IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

77 Oldal V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
> E-kereskedelem Kezdőknek és Haladóknak, Tippek - tudnivalók - tapasztalatcsere
VateraBenz
hozzászólás 2012-10-29 22:32
Létrehozva: #221

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(98tomcsa @ 2012-10-29 20:27) *
Kedves Benz!

Ha nem okoz problémát és publikus, megtenné, hogy a fenti kérdésemmel kapcsolatban akár egy megnyugtató, akár egy semleges választ szánna rám.
Előre is köszönöm a fáradozását!

Kedves 98tomcsa!

Ilyen jellegű információt sajnos nem adhatunk ki.

IDÉZET(skodaslacika @ 2012-10-29 20:27) *
....Ezek után el lehet rajta gondolkodni hogy miért született ez az opció. ..

És mire jutott a gondolkodással? Miért született?!

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu
Go to the top of the page

+Quote Post
skodaslacika
hozzászólás 2012-10-29 20:27
Létrehozva: #222

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-12-29 17:40
Azonosító: 911 666

Üdv!

Most beszéltem a sráccal s azt mondja hogy ketten voltak. Sajnos a levelet nem olvastam pontosan de azt mondja hogy a nav-tól jött és a büntetés azért van mert megvizsgálták a vaterán az eladásait és az ő szerintük kereskedésnek számít ezért váltani kellett volna neki vállakozóit és adózni utánna. Egy másik közös ismerős felesége a Nav-nál dolgozik és elmondása szerint revizor állapítja meg hogy mi számit kereskedésnek. Ha ő úgy dönt hogy egy eladás akkor egy eladás is kereskedésnek számít. Az illetőt nem lehet visszaköveti mert regisztráció nélkül vásárolt. Ezek után el lehet rajta gondolkodni hogy miért született ez az opció. Valószínű úgy vannak vele hogy a kisembertől hamarabb behajtják mint a milliárdokat,

+Quote Post
98tomcsa
hozzászólás 2012-10-29 20:27
Létrehozva: #223

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-11-22 17:28
Azonosító: 310 714

IDÉZET(98tomcsa @ 2012-10-29 14:58) *
Véleményt kérnék mindjárt két dologgal kapcsolatban.

Az első 09.18-án nyert nálam, eleinte még válaszolgatott is az e-mailjeimre, de egy jó ideje már se kép, se hang.

http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=3805614

Akitől nagyon szeret vásárolni, brummbrumm111 neve ismerős volt, megnéztem rajta van a tiltómon. Nem tudom miért, de ok nélkül nem szoktam senkit odatenni.
Lehet, csak paranoia, de valamiért úgy érzem a két felhasználó egy személy!?

Kedves Benz!

Ha nem okoz problémát és publikus, megtenné, hogy a fenti kérdésemmel kapcsolatban akár egy megnyugtató, akár egy semleges választ szánna rám.
Előre is köszönöm a fáradozását!

+Quote Post
suzukimaruti
hozzászólás 2012-10-29 19:38
Létrehozva: #224

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-07 19:42
Azonosító: 177 261

IDÉZET(skodaslacika @ 2012-10-29 17:58) *
Tisztelt Vaterázok és Vatera!

Egy megtörtént esetet szeretnék leírni ami számomra elég gusztustalan:

A kollégám egy boltból vásárolt üres cd-ket tartalmazó hengert adott el a vaterán mert már egy ott porosodik a polcon. Az illető meg is vette a "Vegye meg most" című nem hiába kitalált opcióval. Az illető személyes átvételt kért majd átvételkor számlát kért róla és megmutatta a NAV-os igazolványát. Mostanra lett belőle 130.000Ft büntetés lett belőle azzal az indokkal hogy ő kereskedést hajtott végre mert 4 év alatt volt 51néhány eladása. Ez hova van leírva itt a vaterán hogy számlát kell adnom nagyapám alsónadrágjáról??? Az APEH illetékese annyit tudott mondani hogy amit eladnak kell róla számla mert valami törvény módosítás történt. Szóval elég ködös az egész de az a lényeg hogy van büntetés és más semmi. Valaki tudna tiszta vizet önteni a pohárba hogy hova forduljon szegény mert ez így elég gusztustalan. ÉLJEN MAGYARORSZÁG .....

Köszönöm szépen.

Szia!

Egyedül nem ellenőrizhet! Amúgy honnan miféle 130 000 büntit kapott? Kicsit érthetőbben nem tudnád leírni?

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-10-29 19:18
Létrehozva: #225

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(nyubocs @ 2012-10-29 18:07) *
Egyedül volt a vásárló?

Totál zűrzavarosnak tűnik a leírásod, de lehet, hogy csak rosszul fogalmaztál.

Valami szerintem nem oké, mert nem kell feltétlenül számlát adni.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2012-10-29 19:07
Létrehozva: #226

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-11-14 20:22
Azonosító: 43 559

IDÉZET(skodaslacika @ 2012-10-29 18:58) *
Az illető személyes átvételt kért majd átvételkor számlát kért róla és megmutatta a NAV-os igazolványát.

Egyedül volt a vásárló?

Totál zűrzavarosnak tűnik a leírásod, de lehet, hogy csak rosszul fogalmaztál.

A hozzászólást -nyubocs- szerkesztette a következő időpontban: 2012-10-29 19:09

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
skodaslacika
hozzászólás 2012-10-29 18:58
Létrehozva: #227

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-12-29 17:40
Azonosító: 911 666

Tisztelt Vaterázok és Vatera!

Egy megtörtént esetet szeretnék leírni ami számomra elég gusztustalan:

A kollégám egy boltból vásárolt üres cd-ket tartalmazó hengert adott el a vaterán mert már egy ott porosodik a polcon. Az illető meg is vette a "Vegye meg most" című nem hiába kitalált opcióval. Az illető személyes átvételt kért majd átvételkor számlát kért róla és megmutatta a NAV-os igazolványát. Mostanra lett belőle 130.000Ft büntetés lett belőle azzal az indokkal hogy ő kereskedést hajtott végre mert 4 év alatt volt 51néhány eladása. Ez hova van leírva itt a vaterán hogy számlát kell adnom nagyapám alsónadrágjáról??? Az APEH illetékese annyit tudott mondani hogy amit eladnak kell róla számla mert valami törvény módosítás történt. Szóval elég ködös az egész de az a lényeg hogy van büntetés és más semmi. Valaki tudna tiszta vizet önteni a pohárba hogy hova forduljon szegény mert ez így elég gusztustalan. ÉLJEN MAGYARORSZÁG .....

Köszönöm szépen.

+Quote Post
Bobo13
hozzászólás 2012-10-25 23:50
Létrehozva: #228

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-09-09 21:39
Azonosító: 1 543 700

IDÉZET(VateraBenz @ 2012-10-24 10:55) *
Tisztelt Bobo13!

Mit ért bevezetésen? Több futár is kínál hasonló szolgáltatást.
Ha a terméklapos listára gondol, ott nem lesz bővítés.

Kedves Benz!
Köszönöm, erre gondoltam.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2012-10-24 10:55
Létrehozva: #229

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(Bobo13 @ 2012-10-21 21:13) *
Kedves Benz!

Annyiszor volt már téma, igazán mikortól lesz bevezetve az utánvételes futárküldemény?
director.gif

Tisztelt Bobo13!

Mit ért bevezetésen? Több futár is kínál hasonló szolgáltatást.
Ha a terméklapos listára gondol, ott nem lesz bővítés.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-10-24 10:23
Létrehozva: #230

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Szóval elmentem a Szigetvári Takszövbe. Azért oda, mert területi, arra gondoltam, hogy kevesebben fognak pénztári befizetést csinálni utalás helyett. Megtudtam, hogy ők nem vonnak le pénzt ebben az esetben sem. Tehát érdemes körülnézni.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Bobo13
hozzászólás 2012-10-21 21:13
Létrehozva: #231

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-09-09 21:39
Azonosító: 1 543 700

Kedves Benz!

Annyiszor volt már téma, igazán mikortól lesz bevezetve az utánvételes futárküldemény?
director.gif

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-10-20 09:46
Létrehozva: #232

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2012-10-19 23:32) *
Próbáld csak az ANYK-t nem az alapértelmezett helyre telepíteni smile.gif olyan kavar lesz, hogy ihaj smile.gif képes úgy eldugni a nyomtatványokat, hogy az életbe nem találod meg. Sok progit telepítettem már életem során, de az ANYK sosem volt felhasználóbarát ilyen szempontból. (és akkor a mezei user java telepítéses és frissitéses gondjairól nem is szóltam)
Valóban, az ANYK + a bizonylatok küldözgetése inkább a könyvelő feladata szokott lenni, de hát Zejopy akarja beküldeni a tevékenységmódosítást.

Zejopy!
A T180 nem biztos, hogy személyesen számodra kell, az attól függ, hogy milyen áfa kódos vagy, illetve van-e 36 órát meghaladó főállásod, ezt a részét majd megint egyeztetned kell a könyvelőddel. De ha a könyvelőd küldözgeti a dolgokat, akkor neki a saját nevére rád csak meg kell csinálni a T180-t

Hát nem tudtam megcsinálni és mivel szerintem azért van a könyvelő, hogy ezekben segítsen, hát kihasználom ezt a lehetőséget.smile.gif
Persze, van főállásom és még vállalkozásban is tanítok, és AM vagyok.smile.gif Szóval igazából nem lesz változás, csak egy kis plusz.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2012-10-19 23:32
Létrehozva: #233

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Bigdept @ 2012-10-19 20:23) *
Már miért lenne az? Szerintem azzal magával nincs gond, még a nyomtatványokkal sem, ami gázos szokott lenni, azok a tanúsítványok, ha kell. Ezt aláírom, a szolgáltató cégeink hihetetlenül slendriánul dolgoznak, nem is értem, hogy nyugatabbra ez mitől tud gördülékenyen működni ... fejvakar.gif Bár SZVSZ (ez egyáltalán nem biztos), a könyvelőnek kell használnia az ÁNYK-t, azaz, ha van megbízott könyvelő, akkor nem kell vele foglalkozni, nemde?

Próbáld csak az ANYK-t nem az alapértelmezett helyre telepíteni smile.gif olyan kavar lesz, hogy ihaj smile.gif képes úgy eldugni a nyomtatványokat, hogy az életbe nem találod meg. Sok progit telepítettem már életem során, de az ANYK sosem volt felhasználóbarát ilyen szempontból. (és akkor a mezei user java telepítéses és frissitéses gondjairól nem is szóltam)
Valóban, az ANYK + a bizonylatok küldözgetése inkább a könyvelő feladata szokott lenni, de hát Zejopy akarja beküldeni a tevékenységmódosítást.

Zejopy!
A T180 nem biztos, hogy személyesen számodra kell, az attól függ, hogy milyen áfa kódos vagy, illetve van-e 36 órát meghaladó főállásod, ezt a részét majd megint egyeztetned kell a könyvelőddel. De ha a könyvelőd küldözgeti a dolgokat, akkor neki a saját nevére rád csak meg kell csinálni a T180-t

--------------------
All I wanna do Is trade this life for something new Holding on to what I haven't got!

+Quote Post
Bigdept
hozzászólás 2012-10-19 20:23
Létrehozva: #234

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-27 17:06
Azonosító: 964 053

IDÉZET(nyubocs @ 2012-10-19 18:32) *
Az ANYK telepítése önmagában egy kihívás (anélkül nem fog menni) annak aki még nem csinálta és elsőre a nyomtatvánnyal is izzadni fogsz.

Már miért lenne az? Szerintem azzal magával nincs gond, még a nyomtatványokkal sem, ami gázos szokott lenni, azok a tanúsítványok, ha kell. Ezt aláírom, a szolgáltató cégeink hihetetlenül slendriánul dolgoznak, nem is értem, hogy nyugatabbra ez mitől tud gördülékenyen működni ... fejvakar.gif Bár SZVSZ (ez egyáltalán nem biztos), a könyvelőnek kell használnia az ÁNYK-t, azaz, ha van megbízott könyvelő, akkor nem kell vele foglalkozni, nemde?

--------------------
Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2012-10-19 19:11
Létrehozva: #235

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 73

IDÉZET(nyubocs @ 2012-10-19 17:32) *
Önfeláldozó a könyvelőd smile.gif de ez nem a könyvelő feladata. Azt a vállalkozónak kell vezetnie.
A szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásának az üzletmenet helyszinén kell lennie.
Ha egy helyszini ellenőrzést kapsz (amit ugye nem jelentenek be előre), akkor mondod a revizornak, hogy várjon, igyon meg egy kávét, bekapcsolod nekik a TV-t míg elrohansz érte?
A helyszini ellenőrzési jegyzőkönyvnek vagy egy pontja, ami pont erre vonatkozik, hogy
1. Van-e a helyszinen ilyen nyilvántartás
2. Az vezetve van-e
3. A helyszinen fellelhető ez alá tartozó tömbök szerepelnek-e benne
Ugye nem kell részleteznem, hogy mivel járhat, ha ezek bármelyike nem válaszos?

Én is így tudtam, azért is vezetem, csak egyszer lefelejtettem valamit róla, aztán amikor kértem a kérdéses számlát, hogy kiírjam az adatokat, akkor nézett rám furcsán, hogy dehát azt neki kell vezetnie laugh.gif Mindegy, a lényeg, hogy vezetem, de kiváncsi leszek zejopy könyvelőjének a válaszára. Megjegyzem, nekem sem mondta a könyvelőm, hogy vezessem, csak én már korábban voltam egyszer vállalkozó, akkor is vezettem, bár akkor még nem volt ilyen részletes úgy emlékszem, pl. az, hogy hol vettem a számlát/nyugtát nem volt rajta a lapon, igaz akkor még nem kérték el az adókártyát sem ilyenek vásárlásakor.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-10-19 18:49
Létrehozva: #236

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2012-10-19 18:32) *
De kifogsz smile.gif Ha még soha nem csináltad, legalább 10*. Ha nem tudod a szakmakódokat, még többször is.
Az ANYK telepítése önmagában egy kihívás (anélkül nem fog menni) annak aki még nem csinálta és elsőre a nyomtatvánnyal is izzadni fogsz.
A T180-as adatlapod beadtad már papíralapon a NAV felé? Ha nem, akkor addig hiába küldöd a 12T101E-t, addig nem fogja feldolgozni, míg azt be nem adtad.
Kérdezzek még ilyen szépeket?

Ne csináld. T180-as adatlap? Azt hol tudom beszerezni? Nincs ANYK-m, ezért holnap délután megyek a könyvelőmhöz, de ő nem beszélt a T180-asról. Akkor a jövő héten még nem én leszek én. Na nem baj.
A 479904 (Nem bolti ügynöki kiskereskedelem)-mel nem tudom a Vaterát csinálni? Mert ez valamiért bent van a vállalkozóimban, mint tevékenységi kör.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2012-10-19 18:32
Létrehozva: #237

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Aramir @ 2012-10-19 16:24) *
Nekem erre a könyvelőm azt mondta, hogy neki kell vezetni, de nem probléma, ha én is vezetem. Gondolom a leadott vásárlásról szóló számlák alapján tudja, hogy miket vettem, a leadott papírok alapján meg hogy mikor kezdtem meg vagy fejeztem be egy nyugta/számla használatát. Szerintem kérdezz rá te is a könyvelődnél, hogy mi a helyzet.
Biztos, ami biztos alapon a netről letöltöttem és kinyomtattam egyet, és arra irogatom smile.gif

Önfeláldozó a könyvelőd smile.gif de ez nem a könyvelő feladata. Azt a vállalkozónak kell vezetnie.
A szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásának az üzletmenet helyszinén kell lennie.
Ha egy helyszini ellenőrzést kapsz (amit ugye nem jelentenek be előre), akkor mondod a revizornak, hogy várjon, igyon meg egy kávét, bekapcsolod nekik a TV-t míg elrohansz érte?
A helyszini ellenőrzési jegyzőkönyvnek vagy egy pontja, ami pont erre vonatkozik, hogy
1. Van-e a helyszinen ilyen nyilvántartás
2. Az vezetve van-e
3. A helyszinen fellelhető ez alá tartozó tömbök szerepelnek-e benne
Ugye nem kell részleteznem, hogy mivel járhat, ha ezek bármelyike nem válaszos?

IDÉZET
Na de mindegy, most megpróbálom az ügyfélkapus cuccot a vállalkozóimhoz, felveszem a tevékenységi körömbe, ami még nincs benne. Biztos nem fogok hatszor kiakadni.

De kifogsz smile.gif Ha még soha nem csináltad, legalább 10*. Ha nem tudod a szakmakódokat, még többször is.
A T180-as adatlapod beadtad már papíralapon a NAV felé? Ha nem, akkor addig hiába küldöd a 12T101E-t, addig nem fogja feldolgozni, míg azt be nem adtad.
Kérdezzek még ilyen szépeket?

A hozzászólást -nyubocs- szerkesztette a következő időpontban: 2012-10-19 18:33

--------------------

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2012-10-19 17:24
Létrehozva: #238

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(nyubocs @ 2012-10-19 16:09) *
Attól függ, hogy hivatalosan mi az iratőrzés helye, de mindenképpen az elévülési időig, 5(+1) év. A +1 évnek jelentősége van ám! Ha gondolod kifejtem miért, mert sokan tévedésben vannak a dolgot illetően!
Mivel általában egy kartonon folyamatosan vezetik, így a karton beteléséig az Nálad kell legyen, hogy egy esetleges helyszini ellenőrzésen meg tudd mutatni (ha nem tudod az gáz lehet). Én mondjuk lemásolom a kartont és beteszem a másolatot az adott év anyagába is.
Igaz most már csak számítógépes számlázást csinálok, de van más amit ugyanígy nyilván kell tartanom. (Bízom benne, hogy egyszer eljön az az idő, amikor a PST, vagy valami más a vevőadatok importját is elvégzi)

(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy azért egy könyvelőnek az adózáshoz kapcsolódó nyilvántartások egyeztetéséről valahogy csak illene szólni az ügyfélnek)

IDÉZET(Aramir @ 2012-10-19 16:24) *
Nekem erre a könyvelőm azt mondta, hogy neki kell vezetni, de nem probléma, ha én is vezetem. Gondolom a leadott vásárlásról szóló számlák alapján tudja, hogy miket vettem, a leadott papírok alapján meg hogy mikor kezdtem meg vagy fejeztem be egy nyugta/számla használatát. Szerintem kérdezz rá te is a könyvelődnél, hogy mi a helyzet.
Biztos, ami biztos alapon a netről letöltöttem és kinyomtattam egyet, és arra irogatom smile.gif

Lehet, hogy ő vezeti úgy, hogy nem is tudok róla? Megkérdezem, nagyon köszönöm. smile.gif
A számlanyitással meg jól megszívtam, mert már zárva volt a takszöv, így minden átcsúszik szerdára, majdnem gutaütést kaptam, át kellett ütemeznem a szerdai napomat.
Na de mindegy, most megpróbálom az ügyfélkapus cuccot a vállalkozóimhoz, felveszem a tevékenységi körömbe, ami még nincs benne. Biztos nem fogok hatszor kiakadni.biggrin.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2012-10-19 16:24
Létrehozva: #239

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 73

IDÉZET(zejopy @ 2012-10-19 11:51) *
És ha már erre jártál, egy kérdés. Most intézem a vállalkozóimmal kapcsolatos dolgokat, és a nyomtatványboltban a hölgy a fejembe dugott egy papírt, miszerint azt idáig is kellett volna vezetni a férjem nevén is.
Szigorú számadású bizonylatok belső nyilvántartása a neve.
Vettem többet, és a férjemét is visszamenőleg megcsinálom, és persze a sajátomat is visszamenőleg, na és ezután mindig.
A kérdésem az, hogy mennyire ciki az, hogy az utólag megcsinált számlatömbökhöz (mert csak az van szerencsére) nem tudom beírni, hogy mikor vettem és a számlának a számát, amivel vettem valamikor? Mert nem tudom, lehetetlen utólag pótolni. Ugye kb. öt évig izgulhatok?

+Quote Post
nyubocs
hozzászólás 2012-10-19 16:09
Létrehozva: #240

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2012-10-19 13:29) *
Ezeket a kartonokat a könyvelőnek kell őriznie, vagy nekem? És meddig? Mert a számlatömböket 5 év után selejtezhetem. Gondolom az utolsó dátumhoz számított 5 év múlva eldobhatom. De a kartonon kell vezetni a selejtezés dátumát is, ebből azt gondolom, hogy ezeket tovább meg kell őrizni.
Most elrohanok a bankba és ha minden jól megy, szerdán már én leszek én. (Esetleg csütörtökön, attól függ, mennyire gyors a Vatera.smile.gif)
Nem ragasztotta össze.smile.gif

Attól függ, hogy hivatalosan mi az iratőrzés helye, de mindenképpen az elévülési időig, 5(+1) év. A +1 évnek jelentősége van ám! Ha gondolod kifejtem miért, mert sokan tévedésben vannak a dolgot illetően!
Mivel általában egy kartonon folyamatosan vezetik, így a karton beteléséig az Nálad kell legyen, hogy egy esetleges helyszini ellenőrzésen meg tudd mutatni (ha nem tudod az gáz lehet). Én mondjuk lemásolom a kartont és beteszem a másolatot az adott év anyagába is.
Igaz most már csak számítógépes számlázást csinálok, de van más amit ugyanígy nyilván kell tartanom. (Bízom benne, hogy egyszer eljön az az idő, amikor a PST, vagy valami más a vevőadatok importját is elvégzi)

(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy azért egy könyvelőnek az adózáshoz kapcsolódó nyilvántartások egyeztetéséről valahogy csak illene szólni az ügyfélnek)

A hozzászólást -nyubocs- szerkesztette a következő időpontban: 2012-10-19 16:12

--------------------

+Quote Post

77 Oldal V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-05-19 14:25