Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2011-05-09 08:29
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2008-05-18 07:37 Azonosító: 151 954 |
Kerestem neked egy moderátori választ, ami ebben az esetben teljesen helytálló: "Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen. A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll. Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk." Köszönöm szépen, elküldtem az eladónak, meglátjuk, hogy reagál, már ha egyáltalán veszi a fáradságot. |
|
|
|
2011-05-08 21:43
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 018 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Bocsánat, elsiklottam felette... Ne viccelj. A fiatalember a tudatlansága miatt akadékoskodott de nem határolódott és nem akadékoskodott a termék eladásával kapcsolatban!Amit a fiatalember elfelejtett megemliteni!Nem az 1600FT-os vételár okozott gondot.Hajlando vagyok a terméket eljuttatni a kedves vevöhöz de borzalmas dolognak tartom ugy kifikázni a másikat hogy nem adunk 100%-os infot a levelezésekröl!Természetesen megadtam a számlaszámom és remélem hasznát veszi a terméknek.Ezuton is szeretnék elnézést kérni töle hogy ennyit kellett fáradoznia! Bocsi! Ki vagy? És miről beszélsz? Én konkrétan nem vagyok képben, de lehet, hogy van, aki igen, ez esetben bocsánat a tudatlanságomért. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-08 21:39
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2011-05-08 19:05 Azonosító: 1 490 568 |
A fiatalember a tudatlansága miatt akadékoskodott de nem határolódott és nem akadékoskodott a termék eladásával kapcsolatban!Amit a fiatalember elfelejtett megemliteni!Nem az 1600FT-os vételár okozott gondot.Hajlando vagyok a terméket eljuttatni a kedves vevöhöz de borzalmas dolognak tartom ugy kifikázni a másikat hogy nem adunk 100%-os infot a levelezésekröl!Természetesen megadtam a számlaszámom és remélem hasznát veszi a terméknek.Ezuton is szeretnék elnézést kérni töle hogy ennyit kellett fáradoznia! |
|
|
|
2011-05-08 21:38
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 190 Regisztrált: 2010-12-17 15:26 Azonosító: 1 415 535 |
Akkor én nagyon rosszmájú vagyok, mert a 13:06-os postomban pont ezt írtam. De ha már ketten vagyunk "rosszmájúak", akkor inkább azt szokták mondani, hogy nem zörög a haraszt.... a befejezést mindenki ismeretei, hangulata és ízlésvilága szerint képzelje oda. Bocsánat, elsiklottam felette... |
|
|
|
2011-05-08 21:25
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 018 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Vagy ha nagyon rosszmájú vagyok, azt feltételezem, hogy az eladó nem elírta az árat, hanem ez egy jutalékkijátszási kísérlet volt. Akkor én nagyon rosszmájú vagyok, mert a 13:06-os postomban pont ezt írtam. De ha már ketten vagyunk "rosszmájúak", akkor inkább azt szokták mondani, hogy nem zörög a haraszt.... a befejezést mindenki ismeretei, hangulata és ízlésvilága szerint képzelje oda. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-08 21:21
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 190 Regisztrált: 2010-12-17 15:26 Azonosító: 1 415 535 |
Üdvözlet minden Fórumozónak! Egy furcsa helyzet állt elő számomra és erről szeretném kikérni a véleményeteket, meglátásotokat, ti mit tennétek a helyembe. A helyzet a következő: Találtam egy aukciót itt a vaterán amelynek a tárgya egy vadonat új lcd tv volt. A kikiáltási ára fixen 100ft volt. Végig néztem és egy látogató még rá is kérdezett az eladónál hogy ez tényleg így van vagy tévedés történt? Az eladó tájékoztatta a kérdezőt, hogy tévedés és elmondta mennyibe kerül valójában. Én leütöttem. E-mail váltások után az eladó közölte velem hogy nem adja el nekem 100ft ért a tv-t és semleges értékeléssel részéről megszakadt a kommunikáció. Én fontolgatom a jogi utat is mivel bevallotta hogy tudott az elírásról csak lusta volt kijavítani mert sok egyéb dolga volt. Ti mit tennétek, helyes-e jogi útra vinni a dolgot? Vagy ha nagyon rosszmájú vagyok, azt feltételezem, hogy az eladó nem elírta az árat, hanem ez egy jutalékkijátszási kísérlet volt. |
|
|
|
2011-05-08 16:32
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 942 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
... Tudja valaki, hogy mennyi idő az elévülése egy csalásnak? Még mai napig nem került meg a pénzem amivel lianikolet megkárostott még tavaly ősszel. Idő és a perköltség egyéb kiadásai miatt nem foglalkoztam vele ezidáig, illetve vártam ujabb áldozatokra. Szerintetek van értelme elő venni ezt a rendezetlen ügyet? Ha ki szeretném kérni az aukció adtait a bizonyitáshoz (mert ugye már több mint 90 napja történt) akkor azt hol kell kérelmeznem? Ha a terméklapot már nem lehet kinyomtatni, akkor a feljelentéshez elegendő a termékkód és a felhasználónév. Amennyiben a feljelentést követően elindítják a nyomozást, a nyomozó hatóság hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. A Vatera rendőrségi felhívásra átad minden nála fellelhető adatot, amely elősegítheti a nyomozás sikerét. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2011-05-08 15:41
Létrehozva:
|
|
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-08 14:46
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 6 Regisztrált: 2011-05-08 12:59 Azonosító: 1 489 949 |
|
|
|
|
2011-05-08 14:01
Létrehozva:
|
|
hová kell írnom, hogy töröltessem? Kapcsolatfelvétel -- Aukcióval kapcsolatos probléma -- Szeretnék töröltetni egy értékelést. (Kapcsolatfelvétel itt is van, a felső szürke csíkban) -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-08 13:37
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 6 Regisztrált: 2011-05-08 12:59 Azonosító: 1 489 949 |
|
|
|
|
2011-05-08 13:32
Létrehozva:
|
|
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-08 13:31
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2011-05-08 13:30
Létrehozva:
|
|
Olyan negatívot adtam, mint a pinty! Az ilyet nem lehet kizáratni? Mit lehet tenni, hogy megkapjam a terméket? Semmit. Ez nem lesz a tiéd, bár jog iútra terelheted a dolgot, de szerintem nem érdemes. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-08 13:19
Létrehozva:
|
|
|
"SZIASZTOK! NE LICITÁLJATOK RÁ MERT ELADTAM!!!!! KÖSZI, ÉS ELNÉZÉST MINDENKITŐL! " Ez egy vicc. Ilyen nincs. Még ha oda lett volna írva a terméklapra, hogy licit előtt érdeklődjetek, megvan-e az áru, akkor talán, de így semmiképpen sem szabályos. A cucc jogosan a tiéd. Ha elismeri, hogy másnak eladta (mail-ben is), akkor mehet a negatív, vagy ha nagyon engedékeny hangulatban vagy, akkor a semleges. Ha viszont semlegest adsz, érdeklődnék, nem nősülsz-e, mert te biztos kibírod azt is, ha a partnered a fejeden táncol. Olyan negatívot adtam, mint a pinty! Az ilyet nem lehet kizáratni? Mit lehet tenni, hogy megkapjam a terméket? |
|
|
|
2011-05-08 13:14
Létrehozva:
|
|
Üdv mindenkinek! Volt egy aukció: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1455622025 Többen is licitáltunk rá. Nem olvastam a kérdéseket/válaszokat, de mint utólag kiderült, a terméket eladták. De mivel érvényes licit volt a termékre, az aukciót nem lehetett lezárni. A tulajdonos váltig állítja, hogy ő korrekten járt el, meg hogy lezárta a licitet. Szerintem megszegte a felhasználási feltételeket. Mit lehet tenni? Bálint "SZIASZTOK! NE LICITÁLJATOK RÁ MERT ELADTAM!!!!! KÖSZI, ÉS ELNÉZÉST MINDENKITŐL! " Ez egy vicc. Ilyen nincs. Még ha oda lett volna írva a terméklapra, hogy licit előtt érdeklődjetek, megvan-e az áru, akkor talán, de így semmiképpen sem szabályos. A cucc jogosan a tiéd. Ha elismeri, hogy másnak eladta (mail-ben is), akkor mehet a negatív, vagy ha nagyon engedékeny hangulatban vagy, akkor a semleges. Ha viszont semlegest adsz, érdeklődnék, nem nősülsz-e, mert te biztos kibírod azt is, ha a partnered a fejeden táncol. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-05-08 13:14 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-08 13:09
Létrehozva:
|
|
|
Üdv mindenkinek!
Volt egy aukció: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1455622025 Többen is licitáltunk rá. Nem olvastam a kérdéseket/válaszokat, de mint utólag kiderült, a terméket eladták. De mivel érvényes licit volt a termékre, az aukciót nem lehetett lezárni. A tulajdonos váltig állítja, hogy ő korrekten járt el, meg hogy lezárta a licitet. Szerintem megszegte a felhasználási feltételeket. Mit lehet tenni? Bálint |
|
|
|
2011-05-08 13:09
Létrehozva:
|
|
Sziasztok! Még sohasem írtam a fórumba, remélem, jó helyen járok... A kérdésem a következő. Vettem egy medált 8600 Ft-ért április 19-én, másnap utaltam a postaköltséggel megnövelt árat. Április 29-én kaptam egy emailt, amiben az eladó elnézést kér a várakoztatásért, ígéri, hogy jövő héten postázza. Nos, azóta sem érkezett meg a medál, az eladó telefonja kikapcsolva, emailekre, nem válaszol. Ma láttam, hogy belépett a Vatera oldalára, hát ide is írtam neki, semmi válasz. Ugyanakkor zárult több ékszerének aukciója, rajtam kívül két vevőről tudok, aki nem kapta meg, amit vásárolt, egyikük adott már negatívot, másik rendőrséggel fenyegeti...szóval átverés íze van a dolognak. Korábban 348 pozitív visszajelzést kapott, bátran licitáltam. A kérdésem az, hogy tudok-e bármit tenni, hogy visszakapjam legalább a pénzem. Nagyon köszönöm a válaszokat! Kerestem neked egy moderátori választ, ami ebben az esetben teljesen helytálló: "Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen. A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll. Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk." -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-08 13:06
Létrehozva:
|
|
Az eladónak a kérdezés után több órányi ideje volt, hogy kijavítsa a hibáját, ezt nem tette, pedig ha válaszolni volt ideje, javíthatta volna. Úgy érzem, 100Ft-ért a tiéd a TV. Az eladó hibázott, mások is hibáznak néha, csak rajtad múlik, hogy perre viszed-e a dolgot. Nyilván, ha jó fej vagy elállsz a pertől, de meddig legyen az ember jó fej? Szerintem meg erősen jutalékcsalás szaga van ennek. Szólnak neki, hogy nem jó árat írt, be is ismeri, odaírja a jó árat.... hát tudod, én egy ártatlan ember vagyok, de ..... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2011-05-08 12:43
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 118 Regisztrált: 2008-02-13 20:25 Azonosító: 114 559 |
Nekem is ez volt a meglátásom hogy tudja elütni. De az még nem minden tudta hogy elütötte de hagyta mert lusta volt kijavítani. Nekem ha egy elütésen majdnem 200ezer forintom múlik akkor kezem lábam töröm hogy kijavítsam. Nem tette meg akkor nem számít neki sem a pénz sem a tv, legyen ez a tanuló pénze.Én így látom Egyébként az is könnyen meglehet, hogy nem is volt véletlen ez az elirás.. Sajnos az a tapasztalatom, hogy elég sokan próbálják meg a vaterát kijátszani oly módon, hogy az eredeti ár töredékét tüntetik fel. Legtöbben ezt zárt aukcióban kezelik. Én is jártam igy már hogy rákérdeztem tényleg ennyi és még én voltam letolva, hogy mit képzelek magamról.. Más: Tudja valaki, hogy mennyi idő az elévülése egy csalásnak? Még mai napig nem került meg a pénzem amivel lianikolet megkárostott még tavaly ősszel. Idő és a perköltség egyéb kiadásai miatt nem foglalkoztam vele ezidáig, illetve vártam ujabb áldozatokra. Szerintetek van értelme elő venni ezt a rendezetlen ügyet? Ha ki szeretném kérni az aukció adtait a bizonyitáshoz (mert ugye már több mint 90 napja történt) akkor azt hol kell kérelmeznem? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-24 20:50 |