Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
2013-04-09 18:59
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 969 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
...példakép lehet Zejopy "asztala". Az ember legszívesebben mindent elvinne! Köszönöm, nagyon kedves vagy. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-04-09 18:17
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 35 Regisztrált: 2012-06-01 22:03 Azonosító: 1 747 770 |
Mindenesetre ne nyugodj meg, mert ez az a típusú vásárlás, ahol a leggyakrabban csalódás érheti az embert. A fentieken kívül érdemes még elmenni "háztűznéző"-be az eladóhoz - hogyan és milyen környezetben kínálja az áruit:"Az eladó további termékei"-re kattintani. Nagyon sokat elárul! A szép, kedvet csináló bemutatásra példakép lehet Zejopy "asztala". Az ember legszívesebben mindent elvinne! Ha az első vásárlásod, akkor pár jó tanács. 1. A terméklapot és a szállítási feltételeket mindig alaposan olvasd el. 2. Ha bármilyen kérdésed felmerül, kérdezz az eladótól. A válaszából nem csak a kérdésre kaphatsz választ, hanem az eladó stílusa, igényessége, kedvessége is kiderülhet. Figyelj ezekre. 3. Netről letöltött képek, túl hosszú szállítási idő, szermélyes átvétel lehetőségének a hiánya mindig keltsen gyanút. Nem biztos, hogy rossz előjel, de gyanús lehet bizonyos együttállások esetén. 4. Mindig olvass bele az eladó értékeléseibe. Kevés, vagy nulla értékeléssel rendelkező eladónál jobb, ha a személyes átvételt választod, ha erre nincs mód a földrajzi körülmények miatt, akkor gondold meg, nagyobb értéket ne kockáztass. 5. Ha bármilyen kétséged van, gyere ide és kérdezz. Ha tudunk, akkor mondunk véleményt, ami esetleg segíthet. Sok sikert a későbbiekhez. (Nálam - rigolyás vénasszonynál - még sokat számít a terméklapon és az értékelésekben a helyesírás - nem a véletlen elütések, hanem a súlyos hibák sorozata.) |
|
|
|
2013-04-09 11:27
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 24 969 Regisztrált: 2008-03-25 16:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 |
-------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-04-09 11:25
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2013-04-09 10:24 Azonosító: 2 027 273 |
|
|
|
|
2013-04-09 11:23
Létrehozva:
|
|
Igazábol még nem aggodom amiket leirtál azok nagy részét figyelemmel kisértem. Az értékelései jok semmi panasz. A válaszai ingadozoak. (kedves .lekezelö.érdekes ) de semmi kirivo. Egyhét telt el az semmi re nem elég. Ugyhogy gondolom nincs baj csak halenne akkora teendök mik ez érdekelt. Akkor az, amit Benz írt. Alattam. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-04-09 11:10
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2013-04-09 10:24 Azonosító: 2 027 273 |
Mindenesetre ne nyugodj meg, mert ez az a típusú vásárlás, ahol a leggyakrabban csalódás érheti az embert. Ha az első vásárlásod, akkor pár jó tanács. 1. A terméklapot és a szállítási feltételeket mindig alaposan olvasd el. 2. Ha bármilyen kérdésed felmerül, kérdezz az eladótól. A válaszából nem csak a kérdésre kaphatsz választ, hanem az eladó stílusa, igényessége, kedvessége is kiderülhet. Figyelj ezekre. 3. Netről letöltött képek, túl hosszú szállítási idő, szermélyes átvétel lehetőségének a hiánya mindig keltsen gyanút. Nem biztos, hogy rossz előjel, de gyanús lehet bizonyos együttállások esetén. 4. Mindig olvass bele az eladó értékeléseibe. Kevés, vagy nulla értékeléssel rendelkező eladónál jobb, ha a személyes átvételt választod, ha erre nincs mód a földrajzi körülmények miatt, akkor gondold meg, nagyobb értéket ne kockáztass. 5. Ha bármilyen kétséged van, gyere ide és kérdezz. Ha tudunk, akkor mondunk véleményt, ami esetleg segíthet. Sok sikert a későbbiekhez. Igazábol még nem aggodom amiket leirtál azok nagy részét figyelemmel kisértem. Az értékelései jok semmi panasz. A válaszai ingadozoak. (kedves .lekezelö.érdekes ) de semmi kirivo. Egyhét telt el az semmi re nem elég. Ugyhogy gondolom nincs baj csak halenne akkora teendök mik ez érdekelt. |
|
|
|
2013-04-09 11:00
Létrehozva:
|
|
ez elkerülte a figyelmemet. Mindenesetre ne nyugodj meg, mert ez az a típusú vásárlás, ahol a leggyakrabban csalódás érheti az embert. Ha az első vásárlásod, akkor pár jó tanács. 1. A terméklapot és a szállítási feltételeket mindig alaposan olvasd el. 2. Ha bármilyen kérdésed felmerül, kérdezz az eladótól. A válaszából nem csak a kérdésre kaphatsz választ, hanem az eladó stílusa, igényessége, kedvessége is kiderülhet. Figyelj ezekre. 3. Netről letöltött képek, túl hosszú szállítási idő, szermélyes átvétel lehetőségének a hiánya mindig keltsen gyanút. Nem biztos, hogy rossz előjel, de gyanús lehet bizonyos együttállások esetén. 4. Mindig olvass bele az eladó értékeléseibe. Kevés, vagy nulla értékeléssel rendelkező eladónál jobb, ha a személyes átvételt választod, ha erre nincs mód a földrajzi körülmények miatt, akkor gondold meg, nagyobb értéket ne kockáztass. 5. Ha bármilyen kétséged van, gyere ide és kérdezz. Ha tudunk, akkor mondunk véleményt, ami esetleg segíthet. Sok sikert a későbbiekhez. A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2013-04-09 11:01 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-04-09 10:52
Létrehozva:
|
|
|
Az eladó a termékleírásban azt írja, hogy a szállítási idő 5-30 nap. Ebben az esetben vagy kivárod az időt, vagy megpróbálod felhívni. A licitálásoddal sajnos elfogadtad a szállítási feltételeket is. Ha a 30 nap is lejárt, akkor tudsz érdemben lépni. ez elkerülte a figyelmemet. |
|
|
|
2013-04-09 10:41
Létrehozva:
|
|
Most vásároltam elöször a vaterán. Egy hete elküldtem a pénz de azota semmi válasz a kérdéseimre semmi csomag nem történik semmi. Ijenkor mi a tendö? Az eladó a termékleírásban azt írja, hogy a szállítási idő 5-30 nap. Ebben az esetben vagy kivárod az időt, vagy megpróbálod felhívni. A licitálásoddal sajnos elfogadtad a szállítási feltételeket is. Ha a 30 nap is lejárt, akkor tudsz érdemben lépni. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
|
2013-04-09 10:41
Létrehozva:
|
|
|
Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen. A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll. Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk. köszönöm a gyors válszt. várok egy hetet azért de köszönöm |
|
|
|
2013-04-09 10:34
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 908 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Most vásároltam elöször a vaterán. Egy hete elküldtem a pénz de azota semmi válasz a kérdéseimre semmi csomag nem történik semmi. Ijenkor mi a tendö? Amennyiben a vételárat Ön már átutalta és a partner nem küldi a terméket, nem ad hírt magáról, nem jelentkezik, hosszabb ideje nem érhető el, akkor értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen tesz feljelentést. A felszólítólevél sikertelensége esetén, javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg! Mint megkárosított félnek a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelenést tennie ismeretlen tettes ellen. A feljelentéshez javasoljuk mellékelni nyomtatott formában a terméklapot, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll. Amennyiben a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozóhatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához azért, hogy a nyomozás sikere érdekében szükséges és még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
|
2013-04-09 10:27
Létrehozva:
|
|
|
Most vásároltam elöször a vaterán. Egy hete elküldtem a pénz de azota semmi válasz a kérdéseimre semmi csomag nem történik semmi. Ijenkor mi a tendö?
|
|
|
|
2013-04-02 01:46
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2013-04-02 01:42 Azonosító: 2 026 609 |
Tisztelt Weracs! A rendőrség természetesen lekérheti a banktól a számla tulajdonosának minden adatát. Ugyanez érvényes a Vaterára is, ha hatósági megkeresést kapunk. Tehát, nyugodtan tegyen feljelentést. Az értékelést sajnos nem lehet rosszabbra módosítani. Lehet, hogy olcsóbb és gyorsabb a dolog, ha elviszed telefonoshoz lehet, hogy megtudja csinálni, nem minden telefonál lehetséges + olyan telefonos kellene akit ismers, mert ha simán bemész egy üzletbe nem fogják megcsinálni szerintem... |
|
|
|
2013-03-26 23:31
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 157 Regisztrált: 2013-03-12 21:23 Azonosító: 2 024 803 |
Tisztelt basa80! Nem vagyok jogász, így a véleményem nem mérvadó. A leírtak alapján a vevőt nyilvánvalóan kár érte, ezért nagy valószínűséggel jogi úton érvényesítheti a kárigényét. Lehet mondani nem korrekt adásvételnek. De a másik fél álláspontját nem ismerjük, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Köszönöm szépen tisztelt Benz, ezzel higgye el sokat segített nekem is és másoknak is. Szép álmokat. -------------------- Yours sincerely
basa80 |
|
|
|
2013-03-26 22:30
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 12 908 Regisztrált: 2009-09-04 15:11 Azonosító: 730 465 |
Tisztelt Benz! Egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Ilyen esetekben mikor az eladó eladta a terméket, a vevő elutalta a vételárat de utólag derült ki, hogy a telefon tiltva van ez ugyanolyan dolog mintha nem küldte volna el a terméket? Úgy értem, hogy a rendőrség - ha a feljelentés megvolt - tud tenni ilyenkor valamit? Ezt a fajta adásvételt lehet mondani nem korrekt adásvételnek? Egy példát had mondjak. Veszünk egy cipőt, de ahhoz van jótállás és garancia is. Hazavisszük és meglátjuk, hogy hibás. Az üzlet kicseréli a bizonylat, garancia ellenében. Itt Weracs felhasználónkkal szemben nincs számla, garancia de persze neki tudnia kellett, hogy tiltották a telefonját és, hogy miért. Lehet, hogy lopott és az IMEI számot már tiltották, és ő eladta pénzért. Erre a kérdésemre tisztelt Benz kérnék egy választ, mert ez nem biztos, hogy csak nálam nem tiszta. Summázva: Az adásvétel létrejött, mindkét fél megkapta amit akart. Ui. Az értékeléssel lehet, hogy jobb várni addig míg teljesen meg nem bizonyosodik az ember arról, hogy azt kapta amit vásárolt. Utólag ez is nehezítheti Weracs dolgát, hogy ő leadta a pozitív értékelést, ez lehet olyan mint a "pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el" Persze ne legyen igazam, erre a kérdésre én is kíváncsi lennék mi a helyes válasz. Köszönöm mindenkinek. Tisztelt basa80! Nem vagyok jogász, így a véleményem nem mérvadó. A leírtak alapján a vevőt nyilvánvalóan kár érte, ezért nagy valószínűséggel jogi úton érvényesítheti a kárigényét. Lehet mondani nem korrekt adásvételnek. De a másik fél álláspontját nem ismerjük, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-03-26 21:14
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 157 Regisztrált: 2013-03-12 21:23 Azonosító: 2 024 803 |
Megkaptam múlt hét végén a készüléket, sajnos csak tegnap hívtam fel a Telenort, le van tiltva a készülék,a pénzt pedig már elutaltam neki. Tisztelt Benz! Egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Ilyen esetekben mikor az eladó eladta a terméket, a vevő elutalta a vételárat de utólag derült ki, hogy a telefon tiltva van ez ugyanolyan dolog mintha nem küldte volna el a terméket? Úgy értem, hogy a rendőrség - ha a feljelentés megvolt - tud tenni ilyenkor valamit? Ezt a fajta adásvételt lehet mondani nem korrekt adásvételnek? Egy példát had mondjak. Veszünk egy cipőt, de ahhoz van jótállás és garancia is. Hazavisszük és meglátjuk, hogy hibás. Az üzlet kicseréli a bizonylat, garancia ellenében. Itt Weracs felhasználónkkal szemben nincs számla, garancia de persze neki tudnia kellett, hogy tiltották a telefonját és, hogy miért. Lehet, hogy lopott és az IMEI számot már tiltották, és ő eladta pénzért. Erre a kérdésemre tisztelt Benz kérnék egy választ, mert ez nem biztos, hogy csak nálam nem tiszta. Summázva: Az adásvétel létrejött, mindkét fél megkapta amit akart. Ui. Az értékeléssel lehet, hogy jobb várni addig míg teljesen meg nem bizonyosodik az ember arról, hogy azt kapta amit vásárolt. Utólag ez is nehezítheti Weracs dolgát, hogy ő leadta a pozitív értékelést, ez lehet olyan mint a "pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el" Persze ne legyen igazam, erre a kérdésre én is kíváncsi lennék mi a helyes válasz. Köszönöm mindenkinek. -------------------- Yours sincerely
basa80 |
|
|
|
2013-03-26 20:19
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2013-03-23 22:05 Azonosító: 2 025 805 |
Nagyon szépen köszönöm!
|
|
|
|
2013-03-26 15:31
Létrehozva:
|
|
... Tehát az lenne a kérdésem, számlaszám, telefonszám alapján le lehet nyomozni az illetőt? A feljelentéshez is adatok kellenek:( Módosítani lehet az értékelést? sajnos mindez kiderülte előtt már értékeltem őt... Nagyon szépen köszönöm ha tud ebben segíteni! Kérlek vigyázzatok a Baragi54 nevű felhasználóval, tolvaj! Tisztelt Weracs! A rendőrség természetesen lekérheti a banktól a számla tulajdonosának minden adatát. Ugyanez érvényes a Vaterára is, ha hatósági megkeresést kapunk. Tehát, nyugodtan tegyen feljelentést. Az értékelést sajnos nem lehet rosszabbra módosítani. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
|
2013-03-26 15:17
Létrehozva:
|
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2013-03-23 22:05 Azonosító: 2 025 805 |
Tisztelt Benz!
Segítséget szeretnék kérni! Vettem egy telefont két hete szombaton itt vaterán, kérdeztem az eladót, nincs e tartozása a Telenor felé, szerződés vagy részlet, azt mondta nincs. Megkaptam múlt hét végén a készüléket, sajnos csak tegnap hívtam fel a Telenort, le van tiltva a készülék,a pénzt pedig már elutaltam neki. Nagy hiba volt hogy nem figyeltem oda, korábbi vaterázásaim mind pozitívak, sajnos nem jártam utána ezeknek a dolgoknak. A megadott telefonszám szerint a gyereke vette meg(biztos hazudik) és nem hajlandó adatokat megadni, egész nevet adott ki a vatera mint amire utalni kellett az összeget, a vatera által megadott névről érkezett a csomag és egy cím. Gondolom azt tanácsolja majd hogy forduljak a rendőrségre, de ön szerint a bakszámlaszám alapján meg lehet fogni,amire fizettem? A név és a cím hamis lehet gondolom,a telefonszám valószínűleg nem mert az első hívásnál azt se tudta hogy miről beszélek és azt mondta ő Kiskunfélegyházi(amúgy Szigethalomról jött a csomag) de most hívott és megpróbált megvezetni hogy ha kikódolom a telefont akkor feloldják a tiltást(szerencsére tájékozottabb lettem azóta) és hogy a gyereke vette-tehát a telefonszám jónak tűnik.A neki írt üzenetem után 5 perccel már hívott is. Tehát az lenne a kérdésem, számlaszám, telefonszám alapján le lehet nyomozni az illetőt? A feljelentéshez is adatok kellenek:( Módosítani lehet az értékelést? sajnos mindez kiderülte előtt már értékeltem őt... Nagyon szépen köszönöm ha tud ebben segíteni! Kérlek vigyázzatok a Baragi54 nevű felhasználóval, tolvaj! A hozzászólást -Weracs- szerkesztette a következő időpontban: 2013-03-26 15:18 |
|
|
|
2013-03-18 10:12
Létrehozva:
|
|
Tisztelt basa80! Kötelességük. Adatvédelmi okokból felhasználó személyes adatait nem adhatjuk ki. Ha jogos érdekeinek érvényesítése miatt felhasználónk személyes adatai név, lakcím) szükségesek, javasoljuk, hogy kérje a személyazonosság megállapítását a lakóhelye szerinti rendőrkapitányságnál. A rendőrség, a rá vonatkozó, rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 24. §-a alapján közigazgatási eljárás (általános ügy) keretében megkereséssel fordulhat cégünkhöz. Köszönöm szépen Benz. -------------------- Yours sincerely
basa80 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | A pontos idő: 2013-05-20 11:13 |