Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2012-02-08 00:42
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 251 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Az általad megadott 750 forintos érték, milyen fajta postázásra érvényes hivatalos tarifa? Átmenet a sima posta és az elsőbbségi között. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-08 00:39
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 356 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Egy érdekes esetben kérném a véleményeket: Eladtam egy terméket villámáron, szállítási feltételek között személyes átvétel, és "Levélként előre utalás után" szerepelt, ez utóbbi 750 Ft-os értékért. ... az én részemről a dolog szerintem tiszta, mert: - a feltételeim tiszták voltak - ennek ellenére megkérdeztem, hogy hogyan adjam fel Az általad megadott 750 forintos érték, milyen fajta postázásra érvényes hivatalos tarifa? |
|
|
|
2012-02-08 00:23
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 251 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Egy érdekes esetben kérném a véleményeket: Eladtam egy terméket villámáron, szállítási feltételek között személyes átvétel, és "Levélként előre utalás után" szerepelt, ez utóbbi 750 Ft-os értékért. Felvettük a kapcsolatot levélben, és kérdeztem: Gondolom Miskolc lévén a postázás lehet Önnek a megfelelő. Sima levélként/elsőbbséggel/ajánlva? hogyan adjam fel? A válasz: mindenféleképpen posta Így simán feladtam postán, 01.26-án. Ma sem (02.07) érkezett meg (a megrendelő állítása szerint) a levél, a posta széttárja a kezét, hogy ha nem ajánlva ment, akkor 4 nap után, ha nem érkezett meg, akkor elveszett. Ilyenkor mi a teendő? az én részemről a dolog szerintem tiszta, mert: - a feltételeim tiszták voltak - ennek ellenére megkérdeztem, hogy hogyan adjam fel Szerintem vissza kellett volna kérdezned, hogy posta, posta, na de milyen posta? Bár a levélként előreutalás önmagában sima postázást jelent, de az ő válasza nem volt egyértelmű, és végül te döntöttél. Ez az én véleményem csupán, de én biztosan visszakérdeztem volna, ha ebben a helyzetben lettem volna. Hogy milyen hivatalos kibúvót ad ebben a helyzetben a rendszer, azt nem tudom felmérni, lehet, hogy van. De az én hozzáállásom szerint nem egyértelműen megbeszélt dolog nem maradhat. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-08 00:25 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-08 00:11
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2012-02-08 00:06 Azonosító: 1 629 250 |
Egy érdekes esetben kérném a véleményeket:
Eladtam egy terméket villámáron, szállítási feltételek között személyes átvétel, és "Levélként előre utalás után" szerepelt, ez utóbbi 750 Ft-os értékért. Felvettük a kapcsolatot levélben, és kérdeztem: Gondolom Miskolc lévén a postázás lehet Önnek a megfelelő. Sima levélként/elsőbbséggel/ajánlva… hogyan adjam fel? A válasz: mindenféleképpen posta Így simán feladtam postán, 01.26-án. Ma sem (02.07) érkezett meg (a megrendelő állítása szerint) a levél, a posta széttárja a kezét, hogy ha nem ajánlva ment, akkor 4 nap után, ha nem érkezett meg, akkor elveszett. Ilyenkor mi a teendő? az én részemről a dolog szerintem tiszta, mert: - a feltételeim tiszták voltak - ennek ellenére megkérdeztem, hogy hogyan adjam fel |
|
|
|
2012-02-06 13:23
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 048 Regisztrált: 2010-01-27 17:06 Azonosító: 964 053 |
ennyi erővel az internet is luxus és hogy lehet annyi embernek számítógépe úristen nem is értem. nem akarsz megérteni, adod itt a kifogásokat tovább nem fogok neked magyarázni. amúgy lehet hogy akárhányszor ki tudod nyomtatni, de ha van rajta egy vonalkód vagy akármilyen kód, nem fogod tudni többször feladni. várom az újabb kifogást, de ne hari, arra már nem fogok válaszolni. biztos amerikában ufók élnek, hogy nálunk működik a rendszer. No, mostanság nem vagyok sokat netközelben. Szóval, nem akarok belebonyolódni, de éppenhogy van némi rálátásom a mai folyamatokra. Az internet nem luxus talán, de lassan a PC is az. Az internetet már a többség mobil kütyükről használja leginkább. A tendencia megy a PC felől egyre inkább tolódik az okostelefon, tablet felé. Az, hogy van rajta vonalkód, mit segít? Vegyél le egy terméket a polcról a boltban, és olvasd el a vonalkódját, mit mond neked? A kézbesítőt nyilván el lehet látni kütyüvel, ami központi szerverhez kapcsolódik. Mivel mobil adatbázis szerver nem nagyon van. Szóval kimegy, és leszkenneli egy vonalkód olvasóval a nyomtatott bélyeged, Az felmegy vezeték nélküli kapcsolaton a szerverre és lekérdezi, hogy az benne van-e az adatbázisban. Akkor jön hogy megvan, mehet. Elmegy. Meg is kell jelölni az adatbázisban, hogy ez a kód elszállt. (Tudod, az évi levél db. szám milliárdos nagyságrendű!). Jó hosszú kódra lesz szükség... Jelenleg a nyomon követésbe az ajánlott sem fér bele. Városokban sok helyen a kézbesítő közel 20 kg cuccal indul. Még majd el kell látni holt teherrel is, naná. Az országban van (elég számot tevő darab) több posta, ahol számítógép, telefax sincs. Talán ezt előbb rendbe kellene tenni. De ettől eltekintve a dologról értelmetlen vitázni, mert a technikai hátteréről semmit nem közöltél. Amerikában működött még ezen kívül a holdra szállás is, persze, mi Magyarok ettől még fényévekre vagyunk. Nem tudom miért nem működik ez, biztos ott ufók élnek, hogy náluk ez működik. Ahogy az is, hogy átlagosan 3x annyi szemetet termelnek, és az egy főre jutó fogyasztás meg 6x akkora mint az EU átlag. Persze, amikor a vonat beérkezik az állomásra, a kalauz (mert ott minden vagyonra jut egy! nem tudom ez miért nem működik nálunk), szóval a kalauz leszáll elsőnek és letörli a kapaszkodót egy ronggyal. Ez nem is annyira bonyolult 5000 Ft körül lehet kapni használt lézernyomtatókat. Jó esetben még évekig elmennek a bennük lévő megkezdett tonerrel. Ennél olcsóbban nem lehet nyomtatni. Persze, nem színes... Ó, én szereztem helyi zenés kuncsaftnak teli tonerrel lézernyomtatót, egy hétig sem tartott. Első dolga volt, hogy kinyomtatott közel 10e oldal kottát, végre, ez a tintással sehogy nem jött össze neki... -------------------- Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!
|
|
|
|
2012-02-04 20:56
Létrehozva:
|
|
Na jó, ha nincs rá szükségük, akkor persze minek a nyomtató, de aki komolyabban árul, pl vállakozó, annak tanácsos egy nyomtató. Nézd, ha tönkre is teszi, akkor mi van? Egy garnitúra gyári patron az én nyomtatómba asszem 2000-2500/db (Canon IP4200), legalábbis régen ennyi volt, és kell bele 5 darab, az legalább egy tizes, a nyomtató meg akkor került valami 30000-be, most 24-25000-ért kapni ennek az utódját. Ha már három garnitúrát kibír az utángyártottal, akkor már nullán vagyok, ha esetleg tönkremegy a fej. Egyébként jóval többet kibír, a 6-7 év alatt, amióta megvan, talán háromszor vettem bele nyomtatófejet valami 10-12000-ért /db külföldről, de még így sem bántam meg, hogy utángyártott patronokat használok. Jó, nincs gari, meg kitudja mikor dugulnak el a fúvókák (bár a mostani festékek már elég jók, régebben döglöttek ki a fejek, évek óta nem kellett vennem), dehát nem vagyok egy burzsoá ember Egy viszont tény, a gyári festékkel sokkan szebben nyomtat, szebbek a szinek, és szerintem később is fakulnak ki, mint az utángyártott festékkel nyomtatott képek, dehát fotót nagyon ritkán használok, Vaterás számlát és csomagra címzést annál többet Nekem lézer van. Néha egy húszas a belevaló, aztán elvan egy darabig. Gazdaságos. Régebben volt színes, de eldugult. Nem is volt olyan korszerű, többe került volna a javíttatás, mint egy új. Néha hiányzik. Itt van még a szekrény tetején, nem nagyon tudom, mit csináljak vele. Valahol a padláson még van egy szalagos (!!) is. 5000 Ft körül lehet kapni használt lézernyomtatókat. Jó esetben még évekig elmennek a bennük lévő megkezdett tonerrel. Ennél olcsóbban nem lehet nyomtatni. Persze, nem színes... Na ugye... ezt nem is láttam. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-04 19:34
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Na jó, ha nincs rá szükségük, akkor persze minek a nyomtató, de aki komolyabban árul, pl vállakozó, annak tanácsos egy nyomtató. Nézd, ha tönkre is teszi, akkor mi van? Egy garnitúra gyári patron az én nyomtatómba asszem 2000-2500/db (Canon IP4200), legalábbis régen ennyi volt, és kell bele 5 darab, az legalább egy tizes, a nyomtató meg akkor került valami 30000-be, most 24-25000-ért kapni ennek az utódját. Ha már három garnitúrát kibír az utángyártottal, akkor már nullán vagyok, ha esetleg tönkremegy a fej. Egyébként jóval többet kibír, a 6-7 év alatt, amióta megvan, talán háromszor vettem bele nyomtatófejet valami 10-12000-ért /db külföldről, de még így sem bántam meg, hogy utángyártott patronokat használok. Jó, nincs gari, meg kitudja mikor dugulnak el a fúvókák (bár a mostani festékek már elég jók, régebben döglöttek ki a fejek, évek óta nem kellett vennem), dehát nem vagyok egy burzsoá ember Egy viszont tény, a gyári festékkel sokkan szebben nyomtat, szebbek a szinek, és szerintem később is fakulnak ki, mint az utángyártott festékkel nyomtatott képek, dehát fotót nagyon ritkán használok, Vaterás számlát és csomagra címzést annál többet |
|
|
|
2012-02-04 19:13
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 13 084 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
5000 Ft körül lehet kapni használt lézernyomtatókat. Jó esetben még évekig elmennek a bennük lévő megkezdett tonerrel.
Ennél olcsóbban nem lehet nyomtatni. Persze, nem színes... -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2012-02-04 19:10
Létrehozva:
|
|
Az már legyen az ő problémájuk, hogy nem képesek keresni olcsó patronokat pl akár itt a Vaterán is. Bizonyos nyomtatókhoz 250-350 Ft egy patron, ebből kell négy vagy öt egy nyomtatóba, és sokáig elég tud lenni. Persze be lehet menni és megvenni az 1-2-3000 Ft-os patronokat is, na, az már tényleg luxus -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-04 18:47
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
Mert ugyan a nyomtató valóban nem luxus, de a annak fentartása már sokkal nehezebb ügy sokaknak. Az már legyen az ő problémájuk, hogy nem képesek keresni olcsó patronokat pl akár itt a Vaterán is. Bizonyos nyomtatókhoz 250-350 Ft egy patron, ebből kell négy vagy öt egy nyomtatóba, és sokáig elég tud lenni. Persze be lehet menni és megvenni az 1-2-3000 Ft-os patronokat is, na, az már tényleg luxus |
|
|
|
2012-02-04 15:40
Létrehozva:
|
|
Hmmm.Tényleg azt hittem többen vagyunk. Aztán hazajön a férjem és ünnepélyes keretek között átadom neki a hólapátot. Én meg nyűgös lettem, pedig minden olyan jól indult. De nem baj, tele vagyok munkával. A hólapátra kössél masnit is. Forró fürdő? Mi az? Gyors zuhany..... Bár én meg későn keltem. Kedves Benz! Elnézést. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-04 15:41 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-04 15:40
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 39 Regisztrált: 2009-02-01 02:19 Azonosító: 449 015 |
Szerintem igen. Nézd meg az eladói listát. Aki 100 környékén, vagy alatta van, az szerintem nem számít rendszeres postázónak. Jobban át lehet majd látni ezeket a számadatokat, ha esetleg megcsinálják azt a fejlesztési javaslatot, amit a múltkor kértem, hogy itt is lehessen paraméterek szerint sorrendbe tenni dolgokat. (Szó sem lehet szabadtéri fotózásról, szakad a hó, mondhatni ömlik. Nézd, engem túlzottan nem hoz lázba a dolog, mert a munkahelyemről visszük a csomagokat minden nap és be van kalkulálva a napirendünkbe. Ami viszont biztos, hogy Bigdept nekem már bizonyított, amit mondott minden állt, a segítségei használhatóak voltak, és igényesen ír, fogalmaz. Szóval, ha egy ilyen fiktív, nem bizonyítható kérdésben véleményeket veszek figyelembe (mert mindketten csak véleményt mondotok), akkor az övé mindenképpen nagy súllyal esik a latba. oksi, mások vagyunk, még szerencse. leírtam mi zavar engem. ez tényleg fiktív dolog Magyarországon, viszont máshol működik, ezt nehét itthon megérteni sokaknak szerintem. |
|
|
|
2012-02-04 15:28
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 001 Regisztrált: 2008-07-17 12:23 Innen: Káosz birodalom Azonosító: 171 419 |
Szerintem igen. Nézd meg az eladói listát. Aki 100 környékén, vagy alatta van, az szerintem nem számít rendszeres postázónak. Jobban át lehet majd látni ezeket a számadatokat, ha esetleg megcsinálják azt a fejlesztési javaslatot, amit a múltkor kértem, hogy itt is lehessen paraméterek szerint sorrendbe tenni dolgokat. (Szó sem lehet szabadtéri fotózásról, szakad a hó, mondhatni ömlik. Hmmm.Tényleg azt hittem többen vagyunk. Aztán hazajön a férjem és ünnepélyes keretek között átadom neki a hólapátot. -------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2012-02-04 15:17
Létrehozva:
|
|
Ilyen kevés lenne? Meg mertem volna esküdni,hogy ez legalább 60-70%. Némely postán olyan megvetően kérdezték tőlem,hogy én is teszveszes vagyok?Gondoltam:annyian vagyunk,mint az oroszok.... Szerintem igen. Nézd meg az eladói listát. Aki 100 környékén, vagy alatta van, az szerintem nem számít rendszeres postázónak. Jobban át lehet majd látni ezeket a számadatokat, ha esetleg megcsinálják azt a fejlesztési javaslatot, amit a múltkor kértem, hogy itt is lehessen paraméterek szerint sorrendbe tenni dolgokat. (Szó sem lehet szabadtéri fotózásról, szakad a hó, mondhatni ömlik. azért nem kéne a vatera világban gondolkodni. sok ezer cég van Mo-on aki napi szinten postázik. nem csak vatera és teszvesz van. engem inkább az zavar, hogy a nyomtatót úgy kell beállítani hogy ezerből egy embernek van, meg hogy amit egyszer kinyomtatsz, többször is ki lehet és milyen hülyeség ez a rendszer. szerintem amiket most leírt, nem szakmai dolgok voltak. Nézd, engem túlzottan nem hoz lázba a dolog, mert a munkahelyemről visszük a csomagokat minden nap és be van kalkulálva a napirendünkbe. Ami viszont biztos, hogy Bigdept nekem már bizonyított, amit mondott minden állt, a segítségei használhatóak voltak, és igényesen ír, fogalmaz. Szóval, ha egy ilyen fiktív, nem bizonyítható kérdésben véleményeket veszek figyelembe (mert mindketten csak véleményt mondotok), akkor az övé mindenképpen nagy súllyal esik a latba. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-04 15:08
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 39 Regisztrált: 2009-02-01 02:19 Azonosító: 449 015 |
Csak szólok, az ő véleményei eléggé megalapozottak szoktak lenni. Jól, reálisan látja a dolgokat, nem szokott irracionális eltévelyedése lenni. Eddig, amit leírt, minden használható volt, akár szakmai, akár egyéb szakmai kérdésről is volt szó. A napokban néztem az eladók listáját. Kb. 70 000 aktív eladó van a Vaterán, akiknek nagy része pár értékeléses, tehát nem bonyolít rendszeres forgalmat. Tuti, hogy ez nem akkor réteg, amiért a posta egy új szolgáltatást bevezetne. Szerintem jó, ha 10% az, aki napi szinten postázik. azért nem kéne a vatera világban gondolkodni. sok ezer cég van Mo-on aki napi szinten postázik. nem csak vatera és teszvesz van. engem inkább az zavar, hogy a nyomtatót úgy kell beállítani hogy ezerből egy embernek van, meg hogy amit egyszer kinyomtatsz, többször is ki lehet és milyen hülyeség ez a rendszer. szerintem amiket most leírt, nem szakmai dolgok voltak. A hozzászólást -cicababi- szerkesztette a következő időpontban: 2012-02-04 15:12 |
|
|
|
2012-02-04 14:55
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 001 Regisztrált: 2008-07-17 12:23 Innen: Káosz birodalom Azonosító: 171 419 |
Szerintem jó, ha 10% az, aki napi szinten postázik. Ilyen kevés lenne? Meg mertem volna esküdni,hogy ez legalább 60-70%. Némely postán olyan megvetően kérdezték tőlem,hogy én is teszveszes vagyok?Gondoltam:annyian vagyunk,mint az oroszok.... -------------------- "Lemondtam a sexről, az italról és a hazardírozásról! Ez volt életem legszörnyűbb negyedórája"
|
|
|
|
2012-02-04 13:36
Létrehozva:
|
|
nem hinném hogy megérinti a dolog. csak azért szóltam, nehogy bunkónak tartson. Csak szólok, az ő véleményei eléggé megalapozottak szoktak lenni. Jól, reálisan látja a dolgokat, nem szokott irracionális eltévelyedése lenni. Eddig, amit leírt, minden használható volt, akár szakmai, akár egyéb szakmai kérdésről is volt szó. A napokban néztem az eladók listáját. Kb. 70 000 aktív eladó van a Vaterán, akiknek nagy része pár értékeléses, tehát nem bonyolít rendszeres forgalmat. Tuti, hogy ez nem akkor réteg, amiért a posta egy új szolgáltatást bevezetne. Szerintem jó, ha 10% az, aki napi szinten postázik. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-04 13:13
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2012-02-04 10:22
Létrehozva:
|
|
ennyi erővel az internet is luxus és hogy lehet annyi embernek számítógépe úristen nem is értem. nem akarsz megérteni, adod itt a kifogásokat tovább nem fogok neked magyarázni. amúgy lehet hogy akárhányszor ki tudod nyomtatni, de ha van rajta egy vonalkód vagy akármilyen kód, nem fogod tudni többször feladni. várom az újabb kifogást, de ne hari, arra már nem fogok válaszolni. biztos amerikában ufók élnek, hogy nálunk működik a rendszer. Lehet, hogy Bigdept öngyilkos lesz, mert többet nem válaszolsz neki. Ne hari... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2012-02-04 01:23
Létrehozva:
|
|
|
Az, hogy valaki vaterán ad el, abből még nem következik, hogy van nyomatója. De még ha így is lenne, akkor is a másik oldalról is át kellene gondolni a dolgot. Azaz, egy olyan szolgáltatás, ami tömegek igénybevételére épül, nem igazán elvárható, hogy kevesek számára nyissanak külön igénybevételi lehetőséget. Igen, kevesek. Mert ugyan a nyomtató valóban nem luxus, de a annak fentartása már sokkal nehezebb ügy sokaknak. A másik dolog, amit lehet nem hiszel, de ha egyszer valamit ki tudok nyomtatni, akkor azt akáhányszor is. Persze, nekem pl. (és szinte az összes ismerősőmnek) nem sok értelme lenne, max évente egyszer vagy kétszer találkozunk a postással. Reggel elmegyek, este hazajövök. Egyébként volt hasonló, internetes pénzküldési lehetőség (aka rózsaszínű csekk küldése otthonról), netes kártyával lehetett kiegyenlyteni, hónapokon át senki nem vette igénybe, meg is szüntették. ennyi erővel az internet is luxus és hogy lehet annyi embernek számítógépe úristen nem is értem. nem akarsz megérteni, adod itt a kifogásokat tovább nem fogok neked magyarázni. amúgy lehet hogy akárhányszor ki tudod nyomtatni, de ha van rajta egy vonalkód vagy akármilyen kód, nem fogod tudni többször feladni. várom az újabb kifogást, de ne hari, arra már nem fogok válaszolni. biztos amerikában ufók élnek, hogy nálunk működik a rendszer. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-06-20 07:37 |