Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2010-01-06 20:47
Létrehozva:
|
|
|
Mérges fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 052 Regisztrált: 2007-03-01 13:48 Innen: Mezőberény Azonosító: 40 |
nemmondod, 15 ft-tal megemelte, nahát, söt hallatlan. ezért érdemes volt átrágnom magam ezen a litánián. "Gyerekek! Könyörgöm! Akasszuk fel!" Radványi Géza - Valahol Európában. -------------------- Demagógiáról akkor beszélhetnénk, ha azt mondanám amivel a főnököm megbízott, hogy mondjak és azt tűzön-vízen át végrehajtanám.
Megélheted a száz évet, ha lemondasz mindarról, ami miatt megérné megélni a száz évet. (Woody Allen) |
|
|
|
2010-01-06 20:46
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Hello! Szerintem meg pont ez az egyik baj, hogy az ilyen dolgokat természetesnek vesszük. Szerintem meg nem természetes. Szerintem nem az a normális, ha hagyom magam hülyére venni - összegtől függetlenül. Ezek szerint Te ezt szereted, vagy csak Téged nem zavar? üdv bocs, nem érek rá a továbbiakban a 15 Ft-os problémáddal - amit elvnek nevezel - foglalkozni. érdektelen és irreleváns. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-01-06 20:42
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 89 Regisztrált: 2008-02-07 09:17 Azonosító: 107 296 |
nem hát. nekem nincsenek 15 Ft-os elveim. Hello! Szerintem meg pont ez az egyik baj, hogy az ilyen dolgokat természetesnek vesszük. Szerintem meg nem természetes. Szerintem nem az a normális, ha hagyom magam hülyére venni - összegtől függetlenül. Ezek szerint Te ezt szereted, vagy csak Téged nem zavar? üdv |
|
|
|
2010-01-06 20:40
Létrehozva:
|
|
|
Öreg róka:) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 7 218 Regisztrált: 2007-03-01 14:16 Azonosító: 130 |
Sajnálom! hogy nem érted. nem hát. nekem nincsenek 15 Ft-os elveim. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-01-06 20:36
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 89 Regisztrált: 2008-02-07 09:17 Azonosító: 107 296 |
|
|
|
|
2010-01-06 20:27
Létrehozva:
|
|
|
Hello! Sikerült az év elején beleválasztanom, a következőt leveleztük: Az előzmény annyi, hogy az aukcióban meghirdetett postai díjhoz képest 15Ft-tal megemelte - utólag - a szállítási költségeket. Kéretik lentről olvasni - levelezés lévén. nemmondod, 15 ft-tal megemelte, nahát, söt hallatlan. ezért érdemes volt átrágnom magam ezen a litánián. -------------------- "Gyanítom, több dolgok vannak földön és égen, mintsem azt bármely bölcselem valaha álmodni képes." |
|
|
|
2010-01-06 19:58
Létrehozva:
|
|
|
Hello!
Sikerült az év elején beleválasztanom, a következőt leveleztük: Az előzmény annyi, hogy az aukcióban meghirdetett postai díjhoz képest 15Ft-tal megemelte - utólag - a szállítási költségeket. Kéretik lentről olvasni - levelezés lévén. Hello! Csak gratulálni tudok Neked: nem ártana tartanod egy kis önvizsgálatot, mert szerinted: Nem a kereskedő a hibás, aki nem tartja be az általa szabott feltételeket, hanem a vásárló, aki ezt szóvá teszi. És még ezen be is sértődsz! Szép! Nem ártana, ha ezt is beleírnád az "Ismerj+" rovatodba - márcsak azért is, hogy mások tisztában legyenek vele a licitálás előtt! üdv:liverbt -- Eredeti üzenet -- Tárgy : Re: Re: Unique tudod mit. írhatod a negatívot máris! mert egy ilyen öntelt hólyagnak nem vagyok hajlandó eladni semmit. a pénzed nem kell. visszaküldtem. kösz! 2010/1/6 candy aukcio igen??hát tévedsz. nem írja meg a vatera a címet,csak ha te kitöltöd a szállítási feltételeknél. 2010. január 6. 16:16 Hello! A befizetés megtörtént, a következő címre várom a pakkot: Köszönöm! üdv:liverbt u.i.: Bocsi, de elképesztő amiket írsz! Nem tartod be, amit a Vatera előír - utólag árat emelsz, - és még Te hivatkozol rájuk?! Az "Ismerj+" tök lényegtelen, senkinél nem olvasom, mert mint a szabályzat leírja az adásvétellel kapcsolatos ÖSSZES tudnivalónak a TERMÉKLEÍRÁSBAN kell szerepelnie - nem pedig máshol! Az hogy mit mennyiért árulsz - és hogy utólag árat emelsz (egyébként a rendelésem előtti levélváltásunknál sem jelezted a postai díjtól való eltérést) - baromira nem összefüggő dolog, nem értem miért kevered ide?! A kákán csomót keresés akkor lenne igaz, ha nem az Általad megemelt összeget fizettem volna be...-így viszont egy megintcsak értelmetlen megjegyzés... A Vatera legalább egy hónapja egyébként már elküldi a címeket...! - megint csak megjegyezném. -- Eredeti üzenet -- a pénz ideért köszönöm! várom a címet eszembe jutott az is,hogy az info oldalamon jeleztem a postai áremelést.tehát végképp nincs igazad. -------------------- hello meg is válaszoltad magadnak a kérdést,1300 terméknél nem fogom átírni a postaköltséget,ezt nem gondolhatod komolyan... az,hogy a levélben megírom nem u.az,mert ez egy sablon levél,ami előre kész bemásolom , a lemez árat beírom valamint a nevet és kész. nem nagy erőfeszítés.ezzel szemben nagy volna egyenként átírni,valamint méricskélnem a dupla vagy tripla lemezeket előre,hogy mennyi lenne a p.k . a vatera egy barom volt mikor ezt a lehetőséget adta,hogy előre határozzam meg a postai díjakat. eddig működött úgy,hogy bizonyos terméknél megkérdezték ,válaszoltam. nem volt meglepetés senkinek a végén. kicsinyes?hm....nos azt hiszem ,hogy az áraim messzemenőkig alacsonyak,abszolút versenyképesek.gondolom tisztában vagy vele,hogy ez a cd máshol majdnem a duplája..nem fogom még pluszban bevállani a postai díjakat valamint a buborékos borítékot sem.hála égnek sok fogy belőle de belekalkulálni a lemez árba nem tudom,mert sokan személyesen veszik át.miért fizettetném meg velük is?nem rakok rá egy fillért sem és 50.- ft-ért jó áron veszem.pont azért,hogy minél kisebb legyen a szállításra elkért pénz.természetesen aki nem akarja a + 50.- ft-ot kifizetni,küldöm neki sima borítékban. úgy gondolom Kedves Tivadar,hogy IGEN nyers voltál! de nem lepődök meg , a magyar ember mentalitása sokszor ilyen .ahelyett,hogy értékelné,hogy új lemezt kap jó áron csomót keres a kákán,hogy még jobb áron juthasson hozzá. csak egy példa a sok közül: és erre még rájönne az idei !!! árakkal emelt postai díj./pedig ők sem az idén tették fel a hírdetést/ hisz egy kereskedő nem tehet arról,hogy a posta minden évben emel. köszönöm,hogy megosztottad velem a véleményed,tanulságos volt.amint időm engedi a díjszabásokat módosítani fogom. a címed várom,mert több mint 300 értékeléssel a hátad mögött tudhatnád,hogy a vatera nem adja meg. üdv Kriszta --------------------- Hello! Valószínűleg még ma befizetem a 2240Ft-ot, így postán kérem. Ugyanakkor szeretném megjegyezni, hogy a postai díj felemelését unkorrektnek tartom (nem a 15Ft-ról, hanem az elvről van szó), mert az aukciód nem tavaly indult - szerintem egyébként akkor sem lenne korrekt -, még a régi árakkal, hanem idén, az idei árakkal. Én pl. a postai díjak emelkedése miatt átírtam az aukcióimban a szállítási költségeket... (bár nincsen messze annyi aukcióm, mint Neked - de ez így akkor sem megoldás, hogy minden eladásonál a levélben ezt leírod majd, ennyi erővel átírhatnád a hirdetésekben is...) Csodálkozom rajta, hogy több mint 800 eladás után ennyire kicsinyes legyél - (egy villámáras termék esetén ez csak hab a tortán...) Nem akadékoskodásként, és veszekedésből, meg sértődést elérve írom ezeket, csak a véleményemet szeretném megírni a dologgal kapcsolatban. Ha egy kicsit nyers vagyok, azért elnézésedet kérem. Köszi! üdv:liverbt --------------- Kedves Tivadar ! Köszönöm szépen a vásárlást. Személyesen Kőbányán vehető át. Ha postán szeretnéd akkor kérlek ide utalj nekem: Számlaszámom: 440.-/ajánlottként,buborékos borítékban+ 1800 =2240.- Sajnos árakat emelt a posta, január 1.-től Köszönöm szépen. -- B.U.É.K !!!!!!! Krisztina |
|
|
|
2010-01-06 16:22
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 209 Regisztrált: 2009-09-12 11:36 Azonosító: 741 865 |
Egyszer én is összetörtem valamit, lefotóztam, és sűrű bocsánatkérések közepette elküldtem a képet a sérült termékről. Szerencsére a vevőm megértő volt. Sajnos kezdő lévén a kárpótlás nem jutott eszembe, de azóta már sokat tanultam, a fórumon olvasottakból.
|
|
|
|
2010-01-06 14:36
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 1 201 Regisztrált: 2007-03-23 19:08 Innen: a Tibi mellett Azonosító: 1 742 |
Volt olyan, hogy a PST-vel listáztam, és egy bélyeg véletlenül (tényleg véletlenül) duplán került fel az aukciók közé, és mind a kettőt meg is vették, de nem egy ember vette meg. Ilyenkor sűrű elnézés kérések az egyiktől, de ő is kapott kárpótlást. Ez korrekt! Az én aladómnak ez nem fordult meg a fejében. |
|
|
|
2010-01-06 14:29
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 961 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-01-06 14:12
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
No igen ilyesmi előfordul, egyszer én sem találtam egy nadrágot. Csakhogy mint lentebb írtam még tegnap, ennek az eladónak rengeteg ugyanaz a terméke többszörösen van feltéve! Két aukcióban ütöttem le egyforma terméket. Hát erre jött az értesítés, hogy sajnos eltört az egyik Volt olyan, hogy a PST-vel listáztam, és egy bélyeg véletlenül (tényleg véletlenül) duplán került fel az aukciók közé, és mind a kettőt meg is vették, de nem egy ember vette meg. Ilyenkor sűrű elnézés kérések az egyiktől, de ő is kapott kárpótlást. -------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2010-01-06 13:57
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Kizárt Hozzászólások: 1 201 Regisztrált: 2007-03-23 19:08 Innen: a Tibi mellett Azonosító: 1 742 |
Egyszer én sem találtam egy pici ón tányért, mindent felforgattunk, mégsem lett meg. Persze kárpótoltam a vevőt és amikor meglett, akkor még +ban elküldtem neki (fél év múlva). A raktár átrendezésekor került elő, becsúszott két állvány közé- Törni még nem törtem össze semmit, de biztosan felajánlanék helyette egy hasonlót, amit ő választhatna ki.... No igen ilyesmi előfordul, egyszer én sem találtam egy nadrágot. Csakhogy mint lentebb írtam még tegnap, ennek az eladónak rengeteg ugyanaz a terméke többszörösen van feltéve! Két aukcióban ütöttem le egyforma terméket. Hát erre jött az értesítés, hogy sajnos eltört az egyik |
|
|
|
2010-01-06 13:43
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 961 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
Háát ez az! Sok esetben igen találékonyak a kedves partnerek, ürügyek terén. Nem lehet kideríteni a valóságot! Egyszer én sem találtam egy pici ón tányért, mindent felforgattunk, mégsem lett meg. Persze kárpótoltam a vevőt és amikor meglett, akkor még +ban elküldtem neki (fél év múlva). A raktár átrendezésekor került elő, becsúszott két állvány közé- Törni még nem törtem össze semmit, de biztosan felajánlanék helyette egy hasonlót, amit ő választhatna ki.... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2010-01-06 13:37
Létrehozva:
|
|
|
|
|
|
|
2010-01-06 13:35
Létrehozva:
|
|
|
Kedves zebutabu! Az ÁFF szerint maximum tíz azonos aukció meghirdethető. Más kérdés, hogy ezeket az eladó prezentálni is tudja-e vagy sem. Ha nem, ennek megfelelően kell kezelni az adásvételt, vagyis negatív értékelés adható a partnernek, amennyiben nem teljesíti kötelezettségét. Természetesen itt sajnos éppen eltörött a termék... Háát ez az! Sok esetben igen találékonyak a kedves partnerek, ürügyek terén. Nem lehet kideríteni a valóságot! |
|
|
|
2010-01-06 12:35
Létrehozva:
|
|
|
Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 073 Regisztrált: 2007-11-21 13:17 Innen: Magyar/Szombathely Azonosító: 48 776 |
-------------------- "Mivel úriembernek születtem, nem vívok szellemi párbajt olyannal, aki fegyvertelen."
|
|
|
|
2010-01-06 11:50
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 110 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
Szép napot! Érdekes eladó a "tibcsike01", tegnap vásároltam Tőle 2 egyforma festményt külön-külön aukción-, igazából kerámiák, de nem ezért írok ide! Ma írt nekem, hogy az egyik eltört (előfordul ilyesmi). Mivel nem szeretek postán 1 terméket vásárolni, gondoltam szétnézek az árui között, hátha valami felkelti az érdeklődésemet! Hát fel is tünt valami, mégpedig az, hogy nagyon sok termékét többszörösen hirdeti, van amit legalább 5-ször! Nem tudom mi lenne, ha mind az 5-ször leütnék? Lehet rosszul emlékszem, de mintha a szabályzat azt írná, hogy ugyanazt a terméket nem lehet több aukción elindítani? Vagy tévedek? Üdv.: zebutabu Kedves zebutabu! Az ÁFF szerint maximum tíz azonos aukció meghirdethető. Más kérdés, hogy ezeket az eladó prezentálni is tudja-e vagy sem. Ha nem, ennek megfelelően kell kezelni az adásvételt, vagyis negatív értékelés adható a partnernek, amennyiben nem teljesíti kötelezettségét. Természetesen itt sajnos éppen eltörött a termék... -------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-01-06 11:44
Létrehozva:
|
|
![]() Igencsak öreg róka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 110 Regisztrált: 2009-09-02 09:51 Azonosító: 726 887 |
-------------------- Üdvözlettel:
Leó a Vatera oroszlánja |
|
|
|
2010-01-06 11:35
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 40 Regisztrált: 2007-09-12 18:21 Azonosító: 24 737 |
|
|
|
|
2010-01-06 11:27
Létrehozva:
|
|
..... A reggeli ellenőrzés szele elragadta az illetőt.......... -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-19 09:44 |