IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

157 Oldal V  « < 20 21 22 23 24 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Postázás, Csomagküldés, Szállítás, Átvétel
zejopy
hozzászólás 2012-06-30 18:22
Létrehozva: #421

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-06-30 18:15) *
Kis kapu nálam sincs, próbálkozás az akad, de hárítok tongue.gif

Ha nincs kiskapud, akkor teljes joggal háríthatsz.smile.gif Szerintem.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)
Go to the top of the page

+Quote Post
suzukimaruti
hozzászólás 2012-06-30 18:15
Létrehozva: #422

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-07 19:42
Azonosító: 177 261

IDÉZET(zejopy @ 2012-06-30 18:12) *
Nem kell ezeket évekig bonyolítani. Az első levélváltásból kiderül, hogy ragaszkodik az agymenéséhez. Ebben az esetben az ember rögtön úgy kommunikál, hogy ne lehessen rajta fogást találni. Ebben az esetben nincs alku.
Az a baj, hogy ilyen kitételeket írtok a terméklapra (nem is tudom, hogy szabályos-e). Mert akarjátok az üzletet, annyi vér nincs a pucátokban, hogy azt mondjátok, nem postázok simán. Ennyi. Nem, ez nem kell, mert végiggondoljátok, hogy sok vevő sajnálja a 240 Ft-ot. Ezért a szállítási feltételekben megjelölöd az ajánlottat, de azért a terméklapon megmutatod a kiskaput. Ne is csodálkozz, ha ezek után problémád van. Nálam nincs ilyen kiskapu. Nagyon ritka az olyan vevő, aki megpróbálkozik a simával. Pedig van pár eladás a hátam mögött....
Szerk: Most nézem, a szállítási feltételekben is ott van ez a szöveg az előre értékelésről.... Ezzel pontosan úgy van tökön szúrva az értékelési rendszer, mint a kegyelem-semlegesekkel.
Nem baj....

Kis kapu nálam sincs, próbálkozás az akad, de hárítok tongue.gif

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-06-30 18:12
Létrehozva: #423

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(svejku @ 2012-06-30 17:59) *
Szerintem nem vagyok elszállva, nem te leveleztél vele, én már bármit kinézek belőle. Nem nem várom, hogy kipótolja, félreértettél. Esze ágában sincs, és ezek után én már nem is kértem. Az előre értékelést kizárólag sima posta esetére kötöttem ki, olvasható a terméklapon, nem utólag találtam ki.

Nem kell ezeket évekig bonyolítani. Az első levélváltásból kiderül, hogy ragaszkodik az agymenéséhez. Ebben az esetben az ember rögtön úgy kommunikál, hogy ne lehessen rajta fogást találni. Ebben az esetben nincs alku.
Az a baj, hogy ilyen kitételeket írtok a terméklapra (nem is tudom, hogy szabályos-e). Mert akarjátok az üzletet, annyi vér nincs a pucátokban, hogy azt mondjátok, nem postázok simán. Ennyi. Nem, ez nem kell, mert végiggondoljátok, hogy sok vevő sajnálja a 240 Ft-ot. Ezért a szállítási feltételekben megjelölöd az ajánlottat, de azért a terméklapon megmutatod a kiskaput. Ne is csodálkozz, ha ezek után problémád van. Nálam nincs ilyen kiskapu. Nagyon ritka az olyan vevő, aki megpróbálkozik a simával. Pedig van pár eladás a hátam mögött....
Szerk: Most nézem, a szállítási feltételekben is ott van ez a szöveg az előre értékelésről.... Ezzel pontosan úgy van tökön szúrva az értékelési rendszer, mint a kegyelem-semlegesekkel.

IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-06-30 18:05) *
[/b]
Na ezt most nem értem. Miért baj ha nem pótolgatom ki a vevőnek a pénzt? mellow.gif Amennyiben felesleges pénzem volna, akkor van 3 unokám smile.gif

Nem baj....

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-06-30 18:14

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
suzukimaruti
hozzászólás 2012-06-30 18:05
Létrehozva: #424

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2012-06-30 17:50) *
Azért ez nem egészen így működik.... blink.gif ..... majd ezentúl mondvacsinált indokokkal mindenki előre kéri az értékelést.... Nem kellene ennyire elszállni.
Azt várod, hogy pótolja ki az összeget, értékeljen előre, aztán te feladod a cuccot? Mégis, hogy gondolod, hogy ez a legkisebb mértékben is szabályos eljárás? blink.gif blink.gif blink.gif
Nem is értelek svejku. Mi az, hogy nem vagy hajlandó elküldeni, ha kipótolja az összeget? Hej, de nagyon tudtok ti számolni fillérekkel akár..... utalási díjjal csökkentett összeg....

Na ezt most nem értem. Miért baj ha nem pótolgatom ki a vevőnek a pénzt? mellow.gif Amennyiben felesleges pénzem volna, akkor van 3 unokám smile.gif

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2012-06-30 17:59
Létrehozva: #425

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-27 22:37
Innen: Magyar/Győr
Azonosító: 156 696

IDÉZET(zejopy @ 2012-06-30 17:50) *
Azért ez nem egészen így működik.... blink.gif ..... majd ezentúl mondvacsinált indokokkal mindenki előre kéri az értékelést.... Nem kellene ennyire elszállni.
Azt várod, hogy pótolja ki az összeget, értékeljen előre, aztán te feladod a cuccot? Mégis, hogy gondolod, hogy ez a legkisebb mértékben is szabályos eljárás? blink.gif blink.gif blink.gif
Nem is értelek svejku. Mi az, hogy nem vagy hajlandó elküldeni, ha kipótolja az összeget? Hej, de nagyon tudtok ti számolni fillérekkel akár..... utalási díjjal csökkentett összeg....

Szerintem nem vagyok elszállva, nem te leveleztél vele, én már bármit kinézek belőle. Nem nem várom, hogy kipótolja, félreértettél. Esze ágában sincs, és ezek után én már nem is kértem. Az előre értékelést kizárólag sima posta esetére kötöttem ki, olvasható a terméklapon, nem utólag találtam ki.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-06-30 17:50
Létrehozva: #426

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(svejku @ 2012-06-30 17:28) *
......sőt most már azt sem fogadom el, ha kipótolja, mert ezek után azt is letagadhatja, hogy benne volt a matrica. Erre hivatkozva még negát is adhat, és akkor az életben nem bizonyítom be az ÜSZ-nak, hogy azt a matricát küldtem amit megvett. .....

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-06-30 17:53

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2012-06-30 17:28
Létrehozva: #427

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2012-06-30 15:39) *
Svejku, légy erős. Én zsebből kifizetném neki az ajánlás összegét. Ja, és légyszi a nevét, szeretném csoportos zárkába helyezni.smile.gif

(neve a linken)
Erős vagyok, de eszem ágában sincs kifizetni az ajánlottat, sőt most már azt sem fogadom el, ha kipótolja, mert ezek után azt is letagadhatja, hogy benne volt a matrica. Erre hivatkozva még negát is adhat, és akkor az életben nem bizonyítom be az ÜSZ-nak, hogy azt a matricát küldtem amit megvett.
Sok választása már nincs, vagy megfelelően értékel, és akkor küldöm, vagy eláll a vásárlástól, akkor visszakapja az utalási költségemmel csökkentett pénzét. Már mindent megírtam neki amit ti is javasoltatok. Utolsó határidőt is kapott (már letelt).
Köszönöm a tanácsokat! thank_you.gif

IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-06-30 16:14) *
Nézd engem már a csillaglehúzás nem érdekel. Viszont az már jobban, hogy ne úgy spóroljon a vevő, hogy én fizessem az ajánlottat. Persze a lelki béke sokat ér, viszont én nem költök + a vevőre. rolleyes.gif
Amúgy lehet ha Svejku kifizetné az ajánlottat akkor is csillag hullás lenne, ezt nézem ki ebből a vevőből.

Én sem igazán aggódok a csillagok miatt, elég jól állok, hogy ne látszódjon. Inkább aggódok azon, hogy negatívot ad, valami fals indokkal, amit nem tudok majd töröltetni.

IDÉZET(zejopy @ 2012-06-30 16:08) *
És még annyit, hogy a Spar matricákat én simán postázom.

Én is, de ez egy ritka matrica, gondolom látszik az árából.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-06-30 16:32
Létrehozva: #428

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-06-30 16:14) *
Nézd engem már a csillaglehúzás nem érdekel. Viszont az már jobban, hogy ne úgy spóroljon a vevő, hogy én fizessem az ajánlottat. Persze a lelki béke sokat ér, viszont én nem költök + a vevőre. rolleyes.gif
Amúgy lehet ha Svejku kifizetné az ajánlottat akkor is csillag hullás lenne, ezt nézem ki ebből a vevőből.

A csillagozás engem sem érdekel úgy mint régen. De nem hiányzik egy több napos levélváltás, amiben a jogos igazamat bizonygatom. Ennél többet ér az időm. 240 Ft annyira nem nagy tétel. Olyan, mintha meghívtam volna egy almalére. (Bár azt nagyon megnézem kit hívok meg almalére... biggrin.gif ... az ilyen embereket általában nem szoktam.... laugh.gif ) És inkább kifizetem azt a pénzt, főleg télen, amikor rengeteg a dolgom, mint hogy kínlódjak.

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-06-30 16:33

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
suzukimaruti
hozzászólás 2012-06-30 16:14
Létrehozva: #429

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2012-06-30 16:08) *
Igen, ez még az ébredés utáni postom volt, tele hüyleséggel. biggrin.gif De azóta ittam egy kávét.
Szóval ha a terméklapon ajánlott postázás szerepel, akkor hasonló esetben hűvös hangvételben meg szoktam fogalmazni, hogy a Vatera álláspontja ebben a kérdésben az, hogy az eladó nem köteles másképpen postázni, mint amit a szállítási feltételekben megadott. Ő pedig a licitálásával elfogadta ezeket a feltételeket. Viszont ennek általában csillaglehúzás a következménye. És azért annyit az előzőhöz, hogy esetenként, amikor nem vagyok kellően elszánt, túl sok a dolgom és olyanom van, akkor bizony zsebből állom az ajánlást. Nagyon sok kemény fejű vevő van, nekem pedig törékeny a lelki békém, sokszor úgy érzem, nem is olyan nagy ár érte az a 240 Ft. smile.gif
És még annyit, hogy a Spar matricákat én simán postázom. Átgondoltam és ezt a kockázatot vállalom. Ha elveszik, akkor visszautalok, de a mostaniban nem tettem már fel egyet sem, mert a múltkoriból is még egy csomó értékeléssel tartoznak.... pedig az egy haszna a vacakolásnak, hogy az ember kap pár pozitív értékelést.

A hozzászólást -suzukimaruti- szerkesztette a következő időpontban: 2012-06-30 16:19

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-06-30 16:08
Létrehozva: #430

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(suzukimaruti @ 2012-06-30 15:48) *
Csodás napot! Én köszike nem fázom rolleyes.gif
Segíteni nem tudok de ha ezt velem csinálná, tuti nem küldeném el sima elsőbbségivel.
Neki nem jó ha előre értékel, remélhetőleg a terméklapot olvasta, nos ott ajánlott posta van, Ő ezt a licitálással elfogadta!
Nem vagyok benne biztos, hogy ha elküldöd sima elsőbbségivel megkapja-e (érted mire gondolok)
Az utolsó mondata pedig vomit2.gif
Én nem fizetném ki zsebből mellow.gif

Igen, ez még az ébredés utáni postom volt, tele hüyleséggel. biggrin.gif De azóta ittam egy kávét.
Szóval ha a terméklapon ajánlott postázás szerepel, akkor hasonló esetben hűvös hangvételben meg szoktam fogalmazni, hogy a Vatera álláspontja ebben a kérdésben az, hogy az eladó nem köteles másképpen postázni, mint amit a szállítási feltételekben megadott. Ő pedig a licitálásával elfogadta ezeket a feltételeket. Viszont ennek általában csillaglehúzás a következménye. És azért annyit az előzőhöz, hogy esetenként, amikor nem vagyok kellően elszánt, túl sok a dolgom és olyanom van, akkor bizony zsebből állom az ajánlást. Nagyon sok kemény fejű vevő van, nekem pedig törékeny a lelki békém, sokszor úgy érzem, nem is olyan nagy ár érte az a 240 Ft. smile.gif
És még annyit, hogy a Spar matricákat én simán postázom. Átgondoltam és ezt a kockázatot vállalom. Ha elveszik, akkor visszautalok, de a mostaniban nem tettem már fel egyet sem, mert a múltkoriból is még egy csomó értékeléssel tartoznak.... pedig az egy haszna a vacakolásnak, hogy az ember kap pár pozitív értékelést.

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2012-06-30 16:08

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
suzukimaruti
hozzászólás 2012-06-30 16:08
Létrehozva: #431

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(svejku @ 2012-06-30 14:53) *
Szép napot! Nem fázik senki? smile.gif
Segítsetek, megvettek egy Spar matricámat. A vevő kerek perec közölte, hogy sima elsőbbségivel kéri. Megírtam, hogy amint azt olvashatta a szállítási feltételeknél, adjon előre pozitívat. Ettől kategorikusan elzárkózott. Felajánlottam az ajánlottat, a személyes átvételt, a visszalépést, de makacsul ragaszkodik az elsőbbségihez. A hét elején elutalta az árát, persze csak 130 forinttal a postát. Két hete levelezünk, hajthatatlan. (már két tickettszámom is van az ügyben) Legutolsó levelében, már ilyet írt: "Nem azért vettem meg drágán,hogy szórakozzak! Elég rohadt dolog 20ft-érő dologból profitálni.Ebből jó páran sportot űztök!"
Mit tegyek?

Csodás napot! Én köszike nem fázom rolleyes.gif
Segíteni nem tudok de ha ezt velem csinálná, tuti nem küldeném el sima elsőbbségivel.
Neki nem jó ha előre értékel, remélhetőleg a terméklapot olvasta, nos ott ajánlott posta van, Ő ezt a licitálással elfogadta!
Nem vagyok benne biztos, hogy ha elküldöd sima elsőbbségivel megkapja-e (érted mire gondolok)
Az utolsó mondata pedig vomit2.gif

IDÉZET(zejopy @ 2012-06-30 15:39) *
????? Kissé lütyő??? (Innentől spórolok az írásjelekkel. mosking.gif ) Miért profitálsz?
Svejku, légy erős. Én zsebből kifizetném neki az ajánlás összegét. Ja, és légyszi a nevét, szeretném csoportos zárkába helyezni.smile.gif

Én nem fizetném ki zsebből mellow.gif

Segítsetek, megvettek egy Spar matricámat. A vevő kerek perec közölte, hogy sima elsőbbségivel kéri. Megírtam, hogy amint azt olvashatta a szállítási feltételeknél, adjon előre pozitívat. Ettől kategorikusan elzárkózott. Felajánlottam az ajánlottat, a személyes átvételt, a visszalépést, de makacsul ragaszkodik az elsőbbségihez. A hét elején elutalta az árát, persze csak 130 forinttal a postát. Két hete levelezünk, hajthatatlan. (már két tickettszámom is van az ügyben) Legutolsó levelében, már ilyet írt: "Nem azért vettem meg drágán,hogy szórakozzak! Elég rohadt dolog 20ft-érő dologból profitálni.Ebből jó páran sportot űztök!"
Mit tegyek?

Még annyi eszembe jutott. Megírnám neki, hogy nem fogadtam el a sima elsőbbségi postát amennyiben x napon belül nincs a többi a számlán, akkor visszautalom a pénzt és nem semlegessel fogom jutalmazni.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-06-30 15:39
Létrehozva: #432

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Mit tegyek?

????? Kissé lütyő??? (Innentől spórolok az írásjelekkel. mosking.gif ) Miért profitálsz?

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2012-06-30 14:53
Létrehozva: #433

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Mit tegyek?

+Quote Post
1kolozsvari
hozzászólás 2012-06-30 11:07
Létrehozva: #434

Újonc
*

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2009-05-06 15:07
Azonosító: 640 140

Postán gázpalack????

http://utazas-szabadido.vatera.hu/kempinge...1609849244.html

+Quote Post
tviolet
hozzászólás 2012-06-28 20:12
Létrehozva: #435

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-06-16 14:26
Azonosító: 1 215 229

IDÉZET(zejopy @ 2012-06-28 11:35) *
Engem már kártalanítottak, a 15+1x-es feladási díjjal.

Bocsánat.de teljesen igazatok van.Régebben volt az,hogy az ajánlási díj 20x-osát fizette a posta,és én azt hittem,a szöveg nem változott,csak a szorzó.De utána néztem az Üzletszabályzatban,és tényleg a feladási díj 15x-ösét téríti,+ még a feladási díjat is.Még egyszer bocs!

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-06-28 11:35
Létrehozva: #436

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(tjocii @ 2012-06-28 08:35) *
nem a feladási díj 15* térítik meg + feladási díj ? Én így tudom .

Viszont ha nem volt rajta , hogy LNK , akkor bedobhatta a ládába , ha nincs otthon a címzett .

Engem már kártalanítottak, a 15+1x-es feladási díjjal.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
suzukimaruti
hozzászólás 2012-06-28 10:57
Létrehozva: #437

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(tjocii @ 2012-06-28 08:35) *

Viszont ha nem volt rajta , hogy LNK , akkor bedobhatta a ládába , ha nincs otthon a címzett .

Elvileg, viszont gyakorlatba attól függ mekkora a csomag és mekkora a postaláda.

A hozzászólást -suzukimaruti- szerkesztette a következő időpontban: 2012-06-28 10:58

+Quote Post
tjocii
hozzászólás 2012-06-28 08:35
Létrehozva: #438

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-07-06 23:48
Azonosító: 15 972

+Quote Post
mucus42
hozzászólás 2012-06-27 06:46
Létrehozva: #439

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:47
Innen: Budapest
Azonosító: 18

IDÉZET(tviolet @ 2012-06-27 06:44) *
A tudakozvány elindításától 1-2 hét a válasz,de inkább 2.Ha megállapítják,hogy tényleg eltűnt,a kártérítés összege az ajánlási díj 15-szöröse,vagyis 240 x 15,plusz a feladási díj.

Nagyon köszönöm Így meg tudom írni az eladónak.

+Quote Post
tviolet
hozzászólás 2012-06-27 06:44
Létrehozva: #440

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-06-16 14:26
Azonosító: 1 215 229

IDÉZET(mucus42 @ 2012-06-27 06:35) *
Segítsetek!
Nincs időm visszaolvasni, s hátha valaki "csípőből" tudja a választ. Zejopy?
Úgy néz ki, hogy elveszett egy ajánlottan feladott levél. A posta ilyenkor mennyi idő múlva válaszol a beadott tudakozványra?
Milyen összeget térit vissza?
Válaszaitokat előre is köszönöm.

A tudakozvány elindításától 1-2 hét a válasz,de inkább 2.Ha megállapítják,hogy tényleg eltűnt,a kártérítés összege az ajánlási díj 15-szöröse,vagyis 240 x 15,plusz a feladási díj.

+Quote Post

157 Oldal V  « < 20 21 22 23 24 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-06-20 10:38