Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2013-03-15 17:52
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2011-12-05 13:06 Azonosító: 1 582 730 |
Sziasztok!
Ezt a felhasználót(krumpliretek) mindenki kerülje el nagy ívben.Csak szórakozásból licitálgat,ezzel okozva nem kis károkat és bosszúságot másoknak. Most gyűjtötte be a második negatívját!! Üdv: retrobudai |
|
|
|
2013-03-15 14:50
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 661 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
Mi ez nyelvtan tanárnak készülsz? Azt nem tudni milyen pályára készül fórumozó társunk, de mindenesetre magának adott egy tandíjmentes órát. Láthatóan elkalandozott a figyelme ezen az oktatáson, mert ha jobban koncentrált volna, akkor kérdő mondatában szereplő ez mutató névmás után tett volna egy vesszőt. Ne gondolja, hogy az írásjelek feletti berzenkedés valami intellektuális kukacoskodás. Szerepük fontos, segítenek mások közlendőinek pontos megértésében. Mert kíváncsiak vagyunk rá. Még az ön véleményére is. |
|
|
|
2013-03-15 14:32
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 041 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Mi ez nyelvtan tanárnak készülsz? Nem hiszem, hogy nyelvtan tanárnak készül, csak hát van egy általánosan megszokott irodalmi nyelv itt a fórumon, ami egyrészt egy igényszintet is sugall, másrészt a megértést és az érthető beszélgetést is szolgálja. Szerintem csak kedvesen felhívta a figyelmedet erre. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-15 14:00
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 955 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
... Ha nem baj, küldtem egy másolatot a biztonsag@allegroup.hura is, hátha nem tudok zöldágra vergődni vele, és negatív lesz a vége... Kedves boutet! Nem baj, sőt! Ilyenkor ezt kell tenni -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-03-15 12:12
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 94 Regisztrált: 2010-06-10 12:51 Azonosító: 1 205 526 |
Kedves boutet! Ilyen indokkal megtagadhatja a postázást és egy esetleges negatív értékelés eltávolítása sem lehet probléma. Kedves Benz! Nagyon köszönöm válaszát, az imént írtam az úrnak, megírtam angolul, hogy sajnos nem tudom elküldemi a köteteket a magyar törvény miatt, de egy magyar címre bármikor, etc. Ha nem baj, küldtem egy másolatot a biztonsag@allegroup.hura is, hátha nem tudok zöldágra vergődni vele, és negatív lesz a vége... |
|
|
|
2013-03-15 00:08
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 162 Regisztrált: 2013-03-12 21:23 Azonosító: 2 024 803 |
Kedves "Basa80" ! Az írott magyar nyelvben (is) vannak írásjelek, melyek használatával, elhelyezésével tudunk értelmet adni a mondanivalónknak. Nem mindegy, hogy "Miért az?", vagy "Miért, az?". Nemde? "A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki beleegyezik én nem ellenzem" "A királynőt megölni nem kell félnetek! Jó lesz! Ha mindenki beleegyezik, én nem ellenzem." "A királynőt megölni nem kell! Félnetek jó lesz! Ha mindenki beleegyezik, én nem! Ellenzem!" Üdv. Mici160 . Mi ez nyelvtan tanárnak készülsz? -------------------- Yours sincerely
basa80 |
|
|
|
2013-03-14 16:34
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2012-06-18 18:42 Azonosító: 1 761 770 |
- válasz: Miért az? " Kedves "Basa80" ! Az írott magyar nyelvben (is) vannak írásjelek, melyek használatával, elhelyezésével tudunk értelmet adni a mondanivalónknak. Nem mindegy, hogy "Miért az?", vagy "Miért, az?". Nemde? "A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki beleegyezik én nem ellenzem" "A királynőt megölni nem kell félnetek! Jó lesz! Ha mindenki beleegyezik, én nem ellenzem." "A királynőt megölni nem kell! Félnetek jó lesz! Ha mindenki beleegyezik, én nem! Ellenzem!" Üdv. Mici160 . |
|
|
|
2013-03-14 15:33
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 661 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
És a titkárnő, aki felszolgálja Leónak a Bizonyos vagyok benne, a portál mindent lehetőt elkövet a biztonság érdekében. Azt sem árt megemlíteni, az internetes csalások felderítési aránya kimagaslóan jó. Szemben a klasszikus vagyon elleni bűncselekményekkel, - pl. lopás - mert ott bizony nincs ok a derűre. Ráadásul egy sajt. tájon hallottam, hatalmas a látencia. Hogy milyen a helyzet, saját bőrömön tapasztaltam. Bő tíz év alatt megrövidültünk két mobillal, két kerékpárral, egy táska lett elcsenve hipermarketből rengeteg készpénzzel, összes irattal, kulcsokkal, némi ékszerrel. (Itt bizt kamera szeme láttára, de mire vizsgálója lett az ügynek, a felvételt jogszerűen letörölte az áruház biztonsági szolgálata) Akadt autólopás, meg most ősszel egy feltörés. Mi a közös ezekben? Egy mobil kivételével az összes nyomozás sikertelen volt. |
|
|
|
2013-03-14 15:26
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 162 Regisztrált: 2013-03-12 21:23 Azonosító: 2 024 803 |
Üdv ! Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Cseréltem illetve vásásoltam volna ezt a terméket http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefo...1721402129.html de vannak fentartásaim az ügylettel kapcsolatban.Visszaléphetek e tőle ? Nehezen kapcsolatban léptem vele,de az előző aukciók miatt kétség merült fel bennem a telefon valódisága miatt valamint az itt idézet http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefo...1716324575.html cikkben azt írja ,hogy 53 éves.Ezek ellenére kb 20 éves valakivel beszéltem.Mit tanácsoltok ?Bemerjem vállalni a cserét vagy visszaléphetek bizalmatlanság miatt ?Köszönöm a segítséget Vállald be a cserét ha már így alakult én úgy gondolom. De várj még pár embert hátha jobb megoldást mondanak. -------------------- Yours sincerely
basa80 |
|
|
|
2013-03-14 15:10
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2012-09-23 22:05 Azonosító: 1 837 390 |
Üdv ! Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Cseréltem illetve vásásoltam volna ezt a terméket http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefo...1721402129.html de vannak fentartásaim az ügylettel kapcsolatban.Visszaléphetek e tőle ? Nehezen kapcsolatban léptem vele,de az előző aukciók miatt kétség merült fel bennem a telefon valódisága miatt valamint az itt idézet http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefo...1716324575.html cikkben azt írja ,hogy 53 éves.Ezek ellenére kb 20 éves valakivel beszéltem.Mit tanácsoltok ?Bemerjem vállalni a cserét vagy visszaléphetek bizalmatlanság miatt ?Köszönöm a segítséget
|
|
|
|
2013-03-14 14:50
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 041 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
... a Vateránál van egy főnök, Leo meg Benz mint fórumozó meg esetleg egykét hosszú garbós kialvatlan számítástechnikus? És a titkárnő, aki felszolgálja Leónak a -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-14 14:48
Létrehozva:
|
|
Ezt többek nevében is kikérem magamnak Ha rendben megy minden, nincs mit kikérned magadnak nemde? -------------------- Yours sincerely
basa80 |
|
|
|
2013-03-14 14:44
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
3 napja csak utal úgy mint egy jó maszek vállalkozó! Ezt többek nevében is kikérem magamnak -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2013-03-14 14:40
Létrehozva:
|
|
Nincs kijátszhatatlan rendszer. Ez ellen nem lehet tenni. Egy-egy csalónak néha sikerül. Ez nem minősíti negatívan a Vaterát. És valóban a vevők is néha lehetnének körültekintőbbek. Bizonyos esetekben igen. Köszönöm szépen ez nagyon megnyugtató. Sajnos egy új regisztrált tag adott magáról "életjelet" 3 napja csak utal úgy mint egy jó maszek vállalkozó! Hát azért az ország vezető piacterének a biztonsági rendszeréről beszélünk. Azt hiszem, a szakemberek eléggé ott vannak. De persze előfordulhat, hogy többet tudsz, mint ők. De azért erre inkább csak matematikai esély van, mint reális. Csak legyen úgy. Csak 1-2 rövid megjegyzés: A sok-sok informatikus mérnököt ki fizeti meg (egyébként meg nem oldana meg semmit) Szerintem ma Mo-n még a dinamikus IP címek vannak többségben. Engem például nagyon jól megtalál a rendszer, hogy honnan internetezek. Azt szokta mondani, hogy Debrecen körzetéből. Ami igaz is, ha 130 km távolság még Debrecen körzetének számít. "nem lenne annyi munkanélküliség" Végülis lehetnének közmunkások is, napi 6 órában, havi 36eft fizetésért. Komolyan, aki ilyeneket leir, mint Te is (mert nem Te vagy ám az első) az azt hiszi, hogy a Vateránál van egy főnök, Leo meg Benz mint fórumozó meg esetleg egykét hosszú garbós kialvatlan számítástechnikus? Figyu te is azt hiszel el amit akarsz nem? -------------------- Yours sincerely
basa80 |
|
|
|
2013-03-14 14:33
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 453 Regisztrált: 2007-11-14 20:22 Azonosító: 43 559 |
Sok-sok regisztráló van elhiszem de sok-sok informatikus, mérnök is lehetne a gépek előtt a rendszeren akik nagy odafigyeléssel csinálná ezeket. Dinamikus IP cím van persze változik de az IP net info meghatározza , hogy honnan interentezel, olyan mint a személyi igazolvány számod. Szerintem csak résen kell lenni, jobban figyelni az új regisztrált tagokat kellene sokkal komolyabban figyelembe venni, ellenőrzés alá venni. Az új regisztrálók is adhatnak jelet a Vaterának ha alaposan fel van építve a rendszer.. Tán nem lenne annyi munkanélküliség sem Csak 1-2 rövid megjegyzés: A sok-sok informatikus mérnököt ki fizeti meg (egyébként meg nem oldana meg semmit) Szerintem ma Mo-n még a dinamikus IP címek vannak többségben. Engem például nagyon jól megtalál a rendszer, hogy honnan internetezek. Azt szokta mondani, hogy Debrecen körzetéből. Ami igaz is, ha 130 km távolság még Debrecen körzetének számít. "nem lenne annyi munkanélküliség" Végülis lehetnének közmunkások is, napi 6 órában, havi 36eft fizetésért. Komolyan, aki ilyeneket leir, mint Te is (mert nem Te vagy ám az első) az azt hiszi, hogy a Vateránál van egy főnök, Leo meg Benz mint fórumozó meg esetleg egykét hosszú garbós kialvatlan számítástechnikus? -------------------- All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!
|
|
|
|
2013-03-14 14:31
Létrehozva:
|
|
... csak én is tudok olyanokat mit esetleg más nem. Hát azért az ország vezető piacterének a biztonsági rendszeréről beszélünk. Azt hiszem, a szakemberek eléggé ott vannak. De persze előfordulhat, hogy többet tudsz, mint ők. De azért erre inkább csak matematikai esély van, mint reális. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-14 14:30
Létrehozva:
|
|
Igen, miért ne? Ez egy teljesen rossz megközelítés. Sok becsületes eladó kínál értékes termékeket egy forintról. Értem de kimaradt, hogy nincs személyes átvétel! Ez teszi fel a pontot az I re így már nem rossz megközelítés.. Nem az én hatásköröm persze... Szerintem meg ne kezdjen el biztonsági rendszereket így hirtelenjében feltalálni, mert ennél már kissé előrébb tart a rendőrség is és mi is Köszönöm ez csak megnyugtató lehet számomra. -------------------- Yours sincerely
basa80 |
|
|
|
2013-03-14 14:25
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 955 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
...Szerintem csak résen kell lenni, jobban figyelni az új regisztrált tagokat kellene sokkal komolyabban figyelembe venni, ellenőrzés alá venni. Az új regisztrálók is adhatnak jelet a Vaterának ha alaposan fel van építve a rendszer.. Tán nem lenne annyi munkanélküliség sem Szerintem meg ne kezdjen el biztonsági rendszereket így hirtelenjében feltalálni, mert ennél már kissé előrébb tart a rendőrség is és mi is -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-03-14 14:24
Létrehozva:
|
|
... Szóval itt a Vateránál is tuti, hogy kell, hogy tudjanak arról, hogy egy tag regisztrál egy IP címmel és egy bizonyos Gép(hardware) ID-vel. .... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-03-14 14:21
Létrehozva:
|
|
Valóban nem életszerű több száz tévé magán embernél. A vásárlást viszont körültekintőbben intézzük. Persze az üzemeltetőnél ott a szakértelem, de ha belegondolunk ennyi eladót minden nap leellenőrizni, hogy mit és mennyit tesz fel szinte lehetetlen. Nem vagyok profi számítástechnikából de egy ekkora oldal biztos, hogy látja a regisztrált felhasználókat, IP címeiket is regisztrálnia kell a rendszernek, sőt még az úgynevezett hardware ID-t is. Én egy profi sakkszerveren vagyok regisztrált tag. Ha máshonnan lépek fel a felhasználói nevemmel, akkor jön egy lila üzenet, hogy utolsó bejelentkezés pl. 12:04 HUN. Szóval itt a Vateránál is tuti, hogy kell, hogy tudjanak arról, hogy egy tag regisztrál egy IP címmel és egy bizonyos Gép(hardware) ID-vel. Ha pl. "béla59" bejelentkezik ott ahol regisztrált, akkor nem változik meg ez az ID. Ha "béla59" bejelentkezik pl. más gépen akkor máris a rendszer logolhatja ezeket a más bejelentkezéseket. Sok-sok regisztráló van elhiszem de sok-sok informatikus, mérnök is lehetne a gépek előtt a rendszeren akik nagy odafigyeléssel csinálná ezeket. IP cím alapján lekövethető milyen internetszolgáltatónál van ők meg azonnal leadják hol "pötyög" az 1 Ft-os aukciózós csaló mert ha az ID nem változik meg a regisztált ID-jétől akkor azonnal rá lehet rontani. Nos ha kávézóból regisztrált annak is van IP címe, a kávézó meg kamerázva lehet, illetve regisztrálják ki ül gép elé szerintem ott is és hogy miért. Pendrive-on elviszek 100 képet új TV-kről feldobni aligha kell 1 óra 50 ilyen aukciót megcsinálhat bárki. Szóval az IP cím és a Hardware ID fontos szerepet tölt be mivel ahogyan bejelentkezel a Vaterára a rendszernek el kell menteki az ID-et az lehet pl. egy alaplapi hálókártyád 8 jegyű ID-je mert azt nem cseréled naponta... Nyilván egy ID nem egy winchesteren lesz nem egy olyan eszközön amit cserélhetsz hamar. Ahhoz alaplapot kellene cserélni, hogy megvéltozzon, de az IP cím még akkor is azonos lesz. Dinamikus IP cím van persze változik de az IP net info meghatározza , hogy honnan interentezel, olyan mint a személyi igazolvány számod. Szerintem csak résen kell lenni, jobban figyelni az új regisztrált tagokat kellene sokkal komolyabban figyelembe venni, ellenőrzés alá venni. Az új regisztrálók is adhatnak jelet a Vaterának ha alaposan fel van építve a rendszer.. Tán nem lenne annyi munkanélküliség sem -------------------- Yours sincerely
basa80 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-26 10:19 |