IPB

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

77 Oldal V  « < 38 39 40 41 42 > »   
Reply to this topicStart new topic
> E-kereskedelem Kezdőknek és Haladóknak, Tippek - tudnivalók - tapasztalatcsere
zejopy
hozzászólás 2011-08-19 13:32
Létrehozva: #781

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 16:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(ferenczb @ 2011-08-19 13:05) *
Köszi
A magyar bírósági gyakorlatot látva ez bizony nem segítség. Hiába van igazam, ha nem tudom érvényesíteni csak 6-8 évig tartó pereskedésben. Egyéb módon tud segíteni a Vatera? Vagy marad minden vaterázónak a bizonytalanság, hogy vagy megkapom-vagy nem a megvásárolt árut?

A Vaterának ez már nem dolga, és lehetősége sincs rá, mert nincs jogköre a leütés utáni időszakra. Ott már csak a bíróság, vagy bűncselekmény esetén a rendőrség tehet valamit.

IDÉZET(ferenczb @ 2011-08-19 13:05) *
Most már biztosan tudom, hogy a szauna kb 600-t ér, ha a leírásnak megfelel. De a Vatera éppen azért Vatera, mert a 100eFt-os dolgot 1 Ft-ért, az 1 Ft-os dolgot pedig 100eFt-ért is meg lehet venni. Azonban mint körvonalazódik, ez a gyakorlatban nem mindig igaz...

Azért ez nem egészen így van. Amit említesz, talán a hőskorszakban valóság volt. Viszont mára egyre több ember van, aki kereskedő itt a Vaterán. Nem olyanokra gondolok, mint amilyen én vagyok, hanem arra a rétegre, aki kimondottan új árut árul, és valójában ebből él.
Ebben az esetben azt gondolom, hogyha én lennék a helyedben (egyéni vélemény, egyáltalán nem biztos, hogy igazam van), akkor nem ragaszkodnék a szaunához. Tévedett az eladó, elírta az árat. Nyilvánvaló, hogy nem fogja odaadni a cuccot, hasonló helyzetben te sem adnád oda. Tehát én lezárnám a dolgot egy semlegessel, és nem csinálnék ügyet belőle. Mert miért is ne lehetnél nagyvonalú. Tudom, teljesen tisztában vagyok a szabályokkal, de azzal is, hogy aki dolgozik, az hibázhat, és egy elírásért túl nagy át fél millió forint ráfizetés.
Viszont határozottan érdekel a többiek véleménye, hogy ki mit csinálna ebben a helyzetben. Svejku, a tiéd is, és Benz az Öné különösen, sőt, az Ön véleménye érdekelne hivatalosan és magánemberként is. Azt hiszem, a hivatalosat tudom, de nagyon-nagyon érdekelne, ha a civil nevével így járna, akkor mit tenne. Köszönöm, ha szán rá időt.smile.gif

A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2011-08-19 13:33

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)
Go to the top of the page

+Quote Post
ferenczb
hozzászólás 2011-08-19 13:05
Létrehozva: #782

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-04-08 21:37
Azonosító: 131 310

IDÉZET(VateraBenz @ 2011-08-19 10:17) *
Tisztelt ferenczb!

A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. § értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad az online aukciós értékesítés jellegéből kifolyólag. A törvény értelmében tehát, az a vevő, aki a vatera.hu oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, az a licittől a későbbiekben nem állhat el, az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges.
Az eladóknak a vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges. Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni.

Köszi
A magyar bírósági gyakorlatot látva ez bizony nem segítség. Hiába van igazam, ha nem tudom érvényesíteni csak 6-8 évig tartó pereskedésben. Egyéb módon tud segíteni a Vatera? Vagy marad minden vaterázónak a bizonytalanság, hogy vagy megkapom-vagy nem a megvásárolt árut?

IDÉZET(zejopy @ 2011-08-19 09:52) *
Köszi! smile.gif
Nem vagyok menő infraszaunában.
Két eset lehetséges.
1. Valóban 600 000-et ér, és elírta az árat. Akkor úgysem fogja odaadni. Ebben az esetben bírósághoz fordulhatsz, mert köteles a kialakult áron odaadni a cuccot. (Az már más kérdés, hogy valóban arányban áll egy egy nulla elhibázása miatt 500 000-et bukni)
2. Nem ér annyit a cucc (most 130 000 körül láttam akciósan a neten, de tényleg nem értek hozzá, nyilván ebből is van drágább és olcsóbb is), csupán meggondolta magát.
Nem tudom, mit lehetne reálisan tenni. Tudom, hogy mi erre az esetben a moderátori sablonszöveg, már annyiszor olvastam, hogy álmomból felébresztve is el tudnám talán mondani. Kérdés, hogy célhoz érsz-e vele.
Te tudod, mennyit ér ez a szauna valójában?

Most már biztosan tudom, hogy a szauna kb 600-t ér, ha a leírásnak megfelel. De a Vatera éppen azért Vatera, mert a 100eFt-os dolgot 1 Ft-ért, az 1 Ft-os dolgot pedig 100eFt-ért is meg lehet venni. Azonban mint körvonalazódik, ez a gyakorlatban nem mindig igaz...

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-08-19 10:17
Létrehozva: #783

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 15:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(ferenczb @ 2011-08-19 06:49) *
Kipp-kopp
Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek arra tapasztalata, hogy a leütött árut az eladó nem akarja átadni - hivatkozva arra, hogy a meghírdetett ár tévedés volt, ő egy nullával hosszabb árat szeretett volna feltenni. Ráadásul a Vatera által adott kapcsolat megánszemély, most meg egy kft írt nekem, hogy elállna az adásvételtől. Ki az illetékes hatóság, mennyi ideig tarthat, segít-e a Vatera? Látott már valaki ilyen? Kérem segítsen! Kb. 500eFt-ról beszélünk...
köszi

Tisztelt ferenczb!

A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. § értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad az online aukciós értékesítés jellegéből kifolyólag. A törvény értelmében tehát, az a vevő, aki a vatera.hu oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, az a licittől a későbbiekben nem állhat el, az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges.
Az eladóknak a vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges. Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-08-19 09:52
Létrehozva: #784

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(ferenczb @ 2011-08-19 09:43) *
infraszaunát vettem - a meghírdetett 60eFt-ért, amiről most az eladó azt állítja, hogy 600eFt-ot ér
http://www.vatera.hu/beachside_family_cand...1470931947.html

Köszi! smile.gif
Nem vagyok menő infraszaunában.
Két eset lehetséges.
1. Valóban 600 000-et ér, és elírta az árat. Akkor úgysem fogja odaadni. Ebben az esetben bírósághoz fordulhatsz, mert köteles a kialakult áron odaadni a cuccot. (Az már más kérdés, hogy valóban arányban áll egy egy nulla elhibázása miatt 500 000-et bukni)
2. Nem ér annyit a cucc (most 130 000 körül láttam akciósan a neten, de tényleg nem értek hozzá, nyilván ebből is van drágább és olcsóbb is), csupán meggondolta magát.
Nem tudom, mit lehetne reálisan tenni. Tudom, hogy mi erre az esetben a moderátori sablonszöveg, már annyiszor olvastam, hogy álmomból felébresztve is el tudnám talán mondani. Kérdés, hogy célhoz érsz-e vele.
Te tudod, mennyit ér ez a szauna valójában?

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
ferenczb
hozzászólás 2011-08-19 09:43
Létrehozva: #785

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(zejopy @ 2011-08-19 08:52) *
Keresgéltem a tisztánlátás érdekében, de nem találtam 500 000 Ft körüli vásárlást nálad. unsure.gif

infraszaunát vettem - a meghírdetett 60eFt-ért, amiről most az eladó azt állítja, hogy 600eFt-ot ér

IDÉZET(ferenczb @ 2011-08-19 09:40) *

http://www.vatera.hu/beachside_family_cand...1470931947.html

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-08-19 08:52
Létrehozva: #786

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(ferenczb @ 2011-08-19 06:49) *
Kipp-kopp
Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek arra tapasztalata, hogy a leütött árut az eladó nem akarja átadni - hivatkozva arra, hogy a meghírdetett ár tévedés volt, ő egy nullával hosszabb árat szeretett volna feltenni. Ráadásul a Vatera által adott kapcsolat megánszemély, most meg egy kft írt nekem, hogy elállna az adásvételtől. Ki az illetékes hatóság, mennyi ideig tarthat, segít-e a Vatera? Látott már valaki ilyen? Kérem segítsen! Kb. 500eFt-ról beszélünk...
köszi

Keresgéltem a tisztánlátás érdekében, de nem találtam 500 000 Ft körüli vásárlást nálad. unsure.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
ferenczb
hozzászólás 2011-08-19 06:49
Létrehozva: #787

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Kipp-kopp
köszi

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-08-17 19:06
Létrehozva: #788

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(VateraBenz @ 2011-08-17 19:02) *
grin.gif

Áááá, nem élnék vissza testi fölényemmel.smile.gif

IDÉZET(svejku @ 2011-08-17 19:03) *
A kérdező nullás, nem teljes jogú felhasználó...

laugh.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
svejku
hozzászólás 2011-08-17 19:03
Létrehozva: #789

Lelkes virgonc

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-05-27 22:37
Innen: Magyar/Győr
Azonosító: 156 696

IDÉZET(VateraBenz @ 2011-08-17 18:48) *
Az aukciók kölcsönös leütése után postán küldjék a termékeket.

A kérdező nullás, nem teljes jogú felhasználó... Én csak úgy cserélnék vele, ha előre elküldi (előre-utalás), és, ha az rendben van, akkor küldöm, amit leütött.

A hozzászólást -svejku- szerkesztette a következő időpontban: 2011-08-17 19:05

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-08-17 19:02
Létrehozva: #790

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(zejopy @ 2011-08-17 18:54) *
Ezért meg egyszer úgyis megverem. biggrin.gif Nem mondom meg, mihez hasonlít ez, amikor meglóbálják a mézesmadzagot az ember orra előtt, aztán... punish.gif

grin.gif

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-08-17 18:54
Létrehozva: #791

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Reméljük így is marad smile.gif

Mi is. wink.gif

Lesz még néhány hasonló ötletünk. Az egyik napokon belül kuss.gif

Ezért meg egyszer úgyis megverem. biggrin.gif Nem mondom meg, mihez hasonlít ez, amikor meglóbálják a mézesmadzagot az ember orra előtt, aztán... punish.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-08-17 18:48
Létrehozva: #792

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(PVasili @ 2011-08-17 16:44) *
Üdv! Ha valakivel cserélni szeretnénk, de a személyes átvét lehetetlen, mi a teendő?

Az aukciók kölcsönös leütése után postán küldjék a termékeket.

IDÉZET(zejopy @ 2011-08-17 18:21) *
h ttp://penzcentrum.hu/vasarlas/bejott_a_magyar_netezoknek_az_ujfajta_vasarlasi_modell.1029404.html
Azt egyszerűen nem hiszem el, hogy amibe a Vati belenyúl, az mindig jól működik.
Kedves Benz, és bárki, aki emlékszik.smile.gif
Volt olyan, hogy valami rosszul sült el? Nekem Vatera-ügyben még a tojáshéj a fenekemen van, de talán más többre emlékszik.

Reméljük így is marad smile.gif
Lesz még néhány hasonló ötletünk. Az egyik napokon belül kuss.gif

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-08-17 18:21
Létrehozva: #793

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

h ttp://penzcentrum.hu/vasarlas/bejott_a_magyar_netezoknek_az_ujfajta_vasarlasi_modell.1029404.html
Azt egyszerűen nem hiszem el, hogy amibe a Vati belenyúl, az mindig jól működik.
Kedves Benz, és bárki, aki emlékszik.smile.gif
Volt olyan, hogy valami rosszul sült el? Nekem Vatera-ügyben még a tojáshéj a fenekemen van, de talán más többre emlékszik.

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
PVasili
hozzászólás 2011-08-17 16:44
Létrehozva: #794

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2011-08-17 16:42
Azonosító: 1 541 298

Üdv! Ha valakivel cserélni szeretnénk, de a személyes átvét lehetetlen, mi a teendő?

+Quote Post
Aramir
hozzászólás 2011-08-11 19:42
Létrehozva: #795

Aramir fan klub tag

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 14:15
Azonosító: 73

IDÉZET(Bigdept @ 2011-08-11 16:16) *
Mi az, hogy mindenhol csak "tetszik" gomb van á lá fészbúk mindenhol?
"Nem tetszik" gomb miért nincs?
Láttam én már olyan híranyagot, ami nagyon felháborító és össznemzeti szinten érzékenyen megalázó, erre alatta ott volt a teccik gomb, és szép számú +1 szavazat is... hülyék analfabéták nyomkodták feltehetően. Pedig ha lett volna ott -1 gomb (nem tetszik)....
Itt a Vaterán is jószerivel csak "tetszik" gombok vannak.

Az semmi. Amikor gyászhíreknél van ott az a gomb, na az a morbid laugh1.gif

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-08-11 17:22
Létrehozva: #796

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Bigdept @ 2011-08-11 16:16) *
Láttam én már olyan híranyagot, ami nagyon felháborító és össznemzeti szinten érzékenyen megalázó, erre alatta ott volt a teccik gomb, és szép számú +1 szavazat is... hülyék analfabéták nyomkodták feltehetően. Pedig ha lett volna ott -1 gomb (nem tetszik)....

Bocsáss meg. smiley_0488.gif Én nem szoktam "teccikelni", csak a barátaimnál, ismerőseimnél, náluk is azért, hogy örüljenek.smile.gif És ne haragudj, hogy olyan cikket tettem be, amin ilyen van. Hogyan tudom jóvá tenni ezt a rettenetes bűnömet? rolleyes.gif
Különben szerintem nem olyan nagy baj. Mert talán kicsit abba az irányba mozdítja az emberek gondolkodását, hogy a jót érdemes megerősíteni.

(Én a gyerekeimnél (a suliban) is úgy mondok kritikát, hogy belecsomagolom valami jóba. Mert mindenben van valami jó is, olyan nincs, hogy teljesen rossz. Elmondom pl., hogy milyen szép hangon fújt, de a ritmust kicsit dolgozzuk meg. Nem is azt mondom, hogy nem jó, hanem azt, hogy dolgozzunk vele. Így tulajdonképpen nincs negatív érzés, de a javítandó javul.smile.gif Talán ez a szokásom tehet róla, hogy észre sem vettem, hogy nincs "nemteccikgomb". Egyszerűen nincs rá igényem.smile.gif)

Elnézést az 011.gif -ért. thank_you.gif

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
Bigdept
hozzászólás 2011-08-11 16:16
Létrehozva: #797

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-27 17:06
Azonosító: 964 053

IDÉZET(zejopy @ 2011-08-08 14:36) *
Ha valaki még nem olvasta:
h ttp://www.adozona.hu/kerdes_felelet/20110717_vatera_ingo_ertekesites_ado_afa.aspx
Múlt havi a cikk, tehát nem túl friss, de szépen összefoglal pár dolgot.
Mondjuk kinyílt volna a bicska a zsebemben, ha lenne zsebem. Mi az, hogy kis betűvel írja a Vaterát? Mi az, hogy hibásan írja a Vaterát?
Remélem a többi információ hitelesebb, mint az általam sérelmesnek ítélt dolog.

--------------------
Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!

+Quote Post
NetDigi
hozzászólás 2011-08-08 20:05
Létrehozva: #798

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-06-05 10:12
Azonosító: 654 839

IDÉZET(zejopy @ 2011-08-08 14:36) *
h ttp://www.adozona.hu/kerdes_felelet/20110717_vatera_ingo_ertekesites_ado_afa.aspx
Mondjuk kinyílt volna a bicska a zsebemben, ha lenne zsebem. Mi az, hogy kis betűvel írja a Vaterát? Mi az, hogy hibásan írja a Vaterát?

Hozzá kel tenni kivéve ha rendszeres és üzletszerű az árusítás.

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2011-08-08 14:36
Létrehozva: #799

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

--------------------
(Ron Cristian)

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2011-08-02 13:33
Létrehozva: #800

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(Discoboy24 @ 2011-08-02 12:48) *
...Ha esetleg már volt ilyen kérdés korábban akkor előre is elnézést kérek a válaszolóktól.

Volt többször is. Ne elnézést kérjen, hanem inkább legyen kedves visszaolvasni a topikban.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post

77 Oldal V  « < 38 39 40 41 42 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (4 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2013-06-19 16:32