IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

77 Oldal V  « < 72 73 74 75 76 > »   
Reply to this topicStart new topic
> E-kereskedelem Kezdőknek és Haladóknak, Tippek - tudnivalók - tapasztalatcsere
redhawk
hozzászólás 2010-05-18 09:26
Létrehozva: #1461

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-12-12 07:43
Azonosító: 65 576

Az adóhatóság tömegesen keresi fel azokat, akik a különféle internetes árverezőoldalak valamelyikén adták el használt tárgyaikat – írja keddi számában a Magyar Nemzet.
Ha valaki az interneten árulja holmijait, annak adót kell fizetnie - mondta a lap kérdésére Angyal József. Az adószakértő szerint a tárgyak eladása ingóértékesítésnek minősül, így a vételár 25 százaléka után közterhet kell leróni. A szakértő megjegyezte azt is, hogy ha valaki egy év alatt egymillió forint bevételre tesz szert, akkor ezután 62 500 forint adót lenne köteles megfizetni, de ebből levonható 50 ezer forint adókedvezmény.
Go to the top of the page

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-05-01 21:21
Létrehozva: #1462

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(nagyzee @ 2010-05-01 21:00) *
Őket még nem kereste meg az APEH, de az is lehet, hogy nem is tudnak róla, hogy tevékenységük magánszemélyként nem végezhető.

Z

Jaj! Nem vetted észre kinek válaszolsz? Ez egy furka. Olvass utána tovább felfelé, és nézd meg a profilját!

(Jaj, nem is értem azokat az eladókat, akik mindenféle jöttmentnek felelőtlenül válaszolgatnak. tongue.gif )

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
nagyzee
hozzászólás 2010-05-01 21:00
Létrehozva: #1463

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-25 18:05
Azonosító: 2 094

IDÉZET(igoman @ 2010-04-22 17:28) *
Van még egy érdekesség amit megfigyeltem : Miért van az hogy az aukciós termékeknél 10 profi eladóból 9-nél az van megjelölve hogy Számlaadás : Nincs ?

Őket még nem kereste meg az APEH, de az is lehet, hogy nem is tudnak róla, hogy tevékenységük magánszemélyként nem végezhető.

Z

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2010-05-01 20:35
Létrehozva: #1464

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 73

IDÉZET(discoqueen @ 2010-04-30 22:32) *
A másik választás, ha az 560 Ft-ra ráteszem az ÁFÁt, amit a vevő nem fog megérteni, mert 560 Ft lesz a bélyeg a borítékon, de 560 + ÁFA , vagyis 700 Ft az én számlámon.

Ha vigasztal, ugyanezt szívják a lizingelt gépkocsiknál lévő vagyonadónál, a vagyonadót a lizíngelő cég kiszámlázza a vevőnek, de ezt csak áfássan teheti meg.

Egyébként úgy van, ahogy Grobar írja, én pl nem vagyok áfakörös, ezért áfamentes számlákat állítok ki, természetesen a postaköltséget is így számolom fel.

+Quote Post
Grobar
hozzászólás 2010-05-01 08:47
Létrehozva: #1465

Csak olvasó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-05-24 18:58
Innen: Juzni Front
Azonosító: 11 399

IDÉZET(discoqueen @ 2010-04-30 22:32) *
Szerintem kicsit félreértjük egymást. Kötelességem ÁFÁs tételként számlázni a postát, ugyanis nem tehetem meg, hogy 0% adókulccsal számlázzam. Közvetített szolgáltatás, mely a jelenlegi adótörvények szerint nem számlázható tovább 0%-al.
Tehát a miért fizetne a postára áfát szubjektív : ha 560 Ft nettoban a postaköltség, akkor én írhatok 560 Ft-ot bruttoban az én számlámra, de akkor bukok 112 Ft-ot , melyet be kell fizetnem ÁFÁ-ba, holott visszaigényelni erről az oldalról nem tudok semmit, hiszen 0% volt az én postaköltség számlám.

A másik választás, ha az 560 Ft-ra ráteszem az ÁFÁt, amit a vevő nem fog megérteni, mert 560 Ft lesz a bélyeg a borítékon, de 560 + ÁFA , vagyis 700 Ft az én számlámon.

Olyan választás nincs, hogy 0% ÁFA tartalmú a szállítási költségem.

Nem értjük félre egymást. Tudom miről írsz, én sem magánszemélyként árulok, igaz nem a Vatera a fő profilom. Igen kötelességed áfásan számlázni, (mivel gondolom "áfás" vagy). Ha valaki "áfamentes", akkor nem kell a postaköltségre sem, rászámolni az áfát.
Természetesen írhatsz 560 Ft-ot bruttóban, de 560 Ft+ áfát nem, a Vaterán nincs erre lehőtég. Ezt csak úgy lehet kezelni, ahogy lentebb írtam.

--------------------
Csak akkor tehetsz meg mindent, hogyha már semmid sincs. (Tyler Durden)

SÜN, SÜN!!!!
"Sünben emelték ki a tüntetőt."

+Quote Post
discoqueen
hozzászólás 2010-04-30 22:32
Létrehozva: #1466

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-10 23:24
Azonosító: 40 602

IDÉZET(Grobar @ 2010-04-30 21:56) *
A vevőnek a postaköltséget nem lehet áfásan számlázni. Akkor fog stimmelni a befolyt összeg és a számla, ha vevő hajlandó áfásan fizetni a postát. Járható út amit írtam Neked, a "lenti" postban. Az áfa alapodat tudod csökkenteni, az áfás számlákkal is, csomagoló anyag, irodaszerek...stb. Nem kell megijedni ettől, lehet kezelni ezt.
A dolog nem értése: Nem is kell érteniük. Miért fizetne a postára áfát???? Nem az Ő "sara", megfizeti a termékre, a postára nem kell megfizetnie.
"Túlzottan hozzászoktak a magánszemélytől való vásárláshoz". Ez sem igaz, sok "áfamentes" vállalkozó van, aki áfamentes számlát ad, áfamentes postával.

Most látom hogy nem jó topicba írok, tegyétek át ezt is ha lehet.

Szerintem kicsit félreértjük egymást. Kötelességem ÁFÁs tételként számlázni a postát, ugyanis nem tehetem meg, hogy 0% adókulccsal számlázzam. Közvetített szolgáltatás, mely a jelenlegi adótörvények szerint nem számlázható tovább 0%-al.
Tehát a miért fizetne a postára áfát szubjektív : ha 560 Ft nettoban a postaköltség, akkor én írhatok 560 Ft-ot bruttoban az én számlámra, de akkor bukok 112 Ft-ot , melyet be kell fizetnem ÁFÁ-ba, holott visszaigényelni erről az oldalról nem tudok semmit, hiszen 0% volt az én postaköltség számlám.

Olyan választás nincs, hogy 0% ÁFA tartalmú a szállítási költségem.

+Quote Post
Grobar
hozzászólás 2010-04-30 21:56
Létrehozva: #1467

Csak olvasó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(discoqueen @ 2010-04-30 21:47) *
Szia! A termék árába beépítős módszer tetszik, az érvek jók. A számlák stimmelnek a befolyt bevétellel, hiszen arról az összegről állítom ki a számlát, melyet a vevő fizet, és melyet előre leegyeztettünk. Itt csupán a dolog "nem értése" a baj, melyet - már rá kell jönnöm - nem is fogok tudni megmagyarázni itt a vevőknek a vaterán. Túlzottan hozzászoktak a magánszemélytől való vásárláshoz, és valószínűleg nem is szakterületük kis hazánk adólabirintusa.

Megint érzem a hátrányát a "tisztességes" adózó magatartásnak.

A vevőnek a postaköltséget nem lehet áfásan számlázni. Akkor fog stimmelni a befolyt összeg és a számla, ha vevő hajlandó áfásan fizetni a postát. Járható út amit írtam Neked, a "lenti" postban. Az áfa alapodat tudod csökkenteni, az áfás számlákkal is, csomagoló anyag, irodaszerek...stb. Nem kell megijedni ettől, lehet kezelni ezt.
A dolog nem értése: Nem is kell érteniük. Miért fizetne a postára áfát???? Nem az Ő "sara", megfizeti a termékre, a postára nem kell megfizetnie.
"Túlzottan hozzászoktak a magánszemélytől való vásárláshoz". Ez sem igaz, sok "áfamentes" vállalkozó van, aki áfamentes számlát ad, áfamentes postával.

Most látom hogy nem jó topicba írok, tegyétek át ezt is ha lehet.

A hozzászólást -Grobar- szerkesztette a következő időpontban: 2010-04-30 21:58

--------------------

SÜN, SÜN!!!!

+Quote Post
discoqueen
hozzászólás 2010-04-30 21:47
Létrehozva: #1468

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Grobar @ 2010-04-30 21:30) *
Szolgáltatás továbbszámlázása, hozzáadódik az áfa alapodhoz. Nem számlázhatod ki a vevőnek, ha áfásan számlázod ki ( a vevő nem fizeti ki), akkor viszont a számládra befolyt összeg nem fog egyezni a kiállított számlán szereplő összeggel. Javaslom hogy a postaköltségeket építsd be az árba, akkor nem kell kiszámláznod, a postaköltségeket így is letudod írni. Valamivel több lesz a jutaklékod, de töredéke a postaköltségek áfájának.

Szia! A termék árába beépítős módszer tetszik, az érvek jók. A számlák stimmelnek a befolyt bevétellel, hiszen arról az összegről állítom ki a számlát, melyet a vevő fizet, és melyet előre leegyeztettünk. Itt csupán a dolog "nem értése" a baj, melyet - már rá kell jönnöm - nem is fogok tudni megmagyarázni itt a vevőknek a vaterán. Túlzottan hozzászoktak a magánszemélytől való vásárláshoz, és valószínűleg nem is szakterületük kis hazánk adólabirintusa.

Megint érzem a hátrányát a "tisztességes" adózó magatartásnak.

+Quote Post
Grobar
hozzászólás 2010-04-30 21:30
Létrehozva: #1469

Csak olvasó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(discoqueen @ 2010-04-30 21:03) *
A vaterán gazdasági társaságként értékesítek, vagyis a termékekről, és a postaköltségekről számlát adok. Lehet, hogy tudjátok, lehet hogy nem, de a normál ajánlott levélként, vagy elsőbbségi ajánlott levélként történő postázás 0%-os adótartalommal bír, melyet sajnos én, mint közvetítő a posta és a vásárló között, nem tudok 0%-os ÁFA tartalommal továbbszámlázni, hanem sajnos 25%-al kell ezt megtennem.
Már az elején éreztem , hogy ezt nem fogják megérteni a vásárlók, és lényegében véve én fogok hátrányt szenvedni a hasonló termékeket értékesítő magánszemélyekkel szemben, ugyanis ők - számla adás hiányában - könnyen számolnak a hivatalos postai díjakkal, mikor nekem még arra is rá kell raknom a 25% ÁFÁ-t.

Szolgáltatás továbbszámlázása, hozzáadódik az áfa alapodhoz. Nem számlázhatod ki a vevőnek, ha áfásan számlázod ki ( a vevő nem fizeti ki), akkor viszont a számládra befolyt összeg nem fog egyezni a kiállított számlán szereplő összeggel. Javaslom hogy a postaköltségeket építsd be az árba, akkor nem kell kiszámláznod, a postaköltségeket így is letudod írni. Valamivel több lesz a jutaklékod, de töredéke a postaköltségek áfájának.

--------------------

SÜN, SÜN!!!!

+Quote Post
discoqueen
hozzászólás 2010-04-30 21:03
Létrehozva: #1470

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Sziasztok!

Azt hiszem abszolút topicba illő a témám, kérlek írjatok, a helyemben mit tennétek:

A vaterán gazdasági társaságként értékesítek, vagyis a termékekről, és a postaköltségekről számlát adok. Lehet, hogy tudjátok, lehet hogy nem, de a normál ajánlott levélként, vagy elsőbbségi ajánlott levélként történő postázás 0%-os adótartalommal bír, melyet sajnos én, mint közvetítő a posta és a vásárló között, nem tudok 0%-os ÁFA tartalommal továbbszámlázni, hanem sajnos 25%-al kell ezt megtennem.
Már az elején éreztem , hogy ezt nem fogják megérteni a vásárlók, és lényegében véve én fogok hátrányt szenvedni a hasonló termékeket értékesítő magánszemélyekkel szemben, ugyanis ők - számla adás hiányában - könnyen számolnak a hivatalos postai díjakkal, mikor nekem még arra is rá kell raknom a 25% ÁFÁ-t.

Az első félreértésem ebből ma adódott. A vásárló leütötte a terméket, mielőtt érdeklődött volna, miért olyan magas az egyébként a szállítási fülön feltüntetett postaköltség. Ezután kaptam a kioktató levelet , mely szerint számoljak hivatalos postai díjaknak megfelelő postaköltséget, mert ő a 690 Ft-ot soknak tartja egy bikinire, mely az ő véleménye szerint 250 grammig terjedő kategóriába esik, így 390 Ft lesz a díja.
Szépen tájékoztattam, hogy egyrészt a bikini több mint 250 gramm, így egyből átesünk a következő sávba, másrészt megpróbáltam szépen, érthetően megmagyarázni ezt az ÁFA történetet.

Természetesen nem értette meg, és idézem a szavait leveléből:
"áfát nem vagyok hajlandó fizetni mert semmi közöm hozzá. a vevőt erre már ne is haragudj de nem kötelezheted".

Ehhez hozzáteszem, hogy a feltüntetett árak bruttó árak a vaterán, tehát nem a leütési értékre kértem még rá az áfát, hanem egyszerűen a postaköltségbe kötött bele.
SÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍRRROK mad.gif

+Quote Post
discoqueen
hozzászólás 2010-04-30 20:48
Létrehozva: #1471

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(hektor60 @ 2010-04-29 22:56) *
thank_you.gif .

Nagyon szívesen! Örülök hogy segíthettem! rolleyes.gif

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-04-30 10:01
Létrehozva: #1472

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Nem értem mi a probléma. Ha az ember keres, akkor adózik. Nem kell csalni. Az adott feltételek között vagy megéri vagy nem. Ezt mindenki el tudja dönteni maga.
Az tuti, ha az APEH behív valakit, akkor már szinte biztos, hogy büntet. De ha mindent rendesen csinál az ember, akkor csak kicsit tud megbüntetni, nagyon nem. Azt meg úgy kell felfogni, hogy plusz pénzbeszerzés nekik, mindig ezt csinálják.
Egyébként tök gusztustalan az egész. Dolgozunk, megteszünk mindent, hogy kicsit keressünk. Felfogadunk könyvelőt, mert minden annyira bonyodalmas, hogy a normális ember nem tud rajta eligazodni. És ha mindent megtettünk az ügy érdekében, akkor is jönnek újabb és újabb görénységek. Aztán még fentebbről az "adócsökkentésekkel" húznak le még egy bőrt az emberről. És mindenki csak dolgozik, dolgozik, de sosem lehet tudni, hogy valami mondvacsinált ürüggyel mikor fejnek le az emberről egy adag pénzt.
Ez van, tetszik, vagy nem. Itt élünk, itt kell megmaradni.
Ezt csinálják mindenhol, mindenkivel. Ha a suliba jönnek ellenőzizni, akkor nem az a kérdés, hogy megbüntetik-e az iskolát, hanem csak az, hogy mennyivel. És ez nem vicc. (Egy kockával arrébcsúszott x miatt, vagy bármi más adminisztrációs ok miatt. Amióta elindultak az ellenőrzések, és ezt higgyétek el, SOHA, de SOHA nem nézték meg azt, hogy milyen színvonalú munka folyik bármelyik helyen is. Sem a főállásomon, sem a mellékállásomon. Folyamatosan jönnek, volt, hogy egy évben 6x kellett külső ellenőrzés miatt beszedni a naplókat. De soha egyszer senkit nem érdekelt, hogy pontosan kezdem-e az órát, és normális módon bánok-e a gyerekekkel, arról nem is beszélve, hogy megfelelő szakmai munkát végez-e bárki. Na ezt csak úgy mellékesen írtam....)
Szóval rétegek élősködnek rajtunk, mindenkin, és büntetésekkel próbálják saját anyagi erősödésüket gyorsítani. Aki nem ahhoz a réteghez tartozik, az a fejőstehén. Ennyi.

Bocs, ha offoltam, még az sem baj, ha törölve lesz. smile.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
NetDigi
hozzászólás 2010-04-30 09:20
Létrehozva: #1473

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-06-05 10:12
Azonosító: 654 839

Eröl tud valaki valamit???? mellow.gif
Az internetes árusítást az apeh ellenörzi akár próbavásárlással,akár a szolgáltatóval együtt.A mostani adó törvények szerint (ha jól tudom)Ha az internetes eladásod értéke meghaladja 1 hónapon belül a 45 ezret akkor a szolgáltatónak jelentési kötelezettsége van az apeh felé

Most kaptam:
Április elseje után fokozott ellenörzést tart a vpop és az apeh az internetes kereskedelemben.(a mottójuk:minden eltitkolt 1 adó forint,az állam hiányát növeli.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2010-04-30 08:52
Létrehozva: #1474

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zpepe26 @ 2010-04-30 08:50) *
Oké, köszi! Vigyázok, nehogy az én ismerősöm is kapjon. mosking.gif

És most kelt fel nekem a nap. laugh.gif
Köszi. air_kiss.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
zpepe26
hozzászólás 2010-04-30 08:50
Létrehozva: #1475

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-21 13:17
Innen: Magyar/Szombathely
Azonosító: 48 776

IDÉZET(NetDigi @ 2010-04-30 07:23) *
Vigyázatok egy ismerősöm tegnap élőt kapott levelet az APEH TÖL !!!!!! Vatera ügyben!!!! ohmy.gif

Oké, köszi! Vigyázok, nehogy az én ismerősöm is kapjon. mosking.gif

A hozzászólást -zpepe26- szerkesztette a következő időpontban: 2010-04-30 08:50

--------------------
"Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."

+Quote Post
NetDigi
hozzászólás 2010-04-30 07:23
Létrehozva: #1476

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-06-05 10:12
Azonosító: 654 839

Vigyázatok egy ismerősöm tegnap élőt kapott levelet az APEH TÖL !!!!!! Vatera ügyben!!!! ohmy.gif

+Quote Post
hektor60
hozzászólás 2010-04-29 22:56
Létrehozva: #1477

Újonc
*

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2007-10-13 19:13
Azonosító: 31 486

thank_you.gif .

A hozzászólást -hektor60- szerkesztette a következő időpontban: 2010-04-29 22:57

+Quote Post
hektor60
hozzászólás 2010-04-29 22:54
Létrehozva: #1478

Újonc
*

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Köszi thank_you.gif

A hozzászólást -hektor60- szerkesztette a következő időpontban: 2010-04-29 22:55

+Quote Post
discoqueen
hozzászólás 2010-04-28 21:35
Létrehozva: #1479

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(hektor60 @ 2010-04-27 20:45) *
Sziasztok! Valaki tudna nekem jogszabályt bemásolni a használt cikkes garanciával e kereskedelemmel kapcsolatban. Előre is köszönöm.

Szia!
Ezt találtam, remélem segít:

A szavatossági jogot hat hónapos elévülési időn belül lehet érvényesíteni, ami a teljesítés időpontjában kezdődik. Fogyasztói szerződésnél a fogyasztó a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényét, ennek betartása kötelező. Ha a fogyasztói szerződés tárgya használt cikk, akkor rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak a felek, de egy évnél rövidebb elévülési határidő azonban ilyenkor sem köthető ki.

Még két fontos szabály! Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult nem tudta a dolgot rendeltetésszerűen használni: ennyi idővel tehát a szavatosság ideje meghosszabbodik. Amennyiben az árucikk cseréjére kerül sor, a szavatossági idő újra kezdődik. A termék kijavítása esetén viszont a termékre, illetve annak kijavított részére a kijavítás következtében jelentkező hiba vonatkozásában is újra kezdődik a szavatossági idő.

Világítsuk meg a fentieket egy egyszerű példán. Tegyük fel, hogy a fogyasztó vadonatúj cipőjének a talpa kétszeri viselés után, röviddel a vásárlást követően leválik. Visszaviszi az üzletbe, ahol a minőségi hibát elismerik és elküldik a cipőt kijavításra. A fogyasztó két hét elteltével visszakapja a lábbelijét, tökéletes állapotban. Hogyan alakul a szavatossági idő? A cipőtalp leválására vonatkozóan újra kezdődik, hiszen a javítás ennek megszüntetésére irányult. Nem kezdődik viszont újra a cipő felsőrészének szavatossága, hiszen azt nem javították. Meghosszabbodik azonban két héttel, mert ennyi ideig a fogyasztó nem tudta rendeltetésszerűen használni a cipőjét.

A ptk. 308. § (4) bekezdése szerint: ha a fogyasztói szerződés tárgya használt dolog, a felek két évnél rövidebb szavatossági határidőben is megállapodhatnak, egy évnél rövidebb elévülési határidő azonban ebben az esetben sem köthető ki. Hibás teljesítés esetén a panaszos eljárása azonos az új termék megvétele utáni eljárással.

+Quote Post
hektor60
hozzászólás 2010-04-27 20:45
Létrehozva: #1480

Újonc
*

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Sziasztok! Valaki tudna nekem jogszabályt bemásolni a használt cikkes garanciával e kereskedelemmel kapcsolatban. Előre is köszönöm.

+Quote Post

77 Oldal V  « < 72 73 74 75 76 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-21 04:21