 Azonosító: 640 855 |
|
|
|
|
2009-09-11 10:18
Létrehozva:
|
|
|
Írtam a posta ügyfélszolgálatára, mert 6 elsőbbségivel feladott levélből hatnak 3 munkanapba tellt megérkeznie a címzetthez. Én hü**e azt hittem, hogy másnapra megérkezik, hisz azért fizet a vevő többet... Meghát amíg meg nem érkezik bizonygatnom kell, hogy tényleg így adtam fel. 96%, ezt mondták azt mondták a postán, mikor megérdeklődtem, hogy másnapra odaér e a levél. Ha megkapja, látja hogy ott van rajta az elsőbbségi matrica. Melyik napszakban adtad fel? -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
2009-09-11 10:15
Létrehozva:
|
|
|
Írtam a posta ügyfélszolgálatára, mert 6 elsőbbségivel feladott levélből hatnak 3 munkanapba tellt megérkeznie a címzetthez. Én hü**e azt hittem, hogy másnapra megérkezik, hisz azért fizet a vevő többet... Meghát amíg meg nem érkezik bizonygatnom kell, hogy tényleg így adtam fel. 96%, ezt mondták azt mondták a postán, mikor megérdeklődtem, hogy másnapra odaér e a levél.
Ezt írta nekem az ügyfélszolgálat: Tisztelt ***! Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat. Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Posta ZRt. Üzletszabályzata szerint: „A Posta tevékenységét úgy szervezi és működteti, hogy belföldi forgalomban, valamint a határt átlépő forgalom belföldi szakaszán a munkanapokon feladott küldemények végponttól-végpontig mért útvonalára vonatkoztatott továbbítási időtartam a következők szerint teljesüljön: a) Az elsőbbségi levél és levelezőlap 85%-a a feladást követő munkanapon, 97%-a a feladást követő harmadik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen, c) a címzett reklámküldemények és nyomtatványok, valamint az a) pontba nem tartozó levélküldemények 85%-a a feladást követő harmadik munkanapon, 97%-a a feladást követő ötödik munkanapon kézbesítésre kerüljön, vagy ennek megkísérlése megtörténjen, feltételezve azt, hogy a postai hálózatba való elhelyezés az aktuális hozzáférési pontra meghatározott tárgynapi utolsó gyűjtési időpont előtt megtörténik.” A fentiek alapján az Ön által feladott elsőbbséggel feladott levél átlagos átfutási ideje 1-3 munkanapot is igénybe vehet. A garantáltan másnapi kézbesítést az EMS gyorspostával feladott küldemények esetében tudja vállalni a Posta. További kérdései esetén is állunk szíves rendelkezésére. Üdvözlettel: Magyar Posta Zrt. Ügyfélszolgálata A hozzászólást -hanga55- szerkesztette a következő időpontban: 2009-09-11 10:15 |
|
|
|
2009-09-04 18:36
Létrehozva:
|
|
és miután ezt ilyen szépen tisztáztuk, ki lehet szellöztetni a lábszagú topikot. Bambusz! Nem gondoltam, hogy csatlakozol a gusztusmentes témához. Előtte alapos gombátlanítás...... Jaj...... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2009-09-04 18:30
Létrehozva:
|
|
|
és miután ezt ilyen szépen tisztáztuk, ki lehet szellöztetni a lábszagú topikot. Előtte alapos gombátlanítás...... -------------------- Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 07:05 |