Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2008-07-15 18:16
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 223 Regisztrált: 2007-03-20 14:03 Innen: Óperencia Azonosító: 987 |
Dehogy, egy ember volt három névvel, már tegnap este jeleztem, úgylátszik a Vatera most nem várt annyit, mint marjoenál. Igazad van,én írtam rosszul,de úgy gondoltam ahogy Te írtad. -------------------- Az evolúció fordítva is működik.!......
|
|
|
|
2008-07-15 18:09
Létrehozva:
|
|
|
Aramir fan klub tag ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 066 Regisztrált: 2007-03-01 14:15 Azonosító: 73 |
|
|
|
|
2008-07-15 16:20
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 223 Regisztrált: 2007-03-20 14:03 Innen: Óperencia Azonosító: 987 |
Ugy látszik veszelovszky-nak is az aukciói törölve lettek mert nem tudtam belépni egyikbe sem, szerintem budaiattila103 és veszelovszky ugyanaz a személy. Az a helyzet,hogy 3-an lehettek,mert inaktiv lett mind a 3.farkasgyulus a harmadik.(?) -------------------- Az evolúció fordítva is működik.!......
|
|
|
|
2008-07-15 16:10
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 75 Regisztrált: 2008-05-28 12:51 Azonosító: 156 841 |
Ugy látszik veszelovszky-nak is az aukciói törölve lettek mert nem tudtam belépni egyikbe sem, szerintem budaiattila103 és veszelovszky ugyanaz a személy. Ilyen esetekben feljelentést lehetne tenni az ilyen felhasználók ellen csalás kísérlete miatt - ha ennek híre menne, esetleg távol tartaná a többi csalásra készülő (ezzel a vatera goodwilljét romboló) személyt. Akár még nem vagyoni kártérítést is lehetne kérni tőlük, sztem megítélnék... |
|
|
|
2008-07-15 16:04
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2008-07-12 11:06 Azonosító: 169 957 |
Ugy látszik veszelovszky-nak is az aukciói törölve lettek mert nem tudtam belépni egyikbe sem, szerintem budaiattila103 és veszelovszky ugyanaz a személy.
A hozzászólást -geforceatti- szerkesztette a következő időpontban: 2008-07-15 16:05 |
|
|
|
2008-07-15 15:54
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 75 Regisztrált: 2008-05-28 12:51 Azonosító: 156 841 |
Hello Most a vatera lépet, vagy emberünk rezelt be? budaiattila103(2) összes terméke törölve lett. Kb. 10 perce még fenn volt, éppen stíröltem (próbaképpen vettem tőle egy PS3-at szombaton - még aznap írtam neki, természetesen személyes átvételt kértem; egyik elérhetőségén sem válaszolt). |
|
|
|
2008-07-15 15:49
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 21 Regisztrált: 2007-03-20 17:15 Azonosító: 1 042 |
Hello
Most a vatera lépet, vagy emberünk rezelt be? budaiattila103(2) összes terméke törölve lett. |
|
|
|
2008-07-15 15:37
Létrehozva:
|
|
|
Viszont a Vaterának akkor sem volt egy pozitív reklám. Az emberek köztudatában az a kép alakult ki, hogy itt valami sumákság van. Aki a fórum egyes rovatait olvassa, az meggyőződhet róla, hogy egyre több csaló van közöttünk. Egy-egy ilyen ügy természetesen nem vet jó fényt egyetlen cégre sem, nyilván a vatera sem kivétel ez alól. A dolog azonban csak akkor kezd igazán komolyra fordulni - azaz tartós negatív vélemény kialakulni az emberekben, összekapcsolni a nevet a negatív tartalommal -, amikor rövid időn belül több (egyre több, mondhatnám hullámszerű) csalás, vagy annak kísérlete történik. Úgy tűnik - vagy csak rémeket látok? - hogy ezúttal (ellentétben az eddigiekkel) ez a képlet van kibontakozóban. Ld. marjoe, pusztai felhasználók, hogy csak az utóbbi két hétben történt befejezett cselekményű eseteket említsem. NEM volt célom - és nem is lesz - lejáratni a vaterát (én is eladó lennék + sok jó üzletet kötöttem már itt). |
|
|
|
2008-07-15 15:25
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 642 Regisztrált: 2007-08-02 10:07 Azonosító: 18 468 |
Nem ebből a célból ollóztam ide - hanem azért, hogy lássák az éruntettek, milyen ügymenete van a nyomozati eljárásnak, mely nyomozóhatóságok foglalkoznak vele, vesznek részt a felderítésben (egyébként kiollóztam belőle azt a részt, amely tippeket adhat a csalóknak, vagy csalásra készülőknek). Mindazonáltal az ügy közismert, bő egy évvel ezelőtt jó néhány lap is foglalkozott vele (pl. a Zsaru magazin is). Egyébként kis hazánkban ez volt anno az első interneten - pontosabban internet felhasználásával - elkövetett csalás. Viszont a Vaterának akkor sem volt egy pozitív reklám. Az emberek köztudatában az a kép alakult ki, hogy itt valami sumákság van. Aki a fórum egyes rovatait olvassa, az meggyőződhet róla, hogy egyre több csaló van közöttünk. |
|
|
|
2008-07-15 15:08
Létrehozva:
|
|
|
Találtam egy eladot akit veszelovszky-nak hívnak, az egyik termékének a képét megtaláltam az ebay-on. [http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=370067456333] http://www.vatera.hu/htc_touch_cruise_libr...i_80502990.html És még volt egy áruja amit elég olcsón adott el: http://www.vatera.hu/dell_latitude_d520_co...m_79644010.html és itt egy másik ezt is elég olcsón adta el: http://www.vatera.hu/notebook_dell_c640_pe...m_79645574.html Nekem elég gyanúsnak tűnik ez az eladó hogy ilyen olcsón adta el az áruit. Itt egyértelmű a (mejdnem biztosan rosszhiszemű) kapcsolat a budaiattila103 nevű felhasználóval (ha éppen nem egy és ugyanaz a személy). Ha az, amit belinkeltél, tetszett, akkor budaiattila felhasználó kínálatától egyenesen odaleszel majd |
|
|
|
2008-07-15 15:00
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2008-07-12 11:06 Azonosító: 169 957 |
Találtam egy eladot akit veszelovszky-nak hívnak, az egyik termékének a képét megtaláltam az ebay-on.
[http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=370067456333] http://www.vatera.hu/htc_touch_cruise_libr...i_80502990.html És még volt egy áruja amit elég olcsón adott el: http://www.vatera.hu/dell_latitude_d520_co...m_79644010.html és itt egy másik ezt is elég olcsón adta el: http://www.vatera.hu/notebook_dell_c640_pe...m_79645574.html Nekem elég gyanúsnak tűnik ez az eladó hogy ilyen olcsón adta el az áruit. A hozzászólást -geforceatti- szerkesztette a következő időpontban: 2008-07-15 15:04 |
|
|
|
2008-07-15 14:44
Létrehozva:
|
|
|
Jó reklám a Vaterának Nem ebből a célból ollóztam ide - hanem azért, hogy lássák az éruntettek, milyen ügymenete van a nyomozati eljárásnak, mely nyomozóhatóságok foglalkoznak vele, vesznek részt a felderítésben (egyébként kiollóztam belőle azt a részt, amely tippeket adhat a csalóknak, vagy csalásra készülőknek). Mindazonáltal az ügy közismert, bő egy évvel ezelőtt jó néhány lap is foglalkozott vele (pl. a Zsaru magazin is). Egyébként kis hazánkban ez volt anno az első interneten - pontosabban internet felhasználásával - elkövetett csalás. |
|
|
|
2008-07-15 14:32
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 642 Regisztrált: 2007-08-02 10:07 Azonosító: 18 468 |
Sajnos ez még nem marjoe... De hasonló eljárásra számíthat, remélem, mielőbbi eredménnyel: "Rendőrkézen a Vaterás csaló - 150 embert vert át Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a bajai férfit, aki a gyanú szerint mintegy 150 embertől csalt ki kisebb-nagyobb összegeket a Vatera internetes aukciós oldalon - értesült a HavariaPress. A Nemzeti Nyomozó Iroda csúcstechnológiai bűnügyesei még 2006. nyarán indítottak nyomozást az internetes portál feljelentése alapján, egy ismeretlen csaló ellen. A tettes népszerű informatikai cikkeket, elsősorban memóriakártyákat kínált megvételre, a piacinál jóval alacsonyabb áron. Az aukciók nyerteseinek a csaló által megjelölt bankszámlára kellett utalniuk a vételárat, ám az árucikkeket nem kapták meg. Az információk birtokában a rendőrök 2007 tavaszán azonosították a feltételezett tettest, egy bajai férfit. Az ügyben több helyen is folyt eljárás, mivel a sértettek lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányság minden esetben eljárást indított, de végül az eljárásokat a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságnál itt egyesítették. A március 13-án őrizetbe vett férfi a kihallgatása során részben elismerte a bűncselekmény elkövetését, az ügy körülményeinek felderítése még jelenleg is tart. A bűncselekménynek közel 150 sértettje van, az okozott kár mintegy kétmillió forint." Jó reklám a Vaterának |
|
|
|
2008-07-15 14:29
Létrehozva:
|
|
|
Lehet, hogy tévedek, de a Vatrának kellene összegyüjteni a károsultakat és így igen nagy összegere rúghat a feljelentés. Gyanítom az ország több pontján vagyunk. Lehet, hogy engem kiröhögnek a rendőrségen a 28000Ft kárommal és elküldenek a fenébe, mondván minek foglalkozok ilyen kétes üzlettel? Eddig mindig korekt partnerekkel találkoztam, de mostmár nagyon óvatos leszek. A Vaterának sem mingy, hogy az ilyen alakok tönkre teszik a jóhírét. Ne viccelj! 20.000 Ft felett már bűncselekményi összegről beszélünk. A rendőrségnek vizsgálni kell az ilyen ügyeket, akkor is, ha nincs több károsultja. Ha van, az csak annyiban változtatja meg a helyzetet,hogy esetlegesen rá lehet bizonyítani az üzletszerűséget és nagyobb az elkövetési összeg is. |
|
|
|
2008-07-15 14:18
Létrehozva:
|
|
|
Hello Ezt a Ps2-ős gyereket már én is nézegettem, mivelhogy túl olcsó. Az érdkes még az, hogy a regisztárlás időpontjában Zala megyei volt, mostmár Veszpérm. Ja és az első levelezéseknél az egyik terméknél megadatt egy Zalahaláp nevü falut. budaiattila103(2) [RE] xxxx - 2008/07/10 19:37:33 Zalamegye,Zalahaláp!Nalam attudod venni.Nezegettem a vateran es lattam mar olcsobban is .De,ha neked ezek megfelelnek vidd oket.en csak orulok neki! Jártam már a környéken, és erősen kétlem hogy egy 1 utcás faluba valaki "saját célra" 20-30 Ps, X-box, Wii-t tartson. Csak azt nem értem hogy miért vesznek tőle? Nem gyanus hogy (ismételve magam) túl olcsó? Kicsit off, de igaz. A csalók kamu termékeire, amikről ordít, hogy átverés, versengve licitálnak. Egyszerű eladó Xbox játékára, ami gyári fóliás, originál darab és 11.000 Ft-tal olcsóbb mint a boltban, létező darab, meg sokalják a pénzt, túl drága. |
|
|
|
2008-07-15 13:26
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 29 Regisztrált: 2008-07-12 11:13 Azonosító: 169 959 |
Sziasztok! Én is megtettem a feljelentést.... ne várjatok.. lépjetek!! Van elég szál amin el lehet indulni.. de minél tovább várunk annál nehezebb lesz előkeríteni ezt a köcsögöt!! Elég sokat nyomoztunk az ügyben.. (Ptamás, kasmír, Akyka) . van egy fontos tény.. ha azon elindul a rendőrség.. simán meg lesz a tolvaj.., Sajnos aki tudna segíteni nekem nem hajlandó nyilatkozni.. de majd a rendőröknek kénytelen lesz!!!! Szóval ne adjuk fel.. és mindenki mihamarabb menjen be a rendőrségre!!!! A vaterát itt kérem, hogy akik sorban adják a negatív értékelést marjoénak.. azoknak legyen szíves küldjön egy atumata üzit, hogy hol tud velünk kapcsolatba lépni.. Mert ugye olyan "jó" ez a rendszer, hogy képtelenség csak úgy valakivel szót váltani... És, ha nem néz körül, nem informálódik... sose talál ide.. Viksi Ma reggel én is megtettem a feljelentést. Részletesen - 9 oldalon - vezettem le nekik a robcsi03 és balageok szálakat. A gazdaságvédelmisekhez került az ügy. |
|
|
|
2008-07-15 13:06
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 57 Regisztrált: 2007-04-15 11:15 Azonosító: 5 477 |
A marjoe ügy kapcsán: ismeri valaki balageok-t? Nagyon hirtelen és furcsán tünt el az adatbázisból. Sziasztok! Én is megtettem a feljelentést.... ne várjatok.. lépjetek!! Van elég szál amin el lehet indulni.. de minél tovább várunk annál nehezebb lesz előkeríteni ezt a k***!! Elég sokat nyomoztunk az ügyben.. (Ptamás, kasmír, Akyka) . van egy fontos tény.. ha azon elindul a rendőrség.. simán meg lesz a tolvaj.., Sajnos aki tudna segíteni nekem nem hajlandó nyilatkozni.. de majd a rendőröknek kénytelen lesz!!!! Szóval ne adjuk fel.. és mindenki mihamarabb menjen be a rendőrségre!!!! A vaterát itt kérem, hogy akik sorban adják a negatív értékelést marjoénak.. azoknak legyen szíves küldjön egy atumata üzit, hogy hol tud velünk kapcsolatba lépni.. Mert ugye olyan "jó" ez a rendszer, hogy képtelenség csak úgy valakivel szót váltani... És, ha nem néz körül, nem informálódik... sose talál ide.. Viksi A marjoe ügy kapcsán: ismeri valaki balageok-t? Nagyon hirtelen és furcsán tünt el az adatbázisból. Szia! Én is láttam pár napja, hogy felszívódott.. akár M*** P*** az iwiwről... Az is Ő volt... Ennyit az ellenőrzött vaterásokról... Szia! Én is láttam pár napja, hogy felszívódott.. akár M*** P*** az iwiwről... Az is Ő volt... Ennyit az ellenőrzött vaterásokról... Van valaki a 11. kerületből??? Mert ott van nyomozó kapcsolatom.. de mivel nem ott lakom.. nem mehettem oda.. Viki A hozzászólást -Vatera_Moderátor- szerkesztette a következő időpontban: 2008-07-21 14:02 |
|
|
|
2008-07-15 12:35
Létrehozva:
|
|
|
Sajnos ez még nem marjoe... De hasonló eljárásra számíthat, remélem, mielőbbi eredménnyel:
"Rendőrkézen a Vaterás csaló - 150 embert vert át Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a bajai férfit, aki a gyanú szerint mintegy 150 embertől csalt ki kisebb-nagyobb összegeket a Vatera internetes aukciós oldalon - értesült a HavariaPress. A Nemzeti Nyomozó Iroda csúcstechnológiai bűnügyesei még 2006. nyarán indítottak nyomozást az internetes portál feljelentése alapján, egy ismeretlen csaló ellen. A tettes népszerű informatikai cikkeket, elsősorban memóriakártyákat kínált megvételre, a piacinál jóval alacsonyabb áron. Az aukciók nyerteseinek a csaló által megjelölt bankszámlára kellett utalniuk a vételárat, ám az árucikkeket nem kapták meg. Az információk birtokában a rendőrök 2007 tavaszán azonosították a feltételezett tettest, egy bajai férfit. Az ügyben több helyen is folyt eljárás, mivel a sértettek lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányság minden esetben eljárást indított, de végül az eljárásokat a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságnál itt egyesítették. A március 13-án őrizetbe vett férfi a kihallgatása során részben elismerte a bűncselekmény elkövetését, az ügy körülményeinek felderítése még jelenleg is tart. A bűncselekménynek közel 150 sértettje van, az okozott kár mintegy kétmillió forint." |
|
|
|
2008-07-15 11:01
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 29 Regisztrált: 2008-07-12 11:13 Azonosító: 169 959 |
A marjoe ügy kapcsán: ismeri valaki balageok-t? Nagyon hirtelen és furcsán tünt el az adatbázisból.
|
|
|
|
2008-07-15 09:34
Létrehozva:
|
|
|
Van egy olyan gyanum, hogy ezek az emberek annak a kategóriának a közelébe sem mennek Sajnos vagy hál'istennek. -------------------- Az evolúció fordítva is működik.!......
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-22 05:32 |