Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2013-02-03 13:10
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Ha nő lennék, én sem venném fel más nevét (de talán egyszer erről volt már szó) Nem emlékszem, hogy ezt a témát érintettük. Amíg csomagoltam és nem jött, elgondolkodtam, hogy vajon hogy állhat ehhez a kérdéshez. Mert egyrészt van a gondolkodásmódja, ami eléggé haladónak mondható, azaz úgy gondoltam, ha a gondolatai vezérlik ebben a kérdésben, Ön is így gondolja. Másrészt viszont van egy konzervatív érzelemvilága, amihez jobban illik a "hagyományos" módszer. Éppen ezért azt gondolnám, hogy bár elfogadja a párja identitását, de a szíve mélyén tudná értékelni a -né változatot. Nekem a névfelvétellel csak problémám van. A gyakorlati dolgokról ne is beszéljünk, hivatalos iratok, satöbbi, mert ezeket az ember, ha fontos valami, megteszi. Viszont olyan, mintha az ember feladná önmagát. A múltját, az egyéniségét, és onnantól kezdve alárendelné az életét a szerelmének, ami egyenrangú kapcsolatban egyszerűen nem lehetséges. Ráadásul, bár nem vagyok egy számmisztikában jártas ember, talán igazán nem is hiszek a dologban, de mégis valami lehet benne. Amióta ki tudom taposni a környezetemből azt, hogy ne a becézett változatát használják a nevemnek, azóta minden rendben van körülöttem. És apukámnál is valahogy azóta rendeződtek a dolgok, amióta egy környezetváltozás hatására az addig szokásos megszólítása átment a valódi, anyakönyvi változatra. Ha pedig ezt elfogadom, és a "nomen est omen" szállóigét is hozzáveszem, akkor azt hiszem, hogy némi összefüggés lehet a névhasználat és a sors alakulásában. Tehát, ha az ember leteszi az addigi nevét, akkor új irányt is vehet az élete. Ami persze nem biztos, vagy ha mégis, akkor sem eldönthető az én ismereteim alapján, hogy azért változott a sors, mert a név is, vagy a névváltoztatásra való hajlandóság egy olyan egyéniséget hordoz, ami amúgy is, névváltoztatás nélkül is meghozná azokat a változásokat. Azaz kérdés, hogy a tyúk volt-e, vagy a tojás először. Ellenben a történelmi háttere mindenképpen oda vezethető vissza, amíkor a nő még nem volt teljes értékű ember. Na ezt nem. Vagyok olyan értékű, mint bármelyik férfi, nem csak szellemileg, hanem munkavégzésben, igényességben, határozottságban és bátorságban is. Szerethetem ájult szerelemmel, elfogultan, eszem nélkül az aktuális férfit, de én, én vagyok, és hozzám tartozik a nevem, mint a karom, vagy a gondolkodásmódom. Na hirtelen ennyi jutott eszembe a témáról. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-03 12:46
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 929 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Nem vagyok -né. Van saját nevem, amit senki sem tud rendesen kimondani. Ha nő lennék, én sem venném fel más nevét (de talán egyszer erről volt már szó) -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-02-03 10:54
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 992 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Zacc J-né kávéjós (elnézést) Nem vagyok -né. Van saját nevem, amit senki sem tud rendesen kimondani. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-03 10:50
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 929 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
...Tudom, nem kávézik, majd küldök egy adaggal, mert én kávézom, de már nincs szükségem a zaccra. Zacc J-né kávéjós (elnézést) -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-02-03 10:31
Létrehozva:
|
|
Pedig van! Óóóó... sárga irigység szmájli. Mi volt így? Word-ben írta? Akkor az a baj. Na ehhez a találgatáshoz nem volt hangulatom. Akartam válaszolni, de úgy gondoltam, vasárnap hajnalban olyan dolgokra válaszolok csak, amikhez kedvem van. Találgatni nincs. Hati lila serpenyője vonzott, de gondoltam, majd megjön Ön és nekiáll jósolni kávézaccból. Tudom, nem kávézik, majd küldök egy adaggal, mert én kávézom, de már nincs szükségem a zaccra. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2013-02-03 10:32 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-03 10:14
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 672 Regisztrált: 2011-06-10 06:38 Innen: Budapest Azonosító: 1 524 248 |
Nincs is lila serpenyőd. Pedig van! -------------------- Aki tud, tanít. Aki szeret, átad.
|
|
|
|
2013-02-03 09:52
Létrehozva:
|
|
Ne legyél ennyire paranoiás. Ha valaki most önlicittel meggyanúsít, esküszöm előveszem a lila serpenyőmet Nincs is lila serpenyőd. Az még nekem sincs. Hidd el, igaza van Effnek. Majdnem biztos vagyok benne. Amúgy legyen mindenkinek szép a reggele. Wazze! (132 db felkiáltójel.) Kilestem az ablakon és szakad a hó. Nem esik, szakad. Vagy valami ökör szétszaggatta a pehelypaplant és az én ablakom előtt rázza. Harmadik verzió nincs. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-03 07:46
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 419 Regisztrált: 2008-08-07 19:42 Azonosító: 177 261 |
Szép reggelt. Csodálatos szép napot! Természetes mindenkinek kívánom! Eff! Tessék Tea, friss kenyér, libatepertő, lila hagyma, paradicsom. Többieknek A hozzászólást -suzukimaruti- szerkesztette a következő időpontban: 2013-02-03 07:47 |
|
|
|
2013-02-03 07:32
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 654 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
Értem. Pedig szép darab volt. Ne legyél ennyire paranoiás. Ha valaki most önlicittel meggyanúsít, esküszöm előveszem a lila serpenyőmet Régen láttunk. Helyes a fülbevaló. |
|
|
|
2013-02-03 04:00
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 672 Regisztrált: 2011-06-10 06:38 Innen: Budapest Azonosító: 1 524 248 |
Hawai-t fogjuk fel barokkos túlzásnak. Sem egyik sem másik. A könyvre egészen egyszerűen nem volt szükségem, valahogy nem gerjedek a rézbőrű etnográfiára. Viszont örültem, hogy egy felebarátomnak kell. tehát ezen ezen semmi nem múlt, mert hál' istennek nem vagyok a templom egere. El sem aludtam, - képben voltam végig - de már délután eldöntöttem, kiszállok, jóllehet eredetileg tízezret szántam rá. Ezzel láthatóan enyém is lett volna. Ám a licittörténetet nézegetve paranoiás rohamom lett. Ne legyél ennyire paranoiás. Ha valaki most önlicittel meggyanúsít, esküszöm előveszem a lila serpenyőmet -------------------- Aki tud, tanít. Aki szeret, átad.
|
|
|
|
2013-02-02 23:59
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 274 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Hawai-t fogjuk fel barokkos túlzásnak. Sem egyik sem másik. A könyvre egészen egyszerűen nem volt szükségem, valahogy nem gerjedek a rézbőrű etnográfiára. Viszont örültem, hogy egy felebarátomnak kell. tehát ezen ezen semmi nem múlt, mert hál' istennek nem vagyok a templom egere. El sem aludtam, - képben voltam végig - de már délután eldöntöttem, kiszállok, jóllehet eredetileg tízezret szántam rá. Ezzel láthatóan enyém is lett volna. Ám a licittörténetet nézegetve paranoiás rohamom lett. Értem. Pedig szép darab volt. |
|
|
|
2013-02-02 23:47
Létrehozva:
|
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 654 Regisztrált: 2008-12-09 15:58 Azonosító: 343 894 |
Ebből nem lesz Hawai! Beszunnyadtál, vagy az indiános könyvből nem futotta többre? Hawai-t fogjuk fel barokkos túlzásnak. Sem egyik sem másik. A könyvre egészen egyszerűen nem volt szükségem, valahogy nem gerjedek a rézbőrű etnográfiára. Viszont örültem, hogy egy felebarátomnak kell. tehát ezen ezen semmi nem múlt, mert hál' istennek nem vagyok a templom egere. El sem aludtam, - képben voltam végig - de már délután eldöntöttem, kiszállok, jóllehet eredetileg tízezret szántam rá. Ezzel láthatóan enyém is lett volna. Ám a licittörténetet nézegetve paranoiás rohamom lett. |
|
|
|
2013-02-02 21:25
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes virgonc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 274 Regisztrált: 2008-05-27 22:37 Innen: Magyar/Győr Azonosító: 156 696 |
Ebből nem lesz Hawai! Beszunnyadtál, vagy az indiános könyvből nem futotta többre? |
|
|
|
2013-02-02 20:45
Létrehozva:
|
|
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-02 20:14
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2013-02-02 20:12
Létrehozva:
|
|
Kész vagyok a feltöltéssel.
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-02 14:55
Létrehozva:
|
|
|
Rossz helyen olvasol. Van, aki adózási megfontolásból nem fogadja el, mert állítólag a NAV a profikat jobban nézi. Nem tudom így van-e, de ha az ember számláz, akkor nem kerül fókuszba. Ha pedig nem számláz, de látszik, hogy hobbi vaterázó, azaz a PEP státuszát nem üzleti tevékenységből szerezte, akkor szerintem nincs ezzel baj. Ez az én véleményem, biztosan van, aki másképpen látja. Ha itt nyerek, irány Hawai, ... De biztos kap majd mástól kimerítőbb választ. Mondtam én! |
|
|
|
2013-02-02 13:30
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2013-02-02 12:29
Létrehozva:
|
|
Ott is van ilyen, meg olyan. Nem mindenki képes a te színvonaladra. Félreértesz. És az én színvonalamon is lehetne mit javítani egyébként. Pont ezen gondolkodom egy ideje, hogy hogyan csináljam úgy, hogy ne szakadjak bele. Még nem alakult ki. A problémám a következő. Ha valaki valahová tartozik, akkor annak ne csak az előnyeit akarja élvezni, hanem az azzal járó "kötelezettségeket" is vállalja. Nyilván az eladó megfelelt egyszer az elvárásoknak, amik a PEP-esekre nézve kötelezőek. Ez kicsit olyan, mint amikor az ember megszerzi a tanári diplomáját. És utána? Basszus, ahogy kötelezőnek érzem azt, hogy tanárként nem mászom négykézláb a részegségtől a Széchenyi téren, ugyanúgy PEP-esként elvárható, hogy ilyen termékleírást nem engedek meg magamnak. Amikor bevezették a PEP-et, kétféle vonzerő volt. A kis virág a név mellett, és/vagy a gyakorlati vonzatok, mint pl. a kiemelt ÜSZ-os kezelés, a 3 Ft-os FD, most mást nem is tudok mondani, lehet, hogy nincs is. Nagyon pocséknak érzem azt az emberi hozzáállást, amikor egy réteghez valaki csak a kedvezmények miatt akar tartozni. Én is élvezem a PEP tagsággal együtt járó kényelmességeket, tényleg. De van bennem egy "sznob" hozzáállás is, miszerint én ide tartozom, és ehhez meg is próbálom tartani magamat. a világ dolgaiban kevésbé tájékozott:) vagyok? Basszus, szóljatok rám, ha nem vagyok normális, ha ez felesleges, vagy röghöz kötöttség, vagy elavult. Nem kellene? Felesleges és haszontalan ez a megfelelési vágy, vagy hogyan nevezzem? -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-02-02 11:27
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-21 23:27 |